Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VIII.2011 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. 5 11,11%
Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy 0 0%
Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. 2 4,44%
Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy 1 2,22%
Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje 0 0%
Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone 2 4,44%
Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. 3 6,67%
Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę 1 2,22%
Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. 0 0%
Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! 3 6,67%
Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! 4 8,89%
Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! 3 6,67%
Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. 1 2,22%
Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. 10 22,22%
Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? 6 13,33%
Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie 0 0%
Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! 0 0%
Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam 0 0%
chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło 0 0%
pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek 3 6,67%
papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda 0 0%
chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-24, 22:24   #1291
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Carmela, za nefrologa
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Jak pięęęęęęęknie stoimy klask i:

dziękuję

Wiem że dla większości to żaden wyczyn bo dzieciaczki już dawno ten etap mają za sobą, ale u nas duużo Dziś mnie zaskoczył, wstał taki dumny wreszcie
fakt że pierwsza widziała to moja mama jak byłam na uczelni, ale to nic

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Z Patikiem gadałam, ale zasięg mi uciekał i trochę mała stękała. Niewiele zrozumiałam. Sara spać nie chce, bo w obcym miejscu, płacze. Mała czuje się ok, tylko te wyniki i biegunka. Może mieć coś z nerkami (? nie wiem czy dobrze zrozumiałam) a to się długo leczy, dlatego 7-10 dni zostaną. Patik i tż zdołowani. Mówiła, że niedawno robili jej badania i były ok a teraz takie coś, nagle i nie wiadomo dlaczego.
oby było ok!

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość

uwielbiam

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Byliśmy dzisiaj u ortopedy z bioderkami do kontroli. Wszystko ok, obserwacja zakończona Cieszę się.
.

no to super!

Pieleszko, bardzo dzielni jesteście!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 22:25   #1292
ellika
Rozeznanie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

pieleszko myślami jestem z Tobą - za szybciutka rekonwalescencję

patik - dużo zdrówka dla Sarci! martwię się o Was

Nie mogę myśleć o niczym innym innym jak o Hani i Sarci ...
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 22:34   #1293
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Kupuję basenik, postanowione!

Mi nawet nie przyszło do głowy, że może go przegryźć Kupiłam zwykły najzwyklejszy w Simply za 9,90 zł

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
1.Witam z kawą.
dziewczyny śpią, niestety chore- infekcja nam się przyplątała... i antybiotyk. O ile Lenie dopisuje apetyt to Lila jest wszystko na nie, mam nadzieję,że tylko przez zęby...
2.Natko- Dominik jest CUDNY!
1. Ojej, dużo zdrówka dla sziewczynek!
2.

Cytat:
Natka cudny Domek! wygląda na takiego dorosłego i podziwiam za te wszystkie jego umiejętności, bo Fifiemu daleko do niego

Świetny ten Wasz basenik Kupię taki jak Domek będzie większy.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Czesc ja na chwile bo pisze z kom. Patik z Sara sa w szpitalu bo wyniki sa tragiczne. Ma nadal biegunke. Zostana tam od 7 do 10 dni. Kaza Patik placic za spanie sale male i ciasne.

ja nadal chora Pozdrawiam
Oooo nie Patik trzymam mocno Koniecznie informuj nas co u Was!

A Tobie Brunetko życzę szybkiego powrotu do zdrowia

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
jak on wydoroślał!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
kochany
?

A Adaś jak pięknie stoi! Super

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
1.Natka Domek jak zwykle czarujący,

Ooo kurcze ona już chodzi! Suuper Dominik tak jeszcze nie potrafi

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
hej kochane
cudowne jestescie, przeczytalam 2 ostatnie strony i znowu rycze!!!!! dziekuje, ze o nas myslicie-to bardzo wazne, ze wiemy, ze nie jestesmy sami!!!!
bardzo ciezko to przetrwac, ale dajemy rade. Hania jest taka dzielna, daje starym przyklad. operacja przebiegla bez komplikacji. pan doktro zalatal ubytek, ktory okazal sie "dziwny i w dziwnym miejscu". jego slowa teraz widzielismy Hanie niedawno. biedna ciągle pod maszynami, zaintubowana, pełno rurek i kabelków... widok tak rozdzierający, że nikomu nie życzę by musiał widziec swoje dziecko w takim stanie. ale stan stabilny. może w nocy albo jutro ją odintubują.
mam kontakt z dziewczynami to napisze jutro jak z Hanią.
jeszcze życzę Patikowi wytrwałości a Sarce zdrówka!!! rozumiem co czujesz patiku-szpiatl to paskudne miejsce
buziaki kochane moje
Kochana, tak się cieszę że macie już tę operację za sobą i że w ogóle znalazłaś czas żeby do nas zajrzeć
Jesteście dzielni! Cała Wasz trójeczka

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
1.Natka,Domek sam wchodzi na łóżko? Musisz to Nam koniecznie pokazać! Na zdjęciach wygląda na biegającego malucha, który tylko kombinuje co by tu nowego zmajstrować. Zmienił się bardzo i gratuluję nowych ząbków!

2.U Nas piękna pogoda, chociaż nie jest już tak upalnie. Zajadamy się świeżymi rybami i plażujemy ile się da. Wczoraj brzegiem morza przebiegły obok Nas cztery konie! (oczywiście nie same tylko ujeżdżane ) Niesamowity widok i ten tętent, który można było aż poczuć- coś pięknego! Hania miała ogromne ze zdziwienia oczy i rozdziawioną buźkę- my chyba podobnie , bo nie spodziewaliśmy się takiego widoku.
1. Oczywiście, że pokażę!
2. Ale Wam zazdroszczę tych wakacji
Pokazuj jak najwięcej zdjęć, żebym chociaż mogła pomarzyć

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Byliśmy dzisiaj u ortopedy z bioderkami do kontroli. Wszystko ok, obserwacja zakończona Cieszę się.

..
Pięknie

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2012-05-24 o 22:42
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 22:35   #1294
agadus
Wtajemniczenie

pieleszko i Haniu, cieszę się że juz lepiej, żeby jak najszybciej dochodziła do zdrówka
Patik
Kajool,żeby Ci ten tort wyszedł, choć i tak pewnie nie potrzebujesz kciuków, bo jak kiedys pisałaś to dobra jesteś w te klocki
Carmela za nefrologa
beata jak egzamin??
Natka, jaki Domek juz duży, i tak jak dziewczyny pisały, na zdjęciu to tak wygląda jakby juz po domu biegał, taki zbój mały

Nerola jak Iza, wchłania się to dziadostwo??

cos jeszcze miałam napisać...

Marina trzymam kciuki za prace
bella brawo dla dziewczynek mimo,że jedna leniwa
telik to Ci się okazja trafiła, taki wyjazd, ale jeszcze nie raz pojedziesz jak Jaś podrośnie

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 22:51   #1295
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Gadałam własnie przez telefon z tżtem i znowu stoczyliśmy bój o weekend. On ma do mnie żal i pretensje, że cały znów w szkole. I muszę być, bo chodzi o wpisy. Cholera, może ma i rację. Teraz wychodzi o 6 rano i wraca po 22 do domu. I w week też się miniemy, a miał taki fajny plan na niedzielę: basen i jakieś lody.
Ehhh
mój tż też się buntuje że jak mam chwilę to siedze i gnębie prace mgr albo jakiś projekt robię albi się uczę na obronę albo na egzaminy i tak w koło Macueju...

pamiętaj - byle do wakacji i bedzie z głowy

mnie w przyszłym tyg też wyjazdy czekają bo muszę po wpisy jechać... ech...

egzamin gość dał bardzo trudny... strasznie podchwytliwe pytania zrobił a czy zdam? się okaze w niedziele bo wtedy wyniki ma facet przesłać..

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Boże dziekuję Ci za swoją dobroć, teraz tylko musi byc lepiej, dzięki Bogu
dokładnie - dobrze że Hania już bezpieczna po operacji 0 na pewno fachowo się nią zajmą na oiom

dzielna jesteś Pieleszko- i Hania super pacjentka

myślałam o Was cały dzień - nawet na egzaminie - jak tam nasza mała Hania się czuje
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
A tutaj trochę Domka

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Beatko - kciuki byly! ale Ty jestes zdolna i sumiennam na pewno zdalas
oby - wyniki w niedzielę
Cytat:

zrobiłam obiad jak na lewusa kulinarnego majstersztyk: placki ziemniaczane i zupa jarzynowa
brawo - widzisz kucharka z Ciebie rośnie na 102 bardzo udany zestaw obiadowy - uwielbiam i placki i zupę jarzynową

kiedy wpadniecie?
zapraszam w moje skromne progi

Cytat:
Czesc ja na chwile bo pisze z kom. Patik z Sara sa w szpitalu bo wyniki sa tragiczne. Ma nadal biegunke. Zostana tam od 7 do 10 dni. Kaza Patik placic za spanie sale male i ciasne.

o kurde... ale się porobiło.. dobrze że Patik tak szybko zareagowała..

zdrówka dla Sarity oby szybko wyzdrowiała.

Cytat:
hej kochane
cudowne jestescie, przeczytalam 2 ostatnie strony i znowu rycze!!!!! dziekuje, ze o nas myslicie-to bardzo wazne, ze wiemy, ze nie jestesmy sami!!!!
bardzo ciezko to przetrwac, ale dajemy rade. Hania jest taka dzielna, daje starym przyklad. operacja przebiegla bez komplikacji. pan doktro zalatal ubytek, ktory okazal sie "dziwny i w dziwnym miejscu". jego slowa teraz widzielismy Hanie niedawno. biedna ciągle pod maszynami, zaintubowana, pełno rurek i kabelków... widok tak rozdzierający, że nikomu nie życzę by musiał widziec swoje dziecko w takim stanie. ale stan stabilny. może w nocy albo jutro ją odintubują.
jeszcze życzę Patikowi wytrwałości a Sarce zdrówka!!! rozumiem co czujesz patiku-szpiatl to paskudne miejsce
buziaki kochane moje
nawet nie wiesz jaka Ty jesteś silna

Cytat:
Beata, Ty to jesteś Pani złota rączka! A jak się Julci ten odkrywczy domek spodobał? Ona ma taką pogodną buzię, że aż wzroku nie można oderwać.
spodobał się - zwłaszcza te skrzypiące drzwi i szop na kominie

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość

Nie mogę myśleć o niczym innym innym jak o Hani i Sarci ...
ja tak samo....
i tak sobie myślałam że mój stres przed egzaminem to nic w porównaniu do tego co przeżywa Pieleszka.....

Aania - ale sprytny Adaś jak już pewnie stoi

Lili
- kciuki trzyma za szczęsliwą podróż i powrót tż -ta

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Carmelka - kciuki za Sarę jutro u nefrologa zaciśnięte - na pewno wszystko będzie w najlepszym porządku

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

aaa i głosujcie na mnie bo spadłam.. ja klikam na Patik- bo obie na końcu wisimy

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Agadus - a Ty? wypadłaś z rankingu? bo właśnie Cię szukam i nie widze..

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-05-24 o 22:45
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 22:54   #1296
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

Agadus - a Ty? wypadłaś z rankingu? bo właśnie Cię szukam i nie widze..
a no wypadłam, nawet nie wiem ile mam klików, mi klika tylko jedna osoba, ale też nie cały czas jest przed kompem, szkoda troche ale co zrobić, jakoś muszę się ratowac, może dam rade jeszcze tydzień

Stary 2012-05-24, 22:59   #1297
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
a no wypadłam, nawet nie wiem ile mam klików, mi klika tylko jedna osoba, ale też nie cały czas jest przed kompem, szkoda troche ale co zrobić, jakoś muszę się ratowac, może dam rade jeszcze tydzień
to Ci kliknę i zmykam spać

dobranoc

Stary 2012-05-24, 23:07   #1298
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
hej kochane
buziaki kochane moje
Pieleszko, łzy mi pociekły jak to przeczytałam. Ale takie dobre łzy Właśnie siedząc teraz wieczorem z Tymkiem przy piersi próbowałąm sobie wyobrazić, co musisz czuć patrząc na swoje maleństwo w takim obcym miejscu i co najgorsze - nie mogąc go wziąć w ramiona. Jesteś bardzo dzielna!
Czekam na wieści!!!

Cytat:
Z Patikiem gadałam, ale zasięg mi uciekał i trochę mała stękała. Niewiele zrozumiałam. Sara spać nie chce, bo w obcym miejscu, płacze. Mała czuje się ok, tylko te wyniki i biegunka. Może mieć coś z nerkami (? nie wiem czy dobrze zrozumiałam) a to się długo leczy, dlatego 7-10 dni zostaną. Patik i tż zdołowani. Mówiła, że niedawno robili jej badania i były ok a teraz takie coś, nagle i nie wiadomo dlaczego.
Jakoś strasznie niespodziewanie je to dopadło. Oby nic groźnego

Cytat:
1. Brumku, akcja prison break Tymcia rozbawiła mnie do łez - czekam na filmik. No i jak on pięknie stoi , jak Ty w ogóle mogłaś pomyśleć, że on się wolniej rozwija? Chłopak pędzi jak burza!

2. U Nas piękna pogoda, chociaż nie jest już tak upalnie. Zajadamy się świeżymi rybami i plażujemy ile się da. Wczoraj brzegiem morza przebiegły obok Nas cztery konie! (oczywiście nie same tylko ujeżdżane ) Niesamowity widok i ten tętent, który można było aż poczuć- coś pięknego! Hania miała ogromne ze zdziwienia oczy i rozdziawioną buźkę- my chyba podobnie , bo nie spodziewaliśmy się takiego widoku.
1. Dziękuję
I aż mi wstyd teraz

2. Ale raj tam macie Morze, plaża, konie i .. Haniołek

Cytat:

dziękuję

Wiem że dla większości to żaden wyczyn bo dzieciaczki już dawno ten etap mają za sobą, ale u nas duużo Dziś mnie zaskoczył, wstał taki dumny wreszcie
Aniu, dla mnie to tez wielki wyczyn i też to właśnie przerabiamy, dlatego domyślam się, jak się cieszysz

Chociaż do mnie jakoś nie dociera że Tymek SAM WSTAJE I STOI! Wydawało mi się, że jeszcze mamy dużo czasu do tego. Nawet nigdy nie postawiłam go tak dla żartu/na próbę/ z ciekawości na nóżki. Więc nie sądziłam, że sam na to wpadnie. Że w ogóle przyjdzie mu do głowy, że tak można zrobić
Stary 2012-05-24, 23:19   #1299
Kolina
Zadomowienie

pieleszka, normalnie łzy mam w oczach jak wyobraże sobie widok dzieciątka pod aparaturą.... przykry widok, ale grunt że operacja udana i już wkrótce będzie w domku, trzymajcie się

patik, rany co się dzieje? biedna Sarcia, ja za Was zaciskam i górę ciepłych fluidów ślę

brunetka za zdrowie

wpadłam w szał zakupów - od 2 dni siedzę i robie zakupy
od pierdołów takich jak skarpety, albumy, po parasolkę
skarpety były na liście zakupów z wykrzyknikiem, bo jest kilka par których używamy od urodzenia i mały piętę ma pod piętą i jeszcze parę innych rzeczy się nazbierało do kupienia
a parasolkę dlatego, bo obecna spacerówka nie składa się w parasolkę, zostawiam ją bo jest duża i bardzo wygodna dla dziecka, nie chce nam się wozić wózka tam i z powrotem, jeden będzie w wawie, drugi w domu, ostatnio ledwo się spakowaliśmy

aha! w końcu, po ponad miesięcznym wyczekiwaniu, mamy dwie górne jedynki, jednocześnie wyszły
to teraz będzie spokojniejszy przez jakiś czas?

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

co ja widzę?
Tymek wstaje?! brawo!

Aniu i dla Adasia gromkie brawa

ja kilka dni temu też pisałam że Dawid się podciąga do wstawania, ale nikt nie zauważył
Stary 2012-05-24, 23:51   #1300
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
1.
aha! w końcu, po ponad miesięcznym wyczekiwaniu, mamy dwie górne jedynki, jednocześnie wyszły

2. co ja widzę?
Tymek wstaje?! brawo!

ja kilka dni temu też pisałam że Dawid się podciąga do wstawania, ale nikt nie zauważył
1. Super, brawo
2. Dzięki, Kolinko
A ja się przyznaję bez bicia, że nie zauważyłam, jak pisałaś o podciąganiu się Dawidka Jak bym zauważyła, to bym sie odpowiednio ucieszyła, bo to wielka rzecz!!!

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

AAAAAAAAAAAAAA
mój mąż przed chwilą poszedł po coś do dużego pokoju i nadepnął na Tymka zabawkę -pszczołę. A ona na cały regulator zawyła "Cześć, to ja. Naciśnij brzuszek"1 On zamarł, ja zamarłam, w końcu wybuchnęliśmy śmichem, a jeszcze bardziej "w końcu" Tymek się rozpłakał Na szczęście tylko tak zaszlochał raz i dalej śpi. To o tyle śmieszne, że jak wychodził z sypialni, to mu mówię "Tylko bądź cichutko, bo Tymek dziś płytko śpi". Taaaa

A ta pszczoła, jak się ją raz naciśnie, to gada i gra przez 4 minuty i nie da się jej wyłączyć. WIęc nakryliśmy ją kołdrą i poduszkami
Stary 2012-05-24, 23:56   #1301
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:

( Przyznaję się, że nie zauważyłam )

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 00:05   #1302
Kolina
Zadomowienie

brumek, Madziulka dzięki

nie szkodzi, rzadko piszę i nie zawsze mogę się wbić w wasze dyskusje, te moje pojedyncze posty giną wśród innych

podcięłam dziś Dawidowi grzywkę kręcą mu się włoski troszkę, przez co krótsze się wydają, po kąpieli gdy mu je rozczesałam to sięgały do połowy noska
jutro zobaczymy efekt mojej pracy nozyczkami "szkolnymi"

Edytowane przez Kolina
Czas edycji: 2012-05-25 o 00:06
Kolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 00:55   #1303
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
podcięłam dziś Dawidowi grzywkę kręcą mu się włoski troszkę, przez co krótsze się wydają, po kąpieli gdy mu je rozczesałam to sięgały do połowy noska
To naprawdę długie! A wiesz, że wczoraj mój mąż też coś przebąkiwał że Tymka czekają nożyczki niedługo? Bo jeden kosmyk włazi mu do oka. Ale u nas to nic pilnego
Stary 2012-05-25, 01:01   #1304
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hej mamolinki

Kinga, Zuzia i Jasiu

Pileleszkoufff dobrze ze już po wszystkim z całego serca życzę żeby Hania jęk najszybciej doszła do siebie

PatikZaciskam kciuki za Sarite

Natko Dominik wspaniały, jak on się zmienia z tygodnia na tydzień jeszcze niedawno był bobasem z słodkiej polikami a teraz to już taki prawdziwy chłopczyk
Adaś jak super stoisz

Isiaok dawaj kochana dotelikowa na wspólne cwiczenia
A Ewa pobawi się z Jachem

Brumeczku tez mamy ta pszczole, więc znając jej śmieszny głos dobrze wyobrazilam sobie sytuacje

Kolina brawa dla Dawidka
Stary 2012-05-25, 05:59   #1305
Marina1
Zakorzenienie

Hej Witamy się.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 06:35   #1306
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
za jedyneczki - mu nadal czekamy
Cytat:
na pewno udany
Cytat:
Hej Witamy się.
i my się witamy - pobudka dziś o 5,30 więc standardzik

ok. 2.30 Julcia uznała że spać nie będzie i godzinę walczyliśmy żeby ją przekonać że jest noc, w końcu leżała z nami w łóżku aż zasnęła - dokuczała nam obojgu, łapała za nos, liczyła zęby, uśmiechała się aż w końcu nogi mi założyła na szyję i poszła spać

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-05-25 o 06:36
Stary 2012-05-25, 07:29   #1307
iustyna1
Wtajemniczenie

ja też już od godziny na nogach. Mam ochotę się zastrzelić...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 07:31   #1308
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
A Adaś jak pięknie stoi! Super

Cytat:
to teraz będzie spokojniejszy przez jakiś czas

Aniu i dla Adasia gromkie brawa

no i za ząbki klask i:
ja widziałam że pisałaś, a szczerze mówiąc po łebkach odpisywałam ostatnio i pominęłam

Cytat:
Aniu, dla mnie to tez wielki wyczyn i też to właśnie przerabiamy, dlatego domyślam się, jak się cieszysz

czekaj, Tymek niedługo sam pójdzie, to się zdziwisz jeszcze bardziej
Cytat:
klikam jak sobie przypomnę

Stary 2012-05-25, 07:47   #1309
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
zrobiłam obiad jak na lewusa kulinarnego majstersztyk: placki ziemniaczane i zupa jarzynowa
Kochana, jaki lewus, ja bym wiele dała za takie placki, ale nie ma mi kto zrobić, a samej jakoś zawsze brak czasu, a zupka jarzynowa...kocham zupy
Cytat:

co do baseników-my mamy taki: http://allegro.pl/basen-plac-zabaw-z...353919254.html Filip uwielbia w nim siedzieć
wypasiony
Cytat:

O nieeee!!!ciekawe co to się przypałętało do Sarinki...
Cytat:
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=4V9lJ...ature=youtu.be

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

WOWkl aski:
Cytat:

Coś z nerkami? Ona miała po urodzeniu jakies problemy z nimi?
Mam nadzieję, że będzie Nas na bieżąco informować.
Ogromne kciuki za Was:glasi u:
Cytat:
U Nas piękna pogoda, chociaż nie jest już tak upalnie. Zajadamy się świeżymi rybami i plażujemy ile się da. Wczoraj brzegiem morza przebiegły obok Nas cztery konie! (oczywiście nie same tylko ujeżdżane ) Niesamowity widok i ten tętent, który można było aż poczuć- coś pięknego! Hania miała ogromne ze zdziwienia oczy i rozdziawioną buźkę- my chyba podobnie , bo nie spodziewaliśmy się takiego widoku.
Żyć nie umierać
Prześlij nam trochę tego wakacyjnego optymizmu
Cytat:

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

za ząbki i porządne podciąganie
Cytat:

AAAAAAAAAAAAAA
mój mąż przed chwilą poszedł po coś do dużego pokoju i nadepnął na Tymka zabawkę -pszczołę. A ona na cały regulator zawyła "Cześć, to ja. Naciśnij brzuszek"1 On zamarł, ja zamarłam, w końcu wybuchnęliśmy śmichem, a jeszcze bardziej "w końcu" Tymek się rozpłakał Na szczęście tylko tak zaszlochał raz i dalej śpi. To o tyle śmieszne, że jak wychodził z sypialni, to mu mówię "Tylko bądź cichutko, bo Tymek dziś płytko śpi". Taaaa

A ta pszczoła, jak się ją raz naciśnie, to gada i gra przez 4 minuty i nie da się jej wyłączyć. WIęc nakryliśmy ją kołdrą i poduszkami

My mieliśmy podobną sytuację, ale w dzień z takim hipciem, którego ja nadepnęłam i też grał przez dobre 2-3 minuty
Cytat:
O, to chyba pierwsza wątkowa mama, która już obcięła wloski maluchowi

Beatka, napewno zdasz, kto jak kto
Brunetka, a Ciebie co za choróbstwo tak męczy?
Aaniu-nie zacytowało mi Ciebie- pięknie Adas stoi

Pieleszko, fajnie że do nas zajrzałaś
Jesteś BARDZO silna i dzielna. Jak sobie wyobrażę tą całą aparaturę i w środku malutkie dziecko, to aż się serce ściska... Trzymam kciuki, żebyś jak najszybciej mogła przytulić Hanię.

Brumciu-odpisał?

WITAM.

Wczoraj pospacerowałyśmy, ale bez szału, bo jakoś tak wietrznie było, więc plac zabaw musiał odpaść.
Dzisiaj będzie trzeba trochę posprzątać...

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-05-25 o 07:50
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 07:54   #1310
isiaok
Rozeznanie

Witamy!!!
pieleszkadziękujemy, że zajrzałaś i za dobre wiesci!

Cytat:

O matko...nie wierze,że tak sie to skonczyło-ciekawe jaka diagnoza-trzymam kciuki-oby nic poważnego!

Cytat:
Jak pieknie stoi!Widać,że zadowolony, że moze ogladac świat z tej perspektywy

Cytat:
Ona chodzi!!!!aaaaaaaa!Po roczkowe prezenty to chyba pobiegnie!
Cytat:
brumek, Madziulka dzięki

nie szkodzi, rzadko piszę i nie zawsze mogę się wbić w wasze dyskusje, te moje pojedyncze posty giną wśród innych

Też przegapiłam-nie wiem jak-w każdym razie
Ja Ewce podcinałam włosy już dwa razytż nawet nie zauważył

brumek tak, dmuchany na 3 okregi-Ewcia sobie swobodnie z niego wychodzi i wchodzi-frajda na całego
Rodzice maja takiego olbrzyma na 3m wysokosci i u Nas wogole sie nie sprawdza bo Ewcia sie boi-a poza tym musze ja ciagle trzymac na rekach a wolałabym zeby sobie sama raczkowała
Ewka tez probowała go dmuchac-czyt. "gryzć" ale za twarde

beata1988wynik na pewno bedzie pozytywny
Napisałaś Marinie,że "zapraszasz w swoje skromne progi" a ja przeczytałam "skromne pierogi"

Telikwybieram sie wybieram-i wybrac nie moge...

a my kolejna noc z pobudkami co godz i ibumem...jak wyjda dwojki to zacznie sie nastepny skok
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 08:01   #1311
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Marinko - miałam pytać - Igorek już je razem z Wami jedzonko? czy nadal kupujesz słoiczki?

Julka jeszcze je swoje jedzonko - ale coraz częściej próbuje naszego jedzenia - wczoraj jadła ziemniaczki z pulpecikami - tzn tak próbowała i smakowało.

dzisiaj na śniadanie jadła płatki kukurydziane takie zwykłe corn flakes pokruszone z mlekiem - pepti. Baardzo smakowało bo dołożyłam jej odrobinkę dżemu truskawkowego do smaku

wczoraj próbowała jeść truskawkę bo znalazłam na grządce jedną ale jeszcze słabo dojrzała był chyba i Julka sie krzywiła :P

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Alibany - brawo! ona chodzi

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Cytat:
beata1988wynik na pewno bedzie pozytywny
Napisałaś Marinie,że "zapraszasz w swoje skromne progi" a ja przeczytałam "skromne pierogi"

Na "skromne pierogi" też mogę chętnie zaprosić - z truskawkami - jak już będą o matko jak ja dawno pierogów nie jadłam...

Stary 2012-05-25, 08:11   #1312
isiaok
Rozeznanie

Ewa po podwieczorku i kąpiel na sucho
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF4410.jpg (70,7 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF4439.jpg (50,8 KB, 37 załadowań)
Stary 2012-05-25, 08:14   #1313
Marina1
Zakorzenienie

Beatko może w przyszłym tyg. do Ciebie zawitam? Tylko znów mi na tygodniu pasuje ( a ty masz zjazdy chyba), bo w przyszły week wesele. A teraz szkoła przede mną i dziś poprawka pracy, bo mi promo właśnie przysłał bibliografię do poprawy i teorię.
A jeśli chodzi o jedzenie, to tak samo jak u Ciebie- dziś będzie zupa jarzynowa z wczoraj ( dziękuję Wam za słowa uznania ), to zje. Jutro szkoła cały dzień, a M. praca ( Igor idzie do kuzynki Marka) to dostanie pewnie słoik, w niedzielę zje rosołu u teściowej. I tak właśnie to wygląda mniej więcej. On nie lubi obiadowych dań, mięs. Najchętniej by na mleku żył . O, daje mu parówkę czasem ( nie linczujcie ), chleb z dzemem też zje. Jogurty też daję, np. wczoraj kupiłam po drodze danio biszkoptowy.
Owoców nie lubi gnojek mały, ale czasem udaje mi się mu wcisnąć banana, jadł winogrono, ale hitem była gruszka

alibany w szoku jestem jak Ci córa chodzi!!!!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-05-25, 08:14   #1314
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Marinko - miałam pytać - Igorek już je razem z Wami jedzonko? czy nadal kupujesz słoiczki?

Julka jeszcze je swoje jedzonko - ale coraz częściej próbuje naszego jedzenia - wczoraj jadła ziemniaczki z pulpecikami - tzn tak próbowała i smakowało.

dzisiaj na śniadanie jadła płatki kukurydziane takie zwykłe corn flakes pokruszone z mlekiem - pepti. Baardzo smakowało bo dołożyłam jej odrobinkę dżemu truskawkowego do smaku

wczoraj próbowała jeść truskawkę bo znalazłam na grządce jedną ale jeszcze słabo dojrzała był chyba i Julka sie krzywiła :P

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Alibany - brawo! ona chodzi

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Na "skromne pierogi" też mogę chętnie zaprosić - z truskawkami - jak już będą o matko jak ja dawno pierogów nie jadłam...
o matko!!!!!!!!Pływam w ślinie!!!!!!!Pierogi z truskawkami

Co do jedzenia to dziekuje za odp w sprawie menu dla dzieci-nieśmiało wkraczamy w "nasze talerze"
Stary 2012-05-25, 08:16   #1315
Marina1
Zakorzenienie

No i skubie oczywiście z naszego talerza, jakąś rybę, czy inne coś.
Stary 2012-05-25, 08:22   #1316
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Aaniu-nie zacytowało mi Ciebie- pięknie Adas stoi

ja już po sprzątaniu

Cytat:
Jak pieknie stoi!Widać,że zadowolony, że moze ogladac świat z tej perspektywy

dzisiaj zawzięcie ćwiczy wstawanie przy wszystkim

Cytat:
śliczna!

Zaraz jadę na zakupy, potem na zabieg na nadgarstek, a potem prosto do Krk na badania, zapisałam się na darmowe badanie znamion w ramach tygodnia walki z czerniakiem
Mam nadzieję że mi wyjdą ok..

Stary 2012-05-25, 08:48   #1317
alibany
Rozeznanie

Aniu i ja Adasiowi gratuluje nowej umiejętności
I Dawidowi Kolince również!!!!

dziękujemy za komentarze dla mojego piechurka Sama jestem w szoku, że to jej tka wychodzi, po cichu myślę, że na roczek to już będzie biegać

Wczoraj kupiłam małej preparat na wszelkie insekty. W aptece
http://www.bobomarket.pl/P-k-k-/P-g-...lek,79466.html

Dla dzieci od 1mca życia.
Zobaczymy jak będzie sie sprawdzał, bo niestety w ostatnich dniach troszke muszek nas pogryzło.

Nadal Trzymam kciuki i jestem myślami z Hanią i Sarą!! Zdrówka dziewczyny!!!

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-05-25 o 08:51
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 09:10   #1318
agadus
Wtajemniczenie

hej
wiadomośc od patik
Niedługo, ma miec usg, analize moczu żeby sprawdzic czy antybiotyk działa. W nocy spoała znośnie.Nudzi jej się szybko zabawa, marudzi, nie wiem jak tu wytrzymam

wiadomośc od pieleszki
Do Hani idziemy o 11 , więc nic nowego nie wiem. My w hotelu teraz jesteśmy-na oddział wrócę jak Hania wyjdzie z OIOM

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
śliczna dziewczynka u nas tez juz od miesiąca napompowany basenik a w środku mase zabawek

Cytat:

Zaraz jadę na zakupy, potem na zabieg na nadgarstek, a potem prosto do Krk na badania, zapisałam się na darmowe badanie znamion w ramach tygodnia walki z czerniakiem
trzymam kciuki

Cytat:

pochwalcie się

Cytat:

klikam jak sobie przypomnę

Cytat:

a my kolejna noc z pobudkami co godz i ibumem...jak wyjda dwojki to zacznie sie nastepny skok

Nati właśnie usneła, jak zwykle w huśtawce, ja idę zrobić sobie kubeł kawy...zbożowej

Stary 2012-05-25, 09:14   #1319
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
hej
wiadomośc od patik
Niedługo, ma miec usg, analize moczu żeby sprawdzic czy antybiotyk działa. W nocy spoała znośnie.Nudzi jej się szybko zabawa, marudzi, nie wiem jak tu wytrzymam

wiadomośc od pieleszki
Do Hani idziemy o 11 , więc nic nowego nie wiem. My w hotelu teraz jesteśmy-na oddział wrócę jak Hania wyjdzie z OIOM
PATIK- trzymam kciuki za usg i analizę:k ciuki: wierzę, że jest Ci ciężko...WSPOŁCZUJĘ

PIELESZKA- ale przykro, nawet nie możesz Jej zobaczyć, kiedy chcesz...ale za poważna operacja i oddział. Juz niedługo przejdziecie na normalny oddział i będziecie się sobą cieszyły , a Hania przy mamusi szybciutko dojdzie do siebie

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 09:42   #1320
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Dominik dzisiaj pierwszy raz od długiego czasu zapragnął o 3 rano mleka

Cytat:
Natka, jaki Domek juz duży, i tak jak dziewczyny pisały, na zdjęciu to tak wygląda jakby juz po domu biegał, taki zbój mały

Ojj jest zbój jest

Cytat:
egzamin gość dał bardzo trudny... strasznie podchwytliwe pytania zrobił a czy zdam? się okaze w niedziele bo wtedy wyniki ma facet przesłać....
Napewno zdasz

Cytat:

za zębole i za wstawanie!!

Cytat:
AAAAAAAAAAAAAA

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Natko Dominik wspaniały, jak on się zmienia z tygodnia na tydzień jeszcze niedawno był bobasem z słodkiej polikami a teraz to już taki prawdziwy chłopczyk

Cytat:
ja też już od godziny na nogach. Mam ochotę się zastrzelić...

Cytat:
Ona jest świetna! Te zębole na drugim zdjęciu

Cytat:
za badania Aniu!
A jak z nadgarstkiem? Jest coś lepiej? Pomagają te zabiegi?

Cytat:
hej
wiadomośc od patik

wiadomośc od pieleszki
Dziekujemy za wiadomości

Cały czas trzymam kciuki za dziewczynki

A tutaj wspinający się Domek http://youtu.be/UFh6l5bQg38
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości