|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pierwsze dwie rzeczy mało inspirujące, więc można pominąć (czekam na hydraulika i muszę wymyć podłogi )Poza tym wybieram się do Ikei, pooglądać jakies dzieciowe akcesoria ![]() Wczoraj doszła zamówiona paka książek z Merlin.pl, same soczyste thrillery, już się cieszę Może zamówię dziś łóżeczko ![]() Poza tym sobie pomyślałam, że Ty, Ollciaa i ja (chyba nie ma nikogo więcej z Wawy ) mogłybyśmy się któregoś dnia umówić na mieście na jakąś kawkę Zawsze dzień miło zleci a trzeba korzystać póki nie mamy małych ssaczków jeszcze przy sobie Co Wy na to?Phadwao- wszystkiego najlepszego kochana, spełnienia marzeń, szczęśliwego rozwiązania i zdrowego maluszka!!!!!
|
||
|
|
|
#3872 |
|
Zadomowienie
|
ivoncia widzę Cię
Co tam u Ciebie?
|
|
|
|
#3873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja załuje,ze pracowałam tylko do 33 tygodnia, bo czas mi sie dłuży okropnie. w uk ludzie sie tym przejmuja myslisz? idz bez make upu. |
|
|
|
|
#3874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na koniec powiedział, że jeśli nie ma wskazań medycznych to już usg się nie robi do końca
|
|
|
|
|
#3875 |
|
Rozeznanie
|
Nie mam się ostatnio czasu odezwać, ale podczytuję Was w miarę na bieżąco
Gratuluję wszystkich wizyt, rozpoczętych tygodni itd. My byliśmy na USG z pomiarami w zeszłym tygodniu, wszystko właściwie w 50. centylu, a maluch ważył nieco ponad 1400g. Położenie podłużne główkowe, i tak też faktycznie od pewnego czasu czuję -- że mi nogi wypycha wysoko na brzuchu, a głowę ma na dole gdzieś po lewej stronie. Łożysko i szyjka super. Za jakiś tydzień idziemy jeszcze raz na wizytę, bo raczej będę się w końcu zmywać na L4, moje pierwsze w życiu zresztą Czuję się świetnie póki nie muszę siedzieć iluś godzin przed komputerem, to wtedy twardnieje mi brzuch etc.Poruszyłyście wczoraj ciekawy temat, mianowicie aktywność fizyczną w ciąży i bieganie. Ja akurat biegałam przed ciążą, przez całą ciążę i biegam nadal, codziennie jakieś 5km. Teraz może trochę wolniej niż przed ciążą, czasem odpoczywam w trakcie spacerując, jak się czuję gorzej to nie biegam wcale, natomiast ogólnie bieganie to dla mnie w ciąży błogosławieństwo. Czuję się rewelacyjnie, wyniki mam super, jak czytam o niektórych Waszych dolegliwościach (duszności, problemy z oddychaniem, puchnięcie, najrozmaitsze bolesności), to ja nie mam żadnych... i to działa w dwie strony, to znaczy nie jest tak, że ja biegam, bo się dobrze czuję, tylko raczej dobrze się czuję, bo biegam. Czy będzie to miało wpływ na łatwiejszy poród i łatwiejsze zrzucanie kilogramów po ciąży to oczywiście nie wiem, ale póki co i ja, i dziecko mamy się z tym bardzo dobrze. |
|
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
phdwao Wszystkiego Najlepszego!!! I super latwego porodu
|
#3877 |
|
Zadomowienie
|
Uciekam sprzątać
![]() Ja dzisiaj z mężem jadę po kwiatki na balkon jeszcze nie wiem, co chcę i pewnie będę długo wybierać, ale w końcu będę miała ładny balkon
|
|
|
|
#3878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wow skad Ty bierzesz sile na bieganie? Dla mnie czasami wejscie po schodach/ganianie za Michalem po placu zabaw to horror
|
|
#3879 |
|
Rozeznanie
|
Hehe no ja mam nadzieję, ze jakoś się wyluzuję za parę dni i przestanę myśleć o pracy...
Byłam w spożywczaku i mam taką refleksję - ile tam się o tej porze kręci starych ludzi... a jacy oni nieogarnięci, snują się między półkami bez celu... Pies myślał, że wychodzę na cały dzień i był mile zaskoczony jak wróciłam hehe) Ps. dziś na sr mamy mieć praktykę z masażu stóp tzn panowie będą masować stopy ciężarówkom nie mogę się doczekaćPumas czy to prawda że buldożki francuskie łatwo się przegrzewają i że trzeba na nie bardzo uważać w upały??? tak słyszałam. Linka - zaraz sobie odpalę tą pioseneczkę
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3881 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuję za wszystkie życzenia |
|||||
|
|
|
#3882 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Ciastek super ze wychodzisz
dziś mam taki słaby dzień że masakra, ledwo żyje a jeszcze mi się katar przyplątał dobrze że dziś nie rodze bo nie dałabym rady, no chyba że jakieś dodatkowe zasoby sił się uruchamiająCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no i wszystkiego najlepszego i szybkiego bezproblemowego porodu ![]() pytałam o to moja gin, mówiła że jeśli nie jest mi przez to słabo to czasem można tak poleżeć, ja często budzę się na plecach dlatego o to zapytałam, w ogóle to mam do wyboru tylko lewy bok bo na prawym boli mnie pod żebrami a plecy wiadomo że się unika, dodatkowo jak śpię na którymkolwiek boku to bolą mnie biodra , nie ma się co dziwić że źle sypiam![]() a u nas dziś chłodno, chodzę w swetrze Sala za wizytę z z bieganiem podziwiam, mnie męczy wchodzenie po schodach na pierwsze piętro
|
|||
|
|
|
#3883 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie
![]() Byłam rano na badaniu krwi - znaczy nie tak rano, bo obudziłam się po 9 chwilę zajęło mi wygrzebanie się z domu więc w labie byłam troczę przed 10. Do tego wkurzyła mnie rejestratorka. Nie wzięłam dokumentów i ona miała ciężki problem z moim nazwiskiem. Jest trudne i ona sobie nie da z nim rady, nie i koniec, ma być dokument bo inaczej ona się pomyli Po jakiejś chwili łaskawie zgodziła się, żebym napisała jej nazwisko na kartce... Wizyta zakończyła się sukcesem ![]() A wszystko przez mojego małża, w końcu to on dał mi takie nazwisko
|
|
|
|
#3884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3885 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zresztą ja sama od początku ciąży nie robiłam żadnych wielkich planów co do tego do kiedy i ile będę się ruszać. Na początku wydawało mi się, że w piątym miesiącu to już będzie max, bo to przecież ciąża ho-ho, zaawansowana Minął piąty, szósty, siódmy, jestem w ósmym i dalej mi się świetnie biega, samo tak jakoś wyszło...Pytałaś wczoraj chyba, co lepsze na powrót do formy po ciąży, bieganie czy rower. Zdecydowanie bieganie -- z jazdy na rowerze wielkiego spalania kalorii nie ma, chyba że zmusiłabyś się do takiego mega szybkiego i męczącego pedałowania. Zanim zaczęliśmy biegać to jeździliśmy codziennie na rowerze po 20-30km i wydawało nam się, że musimy być w super formie... Przy pierwszym podejściu do biegania po 500 metrach myślałam, że ducha wyzionę |
|
|
|
|
#3886 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
heheJa niestety w gorącej wodzie kąpana i wszystko dla malucha kupione, pokoik urządzony ![]() Coś się wymyśli Dobrze że mam psa zawsze to jakiś impuls żeby się poruszać... no i chciałabym pochodzić na basen ale nie wiem czy wejdę w kostium... no i ten cellulitA jeśli chodzi o spotkanie to czemu nie jestem otwarta na propozycje
|
|
#3887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
*** Szkoda, że baza isofix kosztuje prawie tyle samo, co fotelik. Phdwao - wszystkiego najlepszego! Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-05-25 o 19:50 |
||
|
|
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe jaki bedziesz miala porod...I dziekuje za odpowiedz. Czyli moze wezme sie za bieganie, ale dla mnie to hardcore. Nigdy tak naprawde nie biegalam, mam za slaba kondycje
|
|
#3889 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3890 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Albo na ogrodniczki z koparkami. Cytat:
A tak w ogóle to WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO! Cytat:
![]() bo jak nie teraz, to kiedy? lada chwila dopiero zacznie się harówka i kołowrotek
|
|||
|
|
|
#3891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam podobny problem ze spaniem na boku ![]() Cytat:
co do bazy, chciałabym ale strasznie droga
|
||
|
|
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3893 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3894 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do tego, że masz za słabą kondycję na bieganie -- co najwyżej odwrotnie, masz za słabą, bo nie biegasz Najtrudniej jest zacząć, początki zawsze są trudne, ale ważne, żeby nie stawiać sobie nierealnych celów i się nie zniechęcać. Pierwszego dnia przebiegniesz kilometr i będzie Ci się wydawać, że zaraz umrzesz, po kolejnych kilku razach zobaczysz, że ten kilometr idzie Ci dużo łatwiej, jak zaczniesz go robić bez większego wysiłku, to dołożysz kolejne pół i tak idzie. Nic bardziej nie motywuje od postępu i sukcesu -- a tutaj akurat szybko się widzi poprawę.
|
|
|
|
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nawet na biezni wolalam szybki marsz ![]() No coz bede probowac Dajesz mi nadzieje
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
Temat: spray do noska...
Jakoś tam te składy się trochę różnią i skąd wiedzieć, który kupić? Mam tu kilka: Sterimar Baby, Unimer Pediatric Isotonic, Unimer Pediatric Hypertonic, Athomer Baby, Physiomer Baby. ![]() Edit: to jest na doz . pl - trzeba wstawić w miejsce cenzury i .com
Edytowane przez blueberry88 Czas edycji: 2012-05-25 o 11:06 |
|
|
|
#3898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam odwrotnie, tzn. po mężu mam w miarę proste nazwisko, ale on mnie namówił, żebym sobie zostawiła podwójne, bo "swoich korzeni się nie można wypierać" i ja głupia i zakochana uległam. Teraz mi to utrudnia życie na każdym kroku, bo panieńskie mam takie, że każdy się w nim myli. Więc całościowego używam tylko urzędowo, oficjalnie a na codzień tylko nazwiska męża. A a'propos komentarzy na ten temat to usłyszałam od jednej lekarki na badaniu zresztą, że po jakiego grzyba sobie zostawiałam panieńskie, takie brzydkie skoro po mężu mam ładniejsze
|
|
|
|
|
#3899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupuje sterimar baby.Pediatra polecal patyczki do uszu (te z zabezpieczeniem) polewac sola fizjologiczna i delikatnie przykladac do dziurek tak zeby sol sobie delikatnie do noska poplynela ![]() Tansze wyjscie
|
|
#3900 |
|
Rozeznanie
|
I jeszcze z zaległości:
Linka, super zdjęcie ![]() Phdwao -- wszystkiego najlepszego! KarolinaPW -- nie martw się na zapas, może faktycznie pomyślcie, jak zrobić takie minimum, które wystarczy na początek, a do którego stopniowo będziecie mogli dokładać resztę? U nas w sumie sytuacja dość podobna, mamy niezamieszkane piętro domu, wyremontowane 10 lat temu, więc nie w stanie surowym, ale też zdecydowanie wymagającym odświeżenia, różnych napraw itd. Tam ma być nasza nowa sypialnia i pokój dziecka, ale jesteśmy nieco opóźnieni w pracach, mówiąc delikatnie, i też będziemy na ostatni moment robić tyle, ile zdążymy... Dziewczyny, prośba do Was jednocześnie... przed nami urządzenie pokoju dla malucha i zakup mebli. Możecie się podzielić wskazówkami odnośnie Waszych doświadczeń? Które firmy/ producentów mebli polecacie, a które ładnie wyglądają na zdjęciach, a na żywo to niekoniecznie? Będziemy bardzo, bardzo wdzięczni za wszystkie przykłady i opinie! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.

nie ma jak zrypany humor od rana 

(czekam na hydraulika i muszę wymyć podłogi
)
) mogłybyśmy się któregoś dnia umówić na mieście na jakąś kawkę

. 
dobrze że dziś nie rodze bo nie dałabym rady, no chyba że jakieś dodatkowe zasoby sił się uruchamiają
za wizytę z z bieganiem podziwiam, mnie męczy wchodzenie po schodach na pierwsze piętro
Albo na ogrodniczki z koparkami.