Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-25, 14:03   #3961
Paula SHIN
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
jestem najpierw info od Asi a potem lece nadrabiać:
Asia wczoraj dostała 4 kroplówki od dzisiaj dostanie tylko 2 (magnez)
Fenoterol ma co 6h po dwie tabletki.Na obchodzie powiedzieli że może wyjdzie w poniedziałek ale pod warunkiem że nie będzie skurczy,jeżeli wyjdzie to musi leżeć wstawanie tylko do toalety.Dzisiaj Asia dostała kolejny zastrzyk na rozwinięcie płucek i strasznie ją bolało,ogólnie czuje się lepiej ale brzuszek nadal twardy.Lekarz powiedział że musi wytrzymać do 37 t.c a potem może rodzić.
Macie pozdrowienia i mam przekazać że jak Asia wróci to będzie główną spamerką wątku (Ciastek i Soleilka niech się boją) bo z przyjemności tylko wizaż jej zostanie.
Trzymam kciuki za Asie

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 14:07   #3962
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

Moja dzidzia zdrowiutka, wszytskow normie sprawdzali wody plodowe bo mi dzis cos po nogach rano 2 razy pocieklo, ale to nie wody na szczescieNiunia wazy juz prawie 1800
Prince... może popuściłaś?? mi się już 2 razy zdarzyło w ciąży przy kichaniu popuścić
Stary 2012-05-25, 14:08   #3963
ajka89
Zadomowienie

Biedna Asia. Nie wiedziałam, że te zastrzyki tak bolą Niech się trzyma dzielnie!

Ale się nasprzątałam a teraz małż przyniósł mi truskawki i kwiatki bez okazji
Byłam przed chwilą w toalecie i na wkładce zobaczyłam, że mam taką ciemno brązową plamkę...założyłam nową i zobaczę czy coś cieknie. W środę byłam na wizycie i było wszystko ok. Nie wiem, skąd to się wzięło
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 14:15   #3964
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Hanjah a są tam dostępne polskie leki??? jak mi się robią pleśniawki, pędzluję język aphtinem i raz dwa przechodzą. Może mają tam u Was coś podobnego?
Tż dzwonił, że odesłali ich ze szpitala do GP A do rodzinnego najwcześniej mogę pójść z nią w poniedziałek... chyba że pojechalibyśmy do tego szpitala gdzie byliśmy ostatnio na emergency, bo to typowo szpital dziecięcy...
W rejestracji jak nie mógł umówić wizyty na dzisiaj babka poradziła żeby poszedł do apteki i coś tam kupił Ostatnio córka koleżanki miała pleśniawki, tż dowiedział się co dostała i może uda się to samo kupić... ponoć pomaga tantum verde-tylko tu inaczej się to nazywa...

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Haniu biedactwo kuruj się
Dziękuję
Ja sobie dam radę, tylko tego mojego szkraba mi szkoda, bo już się tak piąty dzień męczy
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 14:15   #3965
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Prince... może popuściłaś?? mi się już 2 razy zdarzyło w ciąży przy kichaniu popuścić
raczej to nie to, bo byłam w wc wczesniej. raz sie zdazylo jak wracałam z wc weszłam na swoja sale a tu mi cieknie po nogach a drugi raz na korytarzu

mneijsza z tym, ale wazne ze to nie wody bo sprawdzili na badaniu i potem na usg.

zjadłam pyszny obiadek frytki, piers z kurczaka i sałatka grecka
i jestem cała objedzona i bede lezec bimbałami i brzuchem do góry

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 14:17   #3966
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
raczej to nie to, bo byłam w wc wczesniej. raz sie zdazylo jak wracałam z wc weszłam na swoja sale a tu mi cieknie po nogach a drugi raz na korytarzu

mneijsza z tym, ale wazne ze to nie wody bo sprawdzili na badaniu i potem na usg.

zjadłam pyszny obiadek frytki, piers z kurczaka i sałatka grecka
i jestem cała objedzona i bede lezec bimbałami i brzuchem do góry
Skoro ni wody,to co?
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 14:24   #3967
Soleilka
Zakorzenienie

Malwina gratuluję 30tc
Mam nadzieję, że skurcze się u Asi unormują, bo te 70-80 to porodowe...
Phdwao wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
Sala super wieści z usg
Anna gratuluję 29tc

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Cos sie stalo?
Czuję się niezdatna do niczego... I nikt mnie nie rozumie...

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 14:27   #3968
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Biedna Asia... Ale przecież skurcze na tym etapie to nic nienormalnego A z tego co pisze tylko 2 były mocne Zresztą... się nie znam
też mi się tak wydaje

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
aha,miałam jeszcze pochwalić córcię Linki śliczna jest,do schrupania moja gin mówi że usg 3d buduje silną więź między rodzicami a dzieckiem i coś w tym jest, jak tylko przełączy obraz na 3d to mam szklanki w oczach i dziękuję że z Anna zastanawiałyście się gdzie się podziewam wygrzewam doopsko
hehe dzięki Mój TŻ jak ją zobaczył był wręcz rozanielony. Wyglądał jak mały chłopczyk który dostał wymarzoną zabawkę.
A teść stwierdził, ze "ładniejszego dziecko to on nie widział" Słodkie to, ale wiem, ze to totalny brak obiektywizmu.

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Paula, bardzo ładnie to ujęłas! i wcale nie jesteś głupia, ja tez mam takie myśli. Wkurza mnie ta moja nieporadnosc. nic nie wniosę, nie siegnę jak jest za daleko, i do tego wszystko mnie dwa razy bardziej stresuje. czuje się jak taka mniągwa... ale już niedługo! i tego się trzymajmy!
dzięki

Cytat:
O jaaa przegapiłabym że dzisiaj zaczynamy 29 tydzień !
brawo!

Cytat:
Fenoterol ma co 6h po dwie tabletki.Na obchodzie powiedzieli że może wyjdzie w poniedziałek ale pod warunkiem że nie będzie skurczy,jeżeli wyjdzie to musi leżeć wstawanie tylko do toalety.Dzisiaj Asia dostała kolejny zastrzyk na rozwinięcie płucek i strasznie ją bolało,ogólnie czuje się lepiej ale brzuszek nadal twardy.Lekarz powiedział że musi wytrzymać do 37 t.c a potem może rodzić.
Macie pozdrowienia i mam przekazać że jak Asia wróci to będzie główną spamerką wątku (Ciastek i Soleilka niech się boją) bo z przyjemności tylko wizaż jej zostanie.
dużo dostała tego fenka
ja biorę pól tabletki co 6 h
pewnie kiepsko się czuje, wiem, co się ze mną działo po kroplówce, myślałam że się przekręcę ...

Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
Hej. Wczoraj miałam jakiś taki kiepski humor, że po wizycie odrazu się położyłam.
Ogólnie wszystko ok, Jaś waży 990 gr, wszystko dobrze się rozwija, tylko lekarz dopatrzył się że w lewej nerke ma jakieś poszerzenie UKM, ale ono ma do 5 mm więc niby nie ma podstaw do niepokoju, jakby miało więcej niż 7 to możnaby się martwić. Mamy to kontrolować. No i dostałam skierowanie na badania - mocz, krew HBs, HCV i HIV.
myślę, ze wszystko jest w najlepszym porządku

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość

A co do tego, że usg nie robi się do końca - nie wiem, nie słyszałam, u mojego lekarza robi się usg co wizytę, nie ma innej możliwości. Przede mną jeszcze jedna wizyta przed porodem.

Co do ruszania się w ciąży - jestem jak najbardziej za, ale nie za bieganiem, bo to może mocno skracać szyjkę i nie jest wskazane w ciąży absolutnie, ale jestem za aktywnością inną, jak fitness dla ciężarnych, ćwiczenie pośladków, nóg itd. Ja cały czas chodziłam na fitness i niedawno dałam sobie spokój w obawie przed twardnieniem brzucha i krążkiem. Także obecnie pozostał mi spacery z psem.
No i coś w tym ruchu jest - ja też nie mam żadnych dolegliwości, duszności, mdłości, opuchlizny itd. Myślę, że to zasługa dość aktywnego trybu życia i po prostu szczęścia.
Pumcia, ja u swojego gina prowadzącego nigdy nie mam usg. Robię je u innego - takiego który z kolei robi tylko i wyłącznie usg.
Co do drugiego to myślę, ze różne dolegliwości w czasie ciaży to wypadkowa wielu składowych: nie tylko aktywności w czasie ciaży, ale i kondycji ogólnej - a więc tej sprzed ciaży, stanu zdrowia, a nawet wieku (my tu wszystkie młode ). Ja też nie mam żadnych dolegliwości typowo ciążowych - mdłości nie miałam w ogole (a ponoć to dobry znak jest... ) nie puchnę, a duszności to dopiero po feno się pojawiły.

Cytat:
hejka, od 3 godz jestemw domu
musial;am czekac az gin zrobi mi usg a bylo tyle wypisow ze na chwile o mnie zapomnieli i czekałam na poczekalni jak ta durna na szczescie z tztem

Moja dzidzia zdrowiutka, wszytskow normie sprawdzali wody plodowe bo mi dzis cos po nogach rano 2 razy pocieklo, ale to nie wody na szczescieNiunia wazy juz prawie 1800

powiedzial ze mam miesiąc jeszcze wytrzymac.

Wyszłam pojechalismy na poczte musialam wejsc po kilka schodkow ale musialam bo L4 mialam wyslac, i potem do domu an 2 pietro i juz czuje podbrzusze.
Mam ten misiąc lezec ciągle i ogladac bajki, tak mi gin moj powiedzial zero sprzatania i chodzenia.

Z atydzien we wtorek do kontroli a w poniedzialek mam neurologa z moim kregoslupem i po skeirowanie na cc by juz miec .

przekaz jej by szybkow racała i ze ja sie nie dam bo sama mamm lezec wiec tez mi wizaz zostanie
Oglądaj bajki razem z Rozalką Będzie dobrze.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 14:28   #3969
Paula SHIN
Zakorzenienie

A mi troche smutno
Jutro jest dzien matki, a TZ nie bedzie caly dzien. Jedzie na jakis zlot, cos z samochodami Wiec pol dnia spedze sama z Michalem (oby mi zrobil prezent i nie marudzil za duzo) a kolejne pol dnia posiedze z mama i Michalkiem.

I oby mi to TZ wynagrodzil w niedziele, bo jak nie...

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-25, 14:28   #3970
muminek82
Wtajemniczenie

Phdwao życzę spełnienia marzeń,szybkiego bezbolesnego rozwiązania i dużo zdrówka dla Ciebie i dzieciątka:ro za:
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Daj znać jak tam po zajęciach Macie spotkanie z jakąś położną ze szpitala?
było bardzo fajnie,to takie indywidualne spotkanie ze znajomą położną z poradniopowiadała troszke o porodzie i pielęgnacji to co nas interesowało,mieliśmy troszke pytań i tyle jestem zadowolona bo mówiła ze jak będziemy mieli jakieś wątpliwości albo pytania to możemy w każdej chwili dzwonić
Cytat:
Ale się właśnie wnerwiłam to masakra. Za długo by się rozpisywać, ale generalnie i mój pracodawca i biuro rachunkowe zajmujące się jego sprawami totalnie zawalili temat mojego zasiłku chorobowego z ZUS-u i teraz nie wiem, ile sobie poczekam na pieniądze i jakie jeszcze kwiatki wyjdą. Normalnie aż mi się ryczeć chce a prosiłam milion razy, upominałam się, przypominałam, co trzeba zrobić, chociaż to oni sami powinni wiedzieć, a tu i tak co za barany...
masakra!

Cytat:
gratulacje
Cytat:
hejka, od 3 godz jestemw domu
musial;am czekac az gin zrobi mi usg a bylo tyle wypisow ze na chwile o mnie zapomnieli i czekałam na poczekalni jak ta durna na szczescie z tztem

powiedzial ze mam miesiąc jeszcze wytrzymac.

Wyszłam pojechalismy na poczte musialam wejsc po kilka schodkow ale musialam bo L4 mialam wyslac, i potem do domu an 2 pietro i juz czuje podbrzusze.
Mam ten misiąc lezec ciągle i ogladac bajki, tak mi gin moj powiedzial zero sprzatania i chodzenia.

Z atydzien we wtorek do kontroli a w poniedzialek mam neurologa z moim kregoslupem i po skeirowanie na cc by juz miec .

przekaz jej by szybkow racała i ze ja sie nie dam bo sama mamm lezec wiec tez mi wizaz zostanie
super że z dzidzią wszystko ok i Jesteś już w domkua Asi przekaże
Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
Hejka
ostatnio mam ciężkie dni bo dużo nauki mam no ale już tylko do 2 czerwca a później już troche luźniej będzie.
Od jutra dodatkowo tz ma wolne aż do wyjzadu do w-wy więc tez będziemy chcieli spędzic ze soba jak najwięcej czasu, a przy okazji już zupełnie przygotowac się do przyjścia na świat maluszka Także od nast tyg będziemy przemeblowywac sypialnie nasza i wstawiać łóżeczko (które wcześniej będziemy musieli przywieść od moich rodziców), dokupic rzeczy których nam brakuje no i spakowac się do wyjazdu do rodziców na cały czerwiec. Już u rodziców będe prala ubranka i wózek (bo też tam są jak łóżeczko) i a jak będe przyjeżdząc do mieszkania żeby podlac kwiatki i wywietrzyć to będe brała porcje ubranek i brata żeby mi pomógł je wnieśc na 3 piętro i na spokojnie będe sobei układać

No a tak poza tym to wczoraj zaczełam 35 tc także stawiam po ciachu/lodzie albo co tam która woli

Dziś bylam w przychodni na bad krwi, moczu itp i mialam też pobierany wymaz na paciorkowce także jak pójde do gina 30 to mam nadzieje że już będą wyniki i że wszytko będzie ok.

Gratuluje wszytkim skonczonych tyg i udanych wizyt.

A teraz uciekam bo mała spi to mam chwile żebyw ciszy się pouczyć.
gratuluje t.c i trzymam kciuki za dobre wyniki

Linzey Haniu dużo zdrówka dla Was
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 14:30   #3971
Linka25
Zakorzenienie

Hania

wracajcie szybko do zdrowia, i Ty i Dorotka ....

Ciastek

to pewnie upławy tylko były, ja mam zawsze mokro rano

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-05-25 o 14:31
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 14:30   #3972
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Czuję się niezdatna do niczego... I nikt mnie nie rozumie...
Nie smuc sie tak. Na pewno jest lepiej niz Ci sie wydaje, to chwilowy kryzys spowodowany hormonami Wiec mam nadzieje, ze jak najszybciej wrocisz "do zywych" Tez mam czasami rozne dolki w ciagu dnia, zwlaszcza ostatnio. Przetrwamy to!

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-25, 14:36   #3973
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie smuc sie tak. Na pewno jest lepiej niz Ci sie wydaje, to chwilowy kryzys spowodowany hormonami Wiec mam nadzieje, ze jak najszybciej wrocisz "do zywych" Tez mam czasami rozne dolki w ciagu dnia, zwlaszcza ostatnio. Przetrwamy to!
Mam nadzieję...
Jeszcze od kilku dni czuję ból brzucha i krzyża jakby ktoś mnie tam pasem ścisnął

Bloguję
Stary 2012-05-25, 14:37   #3974
pumas
Zakorzenienie

Dzisiaj sąsiadka mnie złapała pod blokiem i mówi, że widzi, że nowy lokator się pojawi za jakies 3-4 miesiące, że strasznie się cieszy i gratuluje. Ja jej mówię, że za miesiąc, to ona takie gały :O że w życiu by nie powiedziała, że tak ładnie mi w tej ciąży, że się nie zapuściłam, że ona była pewna, że jeszcze tyle czekania. No i mam przyjść się pochwalić, jak się urodzi haha. Na pewno cały pion będzie słyszał, no worries :P Ale miło mi było, bo ostatnio same komplemenciaki zgarniam, a wiadome, próżność moja jest usatysfakcjonowana

Prince, super, że już wyszłaś - to teraz leżenie, a nie mycie podłóg godzinami !

Aga, wspolczuje Ci, nie wiem, co można w takiej sytuacji zrobić, bo chyba nic tylko czekać...

Soleilka, głowa do góry, nie staraj się na siłę poprawiać sobie humoru, sam przyjdzie. Czasem każda z nas ma gorszy dzień.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 14:41   #3975
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Skoro ni wody,to co?
upławy po luteinie

a mama moja obiecała ze bedzie robic za mnie wszystko wiec bede sie byczyc

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 14:44   #3976
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję...
Jeszcze od kilku dni czuję ból brzucha i krzyża jakby ktoś mnie tam pasem ścisnął
Biedna... Moze wiecej lez? Oby Ci sie jak najszybciej poprawilo. Czekamy na Ciebie i Twoj dobry humor

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-25, 14:46   #3977
hanjah
Zakorzenienie

Tż kupił to tantum verde. Oby jej pomogło

Któraś z Was brała to w ciąży? Co innego pisze na ulotce i co innego w necie, a mnie też gardło boli
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 14:46   #3978
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Biedna... Moze wiecej lez? Oby Ci sie jak najszybciej poprawilo. Czekamy na Ciebie i Twoj dobry humor
Cały czas leże

Bloguję
Stary 2012-05-25, 14:47   #3979
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Dzisiaj sąsiadka mnie złapała pod blokiem i mówi, że widzi, że nowy lokator się pojawi za jakies 3-4 miesiące, że strasznie się cieszy i gratuluje. Ja jej mówię, że za miesiąc, to ona takie gały :O że w życiu by nie powiedziała, że tak ładnie mi w tej ciąży, że się nie zapuściłam, że ona była pewna, że jeszcze tyle czekania. No i mam przyjść się pochwalić, jak się urodzi haha. Na pewno cały pion będzie słyszał, no worries :P Ale miło mi było, bo ostatnio same komplemenciaki zgarniam, a wiadome, próżność moja jest usatysfakcjonowana
Mnie ostatnio zagadala dziewczyna, pytala o wozek. Strasznie jej sie spodobal, pytala o gondole, koszta, czy nie byl awaryjny, czy naprawde jest taki lekki itp. itd.
Zerkam na brzuch - no nie wiem jakby zaokraglony, ale glupio mi spytac
I nagle pyta mnie o termin, ja mowie ze sierpien, ona odpowiada wrzesien
W takim bylam szoku, ze nie wiedzialam kompletnie co jej odpowiedziec. Tak naprawde na pierwszy rzut oka nie pomyslalabym ze jest w ciazy Wydawalo mi sie, ze po prostu ma taka figure i lekki brzuszek...

Wiec roznie z tym naszym wygladem bywa

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-25, 14:49   #3980
lipus89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość

Któraś z Was brała to w ciąży? Co innego pisze na ulotce i co innego w necie, a mnie też gardło boli
ja brałam - lekarz mówił że wolno ...

lipus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 14:50   #3981
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Cały czas leże
Nawet zmiana pozycji nie pomaga? Biedna ale Ty sie musisz nameczyc

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-25, 15:02   #3982
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

ja brałam, mi internistka powiedziała, że właściwie to wszystkie pastylki na gardło można (tantum w aerozolu też), bo nawet jak mają jakieś substancje niewskazane w ciąży, to raz, że w minimalnych ilościach, a dwa, że o działaniu bardzo miejscowym i nie mają jak zaszkodzić

Soleilka przytulam mocno na poprawę humoru chociaż mój też do
to chyba już ten etap, gdzie robimy się ociężałe, zmęczone i zaczynamy mieć wszystkiego dość. Najważniejsze, to żeby sobie uświadomić, że mamy do tego prawo i nie mieć z tego powodu wyrzutów sumienia.

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 15:04   #3983
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet zmiana pozycji nie pomaga? Biedna ale Ty sie musisz nameczyc
na boku nie mogę leżeć, bo bolą żebra, na plecach jak leżę to mam te dziwne skurcze...
Cytat:

Soleilka przytulam mocno na poprawę humoru chociaż mój też do
to chyba już ten etap, gdzie robimy się ociężałe, zmęczone i zaczynamy mieć wszystkiego dość. Najważniejsze, to żeby sobie uświadomić, że mamy do tego prawo i nie mieć z tego powodu wyrzutów sumienia.

Ja dziś już nawet płakałam... Nie mam już sił

Bloguję
Stary 2012-05-25, 15:07   #3984
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
na boku nie mogę leżeć, bo bolą żebra, na plecach jak leżę to mam te dziwne skurcze...
ehhh, mam ten sam problem nieco lepiej jest, jak się położę w takiej dziwnej pozycji, coś pomiędzy leżeniem na boku a na plecach
mnie ostatnio oprócz żeber to i plecy boleć zaczęły. Nic, trzeba zacisnąć zęby i wytrzymać jeszcze te parę tygodni

Stary 2012-05-25, 15:08   #3985
lipus89
Rozeznanie

Soleilka, szkoda że musisz leżeć, bo byśmy się nad Wisłą spotkały - to bym Cie wyściskała i zły humor by prysł

Stary 2012-05-25, 15:11   #3986
agunia82
Zakorzenienie

aha, jeszcze na ten ucisk żeber i ból pleców pomaga mi jak na trochę przyjmę pozycję 3 z tego linka

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...1,2098844.html

nie napinam mięśni tak jak tutaj piszą, tylko po prostu chwilę tak zostaje jak na obrazku, a potem robię koci grzbiet, to mi zmniejsza ucisk na żebra i odciąża plecy

Stary 2012-05-25, 15:13   #3987
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
za dentystę
Dziękuję!

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
noce bywają już cieżkie, ja mam kłopot z każdym odwróceniem się na drugi bok, cała czuję się obolała, a pachwiny to jakby mi ktoś rozrywał
U mnie tak samo

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Ad. 1 Powodzenie u dentysty!
Dziękuję!

Cytat:
Napisane przez Sala Pokaż wiadomość
N
My byliśmy na USG z pomiarami w zeszłym tygodniu, wszystko właściwie w 50. centylu, a maluch ważył nieco ponad 1400g. Położenie podłużne główkowe, i tak też faktycznie od pewnego czasu czuję -- że mi nogi wypycha wysoko na brzuchu, a głowę ma na dole gdzieś po lewej stronie. Łożysko i szyjka super. Za jakiś tydzień idziemy jeszcze raz na wizytę, bo raczej będę się w końcu zmywać na L4, moje pierwsze w życiu zresztą Czuję się świetnie póki nie muszę siedzieć iluś godzin przed komputerem, to wtedy twardnieje mi brzuch etc.
Super, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Pyszności!
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 15:16   #3988
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
ehhh, mam ten sam problem nieco lepiej jest, jak się położę w takiej dziwnej pozycji, coś pomiędzy leżeniem na boku a na plecach
mnie ostatnio oprócz żeber to i plecy boleć zaczęły. Nic, trzeba zacisnąć zęby i wytrzymać jeszcze te parę tygodni
Mi żadna pozycja nie pomaga, TŻ nawet dał mi 3 poduchy do spania żebym miała pod żebrami miękko, ale nic nie pomogło
Cytat:
Soleilka, szkoda że musisz leżeć, bo byśmy się nad Wisłą spotkały - to bym Cie wyściskała i zły humor by prysł
Jutro na Perfekt idziemy Dziś jakoś nie widzę tam niczego ciekawego

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
aha, jeszcze na ten ucisk żeber i ból pleców pomaga mi jak na trochę przyjmę pozycję 3 z tego linka

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...1,2098844.html

nie napinam mięśni tak jak tutaj piszą, tylko po prostu chwilę tak zostaje jak na obrazku, a potem robię koci grzbiet, to mi zmniejsza ucisk na żebra i odciąża plecy
Tak nie mogę, bo mnie brzuch boli

Bloguję
Stary 2012-05-25, 15:21   #3989
lipus89
Rozeznanie

Mnie też się humor kilku z Was zaczyna udzielać ... najchętniej położyłabym się i zasnęła.
Do tego, wynajmujemy z Tż mieszkanie jednej babie i do dzisiaj jest termin płatności według umowy, a kasy niet ...

Stary 2012-05-25, 15:21   #3990
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
wszędzie ci ludzie tacy problemowi. Kiedyś poszłam robić wyniki i pani pyta czy mam skierowanie ja mówię że nie a ona to po co ja robię wyniki :P a tyle się mówi o profilaktyce
No masakra...

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Już jestem po dentyście Jeszcze tylko jedna wizyta i koniec

Cytat:
Nadal umieram Codziennie coś innego. Tak jak od początku ciąży narzekałam tylko na mdłości i zgagę, tak teraz mam cały wachlarz innych upierdliwości
Obudziłam się z potwornym bólem gardła, brakiem apetytu... potem wymiotowałam-a od wczoraj prawie nie jem, więc nawet nie miałam czego zwrócić
Jak nie urok to s.... Przyplątały się teraz do Was te choróbska. Żeby szybko przeszło

Cytat:
Impreza

Cytat:
Jej dobrze, że już nie dużo zostało.

Cytat:
Hej. Wczoraj miałam jakiś taki kiepski humor, że po wizycie odrazu się położyłam.
Ogólnie wszystko ok, Jaś waży 990 gr, wszystko dobrze się rozwija, tylko lekarz dopatrzył się że w lewej nerke ma jakieś poszerzenie UKM, ale ono ma do 5 mm więc niby nie ma podstaw do niepokoju, jakby miało więcej niż 7 to możnaby się martwić. Mamy to kontrolować. No i dostałam skierowanie na badania - mocz, krew HBs, HCV i HIV.
Świetnie, że wszystko w normie Nerki kontrolujcie, pewnie się wyrówna

Cytat:
niestety, wg przepisów jeśli firma zatrudnia poniżej 10 pracowników po iluś tam dniach zwolnienia zasiłek chorobowy wypłaca ZUS
W tym miesiącu jeszcze większość pensji wypłacał mi pracodawca, ale wyrównanie (jakieś 400zł) ma mi wypłacić ZUS. Jeszcze jakoś dajemy radę, ale jak w przyszłym miesiącu znowu jakieś jaja będą z wypłatą, to ja nie wiem jak damy radę, trzeba będzie chyba płacić kredytówką za co się da bo nie wyrobimy inaczej
Dopiero od 20 pracowników, ale mniejsza o to. To było Twoje pierwsze L4? Znaczy takie które ma wypłacać ZUS - oni płacą po 33 dniach.
Pewnie było tak, że biuro rachunkowe robi płace pod koniec miesiąca albo nawet w okolicach połowy następnego miesiąca za miesiąc poprzedni (czas mają do 10-go). Więc zanim biuro zrobiło listy, zanim obrobiło i wysłało Twoje L4 do Zusu to trochę minęło. Potem jeszcze ZUS potrzebuje jakąś chwilę, żeby to obrobić i przez to takie nieprzyjemnie rozbieżności. Następne L4 powinny być już wysyłane na bieżąco do ZUS. Mam nadzieję, że już będą płacić terminowo

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Pumcia, ja u swojego gina prowadzącego nigdy nie mam usg. Robię je u innego - takiego który z kolei robi tylko i wyłącznie usg.
Co do drugiego to myślę, ze różne dolegliwości w czasie ciaży to wypadkowa wielu składowych: nie tylko aktywności w czasie ciaży, ale i kondycji ogólnej - a więc tej sprzed ciaży, stanu zdrowia, a nawet wieku (my tu wszystkie młode ). Ja też nie mam żadnych dolegliwości typowo ciążowych - mdłości nie miałam w ogole (a ponoć to dobry znak jest... ) nie puchnę, a duszności to dopiero po feno się pojawiły.
To tak jak ja, żadnych dolegliwości ciążowych, mdłości nie miała, nic mi się nie dzieje Jedyne co to brzuch mi rośnie i te nieszczęsne udziory

Cytat:
było bardzo fajnie,to takie indywidualne spotkanie ze znajomą położną z poradniopowiadała troszke o porodzie i pielęgnacji to co nas interesowało,mieliśmy troszke pytań i tyle jestem zadowolona bo mówiła ze jak będziemy mieli jakieś wątpliwości albo pytania to możemy w każdej chwili dzwonić
Super, że Wam się podobało. I pewnie rozwiała Wasze liczne wątpliwości Dobrze, że macie znajomą położną, tym bardziej, że po porodzie też trzeba spotkać się z położną.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości