Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-24, 20:41   #4801
Mravka
Zadomowienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

ah i polecam obejrzyjcie sobie filmik od 4:20 jest naprawde uroczo
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=xlCSnNbJvNE
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 20:43   #4802
Flowerbombka
Zadomowienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Hej dziewczynki...Mały dziś cały dzień marudny, więc co doczytam i chce odpisać to już mnie woła czyt. płacze Może jutro będzie lepiej....

Tak na zybko to co pamiętam:
Nikki trzymam mocno kciuki za Oskarka...oby odstawienie nabiału pomogło i żeby bóle odeszły..
Aguśka mi włosy zaczęły kilka dni temu lecieć, a w ciązy był taki spokój z wypadaniem..
Konia ja tez jestem za tym by dzieciaczki jak najwięcej na plasko leżały, ale ta godzinka w chuście nie zaszkodzi Ja wybrałam elastyczną...a to dlatego że uznałam, ze łatwiej będzie zawinąć najpierw chuste a potem wsadzić do niej dzieciaczka...tkana jest lepsza o tyle że nie jest tak grzejąca a dwa że na dłużej starczy..ja kupiłam z tej samej firmy co Aguśka czyli Natibaby za 149 zl..
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 20:57   #4803
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Ja z prośbą o kciuki za Oskarka - może coś to pomoże i moje biedactwo nie będzie tak cierpieć
Wczoraj Oskar tak strasznie płakał cały dzień że ok 17 pojechaliśmy na IP tak zbadali go i dali skierowanie na katowice ligotę do Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka - spędziliśmy tam ok 8godz gdzie miał różne badania 0 krew, mocz, usg brzuszka i głowy, badania uszek, noska. W usg brzuszka wyszło sporo gazów - pomogli mu się ich pozbyć za pomocą rurki. powiedziano mi że to mogą być całodniowe kolki mam przejść na restrekcyjną dietę - zero mleka , nabiołów, serów i ogólnie produktów krowich. Do tego kategorycznie odstawić koperek bo on wzmaga bóle (powiedziano mi że to tak jak ja bym kminek zjadła) i pić lekkie herbatki takie jak rumianek, mięta.
A w moczu wyszły liczne bakterie teraz musimy zrobić posiew moczu.

Dzisiaj Oskarek też ciągle płacze z bólu a ja razem z nim bo mi go żal
Teraz w końcu zasnął w gondolce , a tak to uspakaja się u mnie na rękach u nikogo innego i tylko przysypia na 5-10min u mnie na brzuchu.

Wiecie jakie to dla mnie jako matki cierpienie patrzeć ja mój maluszek tak cierpi a ja nie potrafię mu pomóc
Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Czytam i czytam, patrze,a tu Zariah sie odezwala i corcie pokazala.WIelkie gratulacje i ciesze sie bardzo,ze u Was wszystko dobrze. Martwilysmy sie tu o Ciebie, ale jak widac niepotrzebnie . Sliczna masz corcie !

agabi, ale Gabrysiek to mały słodziak hehe jak fajnie sobie lezy,a kapelusz letni ma wypasiony! Ty szczuplutka jakbys nigdy w ciazy nie byla!

konia ale masz sliczne dziewczyny Jeszcze troche i drzwi sie nie beda zamykaly jak na zmiane beda "amanci" przychodzic. Uloz sobie juz moze liste pytan klasyfikujacych wiesz, zeby wyłonic najlepsza "partie" .

Lenka pytalas jak zasypial Robson zanim sie nauczyl sam..No wiec zawsze to bylo po jedzeniu i wtedy jakos nie przyszlo mi do glowy,ze moge sobie tym strzelic w kolano. Zreszta On byl na tyle Maly wtedy,ze prawie ciagle spał, wiec problem "zaczal sie" dla mnie jak zaczal byc coraz bardziej aktywny i wtedy sie okazalo,ze "ups" jest mega marudny..a marudny byl dlatego,ze nie spal w ciagu dnia..a nie spal bo nie umial zasnac i takie bledne kolo. Teraz jak trafie w moment to odkladam do lozeczka, daje smoka i za chwile juz spi.

Notabene moje dziecko sie "zmienilo" bo teraz przed spaniem wciaga mleko z obu piersi i karmienie trwa 40min! nigdy wczesniej tak nie bylo..i caly czas ma potrzebe ssania(to tez nowosc). Nie wiem o co kaman, ale oczywiscie bezczelnie wyciagam Mu smoka jak zasnie, jesli sam nie wypluje.

Emigra widze,ze pierwsze jabłuszko juz za Julka i jak tak reakcja..nic Jej nie dolegalo potem? wszystko dobrze?

Gosia wlasnie czytam i widze,ze temat usypiania wg tracy hogg wyszedl znowu i ja musze Ci cos napisac,bo chyba kiedys Cie w blad niechcacy wprowadzilam. Otoz czytajac Zaklinaczke doczytalam(co w ogole nie bylo napisane w Jezyku Niemowlat),ze te metody podnies/poloz stosuje sie u dzieci starszych tzn od 4mc..i teraz sobie mysle,ze dziekuje sobie(co za skromnosc), ze mialam jakies resztki zdrowego rozsadku i intuicja mi podpowiadala, aby klepac i szuszac..a podnosic jak juz naprawde placze. Jakos zmodyfikowalam sobie to,bo wydawalo mi sie,ze tak jest lepiej(calkiem nieswiadoma tego,ze wlasnie TAK sie powinno robic). Mysle wiec,ze jesli ktos chce nauczyc to szuszanie naprawde pomaga, czego przykladem jest Robson, ktory opanowal to chyba w miare sprawnie,a uparciuch z Niego jest niezly

aalegna u nas maly postep ze spacerami;] juz wytrzymuje jakies 45min hehe. Grunt,zeby nad glowa mial swoja ukochana pande i jest pelnia szczescia. Poki co nie wypuszczam sie dalej w trase,bo nie chce na syrenie wracac .

rybka witaj Kochana dobrze,ze u Was dobrze(ale to po polskiemu zabrzmialo). Cisnij tego swojego mezczyzne aby sie bardziej angazowal w opieke nad Maluchem...Odciazy Cie i pozwoli troche odetchnac,a i sam pozwoli sie bardziej Małej poznac. Mysle,ze 2 mc dziecko juz jest na tyle kontaktowe,ze tym bardziej milo mozna spedzic z nim czas. Swoja droga Ty bys sie znacznie lepiej poczula jakbys miala troche czasu na swoje przyjemnosci, bo taki "kierat" moze wprowadzic czlowieka wobsesje.

ja dzis poszlam na 3h do kosmetyczki i w sumie stwierdzam, ze ....poczulam sie jak po tygodniu wolnego. Glupia rzecz, a cieszy..Oczywiscie nie wazne,ze majac swiezo pomalowane paznokcie uderzylam reka o róg sciany i "zdrapalam" troche lakieru.Przeboleje . Juz od progu za to stał T i mowi" nie zgadniesz,spal bite 2h i ani drgnal!" wiec ja pytam "jak to mozliwe?'..na co T..dumny jak paw "no to chyba oczywiste,bo to ja Go usypiałem" (zaznacze,ze usypianie polega na odlozeniu Roba w odpowiednim momencie ot cały sekret".

Swoja drogą od ponad tygodnia nie jem nabiału..od 3 dni podajemy Delicol i nie chce zapeszac,ale jest znacznie lepiej. Teraz magiczne pytanie- czy jest lepiej przez Delicol,czy ten brak nabialu .
Dziewczyny,ze ktoras wie po ilu dniach sa efekty jak sie wlasnie odstawia nabial?

Widze,ze Wasze dzieciatka ladnie spaly dzisiejszej nocy. U nas tez nie najgorze. T.wyeksmitowal sie i spal z Robem w pokoju(zebym ja mogla troche sie podregenerowac).Mlody poszedl spac o 21 (zjadl o 20), a potem T. Go nakarmil z butli na spioacha o 22:30(niewiele tego bylo bo tylko 60ml), wytrabil do dna,potem jadl o 2 (ale raczej ciumkal niz jadl,chyba z przyzwyczajenia sie o tej porze krecil,a ja to nieopatrznie wzielam za objaw glodu,musze Mu to jakos "zlikwidowac" i kolejne karmienie bylo o 7 rano(wtedy wcinal ostro).

Piszecie tu o wkladaniu piąstek do buzi i slinieniu wiekszym. Ja tez to zauwazam,ale u nas piąchy nie ida w pychol,a widze,ze bardziej "meczy" smoka nawet jak zasypia to tak Go zasysa ,ze dobrze,ze jest blokada z przodu bo pewnie by polknal

My w te ndz mamy chrzciny..wiec wypralam stara kiecke i bede udawac,ze jest nowa No coz, nic sensownego nie bylo,wiec zostaje to co sie ma...Robson ma nowy stroj,a matka pojdzie w starym. Nic to..tak juy bedyie pewnie cale zycie. Czeka nas teraz 300km do domu w sb,ciekawa jest jak Mlody to zniesie. Przerwa na "dojenie" napewno bedzie.

Dziewczyny karmiace piersia. Jaka najdluzsza przerwe w kupie mialy Wasze pociechy? u nas juz 4 dziec brak wiekszej sprawy i sie zaczynam zastanawiac ile to moze jeszcze potrwac. Juz sie boje tego co "stworzyl" do tej pory..pewnie zabraknie pieluchy
Cytat:
też słyszałam o tej mięcie dlatego wybiorę rumianek. I to ja go mam pić. Koperek też mówili aby nie podawać Oskarowi tylko ja mam pić bo do niego to i tak dojdzie. A teraz że odstawić go bo może wzmagać kolki i na rumianek się przerzucić bo jest łagodniejszy.

Mam nadzieję że odstawienie nabiału i u mnie coś pomoże.
Za tydzień mamy chrzciny i wolałabym aby przebiegły w spokojnej atmosferze.
A najbardziej to bym chciała aby moje kochanie tak nie cierpiało
Jak na razie w końcu zasnął i śpi od ok 17 pierwszy raz dzisiaj tak dłużej.
Słuchajcie, ja nie jem nabiału trzeci dzień i widzę poprawę... do tej pory przetworów mlecznych jadłam naprawdę dużo - szczególnie jogurty i sery, ateraz nawet nie jem masła i w ogóle nic co by miało w skladzie mleko, serwatkę, maslankę, itd, itp... i już jest efekt... Spróbuję tak ze dwa tygodnie i powoli będę próbować znów wprowadzać przynajmniej sery i jogurty...A teraz zaczęłam bez obaw wprowadzać owoce i warzywa, bo wcześniej jak Hanię bolał brzuszek, to nie miałam odwagi i zdawało mi się, że to np po jabłku... czy sałacie... a teraz widzę, że po sałacie nic Jej nie jest i to samo po kukurydzy, a w sobotę znów robię podejście do jabłka a potem do ogórka surowego (bo ostatnio jak zjadlam to też Jej nic nie było, ale jadłam tylko raz i odrobinkę).
Niki a rumianek rzeczywiście jest delikatniejszy, ale uważaj z piciem go późnym popołudniem, bo jak któraś z dziewczyn pisała, dzieci mają problemy z zaśnięciem (oczy jak 5zł i usmiech od ucha do ucha, choć ziewanie takie, że normalnie by mnie połknęła - ale w końcu padała i to nagle - oczy się po prostu zamykały i już nie otwierały)
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 20:57   #4804
natkulec
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny karmiace piersia. Jaka najdluzsza przerwe w kupie mialy Wasze pociechy? u nas juz 4 dziec brak wiekszej sprawy i sie zaczynam zastanawiac ile to moze jeszcze potrwac. Juz sie boje tego co "stworzyl" do tej pory..pewnie zabraknie pieluchy
Madzia miała 5 dni przerwy, lekarka powiedziała że na piersi do tyg może nie być kupy i to jest normalne. Możesz zobaczyć czy brzuszek ma miękki, tylko sprawdzaj jak jest spokojny i nie płacze bo jak płacze to pewnie będzie miał twardy bo się spina
Stary 2012-05-24, 21:01   #4805
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość

Ja dostalam od dziewczyny z poradni laktacyjnej ksiazeczke z miejscami, gdzie dozwolone jest karmienie w moim miescie. Ale ja przewaznie chodze nad morze z malutka. Przedwczoraj poszlam w ustronne miejsce, schowalam sie pod pieluszka i dalam jej, ale tylko na 5 min i w koncu wrocilam do domu. Czulam sie nie swojo, malo ludzi tamtedy szlo, ale jednak. Poza tym bardziej sie obawialam tego, ze ktos mi zwroci uwage lub komus to zglosi? Moze tak byc? No bo skoro sa wytyczone miejsca, to chyba ich to razi...

A ja nie wiedzialam,ze jest cos takiego!Przeciez to dyskryminacja karmiacych!No bo jak to:karmiaca matka nie moze bywac w niektorych miejscach No bo jak to zrobic skoro dziecko karmi sie na zadanie?Ja dostalam filmik od poloznej i tam kobiety karmily wszedzie,w parkach itd to ja myslalam,ze nie ma z tym problemu!

Cytat:
Ja z prośbą o kciuki za Oskarka - może coś to pomoże i moje biedactwo nie będzie tak cierpieć
Wczoraj Oskar tak strasznie płakał cały dzień że ok 17 pojechaliśmy na IP tak zbadali go i dali skierowanie na katowice ligotę do Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka - spędziliśmy tam ok 8godz gdzie miał różne badania 0 krew, mocz, usg brzuszka i głowy, badania uszek, noska. W usg brzuszka wyszło sporo gazów - pomogli mu się ich pozbyć za pomocą rurki. powiedziano mi że to mogą być całodniowe kolki mam przejść na restrekcyjną dietę - zero mleka , nabiołów, serów i ogólnie produktów krowich. Do tego kategorycznie odstawić koperek bo on wzmaga bóle (powiedziano mi że to tak jak ja bym kminek zjadła) i pić lekkie herbatki takie jak rumianek, mięta.

Teraz w końcu zasnął w gondolce , a tak to uspakaja się u mnie na rękach u nikogo innego i tylko przysypia na 5-10min u mnie na brzuchu.

Wiecie jakie to dla mnie jako matki cierpienie patrzeć ja mój maluszek tak cierpi a ja nie potrafię mu pomóc

Wiem co czujesz,tez tak mialam z Wiki.

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
No to kciukasy wielkie za Oskarka!

Emigra, Gosia - dzieki za opdowiedz odnosnie krochmalu, ale jak to dalej zrobic, tzn jak dlugo no i jesli np chce zlikwidowac krostki na buzi i we wlosach , to jak to zrobic bo wody w wanience niewiele?
Czy tylko ta buzke przemyc a wloski splukac, czy jak
Ale ten krochmal wlewasz do wody w wanience.

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ewelinka dziś co godzinę, 1,5 chce do piersi. Prawie w ogóle nie śpi. Jedynie 1,5 godziny na spacerze w ciągu dnia.
O 17 skapitulowałam, dałam obie. Myślałam, że chociaż zaśnie... Ależ gdzie tam! o 19 dałam jej cycucha tak na szybko i wyszłam z mężem na krótki spacer. Spała około 40 minut i po wejściu do domu oczy jak 5 zł.
Mam nadzieję, że chociaż na noc zaśnie, bo nie wiem jak inaczej ją uspać
Moj Eryk od kiku dni tez cyca domaga sie czesciej.

Cytat:

Gosia wlasnie czytam i widze,ze temat usypiania wg tracy hogg wyszedl znowu i ja musze Ci cos napisac,bo chyba kiedys Cie w blad niechcacy wprowadzilam. Otoz czytajac Zaklinaczke doczytalam(co w ogole nie bylo napisane w Jezyku Niemowlat),ze te metody podnies/poloz stosuje sie u dzieci starszych tzn od 4mc..i teraz sobie mysle,ze dziekuje sobie(co za skromnosc), ze mialam jakies resztki zdrowego rozsadku i intuicja mi podpowiadala, aby klepac i szuszac..a podnosic jak juz naprawde placze. Jakos zmodyfikowalam sobie to,bo wydawalo mi sie,ze tak jest lepiej(calkiem nieswiadoma tego,ze wlasnie TAK sie powinno robic). Mysle wiec,ze jesli ktos chce nauczyc to szuszanie naprawde pomaga, czego przykladem jest Robson, ktory opanowal to chyba w miare sprawnie,a uparciuch z Niego jest niezly

A tak w skrocie o co chodzi z tym szuszaniem i klepaniem?
Jak odjada goscie to sie wezme za czytanie ksiazki

Cytat:
ah i polecam obejrzyjcie sobie filmik od 4:20 jest naprawde uroczo
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=xlCSnNbJvNE

Stary 2012-05-24, 21:49   #4806
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej
My dziś cały dzien na dworze...trzy razy wychodzilismy, wracalismy do domku tylko na karmienie Szymona, Filipa i moje
Jestem umeczona jak nie wiem ale szczesliwa!
Bedzie mi brakowalo tego całodziennego spedzania czasu z dziećmi jak wroce do pracy, mimo iz teraz czesto mowie, ze przydaloby sie odreagowac i dzieci "sprzedac" i odpoczac choc chwile...
Ale w sb mąż zaprosil mnie do kina, chyba cycka odkręce i dam mamie dla Szymona
No nic, sprobujemy wyjsc, jak cos to na sygnale bedziemy wracac

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Czy Wy które chustujecie swoje maleństwa nie boicie się o swoje kręgosłupy
Nie obraz sie, ale jak nosisz na reku dziecko to nie boisz sie o swoj kregoslup?
Wlasnie w chuscie ciezar dziecka rozklada sie na ramiona, plecy i to wlasnie w chuscie ja nie odczuwam wogole małego. Mowie calkiem powaznie, po noszeniu tak ok. 15 minut na rekach, bolą mnie ręce i kregosłup, w chuscie jak nosze, to naprawde nie bolą mnie plecy.
Cytat:
Kobietki a jak wasze sprawy lozkowe? Bo u mnie libido zerowe, pierwszy raz po 8tyg i nie bylo to przyjemne doswiadczenie teraz znow boje sie sprobowac.
Wlasnie u mnie kiepsko z checiami, lepiej bylo po ciazy z Filipem
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj karmilam w ogrodku w restauracji,przykrylam nas pieluszka tetrowa.Nikt jakos nie gapil sie,jedna pani spojrzala i usmiechnela sie do mnie.
Ja tez czasem karmie w takich ustronnych miejscach, ale moj Szymon nie lubi jak go okrywam pieluszka w czasie karmienia i sie denerwuje... wiec staram sie tak zakrywac piers zeby jego nie zakryc
Cytat:
Bardzo Ci wspolczuje i zycze by problemy u Oskarka poszly w niepamiec i zeby wyniki posiewu byly w porzadku
Cytat:

Kurcze moj to robi ok. 5-10 kup dziennie, ten to ma przerób
Ja juz z pieluchami nie wyrabiam
Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Aguśka mi włosy zaczęły kilka dni temu lecieć, a w ciązy był taki spokój z wypadaniem..
.
Oj to wspolczuje...U mnie na razie spokoj, ale cos mi sie zdaje ze juz niedlugo sie zacznie....
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 21:50   #4807
emigra
Zakorzenienie

Czesc... bylismy ogladac te ziemie, najezdzilismy sie jeszcze w inne dwa miejsca (rozne miejscowosci ) mala miala czas jedzenia o ok 17.30, probowalam ja nakarmic ale chyba z upalu jej sie jesc nie chcialo bo zjadla tylko 30 ml. W domu bylismy przed 20 wiec ja nakarmilam, polezala i pogugala wydawaloby sie ze humor miala przedni a tymczasem jak zaczela przerazliwie plakac nie umialam jej uspokoic, ani ja ani maz ... i wiem ze jednym z powodow bylo to ze bylo jej za goraco ale nie dala sie odlozyc wiec jeszcze grzalam ja ciaplem swojego ciala nawet kapiel nic nie pomogla nie mam pojecia co jej bylo teraz naszczescie spi, po 23 dokarmie ja na spiocha, chyba ze sama sie zbudzi ... moje biedactwo

ide Was podczytac troche ..
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 21:55   #4808
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
A ja nie wiedzialam,ze jest cos takiego!Przeciez to dyskryminacja karmiacych!No bo jak to:karmiaca matka nie moze bywac w niektorych miejscach No bo jak to zrobic skoro dziecko karmi sie na zadanie?Ja dostalam filmik od poloznej i tam kobiety karmily wszedzie,w parkach itd to ja myslalam,ze nie ma z tym problemu!
To jest nienormalne ze nie mozna wszedzie karmic...
A powinno byc to naturalne, nie rozumiem dlaczego niektorych ludzi to brzydzi?Nie rozumiem zakazow karmienia, przeciez glodne dziecko musi zjesc..
Ostatnio wlasnie rozmawialam o tym z mezem, bo mielismy sobie pojechac gdzies w gory na jeden dzien. I mowie mu ze mam cyca wiec bedzie wygoda itd..i np mozemy isc do kawiarni czy restauracji i tam z boczku gdzies usiade i nakarmie a mąż mowi ze w restauracjach nie pasuje, ze ktos moze miec jakies ale... No kurna, noż sie otwiera!

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Czesc... bylismy ogladac te ziemie, najezdzilismy sie jeszcze w inne dwa miejsca (rozne miejscowosci ) mala miala czas jedzenia o ok 17.30, probowalam ja nakarmic ale chyba z upalu jej sie jesc nie chcialo bo zjadla tylko 30 ml. W domu bylismy przed 20 wiec ja nakarmilam, polezala i pogugala wydawaloby sie ze humor miala przedni a tymczasem jak zaczela przerazliwie plakac nie umialam jej uspokoic, ani ja ani maz ... i wiem ze jednym z powodow bylo to ze bylo jej za goraco ale nie dala sie odlozyc wiec jeszcze grzalam ja ciaplem swojego ciala nawet kapiel nic nie pomogla nie mam pojecia co jej bylo teraz naszczescie spi, po 23 dokarmie ja na spiocha, chyba ze sama sie zbudzi ... moje biedactwo

ide Was podczytac troche ..
moze to kolka?
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 21:57   #4809
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:

Wiem co czujesz,tez tak mialam z Wiki.

Ale ten krochmal wlewasz do wody w wanience.

Moj Eryk od kiku dni tez cyca domaga sie czesciej.

A tak w skrocie o co chodzi z tym szuszaniem i klepaniem?
Jak odjada goscie to sie wezme za czytanie ksiazki

No tak, wiem ze do wanienki, ale buzke nie myje Jej woda z wanienki tylko mam przegotowana w miseczce, no wiec dodac odrobine tego krochmalu do miseczki i przemyc buzke ?
pozatym zastanawiam sie ile taka kapiel powinna trwac i czy splukuje sie skore czysta woda po kapieli, czy ten krochmal ma sobie na skorze byc?
I jak szybko powinna byc poprawa?
Moze zadaje mase glupich pytan,ale ja sie zawsze tyle zastanawiam

Natkulec - dzieki za podpowiedz o pielegnacji buzki

Co do zabkow to Adasiowi tez zaczal pierwszy wychodzic jak mial 4 m-ce

Dziewczyny, ktore odstawily nabial, a duzo tego jadlyscie?

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 22:01   #4810
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
Ja w aucie też małemu główke trzymałam w tym foteliku a najlepiej na zakrętach robił oczy jak 5 zł i obie ręce do góry, myślałam że się posikam ze śmiechu ogólnie to my mało z nim autem jeździmy tylko do lekarza i na działkę więc mały nie nauczony do auta
sa specjalne wklady dla noworodkow do fotelikow i wtedy glowka nie lata
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Emigra ząbki mogą już dawać znać, moja Nina miała późno, bo jak miała 11 miechów, ale zęby zanim są widoczne długo długo mogą dawać znać

Środowiskowa pielęgniarka była u mnie tydzień temu jakoś tak.
wlasnie to samo mi moja mama mowila..
Cytat:
Emigra, u mnie są podobne objawy. Piątki do buzi wędrują nie z głodu, bo najedzona głodna nie jest. I to nie jest takie spokojne cycanie pięści tylko aż przygryzanie jej. Ponoć w tym czasie robiłam tak samo, bo sam proces aż ząbek zacznie być wyczuwalny a dziąsło rozpulchnione jest długotrwały, bo ząb ma długą drogę do pokonania.
Julka tez przygryza piastki wlasnie, a dzisiaj zauwazylam ze butelka z woda sluzy jej do gryzienia a nie picia, wiec chyba juz cos jest na rzeczy ... slini sie tez niemilosiernie (co odczulam dzisiaj jak wzielam ja do gory nad swoja glowe a ona mi sie poslinila prawie w moje usta )
Cytat:

matko jak ja Wam wspolczuje
Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
no wiesz zawsze są jakieś wyjątki ale im później zęby się pojawią tym są mocniejsze, więc mam nadzieję że Madzia będzie miała to po tacie, miał pierwsze żeby dopiero ok 9 miesiąca i do tej pory chyba raz leczył jakiegoś zęba, za to ja miałam zęby już ok 5 miesiąca i prawie każdego leczonego
Madzia też pcha piąstki do buzi i sie bardzo ślini

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Ja w sobotę karmiłam Madzię w kawiarni, tzn w ogródku kawiarnianym gdzie byłam z mamą na kawie z jej koleżanką, nie przykrywałam sie pieluchą no i nikt sie nie gapił, tylko jedna pani patrzyła się na Madzię jak ją wyjęłam z wózka i powiedziała "jaka malutka"
Ja mialam miedzy 4 a 5 miesiacem pierwsze zeby a jakos nie mam z nimi problemu - sa mocne, zdrowe i nigdy nie musialam latac po dentystach ...
Cytat:
No to kciukasy wielkie za Oskarka!

Emigra, Gosia - dzieki za opdowiedz odnosnie krochmalu, ale jak to dalej zrobic, tzn jak dlugo no i jesli np chce zlikwidowac krostki na buzi i we wlosach , to jak to zrobic bo wody w wanience niewiele?
Czy tylko ta buzke przemyc a wloski splukac, czy jak
ja buzke przemywalam podczas kapieli swoja reka zmoczona w wodzie z krochmalem, wloski tez ale radze splukac potem czysta woda, bo beda takie poklejone, przyklapniete...

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
No tak, wiem ze do wanienki, ale buzke nie myje Jej woda z wanienki tylko mam przegotowana w miseczce, no wiec dodac odrobine tego krochmalu do miseczki i przemyc buzke ?
pozatym zastanawiam sie ile taka kapiel powinna trwac i czy splukuje sie skore czysta woda po kapieli, czy ten krochmal ma sobie na skorze byc?

Co do zabkow to Adasiowi tez zaczal pierwszy wychodzic jak mial 4 m-ce

Dziewczyny, ktore odstawily nabial, a duzo tego jadlyscie?
splucz tylko wlosy czysta woda reszty cialka nie, a efekty powinny byc po kilku razach
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 22:03   #4811
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
sa specjalne wklady dla noworodkow do fotelikow i wtedy glowka nie lata

wlasnie to samo mi moja mama mowila..

Julka tez przygryza piastki wlasnie, a dzisiaj zauwazylam ze butelka z woda sluzy jej do gryzienia a nie picia, wiec chyba juz cos jest na rzeczy ... slini sie tez niemilosiernie (co odczulam dzisiaj jak wzielam ja do gory nad swoja glowe a ona mi sie poslinila prawie w moje usta )

matko jak ja Wam wspolczuje

Ja mialam miedzy 4 a 5 miesiacem pierwsze zeby a jakos nie mam z nimi problemu - sa mocne, zdrowe i nigdy nie musialam latac po dentystach ...

ja buzke przemywalam podczas kapieli swoja reka zmoczona w wodzie z krochmalem, wloski tez ale radze splukac potem czysta woda, bo beda takie poklejone, przyklapniete...
O - dzieki
A calego cialka nie polewalas potem czysta woda, tylko wloski?
Adasia zabki (odpukac) jak narazie tez zdrowiutkie!
A my jutro na dzien mamy i taty do adasia do pzredszkola idziemy

Viki 28.04.2012
Stary 2012-05-24, 22:05   #4812
alamig
Zakorzenienie

Dziś rano poszliśmy do pediatry, bo Mały nadal kaszle i ma katarek. Na szczęście osłuchowo jest wszystko ok, więc nadal musimy czekać aż ta infekcja przejdzie sama. Mamy tylko psikać do nosa kropelkami na obkurczenie śluzówki, ale tylko wtedy gdy katar się nasili. Później byliśmy na USG bioderek i lekarz powiedział, że gdyby wszystkie dzieci były tak idealnie skonstruowane jak nasz Szymek, to on by pracy nie miał Dał nam też kilka wskazówek odnośnie prawidłowej pielęgnacji i noszenia niemowlaka pod kontem bioderek, więc z wizyty jesteśmy bardzo zadowoleni
Stary 2012-05-24, 22:41   #4813
natkulec
Zadomowienie

Cytat:

Nie ma za co co do kąpieli to ja używam Oilatum lub Oilan no i myję w tym też włoski i nie spłukuję. Skóra Madzi jest idealnie nawilżona, nie stosuję żadnej oliwki czy balsamu ani ciemieniuchy a na dodatek dłonie moje i męża są dzięki temu świetnie nawilżone a mieliśmy suche
Stary 2012-05-24, 22:43   #4814
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak organizujecie chrzciny? robicie obiad? grila? czy jeszcze inaczej?
u nas chrzest jest o 14:00 więc potem obiad-rosół, na drugie jakieś mięsko (może nawet dwa rodzaje zrobię), deser, zimna płyta, no i wieczorkiem będzie barszcz z krokietem albo pasztecikiem.
Mieliśmy robić w restauracji obiad i deser, a potem do domu już na jakieś ciacho, sałatkę itp. ale musieliśmy zrezygnować, w sumei nawet się cieszę bo taniej nas to wyjdzie.

Cytat:
Madzia miała 5 dni przerwy, lekarka powiedziała że na piersi do tyg może nie być kupy i to jest normalne. Możesz zobaczyć czy brzuszek ma miękki, tylko sprawdzaj jak jest spokojny i nie płacze bo jak płacze to pewnie będzie miał twardy bo się spina
moja jak była na mleku moim to robiła kilka razy dziennie. A jak zaczęłam podawać jej modyfikowane to robi co raz rzadziej. dzisiaj zarobiła w południe jakoś, a ostatni raz robiła w poniedziałek. trochę się tym martwię, ale normalnie gazy odchodzą codziennie, jakoś nie widzę, żeby miała problemy z brzuszkiem?!

hej.
ja dzisiaj miałam w domu mały zakład kosmetyczny, bo przyjaciółka przyjechała, zrobiła mi z paznokietkami, poplotkowałyśmy, a potem poszłam z małą na spacer. Byliśmy też zawieść kilka zaproszeń na chrzciny. koło 19 kąpanie jak zawsze, potem jedzonko i spanie.
jutro jadę na jakieś zakupy, może coś upoluję sobie fajnego.
w sumie kieckę na chrzciny mam, ale jakby było zimno to babcia męża szyje mi spódnice, ale i tak pokukam za czymś ciekawym

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 22:48   #4815
MoniaHan
Wtajemniczenie

dobry wieczor

Nikki aby Oskarek jak najszybciej doszedl do siebie - biedactwo ze tak sie meczy

Tikki mi nie chodzilo o to ze jak sie mieszka zagranica to ludzie mysla ze sie ma duzo siana - oczywiscie to tez prawda, ale mi chodzi o to ze potrzebny nam spory piesek dlatego ze my mieszkamy w miejscu ktore wyglada naprawde wow i ludzi ciekawi co tutaj jest ( a jest sporo stajni, XVIII wieczny wielki dom, duzy ogrod a wlasciwie park...a bramy zadnej nie ma (!!!) i kazdy moze sobie wjechac jakby nigdy nic. dlatego myslimy tez o owczarku niemieckim, i w szoku jestem ze Twoja Peluska taka spokojna jest

Dziewczyny ja odstawiony mialam nabial na 3 tyg, ogolnie to sama nie moge duzo nabialu bo mam nietolerancje laktozy (od 2 lat pije mleko bez laktozy). postanowilam odstawic nabial bo Hania miala zielone kupki, nitki krwi i krostki na buzce.
po kilku dniach krostki znikaly powoli, kupki byly nadal takie same nawet po 2 tyg od odstawienia nabialu. ostatnio sa ok.
do nabialu wrocilam bo sie bardzo slabo czulam, nabial jest w tak wielu rzeczach ze bylam w szoku, w bulkach, wedlinach drobiowych, ze tak naprawde niewiele rzeczy mi pozostawalo do jedzenia. i health visitor poradzila aby powoli wracac do nabialu - tym bardziej ze produkcja mleka mi zmalala, piramida zywnosciowa mi sie zaburzyla - bo jednak wapnia nie dostarczalam za bardzo, dokarmialam raz dziennie mm przez ostatni tydzien przerwy nabialowej- a tam laktoza, malej nic nie bylo, od tygodnia znow jem nabial - nieduzo - mleko do platkow i kawy pije oczywiscie bezlaktozowe.
czytalam, ze nawet do 3 tyg proteiny mleka moga sie utrzymywac w naszym organizmie, takze najlepiej nabial odstawic na miesiac. najgorszy dla mnie byl pierwszy tydzien - pozniej powoli sie przyzwyczailam, ale dla mnie np. (mimo ze ja i tak serow nie jadam i smietany i jogurtow - to odstawienie bylo trudne). tylko sprawdzajcie skladniki tego co jecie - bo np. nie podejrzewalam ze np. w pasztecie drobiowym jest tez laktoza, a to wlasnie jej dzieci najczesciej nie toleruja.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 23:10   #4816
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
To Madzia całą noc śpi w naszym łózku tak jest dla mnie wygodniej no i ona lepiej śpi, jak zacznie przesypiać nocki to zacznę kłaść ją w łóżeczku, choć nie wiem jak ja się przyzwyczaję do tego w dzień Madzi śpi w łóżeczku, na sofie w salonie lub w wózku
jak wróciłam ze szpitala po dwóch nocach i Eliza pierwszą noc miała spędzić sama w łóżeczku to czułam się fatalnie. To głupie bardzo ale czułam się jakby ktoś mi część mojego ciała zabrał. W szpitalu był roomin-in i spałam z małą w jednym łóżku. A tu nagle 3 noc i ona sama w łóżeczku aż 2m dalej . Ona spała ja płakałam i budziłam się co 5 minut

Cytat:
Zazdroszcze Tobie i innym dziewczynom, ze mozecie jesc wszytsko, ja po tej historii z kapusta to boje sie probowac nowych rzeczy nawet
A swoja droga - jecie ogorki kiszone albo malosolne?
jem jedno i drugie małej nic nie jest

Cytat:
pierwsze ząbki pojawiaja się dopiero po 4 miesiącu więc jeszcze trochę
a nieprawda bo nawet już w 3cim mogą się pojawić
pytałam pediatry
Eliza też pcha piąstki do buzi i ciumka je i ciumka. I ślini się na potęgę.

Cytat:
A jeszcze w tym temacie- Gosia chyba Ty pisalas- ze tutaj antykoncepcja jest za darmo, tez tak slyszalam, ale jak dostalam recepte to podejrzewam ze za nia zaplace...?
Jeśli jesteś na macierzyńskim z UK to powinnaś mieć tzw. Maternity Exemption Certificate – jest to certyfikat, dzięki któremu będziesz mogła otrzymywać przepisane lekarstwa za darmo, oraz będziesz mogła skorzystać z usług stomatologicznych bez żadnych opłat.
Wystarczy napisać do NHSu na odpowiednim formularzu (dostaniesz go od GP lub jest w necie)
A tak w ogóle to jeśli nie masz tego certyfikatu to za receptę płacisz coś poniżej 8funtów niezależnie od tego co na niej jest i w jakiej ilości

[
Cytat:
kciuki mocno zaciśnięte.

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
w Warszawie 110zl bez alkoholu i tortu
o matko!

Cytat:
Dobry wieczór

Czytam i czytam, patrze,a tu Zariah sie odezwala i corcie pokazala.WIelkie gratulacje i ciesze sie bardzo,ze u Was wszystko dobrze. Martwilysmy sie tu o Ciebie, ale jak widac niepotrzebnie . Sliczna masz corcie !
Wiem kochana - bardzo mi wstyd, że tak wyszło
Dzięki że mnie przyjęłyście z powrotem

Cytat:
Nie ma za co co do kąpieli to ja używam Oilatum lub Oilan no i myję w tym też włoski i nie spłukuję. Skóra Madzi jest idealnie nawilżona, nie stosuję żadnej oliwki czy balsamu ani ciemieniuchy a na dodatek dłonie moje i męża są dzięki temu świetnie nawilżone a mieliśmy suche
o robię tak samo i jest super!

dobranoc kochane

Edytowane przez Zariah
Czas edycji: 2012-05-24 o 23:13
Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 23:15   #4817
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
To jest nienormalne ze nie mozna wszedzie karmic...
A powinno byc to naturalne, nie rozumiem dlaczego niektorych ludzi to brzydzi?Nie rozumiem zakazow karmienia, przeciez glodne dziecko musi zjesc..
Ostatnio wlasnie rozmawialam o tym z mezem, bo mielismy sobie pojechac gdzies w gory na jeden dzien. I mowie mu ze mam cyca wiec bedzie wygoda itd..i np mozemy isc do kawiarni czy restauracji i tam z boczku gdzies usiade i nakarmie a mąż mowi ze w restauracjach nie pasuje, ze ktos moze miec jakies ale... No kurna, noż sie otwiera!
Dokladnie,tez tak uwazam

Cytat:
Ja nie splukiwalam i buzie myje tez we wanience.Ale mozesz troche dodac do miseczki.
Stary 2012-05-24, 23:24   #4818
koniakonia
Zakorzenienie

hallo,
wpadam powiedzieć dobranoc Drogim Koleżankom

Nikki trzymam kciuki za zdrowie Synka , trzymaj się dzielnie , jak dziecko choruje my też chorujemy , od środka nas rozrywa bolące serce, ale musimy być dzielne, bo te okruszki mogą liczyć głównie na nas

Alamig dobrze,ze Szymonek zdrowy

Desia jem ogórki i takie i takie, małosolne robimy na bieżąco w domu , w mlostku

A propos białka to faktycznie bardzo trudno go unikać....powodzenia Dziewczyny , które muszą odstawić nabiał

Ja dzisiaj jeszcze spacerek z tż walnęłam, byliśmy nad jeziorem osiedlowym , fajnie było, ogólnie piękne jest to moje osiedle , mamy w końcu zdjęcie w czwórkę .

Właśnie skończyłam robić zaproszenia, nie wiem czy jutro ich trochę nie stuninguje,zobaczę jak wyschną

Idę w kimono, bo jutro od rana sprzątanie chałupy i na działkę

Śpijcie dobrze Dziewczyny, snem długim i dającym prawdziwy wypoczynek i niech Wam się śnią kolorowe sny

A co do karmienia to ja myślę, że może być i wilk syty i owca cała, nie rozumiem zakazu, no chyba że faktycznie kobiety w tych miejscach jakoś specyficznie się zachowywały i to komuś przeszkadzało , hmmm....jestem w stanie zrozumieć,że kogoś krępuje widok gołych piersi obcej kobiety i dlatego karmię w miejscach publicznych zbytnio się nie obnażając, myślę ,że nikomu to nie przeszkadza.Ale słyszałam,że niektóre panie potrafią cyca wyciągnąć przy kasie w sklepie i podać stojącemu dwulatkowi , to chyba jest jednak lekka przesada....

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-05-24 o 23:32
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 23:41   #4819
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
Jeśli jesteś na macierzyńskim z UK to powinnaś mieć tzw. Maternity Exemption Certificate – jest to certyfikat, dzięki któremu będziesz mogła otrzymywać przepisane lekarstwa za darmo, oraz będziesz mogła skorzystać z usług stomatologicznych bez żadnych opłat.
Wystarczy napisać do NHSu na odpowiednim formularzu (dostaniesz go od GP lub jest w necie)
A tak w ogóle to jeśli nie masz tego certyfikatu to za receptę płacisz coś poniżej 8funtów niezależnie od tego co na niej jest i w jakiej ilości
Ale Rybka pytala o pigulki antykoncepcyjne,a do tego nie potrzebuje certyfikatu,bo srodki anty sa dla wszystkich za darmo.

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Aguska ale fajnie wygladacie ty i Szymonek na zdjeciu z chusta.
Coraz bardziej przekonuje sie do chusty i po komunii jak juz bede miec pieniadze,bo teraz za duzo wydatkow to kupie.Tylko u nas nie ma tych firm co tutaj byly polecane niestety.
Stary 2012-05-25, 00:52   #4820
karolca
Zakorzenienie

U nas chyba faktycznie ruszaja zabki. Ewelinka mimo zmeczenia nie mogla spac, byla niespokojna i tylko cycus i cycus. Musiala pomoc mi mama bo mialam dosc i brakowalo mi pomyslu jak ja uspac. TZ w drugim pokoju spi...
Tak wiec jutro a raczej dzis, zakupie jakis specyfik na dziasla i sprawdze czy to od tego.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 01:24   #4821
DIDA22
Raczkowanie

Cytat:
a podawała któraś z Was dziecku Dicoflor w kropelkach??
Ja podaję, odkąd mały skończył 2,5 tyg. stosujemy już ponad 4 tyg. Nam doktor to zaleciła na zielone kupy, i po aplikacji od razu Akek dostał kolor jajecznicy
DIDA22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 06:31   #4822
aalegna
Wtajemniczenie

dzień dobry
u nas kolejna miła nocka Seba zasnął przed 20 obudził sie o 2.30 i jeszcze śpi tylko minus tych ładnych nocek jest taki że później w dzień nie bardzo chce spać, nawet na spacerze
Stary 2012-05-25, 07:18   #4823
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Dzień doberek

U nas może nie super ale źle też nie było, pierwsza pobudka po 24 potem o 3 po jedzonku męczyła się Ania żeby zasnąć 1,5 godziny potem wzięłam ją do łóżka i nie wiem kiedy zasnęła bo ja zasnęłam pierwsza no i pobudka o 6 najadła się i teraz sobie leży w wózku i próbuje zasnąć.

A ja dzisiaj muszę nas spakować na wyjazd

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 07:27   #4824
Zariah
Rozeznanie

Gosia masz rację pigułki są free. Niedoczytałam

Dzień dobry. Dzis wstałysmy wcześnie bo Eliza nie mogła zrobić kupy. Strasznie się prężyła i płakała od kilku tygodni dostawała espumisan na noc bo już wcześniej miałyśmy problemy. Teraz myślałam że może już odstawie bo ją nie lubię niepotrzebnych leków ani brać ani dawać małej. Ale chyba wrócimy do espumisanu. Pediatra mówi że może nawet trzeba będzie go brać aż do rozszerzenia diety czyli w naszym przypadku do 6 miesiąca.

Ciekawe jak to będzie z pierwszym moim dniem matki? fajnie być mamą!

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 07:51   #4825
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

A ja wczoraj byłam z Antkiem w przedszkolu na zajęciach otwartych na koniec dzieci zaśpiewały piosenkę dla mamy aż mi łzy w oczach stanęły.

Cytat:
Ale bym zjadla ogorka malosolnego
Mam nadzieje,ze pojawia sie w polskim sklepie
Zrób sobie takie ogórki małosolne sama kup takie małe ogórki włóż do słoika dodaj chrzan, koper i czosnek i zalej to wodą z solą na litr wody dwie łyżki soli ja daję więcej bo mój tż lubi już na drugi dzień zjeść ogóreczka.

Cytat:

Trzymam kciuki za Oskarka

Cytat:
w Warszawie 110zl bez alkoholu i tortu
nie dałabym

Cytat:
a podawała któraś z Was dziecku Dicoflor w kropelkach??
Ja podawałam ale nie w kropelkach tylko kupowałam te kapsułki i proszek wsypywałam do mleka

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Nie obraz sie, ale jak nosisz na reku dziecko to nie boisz sie o swoj kregoslup?
Wlasnie w chuscie ciezar dziecka rozklada sie na ramiona, plecy i to wlasnie w chuscie ja nie odczuwam wogole małego. Mowie calkiem powaznie, po noszeniu tak ok. 15 minut na rekach, bolą mnie ręce i kregosłup, w chuscie jak nosze, to naprawde nie bolą mnie plecy.
Ja się nie obrażam tylko widzisz ja nie noszę Ani na rękach tylko podnoszę i przenoszę z miejsca na miejsce. Bo Ania nie jest noszona. Ja po ciąży a Antkiem mam poobsuwane kręgi i ogólnie kręgosłup w fatalnym stanie teraz czeka mnie znowu rtg i rehabilitacja ale się boję co tym razem wyjdzie.

Stary 2012-05-25, 08:29   #4826
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Ewelinka dziś co godzinę, 1,5 chce do piersi. Prawie w ogóle nie śpi. Jedynie 1,5 godziny na spacerze w ciągu dnia.
O 17 skapitulowałam, dałam obie. Myślałam, że chociaż zaśnie... Ależ gdzie tam! o 19 dałam jej cycucha tak na szybko i wyszłam z mężem na krótki spacer. Spała około 40 minut i po wejściu do domu oczy jak 5 zł.
Mam nadzieję, że chociaż na noc zaśnie, bo nie wiem jak inaczej ją uspać
No właśnie mój niby pseudośpioch wczoraj też miał taki dzień :P Gabrysia nie zmrużyła oka przez cały dzień na dłużej niz 15 minut Ciekawe jak to będzie dziś :P

Cytat:
mój maly tez malo spi ostatnio w ciagu dnia za to w nocy bez problemu 6-7h
mężowi przypomialo sie ze ma dziecko i zaczal sie nim teraz opiekować zostawil komputer na rzecz dziecka szok!!!!
Dla męża

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
hallo,

A co do karmienia to ja myślę, że może być i wilk syty i owca cała, nie rozumiem zakazu, no chyba że faktycznie kobiety w tych miejscach jakoś specyficznie się zachowywały i to komuś przeszkadzało , hmmm....jestem w stanie zrozumieć,że kogoś krępuje widok gołych piersi obcej kobiety i dlatego karmię w miejscach publicznych zbytnio się nie obnażając, myślę ,że nikomu to nie przeszkadza.Ale słyszałam,że niektóre panie potrafią cyca wyciągnąć przy kasie w sklepie i podać stojącemu dwulatkowi , to chyba jest jednak lekka przesada....
Ta samo sobie pomyślałam, szczerze mówiąc to kilka razy widziałam takie przeginające karmiące matki co to nie zasłaniając się niczym na ławce w parku cyca wyciągały i ja na przykład wtedy poczułam się zawstydzona. Teraz podejrzewam że nawet powieka by mi nie drgła no ale nie każdy jest mamą i nie każdy potrafi takie rzeczy zrozumieć. W pierwszym miesiący życia Gabi jak jeszcze karmiłam piersią przyszli do nas znajomi tacy bezdzietni właśnie i widziałam że się krępują pomimo że na moment wsadzania piersi do buzi się odwróciłam całkiem a potem zasłoniłam pieluszką. Natomiast koleżanki- już matki śmiało zaglądały jak dzidzia je słodko i się rozpływały nad tym więc widac jak ludzie różnie potrafią reagowac na widok karmiącej matki :P

U mnie nocka jak zwykle spoko :P Spanko od 21.15 do 6, przewijanie, karmienie i teraz dalej spanko

Cytat:
A ja wczoraj byłam z Antkiem w przedszkolu na zajęciach otwartych na koniec dzieci zaśpiewały piosenkę dla mamy aż mi łzy w oczach stanęły.

Cytat:
Ja się nie obrażam tylko widzisz ja nie noszę Ani na rękach tylko podnoszę i przenoszę z miejsca na miejsce. Bo Ania nie jest noszona. Ja po ciąży a Antkiem mam poobsuwane kręgi i ogólnie kręgosłup w fatalnym stanie teraz czeka mnie znowu rtg i rehabilitacja ale się boję co tym razem wyjdzie.
Kurcze masakra nowaken co Ci się z kręgosłupem porobiło :/

Właśnie moja Gabrysia też nie jest noszona zbytnio.. Szczerze mówiąc to ona tego nie lubi Jak się ją bierze w pozycji takiej poziomej do noszenia to w ogóle jest ryk. Woli np leżeć sobie i żeby ją zabawiać Ewentualnie w pozycji samolotowej lubi być noszona Ale to już nie moja działka tylko taty albo dziadka bo to nie na moje ręce

Edytowane przez gosica502
Czas edycji: 2012-05-25 o 08:31
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 08:31   #4827
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry!
Mamy kolejny tydzien za soba!
5 tygodni!

Cytat:
Zrób sobie takie ogórki małosolne sama kup takie małe ogórki włóż do słoika dodaj chrzan, koper i czosnek i zalej to wodą z solą na litr wody dwie łyżki soli ja daję więcej bo mój tż lubi już na drugi dzień zjeść ogóreczka.

W Pl bym zrobila,ale tutaj nie ma takich ogorkow,chrzanu i kopru tez nie widzialam
Stary 2012-05-25, 08:47   #4828
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Dzien dobry!
5 tygodni!

W Pl bym zrobila,ale tutaj nie ma takich ogorkow,chrzanu i kopru tez nie widzialam
za 5 tygodni
No to szkoda że nie ma takich ogórków i innych potrzebnych do tego dodatków

Stary 2012-05-25, 08:49   #4829
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzien dobry!
5 tygodni!

Gratulacje dla Eryczka i mamy
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 08:49   #4830
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:

Trzymam kciuki za Oskarka

nie dałabym

Ja podawałam ale nie w kropelkach tylko kupowałam te kapsułki i proszek wsypywałam do mleka

Cudowne sa takie chwile

Karolca, to szybko Ewelinka mialaby zabki, no ale nie jest to niemozliwe!

Konia , to prawda z tym mlekiem, ja musialam odstawic przy karmieniu Adasia i to byla jakas masakra! Nigdy bym nie pomyslala ze laktoza jest w tylu roznych produktach!
I zgodze sie z Monia , ze na dluzsza mete nie wolno (dla naszego wlasnego zdrowia)bezkarnie nie jesc nabialu, bo jednak nasz organizm go potrzebuje!
No ale wszystkim , ktore musza odstawic zycze powowdzenia - bo nie jest to latwe zadanie!

Konia, Karolca,Zariah - zjadlam wczoraj kilka plasterkow malosolnego do kanapki, ale byl pyszny
No i Viki nic nie bylo

Gosiu, ja wlasnie wczoraj po tej kapieli Ja splukalam, bo nie wiedzialam i wolalam nie ryzykowac, ale w takim razie dzisiaj Jej nie oplucze. Bo mozna takie kapiele codziennie az do ustapienia objawow?

Natkulec - ja normalnie do kapieli tez oillatum uzywam, jest swietne.
Mi polecila polozna bo Viki miala bardzo sucha skore, teraz ma pieknie nawilzona, no tylko te krostki piep....e nam zostaly
I tez jak dodam oillatum do wanienki to juz niczym wiecej nie myje cialka, nie splukuje woda i nie smaruje oliwka i skorka jest piekna!

Dzien Dobry!
U nas nocka znowu ladna, 2 pobudki , tylko po jednym cycu na karmienie i zasypiala pieknie.
Dziewczyny, ktore podaja sab simplex - zauwazylam , ze wiecej czasu zabiera nam odbicie po jedzeniu i nie wiem czy ma to zwiazek z kropelkami czy zbieg okolicznosci?

Viki 28.04.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości