|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Carmela, za nefrologa
![]() dziękuję Wiem że dla większości to żaden wyczyn bo dzieciaczki już dawno ten etap mają za sobą, ale u nas duużo Dziś mnie zaskoczył, wstał taki dumny wreszcie ![]() fakt że pierwsza widziała to moja mama jak byłam na uczelni, ale to nic Cytat:
![]() Cytat:
no to super! ![]() Pieleszko, bardzo dzielni jesteście!
|
|
|
#1292 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
pieleszko myślami jestem z Tobą -
za szybciutka rekonwalescencję patik - dużo zdrówka dla Sarci! martwię się o Was Nie mogę myśleć o niczym innym innym jak o Hani i Sarci ... |
|
|
|
#1293 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Mi nawet nie przyszło do głowy, że może go przegryźć Kupiłam zwykły najzwyklejszy w Simply za 9,90 złCytat:
2. Cytat:
Świetny ten Wasz basenik Kupię taki jak Domek będzie większy.Cytat:
Patik trzymam mocno Koniecznie informuj nas co u Was!A Tobie Brunetko życzę szybkiego powrotu do zdrowia ![]() A Adaś jak pięknie stoi! Super ![]() Ooo kurcze ona już chodzi! Suuper Dominik tak jeszcze nie potrafi![]() Cytat:
i że w ogóle znalazłaś czas żeby do nas zajrzećJesteście dzielni! Cała Wasz trójeczka Cytat:
2. Ale Wam zazdroszczę tych wakacji Pokazuj jak najwięcej zdjęć, żebym chociaż mogła pomarzyć ![]() Cytat:
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-05-24 o 22:42 |
||||||
|
|
|
#1294 |
|
Wtajemniczenie
|
pieleszko i Haniu, cieszę się że juz lepiej, żeby jak najszybciej dochodziła do zdrówka
Patik Kajool,żeby Ci ten tort wyszedł, choć i tak pewnie nie potrzebujesz kciuków, bo jak kiedys pisałaś to dobra jesteś w te klocki ![]() Carmela za nefrologabeata jak egzamin?? Natka, jaki Domek juz duży, i tak jak dziewczyny pisały, na zdjęciu to tak wygląda jakby juz po domu biegał, taki zbój mały ![]() Nerola jak Iza, wchłania się to dziadostwo?? cos jeszcze miałam napisać... Marina trzymam kciuki za prace bella brawo dla dziewczynek mimo,że jedna leniwa ![]() telik to Ci się okazja trafiła, taki wyjazd, ale jeszcze nie raz pojedziesz jak Jaś podrośnie |
|
|
|
#1295 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętaj - byle do wakacji i bedzie z głowy mnie w przyszłym tyg też wyjazdy czekają bo muszę po wpisy jechać... ech... egzamin gość dał bardzo trudny... strasznie podchwytliwe pytania zrobił a czy zdam? się okaze w niedziele bo wtedy wyniki ma facet przesłać.. Cytat:
dzielna jesteś Pieleszko- i Hania super pacjentka myślałam o Was cały dzień - nawet na egzaminie - jak tam nasza mała Hania się czuje Cytat:
Cytat:
bardzo udany zestaw obiadowy - uwielbiam i placki i zupę jarzynową kiedy wpadniecie? zapraszam w moje skromne progi ![]() Cytat:
zdrówka dla Sarity oby szybko wyzdrowiała.Cytat:
nawet nie wiesz jaka Ty jesteś silna Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- ja tak samo.... i tak sobie myślałam że mój stres przed egzaminem to nic w porównaniu do tego co przeżywa Pieleszka..... Aania - ale sprytny Adaś jak już pewnie stoi ![]() Lili - kciuki trzyma za szczęsliwą podróż i powrót tż -ta ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Carmelka - kciuki za Sarę jutro u nefrologa zaciśnięte - na pewno wszystko będzie w najlepszym porządku ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- aaa i głosujcie na mnie bo spadłam.. ja klikam na Patik- bo obie na końcu wisimy ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Agadus - a Ty? wypadłaś z rankingu? bo właśnie Cię szukam i nie widze..
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-05-24 o 22:45 |
|||||||
|
|
|
#1296 |
|
Wtajemniczenie
|
a no wypadłam, nawet nie wiem ile mam klików, mi klika tylko jedna osoba, ale też nie cały czas jest przed kompem, szkoda troche ale co zrobić, jakoś muszę się ratowac, może dam rade jeszcze tydzień
|
|
|
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobranoc
|
|
|
#1298 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam na wieści!!! Cytat:
![]() Cytat:
I aż mi wstyd teraz ![]() 2. Ale raj tam macie Cytat:
Chociaż do mnie jakoś nie dociera że Tymek SAM WSTAJE I STOI!
|
|
#1299 |
|
Zadomowienie
|
pieleszka, normalnie łzy mam w oczach jak wyobraże sobie widok dzieciątka pod aparaturą....
przykry widok, ale grunt że operacja udana i już wkrótce będzie w domku, trzymajcie się patik, rany co się dzieje? biedna Sarcia, ja za Was zaciskam i górę ciepłych fluidów ślę brunetka za zdrowie ![]() wpadłam w szał zakupów - od 2 dni siedzę i robie zakupy od pierdołów takich jak skarpety, albumy, po parasolkę skarpety były na liście zakupów z wykrzyknikiem, bo jest kilka par których używamy od urodzenia i mały piętę ma pod piętą i jeszcze parę innych rzeczy się nazbierało do kupieniaa parasolkę dlatego, bo obecna spacerówka nie składa się w parasolkę, zostawiam ją bo jest duża i bardzo wygodna dla dziecka, nie chce nam się wozić wózka tam i z powrotem, jeden będzie w wawie, drugi w domu, ostatnio ledwo się spakowaliśmy aha! w końcu, po ponad miesięcznym wyczekiwaniu, mamy dwie górne jedynki, jednocześnie wyszły to teraz będzie spokojniejszy przez jakiś czas? ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- co ja widzę? Tymek wstaje?! brawo! ![]() Aniu i dla Adasia gromkie brawa ![]() ja kilka dni temu też pisałam że Dawid się podciąga do wstawania, ale nikt nie zauważył
|
#1300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. A ja się przyznaję bez bicia, że nie zauważyłam, jak pisałaś o podciąganiu się Dawidka Jak bym zauważyła, to bym sie odpowiednio ucieszyła, bo to wielka rzecz!!! ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- AAAAAAAAAAAAAA mój mąż przed chwilą poszedł po coś do dużego pokoju i nadepnął na Tymka zabawkę -pszczołę. A ona na cały regulator zawyła "Cześć, to ja. Naciśnij brzuszek"1 On zamarł, ja zamarłam, w końcu wybuchnęliśmy śmichem, a jeszcze bardziej "w końcu" Tymek się rozpłakał Na szczęście tylko tak zaszlochał raz i dalej śpi. To o tyle śmieszne, że jak wychodził z sypialni, to mu mówię "Tylko bądź cichutko, bo Tymek dziś płytko śpi". Taaaa ![]() A ta pszczoła, jak się ją raz naciśnie, to gada i gra przez 4 minuty i nie da się jej wyłączyć. WIęc nakryliśmy ją kołdrą i poduszkami
|
|
#1301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ( Przyznaję się, że nie zauważyłam )
|
|
#1302 |
|
Zadomowienie
|
brumek, Madziulka dzięki
nie szkodzi, rzadko piszę i nie zawsze mogę się wbić w wasze dyskusje, te moje pojedyncze posty giną wśród innych podcięłam dziś Dawidowi grzywkę kręcą mu się włoski troszkę, przez co krótsze się wydają, po kąpieli gdy mu je rozczesałam to sięgały do połowy noskajutro zobaczymy efekt mojej pracy nozyczkami "szkolnymi"
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2012-05-25 o 00:06 |
|
|
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jeden kosmyk włazi mu do oka. Ale u nas to nic pilnego
|
|
#1304 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamolinki
Kinga, Zuzia i Jasiu Pileleszkoufff dobrze ze już po wszystkim PatikZaciskam kciuki za Sarite Natko Dominik wspaniały, jak on się zmienia z tygodnia na tydzień jeszcze niedawno był bobasem z słodkiej polikami a teraz to już taki prawdziwy chłopczyk Adaś jak super stoiszIsiaok dawaj kochana dotelikowa na wspólne cwiczenia A Ewa pobawi się z Jachem Brumeczku tez mamy ta pszczole, więc znając jej śmieszny głos dobrze wyobrazilam sobie sytuacje ![]() Kolina brawa dla Dawidka
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Witamy się.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za jedyneczki - mu nadal czekamy ![]() na pewno udany ![]() i my się witamy - pobudka dziś o 5,30 więc standardzik ok. 2.30 Julcia uznała że spać nie będzie i godzinę walczyliśmy żeby ją przekonać że jest noc, w końcu leżała z nami w łóżku aż zasnęła - dokuczała nam obojgu, łapała za nos, liczyła zęby, uśmiechała się aż w końcu nogi mi założyła na szyję i poszła spać
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-05-25 o 06:36 |
|
|
|
|
#1307 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też już od godziny na nogach. Mam ochotę się zastrzelić...
|
|
#1308 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ![]() Cytat:
![]() no i za ząbki ![]() ![]() klask i:ja widziałam że pisałaś, a szczerze mówiąc po łebkach odpisywałam ostatnio i pominęłam ![]() Cytat:
![]() czekaj, Tymek niedługo sam pójdzie, to się zdziwisz jeszcze bardziej Cytat:
|
|
|
#1309 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() kl aski:Cytat:
Mam nadzieję, że będzie Nas na bieżąco informować. Ogromne kciuki za Was Cytat:
Prześlij nam trochę tego wakacyjnego optymizmu ![]() Cytat:
![]() za ząbki i porządne podciąganie![]() Cytat:
My mieliśmy podobną sytuację, ale w dzień z takim hipciem, którego ja nadepnęłam i też grał przez dobre 2-3 minuty Cytat:
![]() Beatka, napewno zdasz, kto jak kto ![]() Brunetka, a Ciebie co za choróbstwo tak męczy? Aaniu-nie zacytowało mi Ciebie- pięknie Adas stoi ![]() Pieleszko, fajnie że do nas zajrzałaś Jesteś BARDZO silna i dzielna. Jak sobie wyobrażę tą całą aparaturę i w środku malutkie dziecko, to aż się serce ściska... Trzymam kciuki, żebyś jak najszybciej mogła przytulić Hanię. Brumciu-odpisał? WITAM. Wczoraj pospacerowałyśmy, ale bez szału, bo jakoś tak wietrznie było, więc plac zabaw musiał odpaść. Dzisiaj będzie trzeba trochę posprzątać... Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-05-25 o 07:50 |
|||||||||
|
|
|
#1310 | ||
|
Rozeznanie
|
Witamy!!!
pieleszkadziękujemy, że zajrzałaś i za dobre wiesci! Cytat:
Jak pieknie stoi!Widać,że zadowolony, że moze ogladac świat z tej perspektywy ![]() Cytat:
-w każdym razie![]() Ja Ewce podcinałam włosy już dwa razy tż nawet nie zauważył![]() brumek tak, dmuchany na 3 okregi-Ewcia sobie swobodnie z niego wychodzi i wchodzi-frajda na całego ![]() Rodzice maja takiego olbrzyma na 3m wysokosci i u Nas wogole sie nie sprawdza bo Ewcia sie boi-a poza tym musze ja ciagle trzymac na rekach a wolałabym zeby sobie sama raczkowała Ewka tez probowała go dmuchac-czyt. "gryzć" ale za twarde beata1988wynik na pewno bedzie pozytywny ![]() Napisałaś Marinie,że "zapraszasz w swoje skromne progi" a ja przeczytałam "skromne pierogi" Telikwybieram sie wybieram-i wybrac nie moge... a my kolejna noc z pobudkami co godz i ibumem...jak wyjda dwojki to zacznie sie nastepny skok |
||
|
|
|
#1311 | |
|
Zakorzenienie
|
Marinko - miałam pytać - Igorek już je razem z Wami jedzonko? czy nadal kupujesz słoiczki?
Julka jeszcze je swoje jedzonko - ale coraz częściej próbuje naszego jedzenia - wczoraj jadła ziemniaczki z pulpecikami - tzn tak próbowała i smakowało. dzisiaj na śniadanie jadła płatki kukurydziane takie zwykłe corn flakes pokruszone z mlekiem - pepti. Baardzo smakowało bo dołożyłam jej odrobinkę dżemu truskawkowego do smaku wczoraj próbowała jeść truskawkę bo znalazłam na grządce jedną ale jeszcze słabo dojrzała był chyba i Julka sie krzywiła :P ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Alibany - brawo! ona chodzi ![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Cytat:
Na "skromne pierogi" też mogę chętnie zaprosić - z truskawkami - jak już będą o matko jak ja dawno pierogów nie jadłam...
|
|
|
#1312 |
|
Rozeznanie
|
Ewa po podwieczorku i kąpiel na sucho
|
|
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko może w przyszłym tyg. do Ciebie zawitam? Tylko znów mi na tygodniu pasuje ( a ty masz zjazdy chyba), bo w przyszły week wesele. A teraz szkoła przede mną i dziś poprawka pracy, bo mi promo właśnie przysłał bibliografię do poprawy i teorię.
