Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-26, 11:56   #1621
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Mój mąż też zawsze skarpety w róg rzuci, jak się rozbiera to ubrania na fotel i niech sobie leżą... Zawsze sprzątać po nim musiałam albo krzyczałam na niego A teraz jak mieszka u teściowej to nawet skarpetki i slipki upierze, jaki pozorant
Jeden z moich byłych też zawsze rzucał skarpety jak się rozbierał koło łóżka, rano szedł do pracy a skarpety leżały. Skończył z tym jak raz do kanapek do pracy dorzuciłam mu między kromki te oto brudne skarpety z całego tygodnia
Stary 2012-05-26, 11:59   #1622
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że dużo wcześniej się nie rozpakuje. Ale już na początku września bym chciała... Podobno chłopaszkom się na świat nie spieszy
ja tez bym tak gdzieś chciała ale tez słyszałam że chłopaczki lubia sobie przedłuzyc pobyt u mamusi w brzuszku.także to co my chcemy a to czego chca nasze maleństwa to zupełnie inne sprawy.najważniejsze żeby wszystko było w porzadku i byli zdrowi i silni
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 12:00   #1623
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
uuuu niefajna sytuacja ale trzeba troszeczkę wyrozumiałości wypadki chodzą po ludziach tylo czemu nie posiadali Twego nr tel przy kartotece? ehhh ...
Konczi,bo to nie mój lekarz.Do niego szłam tylko na usg
Dziś zadzwoniłam,by się umówić na wtorek i powiedział,że niezależnie o której godzinie przyjdę,przyjmnie mnie poza kolejnością-no i zapunktował sobie,oczywiście też przepraszał i sprawdzał w kartotece,były 3 kobietki o moim nazwisku,ale żadna nie Katarzyna

Właśnie wróciłam z Kościółka,byłam na Komunii u siostrzeńca tża,a jutro przyjęcie będzie.Trochę się nastałam,dopiero później przesunęłam się w stronę bocznych ławek i od razu pewna pani mi ustąpiła miejsca,ale mi się miło zrobiłoa ciężarówek widziałam sporo,koło mnie było ze 4,a w całym kościele?uuuu

Witam się z Wami,ale nie mam zabardzo dziś humoru...
Miłego weekendu

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 12:03   #1624
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z Kościółka,byłam na Komunii u siostrzeńca tża,a jutro przyjęcie będzie.Trochę się nastałam,dopiero później przesunęłam się w stronę bocznych ławek i od razu pewna pani mi ustąpiła miejsca,ale mi się miło zrobiłoa ciężarówek widziałam sporo,koło mnie było ze 4,a w całym kościele?uuuu

Witam się z Wami,ale nie mam zabardzo dziś humoru...
Miłego weekendu
Ja też dziś na mieście naliczyłam 4 ciężarówki, jakiś baby boom w tym roku. Fajnie
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 12:08   #1625
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

ja to sie smieje sama z siebie ze jak czlowiek nie jest w ciazy to nie zwraca na ciezarowki uwagi. a odkad jestem to tylko ciezarowki na ulicy widze. i nawet w de jest ich troche.

co do tych recznikow z Ikei to one sa jakos kozystniejsze w cenie niz z innego sklepu bo sie nie orientuje. bo tak z 2 trzeba miec co nie?

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 12:12   #1626
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Jeden z moich byłych też zawsze rzucał skarpety jak się rozbierał koło łóżka, rano szedł do pracy a skarpety leżały. Skończył z tym jak raz do kanapek do pracy dorzuciłam mu między kromki te oto brudne skarpety z całego tygodnia
.
Mój TŻ zostawiał ciuchy przy łóżku, tak jak się rozbierał. Tylko gacie zabierał do łazienki. . Raz rozmawiałam przez skype z koleżanką i akurat po sobie taki syf zostawił, że się babka śmiała z Niego . 'Niechcący' podsłuchał . Od tego czasu do kąpieli rozbiera się w łazience .

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Ja też dziś na mieście naliczyłam 4 ciężarówki, jakiś baby boom w tym roku. Fajnie
Mam wrażenie, że jakiś wyż demograficzny się szykuje
Stary 2012-05-26, 12:19   #1627
gda
Zakorzenienie

Widziałyście? Hehe

http://www.giantmicrobes.pl/infekcje...tmicrobes.html

Chyba kupię synkowi rzeżączkę i kiłę
gda jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-26, 12:24   #1628
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Widziałyście? Hehe

http://www.giantmicrobes.pl/infekcje...tmicrobes.html

Chyba kupię synkowi rzeżączkę i kiłę
Mnie urzekła kiła i rzęsistek pochwowy :P
Stary 2012-05-26, 12:34   #1629
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:

dobra metoda

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 12:35   #1630
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
przyznaje rację zresztą siostry to chyba najlepsze kandydatki na tę odpowiedzialną życiową rolę chrzestnych nie ?
O nie!!!nie u mnieCoraz częściej żyje w przekonaniu,że z rodziną to tylko na zdjęciuMam dwie i żadna nie jest i nie będzie u nas chrzestną.

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Żebyś wiedziałababy boom na całego!!!!

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
ja to sie smieje sama z siebie ze jak czlowiek nie jest w ciazy to nie zwraca na ciezarowki uwagi. a odkad jestem to tylko ciezarowki na ulicy widze. i nawet w de jest ich troche.
Też tak zawsze mówiłam.A moja starsza siostra nie jest i ciągle widzi ciężarne kobiety,ale rzeczywiście-dużo nas

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 12:47   #1631
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
co do tych recznikow z Ikei to one sa jakos kozystniejsze w cenie niz z innego sklepu bo sie nie orientuje. bo tak z 2 trzeba miec co nie?
Niewiem ile takie duże kosztują w sklepie, bo takich nie widziałam, tylko w Ikei. Dla Pauli miałam taki i ten normalny z kapturkiem, jakie są w sklepach i ten duży do dziś używa a mały szybko był za mały. Teraz kupuję dwa duże.

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Mnie urzekła kiła i rzęsistek pochwowy :P
A mi się nie otwiera ta strona.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-26, 12:50   #1632
lidka0308
Zadomowienie

Dziewczynki a tutaj tak jak obiecałam na drugim zdjęciu moja córeczka a na pierwszym ja i moja najmłodsza siostrzyczka ale to jeszcze z przed ciąży jak widać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0024.jpg (95,5 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0104.jpg (38,5 KB, 47 załadowań)
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 12:56   #1633
Iwoncia81
Zakorzenienie

Jak dwie kropelki wody - bardzo podobne jesteście
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 13:00   #1634
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
ooo ale fajnie:P, ja całe życie na wsi mieszkam, teraz z tżtem wyjeżdżam od nas i już w mieście, a właściwie w miasteczku, ale takim malutkim ,więc nawet nigdy nie widziałam jak seriaal kręcili, a chętnie bym popatrzyła

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Biedny malutek? Ile ma lat?

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Jejku kochany ja juz jestem mamą. Już się nie moge doczekać, aż mój maluch kiedyś tak do mnie powie
Popatrzeć to może i fajnie, ale jak u mnie w pracy kręcili film, to myślałam, że się wykończę, bo musiałam ekipy pilnować na każdym kroku - towary sobie brali z półek, otwierali i jedli nikogo nie informując, dobrze, że monitoring mam więc od razu spisywałam, co tam wzięli i później upomniałam się u kierownika planu, żeby za to zapłacił a mieli przecież swój cały barobus i kupę żarcia, to nie musieli moje podkradać
Stary 2012-05-26, 13:13   #1635
LadyBeatta
Zadomowienie

dobry dien ja dzis ratuje moje wlochiszcza, wczoraj pofarbowalam sie jasnym brazem, ktory wyszedl prawie czarny, a dzis nakladalam juz olej a teraz maseczke^^ ide nadrabiac

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-26, 13:22   #1636
lidka0308
Zadomowienie

A tak w ogóle się nawet nie przywitałam, więc dzień dobry!

Wszystkiego najcudowniejszego w ten wyjątkowy dzień mamusiom obecnym i przyszłym!

Za waszymi radami też wybrałam się do Pierdonki i zakupiłam proszku i chusteczek nawilżanych, więc kolejny punkt z listy jest aaa no i jeszcze tą oliwkę wzięłam, żeby w razie czego do wody w wanience dolewać.

Później były mega zakupy w Ikealandzie, bo kompletujemy meble do kuchni i tym razem szły szafki górne i przy okazji inne pierdoły, jak szklanki, foremki do lodów i takie tam pierdoły, więc w sumie to mam dziś bardzo udany dzień, teraz tylko spać mi się chce

Iwonka wszyscy tak mówią, że Eliza do mnie podobna, jakby moją córką była a nie siostrą
Stary 2012-05-26, 13:33   #1637
tamlin111
Zakorzenienie

Poczytałam właśnie o pieluchach Dada z Biedrony i opienie są świetne. Te nowe Dada Premium ponoć lepsze od pampersów. Wcześniej stare były dla mnie dobre, ale używałam tylko bodajże 4. Teraz zakupię dla maluszka też biedronkowe. Dwójki 80 szt. jest teraz po 28,99zł.
Stary 2012-05-26, 13:40   #1638
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Poczytałam właśnie o pieluchach Dada z Biedrony i opienie są świetne. Te nowe Dada Premium ponoć lepsze od pampersów. Wcześniej stare były dla mnie dobre, ale używałam tylko bodajże 4. Teraz zakupię dla maluszka też biedronkowe. Dwójki 80 szt. jest teraz po 28,99zł.
one chyba i bez promocji tyle kosztują, jakiś czas temu patrzyłam na półce i też była taka cena a dopiero potem zobaczyłam że w gazetce to samo
Stary 2012-05-26, 13:42   #1639
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
one chyba i bez promocji tyle kosztują, jakiś czas temu patrzyłam na półce i też była taka cena a dopiero potem zobaczyłam że w gazetce to samo
No to super. Jakby były rzeczywiście takie super i za taką cenę to rewelacja. Pampersy są fajne ale Pauli nieraz przeciekały jak była starsza, dlatego zmieniłyśmy na Dadę właśnie. Miała wtedy trochę ponad rok.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-26, 13:55   #1640
LadyBeatta
Zadomowienie

gratuluje rozpoczecia kplejnych tygodni i poznania plci mamusiom
tak spojrzalam na skierowanko, tez mam glukoze 75g. mowicie ze trzeba ja kupic w aptece? mam nadzieje, ze bede mogla sobie wyjsc potem na te 2 godz, nie chce mi sie siedziec w labie
Stary 2012-05-26, 14:32   #1641
Filusia88
Zadomowienie

cześć WAM
gratuluję wizyt i kolejnych lecących tygodni

Ja wczoraj miałam napisać po wizycie ale jakaś taka senna byłam że w końcu od razu po prysznicu spać się udałam...
za to dziś relacja Was nie minie

u mojej królewny wszystko w najlepszym porządku i płeć potwierdzona DZIEWCZYNKA na 100%
waży 500g i niesamowicie się kręci i kopie (także w ciągu badania - dlatego mamy niesamowite fotki) przy odrobinie mobilizacji i chęci wrzucę je tutaj potem
wszystkie wyniki w normie i ciąża wg Pani dr przebiega książkowo... dodała że żeby zaszkodzić dzidzi trzeba byłoby się nieźle natrudzić
mamy portrecik w 3d i po nim wnioskujemy że nosek tatusiowy będzie Baśka miała
generalnie mam zachować zwykłą aktywność i się niczym nie przejmować
bardzoi zadowoleni wyszliśmy z wizyty
Stary 2012-05-26, 14:36   #1642
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
cześć WAM

Ja wczoraj miałam napisać po wizycie ale jakaś taka senna byłam że w końcu od razu po prysznicu spać się udałam...

u mojej królewny wszystko w najlepszym porządku i płeć potwierdzona DZIEWCZYNKA na 100%
waży 500g i niesamowicie się kręci i kopie (także w ciągu badania - dlatego mamy niesamowite fotki) przy odrobinie mobilizacji i chęci wrzucę je tutaj potem
wszystkie wyniki w normie i ciąża wg Pani dr przebiega książkowo... dodała że żeby zaszkodzić dzidzi trzeba byłoby się nieźle natrudzić
Filusia cudne wieści
Tak trzymać

Moja dzidzia spała i doktorek musiał się natrudzić, żeby ją do ruchu pobudzić i buziulkę zasłaniała wstydnisia, no ale jakoś też dał radę fotę cyknąć- wyżej jest w moim poście
Stary 2012-05-26, 14:47   #1643
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
gratuluje rozpoczecia kplejnych tygodni i poznania plci mamusiom
tak spojrzalam na skierowanko, tez mam glukoze 75g. mowicie ze trzeba ja kupic w aptece? mam nadzieje, ze bede mogla sobie wyjsc potem na te 2 godz, nie chce mi sie siedziec w labie
Tak, zakupić w aptece .
Mi nie pozwolono nigdzie wyjść. Z tego, co się też orientuje przy ruchu byłby przekłamany wynik.

Filusia - Świetne wieści
Stary 2012-05-26, 16:14   #1644
kajaja
Zadomowienie

gratulacje udanych wizyt i potwierdzenia płci

ja już posprzątałam i ciacho upieklam zaraz lece na czereśnie i umyć autko
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 16:25   #1645
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

wszystkie pewnie gdzies wybyly dlatego dzisiaj cichutko na watku.

ja dzisiaj szukam po opisach wozkow. chce miec chociaz jakas baze wiedzy jak pojde do sklepu. wiem ze opis to jedno a pomacanie wozka i przejechanie sie po sklepie to drugie.

znalazlam strone z opiniami wozkow:

http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/w...-ranking-2012/

ktoras z was ma zamiar kupic wozek niemieckiej firmy Hartan?

http://www.bobowozki.com.pl/product_...0&%3CosCsid%3E

podobaja mi sie te Implast to polska firma ale oprocz fajnego wygladu to nie maja za fajnych recenzji.

http://www.bobowozki.com.pl/product_...2&%3CosCsid%3E

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 16:36   #1646
mala mysz
Raczkowanie

no to wrociłam od gina
zaglądał, oglądał, badał na wszystkie możliwe sposoby aż w końcu mówi że on się poddaje. Agata rozwija się dobrze, badania krwi i moczu idealne, wszystkie dodatkowe badania też ok, usg dopochwowe i zwykłe też wszystko elegancko, torbiel która była przy łożysku też się wchłonęła i on już kompletnie nie wie o co chodzi z tymi plamieniami. mówi że jeszcze w zęby mi tylko może zajrzec, bo wszystko inne to na wylot prześwietlil...
jedyna teoria to że od nadżerki to plamienie i że nie ma wpływu na małą. mogę powoli wstawać, iść na spacer, bo wszystko jest ok. hmmm...
długosć szyjki mowi ze tez dobra, 2,5cm, zamknięta, jjego zdaniem wszystko idealnie jest ok. a ja się teraz zastanawiam że 2,5 to mało chyba ale on uparcie że jest dobrze i mam luteine już odstawic.
no i sama nie wiem... lekarza nie będę już zmieniać bo przez całą ciąze juz u 7 byłam i ten jest najlepszy jak do tej pory.

a z innej beczki to mnie tż wkurza! wrócił dziś z delegacji i już mam go dość! jak wracał to mówie do niego czy po niego podjechać pod pracę żeby pieszo nie wracał a on mi na to: "no w sumie moożeeesz..." no dziękuje!!! wspaniale ze mi pozwolił! a za chwilę jego kolega pod pracą krzyczy "wszystkiego najlepszego z okazji dnia matki", a co moj kochany na to: "to agata ci zyczenia powinna składać, nie ja".
no i wrócił cudowny mąż. extra!

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
hejka ja dzis wkraczam w 22 tydzień

Wszystkim mamusiom życzę spokojnych kolejnych tygodni

biore się dalej za sprzątanie i za zupe pomidorową

miłego dzionka nie skrobcie duzo
gratulacje

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Dziewczynki a tutaj tak jak obiecałam na drugim zdjęciu moja córeczka a na pierwszym ja i moja najmłodsza siostrzyczka ale to jeszcze z przed ciąży jak widać
fajne zdjęcia!

Cytat:
cześć WAM

jupi! super!
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 16:53   #1647
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
My cienki kocyk kupimy w ikei, bo mamy jeden - biały i jestem z Niego zadowolona .
A gruby to nie mam pojęcia
my jeden chcemy taki typowo bawełniany a drugi grubszy
Cytat:
Witam po usg

: jupi::j upi::ju pi:

Nasza dzidzia jest dziewczynką na 100%

Tak że zaróżowia nam się na wątku, oj zaróżowia

Poszliśmy po wizycie do kina poświętować, bo dawno już nie byliśmy i oglądałam "Dyktatora", polecam do pośmiania się, naprawdę śmiesznie zryty film

Malutka ma wszystko na swoim miejscu, serduszko pięknie bije, zagrożenia wodogłowiem ani wadami mózgu nie ma, główka ma prawidłowe wymiary i ogólnie lekarz powiedział, że piękna zdrowa córeczka nam rośnie

I tak jak u Aga_ton zakładała nóżki za głowę i zasłaniała buźkę, ale się udało i to podejrzeć no i zdjęcie pipki też mam

Mega happy jesteśmy i całe badanie mamy nagrane i zdjątka w ilości trzech wydrukowane, więc postaram się jutro wrzucić, bo dziś już padam.

I chyba zmienimy koncepcję imienia na Liliana, bo moja teściowa tak ma i wiem, że w skrytości o tym marzy, a to złota kobieta jest, więc nich jej będzie a na małą będziemy wołać LILI

Aga_ton wielkie gratulacje po wizycie
Tylko tyle zdążyłam przeczytać, resztę nadrobię jutro

Dobranocka kochane

I Colds dodaj na listę, że u nas różowo
gratuluje dziewczynki
Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
JA też myślę, że to najlepsze rozwiązanie. Co prawda tż ma też siostrę, ale ona była już świadkiem na naszym ślubie. I uważam, że moje siorki i tak się lepiej będa nadawały, wnioskując też z tego, że np. to one przygotowały wszystkie zabawy na panieński, a moja świadkowa nie... I w ogóle świetne są, jeżeli chodzi teraz o dzidzię, cały czas kupują coś dzidzi, jakieś ubranka (oczywiście w miarę swoich możliwości finansowych), bo nie wszystkie z nich pracują (tzn. wszstkie pracują, jedna ma stałą pracę, a dwe młodsze uczą się w szkole średniej i zarabiają np. na jakiś promocjach, roznoszeniach ulotek itp.). I nawet chciały nam wózek kupić:O we trzy....ale co to to nie.... one za mało kasy na takie rzeczy mają, jak będą nadal chciały to moga kupić spacerówkę na wiosnę, bo taki wózek ok. 300 zł kosztuje. I dlatego mam dylemat która ma być chrzestną, bo po prostu wszystkie trzy się interesują. Ostatnio wyszłam od gina to juz miałam smsy, że mam im zdjęcie zdjęcia przysłać, ale niestety nie miałam zdjęcia.

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

kalafior zapiekany w piekarniku?
kochane masz siostry
Cytat:
wszystkiego najlepszego kochane Mamusie!

mam pytanie co do recznikow z ikei kiedys pisalyscie. moze ktoras wrzucić linka jak one wygladaja?
Tamlin taki mi kiedyś wrzucała też mi się podoba
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30194836/
Cytat:

Cytat:
podobna jesteś do siostrzyczki
Stary 2012-05-26, 17:04   #1648
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
sobie tegoe sprzedawcę sprawdzę również w takim razie - dziękuję

przyznaje rację zresztą siostry to chyba najlepsze kandydatki na tę odpowiedzialną życiową rolę chrzestnych nie ?
niestety, nie mogę się z Tobą zgodzić nie wiem kogo weźmiemy na chrzestną, bo na pewno nie moją siostrę... z chrzestnym nie ma natomiast problemu, będzie brat tż

Cytat:
Witam po usg

Nasza dzidzia jest dziewczynką na 100%

Tak że zaróżowia nam się na wątku, oj zaróżowia

Poszliśmy po wizycie do kina poświętować, bo dawno już nie byliśmy i oglądałam "Dyktatora", polecam do pośmiania się, naprawdę śmiesznie zryty film

Malutka ma wszystko na swoim miejscu, serduszko pięknie bije, zagrożenia wodogłowiem ani wadami mózgu nie ma, główka ma prawidłowe wymiary i ogólnie lekarz powiedział, że piękna zdrowa córeczka nam rośnie

I tak jak u Aga_ton zakładała nóżki za głowę i zasłaniała buźkę, ale się udało i to podejrzeć no i zdjęcie pipki też mam

Mega happy jesteśmy i całe badanie mamy nagrane i zdjątka w ilości trzech wydrukowane, więc postaram się jutro wrzucić, bo dziś już padam.

I chyba zmienimy koncepcję imienia na Liliana, bo moja teściowa tak ma i wiem, że w skrytości o tym marzy, a to złota kobieta jest, więc nich jej będzie a na małą będziemy wołać LILI

Aga_ton wielkie gratulacje po wizycie
Tylko tyle zdążyłam przeczytać, resztę nadrobię jutro

Dobranocka kochane

I Colds dodaj na listę, że u nas różowo
gratuluję córeczki chyba musisz bardzo kochać swoją teściową, skoro malutka będzie miała tak samo na imię

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

i chciałam się pochwalić,że dzisiaj świętujemy półmetek ciąży
Na suwaczku mamy 20 tydzieńczyli wchodzimy w 21

gratuluję kolejnego tygodnia

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
hejka ja dzis wkraczam w 22 tydzień

Wszystkim mamusiom życzę spokojnych kolejnych tygodni

również gratuluję już coraz bliżej niż dalej

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj i jutro już niedostępna, będe w pon. dopiero jak nie będe odsypiać weekendu
Dzisiaj u mamci imprezka, a jutro to jak nie będe w górach to w inne miejsce nas wywiezie, więc udanego weekendu życzę bez żadnych bóli i innych nieproszonych dolegliwości
w takim razie udanego wyjazdu życzę

Cytat:
dobrze zrobiłaś mój tż też ma takie zwyczaje więc może zrobię mu kanapeczkę z niespodzianką

Cytat:
A tak w ogóle się nawet nie przywitałam, więc dzień dobry!

Wszystkiego najcudowniejszego w ten wyjątkowy dzień mamusiom obecnym i przyszłym!

Za waszymi radami też wybrałam się do Pierdonki i zakupiłam proszku i chusteczek nawilżanych, więc kolejny punkt z listy jest aaa no i jeszcze tą oliwkę wzięłam, żeby w razie czego do wody w wanience dolewać.

Później były mega zakupy w Ikealandzie, bo kompletujemy meble do kuchni i tym razem szły szafki górne i przy okazji inne pierdoły, jak szklanki, foremki do lodów i takie tam pierdoły, więc w sumie to mam dziś bardzo udany dzień, teraz tylko spać mi się chce

Iwonka wszyscy tak mówią, że Eliza do mnie podobna, jakby moją córką była a nie siostrą
lidka, a możesz wstawić zdjęcie tych foremek do lodów bo ja od dawna takich szukam kiedyś były w ikei, później je wycofano, czyżby powróciły?

a na jakie meble się zdecydowaliście? my kupowaliśmy pod koniec tamtego roku i wybraliśmy abstrakt biały a elementami zielonego.

Cytat:
w takim razie lecę też je zakupię. warto spróbować. nie wiem, co bym bez Was zrobiła

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość

my dzisiaj zaczynamy 25 TYDZIEŃ zatem podwójne
gratuluję
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 17:11   #1649
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
cześć WAM

filusia, gratuluję córeczki coraz więcej dziewczynek na forum bardzo dobrze, równowaga musi być

a czy przypadkiem nie zmienialiście małej imienia bo coś mi się kojarzy, że Kalinka miała być? chyba, że coś mi się pokićkało..

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
no to wrociłam od gina
zaglądał, oglądał, badał na wszystkie możliwe sposoby aż w końcu mówi że on się poddaje. Agata rozwija się dobrze, badania krwi i moczu idealne, wszystkie dodatkowe badania też ok, usg dopochwowe i zwykłe też wszystko elegancko, torbiel która była przy łożysku też się wchłonęła i on już kompletnie nie wie o co chodzi z tymi plamieniami. mówi że jeszcze w zęby mi tylko może zajrzec, bo wszystko inne to na wylot prześwietlil...
jedyna teoria to że od nadżerki to plamienie i że nie ma wpływu na małą. mogę powoli wstawać, iść na spacer, bo wszystko jest ok. hmmm...
długosć szyjki mowi ze tez dobra, 2,5cm, zamknięta, jjego zdaniem wszystko idealnie jest ok. a ja się teraz zastanawiam że 2,5 to mało chyba ale on uparcie że jest dobrze i mam luteine już odstawic.
no i sama nie wiem... lekarza nie będę już zmieniać bo przez całą ciąze juz u 7 byłam i ten jest najlepszy jak do tej pory.

a z innej beczki to mnie tż wkurza! wrócił dziś z delegacji i już mam go dość! jak wracał to mówie do niego czy po niego podjechać pod pracę żeby pieszo nie wracał a on mi na to: "no w sumie moożeeesz..." no dziękuje!!! wspaniale ze mi pozwolił! a za chwilę jego kolega pod pracą krzyczy "wszystkiego najlepszego z okazji dnia matki", a co moj kochany na to: "to agata ci zyczenia powinna składać, nie ja".
no i wrócił cudowny mąż. extra!
mała mysz, może taka Twoja uroda z tymi plamieniami, skoro agatka rozwija się dobrze i wyniki też są w porządku to raczej nie ma powodu do zmartwień

a na męża to pała by się przydała
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 17:13   #1650
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Z siostrzyczką jesteście jak dwie krople wody. A córeczka słodziak

Cytat:
cześć WAM

Super

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
no to wrociłam od gina
Hmmm szkoda, że nic nie wyjaśniło się co z tymi plamieniami, ale najważniejsze że maleńka zdrowo sobie rośnie i jest ok !

Właśnie sobie wcinam lody z brzoskwiniami i bitą śmietaną.

Edytowane przez Almariel
Czas edycji: 2012-05-26 o 17:15
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości