|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
|
|
|
|
#3302 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
Gratulacje dla nowych mamuś!! Ja niestety nie załapałam się na tegoroczny Dzień Matki Mam przeczucie, że urodzę jutro...ale takie przeczucie to mam teraz prawie codzień.... Buziaki
|
#3303 |
|
Raczkowanie
|
Próbuję jednak przeczekać do jutra. Dziś ma dyżur moja leszczyńska domowa (ona jest "pomocnicza", ale bardzo chciałą być pierwszy raz przy porodzie domowym) a w nocy moja poznańska "główna" domowa położna.
Dlatego najlepiej jak urodzę jutro, bo będą wolne obie, a też chcę trochę odpocząć po nocnych skurczach, bo jednak 5h skurczy co 10 minut dały mi do myślenia ![]() Dlatego leżę sobie w łóżeczku, a tż robi obiadek i inne przygotowania. Skurcze mam co jakiś czas, ale nieregularne. Mam nadzieję że tak lekko rozwarcie będzie postępować bez strasznego bólu, a nad ranem jutro sobie podkręcimy herbatką z liści malin + schodzenie ze schodów + mizianie ![]() Trzymajcie kciuki, będę pisać jak mi idzie. W nocy jak miałam te skurcze to naszła mnie taka panika, że jak to już dzisiaj dzidzia z nami na świecie ma być? Ze ja jeszcze nie gotowa i w ogóle się nie znam na dzieciach. |
|
|
|
#3304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam zły humor jakos, oby tylko TZ mnie nie wkurzył bardziej jak wróci z pracy
Edytowane przez justys1358 Czas edycji: 2012-05-26 o 13:31 |
||
|
|
|
#3305 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No proszę, a już myślałam, że to tylko ja jestem taka utalentowana ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
|
|
#3306 |
|
Zadomowienie
|
Ale mnie dzisiaj szyja boli, spałam na takim walku, bo mój mąż wczoraj rozkładal łóżko i nie odłożył wałka na bok a ja oczywiście na nim zasnęłam no i nie mogę ruszyć głową w prawą stronę
![]() Muszę trochę posprzątać, potem mamy jechać do teściowej z kwiatkiem jak mąż wróci z dzialki a wieczorem grilla robimy. Mały cos dzisiaj nieruchliwy, aż do niego niepodobne, aż z pól godziny sie nie ruszał, ale teraz czkawki dostał, więc chyba wszystko ok. |
|
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak do niego zastukałam to się przeciągnął i raz nogę mi wypchnął, zły chyba że go matka budzi... a tak sam z siebie raczej nie ma ochoty się dziś wiercić...---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- z resztą ja dziś tez jakaś śpiąca łażę i do tego głowa coś mnie ćmi...
|
|
#3308 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja się umówiłam na wizytę już, będzie 8tyg po porodzie, bo lekarz ma urlop Cytat:
Cytat:
[QUOTE=Freya_85;34335433] Cytat:
Wszystkiego najlepszego Mamusie.... córa śpi, mąż w delegacji z prezentami. ja dostałam od małej zdjęcie w ramce ![]() w łóżeczku było ![]() 1.jpg Bolą mnie sutki. trochę mnie mała pogryzła |
|||||
|
|
|
#3309 |
|
Zadomowienie
|
niunia32 świetny prezent!
Mała do Ciebie bardzo podobna |
|
|
|
#3310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Michałowa, agabre - gratuluję!
I dla nas wszystkich, rozpakowanych i nie - najlepsze życzenia z okazji Dnia Mamy ![]() :br zydal:Cytat:
U mnie, że kontrola po 6 tygodniach Więc idę.![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, w nawiązaniu do tego co Gaabbi napisała, oczyszczanie noska u dzieciaków jest bardzo ważne. Maciek przez 2 dni jakoś gorzej spał, przy jedzenie rzucał się na cyca, a zaraz przestawał jeść. Nic nie wskazywało na to, że coś w nosku siedzi, ale profilaktycznie psiknęłam solą morską i pociągnęłam Fridą. JAKI GLUT wyszedł... Dziecko jak nowe.
|
|
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3312 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej!
Już spieszę Was wspomóc w pisaniu Duuużo mam pozaznaczane do cytowania, to zaraz jakiś elaborat strzelę Wczoraj znowu mnie prasowanie powstrzymało. Posiadanie 30 pieluszek tetrowych jest wygodne, bo mi spokojnie wystarcza, czy to pod pupę do przewijania, czy się uleje, następna do kąpieli, itp. ale jak już siądę do prasowania... Ale właśnie tak jak i przy rzeczach Maksa, tak i teraz to jedyny czas, kiedy potrafię siedzieć przy prasowaniu więc nie spiesząc się, wygodnie sobie wczoraj poprasowałam i 1,5 filmu do tego oglądnęłam ![]() Dzis już wizyta u mamy odbyta, młodsze dziecię śpi, starsze z tatą na festynie przedszolnym (ja i Kaj niestety nie poszliśmy, bo masa ludzi i głośno tam...), zupka się gotuje, a reszta spraw może poczekać, aż się zrelaksuję przy wizażu ![]() Oczywiście otrzymałam już dziś przepiękną laurkę od Maksia, a od Kaja jak codzień fantastyczne minki |
|
|
|
#3313 | |
|
Wtajemniczenie
|
WitamMamusie!!!
Na początku gratulacje nowo rozpakowanym mamusiom!!!!!!! ![]() oraz Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Mamusi ![]() Cytat:
STermimarem??mi jest jej żal bo oczy wychodzą z orbit jak psikam ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- chyba dostalam okres
|
|
#3314 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
centipede, Michałowa, agabre, serdeczne gratulacje!!!
A, jeszcze z niusów u nas - odpadł nam kikutek Cytat:
Taak... U mnie to też norma z zapominaniem ![]() Cytat:
Myślę, że te 3 dni przed terminem to już wielkiego znaczenia nie ma, choć tu za mało wiem z medycznego punktu widzenia Różnicy w poziomie bólu między moim pierwszym porodem z oksy, a drugim bez nie widzę. Pomijając fakt, że bólu z pierwszego porodu już nie pamiętam, a drugiego też już mi się coraz bardziej zaciera wspomnienie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie obiady jako tako , porządek... powierzchowny, a tż... Wieczorami zajmuje się i domem i dziećmi, ale zła jestem, bo nie weźmie jednak teraz tacierzyńskiego Tyle razy powtarzał, jak to 3 tyg. spędzi w domu (tydzień zwykłego urlopu i 2 tacierzyńskiego), a teraz nici z tego... Ja sobie daję radę z chłopakami, tylko mi smutno, bo inaczej to planowaliśmy. Tak to jest na stanowisku kierowniczym - jak jest wszystko dobrze, to dobrze, można czasem wyjść wcześniej z pracy, coś pokombinować, itp. ale jak jest źle, to trzeba być w gotowości niemal o każdej porze dnia i nocy Ale pracę trzeba szanować... Dobrze, że przynajmniej cały ubiegły tydzień miał wolny i był u nas codziennie w szpitalu.Cytat:
Brawo za opis i gratuluję córeczki ![]() Podejrzewam jak się czujesz, bo po pierwszy porodzie też miałam takie jazdy po ubytku krwi. Życzę lepszego samopoczucia wkrótce! Cytat:
![]() Dobrze, że masz nas i możesz do nas bez ograniczeń "mówić" ![]() Też mnie dziwi aż takie straszenie przez lekarza. Ale tak to jest, jedni niczym się nie przejmują, a inni ze wszystkiego robią wielkie halo... A jaki masz antybiotyk? Jak taka jest "bojąca" się ta lekarka to tym bardziej powinna dać Ci taki najbezpieczniejszy. Ja miałam Duomox (jak zresztą większość nas tu chorujących w ciąży) i normalnie rodziłam i dalej go zażywałam po porodzie, na 1 dobę mi jeszcze wtedy zostało. Nawet mi go nie brali w szpitalu, tylko powiedzieli, żebym sobie trzymała i sama zażywała. Ale oczywiście zaznaczyli w papierach, że mam infekcję i antybiotyk i Kaj miał przez 3 doby badane CRP (ten wskaźnik czy jest infekacja w organiźmie). Przez 2 doby miał lekko podwyższone, ale w 3. już było dobrze i w 4. nawet nie badali. Nic się nie martw! Będzie dobrze Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3315 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() RMUA zawsze można do tygodnia dowieźć, a pomocy muszą i tak udzielić. Cytat:
Im więcej, tym lepiej. Ciężko to tak jednoznacznie określić, że np. całą brodawkę, bo różne są wielkości brodawek. W każdym razie moje niewielkie znikają w buziaku w całości A jak dziecię za mało zassie, to włożyć mały palec w kącik ust, między dziąsełka i poluzować "zacisk" , wyciągnąć z buzi i jeszcze raz przystawić!Pisz, pisz! Każdą informację warto przeczytać i skonfrontować ze swoją wiedzą i opinią ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hm... olla pisze po kilka/kilkanaście postów w każdej części i coś mi świta, że miała mieć w maju sesję czy obronę pracy. Poczekajmy jeszcze, może się odezwie. Zresztą teraz jak jesteśmy w większości bardziej zajęte, ale też dość szybko piszemy, to można tak ze dwie części poczekać, czy ktoś się odzywa. Ja tak przynajmniej robiłam gdzieś od V cz. Cytat:
![]() Ślicznie! ![]() kapukat, gdzieś mi jeszcze Twój post umknął... Trzymaj się, Kochana! Toż to faktycznie Adaś już prawie 2 miechy ma i lada moment 3 stukną. Trzymam kciuki, żeby kolki jak najszybciej Wam odpuściły! ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
To macica cały czas się oczyszcza... A miałaś jakąś przerwę w krwawieniu i teraz znowu? Mnie właśnie wczoraj położna pytała, czy krwawienie jest cały czas po trochę czy tak falami, odpowiedziałam, że po trochę i nie wnikałam w temat o co chodzi... ![]() Nie wiem, jaki jest Sterimar dla niemowląt, ale ten normalny jest koszmarny. Ja go nie cierpię używać (kupiłam tylko raz), tak mocno pryska, o Maksie nie wspomnę. Spróbuj Disnemar, on psika bardzo delikatnie! |
|||||||
|
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
hej
gratulacje dla nowych rozpakowanych )wczoraj zrobilam mlodemu calutki dzien z butelka, ani razu nie mial kolki, nie mial pierdow, brzuch go nie bolal. dzis juz na cycu i brzuch twardy co o tym myslicie? bo zastanawiam sie czy nie odstawic go od cyca.... Najpierw pojde do pediatry i popytam, ale moze Wy doswiadczone macie jakies pomysly czego tak sie dzieje. Kupilam wreszcie torbe do x-landera bo wczoraj doszly do sklepu!- ale brzydka :P.... mlody na spacerze z tata, dzis tz przyniosl bukiet roz rano i powiedzial, ze to od Leona )ja juz mam plamienie ale bardzooo malo, dzis sie kapalam bo mnie krzyz boli i chcialam sie troche wylezec w wannie. ;/ mam andzieje, ze nic sie nie stanie. za tydzien bedzie lecial 5ty tydz po porodzie i chyba tez sprobuje przytulanek, bo juz nie wytrzymam do wizyty :P.... mialam jeszcze o cos pytac, ale mi wylecialo z glowy DZIS nasze swieto, wsyztkiego najlepszego dla swiezych mamusiek !![]() przyszla mi posciel z andropola, ktora keidys mi polecalyscie- jest super wzielam ta 220x200 i kupilam dzis do niej koldre wiec bede sie uczyla z tz spac pod jedna, nie jak cale zycie pod dwoma :P
|
#3317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziś otworzyłam torbę szpitalną, zgodnie z podpowiedzią mamy.. że mi tam wszystko stęchnie tyle już czeka w gotowości. Eh. W czwartek byłam u gina, powiedział że rozwarcie na jeden mały paluszek.. wieczorem po wizycie łatałam w pokoju dziurę tapetową (po przeniesieniu kaloryfera) trochę się przy tym gimnastykowałam.. na 99% odszedł mi czop śluzowy, więc prawie pewna że zaraz urodzę poszłam spać. Mamy sobotę i nic, wczoraj byłam na ktg, wszystko w normie.. wieczorem "rodzicielskie" próby wygonienia bobasa.. wszystko na nic. W sumie się nie dziwię gdzie mu/jej będzie lepiej a ja i chciałabym i boję się.. eh.Miałam dziś mieć swoje święto.. a tu nic z tego. Gratulacje dla dzisiejszych mam |
|
|
|
|
#3318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mnie dzisiaj brzuch boli, jak na okres
Nie pamiętam, żeby kiedyś w ciąży mnie tak bolał Do tego często twardnieje, a Hania mało się przez to rusza Idę zaraz do wanny poleżeć, może trochę przejdzie.Byliśmy już po kwiaty (jestem zniesmaczona) i na cmentarzu u mojej Mamy. Wieczorem jedziemy do P Mamy na imieniny. P mnie prosi, żebym jeszcze z dwa tygodnie poczekała, żeby Hania nie była chuda SzmaragdowyKotku, chyba jednak nie robisz tak, jak napisałam Wciskasz na końcu odpowiedz po lewej stronie okna internetowego? Taką w kolorze fioletowym? Bo coś mi się wydaje, że wciskasz tę Odp. na dole pod ostatnią wiadomością ![]() Jak już Michałowa urodziła, to ja się wszystkiego spodziewam od dzisiaj Muszę dopakować torbę i czekam [QUOTE=Freya_85;34335433] Cytat:
Chcesz, żebym Cię usunęła z listy, czy przeniosła do Mam rozpakowanych? Nie chcę robić nic na siłę. A chyba się nie gniewasz, że zwróciłam uwagę na ciszę z Twojej strony? |
|
|
|
|
#3319 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() teoretycznie jesli jest to mleko z piersi w jednym i drugim przypadku to w takim razie jest różnica w jego podaniu i stąd takie a nie inne zachowanie organizmu synka... znawcą nie jestem, ale tak myślę ![]() ale słodko Cytat:
odstawiłam leki i jak ręką odjął a jak po kąpieli ? i czemu zniesmaczona? |
||
|
|
|
#3320 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Gaabbi;34338133]
Cytat:
:Oskar, ur 18.05, 3820 g, 57 cm, sn pewnie będę się więcej odzywać jak się przeniesiemy do odchowalni i będę mieć jakieś pyt dotyczące obsługi dziecka, bo na razie Oskar tylko je, śpi i w niesamowitym tempie zapełnia pampersy. problemów na razie brak, ale znając życie się pojawią
|
|
|
|
|
#3321 |
|
Rozeznanie
|
na początku gratuluje
Michalowa79......................... ..............(tp 18.06.2012 ) ur. 25.05.2012 Stanisław, 3150g, 51cm. sn aga_bre (Aga, 27 l.)...................... .........(tp 22.05.2012) ur. 26.05.2012 Mikołaj, 2740g, 52cm. pisałam do rinco smsa widocznie nie doszło, nie ważne jestem juz w domku,ledwo żyje ale jestem szczęśliwa Wiktor urodził się o 22:05 23.05. sn,waga 3895 długi 57 poród był niby szybki ale masakryczny, opisze szczegóły później, w ogóle to musieli mi krew przetoczyć, łożysko nie chciało ze mnie wyjść... jestem bardzo słaba ale szczęśliwa pozdrawiam was kochane |
|
|
|
#3322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3323 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
widać ja też skrywam w sobie talenty ![]() Cytat:
dłonie cały czas mi drętwieją i teraz jak siedzę to czuje jakieś ciągnięcie w plecach po bokach... Cytat:
![]() już ?!?! to chyba za szybko Cytat:
za kikutek ![]() ja biorę Amoksiklav - powiedziała, że niby najłagodniejszy, biorę 2x na dobę no i nie powiedziała przez jaki czas mam go brać, ale chyba aż się skończy bo w sumie dużo tych tabletek to nie ma poprawa jest ale moje zdrowie pozostawia jeszcze wiele do życzenia, na razie dzidzia się słucha i nie wychodzi niech poczeka aż dojdę choć trochę do siebie .czyli w razie czego mam wziąć ze sobą antybiotyk do szpitala dobrze wiedzieć co się dzieje w takiej sytuacji, dziękuję Cytat:
---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
![]() ojej ale się wymęczyłaś życzę dużo zdrówka i obyś szybciutko doszła do siebie Wiktorek duży chłopczyk |
||||||||
|
|
|
#3324 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
takie długaśne.Mam dosyć,dosyć,dosyć |
|||
|
|
|
#3325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3326 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3327 |
|
Rozeznanie
|
Freya, blueelektron wielkie gratulacje!!!
Któraś z Was pisała kiedyś o tym, że jej koleżanki zaczęły rodzić po zjedzeniu serduszek z "Krakusa". Dzisiaj spróbowałam. Ciekawe czy to coś da.
|
#3328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masz rację, wciskałam odp pomarańczową Dzieki!![]() Niunia, cudny maluszek
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-05-26 o 19:49 |
|
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
![]() Jak minął Wam Dzien Matki? U nas były odwiedziny naszego rodzenstwa. Mamy pozwolenie na pierwszy spacerek jutro jak nie bedzie wiało i bedzie ciepło ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Blueelektron gratulacje ![]() A ten nosek to od kiedy czyscicie? |
|
|
|
#3330 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niech Ci siły szybko wracają Cytat:
![]() To ta sama grupa antybiotyków. Weź cały, dokładnie O tą witaminę D to ja bym zapytała pediatrę, ale nie sądzę, żeby była taka możliwość, że kobieta ma jej w pokarmie za dużo ![]() Cytat:
A dlaczego ciągle odciągasz mleko? Podajesz je potem Szymonowi czy wylewasz, mrozisz? Dobrze by było, żeby Ci się laktacja dostosowała do potrzeb Szymona... |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

jak do niego zastukałam to się przeciągnął i raz nogę mi wypchnął, zły chyba że go matka budzi... a tak sam z siebie raczej nie ma ochoty się dziś wiercić...

STermimarem??
i chyba sie za bardzo wówczas męczy
Wieczorami zajmuje się i domem i dziećmi, ale zła jestem, bo nie weźmie jednak teraz tacierzyńskiego
Tyle razy powtarzał, jak to 3 tyg. spędzi w domu (tydzień zwykłego urlopu i 2 tacierzyńskiego), a teraz nici z tego... Ja sobie daję radę z chłopakami, tylko mi smutno, bo inaczej to planowaliśmy. Tak to jest na stanowisku kierowniczym - jak jest wszystko dobrze, to dobrze, można czasem wyjść wcześniej z pracy, coś pokombinować, itp. ale jak jest źle, to trzeba być w gotowości niemal o każdej porze dnia i nocy
Ale pracę trzeba szanować... Dobrze, że przynajmniej cały ubiegły tydzień miał wolny i był u nas codziennie w szpitalu.
Może macie jakieś lepsze kremy,specyfiki?