|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X
Hello
![]() Witam się z łóżka i z kawą. Małż mnie obudził godzinę temu (krzątaniem się, bo wyjeżdża służbowo na 3 dni i mu się nagle - rano - koncepcja stroju reprezentacyjnego zmieniła ) i już nie mogłam zasnąć. A pora jest - jak na mnie - kompletnie abstrakcyjna ![]()
|
|
|
|
#3842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a że różowe to nie szkodzi w końcu róż można zestawić fajnie z innymi ubrankami i nie będzie wyglądał zbyt landrynkowo. jak wyjdziesz to się tylko oszczędzaj
|
|
|
|
|
#3843 |
|
Rozeznanie
|
depoisonświetne ciuszki
Irmusiaja wyprałam Franka w zwykłym proszku i nastawiłam pralkę na 7(nie wiem jaka to temp. bo mam stary sprzęt )i królik nie zmienił wyglądu. wypiorę go jeszcze raz w dziecięcym , jak go kupię w końcu ![]() moja bratowa urodziła dziś drugiego chłopaka, 48 cm i 3,20kg. Ma mieć na imie Gabryś albo Miłosz. To pierwsze mi nie pasi na chłopaka,ale ich wybór.Moi bracia celują w płeć męską. To mój juz czwarty bratanek! I z kim moja Polusia się będzie bawić![]() nie mogę spać po nocach, jakaś poddenerwowana jestem, nie wiem czym, a co bedzie przed samym porodem ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- pojawiły się nowe testy fotelików samochodowych 2012, jakby ktoś był zainteresowany http://fotelik.info/pl/testy/wszystk...aco/index.html |
|
|
|
#3844 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, super jest kostium kąpielowy w paseczki i sukieneczka w stokrotki![]() Ja wczoraj łażąc po dwóch lumpach stwierdziłam, że z ciuchami dla chłopców jest jedna wielka lipa a dla dziewczynek dużo fajnych strojów, niekoniecznie różowych ![]() Cytat:
wczoraj ugotowałam sobie makaron (z pszenicy durum, ugotowany al dente) do zupy, bo jakaś cienka wyszła, chciałam ją zagęścić i cukier miałam 165 ![]() więc o placku czy normalnym ciastku sobie mogę pomarzyć ![]() Ad2. zgadzam się Cytat:
Cytat:
, czasem jak mi się w głowie zakręci, to się tej ściany trzymam![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do okien to ja też tego nie robię, chociaż wołają o pomstę do nieba, będę przed porodem myć pozostałe prace domowe na bieżąco, dziś zamierzam umyć taras
|
||||||
|
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Oby Asię wypuścili Ja mialam straszna noc-miałam chwilę bezdechu-obudziałam się spiąc na wznak i miałam zatkany nos, nie miałam powietrza i przez chwile mialam kłopot by je złapac
|
|
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie o poranku
Może choć trochę uda mi się was nadrobić, ale tyle naprodukowałyście, że...
|
|
|
|
#3847 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super Cytat:
|
||
|
|
|
#3848 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
heeej ja tez juz na nogach!
Ale jestem polamana tragedia. Pwdhao ze tak powiem HAPPY BIRTHDAY! niech Janek rosnie duzy i zdrowy, szczesliwego rozwiazania i spelnienia wszystkich marzen!
|
|
|
|
#3850 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Witam w pierwszym dniu L4 I co tu robić cały dzień...????Niby prasowanie rzeczy Mikołaja czeka ale moze sobie poczekać chyba się przejdę do sklepu...
|
#3851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no muszę się pochwalić ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
ostatnio mój tz włączył mi piosenkę "Leń" z Akademii Pana Kleksa :0 posłuchaj sobie i zastosuj się, polecam
|
||
|
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
Linka, podaj linka, bo u mnie te strony inaczej się wyświetlają
Balbinka, codziennie mam ten sam problem mimo, że na L4 jestem od 2 tygodni. Jezu, jakie to straszne :P |
|
|
|
#3854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak zupełnie serio to do 7 miesiąca robiłam wszystko - chciałam odciążyć TZta w sprawach domowych skoro ja przestałam pracować zawod. Potem był twardy brzuch, szpital, fenoterol, po nim samopoczucie do du.py itd. To sobie odpuściłam. Raz nie zawsze. Fajnie! Prince nie miała skurczy przecież
|
|
|
|
|
#3855 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Witam się średnio wyspana, ale bez kawki, muszę w końcu ją przestać pić na dobre, żeby sobie magnezu nie wypłukiwać Phdwao wszystkiego najlepszego no to super ![]() Cytat:
za dentystęCytat:
![]() Cytat:
|
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-05-25 o 09:45 |
|
|
|
|
#3858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chyba tez zrezygnuje z kawy, bo wczoraj wieczorem wypilam urodzinowa i dzis rano skurcz w stopie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
Linka, śliczne maleństwo ! Żałuję, że ja nie mam takich zdjęć
![]() Phdwao, wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i dużo zdrowia!! Ja dalej wszystko robię tak jak dotychczas, choć wiem, że powinnam wystopować - w końcu to ostatnie tygodnie sielanki, dokładnie przy dobrych wiatrach 5 tygodni - więc pora i czas siąść jak królowa i czekać na usługiwanie ![]() Ale jestem zmęczona, rany !! A za parę godzin mam gości na weekend. Od wtorku zrobiłam kilkaset kilometrów autem, trochę mnie to zmęczyło, korki straszne, niewygodnie mi się kierowało, ale jakoś dałam radę. |
|
|
|
#3860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja czasem łapie się na myśli że znów chciałabym byc "normalna" czuć się "normalnie". Zaraz sie karcę za te myśli, bo wiadomo, chcę urodzic najpóźniej jak się da. W III trymestrze przychodzą momenty zwątpienia i znudzenia ciążą, nie ma się czego wstydzić. Ja się nie boję do tego przyznać. Chcę tego dziecka, a ciąża to taki "przymus" by to osiągnąć, a nie jakiś wymarzony, fantastyczny stan dla mnie. Nie czuję się ładna, ani seksowna ani sprawna. Czuje za to masę ograniczeń, tego nie wolno, tamtego nie wolno. I może ciało już nigdy nie bedzie takie jak przedtem.. Zaraz potem myślę sobie, ze jestem głupia że takimi rzeczami się przejmuję i może jestem głupia, nie wykluczam tego Przecież najważniejsze by dziecko było zdrowe, poród szcześliwy....Wygadałam się. |
||
|
|
|
#3861 | |||||
|
Zadomowienie
|
Czesc. A ja wciaz nie odzywam się z mężem. Swietnie
nie ma jak zrypany humor od rana Cytat:
moze mały się wtulał w jelita w kazdym razie wieczorem zrobilo mi się lepiej. gorzka herbata pomogła. Cytat:
] Cytat:
Cytat:
Cytat:
A noi z okazji Twojego święta! Zdrówka dla Ciebie i maluszka życzę! noi bezbolesnego porodu
|
|||||
|
|
|
#3862 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czas na odpoczynek pumcia Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziekuję |
|||
|
|
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Phdwao wszystkiego naj Mamuśko
Szczęśliwego rozwiązania, terminowego of course Zdrowego Malucha... Szczęścia i radości dla Ciebie, spełnienia marzeń!!!Cytat:
Pumcia już nie będziesz mieć zadnego usg? U mnie to było ostatnie.. |
|
|
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
ale goraco
![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- nie wiem co zrobic, zaraz wychodze na zakupy chcialabym troche opalic buzie ale bez makijazu wygladam jak potwor :P I teraz malowac sie czy nie |
|
|
|
#3865 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Są momenty, że męczy mnie ciąża i też mam takie myśli, że chciałbym już normalnie egzystować. Wczoraj byliśmy wieczorem na działce naszej i z bólem sobie pomyślałam, że w tym roku w ogródku nie zrobię nic, a tak to lubię i jest tam jeszcze sporo pracy, to jakaś złość mnie ogarnęła. Ale wiadomo, szybko przechodzi i sama się karce za takie myśli, ale niestety- one są.
|
|
|
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Phdwao, wszystkiego dobrego, szczęśliwego rozwiązania i prędkiego powrotu do formy po nim! |
|
|
|
|
#3867 |
|
Zadomowienie
|
PhdwaoWszystkiego najlepszego!!!
|
|
|
|
#3868 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ad2. Jak każą liczyć, to będę liczyć, muszę się przyzwyczaić. W pierwszej ciąży też liczyłam. Z czasem wchodzi to w nawyk. Cytat:
. Cytat:
Najlepszego! |
|||
|
|
|
#3869 |
|
Zadomowienie
|
phdwao sto lat!
A mi dziś nie uda się dotrzeć na sr a ma być prelekcja z ordynatorem na temat cesarki.... Ale trudno - zabieramy mamę na zabiegi spa w podziękowaniu za wszystko i z okazji dnia mamy zarazem. Mam nadzieję, że będzie zadowolona. Przy okazji ja też mam zabieg na całe ciało specjalnie dla kobiet w ciąży (to akurat prezent ślubny od znajomych). |
|
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
Za to ja załapałam pełen spokój - chciałabym by trwał już do końca ciąży! Miałam wystarczająco czasu, żeby pogodzić się z tym, że tak przechodzę ciążę. Jestem wyciszona jak nigdy. Cudowne hormony, które nie tak dawno dawały mi ostro popalić. Małej jeszcze nie ma po tej stronie mocy, a ja już się zmieniłam! Mogłoby się to utrzymać. Cudowna sprawa.
Haniu, jak się czujesz? Ciastek, super, że wychodzisz! ![]() Modnisia, chyba pytałaś o te białe szelki w wózkach TAKO. Też je mam. I jedyne, co nam przyszło do głowy, to, ze są do gondolki, jak ustawisz tam dziecko w pozycji siedzącej. A jutro Dzień Mamy! ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Aha, roztocza zabija się w zamrażalce. Ja zostawiam koc na dwie doby w temperaturze -18. Jestem uczulona na roztocza
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:03.

) i już nie mogłam zasnąć. A pora jest - jak na mnie - kompletnie abstrakcyjna 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Zresztą z okresu gdy byłam młodsza i nas do zachwytu na bratnią twórczością niejako zmuszano, nie przypominam sobie żadnych muzycznych fascynacji
No jaja, naprawdę - tej różowości człowiek nie uniknie, chyba że wypiąłby się na absolutnie wszystkie prezenty 

Tyle dobrego, że nie wymiotuję i mnie nie czyści, ale zastanawiam się od czego to... raczej jemy z tż to samo, a on się dobrze czuje...

niech Janek rosnie duzy i zdrowy, szczesliwego rozwiazania i spelnienia wszystkich marzen!

za dentystę
nie ma jak zrypany humor od rana 
Są momenty, że męczy mnie ciąża i też mam takie myśli, że chciałbym już normalnie egzystować. Wczoraj byliśmy wieczorem na działce naszej i z bólem sobie pomyślałam, że w tym roku w ogródku nie zrobię nic, a tak to lubię i jest tam jeszcze sporo pracy, to jakaś złość mnie ogarnęła. Ale wiadomo, szybko przechodzi i sama się karce za takie myśli, ale niestety- one są.