|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
agatka661 ale żarłoczek Ci się trafił
Może próbuj go jakoś przetrzymać, nosić, na spacerze dzieci szybciej zasypiają. Wykończysz sie jak tak całe dnie na cycu będzie siedział. Chociaż łatwo mówić a co innego jak dziecko nad uchem płacze :/jaki wystrojony na zdjęciu nie wygląda żeby ważył 5 kgAgata, Maćkowi ewidentnie podoba sie na tym świecie teraz dopiero zdjęcie dojrzałam.
Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-05-25 o 12:14 |
|
|
|
#3152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#3153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak tak polecacie hippa to zakupię i Szymon ma pleśniawki,już mu moja mama coś kupiła. |
|
|
|
|
#3154 |
|
Wtajemniczenie
|
Listonosz przyniósł kasiorkę
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() chciałybyście pewnie opis porodu, co? no to prosze: w poniedziałek wieczorem obejrzeliśmy film. na koniec mąż jeszcze pogadał do brzuszka, żeby już wyszła. po paru min złapał mnie skurcz. bolący. pierwszy raz taki miałam. po 10 min znowu. w sumie miałam 3 skurcze co 10 min. przy 7min poszłam do wanny, ale nic to nie dało, no w sumie dało - częstsze skurcze, mąż zadzwonił na porodówkę, ale powiedzieli, żeby obserwować wziąć prysznic i jak nie przestanie to przyjechać... no ale że skurcze co 5 min zaczęliśmy sie szykować do wyjścia. jeszcze dopakowaliśmy parę rzeczy, mąż mnie ogolił i w drogę. na izbie skurcze co 4-5min i rozwarcie 4-5cm. lekarz powiedział, że pójdzie szybko. o północy byliśmy już na sali porodowej - fajna fajne łózko do rodzenia, piłka, sofa, wanna i lazienka.nam było wesoło podpieli mnie do ktg, rozwarcie rosło. było super do czasu skurczy co 2 min. nie wiedziałam co ze sobą zrobić... parcie??? nie wspominam tego dobrze. bolało bardzo, ja nie umiałam przeć.... męczyłam się... musieli mnie naciąć... ponoc dwa razy to zrobili - czułam tylko jedno cięcie. po wielkich trudach wyszła główka. przy wyciąganiu małej miałam wrażenie ze wsadzili mi ręce do środka... mała przeurocza...zaraz zaczęła płakać... jak mi ją położyli na klatce zapomniałam o bólu....trochę mnie wyczyścili, szycie mimo znieczulenia gdzie niegdzie bolało. mąż był ze mną. cieszę się z tego bardzo. sama bym nie dała rady.. wycierał mnie mokrym recznikiem. pomagał przy parciu. ![]() ja straciłam sporo krwi, miałam anemię.. macica nie chciała się obkurczać i leżałam plackiem z lodem na brzuchu. pierwsza doba była straszna, kręciło mi się w głowie. nie mogłam wstać ani usiąść. mimo podwyższonej bilirubiny (z krwi była niższa niż ze skóry) wypuścili nas do domku z karmieniem sobie radzimy. w sumie w szpitalu byłam dwa razy po butelkę, bo mała wyjadła z dwóch cycków i dalej chciała. teraz jest ok. ja musze sporo jeszcze odpoczywać, unikać za długiego siedzenia. była już u nas położna wszystko ok.a oto moja Malwinka: |
|
|
|
#3156 | |
|
Zakorzenienie
|
o właśnie
czy jak karmicie dziecko za jednym karmieniem jedną piersią to z drugiej odciągacie czy czekacie do następnego karmienia... w ogóle to Was nie nadrobię ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
Zabcia fajny wózek |
|
|
|
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale slodziak
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Jaki słodziak.
Cytat:
za opis, a mała jest słodziutkaW ogole nasze wizazowe dzieci są przecudne wszystkie. Ja sprzatam tak na raty, ale chce miec to juz z głowy. No i brzuch mi sie stawia strasznie, ale nic poza tym
|
|
|
|
|
#3160 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Malwinka to taki słodki pucek
|
|
#3161 |
|
Rozeznanie
|
Tak, widać że mamusie mają teraz ważniejsze rzeczy na głowie niż internet. Jeszcze trochę i wszystkie mamusie ucichną.
Niunia, słodkie maleństwo. Agatka Twój mały nie wygląda na takiego małego terrorystę. Słodziak!
|
#3162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super opis a malutka słodziutka
|
|
|
|
#3163 |
|
Raczkowanie
|
Niunia super opis
A czemu chcesz odciągać z drugiej piersi? Ogólnie nie ma takiej potrzeby, chyba że chcesz mleko mrozić na zapas. Skoro dziecko najada sie z jednej piersi, to druga zostaw na nastepny raz. |
|
|
|
#3164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Anemie miałaś czy masz nadal, w jakiej formie dali Ci żelazo ??
|
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sweetjoy tak mi do głowy przyszło czy przypadkiem nie trzeba. w sumie nie odciągałam. dawałam po prostu drugiego cyca... ja mam teraz mniej czasu, bo mąż ma wolne i chcemy spędzić trochę czasu razem jeszcze. |
|
|
|
|
#3166 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
karozka W dniu wypisu była u nas p. Z przelomu jeszcze mała się załapała na zdjęcie w gazecie ![]() agatka661 Jaki słodki ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
dla Was dziewczyny Powodzenia ![]() niunia32 za opis porodu Dzielna byłaś Słodka Twoja Malinka
|
|||
|
|
|
#3167 | ||||||
|
Zadomowienie
|
ale się załatwiłam....
parę dni temu pisałam, że strasznie bolą mnie migdały i mam zatkany nos, zamiast posłuchać rady kism i pójść od razu do lekarza, ja - mocno przeświadczona o sile czosnku zaczęłam leczyć się sama domowymi sposobami... no i w sumie jakieś efekty były a wczoraj to już myślałam, że dziś będę zdrowa jak ryba... a mnie...odebrało mowę całkowicie musiałam iść do lekarza ale mówię do męża - jak ja mam tam iść i rozmawiać z ludźmi jak ja nie mogę mówić... i wiecie co - poszła ze mną teściowa ( a właściwie pojechałyśmy taksówką) i cieszę się, a ostatnio tak na nią narzekam... że mi teraz głupio... była ze mną w gabinecie lekarskim i to w sumie ona rozmawiała z lekarką a była taaaka przejęta jak nie wiem co... na koniec jak już wyszła i ja zostałam sam na sam z panią dr , ta powiedziała, że mam bardzo wrażliwą teściową i że wszystko będzie dobrze ![]() przepisała mi antybiotyk, jeszcze jakieś tabletki kazała kupić i syrop, co do antybiotyku to powiedziała, że skoro ja w każdej chwili mogę rodzić, to jest konieczne jego zastosowanie, bo gdybym w takim stanie trafiła na porodówkę, to w wyniku osłabienia organizmu porodem to przekształciłoby się w zapalenie płuc i dostawałabym antybiotyki dożylnie a z dzieckiem i tak nie mogłabym być ani tym bardziej go karmić... więc jak przez ostatnie dni pisałam, że chcę jak najszybciej urodzić, tak teraz cofam te słowa, jak najszybciej to ja chcę wyzdrowieć a potem dopiero urodzić, mam nadzieję, że los nie zrobi mi na przekór ![]() i zdziwiło mnie jedno, a mianowicie, gdy spytałam czy ten antybiotyk jest bezpieczny dla dziecka teraz i w trakcie karmienia to powiedziała, że żadnej nie jest bezpieczny i to w kółko powtarzała, więc teraz nie wiem... co będzie jeśli naprawdę trafię na porodówkę przyjmując antybiotyk... Cytat:
takie guganie musi być słodkie ![]() Cytat:
co do pogrubionego to z moim jest tak samo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak słodko sobie drzemie Cytat:
rozumiem, że byłaś na Bogucicach tak? napisz jak znajdziesz chwilę jakieś szczegóły odnośnie warunków, personelu itp. może być na priv ![]() jeszcze raz serdecznie Wam gratuluję a malutka śliczna pyzunia |
||||||
|
|
|
#3168 |
|
Wtajemniczenie
|
Zamawiałyście coś od wozkolandia_pl ?? Bo my zamówiliśmy materac na wymiar 5maja, i od wczoraj dzwonię i piszę maile i cisza
---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- [QUOTE=[B]begie13;34319526[/B]]ale się załatwiłam.... parę dni temu pisałam, że strasznie bolą mnie migdały i mam zatkany nos, zamiast posłuchać rady kism i pójść od razu do lekarza, ja - mocno przeświadczona o sile czosnku zaczęłam leczyć się sama domowymi sposobami... no i w sumie jakieś efekty były a wczoraj to już myślałam, że dziś będę zdrowa jak ryba... a mnie...odebrało mowę całkowicie musiałam iść do lekarza ale mówię do męża - jak ja mam tam iść i rozmawiać z ludźmi jak ja nie mogę mówić... i wiecie co - poszła ze mną teściowa ( a właściwie pojechałyśmy taksówką) i cieszę się, a ostatnio tak na nią narzekam... że mi teraz głupio... była ze mną w gabinecie lekarskim i to w sumie ona rozmawiała z lekarką a była taaaka przejęta jak nie wiem co... na koniec jak już wyszła i ja zostałam sam na sam z panią dr , ta powiedziała, że mam bardzo wrażliwą teściową i że wszystko będzie dobrze ![]() przepisała mi antybiotyk, jeszcze jakieś tabletki kazała kupić i syrop, co do antybiotyku to powiedziała, że skoro ja w każdej chwili mogę rodzić, to jest konieczne jego zastosowanie, bo gdybym w takim stanie trafiła na porodówkę, to w wyniku osłabienia organizmu porodem to przekształciłoby się w zapalenie płuc i dostawałabym antybiotyki dożylnie a z dzieckiem i tak nie mogłabym być ani tym bardziej go karmić... więc jak przez ostatnie dni pisałam, że chcę jak najszybciej urodzić, tak teraz cofam te słowa, jak najszybciej to ja chcę wyzdrowieć a potem dopiero urodzić, mam nadzieję, że los nie zrobi mi na przekór ![]() i zdziwiło mnie jedno, a mianowicie, gdy spytałam czy ten antybiotyk jest bezpieczny dla dziecka teraz i w trakcie karmienia to powiedziała, że żadnej nie jest bezpieczny i to w kółko powtarzała, więc teraz nie wiem... co będzie jeśli naprawdę trafię na porodówkę przyjmując antybiotyk...[QUOTE] Dużo, dużo zdrówka życzę Coś mi się pokićkało w tym cytowaniu
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-05-25 o 13:04 |
|
|
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, zdecydowaliśmy się na Bogucice. Jesteśmy bardzo zadowoleni. po pierwsze fajne sale porodowe. położne super, na noworodkowym panie też bardzo miłe, można im dziecko zostawić do opieki jak jest potrzeba. lekarze też przyjemni.. hehe zapomniałam napisać, że jak przyszedł gin na porodówkę to się okazało, że to mój pierwszy lekarz :P nie wiem czy mnie poznał. ![]() Dziękujęmy za gratulacje i za słowa o Malince ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- idę się położyć. mąż śpi, mała też to ja też się położę :P |
|
|
|
|
#3170 |
|
Wtajemniczenie
|
Masz rację, wykorzystaj sytuację
![]() edit ależ ja rymuję hehe
|
|
|
#3171 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też nie chcę już dziś rodzić, mam dość, siedzę i ryczę.... |
|
|
|
|
#3172 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Staram sie byc w miare na biezaco, ale przy moim babelku to raczej nie mozliwe. U mnie w miare okey... zaczynam nabierac sil, tylko na brak snu czy wolnego czasu moge narzekac ![]() Gratuluje wszystkim rozpakowanym mamuska, macie sliczne pociechy ![]() Agatka... mam ten sam problem. Moja mala tez caly czas wisi na cycku, a jak odstawiam ja chociaz na chwile to jest wieeeelki placz! az sie zanosi. pokarmu mam duzo, najada sie... ale dziamga dla samego dziamgania. staram sie walczyc ze smoczkiem, ale nie przynosi to skutku. Wczoraj byla polozna i sama stweirdzila, ze mala bardzo cwana jest i ze to maly terrorysta od wczoraj tak tez ja nazywam Najgorsze sa dnie... bo caly czas jest marudna i placze, ale coz.. jakos to trzeba przetrzymac- a musze tez znalezc dla siebie chociaz 10 minut zeby sie umyc czy zrobic sniadanie - o obiedzie juz nie wspomne! Serce sie lamie jak tego slucham. Ale i tak jest mega slodziakiem
|
|
|
|
#3173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3174 | |
|
Zadomowienie
|
dziękuję kochana
Cytat:
a co się tam stało u Ciebie, że nie chcesz rodzić? wiecie ale ten świat jest mały... ![]() dałam na fb zdjęcie brzuszka i napisała do mnie pewna dziewczyna, że zaprasza do rodzenia w Szpitalu Kolejowym w Katowicach, bo jej mama jest tam położną, ja właśnie w tym szpitalu będę rodzić a ta pani jest koleżanką mojej mamy pochodzą z tej samej miejscowości i razem do szkoły chodziły
|
|
|
|
|
#3175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3176 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() My dzisiaj już po spacerku, jak zwykle zresztą Antuan grzecznie spał, w odróżnieniu od wczoraj. W ogóle to nie wiem czy Wam mówiłam, ale zrezygnowaliśmy z wynajmu mieszkania i wprowadziliśmy się do moich rodziców, bo chcemy kupić mieszkanie do końca tego roku, a szkoda kasę na wynajem wydawać. Ja pierdylę, ale hardcore mieszkanie z rodzicami kocham ich bardzo, ale chyba się pozabijamy niedługo. I co ja mam w tej sytuacji zrobić? ![]() W ogóle to dzisiaj mam wizytę u gina Krwawić przestałam już dawno, ale dzisiaj coś tam mi się pojawiło - akurat dzisiaj. I tak w sumie idę na wizytę tydzień wcześniej niż powinnam, ale chyba już wszystko okej, zresztą niech sam oceni moją pipkę ![]() Cytat:
A odciągać nie chcę, bo nie ogarnę przecież sytuacji Też mnie cyce bolą, a właściwie to nie bolą tylko pieką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja w nocy mam z moim w miarę spokój. Budzi mnie dwa razy, karmienie, pielucha i spanie. Jak w książce ![]() Cytat:
Gratulacje kochana ![]() Cytat:
|
|
#3177 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3179 |
|
Raczkowanie
|
Pisałam wcześniej, że chcieli mnie zostawić na porodowce, profilaktycznie, bo za mało mają pacjentek, bo lakarzowi tak się chcialo itd. Uciekłam, jakby coś się dzialo to mam bliziutko do szpitala.... Gdyby lekarz dał mi gwarancję że dziś lub jutro urodzę (oxy lub zastrzyk na przyśpieszenie) to spoko, moglabym się położyć, ale iść do szpitala i leżeć przez weekend tylko przez widzimisie lekarza, mam to gdzieś. Jeszcze gdyby mnie zbadał i stwierdził jakieś rozwarcie, to ok, ale on chciał mnie położyć tylko dlatego że na ktg zapisał się jeden skurcz, dla mnie to było niewielkie twardnienie od którego na pewno nie urodzę. Popłakałam się na myśl, że musiałabym zostawić córeczkę z mężem na nie wiadomo ile, a ja żyć bez niej nie potrafię. Wiadomo że nie wypuścili by mnie aż bym nie urodziła, a kiedy to będzie? Tak sie wkurzyłam, że aż sie przestraszyłam, że z tych nerwów naprawdę dostane skurczy, ale cisza.... czekam i mam nadzieję że nie trafie do szpitala wcześniej niż jutro po 8 jak ten lekarz skończy dyżur
|
|
|
|
#3180 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powodzenia!hehe, fajny Chopok oooo, jaka puca piękna Cytat:
A antybiotyk nie jest żaden bezpieczny w ciąży, bo żaden nie był badany na kobietach w ciąży. Tutaj jest kwestia wybrania lepszego zła Także kuruj się i nie myśl o niczym złym. Ja jestem już po spotkaniu z położną środowiskową. Była u mnie ponad dwie godziny ![]() Bardzo fajna Kobitka. Przypadła mi do gustu ![]() Mówiła mi baaaaaaardzo dużo o żywieniu podczas ciąży i karmienia piersią. Ale nie tylko, bo o ogólnym znaczeniu żywienia w naszym życiu też rozmawiałyśmy ![]() Dostałam też wstępne instrukcje, jak dostawiać dzidziolka do piersi, jak przygotowywać piersi do karmienia, co robić jak dzidziuś źle zasysa pierś itp. O kąpieli też rozmawiałyśmy i kosmetykach do pielęgnacji. Generalnie dużo informacji, które muszę szybko gdzieś zapisać, bo uciekną Gdybyście chciały coś wiedzieć konkretnego, to pytajcie Zabijcie mnie, ale przez całą rozmowę z położną myślałam o co ją miałam zapytać i sobie nie przypomniałam Pamięć w ciąży mnie zawodzi bardzo. Do tej pory nie pamiętam o czym wczoraj pisałyśmy, co miałam zapytać położnej Przepraszam.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.

Może próbuj go jakoś przetrzymać, nosić, na spacerze dzieci szybciej zasypiają. Wykończysz sie jak tak całe dnie na cycu będzie siedział. Chociaż łatwo mówić a co innego jak dziecko nad uchem płacze :/

biedaczek...

za opis, a mała jest słodziutka
Słodziak!