|
|
#451 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Cytat:
|
|
#452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na bieganiu na razie bylam raz, ale mam zamiar robic to regularnie. Najwazniejsze, ze sie przelalamam.... za pierwszym razem troche sie wstydzilam wyjsc z domu i truchatc w leginsach.... Dziewczymy, dzieki za rady co do makaronow, niestety nie skorzystam, gdyz nie mieszkam w PL i nie mam tu ani biedronki, a nawet w carrefourze produkty sa inne - wiadomo ![]() Wstawiam wczorajsze R. Waga wkoncu drgnela, i to wlasnie wtedy gdy z diety troche odpuscialm, a sport zaczelam uprawiac dla przyjemnosci .... ![]() 1. sniadanie: 2 kromki razowca z maslem, salata, szynka z indyka, jednym jajkiem w plastekach, odrobina majonezu i pomidorem (uwielbiam! takie robila mi mama, gdy bylam mala.... i juz nie taka mala ), pol szklanki koktajlu truskawkowego (b. duzo truskawek, troche mleka, troche brazowego cukru), zielona herbata.2. II sniadanie: serek twarozkowy z musem malinowym, kawa, i potem dwie zielone herbaty z wyciagiem z ananasa i guarany. 3. lunch: pojemnik salatki z warzyw (papryka, pomidor, ogorek) i ciecierzcy, z winegretem (oliwa z oliwek, ocet jablkowy). 4. podwieczorek: jablko, garsc orzechow 5. kolacja: pol piersi kuraka w ziolach, smazona (malo oliwy z oliwek), jajko sadzone, ketchup, pomidor z octem balsamicznym. Ze sportow nic, bo caly dzien poza domem, jedynie: ok 4 km spaceru, rozlozone w czasie.
"There is a crack in everything, that´s how the light gets in." Edytowane przez monita01 Czas edycji: 2012-05-25 o 14:19 |
||
|
|
|
#453 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiejsze U:
I: owsianka z 5 łyżek mixu płatków owsianych/żytnich/orkiszowych, z serkiem homo, garścią borówek, garstką płatków filetta diet truskawkowych, obsypana wiórkami kokosowymi. II: green smoothie - pół dużego banana, spory kawałek ananasa, szpinak jakąś godzinę później domowa tortilla: pełnoziarnisty wrap, mix sałat, pomidorki cherry, cebula, tuńczyk i sos jogurtowo-ketchupowy. III: grzech w pracy - kawałek małej pizzy z kurczakiem ![]() IV: mała opieczona grahamka a'la caprese (z 4 plasterkami mozarelli, pomidora, z garścią kiełków i bazylią) posmarowana naturalnym bieluchem. V: chyba wpadnie wiejski z warzywami. Dziś długi spacer, 2x35 min szybkiego marszu, ok 40-45 min na rowerku, i może jeszcze wieczorem coś poćwiczę. Będę wdzięczna za komentarz
|
|
|
|
#454 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Były jeszcze takie w miodzie kiedys i też nie widziałam. Ja najbardziej lubię cornflakesy z zimnym mlekiemJadłospis super. Zazdroszcze musu malinowego Bieganie polecam. Zlapałam bakcyla i wszystkim polecam ![]() Co do makaronu to może zrób sama? Ja własnie jutro będę robić szerokie wstążki bo jadłam niedawno we włoskiej knajpie takie szerokie wstążki w sosie borowikowym i stwierdziłam że musze zrobić! Więc znalazłam w necie przepis na makaron i jutro będę produkować Zrobię go co prawda z białej mąki ale jak chcesz możesz zrobić z pełnoziarnistej (tak mi się wydaje, że można ).---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
Co do margaryny to jesz bo ci smakuje? Z ciekawosci pytam bo jestem wielką fanką masła i zawsze się dziwię jak ktos je margarynę ![]() Jedzonko faje ale ja bym jajka z obiadu dodała do salatki na kolację a na obiad wszamała jakies mięsko
|
|||
|
|
|
#455 |
|
Raczkowanie
|
Redukcja
I: 2 tosty z chleba pełnozairnistego z ziarenkami posmarowane naturalnym bieluchem z wędzonym łososiem, do nich jajo na miękko i pomidorki koktajlowe II: duży normalny wiejski (200g) z cynamonem, imbirem i solidną porcją orzechów laskowych III: makaron żytni razowy z sosem pomidorowym z samych pomidorów z filetem z kurczaka, pieczarkami i świeżą bazylią (na oliwia z oliwek) btw. mój tata myślał, że to jakiś makaron dla psów... IV: kawałek (około 125g) sera białego (0% tłuszczu) z cynamonem, marchewka Napoje: kawa, woda, czerwona herbata Czekam na Wasze opinie |
|
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
U.
1.cini minis z mlekiem 2% 2.grahamka z szynką,sałatą,pomidorem, jabłko. 3.makaron razowy z serem ,cynamonem i cukrem 4.jabłko,kilka wafli ryżowych smakowych 5.grahamka z masłem,pasztetem indyczym,pomidorem
|
#457 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko ser w kolacji lepiej półtłusty |
|
|
|
|
#458 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#459 |
|
Rozeznanie
|
mi bardzo smakuje
Dzieki za zarknięcie ![]() Dzisiejszy U ![]() I 2 kromki własnoręczniewykonanego pikantnego chlebka kukurydzianego z chilli II twarożek (twaróg + mleko sojowe) z orzechami, banan III lekko orientalna zupa strączkowa z róznych grochów (cieciorka, fasola biała, soczewica, fasola mung, czarne oczko itp) z karmelizowaną marchewką, doprawiona sosem sojowym z polskim akcentem - kaszą pęczak - duża miska ricore, ostatni kawałek chlebka jak w sniadaniu z chutneyem pomidorowo - kolendrowym i ketchupem ;D IV babcina zapiekanka makaronowa z masą jabłkową, cynamonem i cukrem trzcinowym do picia ponadto: woda, herbata pokrzywowa Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-05-25 o 18:25 |
|
|
|
#460 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#461 | |
|
Rozeznanie
|
Grzeszne U pt.,,rodzinna impreza
" :I : 2 kromki razowca z twarożkiem i ogórkiem, mały jog.owocowy z 100g chudego twarogu, jabłko, kawa zbożowa II : lód Atlant http://www.ice-mastry.pl/atlant/wani...z-kokosem.html , wafel ryżowy, jabłko, kubek cappucinoRodzinna impreza : duuużo : ziemniaków, sałatki, wątróbki duszonej z jabłkiem, z 4 klopsy w sosie pomidorowym Deser ( tak z 1,5h po ) : kawałek sernika, kawałek drożdżówki, 4 ciastka jakieś kruche ok.50min joggingu V ( lekki posiłek, ale byłam mega najedzona - właśnie kończę jesć) : serek wiejski ( nie light oczywiście ) z jabłkiem , cynamonem, marchewą, szklanka gorzkiego kakao Zerknie Ktoś ? ![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
III - kocham, takie połączenie |
|
|
|
|
#462 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
za kwiatka też ![]() Sporo? Mi się właśnie wydaje, że za mało ćwiczę. ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
![]() Biegasz 50 min bez przerw? Jeśli tak to gratuluję i zazdroszczę
|
|||
|
|
|
#463 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tak to bez przerw . treningi zaczynałam od ... 5 min jak widać regularny trening daje efekty. a moje bieganie nie jest za szybkie ( bo w końcu to jogging a nie bieg ) - bo ok. 9km/h
|
|
|
|
|
#464 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
co do szpinaku, niekoniecznie myty, możesz przed spożyciem.kolejne, piątkowe U I. woda z cytryną owsianka na mleku z bananem i garścią borówek, zjedzona w słoiczku po maśle orzechowym ( ok łyżki w środku) II. bułka dyniowa z masłem, serem żółtym, sałatą, rzodkiewkami III. dwa filety z łososia panierowane w mączce smażone ; makaron penne trójkolorowy w sosie śmietanowym z gorgonzoli ; buraczki tarte IV. grahamka z masłem, twarożkiem półtłustym, pomidorem i szczypiorem do picia woda, herbaty kurde, dziś w każdym posiłku nabiał.. jutro lekki odwyk :P |
||
|
|
|
#465 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
od jak dawna biegasz?Cytat:
|
||
|
|
|
#466 |
|
Raczkowanie
|
piątkowe U
![]() I owsianka z serkiem homo truskawkami i garścią nerkowców II w szkole: złożona kanapka z razowca z szynką sałatą pomidorem ogórkiem i rzodkiewką jabłko III ryż brązowy pierś grillowana gotowane brokuły IV jajecznica z 2 jaj z pieczarkami i szczypiorkiem kromka razowca do picia inka z mlekiem zielona herbata woda z cytryną i jak
|
|
|
|
#467 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj słodko i truskawkowo
P:I. Owsianka na mleku z truskawkami, orzechami nerkowca i białą czekoladą, kawa z mlekiem. II. Jajecznica z trzech jaj na pomidorach ze szczypiorkiem, duża grahamka z masłem, szklanka soku marchwiowo - bananowego. III. Wątróbka drobiowa z duszona z jabłkiem i cebulką, ziemniaki, mizeria ze śmietaną, szklanka soku pomarańczowego. IV. Serek wiejski z musem truskawkowym; kawałek tarty z truskawkami i kremem mascarpone, cappuccino. V. Dwie kromki razowca z masłem, łososiem wędzonym, gotowanym jajem i ogórkiem, dwie kromki chałki z masłem orzechowym i konfiturą wiśniową; kubek kakao na mleku.
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
Spojrzy ktoś?
Moje U, i od razu się tłumaczę, że bardzo późno wstałam a w dodatku mam drugi dzień @ 1. owsianka: płatki owsiane, otręby owsiane, dużo mleka, kakao, cukier, przyprawa piernikowa, całe jajko /kawa z mlekiem/ 2. jogurt nat. średni, duży banan i miseczka lodów bananowych /kawa z mlekiem/ 3. micha sałatki : ponad 150g ( wiem bo kupowałam na wagę) łososia wędzonego, sałat lodowa, masłowa, pekinka,kiełki brokuła, świeża pietruszka, cebula, duży pomidor, przyprawy i musztarda francuska 4. znów micha sałatki tylko teraz z fetą i sosem greckim, duża porcja /dużo truskawek/ 5. teraz zjadłam właśnie, kolacja: pół kostki twarogu półtłustego z szczypiorkiem, dymką, kiełkami, bazylią, pieprzem ziołowym+ micha warzyw do chrupania( duża marchew, rzodkiewki,pomidor, pekinka, sałaty+ porządna garść pestek dyni) i miseczka truskawek będzie jeszcze kawa z pianką
|
|
|
|
#469 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak smakuje owsianka z jajkiem?
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Jorelia;34326783]Dzisiaj słodko i truskawkowo
P:I. Owsianka na mleku z truskawkami, orzechami nerkowca i białą czekoladą, kawa z mlekiem. jakaś skromna dzis.. II. Jajecznica z trzech jaj na pomidorach ze szczypiorkiem, duża grahamka z masłem, szklanka soku marchwiowo - bananowego. super! III. Wątróbka drobiowa z duszona z jabłkiem i cebulką, ziemniaki, mizeria ze śmietaną, szklanka soku pomarańczowego. ttez fajnie IV. Serek wiejski z musem truskawkowym; kawałek tarty z truskawkami i kremem mascarpone, cappuccino. ![]() ![]() V. Dwie kromki razowca z masłem, łososiem wędzonym, gotowanym jajem i ogórkiem, dwie kromki chałki z masłem orzechowym i konfiturą wiśniową; kubek kakao na mleku.[ jaja dzis rules:P/QUOTE] jw. fajnie tylko do sniadania moglo cos wpasc jeszcze Cytat:
|
|
|
#471 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przecudowny, wspaniały jadłospis!Mój dzisiejszy prezentuje się w porównaniu z Twoim BARDZO ubogo. Sama widzę, że wyszedł bardziej jak U, ale już jutro będzie lepiej (dziś miałam zabiegany dzień... Czy to mnie choć trochę usprawiedliwia? )P wyszło wyjątkowo nabiałowe (wszędzie jakiś ser!?) i jakoś dużo nnkt ![]() I Kasza jaglana z serkiem wiejskim, gruchą, suszoną żurawiną, prażonymi orzechami włoskimi, pestkami dyni i słonecznika (ledwo zmieściła się w miseczce )II 2 grube kromy razowca z serem feta, pomidorem, ogórkiem i zielonymi oliwkami, 1/2 jabłka (niedobre było ;P) i marchewki do pochrupania III Pełnoziarnisty makaron z pesto bazyliowym, serem feta i pomidorkami IV 2 bardzo chrupiące tosty z razowca: 1 z grrrubą warstwą masła orzechowego crunchy i mleczną czekoladą, 2 z resztą serka wiejskiego (zostało trochę ze śniadania) i dżemem jeżynowym, duże jabłko, inka karmelowa z mlekiem V Zupa mleczna z lanymi kluseczkami, solą i łychą masła Ktoś pytał o inkę karmelową- dla mnie re-we-la-cja!
|
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ps.na idok V wracaja przykre wspomnienia z przedszkola
|
|
|
#473 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=tapetka22;34330037]
Cytat:
jeśli chodzi o owsiankę to tak, dodaję czasem jajko, kiedyś na owsiankowym zgapiłam że dziewczyny dodają białko, któraś kiedyś też jadła z całym jajkiem i ja też spróbowałam i wychodzi super, jest taka bardzo budyniowa, gęsta jeśli chodzi o obiad to tak właśnie, nie w pracy, ale poza domem i nie miałam innej możliwości niestetya kolacja to na pewno nie jest redukcyjna bo przed kolacją i po kolacji była micha owoców a poza tym była jedzona około 22 ( bo mój dzień dziś był krótki ) Pozdrawiam |
|
|
|
|
#474 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=teczowa dlolinka 21;34331160]
Cytat:
![]() wysle Ci na pw w przyszlym tyg
|
|
|
#475 |
|
Zadomowienie
|
Utrzymanie:
I. owsianka z 4 łyżek z serkiem wiejskim, pomarańczą, garścią suszonej żurawiny i orzechów laskowych II. 2 kawałki domowej szarlotki z dużą ilością jabłek III. miska szparagowo-koperkowej zupy krem z groszkami ptysiowymi IV. miska naprawdę pikantnego chili con carne I jak to wygląda?
|
|
|
|
#476 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Dodałabym tylko II danie do obiadu i moze jakiś dobry deser. Ale ogólnie podoba mi się.
|
|
|
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do serka, to ten mus malinowy już gotowy, taki serek kupuję w lidlu, napisane na nim, że to quark i pod spodem są różne musy. Do tego sa jeszcze czekoladowe groszki, ale ja ich nie dodaję. Biganie nawet mi się spodobało, choć z kondcyję kiepsko..... no ale praktyka czyni mistrza ![]() Daj znać jak wyjdzie Ci makaron, ja na dzień dzisiejszy chyba jestem na to za leniwa/mam za mało czasu ![]() Nieeee chce mi się wstawiać wczorajszego jadłospisu Dzięki za komentarz
|
|
#478 |
|
Zadomowienie
|
Utrzymanie
(miała być redukcja, no ale wyszło jak wyszło )I: serek wiejski 200g z jagodami, poppingiem z amarantusa i zarodkami pszennymi. banan. II: jajecznica z dwóch jajek ze szczypiorkiem i pomidorem. III: gotowana młoda kapusta z marchewką, koncentratem pomidorowym i czymś tam jeszcze (nie wiem dokładnie). IV: sałatka z sałaty lodowej, pomidora, ogórka, papryki, szczypiorku z oliwą z oliwek, posypane zarodkami pszennymi i amarantusem. garść migdałów. V (na imprezie): chipsy, paluszki, pieczony chleb z sosem, alkohol (owoc leśny mocny + cola light z biedronki
|
#479 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Oczywiscie jadłospis zamieszczę wieczorem aby nie odbiegać od tematu ale jak zwykle mam pytanie odnośnie pewnego dania ![]() Tym razem chodzi mi o dietetyczne spaghetti bolognese ![]() -Mięso mielone z indyka -Makaron pełnoziarnisty -Sos z pomidorów (naturalny , nie zaden fix )-Cebula , czosnek , oregano , bazylia , i wiadomo sól/pieprz/wegeta ![]() I wszystko na oliwie z oliwek ! I moge spokojnie zjeść taką michę na redukcji dziewczyny ? co Wy o tym myslicie ! dziekuje za pomoc z góry
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
I 3 kromki razowego słonecznikowego z twarożkiem, łososiem i ogórkiem
II 3 kawałki ciasta jogurtowo-owocowego upieczonego dla mamy ![]() III micha łazanek z kapustą i grzybami, 2 kawałki tego samego ciasta IV serek wiejski z 2 kiwi, płatkami ala cooke creaps, płatkami zdrowy błonnik, poduszeczkami owsianymi V chyba 3 kromki pszennego z serem Brie i żurawiną i pewnie jeszcze kawałek ciasta
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.

Były jeszcze takie w miodzie kiedys i też nie widziałam. Ja najbardziej lubię cornflakesy z zimnym mlekiem

, wafel ryżowy, jabłko, kubek cappucino