Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-25, 11:06   #3901
Paula SHIN
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Super, że się dobrze skończyło

Ja mam odwrotnie, tzn. po mężu mam w miarę proste nazwisko, ale on mnie namówił, żebym sobie zostawiła podwójne, bo "swoich korzeni się nie można wypierać" i ja głupia i zakochana uległam. Teraz mi to utrudnia życie na każdym kroku, bo panieńskie mam takie, że każdy się w nim myli. Więc całościowego używam tylko urzędowo, oficjalnie a na codzień tylko nazwiska męża. A a'propos komentarzy na ten temat to usłyszałam od jednej lekarki na badaniu zresztą, że po jakiego grzyba sobie zostawiałam panieńskie, takie brzydkie skoro po mężu mam ładniejsze
taki komentarz to juz przesada. Co odpowiedzialas?

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 11:06   #3902
linzey
Rozeznanie

Czesc dziewczyny po strasznej nocy
Do 1 myślałam że wypluje płucaBrzuch z tego kaszlenia tak mnie boli że szok, zresztą już kazdy mięsien mnie boli
Tz dzisiaj zrobił sobie wolne także poleze moze to coś pomoże
Zosienka też coś znowu kaszle
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Dziewczyny, widziałam, że była mowa o pracach domowych - ja nie wiem, jak jest w PL (w sensie - czy ktoś o tym mówi), ale tu lekarze i położne powtarzają, by w trzecim trymestrze (a jeszcze przed terminem) NIE wykonywać prac typu mycie podłóg (mopem), zamiatanie czy odkurzanie.

próbowałaś herbatki z majeranku? zależy z czego ten kaszel, ale na niektóre rodzaje suchego kaszlu działa
Ad1 Jak tylko Tż nie ma to robie wszysttko bo sie inaczej przy 20 miesiecznym brzdącu nie da - lacznie z podnoszeniem jej czasem ale jak on jest w domu to nie pozwala mi robic niczego poza ścieraniem kurzy
Ad2
A jak ta herbatke zrobic??

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Ja zamawiałam wózek Tako Laret w Sezamie własnie w Kraczkowej, ale 2w1 i zamówiłam osobno fotelik Maxi Cosi Citi na allegro. Fotelik zamówiłam we wtorek, dzisiaj juz go rano przywiózł kurier. Wszystko ok, bardzo fajnie wygląda. Byłam w poniedziałek w smyku w Rzeszowie to kosztował prawie 600 zł a ja na allegro zapłaciłam 343 zł. Także w Smyku naprawdę drogo. Sprzedawca na allegro to bubumarket_pl
Nie wiedziałam że Ty tez Rzeszowianka

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
tak, ja też chciałam być twarda i aktywna jak najdłużej się da. Pracowałam normalnie (choć z racji pracy przy komputerze non stop powinnam pracować 4h dziennie), nie odpuszczałam sobie, nawet jak miałam słabsze dni nie prosiłam gina o zwolnienie (mimo migren dzień w dzień), ze sprzątania dałam sobie spokój tylko z myciem podłóg i okien (za to przejęłam odkurzanie za męża, bo mieliśmy podział wcześniej że on odkurza a ja zmywam podłogi). Przy przeprowadzce też normalnie wszystko pakowałam, sprzątałam, unikałam tylko dźwigania. No słowem nie zmieniłam prawie nic w swoim trybie życia. I też skończyło się na twardym brzuchu, fenoterolu i przejściu na stałe L4 o wieeeele wcześniej niż planowałam...
Ja uważam że jezeli wszzystko jest ok to nie ma co specjalnie "dmuchać i huchać" ale jak zaczyna sie dziac coś niepokojącego to nie ma co zgrywac siłaczki. W koncu to tylko pare miesięcy a skutki ew błędów na całe życie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Ja się pod tym podpisuje, a do tego dodam, że mój mąż gada mi o następnym dziecku już, żeby nie było dużego odstępu wiekowego...a ja jak pomyślę o kolejnej ciąży za rok, to mnie aż skręca Są momenty, że męczy mnie ciąża i też mam takie myśli, że chciałbym już normalnie egzystować. Wczoraj byliśmy wieczorem na działce naszej i z bólem sobie pomyślałam, że w tym roku w ogródku nie zrobię nic, a tak to lubię i jest tam jeszcze sporo pracy, to jakaś złość mnie ogarnęła. Ale wiadomo, szybko przechodzi i sama się karce za takie myśli, ale niestety- one są.
Doskonale cie rozumię
Jak moj Tz mowił o drugiej ciaży to sie wkurzałam bo chciałam sie rozwijać , w pracy miałam mozliwośc awansu itd- z jednym dzieckiem mogłam to wszystko pogodzić ale stało sie jak sie stało. Teraz sie ciesze ze ta druga ciąża trafiła sie nam tak szybko choć obawy dalej mam-choroby dzieci , pogodzenie tego wszystkiego , ze juz ma "siebie" kompletnie nie bede miec czasu. Potem sobie mysle że głupia jestem i przeciez jakoś to bedzie ale takie myśli same przychodza

PH2O Wszystkiego naj naj zdrowia szczęścia i sprawnego porodu

Edytowane przez linzey
Czas edycji: 2012-05-25 o 11:08
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 11:06   #3903
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Spokojnie, w szpitalu przed porodem i tak robia USG
Chyba nie wszędzie.
Ja nie miałam robionego, ale nie wiem, jak jest teraz. Moim zdaniem, to powinno być obowiązkowe.
Cytat:
Napisane przez Sala Pokaż wiadomość

Pytałaś wczoraj chyba, co lepsze na powrót do formy po ciąży, bieganie czy rower. Zdecydowanie bieganie -- z jazdy na rowerze wielkiego spalania kalorii nie ma, chyba że zmusiłabyś się do takiego mega szybkiego i męczącego pedałowania. Zanim zaczęliśmy biegać to jeździliśmy codziennie na rowerze po 20-30km i wydawało nam się, że musimy być w super formie... Przy pierwszym podejściu do biegania po 500 metrach myślałam, że ducha wyzionę , nie umiałam oddechu złapać, wszystko mnie bolało, a zakwasy miałam przez tydzień mimo rozgrzewki Więc zdecydowanie bieganie to większy wysiłek i tym samym lepsze rezultaty...
Hmmm, kiedyś byłam zdecydowanie bardziej aktywna niż w ostatnim czasie. Był czas, że trochę biegałam (nie przepadam, choć po bieganiu czułam się świetnie) i jeździłam też rowerem (lubię i też czułam się świetnie). Nie ma co porównywać jazdy na rowerze i biegania, w końcu działają wtedy trochę inne partie mięśni.
Jak ktoś chce biegać po porodzie to ok, ale np. z dużym biustem (jak u mnie) a jeszcze pełnym mleka, to wcale nie musi być takie przyjemne. Nawet, jak ma się super podtrzymujący stanik. Wtedy chyba lepszym wyjściem jest rower.
Zesztą jakakolwiek aktywność jest wskazana (bieganie, rower, aerobik, siłka, pływanie...). Tylko ciekawe, która z nas będzie miała na to czas, siły i chęci.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 11:11   #3904
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Temat: spray do noska...
Jakoś tam te składy się trochę różnią i skąd wiedzieć, który kupić?
Mam tu kilka: Sterimar Baby, Unimer Pediatric Isotonic, Unimer Pediatric Hypertonic, Athomer Baby, Physiomer Baby.

Edit: to jest na doz . pl - trzeba wstawić w miejsce cenzury i .com
Teoretycznie to wszystko to samo.
My głównie uzywamy Tetrisal
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 11:12   #3905
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Chyba nie wszędzie.
Ja nie miałam robionego, ale nie wiem, jak jest teraz. Moim zdaniem, to powinno być obowiązkowe.

Hmmm, kiedyś byłam zdecydowanie bardziej aktywna niż w ostatnim czasie. Był czas, że trochę biegałam (nie przepadam, choć po bieganiu czułam się świetnie) i jeździłam też rowerem (lubię i też czułam się świetnie). Nie ma co porównywać jazdy na rowerze i biegania, w końcu działają wtedy trochę inne partie mięśni.
Jak ktoś chce biegać po porodzie to ok, ale np. z dużym biustem (jak u mnie) a jeszcze pełnym mleka, to wcale nie musi być takie przyjemne. Nawet, jak ma się super podtrzymujący stanik. Wtedy chyba lepszym wyjściem jest rower.
Zesztą jakakolwiek aktywność jest wskazana (bieganie, rower, aerobik, siłka, pływanie...). Tylko ciekawe, która z nas będzie miała na to czas, siły i chęci.
Dziwne, myslalam ze musza sie upewnic co do polozenia dziecka itd. wiec wszedzie robia
Ale ja sie nie znam, lekarzem nie jestem, moze wcale nie trzeba robic USG przed porodem...

Ja bede miala checi Jak bedzie z czasem zobaczymy. TZ na pewno bedzie mnie wyganiac na jakiekolwiek cwiczenia. Juz powiedzial ze bedzie mnie pilnowac zebym figure odzyskala, bo ja mam slomiany zapal, a nie chce zebym mu pozniej zrzedzila ze zle wygladam

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-25, 11:12   #3906
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
taki komentarz to juz przesada. Co odpowiedzialas?
Wzruszyłam ramionami i powiedziałam że mężowi tak się podobało, że mnie namówił do jego pozostawienia i się zamknęła
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 11:14   #3907
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny po strasznej nocy
Do 1 myślałam że wypluje płucaBrzuch z tego kaszlenia tak mnie boli że szok, zresztą już kazdy mięsien mnie boli
Tz dzisiaj zrobił sobie wolne także poleze moze to coś pomoże
Zosienka też coś znowu kaszle
Biedactwo, oby Wam sie poprawilo jak najszybciej...

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Wzruszyłam ramionami i powiedziałam że mężowi tak się podobało, że mnie namówił do jego pozostawienia i się zamknęła
Dobrze jej odpowiedzialas.

Nasze Drugie Dziecko

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-25, 11:22   #3908
depoison
Zadomowienie

Cytat:
A a'propos komentarzy na ten temat to usłyszałam od jednej lekarki na badaniu zresztą, że po jakiego grzyba sobie zostawiałam panieńskie, takie brzydkie skoro po mężu mam ładniejsze
o matko, jak uroczo!

(mnie też czasem pytają, czemu mam podwójne nazwisko. Odpowiadam: "bo tak STARO wyszłam za mąż, że już bym się nie przyzwyczaiła do drastycznej zmiany".
Działa, nie wnikają )

Cytat:
A jak ta herbatke zrobic??
bardzo prosto: zalewasz 2 łyżeczki majeranku wrzątkiem (w normalym kubku), czekasz aż się zaparzy, ewentualnie odcedzasz, jeśli nie chcesz mieć farfocli.
I takie coś wypijasz 3-5 razy dziennie.
Brzmi kiepsko, ale nie jest aż tak straszne w smaku - jak zwykła ziołowa herbatka

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
u mnie od września na nowo rusza abonament w fitness-center (nie mogę z tego zrezygnować, ściągają mi kasę z konta). A ponieważ za skąpa jestem, by pieniądz szedł na darmo, to się pewnie zmobilizuję do ćwiczeń

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 11:23   #3909
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
Temat: spray do noska...
Jakoś tam te składy się trochę różnią i skąd wiedzieć, który kupić?
Mam tu kilka: Sterimar Baby, Unimer Pediatric Isotonic, Unimer Pediatric Hypertonic, Athomer Baby, Physiomer Baby.

Edit: to jest na doz . pl - trzeba wstawić w miejsce cenzury i .com
Cytat:
Bez roznicy. I tak uzyjesz tego tylko w chorobie - baaaardzo mocno pryska, to nie jest przyjemne dla dziecka Ja kupuje sterimar baby.
Pediatra polecal patyczki do uszu (te z zabezpieczeniem) polewac sola fizjologiczna i delikatnie przykladac do dziurek tak zeby sol sobie delikatnie do noska poplynela
Tansze wyjscie
Cytat:
Ogólnie rzecz biorąc, to najtańszym wyjściem jest faktycznie zwykła sól fizjologiczna w ampułeczkach
natomiast co do tych aerozoli, większość z nich ma taki dyfuzor, że rzeczywiście strasznie mocno psikają, z tego co mi wiadomo, to z tych delikatniejszych jest właśnie Tetrisal (sól fizjolog. w aerozolu) i Disnemar (woda morska w aerosolu)
Stary 2012-05-25, 11:32   #3910
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
nie zauważyłam twojego pytania
tą sól kupuje się na sztuki w ampułkach po 5 lub 10ml, kosztuje grosze

ta w aerozolu jest do noska raczej
Stary 2012-05-25, 11:33   #3911
chce_byc_mama
Zakorzenienie

pogoda jest wysmienita!
slonce goraco ale lekki wiaterek

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-25, 11:34   #3912
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie od września na nowo rusza abonament w fitness-center (nie mogę z tego zrezygnować, ściągają mi kasę z konta). A ponieważ za skąpa jestem, by pieniądz szedł na darmo, to się pewnie zmobilizuję do ćwiczeń
Dobra i taka motywacja. Najważniejsze, że podziała.

Paula, oby Cię Tż nie zawiódł. Dobrze mieć wsparcie kogoś bliskiego w ćwiczeniach, bo samemu, to czasem ciężko.

Ja mam tak, że jak sama nie chcę, to nic i nikt mnie nie zmusi. Ale jak się zawezmę, to jakoś leci.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 11:35   #3913
Mandragorrka
Zakorzenienie

Mój małż znalazł sobie zajęcie - poszedł kosić trawnik przed blokiem Nie jest tego dużo więc pewnie zaraz skończy. A ja póki co ogarniam wątek i pójdę sprzątać

A jeśli chodzi o sprzątanie to w zasadzie robię wszystko za wyjątkiem mycia okien i prania. Pranie od zawsze robi małż i teraz doszło mu mycie okien. Oczywiście Tż wykonuje w domu też inne czynności

Co do ruchu to jeśli przed ciążą kobieta była aktywna to tak może pozostać do końca ciąży. Mam koleżankę, która zawsze dużo chodziła po górach i jak zaszła w ciążę to prawie do samego końca robiła górskie wycieczki Oczywiście pod koniec zdobywała mniejsze górki, ale jednak.
Ja przed ciążą uwielbiałam aerobik, szczególnie stepy, które niestety musiałam porzucić. Gimnastyka dla kobiet w ciąży nie przypadła mi do gustu więc teraz zostały mi tylko długie spacery

Phdwao wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, zdrowia i lekkiego porodu

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Umieram Jak mnie głowa przestała boleć to zaczęło mnie w żołądku mulić Mam nadzieję, że mi mięta pomoże Tyle dobrego, że nie wymiotuję i mnie nie czyści, ale zastanawiam się od czego to... raczej jemy z tż to samo, a on się dobrze czuje...

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki!
Ja tak od 2 dni podczytuje Was, ale się nie udzielam... jakiś słabszy psychicznie czas mam... ryczeć mi się chce co chwile bez wyraźnego powodu... w ogóle czuje się ociężale, nogi serdelki.. jak mogę się pożalić to tęsknie do tego żeby poczuć się znów kobietą nie inkubatorem, wiem że już niedługo będę mogła wracać do formy, ale to też nie będzie takie raz dwa...
Zupełnie normalne, że tak się czujesz. Po tylu miesiącach ciąży przychodzi znużenie i są momenty że wszystko jest takie do d.... Jeszcze troszkę i znowu poczujesz się 100% kobietą

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Hejo leze właśnie pod Ktg. już mnie plecy bola .
dziś Wychodze
Super

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Hej Kochanewpadłam teraz tylko na chwilkę jade na pobranie krwi i póżniej na zajęcia z położną
wczoraj wieczorem jeszcze Asia napisała ale ja już zasnełam
"teraz miałam ktg wyszły mi 2 skurcze na poziomie 80,3 skurcze na poziomie 30,i 2 skurcze na poziomie 10.Ja chce do domu.."
tak mi jej żal oby te skurcze ustąpiły i mogła wrócić do domu!
doczytałam że Ciasteczko wychodzi dzisiajsuper!!!
Daj znać jak tam po zajęciach Macie spotkanie z jakąś położną ze szpitala?

Mam nadzieję, że Asia szybko wyjdzie. Niech jej te skurcze ustąpią i wraca do domu

Cytat:
My byliśmy na USG z pomiarami w zeszłym tygodniu, wszystko właściwie w 50. centylu, a maluch ważył nieco ponad 1400g. Położenie podłużne główkowe, i tak też faktycznie od pewnego czasu czuję -- że mi nogi wypycha wysoko na brzuchu, a głowę ma na dole gdzieś po lewej stronie. Łożysko i szyjka super. Za jakiś tydzień idziemy jeszcze raz na wizytę, bo raczej będę się w końcu zmywać na L4, moje pierwsze w życiu zresztą Czuję się świetnie póki nie muszę siedzieć iluś godzin przed komputerem, to wtedy twardnieje mi brzuch etc.
Super Masz plany co będziesz robić na L4?
Przy okazji gratuluję doskonałej kondycji

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
no tak w końcu najlepiej na biednego Małża zrzucić winę
No bo, a niby po kim mam to nazwisko.

Cytat:
Super, że się dobrze skończyło
Ja mam odwrotnie, tzn. po mężu mam w miarę proste nazwisko, ale on mnie namówił, żebym sobie zostawiła podwójne, bo "swoich korzeni się nie można wypierać" i ja głupia i zakochana uległam. Teraz mi to utrudnia życie na każdym kroku, bo panieńskie mam takie, że każdy się w nim myli. Więc całościowego używam tylko urzędowo, oficjalnie a na codzień tylko nazwiska męża. A a'propos komentarzy na ten temat to usłyszałam od jednej lekarki na badaniu zresztą, że po jakiego grzyba sobie zostawiałam panieńskie, takie brzydkie skoro po mężu mam ładniejsze
Jakaś niepoważna kobieta...
Moje panieńskie nazwisko jest skomplikowane, po mężu również. Jak bym zostawiła sobie oba to byłby istny majstersztyk Chociaż ciągle mu powtarzam, że jak by miał jakieś popularne nazwisko, mało ciekawe to ja bym została przy swoim

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 11:43   #3914
ewka5891
Zakorzenienie

Dzien dobry wszystkim

przede wszystkim wszystkiego co najlepsze dla phdwao niech sie spełnia wszystkie Twoje marzenia, no i oczywiscie spokojnego, terminowego porodu

u mnie dzisiaj na spokojnie, pospalam sobie jak zwykle, choc w nocy bez problemow z zasnięciem niestety sie nie obyło

zauwalylam, ze jak wymocze sobie nogi przed spaniem w misce to pozniej tak mnie nie rwą i w miare jest ok...

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Hejo leze właśnie pod Ktg. już mnie plecy bola .

dziś Wychodze
super wiadomosci

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość

nie wiem co zrobic,
zaraz wychodze na zakupy chcialabym troche opalic buzie ale bez makijazu wygladam jak potwor :P
I teraz malowac sie czy nie
ja nie lubie sie malowac w takie cieplo, max rzesy zrobie i tyle...

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 11:45   #3915
agunia82
Zakorzenienie

Ale się właśnie wnerwiłam to masakra. Za długo by się rozpisywać, ale generalnie i mój pracodawca i biuro rachunkowe zajmujące się jego sprawami totalnie zawalili temat mojego zasiłku chorobowego z ZUS-u i teraz nie wiem, ile sobie poczekam na pieniądze i jakie jeszcze kwiatki wyjdą. Normalnie aż mi się ryczeć chce a prosiłam milion razy, upominałam się, przypominałam, co trzeba zrobić, chociaż to oni sami powinni wiedzieć, a tu i tak co za barany...

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-25, 11:45   #3916
Sala
Rozeznanie

Cytat:
Treść usunięta
Wielkie dzięki, zawsze to coś na początek Dziewczyny, która jeszcze się podzieli opinią? Jakie mebelki macie, a jakie skreśliłyście np. z powodu kiepskiej jakości?

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Super Masz plany co będziesz robić na L4?
Przy okazji gratuluję doskonałej kondycji
Owszem -- w końcu posunąć się z remontem domu, urządzić sypialnię i pokój dla dziecka (jesteśmy totalnie w lesie w tym temacie), zabrać się za wyprawkę i jeszcze czasem coś popracować, bo i tak pracuję teraz zdalnie, a nie chcę na amen tracić ze wszystkim kontaktu. A, i jeszcze nadgonić nieco lektury dotyczące porodu, opieki nad niemowlakiem itd. Mówiłam, że mam na to wszystko niecałe dwa miesiące?
Sala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 11:47   #3917
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Bez roznicy. I tak uzyjesz tego tylko w chorobie - baaaardzo mocno pryska, to nie jest przyjemne dla dziecka Ja kupuje sterimar baby.
Pediatra polecal patyczki do uszu (te z zabezpieczeniem) polewac sola fizjologiczna i delikatnie przykladac do dziurek tak zeby sol sobie delikatnie do noska poplynela
Tansze wyjscie
Miałam nadzieję, ze te spryskiwacze nie mają aż takiej siły Dzięki.

Cytat:
No, a od którego miesiąca można to stosować? Zwykle jest napisane, że od okresu niemowlęctwa... Rozumiem, że okres niemowlęctwa to tez okres bycia noworodkiem... Czyli od początku?

Cytat:
Dziwne, myslalam ze musza sie upewnic co do polozenia dziecka itd. wiec wszedzie robia
Ale ja sie nie znam, lekarzem nie jestem, moze wcale nie trzeba robic USG przed porodem...
U nas robią USG przed porodem
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 11:48   #3918
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Witam w pierwszym dniu L4 I co tu robić cały dzień...????
Niby prasowanie rzeczy Mikołaja czeka ale moze sobie poczekać chyba się przejdę do sklepu...
mi jakoś szybko czas mija na L4 ale tęsknie za pracą
Cytat:

Modnisia
, chyba pytałaś o te białe szelki w wózkach TAKO. Też je mam. I jedyne, co nam przyszło do głowy, to, ze są do gondolki, jak ustawisz tam dziecko w pozycji siedzącej.

A jutro Dzień Mamy! [COLOR="Silver"]
też właśnie się zastanawiałam że może to do tego

phdwaoWszystkiego Najlepszego!!!

Cytat:
Cześć Mamusie
Byłam rano na badaniu krwi - znaczy nie tak rano, bo obudziłam się po 9 chwilę zajęło mi wygrzebanie się z domu więc w labie byłam troczę przed 10. Do tego wkurzyła mnie rejestratorka. Nie wzięłam dokumentów i ona miała ciężki problem z moim nazwiskiem. Jest trudne i ona sobie nie da z nim rady, nie i koniec, ma być dokument bo inaczej ona się pomyli Zero dobrej woli, byłam już w tym laboratorium ileś tam razy, mają moje dane w komputerze więc nie rozumiem jaki kobieta ma problem, żeby wpisać moje nazwisko do programu. Coś jej przecież wyskoczy...
Po jakiejś chwili łaskawie zgodziła się, żebym napisała jej nazwisko na kartce... Wizyta zakończyła się sukcesem
A wszystko przez mojego małża, w końcu to on dał mi takie nazwisko
wszędzie ci ludzie tacy problemowi. Kiedyś poszłam robić wyniki i pani pyta czy mam skierowanie ja mówię że nie a ona to po co ja robię wyniki :P a tyle się mówi o profilaktyce
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 11:50   #3919
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
A a'propos komentarzy na ten temat to usłyszałam od jednej lekarki na badaniu zresztą, że po jakiego grzyba sobie zostawiałam panieńskie, takie brzydkie skoro po mężu mam ładniejsze
co za baba. a co ją obchodzi jakie ma ktos nazwisko??

z moim tez zawsze kwiatki wychodzą, bo jak nie przeliteruje dokladnie to mam je pisane na wszystkie mozliwosci. Nawet na pamiatce z pierwszej komunii mam błąd

Cytat:

(mnie też czasem pytają, czemu mam podwójne nazwisko. Odpowiadam: "bo tak STARO wyszłam za mąż, że już bym się nie przyzwyczaiła do drastycznej zmiany".
Działa, nie wnikają )
i to sie nazywa dobra odpowiedz

Cytat:
Ale się właśnie wnerwiłam to masakra. Za długo by się rozpisywać, ale generalnie i mój pracodawca i biuro rachunkowe zajmujące się jego sprawami totalnie zawalili temat mojego zasiłku chorobowego z ZUS-u i teraz nie wiem, ile sobie poczekam na pieniądze i jakie jeszcze kwiatki wyjdą. Normalnie aż mi się ryczeć chce a prosiłam milion razy, upominałam się, przypominałam, co trzeba zrobić, chociaż to oni sami powinni wiedzieć, a tu i tak co za barany...
o kurcze, oby wszystko szybko wyprostowali...

Synek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-25, 11:57   #3920
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
Ogólnie rzecz biorąc, to najtańszym wyjściem jest faktycznie zwykła sól fizjologiczna w ampułeczkach
natomiast co do tych aerozoli, większość z nich ma taki dyfuzor, że rzeczywiście strasznie mocno psikają, z tego co mi wiadomo, to z tych delikatniejszych jest właśnie Tetrisal (sól fizjolog. w aerozolu) i Disnemar (woda morska w aerosolu)
Dzięki. Ogarnę ten temat

Cytat:
Co za ludzie Niepoważni, czy co
Stary 2012-05-25, 12:00   #3921
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Niektore dziewczyny polecaja lateksowe jesli masz pieniadze oczywiscie, bo niektore lateksowe moga sporo kosztowac. Ja po raz drugi kupuje kokos-pianka-kokos. Jestem zadowolona Nie kosztuja za duzo, a nie wiadomo ile dziecko w tym lozeczku pospi

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-25, 12:02   #3922
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
chyba nam się biodra rozchodzą mojej siostrze po drugim dziecku już nie zeszły się do poprzednich rozmiarów ale dalej jest szczuplak więc się tym nie przejmuję
chyba tak
Cytat:
Phdwao -- wszystkiego najlepszego!

Dziewczyny, prośba do Was jednocześnie... przed nami urządzenie pokoju dla malucha i zakup mebli. Możecie się podzielić wskazówkami odnośnie Waszych doświadczeń? Które firmy/ producentów mebli polecacie, a które ładnie wyglądają na zdjęciach, a na żywo to niekoniecznie? Będziemy bardzo, bardzo wdzięczni za wszystkie przykłady i opinie!
dziękuję

fajne mebelki ma filma drewex http://www.drewex.com/index.php
Cytat:

PH2O Wszystkiego naj naj zdrowia szczęścia i sprawnego porodu
dziękuję
Cytat:
Phdwao wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, zdrowia i lekkiego porodu

dziękuję
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Dzien dobry wszystkim

przede wszystkim wszystkiego co najlepsze dla phdwao niech sie spełnia wszystkie Twoje marzenia, no i oczywiscie spokojnego, terminowego porodu

u mnie dzisiaj na spokojnie, pospalam sobie jak zwykle, choc w nocy bez problemow z zasnięciem niestety sie nie obyło
dziękuję

to tak jak u mnie kiepska noc
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 12:06   #3923
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
KarolinaPW -- nie martw się na zapas, może faktycznie pomyślcie, jak zrobić takie minimum, które wystarczy na początek, a do którego stopniowo będziecie mogli dokładać resztę? U nas w sumie sytuacja dość podobna, mamy niezamieszkane piętro domu, wyremontowane 10 lat temu, więc nie w stanie surowym, ale też zdecydowanie wymagającym odświeżenia, różnych napraw itd. Tam ma być nasza nowa sypialnia i pokój dziecka, ale jesteśmy nieco opóźnieni w pracach, mówiąc delikatnie, i też będziemy na ostatni moment robić tyle, ile zdążymy...
Właśnie tak planuję, zrobimy absolutne minimum, tyle co się uda bez pomocy lub z niewielką pomocą fachowców, a reszta musi poczekać.
Pewnie gdyby nie ciąża to mąż by się w ogóle nie zmobilizował żeby coś tam ruszyć, bo co- można mieszkać?można, a że niezbyt pięknie i nie do końca wygodnie...to juz mniejsza
Cytat:
o matko, jak uroczo!

Działa, nie wnikają )
Muszę zapamiętać
Cytat:
Jakaś niepoważna kobieta...
Moje panieńskie nazwisko jest skomplikowane, po mężu również. Jak bym zostawiła sobie oba to byłby istny majstersztyk Chociaż ciągle mu powtarzam, że jak by miał jakieś popularne nazwisko, mało ciekawe to ja bym została przy swoim

Cytat:
No przykra sprawa...
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
co za baba. a co ją obchodzi jakie ma ktos nazwisko??

z moim tez zawsze kwiatki wychodzą, bo jak nie przeliteruje dokladnie to mam je pisane na wszystkie mozliwosci. Nawet na pamiatce z pierwszej komunii mam błąd
Niektórzy nie umieją się powstrzymać , muszą skomentować

Nieźle, u mnie też wymyślają takie kombinacje, ze sama bym nie wpadła
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 12:15   #3924
ewka5891
Zakorzenienie

u nas w tym tygodniu jest taka ładna pogoda, ze az miło..

ale wlasnie doczytalam ze cieplo ma byc tylko do poniedzialku i potem znow powrot do szarej rzeczywistosci : deszcz i ochlodzenie

Synek

Stary 2012-05-25, 12:16   #3925
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Jak chcesz poniżej 200zł, to tylko nie kupuj gryki
Stary 2012-05-25, 12:27   #3926
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Tylko nie gryka
Kokos-kokos jest naprawde fajny

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-25, 12:35   #3927
chce_byc_mama
Zakorzenienie

zjadlam pierogi z truskawkami i zaraz sie chyba ugotuje

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 12:38   #3928
agusiaaaa1234
Raczkowanie

Cytat:
zjadlam pierogi z truskawkami i zaraz sie chyba ugotuje
A u mnie dziś na obiad naleśniki z serem i owocami a do tego polewa truskawkowa mniaaaammm
agusiaaaa1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 12:39   #3929
branzoletka
Branzoletka

Pojadłam, nadrobiłam to mogę się przywitać

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
"teraz miałam ktg wyszły mi 2 skurcze na poziomie 80,3 skurcze na poziomie 30,i 2 skurcze na poziomie 10.Ja chce do domu.."
tak mi jej żal oby te skurcze ustąpiły i mogła wrócić do domu!
Zwłaszcza, że te skurcze na poziomie 80,3 nie brzmią dobrze, bo to są skurcze porodowe Oby się wyciszyło

Cytat:
Hello
Witam się z łóżka i z kawą. Małż mnie obudził godzinę temu (krzątaniem się, bo wyjeżdża służbowo na 3 dni i mu się nagle - rano - koncepcja stroju reprezentacyjnego zmieniła ) i już nie mogłam zasnąć. A pora jest - jak na mnie - kompletnie abstrakcyjna
Też nie cierpię jak mnie tż budzi, bo ja z tych co nie zasypiają potem tylko się wierce na łóżku

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
pojawiły się nowe testy fotelików samochodowych 2012, jakby ktoś był zainteresowany
http://fotelik.info/pl/testy/wszystk...aco/index.html
Ja będe jak kasa będzie, dzięi za linka

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

Ja mialam straszna noc-miałam chwilę bezdechu-obudziałam się spiąc na wznak i miałam zatkany nos, nie miałam powietrza i przez chwile mialam kłopot by je złapac
Bidulka ale żeś się musiała wystraszyć Mi się też zdarza obudzić na wznak choć nigdy w życiu bym tak nie zasnęła

Cytat:
nie wiem co zrobic,
zaraz wychodze na zakupy chcialabym troche opalic buzie ale bez makijazu wygladam jak potwor :P
I teraz malowac sie czy nie
Myślę, że przesadzasz ale jest patent celebrytek które też się często nie malują na co dzień : zakładasz duże na pół twarzy okulary i już niczym się nie musisz stresować

PhdwaoWszystkiego najlepszego!!! Oby czas do porodu zleciał bezboleśnie a on sam przyszedł w terminie i bez komplikacji

karmeelek Szkoda prelekcji ale żal nie wykorzystać prezentów, bawcie się dobrze

Cytat:
Za to ja załapałam pełen spokój - chciałabym by trwał już do końca ciąży! Miałam wystarczająco czasu, żeby pogodzić się z tym, że tak przechodzę ciążę. Jestem wyciszona jak nigdy. Cudowne hormony, które nie tak dawno dawały mi ostro popalić. Małej jeszcze nie ma po tej stronie mocy, a ja już się zmieniłam! Mogłoby się to utrzymać. Cudowna sprawa.
Zgadza się Ja raczej ciążowym hormonom zawdzięczam spokój, który uratował mnie przed leczeniem deprechy i oby jak najdłużej aż skończę karmić a potem niech się dzieje co chce.

Cytat:
Poruszyłyście wczoraj ciekawy temat, mianowicie aktywność fizyczną w ciąży i bieganie. Ja akurat biegałam przed ciążą, przez całą ciążę i biegam nadal, codziennie jakieś 5km. Teraz może trochę wolniej niż przed ciążą, czasem odpoczywam w trakcie spacerując, jak się czuję gorzej to nie biegam wcale, natomiast ogólnie bieganie to dla mnie w ciąży błogosławieństwo. Czuję się rewelacyjnie, wyniki mam super, jak czytam o niektórych Waszych dolegliwościach (duszności, problemy z oddychaniem, puchnięcie, najrozmaitsze bolesności), to ja nie mam żadnych... i to działa w dwie strony, to znaczy nie jest tak, że ja biegam, bo się dobrze czuję, tylko raczej dobrze się czuję, bo biegam. Czy będzie to miało wpływ na łatwiejszy poród i łatwiejsze zrzucanie kilogramów po ciąży to oczywiście nie wiem, ale póki co i ja, i dziecko mamy się z tym bardzo dobrze.
Zgadzam się z tobą. Jak się zmobilizowałam w końcu do długich spacerów od razu lepeij się poczułam choć pierwszy spacer był porażką i męczarnią(jak stara babcia odpoczywałam co chwilę).
Niestety biegać nie mogę, bo po porodzie mam wysiłkowe nietrzymanie moczu a z rowerem było za późno żeby zacząć, to spacery też dużo dają

Cytat:
Treść usunięta
Hehe teraz przyszła kolej na nas z kompletowaniem wyprawki i szałem zakupów Ja póki co zbierałam linki i opinie ale jakby co też będe prosić o radę

Btw muszę znowu zacząć spacerować, bo chwilowa depresja zabrała mi siły fizyczne jak zwykle i nie miałam siły wtedy nawet na mycie garów a co dopiero na spacer Rozleniwiłam się jednak tak, że szkoda gadać a du.pa rośnie Niech mnie ktoś pogoni

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 12:42   #3930
hanjah
Zakorzenienie

Nadal umieram Codziennie coś innego. Tak jak od początku ciąży narzekałam tylko na mdłości i zgagę, tak teraz mam cały wachlarz innych upierdliwości
Obudziłam się z potwornym bólem gardła, brakiem apetytu... potem wymiotowałam-a od wczoraj prawie nie jem, więc nawet nie miałam czego zwrócić
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości