|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X
Cytat:
taki komentarz to juz przesada. Co odpowiedzialas?
|
|
#3902 | ||||
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny po strasznej nocy
![]() Do 1 myślałam że wypluje płuca ![]() Tz dzisiaj zrobił sobie wolne także poleze moze to coś pomoże ![]() Zosienka też coś znowu kaszle Cytat:
![]() Ad2 A jak ta herbatke zrobic?? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak moj Tz mowił o drugiej ciaży to sie wkurzałam bo chciałam sie rozwijać , w pracy miałam mozliwośc awansu itd- z jednym dzieckiem mogłam to wszystko pogodzić ale stało sie jak sie stało. Teraz sie ciesze ze ta druga ciąża trafiła sie nam tak szybko choć obawy dalej mam-choroby dzieci , pogodzenie tego wszystkiego , ze juz ma "siebie" kompletnie nie bede miec czasu. Potem sobie mysle że głupia jestem i przeciez jakoś to bedzie ale takie myśli same przychodza PH2O Wszystkiego naj naj zdrowia szczęścia i sprawnego porodu
Edytowane przez linzey Czas edycji: 2012-05-25 o 11:08 |
||||
|
|
|
#3903 | |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba nie wszędzie.
Ja nie miałam robionego, ale nie wiem, jak jest teraz. Moim zdaniem, to powinno być obowiązkowe. Cytat:
Jak ktoś chce biegać po porodzie to ok, ale np. z dużym biustem (jak u mnie) a jeszcze pełnym mleka, to wcale nie musi być takie przyjemne. Nawet, jak ma się super podtrzymujący stanik. Wtedy chyba lepszym wyjściem jest rower. Zesztą jakakolwiek aktywność jest wskazana (bieganie, rower, aerobik, siłka, pływanie...). Tylko ciekawe, która z nas będzie miała na to czas, siły i chęci. |
|
|
|
|
#3904 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My głównie uzywamy Tetrisal |
|
|
|
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja sie nie znam, lekarzem nie jestem, moze wcale nie trzeba robic USG przed porodem... Ja bede miala checi Jak bedzie z czasem zobaczymy. TZ na pewno bedzie mnie wyganiac na jakiekolwiek cwiczenia. Juz powiedzial ze bedzie mnie pilnowac zebym figure odzyskala, bo ja mam slomiany zapal, a nie chce zebym mu pozniej zrzedzila ze zle wygladam
|
|
#3906 |
|
Zadomowienie
|
Wzruszyłam ramionami i powiedziałam że mężowi tak się podobało, że mnie namówił do jego pozostawienia i się zamknęła
|
|
|
|
#3907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3908 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() (mnie też czasem pytają, czemu mam podwójne nazwisko. Odpowiadam: "bo tak STARO wyszłam za mąż, że już bym się nie przyzwyczaiła do drastycznej zmiany". Działa, nie wnikają )bardzo prosto: zalewasz 2 łyżeczki majeranku wrzątkiem (w normalym kubku), czekasz aż się zaparzy, ewentualnie odcedzasz, jeśli nie chcesz mieć farfocli. I takie coś wypijasz 3-5 razy dziennie. Brzmi kiepsko, ale nie jest aż tak straszne w smaku - jak zwykła ziołowa herbatka ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3909 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
natomiast co do tych aerozoli, większość z nich ma taki dyfuzor, że rzeczywiście strasznie mocno psikają, z tego co mi wiadomo, to z tych delikatniejszych jest właśnie Tetrisal (sól fizjolog. w aerozolu) i Disnemar (woda morska w aerosolu) |
||
|
|
|
#3910 |
|
Zadomowienie
|
nie zauważyłam twojego pytania
![]() tą sól kupuje się na sztuki w ampułkach po 5 lub 10ml, kosztuje grosze ta w aerozolu jest do noska raczej |
|
|
|
#3912 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Najważniejsze, że podziała.Paula, oby Cię Tż nie zawiódł. Dobrze mieć wsparcie kogoś bliskiego w ćwiczeniach, bo samemu, to czasem ciężko .Ja mam tak, że jak sama nie chcę, to nic i nikt mnie nie zmusi. Ale jak się zawezmę, to jakoś leci. |
|
|
|
|
#3913 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Mój małż znalazł sobie zajęcie - poszedł kosić trawnik przed blokiem
Nie jest tego dużo więc pewnie zaraz skończy. A ja póki co ogarniam wątek i pójdę sprzątać ![]() A jeśli chodzi o sprzątanie to w zasadzie robię wszystko za wyjątkiem mycia okien i prania. Pranie od zawsze robi małż i teraz doszło mu mycie okien. Oczywiście Tż wykonuje w domu też inne czynności ![]() Co do ruchu to jeśli przed ciążą kobieta była aktywna to tak może pozostać do końca ciąży. Mam koleżankę, która zawsze dużo chodziła po górach i jak zaszła w ciążę to prawie do samego końca robiła górskie wycieczki Oczywiście pod koniec zdobywała mniejsze górki, ale jednak.Ja przed ciążą uwielbiałam aerobik, szczególnie stepy, które niestety musiałam porzucić. Gimnastyka dla kobiet w ciąży nie przypadła mi do gustu więc teraz zostały mi tylko długie spacery ![]() Phdwao wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, zdrowia i lekkiego porodu ![]() Cytat:
Cytat:
Super ![]() Cytat:
Macie spotkanie z jakąś położną ze szpitala?Mam nadzieję, że Asia szybko wyjdzie. Niech jej te skurcze ustąpią i wraca do domu ![]() Cytat:
Przy okazji gratuluję doskonałej kondycji ![]() No bo, a niby po kim mam to nazwisko. ![]() Cytat:
![]() Moje panieńskie nazwisko jest skomplikowane, po mężu również. Jak bym zostawiła sobie oba to byłby istny majstersztyk Chociaż ciągle mu powtarzam, że jak by miał jakieś popularne nazwisko, mało ciekawe to ja bym została przy swoim
|
|||||
|
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry wszystkim
![]() przede wszystkim wszystkiego co najlepsze dla phdwao niech sie spełnia wszystkie Twoje marzenia, no i oczywiscie spokojnego, terminowego poroduu mnie dzisiaj na spokojnie, pospalam sobie jak zwykle, choc w nocy bez problemow z zasnięciem niestety sie nie obyło ![]() zauwalylam, ze jak wymocze sobie nogi przed spaniem w misce to pozniej tak mnie nie rwą i w miare jest ok... super wiadomosci ![]() ja nie lubie sie malowac w takie cieplo, max rzesy zrobie i tyle...
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się właśnie wnerwiłam to masakra. Za długo by się rozpisywać, ale generalnie i mój pracodawca i biuro rachunkowe zajmujące się jego sprawami totalnie zawalili temat mojego zasiłku chorobowego z ZUS-u i teraz nie wiem, ile sobie poczekam na pieniądze i jakie jeszcze kwiatki wyjdą. Normalnie aż mi się ryczeć chce
|
|
#3916 | |
|
Rozeznanie
|
Wielkie dzięki, zawsze to coś na początek
Cytat:
|
|
|
|
|
#3917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki.No, a od którego miesiąca można to stosować? Zwykle jest napisane, że od okresu niemowlęctwa... Rozumiem, że okres niemowlęctwa to tez okres bycia noworodkiem... Czyli od początku? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3918 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
phdwaoWszystkiego Najlepszego!!! Cytat:
|
|||
|
|
|
#3919 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z moim tez zawsze kwiatki wychodzą, bo jak nie przeliteruje dokladnie to mam je pisane na wszystkie mozliwosci. Nawet na pamiatce z pierwszej komunii mam błąd Cytat:
Cytat:
|
|
#3920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Niepoważni, czy co |
||
|
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
Niektore dziewczyny polecaja lateksowe jesli masz pieniadze oczywiscie, bo niektore lateksowe moga sporo kosztowac. Ja po raz drugi kupuje kokos-pianka-kokos. Jestem zadowolona
Nie kosztuja za duzo, a nie wiadomo ile dziecko w tym lozeczku pospi
|
#3922 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
fajne mebelki ma filma drewex dziękuję Cytat:
Cytat:
to tak jak u mnie kiepska noc
|
||||
|
|
|
#3923 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie gdyby nie ciąża to mąż by się w ogóle nie zmobilizował żeby coś tam ruszyć, bo co- można mieszkać?można, a że niezbyt pięknie i nie do końca wygodnie...to juz mniejsza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nieźle
|
|||||
|
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
u nas w tym tygodniu jest taka ładna pogoda, ze az miło..
ale wlasnie doczytalam ze cieplo ma byc tylko do poniedzialku i potem znow powrot do szarej rzeczywistosci : deszcz i ochlodzenie
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
Jak chcesz poniżej 200zł, to tylko nie kupuj gryki
|
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3928 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3929 | |||||||
|
Branzoletka
|
Pojadłam, nadrobiłam to mogę się przywitać
Cytat:
Oby się wyciszyło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mi się też zdarza obudzić na wznak choć nigdy w życiu bym tak nie zasnęła ![]() Cytat:
![]() PhdwaoWszystkiego najlepszego!!! Oby czas do porodu zleciał bezboleśnie a on sam przyszedł w terminie i bez komplikacji ![]() karmeelek Szkoda prelekcji ale żal nie wykorzystać prezentów, bawcie się dobrze Cytat:
Cytat:
Niestety biegać nie mogę, bo po porodzie mam wysiłkowe nietrzymanie moczu a z rowerem było za późno żeby zacząć, to spacery też dużo dają Hehe teraz przyszła kolej na nas z kompletowaniem wyprawki i szałem zakupów Ja póki co zbierałam linki i opinie ale jakby co też będe prosić o radę Btw muszę znowu zacząć spacerować, bo chwilowa depresja zabrała mi siły fizyczne jak zwykle i nie miałam siły wtedy nawet na mycie garów a co dopiero na spacer Rozleniwiłam się jednak tak, że szkoda gadać a du.pa rośnie Niech mnie ktoś pogoni
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
Nadal umieram
Obudziłam się z potwornym bólem gardła, brakiem apetytu... potem wymiotowałam-a od wczoraj prawie nie jem, więc nawet nie miałam czego zwrócić
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:57.

taki komentarz to juz przesada. Co odpowiedzialas?

Są momenty, że męczy mnie ciąża i też mam takie myśli, że chciałbym już normalnie egzystować. Wczoraj byliśmy wieczorem na działce naszej i z bólem sobie pomyślałam, że w tym roku w ogródku nie zrobię nic, a tak to lubię i jest tam jeszcze sporo pracy, to jakaś złość mnie ogarnęła. Ale wiadomo, szybko przechodzi i sama się karce za takie myśli, ale niestety- one są.

)![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

.