|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
Cytat:
Ja Cię nie namawiam, bo sama się pewnie już na nią nie skuszę Mam prawie litr odzywki o prostym składzie, więc jak będę chciała coś tuningować, to ją wykorzystam ![]() Cytat:
Arganowy możesz spróbować na włoski Co do tych półproduktów, to najprawdopodobniej za dużo protein ![]() Tak jak pisałam wcześniej, ja mam takie objawy po ich zbyt dużej ilości. No i moje włoski np. średnio lubią też aloes, ale ja jestem dziwnym przypadkiem
|
|
#752 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() myśle że możesz zastapic kokos shea bo to chodzi o nawilżenia. Podrzuce Ci później linka do blogu bo nie umiem teraz znaleźć tej notki więc poczekam aż mi podesla na kreciołkowym wątku ![]() Cytat:
uffff ![]() moje dopiero schną więc zobaczymy co z nich wyjdzie ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#753 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pianki właśnie od przejścia na naturalniejszą pielęgnacje mi bardzo brakuje. Pewnie spróbuję - może nie obciąży
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
|
#755 |
|
Raczkowanie
|
odwiedziłam fryzjera
|
#756 |
|
Raczkowanie
|
Widać różnicę, opłacało się pójść. Też dzisiaj podcięłam włosy, to już 4cm w ciągu 2 miesięcy, ale co będę porozdwajane suchelce hodować Fakt, szkoda długości, ale od połowy czerwca robię zmasowany atak w celu przyśpieszenia porostu: Khadi, CP, samoróbna wcierka, pokrzywa, drożdże. Życzcie mi szczęścia ![]() Dalej nie wiem jaką maskę nawilżającą kupić... w końcu nie kupię przez to moje niezdecydowanie |
|
|
|
#757 |
|
Rozeznanie
|
ale duża różnica
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
Od razu wyglądają lepiej
Ja wczoraj usłyszałam od 3 letniej Lenki, że mam śliczne włoski No i moje chyba nie zbijają się w strąki, bo wyszłam z domu o 12 wróciłam po 2o - cały czas były rozpuszczone, wiał wiatr a one po wejściu do domy wyglądały dobrze
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby to nie miało sensu, to nie sprzedawanoby np bazy do kremów czy bazy do szamponu Super! A na długości prawie nie widać różnicy ![]() Ciekawe od czego to zależy. Ty masz pielęgnację CG? Edytowane przez Fubizka Czas edycji: 2012-05-25 o 12:57 |
|
|
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
Bo mi na wietrze to od razu robią się strąki, ale zabezpieczam włosy zawsze albo jedwabiem albo serum z biosilka i może one tak sklejają włosy? Nie wiem
Póki co jak idę do ludzi a jest wiatr to pozostaje mi jedynie nosić szczotkę w torebce a na trasie związywać ![]() Kiedyś nie miałam tego problemu - chociaż prawdę mówiąc nie wiem czy zwracałam na to uwagę
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj wyczesałam kołtun z włosów (a dzień wcześniej miałam Biovaxa!) i po prostu ile włosów straciłam przeraziło moją koleżankę nawet, w jednym miejscu wręcz jakbym ucięła je, tak pękły
![]() w zamian nałożyłam na noc maść BD a wyżej olejek alterry. idę zaraz zmyć BD (ostatnio tylko jego używam praktycznie) i nałożę miks : Isana + po 4 krople gliceryny, mleczka pszczelego i jedwabiu, szczypta mocznika i all in one, pół łyżki miodu i łyżkę soku z aloesu. Już wiem, że dodałam za dużo soku aloesowego, bo zbyt wodnista maź, pierwszy raz robię mix - czy czegoś dodałam za dużo bądź za mało z Waszych obserwacji? Jest mi głupio, bo prawie nie czytam wątku, ale naprawdę nie mam czasu kompletnie, kończę lada chwila 2 kierunki studiów i do tego się odchudzam, więc też latam między szkołą, a zajęciami palącymi tłuszczyk i o mamo... włosy cierpią na tym :/ czy Wam mocznik też się zbija w takie kryształy jakby? Zazdroszczę Wam włosów! Moje włosy i cera się psują zamiast być ładniejsze na lato
|
|
|
|
#765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ogólnie ok, jak wyszło za rzadkie, to możesz dodać więcej miodu albo Isany ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie robiłam to bez gotowego planu tylko spontanicznie i najpierw dodałam gliceryny, potem w rece wpadło mi mleczo pszczele i dopiero się zorientowałam, że to też ma dodatek gliceryny ![]() o właśnie jeszcze panthenol mi gdzieś zaginął hmmm... Dodałam Isany jeszcze miodu nie lubię za bardzo, bo ciężko mi go zmyć, więc staram się mało go nakładać. Może dodać jeszcze trochę olejów albo spiruliny czy lcysteiny? Czy przesadzę? Planuję potrzymac tak z 40-60 minut, będzie ok? Dłużej nie dam rady, bo musiałabym potem suszyć włosy, żeby wyjść z domu...a w moczniku nie powinnam miec wilgoci, jest z innymi kosmetykami w szufladzie... ![]() w ogóle co jest lepsze - nałożyć maskę i wysuszyć włosy czy nie nakładać maski, a potem nie suszyć włosów? Bo mi dużo masek "przepada", bo wiem, że włosy nie wyschną , a będę musiała wyjść albo iść spać [strasznie długo schną] Edytowane przez Dinulka Czas edycji: 2012-05-25 o 13:27 |
|
|
|
|
#767 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i poza tym, to lepiej nie pakować tam nie wiadomo ile bo potem nie będziesz wiedziała co pomogło a co zaszkodziło. 40-60 min spokojnie wystarczy, moje włosy np nie lubią trzymania maski dłużej, niż pół godziny.Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#768 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję pięknie
![]() o masz rację, wcześniej dodawałam mocznika do isany w łazience bezpośrednio przed nałożeniem na głowę... pewnie wtedy się to stało... Czy to znaczy że jest zepsuty czy po prostu troche inną postać ma? |
|
|
|
#769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#770 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój się lekko zbrylił ale palcami dało radę go rozkruszyć i jest ok
|
|
#772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko nie wiem czy przez te wilgoć nie stracił swoich magicznych właściwości
|
|
#773 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O to spróbuję arganowego, zauważyłam że mam jeszcze troszkę ze słdkich migdałów więc też wypróbuję ![]() To wtedy muszę jeszcze pokombinować z tymi psikaczami.. Będę eliminowała za każdym razem jakiś składnik i zobaczymy |
|
|
|
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Rock
|
|
|
|
#775 | |
|
Zadomowienie
|
od razu lepiej wyglądają![]() Cytat:
![]() no a z tym nie wnikaniem to tez nie przesadzajmy Skoro uważasz że keratyna czy inne pół produkty zawarte w masce nie wnikają to po co kupowac specjalnie glorie jak możesz wziąć pierwszą lepszą odzywke(oczywiście bez silikonow itp.) i ją wzbogacać bo to co ona posiada w sobie jest nie wnikające ![]() jesli z masek/odzywek pół produkty nie wnikaja to zaraz dojdziemy do wniosku że wszytskie sa bazami a nie maskami |
|
|
|
|
#776 |
|
Rozeznanie
|
Zrobiłam sobie taki przepis na psikacza i postanowiłam, że będę po kolei wykluczała po jednym ze składników, żeby sprawdzić, który jest tym winowajcą
- D-pantenol 1% - Jedwab - 3% - All in one - 2% - B3 - 2% - aloes 10x - 5% - kwas hialuronowy - 5% - reszta woda Mam jeszcze oprócz tego kolagen i elastynę, glicerynę i mocznik, ale słyszałam że pierwsze nie ma wpływu na włosy, a chyba gdybym dodała jeszcze glicerynę i mocznik przesadziłabym z nawilżaczami? Czy się mylę? No i nie jestem pewna co do stężeń poszczególnych składników.. |
|
|
|
#777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Super
Od razu widać różnicę, dużo lepiej się prezentują, a na długości znaczącej różnicy nie widać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do psikacza, to tak chyba najlepiej dojść do tego co Nam nie odpowiada
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ja też
|
|
#780 |
|
seriously? no.
|
mam pytanie odnośnie tych dwóch produktów:
mgiełki Marion https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...mperatury.html jedwabiu CHI https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-infusion.html oba mają w składzie silikony i wg tej tabelki http://3.bp.blogspot.com/_z43bifTQ57...00/tabelka.JPG mogę je zmyć tylko szamponami z sls czym zmywacie tego typu rzeczy? nie widzi mi się trochę za każdym razem szampon z sls
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

A arganowy nadaje się na włosy? Bo mam jeszcze troszkę i nie wiem..

Widać różnicę, opłacało się pójść. 

Póki co jak idę do ludzi a jest wiatr to pozostaje mi jedynie nosić szczotkę w torebce a na trasie związywać

Sorry za jakość zdjęcia, ale jest komórką