A jeśli chodzi o jedzenie, to tak samo jak u Ciebie- dziś będzie zupa jarzynowa z wczoraj ( dziękuję Wam za słowa uznania ), to zje. Jutro szkoła cały dzień, a M. praca ( Igor idzie do kuzynki Marka) to dostanie pewnie słoik, w niedzielę zje rosołu u teściowej. I tak właśnie to wygląda mniej więcej. On nie lubi obiadowych dań, mięs. Najchętniej by na mleku żył . O, daje mu parówkę czasem ( nie linczujcie ), chleb z dzemem też zje. Jogurty też daję, np. wczoraj kupiłam po drodze danio biszkoptowy.Owoców nie lubi gnojek mały, ale czasem udaje mi się mu wcisnąć banana, jadł winogrono, ale hitem była gruszka ![]() alibany w szoku jestem jak Ci córa chodzi!!!!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1314 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do jedzenia to dziekuje za odp w sprawie menu dla dzieci-nieśmiało wkraczamy w "nasze talerze" |
|
|
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
No i skubie oczywiście z naszego talerza, jakąś rybę, czy inne coś.
|
|
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ja już po sprzątaniu Cytat:
![]() dzisiaj zawzięcie ćwiczy wstawanie przy wszystkim śliczna! Zaraz jadę na zakupy, potem na zabieg na nadgarstek, a potem prosto do Krk na badania, zapisałam się na darmowe badanie znamion w ramach tygodnia walki z czerniakiem ![]() Mam nadzieję że mi wyjdą ok..
|
|
|
#1317 |
|
Rozeznanie
|
Aniu i ja Adasiowi gratuluje nowej umiejętności
I Dawidowi Kolince również!!!! dziękujemy za komentarze dla mojego piechurka Sama jestem w szoku, że to jej tka wychodzi, po cichu myślę, że na roczek to już będzie biegać ![]() Wczoraj kupiłam małej preparat na wszelkie insekty. W aptece http://www.bobomarket.pl/P-k-k-/P-g-...lek,79466.html Dla dzieci od 1mca życia. Zobaczymy jak będzie sie sprawdzał, bo niestety w ostatnich dniach troszke muszek nas pogryzło. Nadal Trzymam kciuki i jestem myślami z Hanią i Sarą!! Zdrówka dziewczyny!!! Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-05-25 o 08:51 |
|
|
|
#1318 | |||
|
Wtajemniczenie
|
hej
wiadomośc od patik Niedługo, ma miec usg, analize moczu żeby sprawdzic czy antybiotyk działa. W nocy spoała znośnie.Nudzi jej się szybko zabawa, marudzi, nie wiem jak tu wytrzymam wiadomośc od pieleszki Do Hani idziemy o 11 , więc nic nowego nie wiem. My w hotelu teraz jesteśmy-na oddział wrócę jak Hania wyjdzie z OIOM ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- śliczna dziewczynka u nas tez juz od miesiąca napompowany basenik a w środku mase zabawek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nati właśnie usneła, jak zwykle w huśtawce, ja idę zrobić sobie kubeł kawy...zbożowej
|
|||
|
|
|
#1319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :k ciuki: wierzę, że jest Ci ciężko...WSPOŁCZUJĘ![]() PIELESZKA- ale przykro, nawet nie możesz Jej zobaczyć, kiedy chcesz...ale za poważna operacja i oddział. Juz niedługo przejdziecie na normalny oddział i będziecie się sobą cieszyły , a Hania przy mamusi szybciutko dojdzie do siebie |
|
|
|
|
#1320 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dominik dzisiaj pierwszy raz od długiego czasu zapragnął o 3 rano mleka ![]() Cytat:
Ojj jest zbój jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za zębole i za wstawanie !!Cytat:
Cytat:
![]() Ona jest świetna! Te zębole na drugim zdjęciu Cytat:
za badania Aniu! A jak z nadgarstkiem? Jest coś lepiej? Pomagają te zabiegi? Cytat:
Cały czas trzymam kciuki za dziewczynki ![]() A tutaj wspinający się Domek http://youtu.be/UFh6l5bQg38 |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

klask i:
Dziś mnie zaskoczył, wstał taki dumny wreszcie
Cieszę się.

Musisz to Nam koniecznie pokazać! Na zdjęciach wygląda na biegającego malucha, który tylko kombinuje co by tu nowego zmajstrować.
) Niesamowity widok i ten tętent, który można było aż poczuć- coś pięknego! 
oby szybko wyzdrowiała.

Chłopak pędzi jak burza!
Jak bym zauważyła, to bym sie odpowiednio ucieszyła, bo to wielka rzecz!!!
On zamarł, ja zamarłam, w końcu wybuchnęliśmy śmichem, a jeszcze bardziej "w końcu" Tymek się rozpłakał 

-w każdym razie
tż nawet nie zauważył