Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-25, 15:24   #3991
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie
Byłam rano na badaniu krwi - znaczy nie tak rano, bo obudziłam się po 9 chwilę zajęło mi wygrzebanie się z domu więc w labie byłam troczę przed 10. Do tego wkurzyła mnie rejestratorka. Nie wzięłam dokumentów i ona miała ciężki problem z moim nazwiskiem. Jest trudne i ona sobie nie da z nim rady, nie i koniec, ma być dokument bo inaczej ona się pomyli Zero dobrej woli, byłam już w tym laboratorium ileś tam razy, mają moje dane w komputerze więc nie rozumiem jaki kobieta ma problem, żeby wpisać moje nazwisko do programu. Coś jej przecież wyskoczy...
Po jakiejś chwili łaskawie zgodziła się, żebym napisała jej nazwisko na kartce... Wizyta zakończyła się sukcesem
A wszystko przez mojego małża, w końcu to on dał mi takie nazwisko
Co za babsztyl no...

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Ja nie przestanę! Wolę brać więcej magnezu, niż zasypiać na siedząco i cieprieć z powodu bólu głowy.
Mam tak samo- nie ma kawy- nie ma życia Tzn ja jestem do niczego bez kawki.

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Temat: spray do noska...
Jakoś tam te składy się trochę różnią i skąd wiedzieć, który kupić?
Mam tu kilka: Sterimar Baby, Unimer Pediatric Isotonic, Unimer Pediatric Hypertonic, Athomer Baby, Physiomer Baby.

Edit: to jest na doz . pl - trzeba wstawić w miejsce cenzury i .com
Mi położna poleciła kupić wodę morską do noska i to wystarczy. Coś na D... Disnemar chyba
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 15:25   #3992
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

Dopiero od 20 pracowników, ale mniejsza o to. To było Twoje pierwsze L4? Znaczy takie które ma wypłacać ZUS - oni płacą po 33 dniach.
Pewnie było tak, że biuro rachunkowe robi płace pod koniec miesiąca albo nawet w okolicach połowy następnego miesiąca za miesiąc poprzedni (czas mają do 10-go). Więc zanim biuro zrobiło listy, zanim obrobiło i wysłało Twoje L4 do Zusu to trochę minęło. Potem jeszcze ZUS potrzebuje jakąś chwilę, żeby to obrobić i przez to takie nieprzyjemnie rozbieżności. Następne L4 powinny być już wysyłane na bieżąco do ZUS. Mam nadzieję, że już będą płacić terminowo
a no może i 20
tak, to by była pierwsza wypłata z ZUS. A co biuro rachunkowe namotało z dokumentami, to już wolę nie pisać. Doszło do tego, że ja już teraz nawet nie wiem, czy ZUS mi to wypłaci na konto czy pójdzie pocztą (biuro też nie wie...) i na jaki adres. Miało być zgłoszone, że adres zamieszkania mam w Krakowie, ale po mailu biura obawiam się, że jeśli ZUS prześle kasę pocztą jednak (bo biuro się za późno obudziło, że mam im dostarczyć dokument podpisany przeze mnie z informacją o numerze konta) to pójdzie to na adres kielecki

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-05-25 o 15:28
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 15:47   #3993
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Ale się właśnie wnerwiłam to masakra. Za długo by się rozpisywać, ale generalnie i mój pracodawca i biuro rachunkowe zajmujące się jego sprawami totalnie zawalili temat mojego zasiłku chorobowego z ZUS-u i teraz nie wiem, ile sobie poczekam na pieniądze i jakie jeszcze kwiatki wyjdą. Normalnie aż mi się ryczeć chce a prosiłam milion razy, upominałam się, przypominałam, co trzeba zrobić, chociaż to oni sami powinni wiedzieć, a tu i tak co za barany...
Co za barany no Gdyby to chodziło o ich kasę, to by nie zawalili terminów

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Nadal umieram Codziennie coś innego. Tak jak od początku ciąży narzekałam tylko na mdłości i zgagę, tak teraz mam cały wachlarz innych upierdliwości
Obudziłam się z potwornym bólem gardła, brakiem apetytu... potem wymiotowałam-a od wczoraj prawie nie jem, więc nawet nie miałam czego zwrócić
Ojej... żebyś się tylko nie odwodniła przez to choróbsko

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
O jaaa przegapiłabym że dzisiaj zaczynamy 29 tydzień !

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
jestem najpierw info od Asi a potem lece nadrabiać:
Asia wczoraj dostała 4 kroplówki od dzisiaj dostanie tylko 2 (magnez)
Fenoterol ma co 6h po dwie tabletki.Na obchodzie powiedzieli że może wyjdzie w poniedziałek ale pod warunkiem że nie będzie skurczy,jeżeli wyjdzie to musi leżeć wstawanie tylko do toalety.Dzisiaj Asia dostała kolejny zastrzyk na rozwinięcie płucek i strasznie ją bolało,ogólnie czuje się lepiej ale brzuszek nadal twardy.Lekarz powiedział że musi wytrzymać do 37 t.c a potem może rodzić.
Macie pozdrowienia i mam przekazać że jak Asia wróci to będzie główną spamerką wątku (Ciastek i Soleilka niech się boją) bo z przyjemności tylko wizaż jej zostanie.
Biedulka.. Mam nadzieję, ze Ją wypuszczą w poniedziałek

Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
Hej. Wczoraj miałam jakiś taki kiepski humor, że po wizycie odrazu się położyłam.
Ogólnie wszystko ok, Jaś waży 990 gr, wszystko dobrze się rozwija, tylko lekarz dopatrzył się że w lewej nerke ma jakieś poszerzenie UKM, ale ono ma do 5 mm więc niby nie ma podstaw do niepokoju, jakby miało więcej niż 7 to możnaby się martwić. Mamy to kontrolować. No i dostałam skierowanie na badania - mocz, krew HBs, HCV i HIV.
No to pięknie
Oby z nereczką było wszystko ok...

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Moje koleżanki mi mówią, że dopiero po porodzie odpoczęły, bo prócz tego, że był krową dojdą na życzenie, to wszyscy koło nich skakali, robili obiadki, sprzątali, zajmowali się maluchem, a mamusie mogły w tym czasie odpoczywać Myślę, że nie będzie tak zle !

A ja przegapiłam 35 tydzień :P
Ad1. Szczerze wątpię, żeby u mnie tak było Chyba, ze moja mama przyjedzie i pomoże, bo na teściową raczej nie mam co liczyć (mieszka po sąsiedzku, ale jeszcze ani raz nie przyszła zapytać czy czegoś nie potrzebuję ( a duużo musiałam leżeć w tej ciąży)

Ad2. Gratki

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hejka, od 3 godz jestemw domu
musial;am czekac az gin zrobi mi usg a bylo tyle wypisow ze na chwile o mnie zapomnieli i czekałam na poczekalni jak ta durna na szczescie z tztem

Moja dzidzia zdrowiutka, wszytskow normie sprawdzali wody plodowe bo mi dzis cos po nogach rano 2 razy pocieklo, ale to nie wody na szczescieNiunia wazy juz prawie 1800

powiedzial ze mam miesiąc jeszcze wytrzymac.

Wyszłam pojechalismy na poczte musialam wejsc po kilka schodkow ale musialam bo L4 mialam wyslac, i potem do domu an 2 pietro i juz czuje podbrzusze.
Mam ten misiąc lezec ciągle i ogladac bajki, tak mi gin moj powiedzial zero sprzatania i chodzenia.

Z atydzien we wtorek do kontroli a w poniedzialek mam neurologa z moim kregoslupem i po skeirowanie na cc by juz miec .
No to teraz proszę grzecznie leżeć i pachnieć
A ja w sumie nie dostałam skierowania na cc od ortopedy. Ciekawe czy ginka jeszcze raz mnie do niego wyśle czy wystarczy jej informacja, którą od niego dostałam na wizycie i sama wypisze mi skierowanie

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
No a tak poza tym to wczoraj zaczełam 35 tc także stawiam po ciachu/lodzie albo co tam która woli
Gratuluję!

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Byłam przed chwilą w toalecie i na wkładce zobaczyłam, że mam taką ciemno brązową plamkę...założyłam nową i zobaczę czy coś cieknie. W środę byłam na wizycie i było wszystko ok. Nie wiem, skąd to się wzięło
Jak to skąd? Z tego sprzątania Mam nadzieję, że już nie plamisz
Stary 2012-05-25, 15:50   #3994
phdwao
Zakorzenienie

dziewczyny raz jeszcze dziekuje za zyczenia

teraz zmykam na szkołę rodzenia a potem na ognisko firmowe, kupiłam 3kg cukierków
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 15:51   #3995
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

teraz zmykam na szkołę rodzenia a potem na ognisko firmowe, kupiłam 3kg cukierków
Wszystkiego najlepszego kochana własnie doczytałam

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 15:52   #3996
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkiego najlepszego kochana własnie doczytałam
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 15:52   #3997
Soleilka
Zakorzenienie

Chyba zrobimy sobie chińszczyznę na obiad

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 15:52   #3998
prince_polo
Zakorzenienie

My juz zaczynamy remont po mału, czeka nas kupa roboty obrywanie starej tamety, zaczelismy i sie okazalo ze odchodzi wszytsko razem z tapet,a wiec trzeba szpachlowac wsio byłam dzis z amoim oknem mialo byc dzisiaj a bedzie sroda czwartek woec do tego czasu chcemy miec gotowy pokoj obdarty i poszpachlowany zeby potem w weekend juz mogli nam tapetowac i podloge klasc

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 15:58   #3999
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Czuję się niezdatna do niczego... I nikt mnie nie rozumie...
My Cię rozumiemy Ja też się tak czuję. Nawet ostatnio mówiłam do męża " no i co Ty ze mnie teraz masz, do niczego się nie nadaję" a on mi powiedział "Leonka"

Cytat:
było bardzo fajnie,to takie indywidualne spotkanie ze znajomą położną z poradniopowiadała troszke o porodzie i pielęgnacji to co nas interesowało,mieliśmy troszke pytań i tyle jestem zadowolona bo mówiła ze jak będziemy mieli jakieś wątpliwości albo pytania to możemy w każdej chwili dzwonić
Super, że jesteś zadowolona

Cytat:
Mam nadzieję...
Jeszcze od kilku dni czuję ból brzucha i krzyża jakby ktoś mnie tam pasem ścisnął
Też miewam takie bóle. Jakby mi ktoś obręcz założył na brzuch i plecy i mocno ściskał

Cytat:
Ja dziś już nawet płakałam... Nie mam już sił
Ja też sie popłakałam... z bezsilności Bo jestem perfekcjonistką i jak posprzątam np to potem drażni mnie każdy paproch na podłodze. A tu ciągle jakieś paprochy się pojawiają a nie mam siły się po nie schylać Powód błahy, ale strasznie mnie irytujący

Cytat:
Stary 2012-05-25, 16:08   #4000
pumas
Zakorzenienie

Irmusia, ja na teściową też nie liczę mimo, że mieszka raptem 10 km od nas. Ale wiem, że moja mama nie da mi zginąć - na początek przyjedzie na tydzień, może 2 tygodnie, a potem ja pojadę do nich Choć patrząc na transformację, jaką przechodzą moi teściowie pod wpływem mojej ciąży, śmiem twierdzić, że mogę się zdziwić z tą pomocą i być może teściówka faktycznie wezmie jakiś urlop i będzie nas adorować Coś wspominała, ale wiadomo, jak to jest...
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 16:17   #4001
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Irmusia, ja na teściową też nie liczę mimo, że mieszka raptem 10 km od nas. Ale wiem, że moja mama nie da mi zginąć - na początek przyjedzie na tydzień, może 2 tygodnie, a potem ja pojadę do nich Choć patrząc na transformację, jaką przechodzą moi teściowie pod wpływem mojej ciąży, śmiem twierdzić, że mogę się zdziwić z tą pomocą i być może teściówka faktycznie wezmie jakiś urlop i będzie nas adorować Coś wspominała, ale wiadomo, jak to jest...
Moja teściowa pewnie przyjdzie, popatrzy na Małego, zapyta jak się czuję i pójdzie sobie Ale moja mama raczej przyjedzie na 2 tyg I na pewno zajmie się domem, gotowaniem etc. Nie ma jak MAMA
Stary 2012-05-25, 16:31   #4002
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
musial;am czekac az gin zrobi mi usg a bylo tyle wypisow ze na chwile o mnie zapomnieli i czekałam na poczekalni jak ta durna na szczescie z tztem

Moja dzidzia zdrowiutka, wszytskow normie sprawdzali wody plodowe bo mi dzis cos po nogach rano 2 razy pocieklo, ale to nie wody na szczescieNiunia wazy juz prawie 1800
To dobrze, że z Rozalką wszystko gra. Ale co tam ci poleciało? Ja przez takie jakieś mokre coś wylądowałam w szpitalu moze to upławy takie rzadsze?
Cytat:
zjadłam pyszny obiadek frytki, piers z kurczaka i sałatka grecka
i jestem cała objedzona i bede lezec bimbałami i brzuchem do góry
A kto gotował????

Cytat:
:
Anna gratuluję 29tc

My cię rozumiemy! Każda z nas ma taki dzien że czuje się do du.py. Ale już tak niewiele zostało kochana!
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość

brawo!
.

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
A mi troche smutno
Jutro jest dzien matki, a TZ nie bedzie caly dzien. Jedzie na jakis zlot, cos z samochodami Wiec pol dnia spedze sama z Michalem (oby mi zrobil prezent i nie marudzil za duzo) a kolejne pol dnia posiedze z mama i Michalkiem.

I oby mi to TZ wynagrodzil w niedziele, bo jak nie...
A Twój synek rozumie co to dzień mamy?

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:

gratulacje

Cytat:
Dzisiaj sąsiadka mnie złapała pod blokiem i mówi, że widzi, że nowy lokator się pojawi za jakies 3-4 miesiące, że strasznie się cieszy i gratuluje. Ja jej mówię, że za miesiąc, to ona takie gały :O że w życiu by nie powiedziała, że tak ładnie mi w tej ciąży, że się nie zapuściłam, że ona była pewna, że jeszcze tyle czekania. No i mam przyjść się pochwalić, jak się urodzi haha. Na pewno cały pion będzie słyszał, no worries :P Ale miło mi było, bo ostatnio same komplemenciaki zgarniam, a wiadome, próżność moja jest usatysfakcjonowana

.
Bo ty masz maluni i zgrabniuchny ten brzuchalek. Mój jest... wielki. i ludzie myślą, że ja juz w 8 miesiącu albo i dalej a ostatnio lekarz na SR do mnie: ciąża mnoga??? a ja
Cytat:
Mnie też się humor kilku z Was zaczyna udzielać ... najchętniej położyłabym się i zasnęła.
Do tego, wynajmujemy z Tż mieszkanie jednej babie i do dzisiaj jest termin płatności według umowy, a kasy niet ...
ehh kochana...gdyby nasi klienci płacili na czas byłoby cudownie
Cytat:

Impreza
.
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 16:32   #4003
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Też nie cierpię jak mnie tż budzi, bo ja z tych co nie zasypiają potem tylko się wierce na łóżku
jeszcze żeby zadał jedno pytanie i poszedł - to bym zasnęła. Ale nie! on stanął nade mną (taką śpiącą jeszcze) wyciągał po kolei koszule i wypytywał o opinię. Czekałam tylko aż mnie poprosi, żeby mu je ładnie złożyła
/na szczęście się nie doczekałam /
no i efekt taki, że się teraz zdrzemnęłam 2 godzinki - czuję się już wyspana, za to dzień mam już elegancko rozbity

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
moja gin mówi że usg 3d buduje silną więź między rodzicami a dzieckiem i coś w tym jest

to jest też zdanie mojego gina - i może dlatego tak chętnie włącza 4d i drukuje zdjęcia (zresztą sam jest młodym ojcem, opowiadał, jakie to dla niego samego było cudowne móc zobaczyć twarzyczkę własnej córki)

Na mnie ani wynik testu nie zrobił jakiegoś piorunującego wrażenia, ani gdy zobaczyłam na usg serduszko, ani pierwsze ruchy... Ale jak pokazano mi buzię Zosi - ooo, wtedy poczułam coś zupełnie innego

Cytat:
A wiesz? Moje koleżanki mi mówią, że dopiero po porodzie odpoczęły, bo prócz tego, że był krową dojdą na życzenie, to wszyscy koło nich skakali, robili obiadki, sprzątali, zajmowali się maluchem, a mamusie mogły w tym czasie odpoczywać Myślę, że nie będzie tak zle !
no fajnie, ale jacy wszyscy? może miały dużą rodzinę?
bo ja tu kandydatów do skakania jakoś niezbyt dużo widzę - mąż będzie musiał stosunkowo szybko wrócić do roboty, teściowie też pracują na pełne etaty, więc tego, tam, panie - dupa trochę.
A mojej matki to ja tu nie chcę

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 16:36   #4004
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
My Cię rozumiemy Ja też się tak czuję. Nawet ostatnio mówiłam do męża " no i co Ty ze mnie teraz masz, do niczego się nie nadaję" a on mi powiedział "Leonka"

Też miewam takie bóle. Jakby mi ktoś obręcz założył na brzuch i plecy i mocno ściskał

Ja też sie popłakałam... z bezsilności Bo jestem perfekcjonistką i jak posprzątam np to potem drażni mnie każdy paproch na podłodze. A tu ciągle jakieś paprochy się pojawiają a nie mam siły się po nie schylać Powód błahy, ale strasznie mnie irytujący
Jakby mi mój tak powiedział, to poczułabym się jak inkubator

Mi ani nospa ani magnez ani luteina nie pomagają. Boję się jak mi to odstawi...

O! Ja mam to samo, a TŻ nie rozumie i jeszcze rzuca brudne skarpetki na środek pokoju, albo nie złoży swoich ciuchów i rzuca na bujaczek... Czasami mam ochotę go walnąć
Cytat:
My cię rozumiemy! Każda z nas ma taki dzien że czuje się do du.py. Ale już tak niewiele zostało kochana!
Ja go mam codziennie...

Bloguję
Stary 2012-05-25, 16:38   #4005
anna99302
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

UUU daj troche cukierasów
Cytat:
My juz zaczynamy remont po mału, czeka nas kupa roboty obrywanie starej tamety, zaczelismy i sie okazalo ze odchodzi wszytsko razem z tapet,a wiec trzeba szpachlowac wsio byłam dzis z amoim oknem mialo byc dzisiaj a bedzie sroda czwartek woec do tego czasu chcemy miec gotowy pokoj obdarty i poszpachlowany zeby potem w weekend juz mogli nam tapetowac i podloge klasc
Ale ty chyba tapet nie obrywasz??

Ale mi się Franio w przeponę wbija. Mam kulkę tuż pod żebrami.CIekawe czy to główka czy nóżki

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:

Ja go mam codziennie...
Jak dojdę do Twojego etapu to też pewnie będe miala tak codziennie! Pomyśl, że jeszcze 3 tyg i mały może byc z Wami!
Stary 2012-05-25, 16:39   #4006
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

Jak dojdę do Twojego etapu to też pewnie będe miala tak codziennie! Pomyśl, że jeszcze 3 tyg i mały może byc z Wami!
Nie strasz mnie, ja się tego boję

Bloguję
Stary 2012-05-25, 16:53   #4007
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Nie strasz mnie, ja się tego boję
Słońce, ja jestem troszkę starsza od Ciebie, a nie boję się....ja sr.am po gaciach!!

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

A swoją drogą już niedługo kolejny wątek...pewnie I rozpakowywania
Stary 2012-05-25, 17:22   #4008
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Słońce, ja jestem troszkę starsza od Ciebie, a nie boję się....ja sr.am po gaciach!!

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

A swoją drogą już niedługo kolejny wątek...pewnie I rozpakowywania
Mógłby ktoś się rozpakować za mnie

Bloguję
Stary 2012-05-25, 17:50   #4009
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Jakby mi mój tak powiedział, to poczułabym się jak inkubator
Eee ja tam się czuję doceniona, że noszę nasze dziecko, że znoszę te wszystkie "uroki ciąży" itd

Cytat:
Za mnie też
Stary 2012-05-25, 17:55   #4010
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Eee ja tam się czuję doceniona, że noszę nasze dziecko, że znoszę te wszystkie "uroki ciąży" itd

Za mnie też
A ja wcale... I może to jest ten główny powód czemu taka bez humoru teraz chodzę...

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Nawet jak mnie coś boli i po prostu o tym powiem, to z każdej strony słyszę, że ciąża to, ciąża tamto i nie powinnam była być nastawiona, że będzie pięknie. Zero wsparcia...

Bloguję
Stary 2012-05-25, 17:57   #4011
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
A ja wcale... I może to jest ten główny powód czemu taka bez humoru teraz chodzę...
Przykro mi.... Ale Fabianek docenia wszystko, co dla Niego teraz znosisz Na pewno Ci wszystko wynagrodzi
Będzie Cię kochał jak nikt na świecie!

Edytowane przez Irmusia81
Czas edycji: 2012-05-25 o 17:58
Stary 2012-05-25, 18:01   #4012
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Przykro mi.... Ale Fabianek docenia wszystko, co dla Niego teraz znosisz Na pewno Ci wszystko wynagrodzi
Będzie Cię kochał jak nikt na świecie!
Jego miłość aktualnie dość boleśnie odczuwam Mam nadzieję, że za te cierpienia znoszone w ciąży wynagrodzi mi przespanymi nocami
I że będzie łatwy "w obsłudze"

Ale słooooodkie
http://5.asset.soup.io/asset/3109/3861_6681.jpeg

Bloguję
Stary 2012-05-25, 18:27   #4013
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Jego miłość aktualnie dość boleśnie odczuwam Mam nadzieję, że za te cierpienia znoszone w ciąży wynagrodzi mi przespanymi nocami

Ale słooooodkie
Ad1. Hmm... z tym może być różnie Ale jak się do Ciebie uśmiechnie, przytuli...

Ad2.
Stary 2012-05-25, 18:28   #4014
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Nadal umieram Codziennie coś innego. Tak jak od początku ciąży narzekałam tylko na mdłości i zgagę, tak teraz mam cały wachlarz innych upierdliwości
Obudziłam się z potwornym bólem gardła, brakiem apetytu... potem wymiotowałam-a od wczoraj prawie nie jem, więc nawet nie miałam czego zwrócić
Biedna jesteś jak jeść nie możesz to chociaż pij, sok pomidorowy dobrze uzupełnia mikroelementy, bo gastrolitu nie proponuję- od samego zapachu można się porzygać.
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
hej
witam z tarasu na działce,ehh jak tu miło

Byłam wczoraj rybakiemAnna, tak jak przewidywałaś zaczęłam mężowi truć o 2 że chcę już do domu i jak mnie odwiózł to nie chciało mu się już wracać

Phdwao wszystkiego Naj z okazji 18. urodzin a przede wszystkim łatwego porodu

Karolina, pomysł ze spotkaniem super! też o tym myślałam(że spotkamy się po porodzie już z maluchami) z tym że mnie teraz przez jakiś czas jeszcze w Wawie nie będzie bo siedzimy nad zegrzem, wracamy tylko w poniedziałek na usg i jak wszystko z malutkim będzie dobrze to jeszcze wracamy na działkę na jakiś czas. Także spotkajcie się z Balbinką same a ja dołączę na kolejne spotkanko jak zdążymy przed porodem(we wtorek zaczynam 35tc) a jakbym nie zdążyła to baaaaardzo chętnie umówię się z Wami w jakimś parku na spacer z wózeczkiem/wózeczkami
Ale Wam fajnie, nad Zegrzyńskim jest bardzo pięknie. Ale z drugiej strony szkoda, że Cię nie będzie, w takim razie jakoś się same umówimy A potem z razem maluchami koniecznie
Cytat:
Maż mnie przeprosił. Uff od razu lepiej
Ehh wczoraj byliśmy razem w firmie, i ja zawzse jak wyjeżdżam wcześniej do domu, zostawiam mu liste rzeczy do zrobienia. I wczoraj był już w złym humorze i zaczał na mnie krzyczec, że zawsze mu cos wymyslam i żebym w ogole już siedziała w domu bo jestem bezużyteczna a akurat poumawiałam mu spotkania i np. miał pooddzwaniac i potwierdzic w każdym razie dzisiaj mnie przpeprosił. Nie wiem co go naszło.
No to się nie dziwię, że się nie odzywałaś, bo to przykre musiało być, dobrze, że przeprosił
Cytat:
O jaaa przegapiłabym że dzisiaj zaczynamy 29 tydzień !
Gratuluję
Cytat:
Dzięki Dziewczyny za życzenia zdrowia

Jakby tego było mało, to Dorotce na języku wyskoczyło coś co wygląda jak pleśniawki Tż zabrał ją teraz do szpitala, bo już za późno żeby umówić się na dziś do lekarza w przychodni... a przed nami weekend a w pon rano tż leci do Polski... Także możliwe że dlatego nie je i jest marudna.
Haniu jak tż jedzie do Polski niech mu ktoś wypisze Nystatynę w zawiesinie o taką i pędzluj jej buzię 4x dziennie. To jest najlepsze dla dzieci. Może być też Aphtin
Cytat:
Fenoterol ma co 6h po dwie tabletki.Na obchodzie powiedzieli że może wyjdzie w poniedziałek ale pod warunkiem że nie będzie skurczy,jeżeli wyjdzie to musi leżeć wstawanie tylko do toalety.Dzisiaj Asia dostała kolejny zastrzyk na rozwinięcie płucek i strasznie ją bolało,ogólnie czuje się lepiej ale brzuszek nadal twardy.Lekarz powiedział że musi wytrzymać do 37 t.c a potem może rodzić.
Macie pozdrowienia i mam przekazać że jak Asia wróci to będzie główną spamerką wątku (Ciastek i Soleilka niech się boją) bo z przyjemności tylko wizaż jej zostanie.
Czekamy na Ciebie Asiu
Cytat:
Gratuluję!
A ja przegapiłam 35 tydzień :P
Gratuluję
Cytat:

powiedzial ze mam miesiąc jeszcze wytrzymac.

Wyszłam pojechalismy na poczte musialam wejsc po kilka schodkow ale musialam bo L4 mialam wyslac, i potem do domu an 2 pietro i juz czuje podbrzusze.
Mam ten misiąc lezec ciągle i ogladac bajki, tak mi gin moj powiedzial zero sprzatania i chodzenia.

Z atydzien we wtorek do kontroli a w poniedzialek mam neurologa z moim kregoslupem i po skeirowanie na cc by juz miec .

przekaz jej by szybkow racała i ze ja sie nie dam bo sama mamm lezec wiec tez mi wizaz zostanie
Super, że Cię wypisali, tylko stosuj się do zaleceń
Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
Od jutra dodatkowo tz ma wolne aż do wyjzadu do w-wy więc tez
No a tak poza tym to wczoraj zaczełam 35 tc także stawiam po ciachu/lodzie albo co tam która woli
Gratuluję, ale za ciacho i lody muszę podziękować
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Byłam przed chwilą w toalecie i na wkładce zobaczyłam, że mam taką ciemno brązową plamkę...założyłam nową i zobaczę czy coś cieknie. W środę byłam na wizycie i było wszystko ok. Nie wiem, skąd to się wzięło
Ojej, trzymam kciuki, żeby to nie było żadne plamienie
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 18:38   #4015
Norniczka
Rozeznanie

Witam. Ja jak zwykle ostatnio z doskoku. Byłam dzisiaj na zakupach, kupiłam sobie rolety na okno i dywaniki do pokoju. Teraz odpoczywam i czekam na placka z truskawkami na zimno .
Cytat:
No to gratuluję udanej wizyty

Mi też się meble nie zgrają, bo mam w kolorze wenge, a łóżeczko będzie olcha Ale cóż począć
Te co teraz zamówiłam też są w kolorze wenge a reszta jaśniutka będzie.
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Norniczka i masz wizytę w tym samym dniu co ja i ajka o ile dobrze pamiętam
To będziemy razem czekać
Cytat:
a nie pomyliłaś go czasem z ceną za cabrio fix fakt, w smyku jest drogo, ale taka różnica nawet jak na nich to jakiś kosmos. Zresztą nawet na ich stronie internetowej cena za citi to 419zł (bez promocji, w promocji 380zł), a za cabrio fix właśnie 570zł (w promocji 549zł)

Co nie zmienia faktu, że bardziej się opłaca na all kupić
Hmm, ja byłam zdziwiona bo niby Cabrio Fix był tańszy od tego Citi, a wszędzie jest na odwrót. Ale ja cen nie sprawdzałam, tylko pytałam się faceta z tego działu o ceny i on mi tak powiedział, może faktycznie pomieszały mu się te 2 foteliki.
Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Tylko ja adaptery zamówiłam od razu z wózkiem, ten fotelik na allegro jest bez adapterów, więc jak będziesz zamawiać wózek to powiedz od razu że chcesz adaptery do tego wózka do fotelika Maxi Cosi.
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Cieszę się, że w końcu ktoś Cię porządnie zbadał i stwierdził, że jest dobrze.
Jestem od razu spokojniejsza
Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
fajnie, ze z małą wszystko dobrze

a ja musze sie pochwalić, ze zrobiłam sobie dziś pedicure sama wyczyn

A ja dałam rade w środę pomalować sobie jeszcze paznokcie u nóg, nie jest tak źle ze mną
Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam że Ty tez Rzeszowianka
Ja z podkarpacia, ale do Rzeszowa mam blisko, a we wrzesniu może się przeprowadzimy do Rzeszowa.
Cytat:
Napisane przez Sala Pokaż wiadomość
Wielkie dzięki, zawsze to coś na początek Dziewczyny, która jeszcze się podzieli opinią? Jakie mebelki macie, a jakie skreśliłyście np. z powodu kiepskiej jakości?
Ja zamówiłam meble Baby Vox, ale czas realizacji zamówienia do 2 tyg, więc jeszcze ich nie mam i nic nie mogę napisać o nich bo na żywo ich nie widziałam.
Cytat:
Tż kupił to tantum verde. Oby jej pomogło

Któraś z Was brała to w ciąży? Co innego pisze na ulotce i co innego w necie, a mnie też gardło boli
Ja miałam Tantum Verde w sprayu, spokojnie możesz w ciąży sobie psiknąć. Pytałam się lekarza, mówił że można.

Phdwao wszystkiego naj
Stary 2012-05-25, 18:57   #4016
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
A mi troche smutno
Jutro jest dzien matki, a TZ nie bedzie caly dzien. Jedzie na jakis zlot, cos z samochodami Wiec pol dnia spedze sama z Michalem (oby mi zrobil prezent i nie marudzil za duzo) a kolejne pol dnia posiedze z mama i Michalkiem.

I oby mi to TZ wynagrodzil w niedziele, bo jak nie...
Na pewni wynagrodzi z tego co piszesz to kochany jest Twój tż.
A niedługo będziemy chodzić na przedstawienia do przedszkola z okazji Dnia Matki
Cytat:
chyba każda tak ma chwilami. Mnie nic nie dolega, nie boli, wszystko robię a często ryczę bez powodu i pojawienia dziecka też się boję
Cytat:

Któraś z Was brała to w ciąży? Co innego pisze na ulotce i co innego w necie, a mnie też gardło boli
Ty możesz stosować spokojnie, ale Dorotce (jeśli to pleśniawki rzeczywiście) nie za bardzo pomoże, może jedynie złagodzić objawy. Jeśli to jakieś podrażnienie, lub odczyn przy ząbkowaniu to wystarczający preparat
Cytat:
hej, hej Ty mozesz wydawać polecenia z kanapy i kontrolować przebieg remontu, ale za nic sie nie bierz
Cytat:

Bo ty masz maluni i zgrabniuchny ten brzuchalek. Mój jest... wielki. i ludzie myślą, że ja juz w 8 miesiącu albo i dalej a ostatnio lekarz na SR do mnie: ciąża mnoga??? a ja
OMG
Cytat:

Ale słooooodkie
Ad1. też mam nadzieję na bezproblemowe dziecko
Ad2.chociaż kocham psy, zwłaszcza duże to jakoś mnie takie zdjęcia nie zachwycają tylko przerażają.
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 19:24   #4017
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:

A Twój synek rozumie co to dzień mamy?
Wiesz, to jego drugi dzien mamy, pierwszym razem nie tlumaczylam nic.
Tym razem powoli zaczynamy mu tlumaczyc rozne swieta, mowic co znacza itd.
Ale nie wydaje mi sie zeby to dobrze rozumial, jeszcze jest za maly Ale grunt to tlumaczyc, nie?

Cytat:
Ojj to powodzenia Wam zycze

Cytat:
I za mnie. Bo z dwojka sobie jakos poradze - musze, ale boje sie porodu i pobytu w szpitalu chce jak najszybciej byc w domu z dzieckiem.

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Na pewni wynagrodzi z tego co piszesz to kochany jest Twój tż.
A niedługo będziemy chodzić na przedstawienia do przedszkola z okazji Dnia Matki
Kochany, kochany, dzisiaj mialam 2 godziny odpoczynku, Michal caly dzien byl marudny, TZ z nim posiedzial na placu zabaw i wzial na lody. Tak go wymeczyl, ze mi teraz spi i nie wiem co zrobie pozniej

Jeszcze troche Z tego co wiem, juz grupy 3-latkow maja wystepy w takie dni Nie moge sie doczekac

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 19:25   #4018
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Noworodkiem jest dziecko przez pierwszy miesiąc życia. Potem do 12 m.ż. jest niemowlęciem.
No właśnie wiem. Doczytałam też wersję, że niemowlęciem jest od urodzenia do ukończenia roku, a w tym noworodkiem przez pierwsze 4 tygodnie. Zapytam z aptece, kiedy można tych specyfików używać - w razie, gdyby była potrzeba.

Cytat:
To mam nadzieję, że w poniedziałek ją wypuszczą, a później tych kilka tygodni da radę przetrzymać!

Cytat:
Hej. Wczoraj miałam jakiś taki kiepski humor, że po wizycie odrazu się położyłam.
Ogólnie wszystko ok, Jaś waży 990 gr, wszystko dobrze się rozwija, tylko lekarz dopatrzył się że w lewej nerke ma jakieś poszerzenie UKM, ale ono ma do 5 mm więc niby nie ma podstaw do niepokoju, jakby miało więcej niż 7 to możnaby się martwić. Mamy to kontrolować. No i dostałam skierowanie na badania - mocz, krew HBs, HCV i HIV.

Phdwao - wszystkiego co najlepsze dla Ciebie i maluszka
Jak mieści się w normie, to nie ma się co martwić
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 19:37   #4019
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Biedna jesteś jak jeść nie możesz to chociaż pij, sok pomidorowy dobrze uzupełnia mikroelementy, bo gastrolitu nie proponuję- od samego zapachu można się porzygać.

Haniu jak tż jedzie do Polski niech mu ktoś wypisze Nystatynę w zawiesinie o taką i pędzluj jej buzię 4x dziennie. To jest najlepsze dla dzieci. Może być też Aphtin
Ze mną nie jest tak najgorzej, coś tam dziś przecież musiałam zjeść... Biorę to tantum verde-może chociaż miejscowo pomoże...

Tż leci w poniedziałek i wraca po tygodniu-myślę, że do tego czasu jej przejdzie...
Do lekarza mogę się umówić dopiero w poniedziałek. Albo jak będzie bardzo źle to pojedziemy na emergency do szpitala dziecięcego...

Cytat:
Ty możesz stosować spokojnie, ale Dorotce (jeśli to pleśniawki rzeczywiście) nie za bardzo pomoże, może jedynie złagodzić objawy. Jeśli to jakieś podrażnienie, lub odczyn przy ząbkowaniu to wystarczający preparat
Córce koleżanki pomogło, ale wiadomo że każde dziecko jest inne... Ale przy działaniu jest napisane, że łagodzi objawy ząbkowania-więc niech chociaż na to pomoże...

Powiem Wam, że zamiast mieć takie zmartwienia teraz (moje złe samopoczucie, choroba dziecka) to 100 razy bardziej wolałabym teraz rodzić
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 19:43   #4020
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Pumcia, ja u swojego gina prowadzącego nigdy nie mam usg. Robię je u innego - takiego który z kolei robi tylko i wyłącznie usg.
Co do drugiego to myślę, ze różne dolegliwości w czasie ciaży to wypadkowa wielu składowych: nie tylko aktywności w czasie ciaży, ale i kondycji ogólnej - a więc tej sprzed ciaży, stanu zdrowia, a nawet wieku (my tu wszystkie młode ). Ja też nie mam żadnych dolegliwości typowo ciążowych - mdłości nie miałam w ogole (a ponoć to dobry znak jest... ) nie puchnę, a duszności to dopiero po feno się pojawiły.
Ja jestem ciekawa co u mnie jest przyczyną. Stara nie jestem, przed ciążą byłam aktywna itd. Odżywiam się nieźle. Już w 6-7 tygodniu musiałam leżeć. Mdłości i wymioty od początku aż po dziś. Potem coś z szyjką. Omdlenia itp.

Cytat:

Ja brałam

Cytat:
Cały czas leże
Kochana, już niedługo wizyta u gina - może coś się wtedy polepszy

Cytat:
aha, jeszcze na ten ucisk żeber i ból pleców pomaga mi jak na trochę przyjmę pozycję 3 z tego linka

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...1,2098844.html

nie napinam mięśni tak jak tutaj piszą, tylko po prostu chwilę tak zostaje jak na obrazku, a potem robię koci grzbiet, to mi zmniejsza ucisk na żebra i odciąża plecy
Hehe, przyjmowałam taka pozycję intuicyjnie

Cytat:

Mi położna poleciła kupić wodę morską do noska i to wystarczy. Coś na D... Disnemar chyba
No właśnie szukam wody morskiej i tyle tego jest. Dzięki
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości