Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-25, 23:12   #4141
Soleilka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
O tym nie wiedzialam

Ja tez sie nie malowalam. A wyobraz sobie, ze TZ jest dalej w pracy
Wyrwal sie tylko po to, zeby z Michalem posiedziec. Do jutra musi zrobic samochod, bo go nie bedzie caly dzien, a jutro tez maja warsztat otwarty.
Z pol godziny temu jeszcze dzwonil, ze dalej grzebie i musi skonczyc dzisiaj. Pierwszy raz tyle siedzi. Zazwyczaj nawet jesli musial cos zrobic to konczyl max do 20...
Jakby nie mogl odpuscic i wrocic, a samochod by wyjechal w poniedzialek... Ech. Zaluje, ze go wyciagnelam z pracy, tak by juz byl ze mna. Nawet dzwonil kolo 20, zebym zalatwila kogos do Michala i posiedziala z nim, bo mu jeszcze zejdzie
Tak długo? Ma facet powera! Normalnie podziwiam... Chyba lubi swoją pracę?

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 23:15   #4142
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Czytam tak i próbuję się wbić w temat. Moje ząbki nie są super zdrowe, ale nigdy nie miałam z nimi poważnych problemów - lekarstwo, a potem plomba, to maks. Za to mąż raz, że nie ma zgryzu (rodziców nie była stać na aparat), a dwa, że problemy z zębami postępują mu szybciej niż u przeciętnego człowieka. Jego dentysta często jest w szoku. Wczoraj nawet nic od niego nie wziął za coś, co normalnie kosztowałoby kilkaset złotych. Taki to dla niego ciekawy przypadek
To ma problem rzeczywiście, pozostaje mieć nadzieję, ze malutka odziedziczy zęby po mamie
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Wy jeszcze gadacie?

Wróciłam z ogniska firmowego, koledzy wypiewali mi sto lat i dostałam piekne kwiatki, wzruszyłam się, idę spac, mam nadzieję, że dzis i juz nigdy mi trchu nie zabraknie
Jak sympatycznie
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Tylko troszkę daleko mam do Ciebie

Fajnie Obcykana jesteś w nowym sprzęcie, a i pewnie komfort pracy jest lepszy
Zdecydowanie tak To duży plus pracy tutaj, a wiem, że jest wiele gabinetów nastawionych tylko i wyłącznie na kasę a inwestycji zero, nie chciałabym pracować w takim miejscu.
W swoim życiu zdążyłam i na fundusz pracować i w szkolnym gabinecie i w różnych prywatnych, ale tu zdecydowanie sprzęt i jakość pracy są najfajniejsze
Cytat:
Sporo, chociaz spodziewalam sie 3000 za zeba. Tak kiedys slyszalam, ale to raczej nie chodzilo o koronki tylko implanty.
U mojego dentysty nie ma takiego gazu tylko zwykle znieczulenie. Nie chce isc do nikogo innego.

Moze jego mama bardzo chciala miec corke?
Biedny chlopczyk, pewnie mu ciezko przy kolegach

I tak ze smoczkow zupelnie zeszlysmy na zeby
A jeśli chodzi o implanty to tak 3-4 tys za jeden, te ceny powyżej dotyczyły koron na własnych zębach.

Ja też chciałam bardzo córkę a tak bym nie skrzywiła dziecka,
jak go będą gnębić to wyłącznie z głupiego postępowania matki

Jakoś tak wyszło
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 23:17   #4143
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Tak długo? Ma facet powera! Normalnie podziwiam... Chyba lubi swoją pracę?
Zaznaczam, ze jest w pracy od 7 rano...
Lubi grzebac przy samochodach, to fakt, ale nie jest jakims pracoholikiem.
Po prostu jesli uslyszy, ze jakis samochod MUSI byc gotowy, to go zrobi. Bo klient przeciez MUSI tego dnia gdzies wyjechac...
Ech. A nie pomysli, ze ktos moze poczekac te 2 dni dluzej. Tyle sie slyszy o tym, ze mechanicy nie maja czasu, wiec nie robia samochodu, a on czasami robi nadgodziny tylko po to zeby dokonczyc samochod.
Niestety ma placone tylko od samochodu, nie ma zadnej podstawowej wyplaty.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 23:18   #4144
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem jak Ty, ja moja bladosc lubie, ale chcialabym sie troche opalic, minimalnie, zeby wygladac bardziej "zdrowo", bo denerwuja mnie komentarze od wszystkich dookola "ojjjj jaka ty jestes blada!"
lub teraz w ciazy "jaka ty jestes blada, musisz jesc wiecej zelaza bo zemdlejesz i zaszkodzisz dziecku".
Niektorzy po kilka razy w rozmowie zaznaczaja jaka jestem blada.
Też nie znoszę takich porad. Jestem blada nawet przy idealnym poziomie żelaza, chyba słabo się opalam, a na domiar złego na słońcu źle się czuję, więc jak co jakiś czas słyszę od tych samych osób, że muszę się opalić, to czuję narastającą we mnie agresję.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 23:20   #4145
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Zdecydowanie tak To duży plus pracy tutaj, a wiem, że jest wiele gabinetów nastawionych tylko i wyłącznie na kasę a inwestycji zero, nie chciałabym pracować w takim miejscu.
W swoim życiu zdążyłam i na fundusz pracować i w szkolnym gabinecie i w różnych prywatnych, ale tu zdecydowanie sprzęt i jakość pracy są najfajniejsze
Najważniejsze, że masz wysoki komfort pracy A i robisz to co lubisz. Fajnie tak robić właśnie w tym co się lubi
Cytat:
Zaznaczam, ze jest w pracy od 7 rano...
Lubi grzebac przy samochodach, to fakt, ale nie jest jakims pracoholikiem.
Po prostu jesli uslyszy, ze jakis samochod MUSI byc gotowy, to go zrobi. Bo klient przeciez MUSI tego dnia gdzies wyjechac...
Ech. A nie pomysli, ze ktos moze poczekac te 2 dni dluzej. Tyle sie slyszy o tym, ze mechanicy nie maja czasu, wiec nie robia samochodu, a on czasami robi nadgodziny tylko po to zeby dokonczyc samochod.
Niestety ma placone tylko od samochodu, nie ma zadnej podstawowej wyplaty.
Nieźle... Musisz go pilnować bo Ci się zapracuje, a to też źle...

Bloguję
Stary 2012-05-25, 23:20   #4146
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:

A jeśli chodzi o implanty to tak 3-4 tys za jeden, te ceny powyżej dotyczyły koron na własnych zębach.

Ja też chciałam bardzo córkę a tak bym nie skrzywiła dziecka,
jak go będą gnębić to wyłącznie z głupiego postępowania matki

Jakoś tak wyszło
Mozna sie niezle wzbogacic w takiej pracy - jesli sie nastawi glownie na korony, implanty...
Jasne ze nie mozna tak krzywdzic dziecka. A wiesz, ze ja tez bardzo chcialam teraz corke
Nie masz jeszcze czegos fajnego?

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-25, 23:22   #4147
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
paula i on naprawde tak dobrze dziala?
Paula podbijam pytanie

Ja zjadłam właśnie całego kalafiora - ale malutki był, bo młody
Jak zwykle wyspałam się w dzień i teraz szukam zajęcia. A TŻ zmęczony całym tygodniem już zasnął.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-25, 23:25   #4148
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Też nie znoszę takich porad. Jestem blada nawet przy idealnym poziomie żelaza, chyba słabo się opalam, a na domiar złego na słońcu źle się czuję, więc jak co jakiś czas słyszę od tych samych osób, że muszę się opalić, to czuję narastającą we mnie agresję.
Mam podobnie. Ale co mam zrobic. Opalac sie nie potrafie, slonce mnie nie lubi
Musze sie z tym pogodzic.

Cytat:
Nieźle... Musisz go pilnować bo Ci się zapracuje, a to też źle...
Teraz i tak bedzie zmieniac prace, bo w tej zapie... od rana do nocy, a wyplaty nie ma oszalamiajacej. Wszystko zalezy od tego jakie auto przyjedzie. Wiec sie nie martwie, mam nadzieje, ze szybko znajdzie inna prace (powysylal juz mnostwo CV do kopalni jako mechanik), oby tylko wyplata byla stala i pewna.
A jak u Was z praca?

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Paula podbijam pytanie

Ja zjadłam właśnie całego kalafiora - ale malutki był, bo młody
Jak zwykle wyspałam się w dzień i teraz szukam zajęcia. A TŻ zmęczony całym tygodniem już zasnął.
Odpisalam gdzies wczesniej, chyba ze sie nie wyslalo, az ide zobaczyc

Wlacz sobie jakis dobry serial

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-25, 23:25   #4149
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ja dziś też prawie nie jadłam... rano trochę owsianki i potem kawałek kurczaka... tak mnie gardło boli że ledwo coś mogę przełknąć... nawet nie piję nic bo od gorącego mam zgagę, najwyżej wodę mogę...
Hania, ciężkie dni masz ostatnio bidulko... Trzymaj się...
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 23:28   #4150
Paula SHIN
Zakorzenienie

Znalazlam:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4221
Tak jak napisalam, ja problemow z cera nie mam, ale o kremach BB slysze tylko pozytywne opinie Tylko trzeba znalezc odpowiednia firme, uwazac na podrobki i nie kupowac bubli w stylu garniera

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-25, 23:29   #4151
natee
Zakorzenienie

melduje sie po całym popołudniu latania po sklepach i sprzątania, padam na cycki
kupiłam sobie długą letnią sukienke i lniane przewiewne spodnie, najwięcej jednak czasu spędziliśmy kupując pralke, chociaz mielismy wybrany model, organizacja pracowników sklepu pozostawia wiele do życzenia

widze, ze zarzuciliście temat BB kremów podłapałam go już ostatnio jak była mowa o koreańskich kremach i z ciekawości zamówiłam sobie próbki tych z Skin79, Missha i Lioele.
moge powiedzieć, ze póki co zakochałam sie w Misshy (kolor 23, najciemniejszy, najlepszy dla mnie na lato) i Lioele, te kremiki są boskie i świetnie zastępują podkład

natee jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-25, 23:29   #4152
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz i tak bedzie zmieniac prace, bo w tej zapie... od rana do nocy, a wyplaty nie ma oszalamiajacej. Wszystko zalezy od tego jakie auto przyjedzie. Wiec sie nie martwie, mam nadzieje, ze szybko znajdzie inna prace (powysylal juz mnostwo CV do kopalni jako mechanik), oby tylko wyplata byla stala i pewna.
A jak u Was z praca?
TŻ był ostatnio w UP i nie ma dosłownie nic Dostał skierowanie do pokazania się w czerwcu na jakichś kursach o pracę, że niby ma się jej podjąć Tylko mogliby coś zaproponować a nie...
W niedziele jedzie na rozmowę w sprawie tymczasowej pracy i mam nadzieję, że wypali

Bloguję
Stary 2012-05-25, 23:33   #4153
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
To ma problem rzeczywiście, pozostaje mieć nadzieję, ze malutka odziedziczy zęby po mamie
Biedny, naprawdę... Cała jego rodzina tak ma. Od szwagra słyszałam nie raz o kanałowym. Mama po 50tce ma szczękę, a jego tata też powinien mieć (ma braki zębów przednich). TŻ jak był mały załapał jakąś chorobę i kilku dentystów podobno schrzaniło sprawę i jeszcze pogorszyło stan jego zębów.
U mnie szału nie ma, ale myślę, że jest normalnie. Nie wiem, jakie to ma znaczenie, ale ja byłam lepiej odżywiana niż on. Jego mama nie gotuje za zdrowo. Nigdy u nich w domu nie było jogurtów, sałatek z sałaty, pomidorów itp. Jak ziemniaki, to oczywiście sos (najlepiej z paczki) a jak makaron z sosem pomidorowym, to nawet nie z pomidorów z puszki, tylko z proszku Ja tam wprowadziłam kilka zmian u nich w domu w żywieniu. Jednak nadal na obiad albo kluchy albo ziemniaki, mięso i jakaś surówka. W kółko.
Mój dziadek za to mając 70 lat miał operację i mieli mega zagwozdkę, bo chcieli mu usunąć szczękę i nie mogli. Jakie było ich zaskoczenie, jak okazało się, że to są jego zęby!!! Normalnie wyrwać próbowali.

---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Cytat:
TŻ był ostatnio w UP i nie ma dosłownie nic Dostał skierowanie do pokazania się w czerwcu na jakichś kursach o pracę, że niby ma się jej podjąć Tylko mogliby coś zaproponować a nie...
W niedziele jedzie na rozmowę w sprawie tymczasowej pracy i mam nadzieję, że wypali
My tu wszystkie trzymamy za niego kciuki!!!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 23:35   #4154
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
melduje sie po całym popołudniu latania po sklepach i sprzątania, padam na cycki
kupiłam sobie długą letnią sukienke i lniane przewiewne spodnie, najwięcej jednak czasu spędziliśmy kupując pralke, chociaz mielismy wybrany model, organizacja pracowników sklepu pozostawia wiele do życzenia

widze, ze zarzuciliście temat BB kremów podłapałam go już ostatnio jak była mowa o koreańskich kremach i z ciekawości zamówiłam sobie próbki tych z Skin79, Missha i Lioele.
moge powiedzieć, ze póki co zakochałam sie w Misshy (kolor 23, najciemniejszy, najlepszy dla mnie na lato) i Lioele, te kremiki są boskie i świetnie zastępują podkład
Ja lubie skin79 ale jako ze jestem zadowolona z produktow do pielegnacji cery skinfood, zastanawiam sie nad ich BB kremami, opinie niestety sa rozne
Cytat:
Szkoda... Bede trzymac kciuki w niedziele. W koncu cos musi znalezc. Chocby na budowie, byle bylo.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-25, 23:36   #4155
blueberry88
Zakorzenienie

Zmykam. Może dobijecie do następnego wątku
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-25, 23:37   #4156
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Biedny, naprawdę... Cała jego rodzina tak ma. Od szwagra słyszałam nie raz o kanałowym. Mama po 50tce ma szczękę, a jego tata też powinien mieć (ma braki zębów przednich). TŻ jak był mały załapał jakąś chorobę i kilku dentystów podobno schrzaniło sprawę i jeszcze pogorszyło stan jego zębów.
U mnie szału nie ma, ale myślę, że jest normalnie. Nie wiem, jakie to ma znaczenie, ale ja byłam lepiej odżywiana niż on. Jego mama nie gotuje za zdrowo. Nigdy u nich w domu nie było jogurtów, sałatek z sałaty, pomidorów itp. Jak ziemniaki, to oczywiście sos (najlepiej z paczki) a jak makaron z sosem pomidorowym, to nawet nie z pomidorów z puszki, tylko z proszku Ja tam wprowadziłam kilka zmian u nich w domu w żywieniu. Jednak nadal na obiad albo kluchy albo ziemniaki, mięso i jakaś surówka. W kółko.
Mój dziadek za to mając 70 lat miał operację i mieli mega zagwozdkę, bo chcieli mu usunąć szczękę i nie mogli. Jakie było ich zaskoczenie, jak okazało się, że to są jego zęby!!! Normalnie wyrwać próbowali.

---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Super dziadek...!
Moj ojciec juz praktycznie nie ma zebow, mama ma czesciowa proteze juz X lat. Dziadkowie tez za dlugo nie mieli swoich zebow, wiec podejrzewam ze i ja szybko sie pozbede moich zebow

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-25, 23:38   #4157
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Najważniejsze, że masz wysoki komfort pracy A i robisz to co lubisz. Fajnie tak robić właśnie w tym co się lubi
Najczęsciej lubię czasem jak padam na pysk i mam wszstkiego dośc to trochę mniej
Cytat:
Nie masz jeszcze czegos fajnego?
Jedna moja pacjentka była na wycieczce w Stanach, jak wróciły z mamą to mama ją zachęca: powiedz pani doktor co widziałaś, ze były krokodyle i inne zwierzątka a mała do mnie- "najlepsze było jak babcia rzygała do torebki w samolocie" matka walnęła taką setę, ze myślałam że pod fotel wpadnie
Cytat:
Też mam próbki skin79 oriental gold i lioelle triple solution, oba bardzo fajne tylko jakoś mam opory żeby je kłaśc bez filtra, więc pod spód kremik z filtrem zapodaję
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Stary 2012-05-25, 23:40   #4158
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję
Cytat:
Szkoda... Bede trzymac kciuki w niedziele. W koncu cos musi znalezc. Chocby na budowie, byle bylo.
Staże będą dopiero w lipcu i to tylko 30 miejsc, więc są marne szanse na załapanie się... Mam nadzieję, że znajdzie chociaż dorywczą Dobre i 700 zł jakby wpadło...
Dziękuję

Bloguję
Stary 2012-05-25, 23:40   #4159
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Ja lubie skin79 ale jako ze jestem zadowolona z produktow do pielegnacji cery skinfood, zastanawiam sie nad ich BB kremami, opinie niestety sa rozne
a możesz polecic jakieś kremy na noc ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-25, 23:41   #4160
Soleilka
Zakorzenienie

omg http://www.ogloszenia.tarnobrzeg.inf...525214820.html

Bloguję
Stary 2012-05-25, 23:44   #4161
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam próbki skin79 oriental gold i lioelle triple solution, oba bardzo fajne tylko jakoś mam opory żeby je kłaśc bez filtra, więc pod spód kremik z filtrem zapodaję
ja właśnie ostatnie 3 dni testowałam te kremiki na ostrym słonku i powiem, ze filtry naprawdę działają
dla mnie jednak Skin79 są za blade, ale mają z tej serii świetny rozświetlacz

Stary 2012-05-25, 23:47   #4162
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Myślę, że jak najbardziej sposób odżywiania to jeden z czynników determinujących zdrowie zębów

Mój dziadek ze strony mamy identycznie też ma wszystkie zęby swoje, bodajże jednego nie ma, ale uzupełnione jest to mostem jest grubo po 80
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Stary 2012-05-25, 23:48   #4163
Soleilka
Zakorzenienie

Muszę ją mieć http://beautyhairandfashion.blogspot...ka-golden.html

Bloguję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-25, 23:49   #4164
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
a możesz polecic jakieś kremy na noc ?
Z koreanskich produktow uzywam glownie sleeping pack na noc chocby innisfree. Mialam tez kremy skinfood i z kazdego bylam zadowolona, ale ja jestem maniaczka skinfood nawet krem pod oczy mam ze skinfood.

Cytat:
Dziękuję

Staże będą dopiero w lipcu i to tylko 30 miejsc, więc są marne szanse na załapanie się... Mam nadzieję, że znajdzie chociaż dorywczą Dobre i 700 zł jakby wpadło...
Dziękuję
Wazne zeby cokolwiek Wam wpadlo. Jak nic nie znajdzie to moze praca w jakims markecie? Tam zawsze sa miejsca...

Cytat:
Najczęsciej lubię czasem jak padam na pysk i mam wszstkiego dośc to trochę mniej

Jedna moja pacjentka była na wycieczce w Stanach, jak wróciły z mamą to mama ją zachęca: powiedz pani doktor co widziałaś, ze były krokodyle i inne zwierzątka a mała do mnie- "najlepsze było jak babcia rzygała do torebki w samolocie" matka walnęła taką setę, ze myślałam że pod fotel wpadnie
Padlam!

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-25, 23:55   #4165
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Wazne zeby cokolwiek Wam wpadlo. Jak nic nie znajdzie to moze praca w jakims markecie? Tam zawsze sa miejsca...
Po supermarketach też roznosi CV
Teraz ma ofertę śpiewania na weselach, ale nie wiadomo czy na żywo spodoba się członkom grupy...

Bloguję
Stary 2012-05-25, 23:57   #4166
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Co za pomysl

Cytat:
Po supermarketach też roznosi CV
Teraz ma ofertę śpiewania na weselach, ale nie wiadomo czy na żywo spodoba się członkom grupy...
I nawet na kasie nie ma miejsc?! Dziwne, u mnie w miescie w realu odpowiadaja w ciagu kilku dni praktyczine na kazde CV, bo nikt za dlugo nie chce tam pracowac. Do tesco tez dosc latwo sie dostac...
No to jeszcze za wesela trzymam kciuki. Cos sie w koncu uda

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-26, 00:03   #4167
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
I nawet na kasie nie ma miejsc?! Dziwne, u mnie w miescie w realu odpowiadaja w ciagu kilku dni praktyczine na kazde CV, bo nikt za dlugo nie chce tam pracowac. Do tesco tez dosc latwo sie dostac...
No to jeszcze za wesela trzymam kciuki. Cos sie w koncu uda
Tutaj jest duże bezrobocie... No i wyobraź sobie, że masz do wyboru 10 pń z kursem na kasę fiskalną i doświadczeniem albo młodego faceta bez kursu i doświadczenia... Kogo byś wzięła?
Zresztą z supermarketów jest: 2 Lidle, Carrefour, Kaufland i kilka Biedronek Składał CV do budowlanych sklepów, do pizzerii, do restauracji na pomoc kuchenną, pytał po budowach... U nas jest ten problem, że nie mamy prawa jazdy ani samochodu, przez co dużo ofert odpada, bo nie ma jak dojechać A 1500 zł wydać na zrobienie prawka to teraz dla nas majątek...

Może jeszcze jak coś wypali jakaś budowa czy coś Fajnie by było... Nie liczymy na dużo kasy, ważne żeby jakakolwiek była

Bloguję
Stary 2012-05-26, 00:06   #4168
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Tutaj jest duże bezrobocie... No i wyobraź sobie, że masz do wyboru 10 pń z kursem na kasę fiskalną i doświadczeniem albo młodego faceta bez kursu i doświadczenia... Kogo byś wzięła?
Zresztą z supermarketów jest: 2 Lidle, Carrefour, Kaufland i kilka Biedronek Składał CV do budowlanych sklepów, do pizzerii, do restauracji na pomoc kuchenną, pytał po budowach... U nas jest ten problem, że nie mamy prawa jazdy ani samochodu, przez co dużo ofert odpada, bo nie ma jak dojechać A 1500 zł wydać na zrobienie prawka to teraz dla nas majątek...

Może jeszcze jak coś wypali jakaś budowa czy coś Fajnie by było... Nie liczymy na dużo kasy, ważne żeby jakakolwiek była
A Ty nie masz mozliwosci nic dorobic? Jakies katalogi? Lekka praca dorywcza?
Naprawde kiepsko u Was z praca, szkoda ze nie macie mozliwosci przeniesienia sie do innego miasta...

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-05-26, 00:10   #4169
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
A Ty nie masz mozliwosci nic dorobic? Jakies katalogi? Lekka praca dorywcza?
Naprawde kiepsko u Was z praca, szkoda ze nie macie mozliwosci przeniesienia sie do innego miasta...
Aktualnie nie mam co... Byłam w Avonie, ale klientki mi się wykruszyły Robiłam też kolczyki, ale... zapotrzebowanie zaczęło maleć gdy każdy się za to zabrał. Ciągle myślę nad jakimiś robotami w domu. Tylko nie wiem za co się złapać. Bo na weekendach później będzie szkoła, na tygodniu dziecko i nie wiem czy to pogodzę. A nikt mi w opiece nie pomoże...
A i póki mam alimenty, to nie mogę pracować, bo przepadną. A tak to chociaż te 500 zł miesięcznie jest i mogłam powoli wyprawkę kompletować. Nie wiem jak będzie teraz... Bo szkoła + rachunek za telefon to wychodziło mi 200 zł A jak alimenty przepadną to za co ja sobie szkołę opłacę

Bloguję
Stary 2012-05-26, 00:15   #4170
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Aktualnie nie mam co... Byłam w Avonie, ale klientki mi się wykruszyły Robiłam też kolczyki, ale... zapotrzebowanie zaczęło maleć gdy każdy się za to zabrał. Ciągle myślę nad jakimiś robotami w domu. Tylko nie wiem za co się złapać. Bo na weekendach później będzie szkoła, na tygodniu dziecko i nie wiem czy to pogodzę. A nikt mi w opiece nie pomoże...
A i póki mam alimenty, to nie mogę pracować, bo przepadną. A tak to chociaż te 500 zł miesięcznie jest i mogłam powoli wyprawkę kompletować. Nie wiem jak będzie teraz... Bo szkoła + rachunek za telefon to wychodziło mi 200 zł A jak alimenty przepadną to za co ja sobie szkołę opłacę
Raczej w domu nie da sie nic zarobic. Probowalam na wszystkie sposoby.
Juz predzej po porodzie mozesz sobie dorobic sprzatajac gdzies. Czesto nawet zaklady fryzjerskie zatrudniaja kogos dodatkowo po to zeby wieczorem wysprzatal dokladnie
I w tym czasie TZ moze zostac z dzieckiem. Duzo nie wpadnie, ale zawsze cos.

Musze leciec, bo oczy mi sie zamykaja, juz powoli przestaje kontaktowac
Pisz jak Wam idzie szukanie pracy. Moze wspolnymi silami wpadniemy na pare pomyslow. Sporo nas tutaj i kazda za Was trzyma kciuki. Musi sie ulozyc i pewnie sie ulozy na ostatnia chwile przed porodem

Nasze Drugie Dziecko

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości