Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-25, 19:44   #4021
prince_polo
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
To dobrze, że z Rozalką wszystko gra. Ale co tam ci poleciało? Ja przez takie jakieś mokre coś wylądowałam w szpitalu moze to upławy takie rzadsze?
A kto gotował????
ja gotowałam
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Ale ty chyba tapet nie obrywasz??
!
nie
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
hej, hej Ty mozesz wydawać polecenia z kanapy i kontrolować przebieg remontu, ale za nic sie nie bierz
.
wiem wiem nie robilam nic,tz nawet mył podlogi

te mieszkanie jest starszne
tyle trzeba robic tutaj ze szok

Dziewczyny strasznie boli mnie krzyz, i noga. masara ledwo chodze. A bedzie coraz gorzej..... jednak moja dyskopatia daje o sobie znac
jest coraz gorzej.

zmykam juz z kompa,dobrej nocy

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 19:52   #4022
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
My Cię rozumiemy Ja też się tak czuję. Nawet ostatnio mówiłam do męża " no i co Ty ze mnie teraz masz, do niczego się nie nadaję" a on mi powiedział "Leonka"
U mnie dokładnie to samo

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ja gotowałam

Dziewczyny strasznie boli mnie krzyz, i noga. masara ledwo chodze. A bedzie coraz gorzej..... jednak moja dyskopatia daje o sobie znac
jest coraz gorzej.
ad1.
ad2. no bo Ty masz leżeć, a nie chodzić
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 20:00   #4023
Soleilka
Zakorzenienie

Właśnie robimy z TŻ obiad Bardzo czasowo

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 20:06   #4024
lipus89
Rozeznanie

no i mieliśmy jechać jutro do Krk a tu d*pa :/
wyjazd nie wypali a się nastawiłam ...

lipus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 20:07   #4025
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ad1. Hmm... z tym może być różnie Ale jak się do Ciebie uśmiechnie, przytuli...

Ad2.
Ja tam liczę dalej na bezproblemowe dziecko
Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Te co teraz zamówiłam też są w kolorze wenge a reszta jaśniutka będzie.

Ja z podkarpacia, ale do Rzeszowa mam blisko, a we wrzesniu może się przeprowadzimy do Rzeszowa.
A nie możecie pomalować tego farbą do drewna? Ja się zastanawiam nad chlapnięciem łóżeczka. Ale jakby mi się jednak odwidziało, to zostawię taki kącik maluchowi

Blisko mnie Tylko 70 km
Cytat:
Ad1. też mam nadzieję na bezproblemowe dziecko
Ad2.chociaż kocham psy, zwłaszcza duże to jakoś mnie takie zdjęcia nie zachwycają tylko przerażają.
Najwyżej będziemy się zastanawiać czy nam w szpitalu nie podmienili na małego belzebuba

Ja się bardziej obawiam połączenia kot+dziecko
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

Kochana, już niedługo wizyta u gina - może coś się wtedy polepszy
Albo pogorszy
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
I za mnie. Bo z dwojka sobie jakos poradze - musze, ale boje sie porodu i pobytu w szpitalu chce jak najszybciej byc w domu z dzieckiem.
Ja się boję, że z jednym nie dam rady

Bloguję
Stary 2012-05-25, 20:07   #4026
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam odwrotnie, tzn. po mężu mam w miarę proste nazwisko, ale on mnie namówił, żebym sobie zostawiła podwójne, bo "swoich korzeni się nie można wypierać" i ja głupia i zakochana uległam. Teraz mi to utrudnia życie na każdym kroku, bo panieńskie mam takie, że każdy się w nim myli. Więc całościowego używam tylko urzędowo, oficjalnie a na codzień tylko nazwiska męża. A a'propos komentarzy na ten temat to usłyszałam od jednej lekarki na badaniu zresztą, że po jakiego grzyba sobie zostawiałam panieńskie, takie brzydkie skoro po mężu mam ładniejsze
Jak widać buraków nie brakuje w żadnym zawodzie.
Cytat:
Wzruszyłam ramionami i powiedziałam że mężowi tak się podobało, że mnie namówił do jego pozostawienia i się zamknęła
Genialna odpowiedź!

Później doczytam resztę, bo wróciłam do domu ok. godziny temu i jestem baaaaaaardzo zmęczona. Na zewnątrz najbardziej dokuczało mi zmęczenie i ból krzyża, więc nie było najgorzej.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-05-25 o 21:58
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 20:13   #4027
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
no i mieliśmy jechać jutro do Krk a tu d*pa :/
wyjazd nie wypali a się nastawiłam ...
Odbijesz to sobie kukurydzą na Perfekcie

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

KarolinaPW pytanie dentystyczno-ortodontyczne do Ciebie Jaki smoczek uspokajający polecasz kupić? Te wspomagające prawidłowy zgryz są warte uwagi czy to taki bardziej pic na wodę?
Właśnie pytam bo sama mam nieprawidłowy i chcę chociaż u Małego o to porządnie zadbać

Bloguję
Stary 2012-05-25, 20:21   #4028
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
U Dorotki to chyba jednak piątki idą A one mogą ponoć nawet 2 miesiące tak ją męczyć
Dobrze, że chociaż pić mi się chce. Na jedzenie to już w ogóle nie mogę patrzeć...
Nie strasz nawet U nas czworki są a teraz idą trójki

Cytat:
Jakby tego było mało, to Dorotce na języku wyskoczyło coś co wygląda jak pleśniawki Tż zabrał ją teraz do szpitala, bo już za późno żeby umówić się na dziś do lekarza w przychodni... a przed nami weekend a w pon rano tż leci do Polski... Także możliwe że dlatego nie je i jest marudna.
A nie masz nystatyny albo fioletu tego bezspirytusowego?? albo może jacyś znajomi maja?? Kurcze szkoda żeby się mala do poniedzalku meczyła

Cytat:
Tż kupił to tantum verde. Oby jej pomogło

Któraś z Was brała to w ciąży? Co innego pisze na ulotce i co innego w necie, a mnie też gardło boli
Ja brałam i biorę nawet teraz takze Ty możesz spokojnie ale jeżeli to plesniawki to nie wiem czy Dorotce pomoże W pharmacy nic nie dadza bez recepty??

Ale sie wkurzyłam
Tż dzisiaj rozbierał cały regał w łazience i część szfek w kuchni bo mieli przyjśc wymienic wodomierze miedzy 18 a 20. Juz to było przekladane bo nie było wczesniej dostępu. Całe mieszaknie zawalone rupieciami z łazienki i kuchni a Oni własnie zadzwonili że nie przyjadą dziś
Ublagałam ich na jutro choc chcieli w przyszłym tyg
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 20:25   #4029
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
KarolinaPW pytanie dentystyczno-ortodontyczne do Ciebie Jaki smoczek uspokajający polecasz kupić? Te wspomagające prawidłowy zgryz są warte uwagi czy to taki bardziej pic na wodę?
Właśnie pytam bo sama mam nieprawidłowy i chcę chociaż u Małego o to porządnie zadbać
Ale teraz chyba wiekszosc wspomaga gryz? Widzialam sporo "ortodontycznych" czy jakos tak, juz nie pamietam, bo patrzylam na nie 2 lata temu. Glownie Avent, Dr. Browns i TT wydaja mi sie dobre.
Slyszalam tez, ze lepiej kupowac smoczek z takiej samej firmy jak butelki.
I te twarde (ortodontyczne) sa lepsze.
W kazdym razie tez czekam na odpowiedz Karoliny bo nie wiem CZY i JAKI smoczek kupic. Moje dziecko jest bez smoczkowe, kupilam ich caly zapas. Wszystkimi plul

Ogladalas te z NUK? Maja zupelnie inny ksztalt niz TT i Avent, zastanawiam sie czy w ogole sa warte uwagi, NUK ma tez w butelkach takie dziwne smoczki, z takim ksztaltem jak kiedys byly. Jakos nie potrafie im zaufac

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Ja się boję, że z jednym nie dam rady
Dasz sobie rade!
Jestes super silna, czesto to widac w watku, poradzisz sobie w zupelnosci z palcem w... nosie

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 20:37   #4030
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale teraz chyba wiekszosc wspomaga gryz? Widzialam sporo "ortodontycznych" czy jakos tak, juz nie pamietam, bo patrzylam na nie 2 lata temu. Glownie Avent, Dr. Browns i TT wydaja mi sie dobre.
Slyszalam tez, ze lepiej kupowac smoczek z takiej samej firmy jak butelki.
I te twarde (ortodontyczne) sa lepsze.
W kazdym razie tez czekam na odpowiedz Karoliny bo nie wiem CZY i JAKI smoczek kupic. Moje dziecko jest bez smoczkowe, kupilam ich caly zapas. Wszystkimi plul

Ogladalas te z NUK? Maja zupelnie inny ksztalt niz TT i Avent, zastanawiam sie czy w ogole sa warte uwagi, NUK ma tez w butelkach takie dziwne smoczki, z takim ksztaltem jak kiedys byly. Jakos nie potrafie im zaufac

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Dasz sobie rade!
Jestes super silna, czesto to widac w watku, poradzisz sobie w zupelnosci z palcem w... nosie
Te tańsze chyba nie wspomagają, no i są te anatomiczne ułatwiające oddychanie i jakieś tam jeszcze... Oglądałam Smoczki TT, Lovi, Avent, Nuk, Mam, Canpol i nie wiem co wziąć A wolę mieć jakiś na czarną godzinę.
Twarde lepsze tylko weź to wymacaj przez te wszystkie plastikowe opakowania... Na pewno chcę smoczek silikonowy, broń Boże lateksowy, nie dość że wygląda koszmarnie to i uczula

A te smoczki w butelkach NUK to też mają jakieś bajery antykolkowe?

Muszę dać radę, ale wolałabym żeby czasami ktoś mi pomógł. A nie wiecznie wszystko sama od dziecka. Zero dzieciństwa

Bloguję
Stary 2012-05-25, 20:37   #4031
linzey
Rozeznanie

Cytat:

Ogladalas te z NUK? Maja zupelnie inny ksztalt niz TT i Avent, zastanawiam sie czy w ogole sa warte uwagi, NUK ma tez w butelkach takie dziwne smoczki, z takim ksztaltem jak kiedys byly. Jakos nie potrafie im zaufac [COLOR="Silver"]
My jechaliśmy na NUK-u , zresztą dalej mamy flasie z NUK-a . Na początku kupiliśmy ją bo jest podobno "piersio przyjazna" a potem (Zosia od 3 do10 miesiaca nie wzięla butelki do ust) pierwsza jaką załapała i tak już zostało.
Stary 2012-05-25, 20:39   #4032
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
A nie masz nystatyny albo fioletu tego bezspirytusowego?? albo może jacyś znajomi maja?? Kurcze szkoda żeby się mala do poniedzalku meczyła

Ja brałam i biorę nawet teraz takze Ty możesz spokojnie ale jeżeli to plesniawki to nie wiem czy Dorotce pomoże W pharmacy nic nie dadza bez recepty??
Nystatyny bez recepty nie dostanę. Tż w sumie nie zapytał o nic na pleśniawki tylko od razu kupił to tantum verde-w ulotce jest napisane, że pomaga na ból gardła, zmiany w gardle i na ząbkowanie-niech chociaż na to pomoże...
W aptece internetowej znalazłam Aphtin-koszt grubo poniżej 1f, a przesyłka powyżej 3f
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 20:40   #4033
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Tak Teraz to już chyba większośc jest antykolkowa
Stary 2012-05-25, 20:41   #4034
hanjah
Zakorzenienie

Soleilka-pytanie o smoczek co prawda nie do mnie, ale ja Ci napiszę tak: czy on tak naprawdę jest konieczny? Uwierz, że da się wychować dziecko bez smoczka
Przerażają mnie noworodki ciumkające smoczek...
Stary 2012-05-25, 20:41   #4035
KarolinaPW
Zadomowienie

kurde napisałam długą odpowiedź i mi się wszystko skasowało

Smoczki ortodontyczne są polecane bo przez swoją budowę powodują ruch żuchwy do przodu i tym samym pomagają w jej rozwoju i właściwym ustawieniu. Dziecko rodzi się z żuchwą ustawioną nieco ku tyłowi i dopiero po pewnm czasie wchodzi na swoje miejsce. Smoczek ortodontyczny wspomaga ten proces. Kiedy pojawią się zęby trzeba zacząć się żegnać ze smoczkiem, żeby nie spowodował ich pokrzywienia.
Podpytam jeszcze koleżankę otrodontke czy poleca jakąś konkretną firmę i dam Wam znać
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-25, 20:42   #4036
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Nystatyny bez recepty nie dostanę. Tż w sumie nie zapytał o nic na pleśniawki tylko od razu kupił to tantum verde-w ulotce jest napisane, że pomaga na ból gardła, zmiany w gardle i na ząbkowanie-niech chociaż na to pomoże...
W aptece internetowej znalazłam Aphtin-koszt grubo poniżej 1f, a przesyłka powyżej 3f
To mam nadzieje ze pomoże
U nas Aphtin nie zadziałal ale każde dziecko inne
A może jakaś koleżanka ma coś z Polski na zapasie??
Stary 2012-05-25, 20:45   #4037
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Tak Teraz to już chyba większośc jest antykolkowa
Dobrze wiedzieć
Chociaż do mnie póki co najbardziej przemawiają butelki Lovi

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:

Smoczki ortodontyczne są polecane bo przez swoją budowę powodują ruch żuchwy do przodu i tym samym pomagają w jej rozwoju i właściwym ustawieniu. Dziecko rodzi się z żuchwą ustawioną nieco ku tyłowi i dopiero po pewnm czasie wchodzi na swoje miejsce. Smoczek ortodontyczny wspomaga ten proces. Kiedy pojawią się zęby trzeba zacząć się żegnać ze smoczkiem, żeby nie spowodował ich pokrzywienia.
Podpytam jeszcze koleżankę otrodontke czy poleca jakąś konkretną firmę i dam Wam znać
Jesteś wielka, dziękuję Jak podpytasz, to daj znać jaką firmę poleca, to kupię

Bloguję
Stary 2012-05-25, 20:47   #4038
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Dobrze wiedzieć
Chociaż do mnie póki co najbardziej przemawiają butelki Lovi
Jak desperacko chcieliśmy nauczyć małą picia z butelki to kupiłam chyba wszystkie możliwe
Jeśli sie nie myle to Lovi jest bardzo podobny do Aventu- nawet smoczki pasują do butelek z Aventu
Stary 2012-05-25, 20:48   #4039
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
A może jakaś koleżanka ma coś z Polski na zapasie??
Córka koleżanki dostała na pleśniawki w zeszłym tygodniu tantum verde i nystatynę. Ponoć nystatyna nie pomogła, ale wszystko zużyli. Za to tantum pomogło (nie pytajcie skąd wiedzą co pomogło a co nie jak oba leki podawali w jednym czasie ).
Stary 2012-05-25, 20:48   #4040
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie robimy z TŻ obiad Bardzo czasowo
etam, mojego rekordu chyba nie pobijesz : kiedyś (na studiach jeszcze) gotowałam obiad o 1:30 w nocy
(aha - gdybyś się pytała, dziś jeszcze też obiadu na jadłam, zabiorę się za niego jak kawę dopiję )

Cytat:
Ja się bardziej obawiam połączenia kot+dziecko
eee - a czemu? bo koty są wszędobylskie czy że mają zestaw zęby+pazury (podczas gdy psy głównie zęby i masę)?

______

Dla poprawy humoru wyskoczyłam sobie na zakupy do sąsiedniej dzielnicy (jakby w mojej sklepów nie było). Mam moje ukochane płatki Lion, pół kg szparagów i będę jeść (całą noc)
Kupiłam też dwie pary nowych majtek (wciąż dla poprawy humoru ) - trochę dla mnie nietypowych, bo nie są gładkie (jak 90% moich gaciorów)

I nową ceramiczną miseczkę kotu (z napisem MY CAT - MY FRIEND. Czemuż ach czemuż nie było to MY LOVE???)
Co jeszcze kupiłam, już nawet pisać nie będę

A teraz czekam na koleżankę z kluczami. W ten weekend będę miała 3 chaty pod opieką: swoją własną (chłop, przypominam, jest wyjechany ), szwagierki i tej koleżanki. Nic, tylko bal na sto par robić

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 20:49   #4041
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Jak desperacko chcieliśmy nauczyć małą picia z butelki to kupiłam chyba wszystkie możliwe
Jeśli sie nie myle to Lovi jest bardzo podobny do Aventu- nawet smoczki pasują do butelek z Aventu
Ja to mam w planach tylko cyc a później na niekapka, ale butelka w zapasie musi być
Tylko Lovi mają bardzo miękkie te smoczki. Myślałam, że one takie twardawe będą

Bloguję
Stary 2012-05-25, 20:51   #4042
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Te tańsze chyba nie wspomagają, no i są te anatomiczne ułatwiające oddychanie i jakieś tam jeszcze... Oglądałam Smoczki TT, Lovi, Avent, Nuk, Mam, Canpol i nie wiem co wziąć A wolę mieć jakiś na czarną godzinę.
Twarde lepsze tylko weź to wymacaj przez te wszystkie plastikowe opakowania... Na pewno chcę smoczek silikonowy, broń Boże lateksowy, nie dość że wygląda koszmarnie to i uczula

Muszę dać radę, ale wolałabym żeby czasami ktoś mi pomógł. A nie wiecznie wszystko sama od dziecka. Zero dzieciństwa
Teraz wszystkie sa antykolkowe. Po prostu sa lepsze lub gorsze Ale raczej ciezko znalezc cos, co nie ma antykolkowego smoczka.

Ja sie skupilam na TT, Avent i ew. Dr Brown's (bo akurat te butelki kupuje ). MAM, Lovi tez moga byc fajne, ale juz takie firmy jak NUK, Canpol albo Fisher Price nie wzbudzaja mojego zaufania

Dasz rade, mam nadzieje, ze znajdzie sie ktos do pomocy zebys mogla odsapnac. Chocby raz w miesiacu pol dnia spedzonego sam na sam z TZ to naprawde cos przy dziecku

Cytat:
My jechaliśmy na NUK-u , zresztą dalej mamy flasie z NUK-a . Na początku kupiliśmy ją bo jest podobno "piersio przyjazna" a potem (Zosia od 3 do10 miesiaca nie wzięla butelki do ust) pierwsza jaką załapała i tak już zostało.
Ja slyszalam, ze najbardziej przypominajace piers i pomagajace przy karmieniu sa butelki/smoczki TT.

Zreszta teraz wszystko tak reklamuja. Wszystko jest najlepsze, najfajniejsze, wspomaga karmienie piersia...

Cytat:

O, super wiedziec Koniecznie daj znac jak sie czegos dowiesz.
Nie wiedzialam ze jakikolwiek smoczek moze cokolwiek wspomagac. Wrecz przeciwnie, czyta sie glownie o tym, ze szkodza.
A ciezko nagle oduczyc dziecko od smoczka, zwlaszcza przy zabkowaniu, kiedy ssanie smoczka mu pomaga z bolem, uspokaja... Tyle sie widzi dzieci, ktore maja ponad rok i dalej ze smoczkiem biegaja. Raz widzialam prawie 3(!) letnia dziewczynke ze smoczkiem w buzi, ale to juz raczej wyjatek

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-25, 20:51   #4043
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
etam, mojego rekordu chyba nie pobijesz : kiedyś (na studiach jeszcze) gotowałam obiad o 1:30 w nocy
(aha - gdybyś się pytała, dziś jeszcze też obiadu na jadłam, zabiorę się za niego jak kawę dopiję )

eee - a czemu? bo koty są wszędobylskie czy że mają zestaw zęby+pazury (podczas gdy psy głównie zęby i masę)?
To Ty śmigaj jeść, a nie głodzisz córę

Koty i ich ostre pazurki + to co się nasłuchałam, że koty mogą w nocy polować na tętnicę dziecka. Przerażające to jest.
Ale koty kocham

Bloguję
Stary 2012-05-25, 20:52   #4044
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to mam w planach tylko cyc a później na niekapka, ale butelka w zapasie musi być
Skoro planujesz karmić piersią to tym bardziej nie rozumiem po co Ci smoczek Nie ma nic bardziej skutecznego na uspokojenie malucha niż bliskość mamy
Stary 2012-05-25, 20:53   #4045
KarolinaPW
Zadomowienie

Haniu- co do tych pleśniawek to radziłabym, żeby tż przywiózł Wam z Polski te leki, jak nie na teraz to na zaś. Nie będziesz miałą zmartwienia co zrobic jak się córeczkom zrobią. Nystatyna jest polecana właściwie od urodzenia a Aphtin powyżej 1go mies. zycia.

Co do pytania o całkowity brak smoczka- jak napisałam wyżej taki smoczek pomaga w prawidłowym rozwoju żuchwy, ale nie jest jedynym rozwiązaniem, jeśli dziecko prawidłowo ssie z piersi to też wykonuje żuchwą te ruchy ku przodowi to też jest stymulacja. Poza tym polecane jest takie układanie dziecka do spania by główka była leciutko uniesiona (mały klin pod materacem) ale nie za wysoko.
Ja też wychowałam się bez smoczka, miałam lekki tyłozgryz- czy to z tego powodu pojęcia nie mam i raczej nikt mi na to nie odpowie
Moim zdaniem najlepiej mieć taki smoczek na wszelki wypadek, nie wiadomo czy nam wszystkim się uda karmić naturalnie, lepiej mieć coś w odwodzie.
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

Edytowane przez KarolinaPW
Czas edycji: 2012-05-25 o 21:01
KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 20:57   #4046
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz wszystkie sa antykolkowe. Po prostu sa lepsze lub gorsze Ale raczej ciezko znalezc cos, co nie ma antykolkowego smoczka.

Ja sie skupilam na TT, Avent i ew. Dr Brown's (bo akurat te butelki kupuje ). MAM, Lovi tez moga byc fajne, ale juz takie firmy jak NUK, Canpol albo Fisher Price nie wzbudzaja mojego zaufania

Dasz rade, mam nadzieje, ze znajdzie sie ktos do pomocy zebys mogla odsapnac. Chocby raz w miesiacu pol dnia spedzonego sam na sam z TZ to naprawde cos przy dziecku

O, super wiedziec Koniecznie daj znac jak sie czegos dowiesz.
Nie wiedzialam ze jakikolwiek smoczek moze cokolwiek wspomagac. Wrecz przeciwnie, czyta sie glownie o tym, ze szkodza.
A ciezko nagle oduczyc dziecko od smoczka, zwlaszcza przy zabkowaniu, kiedy ssanie smoczka mu pomaga z bolem, uspokaja... Tyle sie widzi dzieci, ktore maja ponad rok i dalej ze smoczkiem biegaja. Raz widzialam prawie 3(!) letnia dziewczynke ze smoczkiem w buzi, ale to juz raczej wyjatek
No właśnie MAM prezentuje się fajnie i cenowo też nie jest najgorzej. TT mnie odstrasza kształtem butelki Dla mnie są jakieś takie toporne... Do Canpolu też nie mam zaufania, za to słyszałam, że Fisher Price ma fajne butelki porównywane jakościowo do Aventu

Ja miałam 3 lata i latałam ze smoczkiem Dlatego mam teraz ogromną wadę

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Skoro planujesz karmić piersią to tym bardziej nie rozumiem po co Ci smoczek Nie ma nic bardziej skutecznego na uspokojenie malucha niż bliskość mamy
Przede mną szkoła zaoczna, więc jak dziecko zostanie z babcią czy TŻ to pewnie będzie postękiwać Zresztą wolę coś mieć na zapas, niż później o 3 w nocy klnąć, że smoka nie posiadam

Bloguję
Stary 2012-05-25, 20:59   #4047
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
To Ty śmigaj jeść, a nie głodzisz córę

Koty i ich ostre pazurki + to co się nasłuchałam, że koty mogą w nocy polować na tętnicę dziecka. Przerażające to jest.
Ale koty kocham
Moja mame kot prawie udusil jak byla mala.
Koty lubia dzieci.
Z tym akurat mam doswiadczenie, bo moje dziecko ma bardzo czesto stycznosc z psami i kotami i moge Ci powiedziec, ze czasami bardziej ufam kotom niz psom.
Kot ugryzie, podrapie - bedzie slad.
Ale co z psem? Jak ugryzie to bedzie o wiele gorzej niz po kocie
Poki co moj maluch (uwielbiajacy zwierzeta!!) zostal podrapany przez kota, raz ugryziony przez psa, ale zazwyczaj psy po prostu pokazuja zeby i ostrzegaja zeby sie nie zblizal - kot jak sie rzuci to sie rzuci i tyle. Nic nie zrobisz.
Ale tutaj juz pisze o wiekszym dziecku, ktore zaczepia, lapie za ogon, glaszcze - czasami super intensywnie i pod wlos.

Przy maluchu balabym sie kocich przytulanek tak jak napisalam moja mama prawie zostala uduszona przez kota, jako noworodek.
Noworodki nie maja sily sie przewrocic nawet na bok, a na nia (na klatce piersiowej i twarzy) polozyl sie kot i sobie mruczal szczesliwy. Na cale szczescie dosc szybko go zdjeli, pomyslec ze jeszcze chwila i nie wiadomo co by sie stalo...

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-25, 21:02   #4048
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mame kot prawie udusil jak byla mala.
Koty lubia dzieci.
Z tym akurat mam doswiadczenie, bo moje dziecko ma bardzo czesto stycznosc z psami i kotami i moge Ci powiedziec, ze czasami bardziej ufam kotom niz psom.
Kot ugryzie, podrapie - bedzie slad.
Ale co z psem? Jak ugryzie to bedzie o wiele gorzej niz po kocie
Poki co moj maluch (uwielbiajacy zwierzeta!!) zostal podrapany przez kota, raz ugryziony przez psa, ale zazwyczaj psy po prostu pokazuja zeby i ostrzegaja zeby sie nie zblizal - kot jak sie rzuci to sie rzuci i tyle. Nic nie zrobisz.
Ale tutaj juz pisze o wiekszym dziecku, ktore zaczepia, lapie za ogon, glaszcze - czasami super intensywnie i pod wlos.

Przy maluchu balabym sie kocich przytulanek tak jak napisalam moja mama prawie zostala uduszona przez kota, jako noworodek.
Noworodki nie maja sily sie przewrocic nawet na bok, a na nia (na klatce piersiowej i twarzy) polozyl sie kot i sobie mruczal szczesliwy. Na cale szczescie dosc szybko go zdjeli, pomyslec ze jeszcze chwila i nie wiadomo co by sie stalo...
No właśnie ja też się boję jak to będzie. Ja mam u mamy psa i on nie jest nauczony zabaw z małymi dziećmi, chociaż mimo wszystko jest spokojny i nie ugryzie nawet jak się go pociągnie za ucho. Za to pies TŻ husky z tych ogromnych malamutów. Od dziecka go dziadki rozpieszczały i skacze po ludziach... Do tego czasami jak się go pogłaska za uchem, to łapie zębami. Normalnie boję się jak to będzie...
Czasami jak się przytulamy z TŻ to potrafi mi skoczyć na plecy i całe zadrapać bo jest zazdrosny. Póki co wywalczyłam, że pies nie ma wstępu tutaj do pokoju No ale z dzieckiem kontakt pewnie będzie mieć nawet sporadyczny i tego się boję...

Bloguję
Stary 2012-05-25, 21:02   #4049
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu- co do tych pleśniawek to radziłabym, żeby tż przywiózł Wam z Polski te leki, jak nie na teraz to na zaś. Nie będziesz miałą zmartwienia co zrobic jak się córeczkom zrobią. Nystatyna jest polecana właściwie od urodzenia a Aphtin powyżej 1go mies. zycia.

Co do pytania o całkowity brak smoczka- jak napisałam wyżej taki smoczej pomaga w prawidłowym rozwoju żuchwy, ale nie jest jedynym rozwiązaniem, jeśli dziecko prawidłowo ssie z piersi to też wykonuje żuchwą te ruchy ku przodowi to też jest stymulacja. Poza tym polecane jest takie układanie dziecka do spania by główka była leciutko uniesiona (mały klin pod materacem) ale nie za wysoko.
Ja też wychowałam się bez smoczka, miałam lekki tyłozgryz- czy to z tego powodu pojęcia nie mam i raczej nikt mi na to nie odpowie
Tak zrobię z tymi lekami-ale to pogadam z mamą żeby się o to zatroszczyła

My kupiliśmy Dorotce dwa smoczki-takie specjalnie profilowane, najmniejszy rozmiar. Ale ona nie umiała ich ssać, za to z piersią radziła sobie doskonale
Dlatego żeby nie przeszkadzać jej w karmieniu piersią w ogóle jej tego smoczka nie podawaliśmy.
Ale to tak jak piszę-każde dziecko jest inne.

Cytat:
Przede mną szkoła zaoczna, więc jak dziecko zostanie z babcią czy TŻ to pewnie będzie postękiwać Zresztą wolę coś mieć na zapas, niż później o 3 w nocy klnąć, że smoka nie posiadam
A to prawda...
My smoczki mieliśmy, ale na szczęście się nie przydały
Stary 2012-05-25, 21:05   #4050
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

A to prawda...
My smoczki mieliśmy, ale na szczęście się nie przydały
Też liczę na to, że nie będzie chcieć smoczka Najlepiej by było. Ale jak ma być małym terrorystą, to nie będę się opierać i smoka mu dam

Bloguję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości