|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koko-loko, wizaż spoko, rzućmy bukiet hen wysoko! PM 2012 cz. 24
Cytat:
Najlepiej dobry przyjaciel Tż zrobił. Daliśmy mu zaproszenie i ten wyciąga telefon, bo chciał zadzwonić od nas by już potwierdzić przybycie Cytat:
|
|
#4772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4773 |
|
Zakorzenienie
|
Rozdwajają mi się do połowy paznokcia. Obcięłam je jakiś czas temu bardzo krotko i myślałam, że urosną zdrowsze a są takie słabe, że masakra. Zastawiam się nad tym czy kupić NAIL TEK Foundation II czy NAIL TEK Intensive Therapy II no chyba, że obie na raz??
|
#4774 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podoba mi sie z kokardka Cytat:
Cytat:
Wczoraj TZ dzwoni i mowi, ze jego kolega nie przyjdzie, i moja reakcja: no chociaz jeden!! Witam sie niedzielnie dzisiaj w planach niestety praca bo jutro (rowniez niestety) poniedzialek. TZ dzwonil ze smieszna informacja - ze dzwonila do jego mamy wlascicelka sali (bo to kolezanki) z pytaniem czy nie zechcielibysmy zostac twarza naszej sali Za rada Ewuszki kupilam Tołpa Sebio zestaw i powiem Wam ze po kilku dniach juz widac roznice in plus!! ) Niestety nie bylo tego kremu o ktorym pisala Ewuszka wiec wzielam do strefy T i jest super, z reszta ludzaco przypomina krem Normaderm Vichy- w konsystencji, kolorze i nawet zapachu, tylko jest tanszy. Niestety vichy po jakims czasie zaczal mi za bardzo wysuszac skore, zobaczymy jak bedzie z tym...
|
|
#4775 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja będę miała różowe buty bo po prostu nie podobają mi się białe, welonu nie chce bo nie pasuje mi do fryzury i mam wrażenie że w welonie przy moim wzroście to będę taka wielka Maryja Także skoro w moim wyglądzie będzie mało tradycyjnego wyglądu PM to i z paznokciami mogę poszaleć.Wieczorów kawalersko-panieńskich też nie będzie, nawet tablicy rejestracyjnej z napisem Młodzi itp. nie będzie bo mój K uważa że to też kicz a mi to rybka. Dziewczyny kto będzie u Was na błogosławieństwie? Zastanawiam się co by było jakby byli tylko rodzice i my? |
|
|
|
|
#4776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
- babcia - brat dziewczyną - świadkowie i ich połówki - rodzina która będzie kimac u mnie w domu (siostra babci, wujek z żoną i ciocia). Znając życie pewnie jeszcze więcej ludzi się zwali. Też bym wolała kameralnie. Do tego maja matka panikuje jak to będzie, bo ona nie wie jak wygląda błogosławieństwo i ostatnio namiętnie ogląda w tym temacie filmiki na yt aha. dziękuję za wszystkie pochwały odnośnie ciuchów |
||
|
|
|
#4777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4778 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz mówię o takich osobach, że się spotykamy tam gdzieś i mówią nam, że planują jechać Większość z nich ma do przejechania 400km. Mamy parę kobitek w ciąży, więc oni będą niepewni do samego dnia ślubu, bo to nigdy nie wiadomo czy będzie się dobrze czuła akurat.Cytat:
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
lady - tak szczerze, to wolałabym nie mieć tego błogosławieństwa w takiej formie, w jakiej to się obecnie odbywa. Tylko spokojną rozmowę np. dzień przed ślubem, w której uczestniczyliby tylko rodzice. A tak, dzięki obecności kamery i miliona osób z tej chwili zrobi się jakaś scenka do wmontowania i to co najważniejsze uleci
|
|
|
|
#4780 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co do błogosławieństwa będziemy MY i Ci którzy unas nocują czyli 7 osób + rodzice nasi i siostra M bo przywozi rodziców M.
|
|
#4781 |
|
Zakorzenienie
|
a jeszcze w sprawie odmów, to dostałam na razie dwie:
1. "nie przyjdę bo muszę się uczyć" (częśc z was pewnie już wie, że w niedzielę zaraz po weselu jadę na egzamin 300 km, który jest w poniedziałek), ale pojadę pewnie w nocy z ndz/pon, niestety dla mojej koleżanki jest to problem. cóż...to jej problem 2. "nie przyjdę bo nie mam pieniędzy na prezent" - tłumaczenie wujka, który co chwilę zmienia samochód |
|
|
|
#4782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moi znajomi tak mieli i uważam ze to extra pomysł a i my nie chcieliśmy kamerzysty i fotografa na błogosławieństwie- będzie dopiero od uroczystości kościelnej. Żadnych przygotowań filmowanych ani fotek w pończochach ![]() w sumie to przed cywilnym nie chcieliśmy nikogo u Nas w mieszkaniu i było super bo osoby trzecie niepotrzebny stres generują wg mnie - cała rodzina spotkała się na uroczystości - i była gitara byliśmy uśmiechnięci i nie było żadnego gadulstwa że a to nie macie tego a może powinno być.... echh jak ja nie lubię takich tekstów.... doprowadzają mnie do złego humoru- a on jest niepotrzebny przed slubem uśmiech na twarzy to podstawa
Gotowanie z przyjemności Edytowane przez baskaeta Czas edycji: 2012-05-27 o 11:59 |
|
|
|
|
#4783 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
|
|
#4784 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A moja siostra cioteczna która jest od niedawna w ciąży i mi odmówiła bo wie że za miesiąc to na pewno będzie się już kiepsko czuła idzie dzisiaj na komunię. Jest normalnym gościem a nie chrzestnym. Edytowane przez Karolina_83 Czas edycji: 2012-05-27 o 12:00 |
|
|
|
|
#4785 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny proszę o małą pomoc ![]() ![]() ![]() Od dwóch tygodniu jestem na stażu. Firma w której ten staż odbywam szuka pracownika do innego działu który by mi bardzo odpowiadał i chętnie bym sie przeniosla. właśnie piszę list motywacyjny i nie wiem co napisać. Tzn nie wiem jak napisac ze mam staz w dziale X ale interesuje mnie tez praca w dziale Y
|
|
#4786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczescie zamierzam to wykorzystac na swoja korzysc i poprosic ich, aby zagrali cos ladnego i wesolego, aby zagluszyli cala szopke, a rodzice szepna nam tylko cos do ucha
|
|
#4787 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko że załatwili to tak że 3 dni była w jednym dziale a 2 dni w tym wcześniejszym ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
|
|
#4788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy błogosławieństwie u mnie na dzień dzisiejszy będą prawdopodobnie tylko rodzice i moi bracia plus kamera i foto. Ewentualnie jakby wujek z ciocią przyjechał to też, bo musieliby u nas nocować, ale ich obecność jest bardzo wątpliwa. Aha, no i świadkowie jeszcze.
|
|
#4789 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
muszę nauczyć sie obsługiwać maszynę do szycia która została po mamie TŻ bo takie cudeńka można tanio zrobić Cytat:
w sumie to sama nie wiem na pewno bedzie moja siostra beda pewnie tez jakies ciotki a reszta prosto do kościoła (mam nadzieję że większość)
|
|
#4790 |
|
Zakorzenienie
|
Biorę się za klopsiki po Szwedzku
|
#4791 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jako wielka fanka muffinek musze je zrobić
|
|
|
#4792 |
|
Zakorzenienie
|
To jak zrobisz daj znać jak wyszły bo też się do nich przymierzam tylko czekam aż przyjdą mi papilotki. Chciałam kupic w u mnie w mieście ale 30 szt kosztowało 4zł, a na alle zapłaciłam 11 za 200szt z przesyłką.
|
#4793 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podziwiam , że Ci sie chce choć i ja w szafie nadal mam spódnice, która zrobiłam ze spodni, sentyment do niej zostałCytat:
Cytat:
Na błogosławieństwie beda rodzice, pewnie siostra i my nie będzie kamerzysty ani fotografa. Jedynie jakaś pamiątkowa fotke zrobi siostra.
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2012-05-27 o 12:59 |
|||
|
|
|
#4794 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przy szyciu ręcznym tak to już jest, że ciężko jest ładnie powykańczać (szczególnie lejace i rozciągliwe materiały) no chyba że jest się profesjonalną krawcową. Ale najważniejsza jest inwencja i to że czasem dużo mniejszym kosztem można mieć ładne rzeczy, albo cos oryginalnego innego niż w sklepie ![]() Fajne rzeczy, do bluzeczki bym zrobiła dopinaną kokardkę tak jak któraś z dziewczyn pisała. Może później tez się pochwalę tym co sama uszyłam
|
|
|
#4795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koniecznie
|
|
|
|
|
#4796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z reszta.... jak zaczelismy organizowac wesele to mialam pomysl, aby zrobic takie folkowe wesele, miala byc folkowy motyw przewodni, folkowe kolory ale jakos ten pomysl zaginal w akcji, ktoras dziewczyna z tego forum tez planowala flolkowy motyw przewodni, ale nie wiem czy przestala sie udzielac, czy zmienila koncepcje. Ja mam dosyc specyficzne zdanie na ten temat i chyba dosyc nietypowe. W Polsce motywy tradycyjne, krakowskie, goralskie, łowickie itp. to obciach - niestety, ja jestem z tych, ktorzy uwielbiaja i popieraja folk, staram sie go laczyc z motywami wspolczesnymi. Za granicą - bawarskie tradycje, szkockie tradycje sa podziwiane przez caly swiat, u nas bylaby to wiocha. Powstanie takich stron i firm jak folkdesign, folkownia itp. to dla mnie duza radosc i znak, ze nie tylko ja mam takie a nie inne zdanie na ten temat. Jak bede urzadzac swoj dom to zapewne zrobie ogromne zakupy na stronie folkownia.pl jest tam tyle pieknych rzeczy, ktore zamierzam polaczyc z nowoczesnymi wnetrzami. Dlatego, wracajac do tematu wesela, nie zamierzam rezygnowac z niektorych tradycji weselnych, w tym wlasnie orkiestry pod domem, jest cala masa rzeczy z ktorych rezygnuje, glownie z tych ktore sa wytworem lat 80-90 ale kilka gleboko zakorzenionych tradycji zamierzam miec na weselu i polaczyc wspolczesne elementy z tymi tradycyjnymi - bedzie orkiestra, beda kotyliony, jako tradycja, ale w nowoczesnym wydaniu przypinek, beda druzbowie, bedzie powitanie chlebem i sola, bedzie przenoszenie przez prog, beda zabawy oczepinowe i bedzie duze wesele z zabawa do rana Dla mnie wiocha i obciach to brak wyczucia smaku, brak poszanowania podstawowych zasad savoir vivre, super solar i dlugie tipsy, buty z mega szpicem albo koronkowe kozaczki, ale tradycje sprzed kilkudziesieciu, a nawet kilkuset lat sa dla mnie cool uffff ale sie rozpisalam
|
|
#4797 |
|
Konto usunięte
|
a mnie dzsiaj czeka grill bo moja mama wczoraj miała ur a dzsiaj sis ma ur
![]() dla mnie balony w małej ilosci nie sa kiczem |
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie też pod warunkiem, że są dobrane kolorystycznie.
Z dwa lata temu jak przejeżdżałam przez pewną wioskę to widziałam jak z sali wynosili balony do ogromnej przyczepy z traktorkiem. Był jeden wielki mix kolorów i cała przyczepa pełna
|
#4799 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak się cieszę że mam DJa a nie orkiestrę. U mnie akurat jest tak że stoją i zawodzą pod chałupą, a potem zawodzą przy błogosławieństwie, gdzie pół rodziny patrzy. Mnie to nie kręci więc od razu powiedziałam że nawet gdybyśmy mieli orkiestrę to dopiero na sali a nie w domu.
U Nas na błogoławienstwie będą rodzice, rodzeństwo, drużbowie i świadkowie, żadnego przedstawienia nie chcę. 1 lipca ponoć mamy mieć gotową kuchnię Co do folku, ja tańczyłam wiele lat w zespole regionalnym u mnie, uwielbiałam występy w tych przepięknych strojach, jarałam się nimi straszne i bardzo mi się podobają połączenia folku i nowoczesności zwłaszcza na ciuchach I nie uważam to za coś obciachowego Rano było słońce piękne, teraz była ulewa i wychodzi słońce. Zaraz mi łeb pęknie...
|
#4800 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szczególnie na dużych festiwalach folklorystycznych, w Bukowinie, Krakowie, gdzie były czasami zespoły z różnych zakątków świata
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

Nie to tak poważnie to wiem, że na pewno kilka osób nie przyjedzie, ale to i tak nie zmieni sytuacji.
Najlepiej dobry przyjaciel Tż zrobił. Daliśmy mu zaproszenie i ten wyciąga telefon, bo chciał zadzwonić od nas by już potwierdzić przybycie

Ślub 27. X. 2012
Estetki od wykończeń proszę o przymknięcie oka, albo dwóch
podoba mi sie z kokardka 
bo jutro (rowniez niestety) poniedzialek.
kupilam Tołpa Sebio zestaw i powiem Wam ze po kilku dniach juz widac roznice in plus!!