|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
hej kochane!!!!
właśnie dzwoniłam na OIOM i mi powiedzieli, że będą oddrenowywać Hanię teraz czekam na 11 i kolejną wizytę co powiedzą w związku z tym oddrenowaniem pozdrawiam Was ciepło i życzę miłej niedzieli |
|
|
|
#1442 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Marinko, zdrowia
pieleszko, super wiadomość
|
#1443 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Pieleszko myślę o Was Patik o Tobie też ![]() Jestem, ale tak jakby mnie nie było. Info w K.
|
#1444 |
|
Wtajemniczenie
|
Pieleszko świetne wieści!!! Cały czas o Was myślę!
|
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pieleszko, świetne wiadomości! dziewczyny, co myślicie o TAKIM basenie? Pytam bo w Biedronce będą od 04 czerwca za 99 zł, warto?
|
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
pieleszka świetna wiadomość
Kolina przy paszporcie i dowodzie muszą być oboje rodzice Aga Ty lecisz za tydz a My za dwa
|
|
|
|
#1447 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i ma otworki na napoje ![]() cena z biedronki na prawdę dobra Cytat:
ale to moje gapiostwo, nie pomyślałam o dokumencie wcześniej oglądałam włąsnie zdjęcia Iwony z Krety na fb, mmmm pięknie
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
Pieleszko cudowne wieści, bardzo się cieszę, że z każdą chwilą jest coraz lepiej, ani się obejrzysz i weźmiesz córeczkę do domu
|
#1449 |
|
Raczkowanie
|
witam niedzielnie
![]() Brumku tak- chciałabym Inflancką (teraz cała wyremontowana), ale powiem szczerze, ze trochę się boję tak planować, bo co będzie jak nie... nawet nie chcę pisać... Aga o Maję staraliśmy się.... hmmm po ślubie 3 tygodnie )) więc wogule. więc teraz mam stracha. kurde wkręcam sięjeszcze robota. chciałabym wogule nie brac wychowawczego, ale czy wyjdzie? jak zwykle mam wszystko zaplanowane pod korek a jak to kiedyś któraś mądrze napisała: "chcesz rozśmieszyć Pana Boga to sobie coś zapalnuj" echhh zaczynam się wkręcać Pieleszka na urlopie ciągle o Was myślałąm bidulki. teraz to tylko z górki- nadal trzymam kciuki moooocno ![]() Marina- zdróweczka! Aniu co do basenu- to odradzam bo- dużo za duży. u mnie na działce mam pdoobny i zanim się nagrzeje (mimo dolewania wrzątku) to mija kilka dobrych dni, a z naszą pogodą to daj spokój. zresztą po kilku dniach masz totalny syf mimo wsypywania tej chemii. zresztą mimo tego i włączonego filtra i tak rozmnazały się glony i wytrącało żelazo (uroki pojezierza łeczyńsko-włodawskiego). w tamtym roku nawet go nie rokładaliśmy. kupiliśmy małe rozporowe (żeby nie dmuchać) o takie: http://a llegro.pl/intex-58474-basen...358835262.html i w tym roku też pewnie tak zostanie. tym bardziej,że ja dla Mqajki nie wyobrazam dawać chloru.... dobra uciekam bo Majak wstała a wybieramy się ze znajomymi na spacer na pola mokotowskie ![]() paaaa iwona Edytowane przez iwonap79 Czas edycji: 2012-05-27 o 11:19 |
|
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o basen to my mieliśmy dwa, jeden mały dmuchany, drugi rozporowy, teście je mieli i wozili nad wodę jak Filip był mały, 2 lata temu, bo rok temu to Filip już był duży i normalnie w zalewie się kąpał
nie wiem gdzie są i w jakim stanie trzeba je znaleźć bo jak sezon się zacznie to dla Leny będzie jak znalazł choć młoda płacze jak jej się nogi zamoczy w zimnej wodzie ![]() my staraliśmy się o Filipa 3 cykle, w trzecim się udało, natomiast o Lenę 7 cykli (nie liczę miesiącami bo ja @ miałam co 25 dni) tylko że my z nastawieniem na dziewczynkę więc odpuszczaliśmy starania w owulację, w 6. cyklu @ mi się spóźniał, zrobiłam trzy testy i na każdym była bardzo słaba kreseczka, na ostatnim prawie niewidoczna, tydzień po planowanym terminie @ przyszedł,, do tej pory nie wiem czy była to fasolka ![]() wypłakałam się, bo jakoś czułam że byłam w ciąży i się nie udało ale kolejny 7. cykl już był szczęśliwy robię rosół, już pachnie w całym domu a Filip chodzi za mną i mówi, że już chce rosołek Lena nauczyła się nowej zabawy, ja mówię do niej "halo halo" a ona przykłada rączkę do ucha (lub telefon jak dorwie) i woła aaa
|
#1451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaaaaaaaaaaa Dziekuje wszystkie za glosy na Marysie na FB w konkursie - zajela 2 miejsce i Pani Karolina przygotowala nagrode niespodzianke do wyboru, albo sukienka tutu albo rabat 50% na sesje za 500 zl. Oczywiscie wybralam sesje - dziekuje jestescie wielkie Zdjecia z sesji wstawie jak juz bede je miec. Ja wczoraj dostalam bukiet roz od Marysi (tzn TZ kupil i dal Marysi do raczki i przyniosl razem z Masry). Za to zapomnial o moich imieninach A wam dziekuje za zyczonka Hania dzielna i wojownicza dziewczynka - zdrowka nadal zycze. Ja zarazilam marys katarem. Masakra. Idzie nam drugi zab i diabel wszedzie staje - wystrzelila z tym rozwojem w momencie.
|
|
#1452 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwona wrzuc tu lub w klubie jakies fotki z wczasow, prosze. Mnie nie ma na fb (nie mam konta), a chetnie bym poogladala.
![]() Eveewe gratulacje wygranej! Pieleszko super wiadomosci! A sa jakies wiesci od Patik? |
|
|
|
#1453 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziś pochmurno i sennie... Tymonek nic innego nie robi, tylko staje, staje, staje Przy czym tylko się da. Nawet w śpiworku mu się udaje ![]() Mamad - wróć! ![]() Cytat:
Ale zgadzam się z Iwoną, że już więcej zachodu z takim jest. Do małego wlewasz dziecku wodę i już się pluska, a tu trzeba długo grzać, nie wylewa się codziennie chyba, więc zakrywać żeby śmieci nie wpadały itp.Cytat:
![]() Mąż się ładnie zachował. A ja dołączam do grona tych biednych matek, których mężowie olali dzień matki ![]() Cytat:
![]() Agni, a ja już kiedyś miałam pytać z ciekawości - jak Wy się poznaliście z mężem? ![]() Cytat:
Cytat:
Czekolada, jak rozumiem, to lekarstwo na całe zło? ![]() Cytat:
To Hania błyskawicznie wraca do sił, skoro sobie pozwala na fochy i walczy o mamę A jak Sarcia Patik? ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Dziwny dziś dzień - nikt nie ma miesięcznicy
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-05-27 o 12:50 |
||||||
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Wam Marys bedzie miec sesje za pol darmo
Brumku mojemu czasem zdarzaja sie napady "ludzkosci" - ale rzadko.
|
#1455 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. i w końcu od kawy do... Emila . a we wrześniu ślub.![]() Ps. tesciowie wytrwali w kosciele, wiedzieli kiedy płacić .tylko nie wiedzieli ile, wiec wrzucili po 5 funtów![]() I uwaga uwaga- Emil się przełamuje do tesciowej. więc chyba za miesiąc nie będzie tak źle jak do nich pojedziemy. jeden mały fakt mnie dziś zirytował, ale że uszyła mi torebkę to jej daruję. ja Emila w restauracji zasłaniałam od słońca tetrą, a ona sobie ściągnęła na kolana, żeby spodni nie zachlapać . no wiecie co?![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1456 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
patrzylam pogode, we srode ma padac... Cytat:
|
||||
|
|
|
#1457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My nie pisalismy zadnego oswiadczenia , ale fakt, ze musza byc oboje rodzice.ufff jak to dobrze, ze juz koniec dnia... |
|
|
|
|
#1458 |
|
Wtajemniczenie
|
Obcięłam grzywkę Zuz... sama. To nie był dobry pomysł
|
|
#1459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- a dlaczego nie dobry? moja babcia mowi ze do roku nie powinno sie obcinac wlosow wcale
|
|
|
|
|
#1460 |
|
Wtajemniczenie
|
Taa, bo rozum się utnie, będzie miało pecha czy inne głupoty...
A zły pomysł, bo jakoś głupio obcięłam i dziwnie wygląda... jak giermek
|
|
#1461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nota bene powtarzam to sobie kazdego dnia patrzac w lustro. Tydzien temu bylam "lekko podciac i podcieniowac" wlosy u osiedlowej fryzjerki, ktora zrobila mi na glowie jesien sredniowiecza, musialam pojsc do drugiego (sprawdzonego, ale drogiego) salonu i ... obciac na krotko! Z moich wlosow do polowy plecow, hodowanych 3 lata zostaly strzepki i to doslownie, bo w obecnej fryzurze niestety wygladam do d..
|
|
|
|
|
#1463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
! Ocenimy obiektywnie No wiem, że odrosną. Chciałam żeby na roczek ładnie wyglądała i .
|
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
nie bedzie operacji ojca na razie - ma cos z sercem i nie moga go na 10 h uspic bo moze serce nie wytrzymac.
|
#1465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pamiętam, że dopiero macie mieć ślub ![]() A mąż nieśmiały jakiś chyba, skoro pół roku się zbierał ![]() Niemożliwe, żeby było aż tak źle. Pokaż zdjęcie, ocenimy
|
|
#1466 |
|
Wtajemniczenie
|
jak zrobię, to pokażę. Obcięłam wieczorem zaraz przed spaniem
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nadal proszę o głosiki na moją mamę
|
|
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny można dać dla dzieci zupke z młodej kapusty?
|
|
|
|
#1469 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem czy można, ale moja już próbowała i nawet troszkę pierna była i wcinała aż jej sie uszy trzęsły, nic jej nie było, tylko pić jej się po niej chciało ![]() Witam tak w ogóle!! Jakieś zaganiane ostatnie dni mam, wczoraj miałam wrażenie, że jest święto babci, bo byłyśmy z Alą osaczone teściową i babcią. Dziś z kolei odwiedziła mnie moja mama, ale ta wizyta mnie ucieszyła i miło spędziłysmy dzień. Ciesze się, że Hania i rodzice tacy dzielni. Hania silna dziewczynka i charakterna jak widać Ale i córeczka przynajmniej zadowolona i mamusia! A co z Sarą?? Wiadomo coś nowego od Patik? Zamówiłam małej garnuszek fp na dzień dziecka od dziadków. A od nas chyba dostanie ta kolejke z ikei. A na 31maja umówiłam się z przyjaciółkami i ich dziećmi na taki przeddzień dziecka w centrum zabaw dla dzieci. 1wszego czerwca będzie tam zapewne multum ludzi a tego chcemy uniknąć Iustyna na pewno nie jest tak źle jak piszesz z nową fryzurą Zuzy
|
|
|
|
#1470 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaa rozmawiałam z Patką. Sara nie ma już biegunki, antybiotyk dostaje w zastrzyku, bo wkłuć się jej pielęgniarki nie mogły.Patik ma dosyć( i Sara też), czeka na wyniki i prawdopodobnie się jutro wypisuje. Do piątku chcą je zatrzymać, ale zastrzyki przecież Sara może dostawać w domu.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

12.06.2010

.bo powiedzieli że wybiorą się z nami
. no wiecie co?
, ale fakt, ze musza byc oboje rodzice.
.
zębole