|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
Rozeznanie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
Cytat:
![]() ![]() ale wczoraj rozmawialismy z tż i wstepnie zatwierdzone ze za 2 lata staramy sie o małego braciszka dla naszej krolewny- a reszta sie ulozy ![]() ![]() a poza tym bede musiala skonsultowac ewentulane plany z moim onkologiem bo przeciez mam tego guzka w piersi, a one podobno pod wplywem hormonow podczas ciazy moga rosnąć...(oby nie) PS. musze Wam cos powiedziec, moj tż zrobil sobie tatuaz- fajny tez bym sobie zrobila ale boje sie ze mozna sie czyms zarazic, albo bólu- na co tż stwierdzil: ty kobieto urodzilas dziecko a bólu sie boisz?! ![]()
![]() |
![]() |
#182 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
Cytat:
![]() Strasznie długo się wahała. Cytat:
ale mój siostrzeniec miał po tym szczepieniu bardzo wysoka gorączkę, wręcz drgawek dostał ![]() Odnośnie jedzenia, mięso je bardzo chętnie, w następnej kolejności jest makaron a na końcu warzywa, z gotowanych warzyw (poza zupą) zjada głównie brokuła, czasami kalafior nie przepada z marchwią surowych jej nie daję, bo boje się ze się zakrztusi (ma tylko jedynki) ale jak widzi że ja jem marchew to chce (bo ja lubię jako przękoskę, zawsze ma w lodówce), daję jej wtedy, próbuje gryz ale za duzo nie zdziała nabiał poza mm to u nas w tej chwili tylko jogurty, czasami chleb posmaruje jej podrobina twarożku my mamy problemy z piciem, Idi nie chce pić, wypija przed drzemką 120-150ml soku, i później juz jest różnie czasami wypije do końca dnia jeszcze raz tyle wody a czasami prawie nic mik czy ty trochę nie wyolbrzymiasz? ![]() Piszesz, że odkładacie na dom, jeśli jesteście w stanie z jednej wypłaty odkładać na domek to macie chyba fajną sytuację finansową. ![]()
![]() |
![]() |
#183 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale dziewczyny całkiem niedawno pisały na temat objawów poszczepiennych ![]() co do jedzonka to ostatnio mamy problem ![]() ![]() nie wiem może upały tak na niego działają albo bunt jakiś ![]() ale słodkie jakoś mu nie przeszkadza ![]() co do picia.. to tak.. pije duzo na zmianę.. cyc i herbatka czy woda ![]() z butli to tak około 300ml na dzień ale cyc to sama rozumiesz ..nie mam pojęcia ![]() Cytat:
cieszę się ![]() fajnie że planujecie to zawsze pierwszy krok...a co do Boga to właśnie miałam Ci napisać że to i tak nie Ty decydujesz..jesli masz mieć drugie dziecko to je będziesz miała w takim okresie Twojego życia w jakim ma się pojawić i tyle ![]() mój też ma zajefajny tatuaż i Ja tez chce miec..ostatnio się czaje na to.. dojrzewałam do tego z 10 lat..jestem pewna i gotowa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | ||
Raczkowanie
|
hej
my na nogach od 7, mała coraz częściej przesypia noc bez pobudek na jedzenie i mam nadzieję, że już tak zostanie ![]() Ada mówisz i masz a swoją drogą strasznie nieaktualny miałam ten album ![]() Cytat:
a czym szczepiliście: priorixem czy mmr2? a co do jedzenia to Łucja za obiadami nie przepada szczególnie chyba, że jest bardzo głodna warzywa je nawet chętnie, oprócz ziemniaków bo tych nie tknie w żadnej postaci aktualnie do obiadu z surowych: sałatę, pomidory, ogórki zielone, kiszone, małosolne z gotowanych: marchewkę, kalafiora, brokuły, szpinak mięso tak sobie, musi być dobrze doprawione wczoraj mnie zdziwiła bo na obiad zjadła zraza wołowego ![]() nabiału za dużo nie je w czystej postaci bo wydaje mi się, że od tego ma suche plamki na ciele ale od czasu do czasu dostaje trochę jogurtu (zwykłego), mleko w naleśnikach np., śmietanę w sałatkach, czasem odrobinę żółtego sera (nie za bardzo lubi) no i pije ok.600 ml mleka modyfikowanego jeśli chodzi o picie to u nas ostatnio króluje woda mineralna w jakich ilościach nie wiem, jak chce pić to przynosi pusty kubek i jej dolewam nową myślę, że na pewno 1/2 litra wody wypija przez cały dzień czasem dostaje soki dla dzieci, ale też rozcieńczone wodą i herbatki rozpuszczalne Cytat:
pytam bo sama mam ich zwykle wiele (dysplastyczne piersi) i mnóstwo wizyt u onkologa za sobą ale jakoś się specjalnie nie przejmuję wpływem ciąży na nie, to chyba kwestia jakiego typu to zmiany jedyna wytyczna: miałam się skonsultować po pół roku od zupełnego odstawienia od piersi no ale nie idę bo znów jestem w ciąży i niedługo będę karmić u mnie dziś znów nie ma ciepłej wody ![]() dwa dni temu też nie było wtedy robiłam ciągle pranie a dziś to nie wiem co mam zrobić, zresztą i tak mam lenia ![]() aaa to może nic nie będę robić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#186 |
Wtajemniczenie
|
żurawinka moja w ogóle niechętnie je warzywa i mięsko
![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a na jakiej części ciała masz te tatuaże i co przedstawiają jeśli mogę zapytać?? ![]() nie mogę się zdecydować co do miejsca ![]() nie wiem co Ja sobie ubzdurałam ale chce mimo wieku:P Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2012-05-25 o 09:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lopatka jaskolka z podpisem mama hehehe Lydka moj wlasny projekt(mniej wiecej, bo tatuarzysta zrobil troche pos wojemu) dziewczynka z misiem i miasto:p noge dodalam do albumu:P
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2012-05-25 o 10:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Dzieki za odpowiedzi, widzę że różnie z tym jedzeniem.
Ada domyślam się że szczepionkach pisałyście ale gdzie tam bym grzebała w starych postach ![]() My tez mieliśmy plamki suche i dziecko na Nutramigenie było ale póki co troszkę łączę ze zwykłym MM, plamki zniknęły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |||||||
Zadomowienie
|
dzień dobry
my już po spacerze i basenie. Mateusz śpi od 10 a ja na chwilę na wizaż weszłam i zaraz za prasowanie się biorę bo mi sterta urosła wielka ![]() Cytat:
![]() u nas też spodenek i bluzek ciągle mało. w kółko upaprane są Cytat:
![]() też bym chciała kiedyś drugie dziecko ale nie mam pojęcia jak byśmy się pomieścili i skąd pieniądze byśmy wzięli, ale patrzę optymistycznie i mam nadzieję że wszystko ułoży się po naszej myśli ![]() a chyba nie tak tragicznie z tą syt.finansową u was skoro w planach macie budowę domu ![]() nie martw się na zapas, życie potrafi człowieka zaskoczyć i napisać taki scenariusz o jakim się nie śniło ![]() Cytat:
![]() my również skorzystamy z tego przepisu na dziewczynkę ![]() ![]() Cytat:
Mateusz na wszystko tata albo dada. wczoraj ćwiczyliśmy mruczenie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mateusz je wszystko jak leci. nieważne czy mięso, czy warzywa czy owoce. z surowych to pomidor, ogórek zielony lub kiszony, rzodkiewka. wszystko wcina i to w takich ilościach że aż mnie zadziwia z nabiału: jajka na twardo, jajecznica, twarożek, jogurty, serek śmietanowy piątnicy na chleb, żółty ser, no i 2xdziennie mm. twarożek i jogurt zje ale bez zachwytów ![]() pije sok z wodą: 50ml soku i 100ml wody, czasem samą wodę. wypija dziennie od 150-300ml, najczęściej ok. 150 Cytat:
![]() fajnie że tak dużo ci pije. Mateusz ostatnio dorwał się do mojej butli z wodą i popijał sobie z niej ![]() a właśnie jaką wodę piją wasze dzieci? kranówę gotowaną czy mineralną. jak mineralną to jaką, specjalną dla dzieci? trzeba mineralną gotować? patrzycie czy posiadają ten certyfikat Instytutu Matki i Dziecka? |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Wtajemniczenie
|
Ach zapomniałam wam napisać z czego się śmiałam ostatnie kilka dni i każdemu to opowiadałam,więc napisze i tu
![]() Była u rodziców w weekend moja ciocia i opowiadała o synku znajomej,który chodzi do żłobka.Mama musi daleko dojeżdżać do pracy,w związku z czym przywozi go zaraz po otwarciu.On jest zaspany,zazwyczaj drzemie cała drogę i jest nieprzytomny jak go prowadza do żłobka. Pani przedszkolanka jest dosyc puszysta i charakteryzuje ją duuuży biust ![]() ![]() ![]() Pewnego razu pani zachorowała i na jej miejsce przyszła inna.Szczupła raczej!Wytłumaczyła małemu chłopczykowi,ze pani zachorowała i nie będzie jej kilka dni.On z przyzwyczajenia przytulił się do niej,ale cos mu cały czas nie pasowało,więc nie mógł zasnąć. Popatrzył wymownie na nią i zapytał: "A ma pani cycki?" Zmieszana kobiecina wymamrotała,że owszem ma!Na co on "A PRZYNIESIE PANI JUTRO???" ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Zadomowienie
|
cora padłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Wtajemniczenie
|
No ja też
![]() ![]() Tity brawa dla Leosia,ale ona mądry i jak ładnie mówi.W szoku jestem!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mały pije najczęściej gotowaną a mineralną czasami też i taką co akurat jest w domu bo Ja pije bardzo dużo..przeważnie to kupuję zgrzewkami z biedronki lub lidla te tańsze albo cisowianke ..czasami krople Beskidu ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cześć
Pospaliśmy dziś do 7 czyli całkiem nieźle, a teraz młody już zasypia, bo strasznie marudził. Wczoraj po południu już zauważyłam i dziś nadal ma zaczerwienione prawe oko ![]() Cytat:
![]() ![]() ale się chłopaki zmówili na długie drzemki, dzisiaj w takim razie mojego kolej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
![]() zazdroszczę, że Mati tak pięknie je ![]() jak ma taki dobry dzień z jedzeniem jak wczoraj to i ja od razu psychicznie inaczej się czuję ![]() gotowaną przefiltrowaną kranówę albo czasem cisowiankę nieprzegotowaną Cytat:
![]() od małego ma chłopak cięte riposty ![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2012-05-25 o 10:48 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
szczerze to troche sie boje przed tym kazdym usg ale bardziej bym sie bala chyba to usunąc, bo jak mowi moja babcia lepiej tego nie ruszac...
Nasza księżniczka ![]() Edytowane przez mik23 Czas edycji: 2012-05-25 o 12:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
cora padłam
![]() ![]() Agatha Leoś też czasami stuka w coś głową. A nagminnie przy karmieniu wsadza sobie palec w oko ![]() żurawinko u nas też różnie z tym jedzeniem. Z warzyms urowych to tylko pomidor idzie. Czasami kawałeczek papryki. Gotowane raczej wcina, ale też jak ma humor. Mięsko jak jest mięciutki to zje. Czasami szynkę. Ostatnio ma bunt, na moje wypieki mięsne. Z nabiału to lubi ser żółty, ale też nie zawsze. Białego nie tknie, chyba, że taki typu Almette. Czasami mu robię coś na krowim mleku, owsiankę, albo koktajl owocowy.Z obiadów najlepiej wchodzą mu zupy. Co do mówienia Leosia, to aż tak pięknie nie mówi i mówi jak mu się podoba raczej ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hej hej ![]() ja tak na szybko - akurat mały usnął, ale w domu tyyyle do zrobienia, że nie wiem za co pierwsze złapać. Ale podczytuję między sprzątaniem lodówki, a odkurzaniem ![]() My jeszcze nie szczepiliśmy, ale pzredwczoraj dzwoniła mama, że u wnuczki znajomej 3 dni po szczepieniu wystąpiły biegunka, silne wymioty i podwyższona temperatura. Byli u lekarza, coś tam pzrepisała, kazała duuużo nawadniać i po prostu czekać. co do jedzonka, to mięsko chętnie je w zupie i wszelkie warzywa również. Teraz jest na etapie, że typowego drugiego dania, czyli osobno mięso, ziemniaki i warzywa nie zje. Musi być wszystko wymieszane jak np. risotto. Z gotowanych warzyw je sporo, a z surowych to pomidora chyba tylko. Wczoraj dałam kawałek papryki to pogardził. Owoców je dużo- ostatnio zajada się bananem, truskawkami, arbuzem i winogronem. Czasami kiwi, pomarańcz. Za jabłkiem surowym nie przepada, ale je musy jabłkowe. Z nabiału je często jajecznicę - z pomidorem lub szyneczką, biały ser wymieszany z minimalną ilością dżemu, jogurt naturalny z owocami, czasami zje serek almette czy philadelfia- ogólnie coś do smarowania chlebka, kasza manna. Sera żółtego nie za bardzo. co do picia to mały wypija między 150, a 300 ml picia w ciągu dnia. Jak było gorąco to wypijał więcej niż 300 ml. DO tego je dwie butelki mleka (rano i na noc), czasami w ciągu dnia zdaży się jeszcze trzecia (od kilku dni znowu wróciła, bo w zeszłym tygodniu nie było jej). dobra, lecę obiad gotować ![]()
![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
![]() U mnie też by ten chłopiec tak spytał chyba ![]() Widzę że dzieciaki robią postępy w mówieniu. U nas standardowo mama, tat, baba, cycy ( oj, cycy lubi mówić i jeszcze pokazuje palcem ![]() ![]() U nas też zmieniły się nawyki żywieniowe, mięsko zawsze na tak, rybka jest dziś be, warzywa be, kluski już też be ![]() Szczepiłam mmr coś tam, nigdy nie miała rzadnych objawów poszczepiennych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
Witam i melduje się z Igorkiem w nowym wątku pare dni mnie nie było i już tyle stron
Gratuluje wszystkim dzieciaczkom kolejnych ząbków U nas ciągle 6 i dziąsełka spuchnięte strasznie pozdrawiam i biegnę nadrabiać ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Widzę że nie tylko ja jeszcze karmię piersią i też narazie nie zanosi się na odstawienie. Mój Igor oststnio budzi się w nocy na jedzenie czy wasze maluchy też jeszcze jedzą w nocy?
![]() |
#201 |
Wtajemniczenie
|
hej
Widzę, że macie ciekawsze zajęcia na wieczór niż siedzenie na wizażu ![]() Dawid spał dziś w dzień tylko 1h20min, wstał o 12.30 i jestem w szoku że tak bez problemu dotrzymał do wieczora. Jadł dziś znów bardzo ładnie. Oko jest dalej zaczerwienione i jak wstał z drzemki to postanowiłam iść do przychodni, ale okazało się że nie ma po południu pediatry ![]() Prawie dostałam dziś zawału. Ubrałam młodego na dwór, zostawiłam w sypialni i poszłam na chwilę dosłownie do łazienki, wracam do pokoju a ten stoi na takim stoliku-szafce nocnej i się śmieje ![]() ![]() ![]() Piszecie co już Wasze dzieci mówią, to i ja się pochwalę, że Dawid mówi: tata, mama, dada (dziadzia ![]() ![]() aguś mój Dawid już nie je w nocy, przestał jak miał niecałe 11m-cy, a dwa tygodnie później już całkiem pierś odrzucił. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "cycy" musi być i już... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój też spuszczony z oka staje na takich fotelach co się giboczą i staje na nich a z tyłu ma podłogę... zawał też na miejscu. ale na stolik jeszcze nie wchodzi ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#205 | |||
Zadomowienie
|
dzień dobry my wczoraj byliśmy na dniu mamy u mojej mamy a dziś do teściowej i do ogrodu jedziemy na cały dzień. tylko najpierw muszę mieszkanie posprzątać bo syf taki że aż strach ![]() Cytat:
![]() oj, ja też bym czasem chciała żeby posiedział w spokoju a nie latał jak szarlatan ![]() Cytat:
![]() u mnie niestety też, hehe ![]() Cytat:
no to zaczęła się wspinaczka po meblach ![]() ale pięknie odgłosy naśladuje ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
Witamy, u nas ciągle gorączka w nocy, wstawanie, tulenie, rano nie mogłam powiek otworzyć. Oby ta cholera juz przeszła.
Kasiuni_a nieźle mówi, ja najpierw swojej pokazuję jej zwierzaka na żywca a potem uczę. Ale pieski to mogłaby "jeść łyżkami" Fajnie pokazuje juz gdzie ma brzuszek, uszy, zęby, włosy, nogi, nos , widać że wszystko rozumie ale jeszcze nie nazywa. U nas jest jeszcze "dzidzia" , daje buziaki i przytula się, jak się powie" zanieś tacie" to zaniesie, albo daj piłeczkę, rzuca i kopie piłkę - uwielbia to. Wypełnia polecenia ![]() I też włazi, na kolana do mnie, wchodzi na stół i juz siedzi na stole przy laptopie. Acha, mówię też" włącz telewizor" który stoi w drugim pokoju i leci włączać, ale my go nie oglądamy, czasem tylko ale rzadko. Coraz sprytniejsze te dzieciaczki, trzeba uważać. Marta 27 ale masz pracy od rana, u nas w czasie remontu wszystko pokryte białym pyłem, wczoraj sprzątałam kuchnię a jeszcze roboty a roboty, jednak sobie odpuszczę na rzecz leniuchowania ![]() Ostatnio kupiłam dla małej zwykłe realowskie legginsy a ostatnio patrzę a tam pod metką wszywka H&M |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Mamusie - najlepsze życzenia dla nas wszystykich!! ![]() ![]() Dawid zasnął pół godziny temu, czyli dwa razy dziś będzie spał, co się już jakiś czas nie zdażało. Lubię jak ma jedną drzemkę, bo wtedy wieczorem zasypia błyskawicznie. No ale dziś na nogach od 5.55, więc w sumie się nie dziwię. Cytat:
na stolik też pewnie niedługo da radę, mój młody jednego dnia nawet nie próbował, a kolejnego już samochód podsuwał żeby po nim wejść... a teraz kombinuje jakby tu z podłogi ![]() Cytat:
![]() ![]() a ja nadal jestem w szoku, bo mój to lata samopas po mieszkaniu i choć wtedy mam chwilę żeby usiaść, a tu znów chyba muszę krok w krok za nim pewnie krowa bardzo pluje jak tę tarwę przeżuwa i to dlatego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o ja cię kręcę ![]() Cytat:
![]() oj niedobrze z tym oczkiem faktycznie pediatra obowiązkowo tylko teraz weekend nie
![]() |
![]() |
#209 | ||
Wtajemniczenie
|
ja tylko na chwilke teraz ..może później dokładniej się wczytam
![]() kasiunia o matko ..dobrze że Dawidek opanowany facet i nie spada z byle czego ![]() kochane!!! z okazji naszego wspólnego święta..DZIEŃ MAM życzę Wam .. dużo radości i szczęścia .. zdrowia i sił wiele.. miłości i beztroskiego życia .. z serca i naprawdę szczerze ![]() ![]() ![]() ![]() moje starsze sprezentowało mi dzis całą paczke duplo (mniam) i różyczki z ogródka zerwało ( ![]() a małe dzis grzeczne jak nigdy przedtem i spi już drugą godzine... ![]() byłam rano koło 9 w pepko i kupiłam małemu koszulkę i spodenki na euro.. ![]() ![]() i takie jeszcze dodatkowo zielone spodeneczki za 5 zł bo mało ich mamy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
święte słowa !!! ![]() absolutnie nie ma znaczenia .. właśnie teraz wiem czego chce tak naprawdę w życiu.. ![]() a nawet powiem szczerze ze jestem całkowicie wyzwolona i zwariowana właśnie teraz w wieku po....trzydziestce ![]() teraz wiem ze świat należy do mnie ...i wykorzystam to co powinnam wykorzystać.. i czuje ze swiat tez "leci" na mnie właśnie teraz ![]() ZROBIE TEN TATUAZ! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | ||
Wtajemniczenie
|
Młody spał do 11, potem zjadł zupę, chwilę polatał po mieszkaniu i zaczęłam nas szykować na dwór. Ale jakiś taki śpiacy był, więc wsadziłam go do łóżeczka, żeby zobaczyć czy chce poleżeć, a on znów poszedł spać
![]() Izabela jeśli dobrze pamiętam to Idalka dostała na roczek stolik i krzesełko mammut, a ja właśnie przymierzam się do zakupu jakiegoś zestawu, więc napisz mi proszę czy to już tak na teraz się nadaje? Nie za duże to jeszcze dla naszych dzieci? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() u nas pepco brak, czasem jak jestem w rodziców to zajrzę, ale dla chłopców to straszna tam bieda, za to dla dziewczynek są super rzeczy ![]() te ubranka małego kibica widziałam, ale u nas przydałby się napis "kibicuję razem z mamą", bo akurat tata nie kibicuje ![]() jaki entuzjazm... przestań, bo się trzydziestki nie będę mogła doczekać ![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2012-05-26 o 12:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.