Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-25, 19:04   #1531
aga_ton
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

byłam dziś na zakupach (znowu) i kupiłam w biedronce te proszki, które polecałyście (do białego i koloru) i chusteczki do pupy a w lidlu termometr i czerwono- białe body. zastanawiam się, czy jeszcze przyjdzie taki czas, kiedy będę więcej wydawać na siebie niż na dziecko?
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 19:04   #1532
Konczita
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Aga gratuluje córeczki

Dziewczyny, jak czesto czułyście dzidzie na początku? Bo u mnie dzidzia daje kopniaki co jakiś czas i potem sie uspokaja.
ja na początku czułam gilgotki co jakiś czas a pierwsze ruchu tuż po wyjściu ze szpitala i był bardzo nieregularne .. dopiero gdzieś w 22t zaczęło się regulować i teraz już co dziennie przez cały dzień się pojawiają ... a jak leżymy to mąż czuje jak Adria szaleje

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
konczi, tak jak napisała Ci lidka, 20 różnych rzeczy. tylko, że jako jeden produkt liczy się np. 40 takich samych pieluch tetrowych czy 5 takich samych butelek. i tym sposobem wychodzi olbrzymi paczka

właśnie ... ale dobrze że koszt przesyłki jeden muszę u tego drugiego sprzedawcy zapytać bo ja chciałam zamówić pieluszki tetrowe i flanelowe i ich mam już 30 sztuk ...

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
A ja podobnie jak niegrzeczna-przywitałam klamkę
Dodzwoniłam się na nr gina i chyba odebrała jego żona?mówiąc,że ma dziś pogrzeb i nie miał do mnie nr tel. by mnie o tym poinformować.I się wkurzyłamWszyscy byliśmy zawiedzeni...
Wsiedliśmy do auta i mąż mówi,ze ma ochotę na coś po czym się tyjemoże pizza?I pojechaliśmy,ja zamówiłam,bo zawsze mówię,ze to moja zachcianka ciążowa i robią mi taka,jaką chce i dobrze wypieczoną.
Ale się najadłamtylko mi troche niedobrze po sosie czosnkowym.
Dziękuję za kciuki dziewczyny,ale jeszcze potrzymacie we wtorek,co?bo wtedy zamierzam się wybrać ponownie.

uuuu niefajna sytuacja ale trzeba troszeczkę wyrozumiałości wypadki chodzą po ludziach tylo czemu nie posiadali Twego nr tel przy kartotece? ehhh ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 19:05   #1533
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
O kurcze, nie wierze!!! Ale zbieg okolicznosci.

Tak wogole to chyba dzidek sie odezwal Tyle,ze mam wrazenie,ze moze zmienil pozycje, bo bardzo go czuje w srodku a wczesniej tak jakby na wierzchu brzucha tzn. jak trzymalam dlon to czulam kopniaczki a teraz to nie bardzo...nie wazne, w kazdym badz razie jest!!!
Poza tym wlasnie zabilam wielkieeeeeeego pajaka fuj ,nienawidze ich! I to juz drugi w tym tygodniu, nie wiem skad one sie biora, mieszkanie po generalnym remoncie, wiec troche mnie to dziwi Az mi ciarki przechodza...

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

A to moje dotychczasowe zdobycze. I uwierzcie,ze zadna z tych rzeczy nie kosztowala wiecej niz 2 funty (czyli 10zl) Wiekszosc rzeczy uzywana,ale w idealnym stanie, i to naprawde dobrych firm typu Gap, Mothercare itp.
Śliczne te ciuszki
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 19:10   #1534
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
ja na początku czułam gilgotki co jakiś czas a pierwsze ruchu tuż po wyjściu ze szpitala i był bardzo nieregularne .. dopiero gdzieś w 22t zaczęło się regulować i teraz już co dziennie przez cały dzień się pojawiają ... a jak leżymy to mąż czuje jak Adria szaleje

właśnie ... ale dobrze że koszt przesyłki jeden muszę u tego drugiego sprzedawcy zapytać bo ja chciałam zamówić pieluszki tetrowe i flanelowe i ich mam już 30 sztuk ...

konczita, z tego co pamiętam u sprzedawcy z allegro justinex za przesyłkę powyżej 300 zł nic się nie płaci, zamawiałam u niego i również polecam a wcześniej polecała go colds
Stary 2012-05-25, 19:32   #1535
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

Cytat:
Napisane przez bronwyn Pokaż wiadomość
Ja właśnie szukam jakiegoś prezentu dla siebie
Popatrzcie na to:

http://www.lilou.pl/pl/nowosci#3
cudo!! taz takia chce.

ale piekne ciuszku kupujecie dziewczyny. ja mam tylko smoczek i butelke. ale wiem ze mama mi dzielnie zbiera wyprawke. na 7 czerwca jedziemy do polski to sobie popatrze co tam juz mam uzbierane i sobie przywioze tutaj. dobrze ze to juz niedlugo.

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 19:42   #1536
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

[QUOTE=kajaja;34318191]to zapraszam do mnie u mnie chlodno i wiaterek
a na dodatek juz mam czeresnie[/QUOTE

dawaj czereśnie

Byliśmy u mamci,zrobila pyszny bigosik z mlodej kapustki
Kupilam jej na Dzień Matki perfumy i wisienski w likierze takie jak lubimam nadzieje,że będzie zadowolona
kocham strasznie mamcie moją,wszystko moglabym jej kupic.

Jakoś malo mialam do nadrabiana dzisiaj
gratuluje udanych wizyt i ścikam kciuki za te przelozone

Konczi ciuszki boskie
Ja musze kupowac sama wszystko,bo nie mam od kogo wziasc i nikt mi kupic nie chce hehe.
a przyszla chrzestna sama jest w ciazy tylko mlodszej o miesiac

I dobrze,że powolutku robilas wszystkowidzisz na Ciebiie by siostra krzyczala,ze sama pojechalas a ja jak sama nie zrobie albo z mamcia to by krzakami zaroslo
i to nie dlatego,że są zaganiani czy zapracowani tylko najzwyczajniej im sie nie chce. Ale tacy juz sa..

jak ja w koncu jakies mieszkanko znajde to tez sie wezme za zakupy porzadne bo bede miala wiecej miejsca przynajmiejmam nadzieje,że do konca czerwca mi sie uda

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 19:52   #1537
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
cudo!! taz takia chce.

ale piekne ciuszku kupujecie dziewczyny. ja mam tylko smoczek i butelke. ale wiem ze mama mi dzielnie zbiera wyprawke. na 7 czerwca jedziemy do polski to sobie popatrze co tam juz mam uzbierane i sobie przywioze tutaj. dobrze ze to juz niedlugo.
axxa, to super, że mama pomaga Ci z wyprawką

a mi jest troszkę przykro, bo niestety nie możemy na nikogo liczyć, mała będzie miała to, co sami kupimy...

nie zrozumcie mnie źle, ja nie liczę na bóg wie jakie prezenty, nie chcę by składali się na wózek czy łóżeczko ale nawet skarpetki nie dostaliśmy... wcześniej wspominali, że mała będzie miała dobrze, bo rodzina blisko i będzie przez nich rozpieszczana a jak przyszło co do czego to cisza widzą, że pomału kompletuję wyprawkę, ale nikt nie pyta czy czegoś nie trzeba. a ja byłabym wdzięczna za cokolwiek, nawet za śliniaki, jedna rzecz z głowy do kupienia.

zresztą pal licho prezenty. wczoraj gdy jechaliśmy do ginekologa, zabrała się z nami moja bratowa, bo zapisana była zaraz po mnie. i wiecie co... nawet nie zapytała co słychać, jak się czuję, zupełnie nic a przecież nie widziałyśmy się ponad miesiąc nawet jak wyszłam z gabinetu nie spytała, co z dzieckiem i to się nazywa rodzina

ale za to do dawania rad, jak wychować dziecko są pierwsi... słoiczki są niedobre, smoczek i butelka to samo zło, maluch powinien spać z nami a nie w łóżeczku. ale za przeproszeniem, gówno im do tego
Stary 2012-05-25, 19:53   #1538
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

Bafi, jak masz stare płyty cd to uczep je pojedynczo na sznureczki i powieś na drzewie. szpaki powinny odpuścić bo boją się takich odblasków u nas sprawdzało się to przez 3-4 lata a potem szpaki się zmądrzyły, że to im krzywdy nie zrobi i drzewa nam opitoliły doszczętnie ale zanim do tego doszły minęło kilka lat chyba, że w Twojej okolicy są mądrzejsze ptaszyska i od razu się pokapują
Powiem Ci że ja na balkonie mam od jakiegoś miesiąca płyty powieszone i ze trzy razy mi gołębie już siadły.
Jedne sie boją inne sie wycwaniły już ale coś to jednak pomaga - warto spróbować.

Ale ja zmęczona już
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 19:53   #1539
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

ale sie objalam arbuzem!pekne chyba..
smutno mi jakos.. tz nie ma do niedzieli, mama mi wyjezdza w poniedzialek na miesiac jeny jak ja wytrzymam z chlopami sama w domu
sprzataczke chyba najme bo sama nie ogarne
ja to jestem uczulona na balagan a wiadomo jak to faceci...
mojego nie moge nauczyc porzadku.. tu rzuci cos tam rzuci cos i tak wkolko a ja chodze i sprzatam

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Dziewczynki gratuluję kolejnych pozytywnych wizyt i rozpoczętych tygodni
Konczi, cudne ciuszki.
dzisiejsza wizyta u gina ok. Badania w normie, tylko coś tam w moczu wyszło i mam opychać się ogórkami i kiszoną kapustą (a ja na to ewidentnie ochoty nie mam i ciągnie mnie do słodkiego non stop). Mam zwiekszyć dawkę dzienną magnezu, dodatkowo aspargin, dalej duphaston i nospa, bo brzuch dalej twardnieje i jest niziutko, ale widać taka moja natura. Gin sobie żartował, że pewnie przed ciążą zamówiłam sobie mieć ciągle talię i dlatego brzuszek nisko zgodnie z życzeniem. Uspokoił, że nie ma się czym martwić, choć na pewno do wc będę biegać co chwilę i faktycznie czasami co 15 minut latam... z kropelką, a wydaje mi się, że mam pełny pęcherz. Najgorzej, jak wychodzę z domu. przed wyjściem wizyta w wc, a jak tylko zejdę na parter z naszego 4 piętra, już mi się chce.
Miałam też trochę za szybkie tętno, dziecinka też i już mi chciał skierowanie na oddział dawać, ale całe szczęście pod koniec wizyty się unormowało, brzuszek zmiękł - jak to powiedział gin "twarda ze mnie sztuka i bronię się przed szpitalem".
zmykam na fitness dla ciężarówek
super ze wizyta udana
Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
haj!
Mam depresję gangstera
nie smutajwiem co czujesz bo sama wczoraj dowiedzialam sie ze maz wyjezdza.. bylam przekonana ze jedzie dzis a on zapomnial mnie powiadomic ze jedzie wczesniej
Cytat:
cześć dziewczyny

wczoraj trzęsłam portkami przed wizytą u ginekologa ale niepotrzebnie wszystko w porządeczku

maluszek zdrowy, wszystkie narządy są na miejscu, serducho pięknie pompuje krew

a jak pięknie fika koziołki wczoraj zakładało sobie nogi na głowę

maleństwo waży 440 gram

i potwierdziło się, że to .................dziewczynka moja wymarzona Lenka

lekarz sporo się natrudził, by podejrzeć co ma między nóżkami bo mała spryciula trzymała je ciasno złączone ale ostatecznie potwierdził, że to laleczka, nawet mam zdjęcie warg sromowych

wczoraj mój tż pierwszy raz był ze mną na tak długim usg, tzn. wcześniej też był ale widział małą króciutko.

oczy wychodziły mu z orbit gdy Lenka skakała tak przysunął się do monitora, że prawie nosem go dotykał a uśmiech nie schodził mu z buzi ani na chwilę.

nawet po wyjściu z pracowni usg nie mógł opanować emocji. obcym kobietom w poczekalni opowiadał, że będzie miał córeczkę i ona tak pięknie rusza rączkami i nóżkami i że ma nerki, żołądek, wątróbkę, chyba wszystko im tam opowiedział. a w poczekalni same kobitki w ciąży były...

ja w tym czasie byłam jeszcze w gabinecie po receptę. gdy wyszłam to był troszkę zawstydzony, dopiero w samochodzie mi powiedział, że chyba panie się z niego podśmiewały, to go pocieszyłam, że może się i śmiały ale w głębi ducha też chciały by mieć tak zaangażowanego mężulka to się podlizałam, no nie
super, nastepna dziewuszkanie ma co sie dziwic Tz, dumny tatus, coreczka pewnie bedzie jego oczkiem w glowie

Cytat:

niegrzeczna, wydaje mi się, że możesz nie brać telefonu i w zamian za to wynegocjować lepsze warunki umowy. mój tż zawsze tak robi, rezygnuje z telefonu w zamian za niższy abonament, dodatkowe minuty czy inne korzyści. niby umowę można przedłużyć na dwa lata a mój tż zawsze wynegocjuje na rok. tylko, że mój tż ma gadane jak mało kto, ja już tak nie potrafię a szkoda, bardzo by mi to ułatwiło życie
tylko z ta babka cos negocjowac to wiesz..musze sie przejsc osobiscie do orange i pogadac bo taka gadka przed telefon to..mowi mi ze to nie moge..tamto nie moge i wkoncu musze wziasc telefon i tyle zawsze bylam przekonana ze moge wziasc umowe bez telefonu ..zaoferowala mi jedynie 600 sms za 6 zl miesiecznie.. ale tez lepsze warunki.

Cytat:

oj.. co z tymi lekarzami..telefony chyba wszyscy maja co?!
uganiac kobiete w ciazy no
no nic musimy czekac - ja do poniedzialku, a Ty do wtorku damy rade

a moj szpieg jak zwykle w akcjiludzienie maja swojego zycia naprawde

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 20:18   #1540
anesh_
Zakorzenienie

jakby ktos chciał ma facjate zobaczyc to wstawiłam na maila
Stary 2012-05-25, 20:20   #1541
kajaja
Zadomowienie

aga ton gratulacje córci

ciekawi mnie jak mój mąż zareaguje bo to będzie3 jego pierwszy raz nie był wczesniej ze mną na usg

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
śliczne
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 20:28   #1542
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Hej, witam sie dopiero teraz
Nadrobiłam Was, pooglądałam brzuszki ładne, mój chyba został niezauważony ale to nic
No oprócz Anusi która tak jak wszyscy ktorzy mnie otaczają jest zdziwiona że nic nie przytyłam a wrecz mam 1kg na minusie a brzuszek widać
4 wagi zaliczyłam i każda tak samo pokazuje

Byłam dzisiaj na targu, kupiłam sobie koszule do szpitala na ramiączkach i będe polować na drugą z dłuższym rękawem i taką do karmienia, ale był za mały rozmiar więc nie brałam.
No i kupiłam sobie jeszcze ładną bluzeczke z duuuużym motylem z przodu - nie ciążowa
Ładnie w niej brzuszek widać

Poza tym mam doła bo znowu sama siedze. Współczuje tu dziewczynom które sie na wiele dni z chłopem rozstają.
Taka pogoda a ja nawet z nim na spacer nie ide bo go nie ma przejde sie chwile sama i wracam bo do kitu takie chodzenie samej.

O kurde coś smęce dzisiaj - no ale musiałam sie wygadać (wypisać) gdzieś

Sojka ładny tatoo masz na brzuszku
Ja też czesto sama...( Mi się wydwało, że przytyłam 1 kg, w sumie fakt - przytyłam, ale na 1 dzień, chyba po lepszym obiedzie..... a na następny dzien znowu tyle samo. No ale to dopiero 17 tydzien, wiec mam troche czasu.

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Zasadniczo to mam 4ry a na brzuchu to porażka- zrobiłam jak miałam 16 lat, młodzieńczy bunt i teraz żałuje strasznie

wow
Stary 2012-05-25, 20:31   #1543
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:

całkiem ładna ta Twoja "facjata"
Stary 2012-05-25, 20:33   #1544
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Ja już w 90 % jestem zdecydowana na wózek tako captiva.

Bardzo mi się podoba i gondola jest spora.
też jesteśmy prawie na captivę zdecydowani mi co prawda bardziej podoba się laret (w ogóle są jakieś 3 nowe modele tako, ale na razie u mnie w mieście nie mogę ich nigdzie zlokalizować), ale tż się na captivę uparł, bo wyższa a on też wysoki. najwyżej nie będę musiała się mocno schylać, by malucha do gondoli włożyć.
A u nas, jak będzie dziewczynka (jaak bardzo bym chciała...) to też Zuzinka

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość

po 16 wróciłam od mamy i teściowej, jakoś nie ciekawie się dzisiaj czuje. Trochę mi słabo, nie mam pojęcia czemu pierwszy raz mam tak tragiczny dzień w dodatku w weekend mam szkołę najchętniej to bym go przeleżała i wypoczęła, no ale mam w sobotę egzamin z warsztatu reportażu radiowego także kochane TRZYMAJTA KCIUKI
dziś chyba taki dziwny i "ciężki" dzień... mi kilka razy porządnie zakręciło się w głowie, ale po popołudniowej drzemce przeszło.
Cytat:
haj!
Mam depresję gangstera

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość

Maggie, z może to nie jest dobry pomysł z tym fitnessem jak Ci tak brzuch twardnieje?
Aliyah, mój twardniejący brzuszek to chyba taka moja prawidłowość. Uważam na siebie, odpoczywam, ale już mnie skręca z tego nic nie robienia. I dlatego (pod czujnym okiem gina) trochę wracam do pracy (zdalnie to zdalnie + spotkania z klientami) i na ten fitness w szkole rodzenia, do której chodzimy, się zdecydowałam. zresztą zajęcia prowadzi położna więc myślę, że nie ma co się za bardzo bać. Przed wyjściem (jak zawsze) wzięłam profilaktycznie nospę i magnez, żeby zapobiec ewentualnemu twardnieniu i pojechałam. I jestem bardzo zadowolona rozciąganie i ćwiczenia na kręgosłup, który mi coraz bardziej daje się we znaki to jest to. podczas zajęć cały czas kontrolowałam, czy mi brzuszek nie twardnieje i aż sama byłam zaskoczona, bo był mięciuchny, jak rzadko bywa...
Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość

Dziś zostałam naprawdę miło zaskoczona w Ikei, byłam z koleżanką, chciałyśmy się ustawić w normalnej kasie bo dla uprzywilejowanych była strasznie zapchana a ja (do tej pory też znajomi mnie w tym utwierdzają) myślałam że nie widać że w ciąży jestem. No i jeden z pracowników mnie wyhaczył i poprosił do tamtej kolejki tak więc teoria że nie widać mojego 5tego miesiąca poszła się bujać
też mnie tak zaskoczyła pani w aptece. Co prawda brzuszek widać, ale nigdy z powodu mego stanu nie prosiłam o przepuszczenie (raz u laryngologa, gdy kwitłam przed gabinetem, to mnie stare babki wyśmiały i nie przepuściły, bo im się śpieszyło, a ja czekałam 2 godziny, bo było opóźnienie), a dziś farmaceutka znalazła mnie w kolejce i poprosiła do kasy. Żebyście widziały minę innych! jakie oburzenie! szkok!!

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2012-05-25 o 20:42
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 20:41   #1545
anesh_
Zakorzenienie

Konczita faktycznie się chrzestna spisała.
Mi moje siorki też przynoszą ubranka, i jedna z nich będzie na pewno chrzestną - chyba ta najstarsza.
Stary 2012-05-25, 20:41   #1546
tamlin111
Zakorzenienie

To moje dziecko wyprowadzi mnie z równowagi. Weteran jeden, ciągle ją coś boli. W dodatku lekoman, boli paluszek to syropek chce, boli kolanko tak samo. Chyba o jakąś rentę powinna wystąpić

Cytat:
Maggie, z może to nie jest dobry pomysł z tym fitnessem jak Ci tak brzuch twardnieje?
No właśnie to samo pomyślałam

Cytat:
cześć dziewczyny

wczoraj trzęsłam portkami przed wizytą u ginekologa ale niepotrzebnie wszystko w porządeczku

maleństwo waży 440 gram

lekarz sporo się natrudził, by podejrzeć co ma między nóżkami bo mała spryciula trzymała je ciasno złączone ale ostatecznie potwierdził, że to laleczka, nawet mam zdjęcie warg sromowych

wczoraj mój tż pierwszy raz był ze mną na tak długim usg, tzn. wcześniej też był ale widział małą króciutko.

oczy wychodziły mu z orbit gdy Lenka skakała tak przysunął się do monitora, że prawie nosem go dotykał a uśmiech nie schodził mu z buzi ani na chwilę.

nawet po wyjściu z pracowni usg nie mógł opanować emocji. obcym kobietom w poczekalni opowiadał, że będzie miał córeczkę i ona tak pięknie rusza rączkami i nóżkami i że ma nerki, żołądek, wątróbkę, chyba wszystko im tam opowiedział. a w poczekalni same kobitki w ciąży były...

ja w tym czasie byłam jeszcze w gabinecie po receptę. gdy wyszłam to był troszkę zawstydzony, dopiero w samochodzie mi powiedział, że chyba panie się z niego podśmiewały, to go pocieszyłam, że może się i śmiały ale w głębi ducha też chciały by mieć tak zaangażowanego mężulka to się podlizałam, no nie
Dobrze że wszystko dobrze. A zachowanie Tż-ta cudne

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
jak ja w koncu jakies mieszkanko znajde to tez sie wezme za zakupy porzadne bo bede miala wiecej miejsca przynajmiejmam nadzieje,że do konca czerwca mi sie uda
Ja też mam taką nadzieję, że znajdziemy coś. A ilu pokoi szukacie? Kupno czy wynajem?
Stary 2012-05-25, 21:00   #1547
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Miałam pisać właśnie o promocjach w netto. Ten rodzaj pampersów Sleep & Play to badziew totalny, jedno siku i dzieciak po pachy mokry bo strasznie przeciekają. NIE KUPOWAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
Dla mam, które chciały do prania proszek Dzidziuś to od poniedziałku w netto będzie po 15zł, i balsam do prania będzie ale nie pamiętam po ile.

Dobre
a ten dzidziuś to 1,5 kg czy 3 kg, bo jak 1,5 kg to u nas kosztuje 13,99 zł

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
kiedyś która z Was wstawiała foto takie kompletu z łóżeczkiem, znalazłam podobny tylko troche taniej. Jak myslicie to coś warte jest? Bedzie któraś z Was zamawiała?http://allegro.pl/14-cz-posciel-bald...341063897.html

po 16 wróciłam od mamy i teściowej, jakoś nie ciekawie się dzisiaj czuje. Trochę mi słabo, nie mam pojęcia czemu pierwszy raz mam tak tragiczny dzień w dodatku w weekend mam szkołę najchętniej to bym go przeleżała i wypoczęła, no ale mam w sobotę egzamin z warsztatu reportażu radiowego także kochane TRZYMAJTA KCIUKI
Trzymamy

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
haj!
Mam depresję gangstera Mówilam wam ze TŻ wyjeżdża znowu na weekend do lublina do pracy co nie? no i myślałam ze pojedzie dzisiaj w nocy tak jak poprzednio jechał a tu ja przyjeżdżam z pracy , lece do sklepu żeby kupic bułeczki i kanapki mu zrobic na drogę, a on stoi w pracy ubrany wyjściowo ... pytam sie gdzie idzie ze tak sie ubrał nie roboczo a on ze przeciez juz jedzie do lublina no to ja w szoku bo nic mi nie powiedział dobrze ze sie spotkalismy w ogóle bo sioe kolega spółźniał ten co TŻ miał z nim jechać no i sie dowiedziałam nagle o wszystkim smutno mi sie zrobiło i gdyby nie to ze sie ten kolega spóźnił to by było tak ze by nie przyszedł z pracy to bym zadzwoniła z pytaniem kidy bedzie a on by powiedział ze w lublinie jest zapomniałmi powiedzieć no jak to tak???? popłakałam sie bo wiecie ze jak bym wiedziała ze jedzie tak wczesnie to bym sie na to jakos nastawiła a tak?? myslałam ze jeszcze sie poprzytulam do wieczora ze zrobie mu kanapki ze obiadek zrobie pyszny zeby zjadł przed wyjazdem..... no i musze teraz miec depresje ;(
Stary 2012-05-25, 21:13   #1548
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Miałam pisać właśnie o promocjach w netto. Ten rodzaj pampersów Sleep & Play to badziew totalny, jedno siku i dzieciak po pachy mokry bo strasznie przeciekają. NIE KUPOWAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
Dla mam, które chciały do prania proszek Dzidziuś to od poniedziałku w netto będzie po 15zł, i balsam do prania będzie ale nie pamiętam po ile.
O, to już wiadomo o co chodzi.

maggie - Dobrze, że wizyta w miarę dobrze . I że z Dzidkiem okej . Jednak gdyby, co to następnym razem, nie broń się przed szpitalem

aga_ton - Gratuluję zdrowiutkiej Lenki!
I mąż zareagował super

Jaaaaka zmęczona jestem
Chociaż chciałam gdzieś wyjść, ale TŻ po całym tygodniu zmęczony.. W sumie to zasnął przed tv
Stary 2012-05-25, 21:14   #1549
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
a ten dzidziuś to 1,5 kg czy 3 kg, bo jak 1,5 kg to u nas kosztuje 13,99 zł
1,9 kg a ten balsam do prania 1,5l kosztuje 11,99.
Będą też płyn do kąpieli i mleczko do ciała z Nivea za 13,99 500ml.
Stary 2012-05-25, 21:17   #1550
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
maggie - Dobrze, że wizyta w miarę dobrze . I że z Dzidkiem okej . Jednak gdyby, co to następnym razem, nie broń się przed szpitalem
nie bronię się na siłę. gdyby faktycznie była taka potrzeba, to bym się nie zastanawiała. A gin by mnie tam na bank wysłał. zresztą, na wizyty kontrolne chodzę co półtora tygodnia, więc wszystko jest pod kontrolą. Jest dobrze i niech tak będzie dalej

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 21:20   #1551
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
śliczne
Cytat:
całkiem ładna ta Twoja "facjata"

Stary 2012-05-25, 21:20   #1552
elena_100
Wtajemniczenie

Wywiozłam męża na piwo i teraz mogę nadrabiać

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość

Ja po weekendzie idę na tą glukozę 75g,nie wiem jak dam rady bo jak nie zjem po wstaniu rano z łóżka to mnie mdli okropnie a potem jeszcze 2 godziny siedzieć tam mam

U mnie fajna pogoda,nie jest za gorąco,podoba mi się to
też idę na 50 i też się zastanawiam jak wytrzymam, pewnie będzie godzinna kolejka zanim się dostanę, potem godzina tam i jak się rzucę na kanapki to ludzie pomyślą, żem nienormalna.

Cytat:
Napisane przez kwartalinka Pokaż wiadomość
hej

są dwie opcje testu obciążenia glukozą
50 g glukozy i ponowne pobranie krwi po godzinie
albo 75 g glukozy i pobranie krwi po 2 godzinach

ja miałam to drugie ale może Twój lekarz preferuje pierwszą opcję
z tego co wiem to jeśli wynik po 50 g wyszedłby wątpliwy to wtedy powtarzają badanie ale już z tą drugą opcją
właśnie tak mi powiedziała bratowa, że ginekolog mnie nie lubi bo jak będę musiała powtarzać to

Cytat:
Konczi, cudne ciuszki.
dzisiejsza wizyta u gina ok. Badania w normie, tylko coś tam w moczu wyszło i mam opychać się ogórkami i kiszoną kapustą (a ja na to ewidentnie ochoty nie mam i ciągnie mnie do słodkiego non stop). Mam zwiekszyć dawkę dzienną magnezu, dodatkowo aspargin, dalej duphaston i nospa, bo brzuch dalej twardnieje i jest niziutko, ale widać taka moja natura. Gin sobie żartował, że pewnie przed ciążą zamówiłam sobie mieć ciągle talię i dlatego brzuszek nisko zgodnie z życzeniem. Uspokoił, że nie ma się czym martwić, choć na pewno do wc będę biegać co chwilę i faktycznie czasami co 15 minut latam... z kropelką, a wydaje mi się, że mam pełny pęcherz. Najgorzej, jak wychodzę z domu. przed wyjściem wizyta w wc, a jak tylko zejdę na parter z naszego 4 piętra, już mi się chce.
Miałam też trochę za szybkie tętno, dziecinka też i już mi chciał skierowanie na oddział dawać, ale całe szczęście pod koniec wizyty się unormowało, brzuszek zmiękł - jak to powiedział gin "twarda ze mnie sztuka i bronię się przed szpitalem".
gratuluję córeczki i udanej wizyty. Też mam nisko dzidzię, lekarz mi powiedział, że mi współczuje pęcherza

Cytat:
kiedyś która z Was wstawiała foto takie kompletu z łóżeczkiem, znalazłam podobny tylko troche taniej. Jak myslicie to coś warte jest? Bedzie któraś z Was zamawiała?http://allegro.pl/14-cz-posciel-bald...341063897.html

łoki już zaciskam żebym nie zapomniała

Cytat:
haj!
Mam depresję gangstera Mówilam wam ze TŻ wyjeżdża znowu na weekend do lublina do pracy co nie? no i myślałam ze pojedzie dzisiaj w nocy tak jak poprzednio jechał a tu ja przyjeżdżam z pracy , lece do sklepu żeby kupic bułeczki i kanapki mu zrobic na drogę, a on stoi w pracy ubrany wyjściowo ... pytam sie gdzie idzie ze tak sie ubrał nie roboczo a on ze przeciez juz jedzie do lublina no to ja w szoku bo nic mi nie powiedział dobrze ze sie spotkalismy w ogóle bo sioe kolega spółźniał ten co TŻ miał z nim jechać no i sie dowiedziałam nagle o wszystkim smutno mi sie zrobiło i gdyby nie to ze sie ten kolega spóźnił to by było tak ze by nie przyszedł z pracy to bym zadzwoniła z pytaniem kidy bedzie a on by powiedział ze w lublinie jest zapomniałmi powiedzieć no jak to tak???? popłakałam sie bo wiecie ze jak bym wiedziała ze jedzie tak wczesnie to bym sie na to jakos nastawiła a tak?? myslałam ze jeszcze sie poprzytulam do wieczora ze zrobie mu kanapki ze obiadek zrobie pyszny zeby zjadł przed wyjazdem..... no i musze teraz miec depresje ;(
buuuu... ode mnie to by jeszcze oper zebrał, że nie powiedział

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
ja te jeansy kupilam w h&m w dziale dla ciazowek-bardzo wygodne..
no a brzuszek spory-juz mi jest ciezko a co bedzie dalej
ale pierwszy tez taki mialam i cale lato przesmigalam wiec teraz tez dam rade.
a ja sie ostatnio wkurzylam na moja kolezanke. jak ona byla w ciazy to ja jej troche ciuszkow i innych rzeczy dalam po moim synku-niedawno bylam u niej i widze ze ma worki naszykowane z ubrankami dla dzidziusia a ona ,ze to dla jej znajomej ....nawet jednej pary skarpet mi nie dala....
Moja bratowa też mi nic nie dała, a w końcu ma dwie córeczki i większość tych rzeczy co ma jej nakupowałam bo nigdy kasy nie miała. Trudno, sama se dla dzidzi nakupię

Cytat:
cześć dziewczyny

maleństwo waży 440 gram

o ja.... rewelacja

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Aga gratuluje córeczki

Dziewczyny, jak czesto czułyście dzidzie na początku? Bo u mnie dzidzia daje kopniaki co jakiś czas i potem sie uspokaja.
tak samo jak ty

Cytat:
TO SUPER!!!Następny szalenie zakochany w córuni tatunio
Fajnie to musiało wyglądać,ta jego recenzja

Dodzwoniłam się na nr gina i chyba odebrała jego żona?mówiąc,że ma dziś pogrzeb i nie miał do mnie nr tel. by mnie o tym poinformować.I się wkurzyłamWszyscy byliśmy zawiedzeni...
Wsiedliśmy do auta i mąż mówi,ze ma ochotę na coś po czym się tyjemoże pizza?I pojechaliśmy,ja zamówiłam,bo zawsze mówię,ze to moja zachcianka ciążowa i robią mi taka,jaką chce i dobrze wypieczoną.
Ale się najadłamtylko mi troche niedobrze po sosie czosnkowym.
Dziękuję za kciuki dziewczyny,ale jeszcze potrzymacie we wtorek,co?bo wtedy zamierzam się wybrać ponownie.
jasne, a swoją drogą buc jeden. Dobrze, że miałąś męża i samochód.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 21:24   #1553
elena_100
Wtajemniczenie

A poza tym kupiłam se dziś stanik usztywniany bez fiszbinów bo w tych miękkich to tragedyja. W c&a był za 39,90 minus 20%. W sumie dobry zakup. A teściowa mi dziś majtki kupiła fajne bawełniane i wygodne

Jutro mamy wreszcie z mężem chatkę dla siebie, hehe odwołałam wszystkie jutrzejsze wizyty (nawet mamusia musi do niedzieli poczekać). W końcu wogóle się nie widzimy, tylko rano i wieczorem w łóżku jak już jestem nieprzytomna. Trza się zrelaksować.

Stary 2012-05-25, 21:29   #1554
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczna
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 21:31   #1555
anesh_
Zakorzenienie

Matko jedyna no.... nie wytrzymam.... Zaaraz se wezme laptopa na kolana i usiąde na klopa, po co mam z niego schodzić jak co chwila siku muszę iść
Stary 2012-05-25, 21:31   #1556
elena_100
Wtajemniczenie

Iwonka, spioszka, sojka, katee piękne te waasze domki

Anesh ależ z ciebie kruszynka

Stary 2012-05-25, 21:32   #1557
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Śliczna

Stary 2012-05-25, 21:33   #1558
Dearlie
Zakorzenienie

Halo halo Nie było mnie 3 dni i mam 25 stron do nadrobienia :mdeleje:

Obiecuję, że przez weekend spróbuję nadrobić choć część tego, co naskrobałyście. A dziś wpadłam pochwalić się, że zaczęliśmy 19 tydzień!

Nadal siedzę całe dnie w pracy, ale jutro idę tylko na godzinkę... postanowiłam, że cały weekend przeleżę do góry brzuchem.

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
Dearlie idź na zwolnienie, po co masz się męczyć dziewczyno... ja nie załuję ani trochę ze poszłam tak wcześnie, mam mnóstwo czasu dla siebie, niczym się nie stresuje, u mnie są same plusy wiec przy następnym dziecku też planuję skorzystać z tego przywileju
na jakimś innym wątku dziewczyna pisała już po urodzeniu że pracowała do końca 8 miesiąca i bardzo żałuje bo całą wyprawkę robiła na biegu, była wiecznie zmęczona i nic nie odpoczęła przed porodem, potem urodziło sie dziecko a na początku wiadomo nie jest lekko
Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Ja też ma takie mieszane uczucia, z jednej strony nie wyobrażam sobie nie chodzić do pracy i siedzieć w domu a z drugiej to co raz częściej rano myślę sobie "aaa, nie pójdę dzisiaj do pracy". Tylko co ja będę w domu robiła? Pewnie skończyłoby się na siedzeniu przed kompem i jedzeniu czekolady i kilkunastu dodatkowych kilogramach
Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość

Jako kosmetyczka musisz się namęczyć. Moja koleżanka jest i wiem jakie ma bóle kręgosłupa. Może rzeczywiście idź już na zwolnienie. Jak zakład jest Twój to może weź jakąś kosmetyczkę na umowe zlecenie, trochę Ci pomoże, a Ty będziesz miała czas dla siebie i trochę odpoczniesz. Popracuje trochę z Tobą aż się wdroży i nauczy. Bo jak pójdziesz na L4 to będziesz coś miała z ZUS-u?

Kobietki u mnie jest taki problem, że ja bardzo chętnie poszłabym już na zwolnienie, ale jedyne co mnie przed tym powstrzymuje to kwestia finansów. Prowadzę mały gabinet, który nie przynosi mi kokosów. Owszem, zarabiam tyle, ile potrzeba, aby spokojnie przeżyć każdy miesiąc, ale nie są to żadne wielkie zyski. Niestety wynajmuję lokal, który będę musiała opłacać nawet będąc na macierzyńskim. Nie zamierzam nikogo zatrudniać, gdyż po prostu dochody gabinetu nie są aż tak wysokie, aby jeszcze dodatkowo opłacić pensję pracownika. Poza tym moje wynagrodzenie na L4 czy macierzyńskim będzie śmieszne, gdyż jestem na niskim ZUSie. Wiem, że dzidzia jest teraz najważniejsza, ale chciałabym naprawdę jak najdłużej pracować, aby nie zamarwiać się finansami. Póki co dokucza mi jedynie potworne zmęczenie i ból kręgosłupa. Gdybym miała jakieś inne niepokojące objawy to przypuszczam, że nie zastanawiałabym się nawet na chwilę i poleciałabym na L4. Do czerwcowej wizyty napewno popracuję, a dalej będę się zastanawiała czy nie przejść na zwolnienie lub ograniczyć godziny pracy. Ufffff, to już koniec.
Stary 2012-05-25, 21:35   #1559
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Iwonka, spioszka, sojka, katee piękne te waasze domki

Anesh ależ z ciebie kruszynka

49 kilo żywej masy, a że dzidźka jeszcze malutka to i mnie nie przybyło nic.
Stary 2012-05-25, 21:35   #1560
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Byłam, a jakże

wizyta- wg mnie porażka.
Pani doktor nie wiedziała za bardzo co można, a czego nie można w ciąży, poleciła pytać w aptece i czytać ulotki .
Zaproponowała dwa specyfiki- skinoren (ma kwas azaleinowy, nie wiem czy można w ciąży, bo w końcu nic nie kupiłam) i jakiś żel z nadtlenkiem benzoilu (który jest min w benzacne- a z tego, co wiem, nie można tego stosować w ciąży). Tak więc nadal jadę na naturalnych kosmetykach (mydło z aleppo i maść cynkowa) i maskach z gliny, i liczę że po ciąży przejdzie...
podobno, że ten benzacne możne, ale ja nie stosuje, boje sie trochę a skinorenu to na 100 bym nie używała, bo jest bardzo bardzo mocny specyfik mówi ci to ekspert od problemów skórnych

mi juz coraz mniej wyłazi, ale nie stosuje nic oprócz hydrolatu oczarowego z BU i cetaphil krem

Cytat:
Ja właśnie szukam jakiegoś prezentu dla siebie
Popatrzcie na to:

http://www.lilou.pl/pl/nowosci#3

ja też chce !!!!!

Cytat:
Konczi, cudne ciuszki.
super, że jest ok z dzidzią oszczędzaj sie

Cytat:

ja bym nie zamawiała, bo mi niechce baldachimu ale tak to moim zdaniem tanio trzymam kciuki na egzamin

ja chce kupic taką

Cytat:
haj!

Cytat:
Polecam z całego serca tą glinkę: http://esentia.pl/Argiletz_Glinka_zi...cie_p24848.htm

100% naturalna i na pewno bezpieczna w ciąży, super działa na trądzikową skórę.

też polecam, to chy ba najlepsza firma produkująca glinki, można kupic też w saszetce mała za ok 2,5 i rozdrobnić z woda mineralna
ale od razu mówie, tradziku nie wyleczy, ale ładnie wszystko złagodzi i znikną szybciej te krostki co są

Cytat:

kolejna księżniczka GRATULUJE LENKI

a ja zapomniałam, że dziś zaczęliśmy 23 tc czyli 6 miesiąc ja czas leci matko

my też nie dostaliśmy nic od nikogo, bo w sumie nie mamy od kogo, to będzie pierwsza wnuczka z obu stron ale mam nadzieje, że jakieś prezenty się pojawią po porodzie
no i moja ciotka ma 5 letnią dziewczynkę, moja babcia która jest krawcową uszyła dla niej sporo pięknych sukienek jak była mała i liczę po ciuchu, że jakimś cudem jej dostane ale nadzieja matką głupich nie

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości