|
|
#3031 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Koty część IV
Cytat:
![]() Pamiętam że wkleiłaś, ale zobaczyłam po fakcie. Jest to prawda, ale to mój nałóg ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Prosisz się o kradzież kota... ![]() Genialny... |
|
|
|
|
#3032 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
A o pieniądzach wydawanych na koty uwielbiam rozmawiać i ciągle poszukują sposobu jak na nich oszczędzić (czytaj: gdzie aktualnie organizują promocje ). Wydaje mi się też, że jak ktoś ma czarno na białym napisane, że karmienie karmą X kosztuje 200 a karmienie karmą Y, która jest lepsza kilkakrotnie od karmy X, kosztuje 120 to bardziej to trafia, niż rozpisywanie się o wyższości karmy Y przy użyciu trudnych słów i przytaczaniu wyników badań i cytatów .---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Mój też . Widziałaś K. Perry bez makijażu ?
|
|
|
|
|
#3033 |
|
Zadomowienie
|
No ba... Ładna kobietka.
|
|
|
|
#3034 |
|
KOTerator
|
|
|
|
|
#3035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może akurat dziś coś złapały.A tę wzmiankę o cenie potraktowałam, że za mało, czy coś. Że niedostatecznie dobrze je żywię. Ale dobra, widać masz taki styl bycia a ja też się szybko denerwuję kiedyś jedna laska się za mną przez kilka wątków ciągnęła z głupimi komentarzami nt. psa i chyba wyrobił mi się odruch obronny ![]() Przepraszam I dziękuję za wyjaśnienie, co poeta miał na myśli już będę wiedziała.---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Miskaa ![]() Co za rewelacyjny zwierz!
|
|
|
#3036 |
|
Zadomowienie
|
Nie (nie wygląda jak ona, ale to na plus, bo nie podoba mi się jej wielka zmarszczka mimiczna, którą dodatkowo uwydatnia tona pudru na twarzy. Naturalnie jest super). A ja generalnie nie poznaje moich znajomych na ulicy i często słyszę że jestem bezczelną gówniarą, bo jakiejś tam babci się nie ukłoniłam. Ja po prostu patrzę na twarz, ale widzę rozmytą plamę
|
|
|
|
#3037 | |
|
KOTerator
|
Tak sobie myślę - jak byłam na wyrabianiu paszportów z pannami to wet mi poleciła dla Milki "na starość" Arthroflex Omega na jej kości i stawy (plus mam się wybrać w wakacje do ortopedy, bo zaczyna się garbić) i się zastanawiam, czy jej tego nie zacząć podawać już teraz przy tym skakaniu z drapaka? Przeraża mnie jak ona to robi
. Esfira co myślisz o tym? Da to coś w ogóle, czy to takie witaminki w ładnym pudełku ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
Masz to co ja, też nie poznaję ludzi, to już lepszą mam pamięć do nazwisk. Zdarza mi się nawet nie poznać na ulicy ludzi, dla których pracuje, to jest wtopa |
|
|
|
|
#3038 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No... Szkoda że robi z siebie takiego zombiaka ![]() A co do pracodawców, to masz rację... Ja ostatnio z kolei nie poznałam mojej mamy... Ja chyba tylko Slasha poznałabym na ulicy, ale to przezwzgląd na tak charakterystyczny wygląd i buzowanie hormonów (wykipiałabym). |
|
|
|
|
#3039 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
Żeby nie było za dużo OT: Ostatnio czytałam, że koty starzeją się 4 razy szybciej niż my, więc jeżeli człowiek powinien się badać raz na rok, to kota powinno się badać co 3 miesiące. Co o tym sądzicie i jak często chcecie badać? Ja myślałam o raz na dwa lata/raz na półtorej roku/raz na rok a tu takie coś .
|
|
|
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
Ja karmię Lunę Nutricatem. Próbowałam ją przestawić - testowałyśmy Orijena Kitten, i któregoś Royala (bodajże Indoor) i Orijena6Fish - potrafiła przez cały dzień nic nie zjeść, protestacyjnie tylko miauczała nad miską. Po zmieszaniu Nutricata z innymi karmami wybiera groszki Nutricat a Inne zostawia. Boję się kupić coś innego, bo nie dostanę malutkiego opakowania (te poprzednie mi miły pan z małego zoologa u mnie na osiedlu odsypał) a ona być może nie ruszy tego. Myślę, że jak dostaje Bozitę, Applawsa w mokrym plus prawdziwe mięcho to nie jest tak źle. Na pewno lepiej niż jakby nic nie jadła (czyli strajkowała nad miską lepszej karmy).
Edytowane przez Ostrowczanka Czas edycji: 2012-05-27 o 22:25 |
|
|
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(a na zwyrodnienia chorują starsze zwierzęta, Milka jest w przyszłości bardziej narażona na zwyrodnienia z powodu większych obciążeń pozostałych nóg, ale teraz jest jeszcze bardzo młoda) poczekajmy, co powie ortopeda co do chodzenia z kotem do lekarza raz na kwartał, to powiem tak: jeśli będziesz moją klientką, to zapraszam a na serio koty żyją 4 razy krócej niż ludzie i się starzeją też 4x szybciej, ale rany goją się u nich tak samo długo, jak u ludzi i w takim samym tempie rosną guzy czy rozwijają się choroby, więc raz na rok w zupełności wystarczy
Edytowane przez esfira Czas edycji: 2012-05-27 o 22:25 |
|
|
|
|
#3042 |
|
Zadomowienie
|
Kot i tak jest u weta średnio raz na 2 miesiące, więc zapytam o sugestie. Wtedy podejmę decyzje. Myślę że najczęściej raz na pół roku. I tak weterynarz widzi go często. Poza tym biegnę do weta z byle pierdnięciem, a po wizycie jeszcze wydzwaniam upewnić się czy nie zmienił zdania.
|
|
|
|
#3043 | ||||
|
KOTerator
|
Cytat:
Ja się z karmami uświadomiłam w styczniu w tamtym roku. Z suchym szybko nam się udało przestawić z RC, jakoś tak w kwietniu już wcinała ładnie bezzbożówki. Z mokrym za to miałam przeboje, dopiero pod koniec września zainteresowała się łaskawie innymi karmami niż saszetki RC. Wypróbowałam naprawdę dużo suchych karm, ale mokrych karm nie zliczę... Po 8 miesiącach udało mi się ją przestawić na lepsze mokre właśnie dzięki mokremu Applaws i Animonda vom Feinsten Select. Do dziś próbuję ją przestawić na karmy premium mokre (bardzo mi zależało na Herrmanns), ale nie ma szans, muszę się zadowolić chociaż tymi filetowymi. Z Milką za to problemów nie miałam, poza biegunkami. Podstawiłam pod nosek porządne karmy i nic innego nie było w klatce, trzeba było jeść co dają .---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
Szkoda, że nie ma czegoś co ją uchroni przed urazami .Cytat:
![]() Jakbym kiedyś w W-wie wparowała z dużą pluszową i Młodą to się ujawnij, że to Ty .Też tak myślałam właśnie, że raz na rok .---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
Moje też są często, ale za każdym razem życzę sobie i wetowi, żebyśmy się długo nie widzieli |
||||
|
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Luna to w ogóle jest szalenie wybredna np. Bozitę je tylko z łosiem i kurczakiem - iinych nie ruszy. Applawsa na razie miałyśmy rybnego, było OK. Saszetki Tesco finest z tuńczykiem wciągała, a pozostałe są fuj. Już wolę jej dać puszkowanego tuńczyka, a najchętniej to je surowe mięso - to jest pyszne. Mam u sprawdzonego rzeźnika takie "obrzynki" drobiowe - mięcho ze skórką i chrząstkami - za to dałaby się pokroić.
|
|
#3045 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i wszystko. Więc nie ma sensu ciągle badać jak nie ma nic niepokojącego. |
|
|
|
|
#3046 | |||||
|
Nie depcze krokusów
|
Ooo, offtopy!
Nie jest pięknością, ma odstające uszy, ale ma cudowne oczy! W związanych włosach jest nie do poznania. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie mogę jeść sushi przy kocie, no nie mogę - paczy wzrokiem "gdybym umierał, dałbym Ci ostatnią porcję, popatrz, umieram, a Ty mi nie dajesz swojej" ahahahahhahahaha Cytat:
Cytat:
Taaak, zaraz jak zauważyłam, to Szpieg się pochwalił - świetne zdjęcie!
|
|
|
#3047 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
- Cosmę tuńczykową lub kurczakową w saszetkach (co ważne ta sama Cosma z puszek nie podchodzi), - Animondę VFS kurczak i dorada (każdy inny smak jest niedobry, chociaż wcześniej chętnie jadła kurczaka z serem). Milka je prawie wszystko, wybrzydza chyba tylko jak widzi, że Sonia czegoś nie je .
|
|
|
|
|
#3048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam mniejszą wadę, ale wkurzają mnie okulary
|
|
|
|
|
#3049 |
|
KOTerator
|
|
|
|
|
#3050 |
|
Zadomowienie
|
Genialne ujęcie
![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Zapytaj Ziazika jak daleko ma do weta... Wtedy pękniesz z zazdrości |
|
|
|
#3051 |
|
Nie depcze krokusów
|
A mój je wszystko, ostatnio z wielkim poświęceniem wyjada Ziwi i patrzy na mnie, żebym mu dała w nagrodę coś normalnego.
Obecnie mam -5 D
|
|
#3052 | ||||
|
KOTerator
|
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
![]() Dobra, czyli na razie wygrywa chodzenie raz na rok . Cytat:
? Chyba się pomyliłam, tylko gdzie ![]() Moje jedzą mało chrupek, jedzą mokre a Milka to parę chrupek zje i ma dość, oszczędnie .I dobry fotograf , ja nie potrafię dobrych zdjęć pannom zrobić, takich jak bym chciała |
||||
|
|
|
#3053 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3054 |
|
KOTerator
|
Wiem i już pękłam z zazdrości zaraz po tym, jak napisała
Życzę sobie kiedyś tak mieszkać .---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Malla lubi OT, a przypomniało mi się coś. Raz byłam na takich zwykłych badaniach komputerowych darmowych szybkich dawno temu, wyszło mi z -1,5 na jedno oko, na drugie +2 (od razu mi chcieli okulary wcisnąć, ale mama się nie zgodziła tylko mnie zabrała na dalsze badania, te miały być takie orientacyjne) w momencie oślepłam . Pojechałam do okulisty z prawdziwego zdarzenia i elegancko 0 i 0. Takie badanie komputerowe podobno mogą mieć tylko ludzie starsi, ale ciekawe ilu osobom przez takie badanie i wciskanie okularów popsuli wzrok
|
|
|
|
#3055 | |||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Ostatnio obczaiłam, że w Karusku dowożą wieczorami, więc może wreszcie kupię wielką pakę, a nie tylko 400 g i 2 kg... Cytat:
Cytat:
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-05-27 o 23:05 |
|||
|
|
|
#3056 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3057 | ||
|
KOTerator
|
Cytat:
, to wszystko tłumaczy. Cytat:
? Poważnie, jak dostałam te wyniki na wydruku to w momencie oślepłam . A później miałam dokładne badania chyba na trzy sposoby, bo przyszłam z tą karteczką, zakrapiane oczy też miałam, ile się musiałam "nacierpieć", żeby się dowiedzieć, że nie ma żadnej wady .
Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2012-05-27 o 23:16 |
||
|
|
|
#3058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3059 |
|
KOTerator
|
|
|
|
|
#3060 |
|
Zadomowienie
|
Royala produkuje Mars. Mars testuje na zwierzętach... Mój światopogląd runął
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:02.

.
i też czytam pudelka codziennie, ale coś ostatnio majstruje przy komentarzach, sama byłam wczoraj świadkiem
.

).
.
. Widziałaś K. Perry bez makijażu
może akurat dziś coś złapały.

....
(a na zwyrodnienia chorują starsze zwierzęta, Milka jest w przyszłości bardziej narażona na zwyrodnienia z powodu większych obciążeń pozostałych nóg, ale teraz jest jeszcze bardzo młoda) poczekajmy, co powie ortopeda
a na serio koty żyją 4 razy krócej niż ludzie i się starzeją też 4x szybciej, ale rany goją się u nich tak samo długo, jak u ludzi i w takim samym tempie rosną guzy czy rozwijają się choroby, więc raz na rok w zupełności wystarczy