Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-25, 12:42   #451
anpapi
Zadomowienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

Cytat:
Napisane przez hauuu Pokaż wiadomość
Moje R/U

I: miska cornflakesów z mlekiem, pół szklanki soku mandarynkowego bez cukru (z fortuny, polecam bo pyszny i lekko kwaskowaty), kawa
III: koktail: szklanka maslanki, połowa serka homo, kiwi, pomarańcza, łyzka otrąb i pestki dyni na wierzch
III: spagetti z sosem z pomidorów, 2 łyżek pesto, oliwy i mięsa z indyka, sałatka grecka
IV: sałatka z kurczakiem i sosem ziołowo majonezowym
V: wiesniak z lyżką dżemu porzeczkowego
podczytuję od dawna ten wątek i strasznie mi się podobają Twoje jadłospisy, a ten to cały bym ukradła
Stary 2012-05-25, 14:08   #452
monita01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
R
Ś: kulki mozzarelli małe z 1 bananem, 1 jabłkiem, 1 kiwi z łyżką pestek słonecznika z garstką orzechów laskowych i włoskich
II: 2 kawałki chleba razowego z ziarnami z margaryną, sałatą, wędliną z indyka, rzodkiewką; 1 kalarepa; kawa parzona z mlekiem
O: jajko sadzone na oliwce; kasza gryczana; marchewka z groszkiem
K: sałatka( sałata, pomidor, rzodkiewka, marchew, oliwki czarne, kawałek awokado z łyżką jogurtu naturalnego)
i jak?
zero ruchu
Mpati, wydawalo mi sie, ze waga w podpisie byla mniejsza juz? Cos pokrecilam? Jak idzie odchudzanie wogole?

Cytat:
Moje R/U

I: miska cornflakesów z mlekiem, pół szklanki soku mandarynkowego bez cukru (z fortuny, polecam bo pyszny i lekko kwaskowaty), kawa
III: koktail: szklanka maslanki, połowa serka homo, kiwi, pomarańcza, łyzka otrąb i pestki dyni na wierzch
III: spagetti z sosem z pomidorów, 2 łyżek pesto, oliwy i mięsa z indyka, sałatka grecka
IV: sałatka z kurczakiem i sosem ziołowo majonezowym
V: wiesniak z lyżką dżemu porzeczkowego
Bardzo fajnie, jedynie sniadanie mi sie srednio podoba.... Ale ja tez mam czasem ochote i to nie na corn- ale na snowflakes, mniam!

Na bieganiu na razie bylam raz, ale mam zamiar robic to regularnie. Najwazniejsze, ze sie przelalamam.... za pierwszym razem troche sie wstydzilam wyjsc z domu i truchatc w leginsach....

Dziewczymy, dzieki za rady co do makaronow, niestety nie skorzystam, gdyz nie mieszkam w PL i nie mam tu ani biedronki, a nawet w carrefourze produkty sa inne - wiadomo

Wstawiam wczorajsze R. Waga wkoncu drgnela, i to wlasnie wtedy gdy z diety troche odpuscialm, a sport zaczelam uprawiac dla przyjemnosci ....

1. sniadanie: 2 kromki razowca z maslem, salata, szynka z indyka, jednym jajkiem w plastekach, odrobina majonezu i pomidorem (uwielbiam! takie robila mi mama, gdy bylam mala.... i juz nie taka mala ), pol szklanki koktajlu truskawkowego (b. duzo truskawek, troche mleka, troche brazowego cukru), zielona herbata.

2. II sniadanie: serek twarozkowy z musem malinowym, kawa, i potem dwie zielone herbaty z wyciagiem z ananasa i guarany.

3. lunch: pojemnik salatki z warzyw (papryka, pomidor, ogorek) i ciecierzcy, z winegretem (oliwa z oliwek, ocet jablkowy).

4. podwieczorek: jablko, garsc orzechow

5. kolacja: pol piersi kuraka w ziolach, smazona (malo oliwy z oliwek), jajko sadzone, ketchup, pomidor z octem balsamicznym.

Ze sportow nic, bo caly dzien poza domem, jedynie: ok 4 km spaceru, rozlozone w czasie.

Edytowane przez monita01
Czas edycji: 2012-05-25 o 14:19
monita01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 15:10   #453
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Dzisiejsze U:

I: owsianka z 5 łyżek mixu płatków owsianych/żytnich/orkiszowych, z serkiem homo, garścią borówek, garstką płatków filetta diet truskawkowych, obsypana wiórkami kokosowymi.
II: green smoothie - pół dużego banana, spory kawałek ananasa, szpinak
jakąś godzinę później domowa tortilla: pełnoziarnisty wrap, mix sałat, pomidorki cherry, cebula, tuńczyk i sos jogurtowo-ketchupowy.
III: grzech w pracy - kawałek małej pizzy z kurczakiem
IV: mała opieczona grahamka a'la caprese (z 4 plasterkami mozarelli, pomidora, z garścią kiełków i bazylią) posmarowana naturalnym bieluchem.
V: chyba wpadnie wiejski z warzywami.

Dziś długi spacer, 2x35 min szybkiego marszu, ok 40-45 min na rowerku, i może jeszcze wieczorem coś poćwiczę. Będę wdzięczna za komentarz
AshtrayGirl86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 16:36   #454
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monita01 Pokaż wiadomość
Mpati, wydawalo mi sie, ze waga w podpisie byla mniejsza juz? Cos pokrecilam? Jak idzie odchudzanie wogole?

Bardzo fajnie, jedynie sniadanie mi sie srednio podoba.... Ale ja tez mam czasem ochote i to nie na corn- ale na snowflakes, mniam!

Na bieganiu na razie bylam raz, ale mam zamiar robic to regularnie. Najwazniejsze, ze sie przelalamam.... za pierwszym razem troche sie wstydzilam wyjsc z domu i truchatc w leginsach....

Dziewczymy, dzieki za rady co do makaronow, niestety nie skorzystam, gdyz nie mieszkam w PL i nie mam tu ani biedronki, a nawet w carrefourze produkty sa inne - wiadomo

Wstawiam wczorajsze R. Waga wkoncu drgnela, i to wlasnie wtedy gdy z diety troche odpuscialm, a sport zaczelam uprawiac dla przyjemnosci ....

1. sniadanie: 2 kromki razowca z maslem, salata, szynka z indyka, jednym jajkiem w plastekach, odrobina majonezu i pomidorem (uwielbiam! takie robila mi mama, gdy bylam mala.... i juz nie taka mala ), pol szklanki koktajlu truskawkowego (b. duzo truskawek, troche mleka, troche brazowego cukru), zielona herbata.

2. II sniadanie: serek twarozkowy z musem malinowym, kawa, i potem dwie zielone herbaty z wyciagiem z ananasa i guarany.

3. lunch: pojemnik salatki z warzyw (papryka, pomidor, ogorek) i ciecierzcy, z winegretem (oliwa z oliwek, ocet jablkowy).

4. podwieczorek: jablko, garsc orzechow

5. kolacja: pol piersi kuraka w ziolach, smazona (malo oliwy z oliwek), jajko sadzone, ketchup, pomidor z octem balsamicznym.

Ze sportow nic, bo caly dzien poza domem, jedynie: ok 4 km spaceru, rozlozone w czasie.
Nie wiem co to snowflakes - to te w takiej skorupce cukrowej? W polsce ich nie ma Były jeszcze takie w miodzie kiedys i też nie widziałam. Ja najbardziej lubię cornflakesy z zimnym mlekiem

Jadłospis super. Zazdroszcze musu malinowego tylko podwieczorkiem bym sobie nie pojadła.

Bieganie polecam. Zlapałam bakcyla i wszystkim polecam

Co do makaronu to może zrób sama? Ja własnie jutro będę robić szerokie wstążki bo jadłam niedawno we włoskiej knajpie takie szerokie wstążki w sosie borowikowym i stwierdziłam że musze zrobić! Więc znalazłam w necie przepis na makaron i jutro będę produkować Zrobię go co prawda z białej mąki ale jak chcesz możesz zrobić z pełnoziarnistej (tak mi się wydaje, że można).

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Napisane przez anpapi Pokaż wiadomość
podczytuję od dawna ten wątek i strasznie mi się podobają Twoje jadłospisy, a ten to cały bym ukradła
Bardzo dziękuję Cieszę, się tym bardziej, że mój TŻ uważa mój sposób żywienia za dziwactwo - fan schabowego i golonki

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
R
Ś: kulki mozzarelli małe z 1 bananem, 1 jabłkiem, 1 kiwi z łyżką pestek słonecznika z garstką orzechów laskowych i włoskich
II: 2 kawałki chleba razowego z ziarnami z margaryną, sałatą, wędliną z indyka, rzodkiewką; 1 kalarepa; kawa parzona z mlekiem
O: jajko sadzone na oliwce; kasza gryczana; marchewka z groszkiem
K: sałatka( sałata, pomidor, rzodkiewka, marchew, oliwki czarne, kawałek awokado z łyżką jogurtu naturalnego)
i jak?
zero ruchu
Ciekawe połączenie - mozarella i owoce, dobre to?
Co do margaryny to jesz bo ci smakuje? Z ciekawosci pytam bo jestem wielką fanką masła i zawsze się dziwię jak ktos je margarynę

Jedzonko faje ale ja bym jajka z obiadu dodała do salatki na kolację a na obiad wszamała jakies mięsko
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 17:56   #455
blissful
Raczkowanie

Redukcja

I: 2 tosty z chleba pełnozairnistego z ziarenkami posmarowane naturalnym bieluchem z wędzonym łososiem, do nich jajo na miękko i pomidorki koktajlowe

II: duży normalny wiejski (200g) z cynamonem, imbirem i solidną porcją orzechów laskowych

III: makaron żytni razowy z sosem pomidorowym z samych pomidorów z filetem z kurczaka, pieczarkami i świeżą bazylią (na oliwia z oliwek) btw. mój tata myślał, że to jakiś makaron dla psów...

IV: kawałek (około 125g) sera białego (0% tłuszczu) z cynamonem, marchewka

Napoje: kawa, woda, czerwona herbata

Czekam na Wasze opinie
blissful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 18:05   #456
orzeszek01
Zakorzenienie

U.

1.cini minis z mlekiem 2%

2.grahamka z szynką,sałatą,pomidorem, jabłko.

3.makaron razowy z serem ,cynamonem i cukrem

4.jabłko,kilka wafli ryżowych smakowych

5.grahamka z masłem,pasztetem indyczym,pomidorem
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 18:15   #457
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blissful Pokaż wiadomość
Redukcja

I: 2 tosty z chleba pełnozairnistego z ziarenkami posmarowane naturalnym bieluchem z wędzonym łososiem, do nich jajo na miękko i pomidorki koktajlowe

II: duży normalny wiejski (200g) z cynamonem, imbirem i solidną porcją orzechów laskowych

III: makaron żytni razowy z sosem pomidorowym z samych pomidorów z filetem z kurczaka, pieczarkami i świeżą bazylią (na oliwia z oliwek) btw. mój tata myślał, że to jakiś makaron dla psów...

IV: kawałek (około 125g) sera białego (0% tłuszczu) z cynamonem, marchewka

Napoje: kawa, woda, czerwona herbata

Czekam na Wasze opinie
Bardzo mi się podoba Tylko ser w kolacji lepiej półtłusty
Stary 2012-05-25, 18:20   #458
blissful
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AshtrayGirl86 Pokaż wiadomość
Bardzo mi się podoba Tylko ser w kolacji lepiej półtłusty
Dzięki, masz za to !
Tylko taki był w lodówce.
Stary 2012-05-25, 18:23   #459
Milka1224
Rozeznanie

Cytat:
Śniadanie i obiad zaśliliłam się
Dobra jest inka karmelowa?

mi bardzo smakuje Dzieki za zarknięcie Ervisha również dzieki

Dzisiejszy U

I 2 kromki własnoręczniewykonanego pikantnego chlebka kukurydzianego z chilli z puszką sardynek w pomidorach z dodaną świeżą papryką i szczypiorkiem + duża kawa

II twarożek (twaróg + mleko sojowe) z orzechami, banan

III lekko orientalna zupa strączkowa z róznych grochów (cieciorka, fasola biała, soczewica, fasola mung, czarne oczko itp) z karmelizowaną marchewką, doprawiona sosem sojowym z polskim akcentem - kaszą pęczak - duża miska

ricore, ostatni kawałek chlebka jak w sniadaniu z chutneyem pomidorowo - kolendrowym i ketchupem ;D

IV babcina zapiekanka makaronowa z masą jabłkową, cynamonem i cukrem trzcinowym

do picia ponadto: woda, herbata pokrzywowa

Edytowane przez Milka1224
Czas edycji: 2012-05-25 o 18:25
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 18:24   #460
blissful
Raczkowanie

Cytat:
Dzisiejsze U:

I: owsianka z 5 łyżek mixu płatków owsianych/żytnich/orkiszowych, z serkiem homo, garścią borówek, garstką płatków filetta diet truskawkowych, obsypana wiórkami kokosowymi.
II: green smoothie - pół dużego banana, spory kawałek ananasa, szpinak
jakąś godzinę później domowa tortilla: pełnoziarnisty wrap, mix sałat, pomidorki cherry, cebula, tuńczyk i sos jogurtowo-ketchupowy.
III: grzech w pracy - kawałek małej pizzy z kurczakiem
IV: mała opieczona grahamka a'la caprese (z 4 plasterkami mozarelli, pomidora, z garścią kiełków i bazylią) posmarowana naturalnym bieluchem.
V: chyba wpadnie wiejski z warzywami.

Dziś długi spacer, 2x35 min szybkiego marszu, ok 40-45 min na rowerku, i może jeszcze wieczorem coś poćwiczę. Będę wdzięczna za komentarz
a Twoje R/U przesmaczne! poza tym masz sporo aktywności. a grzech w postaci kawałka pizzy został Ci odpuszczony! amen
Stary 2012-05-25, 18:54   #461
nikol12
Rozeznanie

Grzeszne U pt.,,rodzinna impreza" :
I : 2 kromki razowca z twarożkiem i ogórkiem, mały jog.owocowy z 100g chudego twarogu, jabłko, kawa zbożowa
II : lód Atlant http://www.ice-mastry.pl/atlant/wani...z-kokosem.html , wafel ryżowy, jabłko, kubek cappucino
Rodzinna impreza : duuużo : ziemniaków, sałatki, wątróbki duszonej z jabłkiem, z 4 klopsy w sosie pomidorowym
Deser ( tak z 1,5h po ) : kawałek sernika, kawałek drożdżówki, 4 ciastka jakieś kruche
ok.50min joggingu
V ( lekki posiłek, ale byłam mega najedzona - właśnie kończę jesć) : serek wiejski ( nie light oczywiście ) z jabłkiem , cynamonem, marchewą, szklanka gorzkiego kakao

Zerknie Ktoś ?

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
U.

1.cini minis z mlekiem 2%

2.grahamka z szynką,sałatą,pomidorem, jabłko.

3.makaron razowy z serem ,cynamonem i cukrem

4.jabłko,kilka wafli ryżowych smakowych

5.grahamka z masłem,pasztetem indyczym,pomidorem

III - kocham, takie połączenie
Stary 2012-05-25, 19:03   #462
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
mi bardzo smakuje Dzieki za zarknięcie Ervisha również dzieki

Dzisiejszy U

I 2 kromki własnoręczniewykonanego pikantnego chlebka kukurydzianego z chilli z puszką sardynek w pomidorach z dodaną świeżą papryką i szczypiorkiem + duża kawa

II twarożek (twaróg + mleko sojowe) z orzechami, banan

III lekko orientalna zupa strączkowa z róznych grochów (cieciorka, fasola biała, soczewica, fasola mung, czarne oczko itp) z karmelizowaną marchewką, doprawiona sosem sojowym z polskim akcentem - kaszą pęczak - duża miska

ricore, ostatni kawałek chlebka jak w sniadaniu z chutneyem pomidorowo - kolendrowym i ketchupem ;D

IV babcina zapiekanka makaronowa z masą jabłkową, cynamonem i cukrem trzcinowym

do picia ponadto: woda, herbata pokrzywowa
Jak zwykle

Cytat:
Napisane przez blissful Pokaż wiadomość
a Twoje R/U przesmaczne! poza tym masz sporo aktywności. a grzech w postaci kawałka pizzy został Ci odpuszczony! amen
Och dziękuję za kwiatka też
Sporo? Mi się właśnie wydaje, że za mało ćwiczę.

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
Grzeszne U pt.,,rodzinna impreza" :
I : 2 kromki razowca z twarożkiem i ogórkiem, mały jog.owocowy z 100g chudego twarogu, jabłko, kawa zbożowa
II : lód Atlant http://www.ice-mastry.pl/atlant/wani...z-kokosem.html , wafel ryżowy, jabłko, kubek cappucino
Rodzinna impreza : duuużo : ziemniaków, sałatki, wątróbki duszonej z jabłkiem, z 4 klopsy w sosie pomidorowym
Deser ( tak z 1,5h po ) : kawałek sernika, kawałek drożdżówki, 4 ciastka jakieś kruche
ok.50min joggingu
V ( lekki posiłek, ale byłam mega najedzona - właśnie kończę jesć) : serek wiejski ( nie light oczywiście ) z jabłkiem , cynamonem, marchewą, szklanka gorzkiego kakao

Zerknie Ktoś ?
Fajne, luźne utrzymanie, podoba mi się
Biegasz 50 min bez przerw? Jeśli tak to gratuluję i zazdroszczę
Stary 2012-05-25, 19:16   #463
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
Jak zwykle

Och dziękuję za kwiatka też
Sporo? Mi się właśnie wydaje, że za mało ćwiczę.

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Fajne, luźne utrzymanie, podoba mi się
Biegasz 50 min bez przerw? Jeśli tak to gratuluję i zazdroszczę
po 25 min zrobiłam 1-2 minutową przerwę podczas której rozciągałam nogi a tak to bez przerw . treningi zaczynałam od ... 5 min jak widać regularny trening daje efekty. a moje bieganie nie jest za szybkie ( bo w końcu to jogging a nie bieg ) - bo ok. 9km/h
Stary 2012-05-25, 20:06   #464
Nowhere
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paluinka90
Lubię to!
Cytat:
Napisane przez Ervisha
Ale umyć go ? A menu REWELACJA
dzięki dziewczyny co do szpinaku, niekoniecznie myty, możesz przed spożyciem.
kolejne, piątkowe U
I. woda z cytryną
owsianka na mleku z bananem i garścią borówek, zjedzona w słoiczku po maśle orzechowym ( ok łyżki w środku)
II. bułka dyniowa z masłem, serem żółtym, sałatą, rzodkiewkami
III. dwa filety z łososia panierowane w mączce smażone ; makaron penne trójkolorowy w sosie śmietanowym z gorgonzoli ; buraczki tarte
IV. grahamka z masłem, twarożkiem półtłustym, pomidorem i szczypiorem
do picia woda, herbaty

kurde, dziś w każdym posiłku nabiał.. jutro lekki odwyk :P
Nowhere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 20:12   #465
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
po 25 min zrobiłam 1-2 minutową przerwę podczas której rozciągałam nogi a tak to bez przerw . treningi zaczynałam od ... 5 min jak widać regularny trening daje efekty. a moje bieganie nie jest za szybkie ( bo w końcu to jogging a nie bieg ) - bo ok. 9km/h
Rozumiem od jak dawna biegasz?

Cytat:
Napisane przez Nowhere Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny co do szpinaku, niekoniecznie myty, możesz przed spożyciem.
kolejne, piątkowe U
I. woda z cytryną
owsianka na mleku z bananem i garścią borówek, zjedzona w słoiczku po maśle orzechowym ( ok łyżki w środku)
II. bułka dyniowa z masłem, serem żółtym, sałatą, rzodkiewkami
III. dwa filety z łososia panierowane w mączce smażone ; makaron penne trójkolorowy w sosie śmietanowym z gorgonzoli ; buraczki tarte
IV. grahamka z masłem, twarożkiem półtłustym, pomidorem i szczypiorem
do picia woda, herba
kurde, dziś w każdym posiłku nabiał.. jutro lekki odwyk :P
Mega smaczny jadłospis, wszystko bym Ci zjadła
Stary 2012-05-25, 20:18   #466
poziomka011
Raczkowanie

piątkowe U

I owsianka z serkiem homo truskawkami i garścią nerkowców

II w szkole: złożona kanapka z razowca z szynką sałatą pomidorem ogórkiem i rzodkiewką jabłko

III ryż brązowy pierś grillowana gotowane brokuły

IV jajecznica z 2 jaj z pieczarkami i szczypiorkiem kromka razowca

do picia inka z mlekiem zielona herbata woda z cytryną

i jak
poziomka011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 20:32   #467
Jorelia
Rozeznanie

Dzisiaj słodko i truskawkowo P:

I. Owsianka na mleku z truskawkami, orzechami nerkowca i białą czekoladą, kawa z mlekiem.

II. Jajecznica z trzech jaj na pomidorach ze szczypiorkiem, duża grahamka z masłem, szklanka soku marchwiowo - bananowego.

III. Wątróbka drobiowa z duszona z jabłkiem i cebulką, ziemniaki, mizeria ze śmietaną, szklanka soku pomarańczowego.

IV. Serek wiejski z musem truskawkowym;
kawałek tarty z truskawkami i kremem mascarpone, cappuccino.

V. Dwie kromki razowca z masłem, łososiem wędzonym, gotowanym jajem i ogórkiem, dwie kromki chałki z masłem orzechowym i konfiturą wiśniową;
kubek kakao na mleku.

Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału;
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj...
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 22:04   #468
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Spojrzy ktoś?
Moje U, i od razu się tłumaczę, że bardzo późno wstałam a w dodatku mam drugi dzień @

1. owsianka: płatki owsiane, otręby owsiane, dużo mleka, kakao, cukier, przyprawa piernikowa, całe jajko
/kawa z mlekiem/
2. jogurt nat. średni, duży banan i miseczka lodów bananowych
/kawa z mlekiem/
3. micha sałatki : ponad 150g ( wiem bo kupowałam na wagę) łososia wędzonego, sałat lodowa, masłowa, pekinka,kiełki brokuła, świeża pietruszka, cebula, duży pomidor, przyprawy i musztarda francuska
4. znów micha sałatki tylko teraz z fetą i sosem greckim, duża porcja
/dużo truskawek/
5. teraz zjadłam właśnie, kolacja: pół kostki twarogu półtłustego z szczypiorkiem, dymką, kiełkami, bazylią, pieprzem ziołowym+ micha warzyw do chrupania( duża marchew, rzodkiewki,pomidor, pekinka, sałaty+ porządna garść pestek dyni)
i miseczka truskawek

będzie jeszcze kawa z pianką
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 22:24   #469
nikoletta17
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
Spojrzy ktoś?
Moje U, i od razu się tłumaczę, że bardzo późno wstałam a w dodatku mam drugi dzień @

1. owsianka: płatki owsiane, otręby owsiane, dużo mleka, kakao, cukier, przyprawa piernikowa, całe jajko
/kawa z mlekiem/
/kawa z mlekiem/
3. micha sałatki : ponad 150g ( wiem bo kupowałam na wagę) łososia wędzonego, sałat lodowa, masłowa, pekinka,kiełki brokuła, świeża pietruszka, cebula, duży pomidor, przyprawy i musztarda francuska
/dużo truskawek/
5. teraz zjadłam właśnie, kolacja: pół kostki twarogu półtłustego z szczypiorkiem, dymką, kiełkami, bazylią, pieprzem ziołowym+ micha warzyw do chrupania( duża marchew, rzodkiewki,pomidor, pekinka, sałaty+ porządna garść pestek dyni)
i miseczka truskawek

jak smakuje owsianka z jajkiem?
nikoletta17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 22:41   #470
tapetka22
Zakorzenienie

[QUOTE=Jorelia;34326783]Dzisiaj słodko i truskawkowo P:

I. Owsianka na mleku z truskawkami, orzechami nerkowca i białą czekoladą, kawa z mlekiem.
jakaś skromna dzis..

II. Jajecznica z trzech jaj na pomidorach ze szczypiorkiem, duża grahamka z masłem, szklanka soku marchwiowo - bananowego.
super!

III. Wątróbka drobiowa z duszona z jabłkiem i cebulką, ziemniaki, mizeria ze śmietaną, szklanka soku pomarańczowego.
ttez fajnie

V. Dwie kromki razowca z masłem, łososiem wędzonym, gotowanym jajem i ogórkiem, dwie kromki chałki z masłem orzechowym i konfiturą wiśniową;
kubek kakao na mleku.[

jaja dzis rules:P/QUOTE]
jw.
fajnie tylko do sniadania moglo cos wpasc jeszcze
Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
Spojrzy ktoś?

/kawa z mlekiem/
dajesz jajko do owsianki?
/kawa z mlekiem/
pysznie
/dużo truskawek/
szkoda ze nie bylo cieplego obiadu ale rozumiem ze to w pracy bylo
i miseczka truskawek
kolacja reducyjna;p

jw
Stary 2012-05-25, 22:45   #471
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość

kubek kakao na mleku.
Aaaaa! Przecudowny, wspaniały jadłospis!

Mój dzisiejszy prezentuje się w porównaniu z Twoim BARDZO ubogo. Sama widzę, że wyszedł bardziej jak U, ale już jutro będzie lepiej (dziś miałam zabiegany dzień... Czy to mnie choć trochę usprawiedliwia? )
P wyszło wyjątkowo nabiałowe (wszędzie jakiś ser!?) i jakoś dużo nnkt
I
Kasza jaglana z serkiem wiejskim, gruchą, suszoną żurawiną, prażonymi orzechami włoskimi, pestkami dyni i słonecznika (ledwo zmieściła się w miseczce )

II
2 grube kromy razowca z serem feta, pomidorem, ogórkiem i zielonymi oliwkami, 1/2 jabłka (niedobre było ;P) i marchewki do pochrupania

III
Pełnoziarnisty makaron z pesto bazyliowym, serem feta i pomidorkami

IV
2 bardzo chrupiące tosty z razowca: 1 z grrrubą warstwą masła orzechowego crunchy i mleczną czekoladą, 2 z resztą serka wiejskiego (zostało trochę ze śniadania) i dżemem jeżynowym, duże jabłko, inka karmelowa z mlekiem

V
Zupa mleczna z lanymi kluseczkami, solą i łychą masła (nie jadłam chyba z pół roku!), kromka razowca z serkiem łososiowym Tartare i pomidorem

Ktoś pytał o inkę karmelową- dla mnie re-we-la-cja!

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 23:16   #472
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość
Aaaaa! Przecudowny, wspaniały jadłospis!

Mój dzisiejszy prezentuje się w porównaniu z Twoim BARDZO ubogo. Sama widzę, że wyszedł bardziej jak U, ale już jutro będzie lepiej (dziś miałam zabiegany dzień... Czy to mnie choć trochę usprawiedliwia? )
P wyszło wyjątkowo nabiałowe (wszędzie jakiś ser!?) i jakoś dużo nnkt
I
Kasza jaglana z serkiem wiejskim, gruchą, suszoną żurawiną, prażonymi orzechami włoskimi, pestkami dyni i słonecznika (ledwo zmieściła się w miseczce )

II
2 grube kromy razowca z serem feta, pomidorem, ogórkiem i zielonymi oliwkami, 1/2 jabłka (niedobre było ;P) i marchewki do pochrupania

III
Pełnoziarnisty makaron z pesto bazyliowym, serem feta i pomidorkami

IV
2 bardzo chrupiące tosty z razowca: 1 z grrrubą warstwą masła orzechowego crunchy i mleczną czekoladą, 2 z resztą serka wiejskiego (zostało trochę ze śniadania) i dżemem jeżynowym, duże jabłko, inka karmelowa z mlekiem

V
Zupa mleczna z lanymi kluseczkami, solą i łychą masła (nie jadłam chyba z pół roku!), kromka razowca z serkiem łososiowym Tartare i pomidorem

Ktoś pytał o inkę karmelową- dla mnie re-we-la-cja!
dzis wyszło porządne U

ps.na idok V wracaja przykre wspomnienia z przedszkola
Stary 2012-05-26, 00:04   #473
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

[QUOTE=tapetka22;34330037]
Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość

jakaś skromna dzis..

super!

ttez fajnie

kubek kakao na mleku.[

jaja dzis rules:P/QUOTE]
jw.
fajnie tylko do sniadania moglo cos wpasc jeszcze

jw
Dzięki za spojrzenie,
jeśli chodzi o owsiankę to tak, dodaję czasem jajko, kiedyś na owsiankowym zgapiłam że dziewczyny dodają białko, któraś kiedyś też jadła z całym jajkiem i ja też spróbowałam i wychodzi super, jest taka bardzo budyniowa, gęsta
jeśli chodzi o obiad to tak właśnie, nie w pracy, ale poza domem i nie miałam innej możliwości niestety
a kolacja to na pewno nie jest redukcyjna bo przed kolacją i po kolacji była micha owoców a poza tym była jedzona około 22 ( bo mój dzień dziś był krótki)
Pozdrawiam i wrzuć wreszcie swoje
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 01:20   #474
tapetka22
Zakorzenienie

[QUOTE=teczowa dlolinka 21;34331160]
Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość

Dzięki za spojrzenie,
jeśli chodzi o owsiankę to tak, dodaję czasem jajko, kiedyś na owsiankowym zgapiłam że dziewczyny dodają białko, któraś kiedyś też jadła z całym jajkiem i ja też spróbowałam i wychodzi super, jest taka bardzo budyniowa, gęsta
jeśli chodzi o obiad to tak właśnie, nie w pracy, ale poza domem i nie miałam innej możliwości niestety
a kolacja to na pewno nie jest redukcyjna bo przed kolacją i po kolacji była micha owoców a poza tym była jedzona około 22 ( bo mój dzień dziś był krótki)
Pozdrawiam i wrzuć wreszcie swoje
z budyniem robilam-świetna, z jajkiem trza sprobowac

wysle Ci na pw w przyszlym tyg
Stary 2012-05-26, 09:27   #475
blax5
Zadomowienie

Utrzymanie:

I. owsianka z 4 łyżek z serkiem wiejskim, pomarańczą, garścią suszonej żurawiny i orzechów laskowych

II. 2 kawałki domowej szarlotki z dużą ilością jabłek

III. miska szparagowo-koperkowej zupy krem z groszkami ptysiowymi

IV. miska naprawdę pikantnego chili con carne

I jak to wygląda?
blax5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 10:23   #476
blissful
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blax5 Pokaż wiadomość
Utrzymanie:

I. owsianka z 4 łyżek z serkiem wiejskim, pomarańczą, garścią suszonej żurawiny i orzechów laskowych

II. 2 kawałki domowej szarlotki z dużą ilością jabłek

III. miska szparagowo-koperkowej zupy krem z groszkami ptysiowymi

IV. miska naprawdę pikantnego chili con carne

I jak to wygląda?
Prezentuje się całkiem przyzwoicie . Dodałabym tylko II danie do obiadu i moze jakiś dobry deser. Ale ogólnie podoba mi się.
Stary 2012-05-26, 10:38   #477
monita01
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem co to snowflakes - to te w takiej skorupce cukrowej? W polsce ich nie ma Były jeszcze takie w miodzie kiedys i też nie widziałam. Ja najbardziej lubię cornflakesy z zimnym mlekiem

Jadłospis super. Zazdroszcze musu malinowego tylko podwieczorkiem bym sobie nie pojadła.

Bieganie polecam. Zlapałam bakcyla i wszystkim polecam

Co do makaronu to może zrób sama? Ja własnie jutro będę robić szerokie wstążki bo jadłam niedawno we włoskiej knajpie takie szerokie wstążki w sosie borowikowym i stwierdziłam że musze zrobić! Więc znalazłam w necie przepis na makaron i jutro będę produkować Zrobię go co prawda z białej mąki ale jak chcesz możesz zrobić z pełnoziarnistej (tak mi się wydaje, że można).

Hau, może te płatki nazywaja się frosties.... takie z tygrysem. Też je uwielbiam właśnie z zimnym mlekiem... dawno nie jadłam

Co do serka, to ten mus malinowy już gotowy, taki serek kupuję w lidlu, napisane na nim, że to quark i pod spodem są różne musy. Do tego sa jeszcze czekoladowe groszki, ale ja ich nie dodaję.

Biganie nawet mi się spodobało, choć z kondcyję kiepsko..... no ale praktyka czyni mistrza

Daj znać jak wyjdzie Ci makaron, ja na dzień dzisiejszy chyba jestem na to za leniwa/mam za mało czasu

Nieeee chce mi się wstawiać wczorajszego jadłospisu Dzięki za komentarz
Stary 2012-05-26, 11:24   #478
Ainnel
Zadomowienie

Utrzymanie
(miała być redukcja, no ale wyszło jak wyszło )
I: serek wiejski 200g z jagodami, poppingiem z amarantusa i zarodkami pszennymi. banan.
II: jajecznica z dwóch jajek ze szczypiorkiem i pomidorem.
III: gotowana młoda kapusta z marchewką, koncentratem pomidorowym i czymś tam jeszcze (nie wiem dokładnie).
IV: sałatka z sałaty lodowej, pomidora, ogórka, papryki, szczypiorku z oliwą z oliwek, posypane zarodkami pszennymi i amarantusem. garść migdałów.
V (na imprezie): chipsy, paluszki, pieczony chleb z sosem,
alkohol (owoc leśny mocny + cola light z biedronki )

Ainnel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 11:30   #479
Ily
Raczkowanie

Witam

Oczywiscie jadłospis zamieszczę wieczorem aby nie odbiegać od tematu ale jak zwykle mam pytanie odnośnie pewnego dania

Tym razem chodzi mi o dietetyczne spaghetti bolognese

-Mięso mielone z indyka
-Makaron pełnoziarnisty
-Sos z pomidorów (naturalny , nie zaden fix )
-Cebula , czosnek , oregano , bazylia , i wiadomo sól/pieprz/wegeta

I wszystko na oliwie z oliwek !

I moge spokojnie zjeść taką michę na redukcji dziewczyny ? co Wy o tym myslicie ! dziekuje za pomoc z góry

impossible is nothing

jem mniej - od 2015 produkują sam rozmiar XS i S

Ily jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 16:42   #480
Ervisha
Zakorzenienie

I 3 kromki razowego słonecznikowego z twarożkiem, łososiem i ogórkiem

II 3 kawałki ciasta jogurtowo-owocowego upieczonego dla mamy

III micha łazanek z kapustą i grzybami, 2 kawałki tego samego ciasta

IV serek wiejski z 2 kiwi, płatkami ala cooke creaps, płatkami zdrowy błonnik, poduszeczkami owsianymi

V chyba 3 kromki pszennego z serem Brie i żurawiną i pewnie jeszcze kawałek ciasta

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości