Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-26, 12:56   #3301
sweetjoy
Raczkowanie

Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
Ja 18 maja urodziłam Oskara. Raczej nie będę się udzielać w wątku, to możesz mnie usunąć z listy.
Gratulacje!
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 12:57   #3302
benka99
Rozeznanie

Cześć
Gratulacje dla nowych mamuś!!
Ja niestety nie załapałam się na tegoroczny Dzień Matki
Mam przeczucie, że urodzę jutro...ale takie przeczucie to mam teraz prawie codzień....

Buziaki
Stary 2012-05-26, 13:17   #3303
m girl
Raczkowanie

Próbuję jednak przeczekać do jutra. Dziś ma dyżur moja leszczyńska domowa (ona jest "pomocnicza", ale bardzo chciałą być pierwszy raz przy porodzie domowym) a w nocy moja poznańska "główna" domowa położna.
Dlatego najlepiej jak urodzę jutro, bo będą wolne obie, a też chcę trochę odpocząć po nocnych skurczach, bo jednak 5h skurczy co 10 minut dały mi do myślenia
Dlatego leżę sobie w łóżeczku, a tż robi obiadek i inne przygotowania. Skurcze mam co jakiś czas, ale nieregularne. Mam nadzieję że tak lekko rozwarcie będzie postępować bez strasznego bólu, a nad ranem jutro sobie podkręcimy herbatką z liści malin + schodzenie ze schodów + mizianie
Trzymajcie kciuki, będę pisać jak mi idzie.

W nocy jak miałam te skurcze to naszła mnie taka panika, że jak to już dzisiaj dzidzia z nami na świecie ma być? Ze ja jeszcze nie gotowa i w ogóle się nie znam na dzieciach.
m girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 13:20   #3304
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
sms od agabre:

"Prawdziwy dzień matki. Mikołaj waży 2740 i mierzy 52cm. Urodził sie o 7:30"

Gratuluje
Cytat:
Freya_85 i olla83 w ogóle się nie odzywają w tym wątku
Co robimy???[COLOR="Silver"]

Ja 18 maja urodziłam Oskara. Raczej nie będę się udzielać w wątku, to możesz mnie usunąć z listy.
Gratuluje

Ja mam zły humor jakos, oby tylko TZ mnie nie wkurzył bardziej jak wróci z pracy

Edytowane przez justys1358
Czas edycji: 2012-05-26 o 13:31
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 13:29   #3305
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
czekaj czekaj... mi też się coś takiego ostatnio robi, że cytuje mi ostatni post jaki cytowałam w poprzedniej wypowiedzi, tzn. jak tylko 1 post cytowałam i zawsze kasuję

No proszę, a już myślałam, że to tylko ja jestem taka utalentowana

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
[
Gratulacje!!!
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 13:49   #3306
8ewus8
Zadomowienie

Ale mnie dzisiaj szyja boli, spałam na takim walku, bo mój mąż wczoraj rozkładal łóżko i nie odłożył wałka na bok a ja oczywiście na nim zasnęłam no i nie mogę ruszyć głową w prawą stronę

Muszę trochę posprzątać, potem mamy jechać do teściowej z kwiatkiem jak mąż wróci z dzialki a wieczorem grilla robimy.

Mały cos dzisiaj nieruchliwy, aż do niego niepodobne, aż z pól godziny sie nie ruszał, ale teraz czkawki dostał, więc chyba wszystko ok.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 14:05   #3307
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Mały cos dzisiaj nieruchliwy, aż do niego niepodobne, aż z pól godziny sie nie ruszał, ale teraz czkawki dostał, więc chyba wszystko ok.
ooo moj też jak do niego zastukałam to się przeciągnął i raz nogę mi wypchnął, zły chyba że go matka budzi... a tak sam z siebie raczej nie ma ochoty się dziś wiercić...

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

z resztą ja dziś tez jakaś śpiąca łażę i do tego głowa coś mnie ćmi...
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 14:13   #3308
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
sms od centipede:

"Dominisia już na świecie! 18:45, 3280g i 53cm, jest przepiękna! Ma dużo włosków i piękny nosek! Miałam cc, bo na końcówce Malutka nie chciała się wstawić. Pozdrawiamy "
Gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Gratulacje !! : roza:

Kochane, ja po wizycie u gina. Generalnie to moje ciało już zapomniało o porodzie, wszystko się zagoiło, macica obkurczona - można żyć mogę ćwiczyć i przytulać się z mężem (choć kilka dni temu już nie wytrzymaliśmy). Czuje się świetnie i jutro idę na rolki
zazdroszcę..
ja się umówiłam na wizytę już, będzie 8tyg po porodzie, bo lekarz ma urlop

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
hej

sms od Michałowej:

Urodziłam wczoraj sn, Staś waży 3150 długi 51cm. Pozdrawiam wszystkie mamusie z okazji dzisiejszego święta.
Gratulacje!!!

Cytat:
sms od agabre:

"Prawdziwy dzień matki. Mikołaj waży 2740 i mierzy 52cm. Urodził sie o 7:30"

Gratulacje!!!!

[QUOTE=Freya_85;34335433]
Cytat:
Co robimy???[COLOR="Silver"]

Gratulacje!!!!

Wszystkiego najlepszego Mamusie....

córa śpi, mąż w delegacji z prezentami. ja dostałam od małej zdjęcie w ramce
w łóżeczku było
1.jpg

Bolą mnie sutki. trochę mnie mała pogryzła

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 14:22   #3309
8ewus8
Zadomowienie

niunia32 świetny prezent!
Mała do Ciebie bardzo podobna
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 14:25   #3310
_agata
Zakorzenienie

Michałowa, agabre - gratuluję!

I dla nas wszystkich, rozpakowanych i nie - najlepsze życzenia z okazji Dnia Mamy:br zydal:

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
No coż...jeszcze 3 tygodnie, ale potem....hi hi bedzie sie działo

Dziewczyny po cc, kiedy idziecie na kontrole do lekarza? Czy ja uz nie powinnam isc czy odczekac te 6 tyg???
A co masz napisane na wypisie ze szpitala?
U mnie, że kontrola po 6 tygodniach Więc idę.

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
w łóżeczku było
Załącznik 4692457

Bolą mnie sutki. trochę mnie mała pogryzła
Ślicznie wyglądacie

Dziewczyny, w nawiązaniu do tego co Gaabbi napisała, oczyszczanie noska u dzieciaków jest bardzo ważne. Maciek przez 2 dni jakoś gorzej spał, przy jedzenie rzucał się na cyca, a zaraz przestawał jeść. Nic nie wskazywało na to, że coś w nosku siedzi, ale profilaktycznie psiknęłam solą morską i pociągnęłam Fridą. JAKI GLUT wyszedł...:cojest : Jak u starego! Dziecko jak nowe.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 14:27   #3311
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:

Wszystkiego najlepszego Mamusie....

w łóżeczku było
Załącznik 4692457
Cudowny prezent, ale słodka. Ja swojej nie moge sie doczekac.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 14:31   #3312
kism
Wtajemniczenie

Hej hej!
Już spieszę Was wspomóc w pisaniu Duuużo mam pozaznaczane do cytowania, to zaraz jakiś elaborat strzelę Wczoraj znowu mnie prasowanie powstrzymało. Posiadanie 30 pieluszek tetrowych jest wygodne, bo mi spokojnie wystarcza, czy to pod pupę do przewijania, czy się uleje, następna do kąpieli, itp. ale jak już siądę do prasowania... Ale właśnie tak jak i przy rzeczach Maksa, tak i teraz to jedyny czas, kiedy potrafię siedzieć przy prasowaniu więc nie spiesząc się, wygodnie sobie wczoraj poprasowałam i 1,5 filmu do tego oglądnęłam

Dzis już wizyta u mamy odbyta, młodsze dziecię śpi, starsze z tatą na festynie przedszolnym (ja i Kaj niestety nie poszliśmy, bo masa ludzi i głośno tam...), zupka się gotuje, a reszta spraw może poczekać, aż się zrelaksuję przy wizażu

Oczywiście otrzymałam już dziś przepiękną laurkę od Maksia, a od Kaja jak codzień fantastyczne minki
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 15:05   #3313
moniczka1302
Wtajemniczenie

WitamMamusie!!!

Na początku gratulacje nowo rozpakowanym mamusiom!!!!!!!

oraz

Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Mamusi

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
[B]

Dziewczyny, w nawiązaniu do tego co Gaabbi napisała, oczyszczanie noska u dzieciaków jest bardzo ważne. Maciek przez 2 dni jakoś gorzej spał, przy jedzenie rzucał się na cyca, a zaraz przestawał jeść. Nic nie wskazywało na to, że coś w nosku siedzi, ale profilaktycznie psiknęłam solą morską i pociągnęłam Fridą. JAKI GLUT wyszedł...:cojest : Jak u starego! Dziecko jak nowe.
moja Hania strasznie tego nie lubi - a czym psikasz?? STermimarem??

mi jest jej żal bo oczy wychodzą z orbit jak psikam

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

chyba dostalam okres
Stary 2012-05-26, 15:27   #3314
kism
Wtajemniczenie

centipede, Michałowa, agabre, serdeczne gratulacje!!!

A, jeszcze z niusów u nas - odpadł nam kikutek

Cytat:
Nie uwierzycie, wczoraj mieliśmy telefon ze sklepu, że wózek na nas czeka Tak tak, x-lander move
A w ogóle to było tak, że dzisiaj wstałam i mówię do mojego P: śniło mi się, że dzwonili do nas ze sklepu i mówili, że wózek na nas czeka. A P mi na to: oooo Kochanie, zapomniałem Ci powiedzieć, że wczoraj dzwonili wieczorem, że wózek czeka
I jeszcze stwierdzenie na koniec- niesamowite, że zapomniałem
Czy Wasze Chłopy też notorycznie coś zapominają? Mój zapomina ciągle i wszystko, doprowadzając mnie tym do szału
To chyba P Ci telepatycznie tą informację przekazał Fajnie, że już będziecie mieć wózek!
Taak... U mnie to też norma z zapominaniem

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
a ja pytałam, czy uważasz , że to źle, bo w koncu doświadczona mamuśka z Ciebie i ciekawa byłam. Wiesz, ja to ciemna masa , przynajmniej do 5 czerwca hahaha.
Ja jestem zdania, że w sumie fajnie jest się zapytać kogoś co sądzi na dany temat, ale trzeba też mieć własną rozczochraną mocno osadzoną w karku i umiejętność samodzielnego podejmowania decyzji.
Oczywiście myślałam, że tak mam, ale nie niestety. jeszcze słabo... chyba się nie rozwinęłam do końca hahaha.
a jak zachowuje się ekran na dworze? widać dobrze, czy słabo ? ta nowa ma z tego co sie orientuje lepszy ekran, ale wczoraj babsztyl nie chcial ze mna wyjsc przed galerię z tym telefonem
Nie uważam, że to źle Myślę, że te 3 dni przed terminem to już wielkiego znaczenia nie ma, choć tu za mało wiem z medycznego punktu widzenia Różnicy w poziomie bólu między moim pierwszym porodem z oksy, a drugim bez nie widzę. Pomijając fakt, że bólu z pierwszego porodu już nie pamiętam, a drugiego też już mi się coraz bardziej zaciera wspomnienie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
taaa.. a ja mojemu jaki pisze kartkę do sklepu to jeszcze muszę ją układac dostosowując ją do kolejności rozłożenia połek w sklepie bo jak tego nie zrobię to on nie może nic znależć.
W sklepie osiedlowym jest jeden kierunek ruchu i po prostu jak piszę te kartki zakupowe, to pisze zgodnie z kierunkiem ruchu
czasem jak jedzie do biedrony, a tam nie do końca wiem jaki akurat obierze kierunek ruchu mój mąż, to dzwoni do mnie, że jak ja mogłam w ogóle napisać to i to na koncu listy, jak to jest na początku sklepu i że on po prostu się musi wrócić.... no.... i chyba sie za bardzo wówczas męczy
Rozpieściłaś go

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Ile czeka się na takie rolety ?? bo my też ciągle nie mamy !! a obiecałam sobie kupić do porodu i teraz mi przypomniałaś o tym.
Jeśli mowa o tych, które ja polecałam, to nie pamiętam dokładnie, ale nie było to jakoś długo. Chyba w ciągu tygodnia je miałam.

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
A ja sie powoli ogarniam.
Poki co daje rade. Porządek jest, obiad jest, moj Mężuś tez mi bardzo pomaga
"Daję radę"? Toż to świetnie sobie radzisz!
U mnie obiady jako tako , porządek... powierzchowny, a tż... Wieczorami zajmuje się i domem i dziećmi, ale zła jestem, bo nie weźmie jednak teraz tacierzyńskiego Tyle razy powtarzał, jak to 3 tyg. spędzi w domu (tydzień zwykłego urlopu i 2 tacierzyńskiego), a teraz nici z tego... Ja sobie daję radę z chłopakami, tylko mi smutno, bo inaczej to planowaliśmy. Tak to jest na stanowisku kierowniczym - jak jest wszystko dobrze, to dobrze, można czasem wyjść wcześniej z pracy, coś pokombinować, itp. ale jak jest źle, to trzeba być w gotowości niemal o każdej porze dnia i nocy Ale pracę trzeba szanować... Dobrze, że przynajmniej cały ubiegły tydzień miał wolny i był u nas codziennie w szpitalu.

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Szymona smaruję dwa razy dziennie mleczkiem z nivea i pomimo tego ma bardzo suchą skórę tzn tak jakby mu schodziła na brzuszku i na zgięciachMoże macie jakieś lepsze kremy,specyfiki?
To normalne, że się tak łuszczy! Nawet wczoraj w jakiejś ulotce od położnej (wczoraj u mnie była) czytałam, że do 3 tyg. to może trwać. Uważam, że spokojnie wystarczy, jak będziesz go raz dziennie smarować.

Cytat:
czesc
chciałybyście pewnie opis porodu, co? no to prosze
Brawo za opis i gratuluję córeczki
Podejrzewam jak się czujesz, bo po pierwszy porodzie też miałam takie jazdy po ubytku krwi. Życzę lepszego samopoczucia wkrótce!

Cytat:
ale się załatwiłam....
parę dni temu pisałam, że strasznie bolą mnie migdały i mam zatkany nos, zamiast posłuchać rady kism i pójść od razu do lekarza, ja - mocno przeświadczona o sile czosnku zaczęłam leczyć się sama domowymi sposobami...
no i w sumie jakieś efekty były a wczoraj to już myślałam, że dziś będę zdrowa jak ryba...
a mnie...odebrało mowę całkowicie jestem w stanie mówić tylko szeptem i robię to z całej siły...

i zdziwiło mnie jedno, a mianowicie, gdy spytałam czy ten antybiotyk jest bezpieczny dla dziecka teraz i w trakcie karmienia to powiedziała, że żadnej nie jest bezpieczny i to w kółko powtarzała, więc teraz nie wiem... co będzie jeśli naprawdę trafię na porodówkę przyjmując antybiotyk...
Oj, ja też 2 dni zwlekałam... Ważne, że już się leczysz i z każdym dniem będzie lepiej
Dobrze, że masz nas i możesz do nas bez ograniczeń "mówić"
Też mnie dziwi aż takie straszenie przez lekarza. Ale tak to jest, jedni niczym się nie przejmują, a inni ze wszystkiego robią wielkie halo... A jaki masz antybiotyk? Jak taka jest "bojąca" się ta lekarka to tym bardziej powinna dać Ci taki najbezpieczniejszy. Ja miałam Duomox (jak zresztą większość nas tu chorujących w ciąży) i normalnie rodziłam i dalej go zażywałam po porodzie, na 1 dobę mi jeszcze wtedy zostało. Nawet mi go nie brali w szpitalu, tylko powiedzieli, żebym sobie trzymała i sama zażywała. Ale oczywiście zaznaczyli w papierach, że mam infekcję i antybiotyk i Kaj miał przez 3 doby badane CRP (ten wskaźnik czy jest infekacja w organiźmie). Przez 2 doby miał lekko podwyższone, ale w 3. już było dobrze i w 4. nawet nie badali. Nic się nie martw! Będzie dobrze

Cytat:
Masz nauczkę na następny raz. Trzeba iść od razu do lekarza i słuchać kism
Stary 2012-05-26, 15:37   #3315
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
My już w domu. Na IP zrobili mi usg, ktag, pan doktor mnie zbadał. Okazało się, że to krwawienie z nadżerki. Z małym wszystko dobrze. Jeszcze nie rodzimy. Jakby coś się działo, to mamy zajrzeć na izbę.
A i chcieli ode mnie dowód ubezpieczenia. Dobrze, że pomyślałam o tym, żeby na wszelki wypadek rmułkę zabrać.
Uff, śledziłam akcję
RMUA zawsze można do tygodnia dowieźć, a pomocy muszą i tak udzielić.

Cytat:
O przystawianiu dziecka do piersi też trochę rozmawiałyśmy. W tym temacie najważniejszą dla mnie informacją było to, że dziecko powinno zassać całą brodawkę, a nie samego sutka Zawsze myślałam, że tylko sutka.
Ależ oczywiście! Tyle razy pisałam - jak najwięcej piersi w buzi Im więcej, tym lepiej. Ciężko to tak jednoznacznie określić, że np. całą brodawkę, bo różne są wielkości brodawek. W każdym razie moje niewielkie znikają w buziaku w całości A jak dziecię za mało zassie, to włożyć mały palec w kącik ust, między dziąsełka i poluzować "zacisk", wyciągnąć z buzi i jeszcze raz przystawić!
Pisz, pisz! Każdą informację warto przeczytać i skonfrontować ze swoją wiedzą i opinią

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny Jesteśmy już od wczoraj w domku i powoli ogarniamy ten cały chaos Napiszę więcej jak znajdę chwilkę, bo na razie chyba za bardzo to wszystko przeżywamy z mężem i już powoli zaczynamy chodzić na rzęsach Ale spoko, damy radę
Witajcie! Pewnie, że dacie radę, jak tyle innych przed Wami i po Was

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Kochane, ja po wizycie u gina. Generalnie to moje ciało już zapomniało o porodzie, wszystko się zagoiło, macica obkurczona - można żyć mogę ćwiczyć i przytulać się z mężem (choć kilka dni temu już nie wytrzymaliśmy). Czuje się świetnie i jutro idę na rolki
Faaajnie! U mnie jeszcze ponad 4 tyg., ale to niegłupi pomysł z nieco wcześniejszą wizytą u gina, żeby ocenił co i jak

Cytat:
dziewczyny, jakie witaminy bierzecie/ będziecie brać w okresie karmienia piersią? o ile będziecie w ogóle jakieś przyjmować...
Te same co w ciąży. Tran brałam oprócz nich przez całą ciążę, bo wg mojego gina pomaga zapobiegać małopłytkowości (problemom z krzepnięciem krwi) i rzeczywiście miałam w tym względzie o niebo lepsze wyniki niż przy Maksie i żadnych hec przy porodzie. Więc sądzę, że przy karmieniu też można brać jedno i drugie.

Cytat:
Co robimy???
Hm... olla pisze po kilka/kilkanaście postów w każdej części i coś mi świta, że miała mieć w maju sesję czy obronę pracy. Poczekajmy jeszcze, może się odezwie. Zresztą teraz jak jesteśmy w większości bardziej zajęte, ale też dość szybko piszemy, to można tak ze dwie części poczekać, czy ktoś się odzywa. Ja tak przynajmniej robiłam gdzieś od V cz.

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
No właśnie jak dałam "odpowiedz", to mi nie poszło nic dopiero jak wcisnęłam "cytuj" to poszło, nie wiem co zrobiłam nie tak będę dalej się dokształcać w temacie
Jak dasz fioletowe "odpowiedz" po lewej stronie, zamiast pomarańczowe "odp.", to tam będzie cytowanie

Cytat:
ja dostałam od małej zdjęcie w ramce
w łóżeczku było
Ślicznie!

kapukat, gdzieś mi jeszcze Twój post umknął... Trzymaj się, Kochana! Toż to faktycznie Adaś już prawie 2 miechy ma i lada moment 3 stukną. Trzymam kciuki, żeby kolki jak najszybciej Wam odpuściły!

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:

chyba dostalam okres
moniczka, jaki okres?? Przecież Ty jesteś 9 dni po porodzie To macica cały czas się oczyszcza... A miałaś jakąś przerwę w krwawieniu i teraz znowu? Mnie właśnie wczoraj położna pytała, czy krwawienie jest cały czas po trochę czy tak falami, odpowiedziałam, że po trochę i nie wnikałam w temat o co chodzi...
Nie wiem, jaki jest Sterimar dla niemowląt, ale ten normalny jest koszmarny. Ja go nie cierpię używać (kupiłam tylko raz), tak mocno pryska, o Maksie nie wspomnę. Spróbuj Disnemar, on psika bardzo delikatnie!
Stary 2012-05-26, 15:49   #3316
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

hej gratulacje dla nowych rozpakowanych)

wczoraj zrobilam mlodemu calutki dzien z butelka, ani razu nie mial kolki, nie mial pierdow, brzuch go nie bolal.
dzis juz na cycu i brzuch twardy
co o tym myslicie? bo zastanawiam sie czy nie odstawic go od cyca....
Najpierw pojde do pediatry i popytam, ale moze Wy doswiadczone macie jakies pomysly czego tak sie dzieje.
Kupilam wreszcie torbe do x-landera bo wczoraj doszly do sklepu!- ale brzydka :P....
mlody na spacerze z tata, dzis tz przyniosl bukiet roz rano i powiedzial, ze to od Leona )
ja juz mam plamienie ale bardzooo malo, dzis sie kapalam bo mnie krzyz boli i chcialam sie troche wylezec w wannie. ;/ mam andzieje, ze nic sie nie stanie.
za tydzien bedzie lecial 5ty tydz po porodzie i chyba tez sprobuje przytulanek, bo juz nie wytrzymam do wizyty :P....
mialam jeszcze o cos pytac, ale mi wylecialo z glowy DZIS nasze swieto, wsyztkiego najlepszego dla swiezych mamusiek !
przyszla mi posciel z andropola, ktora keidys mi polecalyscie- jest super wzielam ta 220x200 i kupilam dzis do niej koldre wiec bede sie uczyla z tz spac pod jedna, nie jak cale zycie pod dwoma :P
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 16:16   #3317
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Cześć
Gratulacje dla nowych mamuś!!
Ja niestety nie załapałam się na tegoroczny Dzień Matki
Mam przeczucie, że urodzę jutro...ale takie przeczucie to mam teraz prawie codzień....

Buziaki
Skąd ja znam to uczucie dziś otworzyłam torbę szpitalną, zgodnie z podpowiedzią mamy.. że mi tam wszystko stęchnie tyle już czeka w gotowości. Eh. W czwartek byłam u gina, powiedział że rozwarcie na jeden mały paluszek.. wieczorem po wizycie łatałam w pokoju dziurę tapetową (po przeniesieniu kaloryfera) trochę się przy tym gimnastykowałam.. na 99% odszedł mi czop śluzowy, więc prawie pewna że zaraz urodzę poszłam spać. Mamy sobotę i nic, wczoraj byłam na ktg, wszystko w normie.. wieczorem "rodzicielskie" próby wygonienia bobasa.. wszystko na nic.
W sumie się nie dziwię gdzie mu/jej będzie lepiej a ja i chciałabym i boję się.. eh.

Miałam dziś mieć swoje święto.. a tu nic z tego. Gratulacje dla dzisiejszych mam , trudno o piękniejszy prezent!
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 16:20   #3318
Gaabbi
Wtajemniczenie

Ale mnie dzisiaj brzuch boli, jak na okres Nie pamiętam, żeby kiedyś w ciąży mnie tak bolał Do tego często twardnieje, a Hania mało się przez to rusza Idę zaraz do wanny poleżeć, może trochę przejdzie.

Byliśmy już po kwiaty (jestem zniesmaczona) i na cmentarzu u mojej Mamy. Wieczorem jedziemy do P Mamy na imieniny. P mnie prosi, żebym jeszcze z dwa tygodnie poczekała, żeby Hania nie była chuda

SzmaragdowyKotku, chyba jednak nie robisz tak, jak napisałam Wciskasz na końcu odpowiedz po lewej stronie okna internetowego? Taką w kolorze fioletowym? Bo coś mi się wydaje, że wciskasz tę Odp. na dole pod ostatnią wiadomością

Jak już Michałowa urodziła, to ja się wszystkiego spodziewam od dzisiaj Muszę dopakować torbę i czekam

[QUOTE=Freya_85;34335433]
Cytat:

GRATULUJĘ!
Chcesz, żebym Cię usunęła z listy, czy przeniosła do Mam rozpakowanych? Nie chcę robić nic na siłę. A chyba się nie gniewasz, że zwróciłam uwagę na ciszę z Twojej strony?
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 16:38   #3319
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
wczoraj zrobilam mlodemu calutki dzien z butelka, ani razu nie mial kolki, nie mial pierdow, brzuch go nie bolal.
dzis juz na cycu i brzuch twardy
co o tym myslicie? bo zastanawiam sie czy nie odstawic go od cyca....
Najpierw pojde do pediatry i popytam, ale moze Wy doswiadczone macie jakies pomysly czego tak sie dzieje.
ja nie doświadczona, ale może po prostu za dużo powietrza bierze do płucek przy cycu, czyli np źle chwyta...
teoretycznie jesli jest to mleko z piersi w jednym i drugim przypadku to w takim razie jest różnica w jego podaniu i stąd takie a nie inne zachowanie organizmu synka... znawcą nie jestem, ale tak myślę
Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
dzis tz przyniosl bukiet roz rano i powiedzial, ze to od Leona )
ale słodko

Cytat:
Ale mnie dzisiaj brzuch boli, jak na okres Nie pamiętam, żeby kiedyś w ciąży mnie tak bolał Do tego często twardnieje, a Hania mało się przez to rusza Idę zaraz do wanny poleżeć, może trochę przejdzie.

Byliśmy już po kwiaty (jestem zniesmaczona) i na cmentarzu u mojej Mamy. Wieczorem jedziemy do P Mamy na imieniny. P mnie prosi, żebym jeszcze z dwa tygodnie poczekała, żeby Hania nie była chuda
też miałam taki okres w swoim zyciu odstawiłam leki i jak ręką odjął żadnych bóli a i skurcze odeszły w siną dal
a jak po kąpieli ?
i czemu zniesmaczona?

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 16:51   #3320
Freya_85
Raczkowanie

[QUOTE=Gaabbi;34338133]

Cytat:
GRATULUJĘ!
Chcesz, żebym Cię usunęła z listy, czy przeniosła do Mam rozpakowanych? Nie chcę robić nic na siłę. A chyba się nie gniewasz, że zwróciłam uwagę na ciszę z Twojej strony?
To jak możesz, to dopisz mnie do mam rozpakowanych :
Oskar, ur 18.05, 3820 g, 57 cm, sn

pewnie będę się więcej odzywać jak się przeniesiemy do odchowalni i będę mieć jakieś pyt dotyczące obsługi dziecka, bo na razie Oskar tylko je, śpi i w niesamowitym tempie zapełnia pampersy. problemów na razie brak, ale znając życie się pojawią
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 17:01   #3321
blueelektron
Rozeznanie

na początku gratuluje

Michalowa79......................... ..............(tp 18.06.2012 ) ur. 25.05.2012 Stanisław, 3150g, 51cm. sn
aga_bre (Aga, 27 l.)...................... .........(tp 22.05.2012) ur. 26.05.2012 Mikołaj, 2740g, 52cm.

pisałam do rinco smsa widocznie nie doszło, nie ważne

jestem juz w domku,ledwo żyje ale jestem szczęśliwa

Wiktor urodził się o 22:05 23.05. sn,waga 3895 długi 57

poród był niby szybki ale masakryczny, opisze szczegóły później, w ogóle to musieli mi krew przetoczyć, łożysko nie chciało ze mnie wyjść...

jestem bardzo słaba ale szczęśliwa

pozdrawiam was kochane
Stary 2012-05-26, 17:01   #3322
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
WitamMamusie!!!

Na początku gratulacje nowo rozpakowanym mamusiom!!!!!!!

oraz

Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Mamusi

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

chyba dostalam okres
Używam soli NoseFrida. Dawka jest malutka, nie powiem żeby Maciej to lubił ale jakoś specjalnie nie odrzuca go. Wyciągania za to nie lubi ale widzę że mu pomaga.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 17:59   #3323
begie13
Zadomowienie

Cytat:

Gratulacje

Cytat:
Napisane przez m girl Pokaż wiadomość
Próbuję jednak przeczekać do jutra. Dziś ma dyżur moja leszczyńska domowa (ona jest "pomocnicza", ale bardzo chciałą być pierwszy raz przy porodzie domowym) a w nocy moja poznańska "główna" domowa położna.
Dlatego najlepiej jak urodzę jutro, bo będą wolne obie, a też chcę trochę odpocząć po nocnych skurczach, bo jednak 5h skurczy co 10 minut dały mi do myślenia
Dlatego leżę sobie w łóżeczku, a tż robi obiadek i inne przygotowania. Skurcze mam co jakiś czas, ale nieregularne. Mam nadzieję że tak lekko rozwarcie będzie postępować bez strasznego bólu, a nad ranem jutro sobie podkręcimy herbatką z liści malin + schodzenie ze schodów + mizianie
Trzymajcie kciuki, będę pisać jak mi idzie.

W nocy jak miałam te skurcze to naszła mnie taka panika, że jak to już dzisiaj dzidzia z nami na świecie ma być? Ze ja jeszcze nie gotowa i w ogóle się nie znam na dzieciach.
Trzymamy kciuki i koniecznie pisz co się dzieje

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
No proszę, a już myślałam, że to tylko ja jestem taka utalentowana
widać ja też skrywam w sobie talenty

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość

z resztą ja dziś tez jakaś śpiąca łażę i do tego głowa coś mnie ćmi...
ja dzisiaj jestem jakaś bezsilna, naprawdę nie jestem w stanie nic zrobić...
dłonie cały czas mi drętwieją i teraz jak siedzę to czuje jakieś ciągnięcie w plecach po bokach...

Cytat:

w łóżeczku było
ale słodko razem wyglądacie, mała rzeczywiście podobna do Ciebie no proszę taka malutka i już prezent dała

Cytat:

chyba dostalam okres
już ?!?! to chyba za szybko

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

A, jeszcze z niusów u nas - odpadł nam kikutek

Oj, ja też 2 dni zwlekałam... Ważne, że już się leczysz i z każdym dniem będzie lepiej
Dobrze, że masz nas i możesz do nas bez ograniczeń "mówić"
Też mnie dziwi aż takie straszenie przez lekarza. Ale tak to jest, jedni niczym się nie przejmują, a inni ze wszystkiego robią wielkie halo... A jaki masz antybiotyk? Jak taka jest "bojąca" się ta lekarka to tym bardziej powinna dać Ci taki najbezpieczniejszy. Ja miałam Duomox (jak zresztą większość nas tu chorujących w ciąży) i normalnie rodziłam i dalej go zażywałam po porodzie, na 1 dobę mi jeszcze wtedy zostało. Nawet mi go nie brali w szpitalu, tylko powiedzieli, żebym sobie trzymała i sama zażywała. Ale oczywiście zaznaczyli w papierach, że mam infekcję i antybiotyk i Kaj miał przez 3 doby badane CRP (ten wskaźnik czy jest infekacja w organiźmie). Przez 2 doby miał lekko podwyższone, ale w 3. już było dobrze i w 4. nawet nie badali. Nic się nie martw! Będzie dobrze
za kikutek

ja biorę Amoksiklav - powiedziała, że niby najłagodniejszy, biorę 2x na dobę no i nie powiedziała przez jaki czas mam go brać, ale chyba aż się skończy bo w sumie dużo tych tabletek to nie ma
poprawa jest ale moje zdrowie pozostawia jeszcze wiele do życzenia, na razie dzidzia się słucha i nie wychodzi niech poczeka aż dojdę choć trochę do siebie .
czyli w razie czego mam wziąć ze sobą antybiotyk do szpitala dobrze wiedzieć co się dzieje w takiej sytuacji, dziękuję

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

Te same co w ciąży. Tran brałam oprócz nich przez całą ciążę, bo wg mojego gina pomaga zapobiegać małopłytkowości (problemom z krzepnięciem krwi) i rzeczywiście miałam w tym względzie o niebo lepsze wyniki niż przy Maksie i żadnych hec przy porodzie. Więc sądzę, że przy karmieniu też można brać jedno i drugie.
o szkoda, że ja nie brałam ale zastanawia mnie jedno w witaminach sowich mam wit.D, w tranie jest wit. D i dziecku chyba też się ją podaje co nie? czy nie za dużo tego?

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość

poród był niby szybki ale masakryczny, opisze szczegóły później, w ogóle to musieli mi krew przetoczyć, łożysko nie chciało ze mnie wyjść...

pozdrawiam was kochane
Gratulacje kochana !

ojej ale się wymęczyłaś jakiś krwotok miałaś...?

życzę dużo zdrówka i obyś szybciutko doszła do siebie

Wiktorek duży chłopczyk

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 18:05   #3324
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratuluję
Cytat:
na początku gratuluje

Michalowa79......................... ..............(tp 18.06.2012 ) ur. 25.05.2012 Stanisław, 3150g, 51cm. sn
aga_bre (Aga, 27 l.)...................... .........(tp 22.05.2012) ur. 26.05.2012 Mikołaj, 2740g, 52cm.

pozdrawiam was kochane
Witamy i gratulacje
Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Używam soli NoseFrida. Dawka jest malutka, nie powiem żeby Maciej to lubił ale jakoś specjalnie nie odrzuca go. Wyciągania za to nie lubi ale widzę że mu pomaga.
Ja tez mam tą sól,jest dobra psikne i mam wrażenie że gluty idą z mózgutakie długaśne.

Mam dosyć,dosyć,dosyćkar mienia cycem,mam zapalenie,cyc mnie tak nap...la że aż się popłakałam z bólu,gorączke,boli mnie głowa,ściągam cały czas mleko,guzów nie ma a boli jak cholera

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 18:31   #3325
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
hej

sms od Michałowej:

Urodziłam wczoraj sn, Staś waży 3150 długi 51cm. Pozdrawiam wszystkie mamusie z okazji dzisiejszego święta.
gratulacje
Stary 2012-05-26, 18:57   #3326
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
Wreszcie jesteś
Serdecznie gratuluję i ściskam mocno
Nacierpiałaś się, ale najważniejsze że wszystko wporządku

Szkoda tylko że nie zabrałaś mnie ze sobą
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 19:44   #3327
ladybird_1987
Rozeznanie

Freya, blueelektron wielkie gratulacje!!!

Któraś z Was pisała kiedyś o tym, że jej koleżanki zaczęły rodzić po zjedzeniu serduszek z "Krakusa". Dzisiaj spróbowałam. Ciekawe czy to coś da.
Stary 2012-05-26, 19:48   #3328
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
SzmaragdowyKotku, chyba jednak nie robisz tak, jak napisałam Wciskasz na końcu odpowiedz po lewej stronie okna internetowego? Taką w kolorze fioletowym? Bo coś mi się wydaje, że wciskasz tę Odp. na dole pod ostatnią wiadomością
A widzisz! Wyjaśniło się masz rację, wciskałam odp pomarańczową Dzieki! musze jeszcze pocwiczyc

Niunia, cudny maluszek

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-05-26 o 19:49
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 20:47   #3329
niunia32
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny

Jak minął Wam Dzien Matki?
U nas były odwiedziny naszego rodzenstwa.

Mamy pozwolenie na pierwszy spacerek jutro jak nie bedzie wiało i bedzie ciepło

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Blueelektron gratulacje

A ten nosek to od kiedy czyscicie?

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 20:50   #3330
kism
Wtajemniczenie

Cytat:

Wiktor urodził się o 22:05☠ 23.05. sn,waga 3895☠☠ długi 57

pozdrawiam was kochane
Witaj i gratulacje!!!
Niech Ci siły szybko wracają

Cytat:
za kikutek
ja biorę Amoksiklav - powiedziała, że niby najłagodniejszy, biorę 2x na dobę no i nie powiedziała przez jaki czas mam go brać, ale chyba aż się skończy bo w sumie dużo tych tabletek to nie ma
poprawa jest ale moje zdrowie pozostawia jeszcze wiele do życzenia, na razie dzidzia się słucha i nie wychodzi niech poczeka aż dojdę choć trochę do siebie .
czyli w razie czego mam wziąć ze sobą antybiotyk do szpitala dobrze wiedzieć co się dzieje w takiej sytuacji, dziękuję

o szkoda, że ja nie brałam ale zastanawia mnie jedno w witaminach sowich mam wit.D, w tranie jest wit. D i dziecku chyba też się ją podaje co nie? czy nie za dużo tego?
Dziękujemy
To ta sama grupa antybiotyków. Weź cały, dokładnie
O tą witaminę D to ja bym zapytała pediatrę, ale nie sądzę, żeby była taka możliwość, że kobieta ma jej w pokarmie za dużo

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Mam dosyć,dosyć,dosyćkar mienia cycem,mam zapalenie,cyc mnie tak nap...la że aż się popłakałam z bólu,gorączke,boli mnie głowa,ściągam cały czas mleko,guzów nie ma a boli jak cholera

A dlaczego ciągle odciągasz mleko? Podajesz je potem Szymonowi czy wylewasz, mrozisz? Dobrze by było, żeby Ci się laktacja dostosowała do potrzeb Szymona...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości