Koty część IV - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-27, 19:19   #3001
Malla
Nie depcze krokusów

Dot.: Koty część IV

Założyłam jakiś czas temu zeszycik (z tych reklamowych z Almo Nature, co zooplus przysyła), w którym spisuję i porównuję składy stosowanych karm i piszę o zaobserwowanych reakcjach. Najlepsze kupy i sierść były po Royalach (różnych rodzajach), najgorsze kupy po rybnej Acanie, najgorsza sierść po Purinie ProPlan.

Test na FeLV trzeba wykonać dwukrotnie, więc koszt wzrasta do prawie 150 zł.
Cytat:
Napisane przez ziazik Pokaż wiadomość
Ja tylko na króciutko, jutro więcej napiszę, może będę więcej wiedzieć, bo jeszcze dziś mamy wizytę u weterynarza
Ale cudne zdjęcia i kocie cycki!
Cytat:
Napisane przez Olivvek Pokaż wiadomość
Muszę wtrącić, że i mój Tygrys był taki dziki, wzięliśmy go jak miał... Bo ja wiem? Z pół roku na pewno; chował się po kątach, niby pogłaskać się dawał, ale przy próbie podniesienia szału dostawał, nawet jak go nieinwazyjnie za skórę na karku podnosiłam to się odwracał i gryzł. Może z miesiąc temu dał się obłaskawić, a mamy go od października ubiegłego roku jakoś.
Też jest udany ten kot, jak się nie dawał tak się nie dawał, a teraz jak się go bierze to ragdoll normalnie zero życia, daje się ułożyć na rękach jak bądź i tylko wibruje
Mój był przyzwyczajony do ludzi, ale nie lubił głaskania, nie rył się na kolana. A teraz? Są dni, gdy muszę go wyganiać z kolan, bo inaczej umieram z głodu. Na ręce nie lubi być brany, ale jak trzeba, to mruczy.
Stary 2012-05-27, 19:21   #3002
Olivvek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
A czym się PF różni od tescowego Nutricata?
Jajka ok a warzywa po co?
Jak porównywałam składy, to wyszło mi, że Nutricat ma więcej mięsa. Choć tak się teraz zastanawiam, czy 40% mączki z kuraka jest lepsze od 27 chyba, ale mięsa z tegoż w każdym razie i jedno i drugie im służy: był taki okres czasu, że musiałam kupić im coś tańszego, nie pamiętam tylko, co... To zaraz było grzebanie w śmietniku, wyjadanie skorup od jaj i obierków po ziemniakach a przy tych karmach tego nie ma.
Warzywka gotuje im z mieskiem bo raz, że witaminki, dwa, że taka paciajka dobrze robi na brzuszek, szczególnie Srajtuśkowi.

EDIT: Malla, jak trzeba?

Edytowane przez Olivvek
Czas edycji: 2012-05-27 o 19:24
Olivvek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 19:26   #3003
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Jak porównywałam składy, to wyszło mi, że Nutricat ma więcej mięsa.

Warzywka gotuje im z mieskiem bo raz, że witaminki, dwa, że taka paciajka dobrze robi na brzuszek, szczególnie Srajtuśkowi.
Mączka z kurczaka to nie mięso jak dla mnie . W tych karmach w ogóle jest mało mięsa, prawie nic.

Koty warzyw nie potrzebują .

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 19:27   #3004
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
EDIT: Malla, jak trzeba?
Jak wie, że nie ma szans, a jak będzie miły, to cosik dostanie...
Stary 2012-05-27, 19:28   #3005
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Założyłam jakiś czas temu zeszycik (z tych reklamowych z Almo Nature, co zooplus przysyła), w którym spisuję i porównuję składy stosowanych karm i piszę o zaobserwowanych reakcjach. Najlepsze kupy i sierść były po Royalach (różnych rodzajach), najgorsze kupy po rybnej Acanie, najgorsza sierść po Purinie ProPlan.
Też mam ten zeszyt i szkoda mi w nim pisać .

Cytat:
U mojego weta jeden test to 50. A za Mrysię płaciłam chyba 40 za test, bo to był bezdomniak.

Stary 2012-05-27, 19:30   #3006
Malla
Nie depcze krokusów

Monika, a jakiego rodzaju to był test?
Stary 2012-05-27, 19:33   #3007
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Monika, a jakiego rodzaju to był test?
Elisa

A Tobie pewnie chodzi o pcr ? Ten u mojego weta nie robią, wysyłają do laboratorium i trzeba czekać, a ja czekać nie mogłam .

Stary 2012-05-27, 19:35   #3008
Olivvek
Zadomowienie

Wiecie co, co prawda było to przy okazji karmy dla psa, ale patrzyłam na składy tych wszystkich polecanych- jak zobaczyłam w jednej z przodujących 14% (!) to mówię dziękuję, postoję. Jeśli tak samo jest z żarciem dla kotów to ja dziękuję... Boję się znanych firm, bo zwykle po czasie jest tak, że pogarszają jakość i jadą na samej reputacji. Dlatego wybrałam niszowego NutriCata i PF. Zresztą, moje jedzą mięso, to nie sądzę, żeby potrzebowały jakieś super hiper ultra karmy
Za to ja czytałam, że warzywa nie zaszkodzą; fakt, że to zwierzęta mięsożerne, ale też ich nie futruję tą np. marchewką jak brojlerów małemu unormowały się kupki dzięki temu.

Hehe sprytne masz, Malla, bestie chociaż hmm, pewnie to kwestia wychowania moje nic się nie muszą wysilać żeby dostać co chcą
Stary 2012-05-27, 19:40   #3009
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
małemu unormowały się kupki dzięki temu.
To najważniejsze.
Stary 2012-05-27, 19:41   #3010
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Wiecie co, co prawda było to przy okazji karmy dla psa, ale patrzyłam na składy tych wszystkich polecanych- jak zobaczyłam w jednej z przodujących 14% (!) to mówię dziękuję, postoję. Jeśli tak samo jest z żarciem dla kotów to ja dziękuję... Boję się znanych firm, bo zwykle po czasie jest tak, że pogarszają jakość i jadą na samej reputacji. Dlatego wybrałam niszowego NutriCata i PF. Zresztą, moje jedzą mięso, to nie sądzę, żeby potrzebowały jakieś super hiper ultra karmy
Za to ja czytałam, że warzywa nie zaszkodzą; fakt, że to zwierzęta mięsożerne, ale też ich nie futruję tą np. marchewką jak brojlerów małemu unormowały się kupki dzięki temu.
Te "znane" karmy mają ponad 70% mięsa w suchym składzie (i faktycznie, zdarza się im majstrować po jakimś czasie w składzie - ale nie wszystkim - i raz im to wychodzi na dobre, raz na złe, a innym razem niby poprawili skład, a analiza się pogorszyła, ale wciąż jest w składzie dużo mięsa i wszystko, co kot potrzebuje). Są karmy, którym można zaufać i nie zmieniają się przez lata.

Warzyw w diecie kota może być tak do 5%, czyli jak dziennie je 150g to najlepiej, żeby warzyw nie było więcej jak 8g.

Stary 2012-05-27, 20:10   #3011
Olivvek
Zadomowienie

Już tak myślałam, żeby raz wreszcie kupić tym gadom wora dobrego jedzenia i mieć w końcu spokój, choć jakoś z czasem odeszłam od tego pomysłu, kiedy teraz są zdrowe i wesołe
Na pewno wypróbuję coś z górnej półki, chciałabym mieć w końcu własną ocenę ale to to już jak sama będę pracować, bo póki co łatwiej dać 30zł na tydzień niż od razu dwie stowy czy tam ponad stowę wywalić.

Oo, na pewno mniej jedzą warzyw, jest ok
Ładną masz Monika wiedzę w temacie
Stary 2012-05-27, 20:17   #3012
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
teraz są zdrowe
Skąd wiesz ?

Cytat:
łatwiej dać 30zł na tydzień niż od razu dwie stowy czy tam ponad stowę wywalić.
30zł na tydzień?
Ja na suche na dwie panny daję może 50 na miesiąc (i mogłyby jeść tylko to, bez mokrego kot przeżyje jak suche jest dobre).

Stary 2012-05-27, 20:21   #3013
anjya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez charlotte89 Pokaż wiadomość
Dziękuję
Też chcesz rudego?
Aż Ci trochę pozazdrościłam, że będziesz miała go od malutkiego

Ja z jednej strony widzę naprawdę duży sens w adoptowaniu dorosłego lub starszego kociaka, a z drugiej po wczorajszym odwiedzeniu kandydata nr 2 mam dalej mieszane uczucia Fakt faktem, że przynajmniej był trochę młodszy i taki typowy jedynak, nie ciągnący do innych kotów więc i tęskniący pewnie za ich towarzystwem, ale zaniepokoiło mnie trochę jego agresywne zachowanie.. Może agresywne to za duże słowo, ale kotek przy próbie pogłaskania za każdym razem drapał i gryzł, nawet osobom, do których był przyzwyczajony nie dawał się podnieść czy wziąć na ręce I nie wiem, czy to jest normalne zachowanie młodego kota? Przypuszczam, że może nie miał najlepszego dotychczas najlepszego doświadczenia w kontaktach z ludźmi, a może tylko w ten sposób chce się bawić Nie chcę wyjść na marudną osobę, której nikt (w sensie żaden kot ) nie jest w stanie dogodzić, ale zwierzak to zobowiązanie na kilkanaście lat i nie ukrywam, że zależało mi, żeby udało się jakoś z nim dogadać i na ile jest to w ogóle przypadków kota możliwe i troszkę go wychować..
wydaje mi się, że troszkę przesadzasz ..
kot przecież mógł być zestresowany, zwłaszcza przy obcych ludziach, no i nie każdy kot jest "nakolankowy" czy uwielbia być noszonym.
mam trzy koty, każdy z nich, jak tylko weźmie się go na ręce próbuje zwiewać, odpycha się łapkami, a momentami nawet próbują drapać (dwa mam od małego, jeden kocurek wzięty jako dorosły już, a nawet starszy). są momenty, gdy mają humorki i nie dadzą się głaskać, ale są momenty gdy same przychodzą na pieszczoty, chociaż żaden na kolana nie wejdzie
kocurek, którego wzięłyśmy spod klatki (przybłąkał się, domowy kot) - jemu trochę czasu zajęło dostosowywanie się do nowych domowników, nie tylko nas, ale także dwóch kotek. od początku był pieszczochem i kładł się na pleckach do głaskania (pokazywał brzuszek) ale często zdarzało się, że walił nas łapą, bo widocznie jakoś źle go pogłaskałyśmy. niby spał na pleckach, nie bał się, ale jednak coś jeszcze było nie tak. jest u nas od sierpnia i dopiero teraz wydaje się, że czuje się prawdziwie jak w domu. sam przychodzi na pieszczoty, zrobił się delikatniejszy, jak walnie łapą to bez pazurów, czy delikatnie złapie ząbkami, że mu się nie podoba. o dziwo, zaczął się bawić! czego wcześniej nie robił .. teraz można w nocy usłyszeć jak sam sobie podrzuca sznurek i potem go łapie, a robi przy tym takie skoki i taki hałas ..

więc to, że kot nie dał się wziąć na ręce, czy pogłaskać komuś obcemu .. chyba że koniecznie potrzebujesz kota, którego będziesz nosić na rękach
anjya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 20:32   #3014
Olivvek
Zadomowienie

Cytat:
Skąd wiesz ?

30zł na tydzień?
Ja na suche na dwie panny daję może 50 na miesiąc (i mogłyby jeść tylko to, bez mokrego kot przeżyje jak suche jest dobre).
Bo byłam na kontroli, to raz, dwa, że szczepione, trzy, że odpchlane/ odkleszczane i odrobaczane i wreszcie cztery- chory kot nie ma w sobie życia.
Ano. Tej, cicho, 4 pomyliło mi się z PF. Nutricat dwie dychy.

Tak btw, czy dobre odnoszę wrażenie, że próbujesz mi udowodnić, jak to źle się nimi zajmuję? uważam, że porównywanie ile kto wydaje na żarcie, jest co najmniej głupie; chyba, że tu jest taka maniera w tym wątku? Dzienny jadłospis też zrobić?
Stary 2012-05-27, 20:41   #3015
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
uważam, że porównywanie ile kto wydaje na żarcie, jest co najmniej głupie; chyba, że tu jest taka maniera w tym wątku?

Najpierw zadałam Ci pytanie.
Później napisałam o sobie jak to u mnie wygląda, myślałam, że będzie Cię interesować, czy nie jest kosmicznie drogo - sama pisałaś, że kiedyś chcesz je żywić z własnej kieszeni.

Gdzieś dwa wątki temu zrobiłam rozpiskę ile wychodzi żywienie miesięczne Whiskasem a ile karmami premium i też mnie odebrano, że komuś liczę ile zarabia i ile wydaje .

Cytat:
Dzienny jadłospis też zrobić?
Jak nie chcesz, żebym odpowiadała na Twoje posty to to powiedz, a nie zadaj takich pytań, z którymi nie wiem co mam zrobić .

Chyba, że Cię interesuje dzienny jadłospis moich - to gdzieś tu powinien być .

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Ogłoszenie parafialne:

Może kogoś tym zainteresuję, zauważyłam dziś, że zoo+ wprowadził megapaki Cosmy - 24 saszetki, do tej pory były po 6!

Siejusia Ty masz znajomości, nie wiesz kiedy MP będzie miał jakąś promocję ?

Wiecie, że zdjęcie z jedzeniem synchronicznym wygrało na MP na facebooku? Malla chyba wiesz o czym mówię .

Edytowane przez monika_sonia
Czas edycji: 2012-05-27 o 20:43
Stary 2012-05-27, 20:54   #3016
Olivvek
Zadomowienie

Cytat:

Najpierw zadałam Ci pytanie.
Później napisałam o sobie jak to u mnie wygląda, myślałam, że będzie Cię interesować, czy nie jest kosmicznie drogo - sama pisałaś, że kiedyś chcesz je żywić z własnej kieszeni.

Gdzieś dwa wątki temu zrobiłam rozpiskę ile wychodzi żywienie miesięczne Whiskasem a ile karmami premium i też mnie odebrano, że komuś liczę ile zarabia i ile wydaje .

Jak nie chcesz, żebym odpowiadała na Twoje posty to to powiedz, a nie zadaj takich pytań, z którymi nie wiem co mam zrobić .

Chyba, że Cię interesuje dzienny jadłospis moich - to gdzieś tu powinien być .

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Ogłoszenie parafialne:

Może kogoś tym zainteresuję, zauważyłam dziś, że zoo+ wprowadził megapaki Cosmy - 24 saszetki, do tej pory były po 6!

Wiecie, że zdjęcie z jedzeniem synchronicznym wygrało na MP na facebooku? Malla chyba wiesz o czym mówię .
Och, zaiste, najlepiej się cieszyć zamiast się zastanowić, dlaczego ludzie Cię tak odbierają

Proponowałabym zmienić ton, bo póki co to na mędrka wychodzisz.

Dodam jeszcze, że piszę na forum i niech odpowiada kto chce.
A teraz dziękuję za uwagę, przenieś złośliwości na kogo innego.
Stary 2012-05-27, 21:04   #3017
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Och, zaiste, najlepiej się cieszyć zamiast się zastanowić, dlaczego ludzie Cię tak odbierają

Proponowałabym zmienić ton, bo póki co to na mędrka wychodzisz.

A teraz dziękuję za uwagę, przenieś złośliwości na kogo innego.
Jesteś tu od wczoraj i takie masz wnioski? Pokaż mi w którym miejscu byłam dla Ciebie złośliwa!

Stary 2012-05-27, 21:09   #3018
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:

Kocham takie kreatywne imiona choć ja u siebie zaczęłam się trochę jednak zastanawiać jak to brzmi, bo codziennie wieczorem zwołuję chłopaków do domu i jak się drę "Srajtuunioo, Pierdzioołkuu, Tygryyniuu, kooti kooti kici kici" to nieraz mi chłopaki "miau miau" robią spod remizy
Tak jakby przypał?

Srajek ma już dość w mama kupiła dziecku kabanoski, a dziecko kręci nosem

Bardzo dziękujemy

Ja się nie przejmuję. Jak się komuś nie podoba, to niech się ugryzie w nochala

Lepiej kocie kiełbaski. Kabanosy maja za dużo soli.

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Jest szał ciał przy kiełbaskach np. tych z Rossmanna, ale to nie karma tych przysmak .

Ciastka ?
Moje o nic "ludzkiego" nie proszą, nawet o szynkę czy schabowego .
Ja kupuję Tescowe, bo Ancijomakowi najbardziej smakują. Zauważyłam że jak ich mu nie podaję, to zaczyna mu śmierdzieć z pysia.

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:

Malla, co ja bym bez Ciebie zrobiła
Stary 2012-05-27, 21:09   #3019
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez anty_lopka Pokaż wiadomość
Moniko, dziewczyny wyglądają bosko, szczególnie Milka

Jak tam Celinka Józefinka?
Rozmawiałaś z tym wetem, który robił sterylkę? Wyjaśnił Ci sytuację? Będziecie coś z tym robić?
Głaski dla pluszowej od kuzynki Soni, o!

Cytat:
Napisane przez anty_lopka Pokaż wiadomość
głównie jako hobby, ale gdyby dało rade jakąś kasę z tego uzyskać to dodatkowy plus
Powiedz mi kiedy będziesz zaczynać ten kurs? Ja bym ten kurs zaczynała na jesień może. Znalazłaś jakieś opinie w necie? Ja szukałam i nic nie mogę znaleźć...

Stary 2012-05-27, 21:10   #3020
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:

Niestety, moje znajomości nie sięgają aż tak głęboko...
Stary 2012-05-27, 21:11   #3021
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez Siejusia Pokaż wiadomość
Malla, co ja bym bez Ciebie zrobiła
To ja jeszcze dodam od siebie, że trzeba te dwa testy zrobić w odstępie mi wet mówił 3 miesięcy, ale można chyba wcześniej, można później .

Stary 2012-05-27, 21:13   #3022
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
Już tak myślałam, żeby raz wreszcie kupić tym gadom wora dobrego jedzenia i mieć w końcu spokój, choć jakoś z czasem odeszłam od tego pomysłu, kiedy teraz są zdrowe i wesołe
Na pewno wypróbuję coś z górnej półki, chciałabym mieć w końcu własną ocenę ale to to już jak sama będę pracować, bo póki co łatwiej dać 30zł na tydzień niż od razu dwie stowy czy tam ponad stowę wywalić.

Powiem Ci że jak zainwestujesz w lepszą karmę, to będziesz ją miała i miała. Kotek szybko się najada, kupka nie śmierdzi (przynajmniej po Royalu), wizyty u weta są sporadyczne (same kontrole) i futro jest obłędne... Miękkie i błyszczące
Stary 2012-05-27, 21:13   #3023
Miskaa78
Kazar Lady

znalazłam starą fotkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 772249.jpg (179,1 KB, 27 załadowań)

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 21:14   #3024
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Niestety, moje znajomości nie sięgają aż tak głęboko...
No nie wiem , jakiś konkurs wygrałaś . Pewnie już zjedzone ?

Pracuj nad tymi znajomościami bo pasuje mi wiedzieć, czy zrobią jeszcze tą promocję "druga rzecz gratis" znaczy -50%. To było coś.

Jakbym tylko wiedziała wtedy, że MD jest takie dobre .

Stary 2012-05-27, 21:16   #3025
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
To ja jeszcze dodam od siebie, że trzeba te dwa testy zrobić w odstępie mi wet mówił 3 miesięcy, ale można chyba wcześniej, można później .

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
znalazłam starą fotkę

Jaka czadowa kota! Nie mogę się napatrzeć!
Stary 2012-05-27, 21:18   #3026
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
znalazłam starą fotkę
Leżę i kwiczę .

Stary 2012-05-27, 21:19   #3027
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
No nie wiem , jakiś konkurs wygrałaś . Pewnie już zjedzone ?

Pracuj nad tymi znajomościami bo pasuje mi wiedzieć, czy zrobią jeszcze tą promocję "druga rzecz gratis" znaczy -50%. To było coś.

Jakbym tylko wiedziała wtedy, że MD jest takie dobre .

Dzięki Pudelkowi i mojemu zamiłowaniu do czytania niusów z d**y
Też chciałabym wiedzieć, bo jak nie, to będę musiała zamówić po stałej cenie. Ancijomak tak kocha tą karmę, że mój TŻ stwierdził że nie zamawiamy już Ziwi ani PoN, bo ta jest najlepsza (jak otwiera puchę to PACZY na krewetki i gada coś pod nosem ).
Stary 2012-05-27, 21:25   #3028
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Dzięki Pudelkowi i mojemu zamiłowaniu do czytania niusów z d**y
Też chciałabym wiedzieć, bo jak nie, to będę musiała zamówić po stałej cenie. Ancijomak tak kocha tą karmę, że mój TŻ stwierdził że nie zamawiamy już Ziwi ani PoN, bo ta jest najlepsza (jak otwiera puchę to PACZY na krewetki i gada coś pod nosem ).
No właśnie u mnie mokry PoN zjadły bezdomniaki a puszki Ziwi są na czarną godzinę, szału nie było. MD mniam mniam obydwie wcinały .

Pamiętam ten konkurs, ja tu nawet linka na pudelka wrzuciłam i też czytam pudelka codziennie, ale coś ostatnio majstruje przy komentarzach, sama byłam wczoraj świadkiem .

Stary 2012-05-27, 21:27   #3029
esfira
Zakorzenienie

Cytat:

Tak btw, czy dobre odnoszę wrażenie, że próbujesz mi udowodnić, jak to źle się nimi zajmuję? uważam, że porównywanie ile kto wydaje na żarcie, jest co najmniej głupie; chyba, że tu jest taka maniera w tym wątku? Dzienny jadłospis też zrobić?
Monika_Sonia bardzo interesuje się żywieniem kotów i czasem lubi drążyć ten temat, ale sporo wie i można skorzystać z jej wiedzy, to tylko sugestia, co mogłabyś zmienić w żywieniu swoich kotów, żeby miały u Ciebie jeszcze lepiej a porównywanie, ile kto wydaje na jedzenie nie wydaje mi się głupie, bo każdy chyba chciałby sensownie rozplanować swoje wydatki i mądrze wydać pieniądze

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 21:31   #3030
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

Jaka czadowa kota! Nie mogę się napatrzeć!
Cytat:
Leżę i kwiczę .
i kradziej łańcuszków

tez pudla czytam, ale niedawno to widziałam reklamę whiskasa dla kociaków, jakaś paczka żywnościowa a żeby ją dostać CZEBA było podać nawet swój pesel
z fanaberii żywnościowych mój Mietek lubi gotowaną kapustę, pokroić sie za nią daje, smażoną cukinię
a surimi staje mi w gardle tak na mnie PACZĄ gdy jem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1130566.jpg (79,4 KB, 27 załadowań)

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości