|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Eweeve przykro mi z powodu Twojego taty
![]() I co teraz? Będzie miał badania jakieś robione na serce? Wiecie coś? I gratuluję Ci tej sesji. Super, że się udało ![]() Marysia będzie miała piękną pamiątkę ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Carmela Radek jadł dzisiaj młodą kapustę ![]() Kapustę białą można podawać już po 6 miesiącu. http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...iac-zycia.html ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Iustyna daj zdjęcie Zuzy bez grzywki
|
|
|
|
#1472 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
choć to bardzo opiekuńczy, cierpliwy i niespotykajnie spokojny człowiek![]() super! . i spotykamy się |
|
|
|
|
#1473 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak nie zapomnę i zrobię, to jutro wkleję. Niepotrzebnie ją obcinałam
. Jakoś dziwnie wygląda.
|
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdzieś kiedyś widziałam, że pisałaś o Arce Noego. Zabawka świetna, chociaż Radek na początku się jej bał i mało się nią bawi. ![]() Duża, ja polecam. I ten domek co Beti kupiła też mi się podoba, myślę żeby taki Radkowi kupić. Ale to dopiero jak coś sprzedam ![]() Pieleszko jak sobie o Was pomyślę to mi się ryczeć chce. Tyle musicie przejść Ja to jestem taka miękka.Podziwiam Cię. I bardzo się cieszę, że wszystko idzie ku lepszemu. |
|
|
|
|
#1475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dawałam młodą kapustę w zupie warzywnej tak samo kalafiora i było ok |
|
|
|
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli chodzi o tate - ma miec jutro badania na serce i beda najpierw tym sie zajmowac, a pozniej o operacji myslec. Wiem ze na bank jest zalamany, bo operacja to dla niego wybawienie z bolu, a ilez mozna na morfinie jechac - szok..... A ja nadal chora i nie mam jak isc do niego A tu fota Marysi - nowa umiejetnosc
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
ukradla innym dzieciom z sali przy porodzie i prosze !!
|
#1479 |
|
Wtajemniczenie
|
Śpicie?
|
#1480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale ona ma te kitki I stoi przepięknie! U nas to samo, od rana do nocy... No właśnie, u nas dzień pod znakiem stania Tymek nic innego nie robił, tylko przy wszystkim stawał I jest już taki chojrak, że jak stoi trzymając się np. swojego samochodziku, to puszcza sie jedną rączką i chwyta mnie, a potem puszcza tę drugą i całkowicie przerzuca się na mnie A jak już tak zrobi to sie śmieje jakby Mount Everest zdobył ![]() ---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ---------- Nie, skąd!
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
No i jeszcze to dziś Tymek robił
![]() Zaznaczam, że właził tam całkiem sam!
|
#1482 |
|
Wtajemniczenie
|
a ją na przykład od 20 minut na nogach, bo dziecko się już wyspało... A poszłam spać chwile po 1.00. Super, super, super! Uwaga gryze!
|
|
#1483 | ||
|
Zakorzenienie
|
eveewe, gratuluję konkursu! I przykro mi z powodu taty
Cytat:
grunt że się wreszcie zebrał ![]() Cytat:
![]() możesz dać. Najwyżej popi..erdzi troszeczkę ![]() gratuluję nowych umiejętności! Brumeczku, Tymciowi również! Naprawdę akrobata
|
|
|
#1484 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
My też na nogach od 6 ale dzisiaj była tylko jedna pobudka brumek zdjecie Tymka "w stole" widze, ze u Hani i Sarki lepiej ![]() iustyna1 też czekam na zdjecie obcietego lisa Ja raz obciełam Ewce krzywo grzywke ale szybko odrosłaeveewe ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Weekend minął nawet nie wiem kiedy w sobote odwiedzilismy przyjaciół z 2 miesiace starszym synkiem i pojechaliśmy nad jeziorko-było cudownie. Ewy wczorajsza kupa przypominała zamek z piasku![]() A wczoraj cały dzień u tesciówki we Wrocławiu ![]() Mieszkamy na wsi już prawie rok i od miesiąca ostro dyskutujemy z tż co dalej robic...chyba za szybko podjeliśmy decyzje o budowie ![]() Plusy:tańsze życie, prawie zerowe opłaty,ogródek,przestrzen ,metraz domu i wiele, wiele innych...ale chyba za bardzo myśleliśmy o Ewie a zapomnieliśmy o sobie. Jakoś nie możemy sie tu odnalezc...na szczescie tż pracuje codziennie we Wrocławiu-w innym wypadku na pewno by tu nie wytrzymał...a ja mam wrażenie, ze moje zycie konczy sie na pojsciu do sklepu(które mnie z reszta wku....ą bo tu każdy,każdego zaczepia,zaglada co kupuje-a ekspedientki to juz wogole... z drugiej strony przyzwyczailiśmy sie już do tych plusów i ciężko bedzie Nam wrócić do bloku masło maślane... w kazdym razie-ZDZIADZIAŁAM ![]() brumek czyli doskaonale Cie rozumiem to sie wyżaliłam... |
|
|
|
#1485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czego masz ostatnio ciężki czas? ![]() i truskawy masz - Tymuś jadł?WITAM ![]() A ja dostałam od Julci storczyka-mój ulubiony kwiatek-już mam 8 ![]() Dzisiaj idę do fryzjera - to wydarzenie, bo żeby tam pójść, to musze się wcześniej umawiać z P., bo on wiecznie zarobiony.---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
My BARDZO chcieliśmy i nadal chcemy domek, ale właśnie góra na obrzeżach miasta, wieś jak dla mnie odpada, właśnie z podobnych powodów jak u Ciebie. Napewno bym się tam nie odnalazła... P. mógłby nawet na wsi, ale ja nie. Narazie mieszkamy w wieżowcu( ja całe życie), a w przyszłości mam nadzieję, że się gdzieś pobudujemy w fajnym miejscu, albo kupimy dom do remontu. Najbardziej mi się marzy domek, jak przyjdą takie ciepłe dni, a jak jest zima, to wręcz przeciwnie Jak to prawie zerowe opłaty? Jakie masz ogrzewanie? |
||
|
|
|
#1486 |
|
Rozeznanie
|
Oliweczka1985 Tak, teraz jest fajnie-nie ma stresu, ze przyjada znajomi-jest gdzie spac, gril, wszystkie imprezy na dworze itp...płacimy tylko za wode-50zł/miesiac i prad tez ok 50zł/miesiac. Piec mamy na wegiel-z racji tego, ze nasz domek ma 120m to w sezonie grzewczym kupilismy tylko 5 ton wegla po 700zł.Paliliśmy w piecu od listopada do kwietnia-odrazu mielismy ciepła wode. Teraz ciepła woda na prad
Także latem wychodzi nam 100zł na miesiac...Gdyby podzielic koszty opału na 12m to wychodzi ok 300zł na miesiac-czyli mniej niz płacilismy za czynsz we Wro 2 tony zasponsorowali rodzice wiec jest git tez namietnie kupuje storczyki!!!!!!!!!!!!:lov e: mam 10 |
|
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Mogę się wyżalić, pożalić i wszystko inne? Facet od mieszkania chce je sprzedać pod koniec roku. Nie mamy żywcem gdzie iść. Co z tego, że u mnie dom ma osiem pokoi, dwie łazienki, mega ogród i nie wiadomo co jeszcze. Nie wrócimy tam, ojciec znowu pije na masakrę, rozróby robi,mama dzwoniła. Ale zabrania dzwonić na policję, a ja bym zaraz to robiła. Poza tym tam kłóciliśmy się z M., chcieliśmy rozwodzić. Stary terroryzował mnie, mamę i M. No i oczywiście przemoc fizyczna na porządku dziennym. Pisałam Wam. Nie mamy szans na nic. Na kredyt, na oszczędzanie, bo wszystko idzie na ten zasrany czynsz i odstępne. Do końca maja mam zapłacić szkołę (1000 zł płaci się co 2 miesiące w naszej kochanej szkole). Najwyżej mnie wywalą. Przyszło ubezpieczenie i przegląd się skończył, następna mega kwota. Na wesele nie idziemy. Kasy brak. Co M. ciężko zarobi ( jakieś 1600 zł na m-ąc) wszystko idzie na czynsz i odst. ( 950 zł) no i inne rachunki. Nikt z rodziny nie pomógł nigdy... PRÓCZ WAS kochane! Choram jest i nawet na lekarza nie ma. Ale nie to najgorsze. M. ma dom rodzinny na takiej wsi. Malutki- rodzice i brat i dziadkowie na trzy pokoje. Na górze jest strych. Byle jaki. Taki jak strych. I on tam chce coś porobić ( pracuje na remontach ) i tam iść mieszkać. Mam dość. Ku... dziewczyny, mówię Wam. Dzięki Bogu jesteśmy zdrowi i cali, ale te problemy nas przytłaczają. M. ma jakąś depresje już. Mnie coś łapie. Jestem taką młodą osobą, a problemy już mnie miażdżą.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
centylu to pediatra powiedzial ze skoro i wzrostem i waga jest w podobnych normach to jest ok. zwyczajnie: moje jest duze, twoje niewielkie... gorzej jak ma 3 centyl wagi a 97 wzrostu a kinga np. ma 97 wagi i 3 obwodu głowy ![]() my nadal bezzębne ale kingagoraczkuje i slini sie jak mops wiec moze cos bedzie ![]() klikacie?
|
|
|
|
|
#1489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupili twoi znajomi bulwe?
|
|
|
|
|
#1490 | ||
|
Zadomowienie
|
Bry kuny
Cytat:
Cytat:
![]() a co się dzieje?
|
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
zastanawia sie bo jest jeszcze opcja ze do USA pojedzie wiec z psem ciezko. w sumie nadal mysli...
|
|
|
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurczę, szkoda, że się nie uda Wam wziąść żadnego kredytu- pytaliście po bankach? 1600,- na miesiąc na 3 osoby, to mało.... Wcale Ci sie nie dziwię, że nie chcesz wracać do swoich rodziców-zdecydowanie odpada. Jedynie pozostaje ten strych...jakby udało się podremontować i fajnie urządzić. Przytulam Cię mocno |
|
|
|
|
#1493 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Pieleszko świetnie, że u Hanulki z dnia na dzień co raz lepiej eveewe przykro mi z powodu taty a nowych umiejętności u Marysi gratuluję i konkursu również ![]() iustyna ja też chcę zobaczyć nowe wcielenie Zuzy ![]() brumek widzę, że Tymek odkrywa nowe rewiry ![]() Marina ku.wa, znowu u Was pod górkę U nas noc jak zwykle... Pobudki chyba o 00.30, 3 (a może 4), o 5 zaczęła płakać przez sen i skończyło się na histerii. Cyc poszedł w ruch bo inaczej gwiazda by się nie uspokoiła i tak dospała do 6.30, ale ja jakaś wymęczona się czuję. Kurcze, nie wiem, jak mam ją od cycka odstawić, skoro to jej lek na całe zło
|
|
|
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie dużo zalezy od tego czym kto grzeje.A odnośnie storczyków-jak jest tak ciepło, to podlewasz jakoś częściej? I wogóle jak je nawadniasz? Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-05-28 o 10:20 |
|
|
|
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
dzis sie czuje o tak http://www.youtube.com/watch?v=_7C9KbvSJJQ
|
|
|
|
#1496 | |
|
Zadomowienie
|
Ja na dzień mamusi ( po wyraźnym zwróceniu uwagi tżowi, że inne dzieci dają swoim mamom kwiatki, a ja od Mai nie [czyt. od niego ]) dostałam cyklamen kupił u sąsiadki kwiaciarki i nawet nie wiedział co to musiałam do mamy mmsem fotę wysyłać to mnie oświeciła co to i jak to teraz pielęgnować, skoro kiedyś, za czasów studenckich nawet kaktusa ususzyłam ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1497 |
|
Wtajemniczenie
|
No to czekamy na odpowiedź Stronczka ![]() angi tylko wiesz co mi by było dużo łatwiej na Victorię jechać, a nie na Pimlico, bo na Pimlico nie mam bezpośredniego połączenia. Daleko masz do Victorii? Marysia i Tymek Marinko bardzo Ci współczuję - niestety w dzisiejszych czasach jest bardzo trudno dorobić się czegokolwiek młodym ludziom bez pomocy rodziców... Przytulam Cię.
|
#1498 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Moi ukochani solenizanci: Jasio i Antoś sto lat, chłopcy!!! Akrobata ![]() Cytat:
2. O to mi właśnie chodziło I właśnie najlepsza opcja to by był duży dom i dużą działką, ale w centrum miasta Moja mama tak w sumie ma, bo dom praktycznie w środku Warszawy. Choć działeczka mała, bo trochę powyżej 400m. Za mało, żeby pobudować wolnostojący dom, musi być bliźniak.Penie, że jadł! Pierwszy raz jadł jeszcze w kwietniu jakoś, przed Wielkanocą i bardzo mu posmakowały. Teraz je po kilka na raz i mogę już powiedzieć, że to jego najulubieńsze owoce Cytat:
![]() Masz rację że dom rodzinny odpada, nawet jeśli to jedyna opcja. Bo w niektórych sprawach nie można iść na kompromis - a tu oprócz Waszych stresów dochodziłby komfort psychiczny Igora. Nie można pozwolić mu wychowywać się w domu, gdzie jest przemoc. Po co ma tym nasiąkać od małego, jak Ty? ![]() ten strych? Też jakaś opcja, choć pewnie równie niekomfortowa i kłopotliwa dla Was, co ten Twój dom. Też kątem u kogoś, pewnie czułabyś się obco. ALe może choć na początek Bo wynając choćby malutkiej kawalerki nie macie szans, tak? Cytat:
A chcesz już ostatecznie ją odstawić?
|
|
#1499 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumek za każdym razem jak widzę Twojego męża, to mi się taki poczochrany i owłosiony wydaje
. Może dlatego, że jestem nieprzyzwyczajona . Mój łysy
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe co tam u Pieleszki-czy sa już razem na oddziale i u Patika-czy się wypisały?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

choć to bardzo opiekuńczy, cierpliwy i niespotykajnie spokojny człowiek

, ale fakt, ze musza byc oboje rodzice.
12.06.2010

I jest już taki chojrak, że jak stoi trzymając się np. swojego samochodziku, to puszcza sie jedną rączką i chwyta mnie, a potem puszcza tę drugą i całkowicie przerzuca się na mnie 

zębole
i konkursu również