Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VIII.2011 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. 5 11,11%
Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy 0 0%
Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. 2 4,44%
Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy 1 2,22%
Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje 0 0%
Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone 2 4,44%
Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. 3 6,67%
Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę 1 2,22%
Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. 0 0%
Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! 3 6,67%
Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! 4 8,89%
Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! 3 6,67%
Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. 1 2,22%
Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. 10 22,22%
Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? 6 13,33%
Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie 0 0%
Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! 0 0%
Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam 0 0%
chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło 0 0%
pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek 3 6,67%
papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda 0 0%
chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-27, 22:35   #1471
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Eweeve przykro mi z powodu Twojego taty
I co teraz? Będzie miał badania jakieś robione na serce? Wiecie coś?

I gratuluję Ci tej sesji. Super, że się udało
Marysia będzie miała piękną pamiątkę

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Carmela Radek jadł dzisiaj młodą kapustę
Kapustę białą można podawać już po 6 miesiącu.
http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...iac-zycia.html

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Iustyna daj zdjęcie Zuzy bez grzywki
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 22:38   #1472
agni82
Zadomowienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Rozpędziłam się z małżeństwem Ale pamiętam, że dopiero macie mieć ślub
A mąż nieśmiały jakiś chyba, skoro pół roku się zbierał
nieśmiały i jak sam siebie ocenia mało towarzyski. choć to bardzo opiekuńczy, cierpliwy i niespotykajnie spokojny człowiek. całkowite przeciwieństwo mnie
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
mi pasuje każdy dzień
super! to jeszcze niech się Stronczek określi. i spotykamy się
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 22:38   #1473
iustyna1
Wtajemniczenie

Jak nie zapomnę i zrobię, to jutro wkleję. Niepotrzebnie ją obcinałam . Jakoś dziwnie wygląda.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 22:45   #1474
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Jak nie zapomnę i zrobię, to jutro wkleję. Niepotrzebnie ją obcinałam . Jakoś dziwnie wygląda.
Pewnie tak się czujesz przez zmianę, przyzwyczaisz się

Gdzieś kiedyś widziałam, że pisałaś o Arce Noego. Zabawka świetna, chociaż Radek na początku się jej bał i mało się nią bawi.
Duża, ja polecam.

I ten domek co Beti kupiła też mi się podoba, myślę żeby taki Radkowi kupić. Ale to dopiero jak coś sprzedam

Pieleszko jak sobie o Was pomyślę to mi się ryczeć chce. Tyle musicie przejść Ja to jestem taka miękka.
Podziwiam Cię. I bardzo się cieszę, że wszystko idzie ku lepszemu.
Stary 2012-05-27, 22:48   #1475
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
My nie pisalismy zadnego oswiadczenia, ale fakt, ze musza byc oboje rodzice.

ufff jak to dobrze, ze juz koniec dnia...
My też przy dowodach oświadczenie pisaliśmy

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Dziewczyny można dać dla dzieci zupke z młodej kapusty?
ja dawałam młodą kapustę w zupie warzywnej tak samo kalafiora i było ok
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 23:00   #1476
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Eweeve przykro mi z powodu Twojego taty
I co teraz? Będzie miał badania jakieś robione na serce? Wiecie coś?

I gratuluję Ci tej sesji. Super, że się udało
Marysia będzie miała piękną pamiątkę

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Carmela Radek jadł dzisiaj młodą kapustę
Kapustę białą można podawać już po 6 miesiącu.
http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...iac-zycia.html

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Iustyna daj zdjęcie Zuzy bez grzywki
moja jadla mloda kapuste i jak jej moja mama przestala dawac to sie krzykiem domagala i nic jej nie bylo

Jesli chodzi o tate - ma miec jutro badania na serce i beda najpierw tym sie zajmowac, a pozniej o operacji myslec. Wiem ze na bank jest zalamany, bo operacja to dla niego wybawienie z bolu, a ilez mozna na morfinie jechac - szok..... A ja nadal chora i nie mam jak isc do niego

A tu fota Marysi - nowa umiejetnosc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2222.jpg (79,9 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3333.jpg (76,5 KB, 49 załadowań)

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 23:04   #1477
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

Skąd ona ma tyle włosów?!
Stary 2012-05-27, 23:07   #1478
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Skąd ona ma tyle włosów?!
ukradla innym dzieciom z sali przy porodzie i prosze !!

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 00:45   #1479
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Śpicie?
Stary 2012-05-28, 00:53   #1480
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
nieśmiały i jak sam siebie ocenia mało towarzyski. choć to bardzo opiekuńczy, cierpliwy i niespotykajnie spokojny człowiek. całkowite przeciwieństwo mnie
I dobrze, bo ponoć przeciwieństwa sie przyciągają

Cytat:
Aaaa rozmawiałam z Patką. Sara nie ma już biegunki, antybiotyk dostaje w zastrzyku, bo wkłuć się jej pielęgniarki nie mogły.Patik ma dosyć( i Sara też), czeka na wyniki i prawdopodobnie się jutro wypisuje. Do piątku chcą je zatrzymać, ale zastrzyki przecież Sara może dostawać w domu.
Najważniejsze, że jest poprawa

Cytat:
Ale ona ma te kitki
I stoi przepięknie!
U nas to samo, od rana do nocy...

No właśnie, u nas dzień pod znakiem stania Tymek nic innego nie robił, tylko przy wszystkim stawał I jest już taki chojrak, że jak stoi trzymając się np. swojego samochodziku, to puszcza sie jedną rączką i chwyta mnie, a potem puszcza tę drugą i całkowicie przerzuca się na mnie A jak już tak zrobi to sie śmieje jakby Mount Everest zdobył

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ----------

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Śpicie?
Nie, skąd!
Stary 2012-05-28, 00:59   #1481
brumek
Zakorzenienie

No i jeszcze to dziś Tymek robił
Zaznaczam, że właził tam całkiem sam!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_3218.jpg (67,6 KB, 83 załadowań)
Stary 2012-05-28, 06:07   #1482
iustyna1
Wtajemniczenie

a ją na przykład od 20 minut na nogach, bo dziecko się już wyspało... A poszłam spać chwile po 1.00. Super, super, super! Uwaga gryze!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-05-28, 07:11   #1483
aania_20
Zakorzenienie

eveewe, gratuluję konkursu! I przykro mi z powodu taty
Cytat:
z moim przyszłym mężem poznaliśmy się w mojej pracy - był klientem. Zbierał się pół roku by zaprosić mnie na kawę. i w końcu od kawy do... Emila. a we wrześniu ślub.
grunt że się wreszcie zebrał
Cytat:
Taa, bo rozum się utnie, będzie miało pecha czy inne głupoty...

A zły pomysł, bo jakoś głupio obcięłam i dziwnie wygląda... jak giermek
e tam, na pewno nie jest tak źle

Cytat:
Dziewczyny można dać dla dzieci zupke z młodej kapusty?
możesz dać. Najwyżej popi..erdzi troszeczkę
Cytat:

gratuluję nowych umiejętności!

Brumeczku, Tymciowi również! Naprawdę akrobata

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 08:03   #1484
isiaok
Rozeznanie

Witam!
My też na nogach od 6 ale dzisiaj była tylko jedna pobudka wyspałam sie!!!
brumek zdjecie Tymka "w stole" a to cwaniak! Jak foczka!

widze, ze u Hani i Sarki lepiejto teraz trzymam kciuki za szybki powrót do domu

iustyna1 też czekam na zdjecie obcietego lisa Ja raz obciełam Ewce krzywo grzywke ale szybko odrosła

eveewe

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

Weekend minął nawet nie wiem kiedy w sobote odwiedzilismy przyjaciół z 2 miesiace starszym synkiem i pojechaliśmy nad jeziorko-było cudownie. Ewy wczorajsza kupa przypominała zamek z piasku
A wczoraj cały dzień u tesciówki we Wrocławiu

Mieszkamy na wsi już prawie rok i od miesiąca ostro dyskutujemy z tż co dalej robic...chyba za szybko podjeliśmy decyzje o budowie
Plusy:tańsze życie, prawie zerowe opłaty,ogródek,przestrzen ,metraz domu i wiele, wiele innych...ale chyba za bardzo myśleliśmy o Ewie a zapomnieliśmy o sobie.
Jakoś nie możemy sie tu odnalezc...na szczescie tż pracuje codziennie we Wrocławiu-w innym wypadku na pewno by tu nie wytrzymał...a ja mam wrażenie, ze moje zycie konczy sie na pojsciu do sklepu(które mnie z reszta wku....ą bo tu każdy,każdego zaczepia,zaglada co kupuje-a ekspedientki to juz wogole...)jakoś nie moge ogarnąć tego braku animowośći, prywatności. Niby w dzieciństwie mieszkałam na wsi wiec powinnam wiedziec, ze tak to niestety wygląda,eh...
z drugiej strony przyzwyczailiśmy sie już do tych plusów i ciężko bedzie Nam wrócić do bloku No i jak sprzedac dom?????????Władowane tyle pieniedzy...z reszta w koncu urzadzilismy sie w koncu tak jak zawsze marzylismy i nie wyobrazam sobie to wszystko zostawic, znowu sie pakowac, urzadzac...
masło maślane...
w kazdym razie-ZDZIADZIAŁAM

brumek czyli doskaonale Cie rozumiem dom, w centrum z działka

to sie wyżaliłam...
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 08:11   #1485
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Mi sie konczy piec ciasto truskawkowe, wiec zaraz zmykam, bo ostatnio mam cieżki czas. Buziaki dla was wszystkich.
Mmmm ciasto truskawkowe
Czego masz ostatnio ciężki czas?

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
No i jeszcze to dziś Tymek robił
Zaznaczam, że właził tam całkiem sam!
ale spryciul
i truskawy masz- Tymuś jadł?

WITAM

A ja dostałam od Julci storczyka-mój ulubiony kwiatek-już mam 8

Dzisiaj idę do fryzjera- to wydarzenie, bo żeby tam pójść, to musze się wcześniej umawiać z P., bo on wiecznie zarobiony.

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość

Mieszkamy na wsi już prawie rok i od miesiąca ostro dyskutujemy z tż co dalej robic...chyba za szybko podjeliśmy decyzje o budowie
Plusy:tańsze życie, prawie zerowe opłaty,ogródek,przestrzen ,metraz domu i wiele, wiele innych...ale chyba za bardzo myśleliśmy o Ewie a zapomnieliśmy o sobie.
Jakoś nie możemy sie tu odnalezc...na szczescie tż pracuje codziennie we Wrocławiu-w innym wypadku na pewno by tu nie wytrzymał...a ja mam wrażenie, ze moje zycie konczy sie na pojsciu do sklepu(które mnie z reszta wku....ą bo tu każdy,każdego zaczepia,zaglada co kupuje-a ekspedientki to juz wogole...)jakoś nie moge ogarnąć tego braku animowośći, prywatności. Niby w dzieciństwie mieszkałam na wsi wiec powinnam wiedziec, ze tak to niestety wygląda,eh...
z drugiej strony przyzwyczailiśmy sie już do tych plusów i ciężko bedzie Nam wrócić do bloku No i jak sprzedac dom?????????Władowane tyle pieniedzy...z reszta w koncu urzadzilismy sie w koncu tak jak zawsze marzylismy i nie wyobrazam sobie to wszystko zostawic, znowu sie pakowac, urzadzac...
masło maślane...

to sie wyżaliłam...
Rozumię Cię kochana
My BARDZO chcieliśmy i nadal chcemy domek, ale właśnie góra na obrzeżach miasta, wieś jak dla mnie odpada, właśnie z podobnych powodów jak u Ciebie. Napewno bym się tam nie odnalazła... P. mógłby nawet na wsi, ale ja nie. Narazie mieszkamy w wieżowcu( ja całe życie), a w przyszłości mam nadzieję, że się gdzieś pobudujemy w fajnym miejscu, albo kupimy dom do remontu. Najbardziej mi się marzy domek, jak przyjdą takie ciepłe dni, a jak jest zima, to wręcz przeciwnie
Jak to prawie zerowe opłaty? Jakie masz ogrzewanie?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 08:27   #1486
isiaok
Rozeznanie

Oliweczka1985 Tak, teraz jest fajnie-nie ma stresu, ze przyjada znajomi-jest gdzie spac, gril, wszystkie imprezy na dworze itp...płacimy tylko za wode-50zł/miesiac i prad tez ok 50zł/miesiac. Piec mamy na wegiel-z racji tego, ze nasz domek ma 120m to w sezonie grzewczym kupilismy tylko 5 ton wegla po 700zł.Paliliśmy w piecu od listopada do kwietnia-odrazu mielismy ciepła wode. Teraz ciepła woda na prad
Także latem wychodzi nam 100zł na miesiac...Gdyby podzielic koszty opału na 12m to wychodzi ok 300zł na miesiac-czyli mniej niz płacilismy za czynsz we Wro
2 tony zasponsorowali rodzice wiec jest git

tez namietnie kupuje storczyki!!!!!!!!!!!!:lov e: mam 10
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 09:19   #1487
Marina1
Zakorzenienie

Hej.

Mogę się wyżalić, pożalić i wszystko inne?

Facet od mieszkania chce je sprzedać pod koniec roku. Nie mamy żywcem gdzie iść. Co z tego, że u mnie dom ma osiem pokoi, dwie łazienki, mega ogród i nie wiadomo co jeszcze. Nie wrócimy tam, ojciec znowu pije na masakrę, rozróby robi,mama dzwoniła. Ale zabrania dzwonić na policję, a ja bym zaraz to robiła. Poza tym tam kłóciliśmy się z M., chcieliśmy rozwodzić. Stary terroryzował mnie, mamę i M. No i oczywiście przemoc fizyczna na porządku dziennym. Pisałam Wam.

Nie mamy szans na nic. Na kredyt, na oszczędzanie, bo wszystko idzie na ten zasrany czynsz i odstępne.

Do końca maja mam zapłacić szkołę (1000 zł płaci się co 2 miesiące w naszej kochanej szkole). Najwyżej mnie wywalą.
Przyszło ubezpieczenie i przegląd się skończył, następna mega kwota.
Na wesele nie idziemy. Kasy brak.
Co M. ciężko zarobi ( jakieś 1600 zł na m-ąc) wszystko idzie na czynsz i odst. ( 950 zł) no i inne rachunki.
Nikt z rodziny nie pomógł nigdy... PRÓCZ WAS kochane!
Choram jest i nawet na lekarza nie ma.
Ale nie to najgorsze.

M. ma dom rodzinny na takiej wsi. Malutki- rodzice i brat i dziadkowie na trzy pokoje. Na górze jest strych. Byle jaki. Taki jak strych. I on tam chce coś porobić ( pracuje na remontach ) i tam iść mieszkać.
Mam dość. Ku... dziewczyny, mówię Wam.

Dzięki Bogu jesteśmy zdrowi i cali, ale te problemy nas przytłaczają. M. ma jakąś depresje już. Mnie coś łapie.

Jestem taką młodą osobą, a problemy już mnie miażdżą.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 09:34   #1488
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki za kciuki, nefrolog powiedział że dziecko zdrowe
Kamienie-to była kmica wcześniacza-podobno częsta u wcześniaków, nikt wcześniej nam tego nie powiedział
Zlecił jeszcze badania moczu na Ca i Mg. Z siatek centylowych, wzrost 3centyl, waga 3-10centyl, podsumował że szału nie ma, ale normy są
Zabronił jednak nadal basenu i morza ze względu na nefrologiczna przeszłość, na balkonowy basenik pozwolił dobre i to
jak moj artur byl ciagle na 97 centylu to pediatra powiedzial ze skoro i wzrostem i waga jest w podobnych normach to jest ok. zwyczajnie: moje jest duze, twoje niewielkie... gorzej jak ma 3 centyl wagi a 97 wzrostu a kinga np. ma 97 wagi i 3 obwodu głowy

my nadal bezzębne ale kingagoraczkuje i slini sie jak mops wiec moze cos bedzie

klikacie?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 10:02   #1489
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
my nadal bezzębne ale kingagoraczkuje i slini sie jak mops wiec moze cos bedzie
Jak już o psach mowa kupili twoi znajomi bulwe?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 10:03   #1490
Shira_83
Zadomowienie

Bry kuny

Cytat:
Ja chyba nic nie kupuję, ma dosyć zabawek, za to spróbuję im torty zrobić.... Nie wiem czy Kubie nie kupię hulajnogi albo roweru. Może jakąś używaną zabawkę małej... nie mam jeszcze pojęcia .
ja kupiłam używany garnuszek na klocuszek fp
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

A wiesz, ze znowu bylam w Ustroniu? Tata mial urodziny i robil impreze, ale ze maz nie mial wolnego, to tylko wpadlismy i wypadlismy, tak ze sama nie zdazylam sie nacieszyc Ustroniem. Ale w lipcu jade na dluzej, to mam nadzieje, ze w koncu uda nam sie spotkac

!
no teraz to już na pewno po tyłku dostaniesz!!

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Mi sie konczy piec ciasto truskawkowe, wiec zaraz zmykam, bo ostatnio mam cieżki czas. Buziaki dla was wszystkich.
a co się dzieje?
Stary 2012-05-28, 10:13   #1491
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Jak już o psach mowa kupili twoi znajomi bulwe?
zastanawia sie bo jest jeszcze opcja ze do USA pojedzie wiec z psem ciezko. w sumie nadal mysli...

Stary 2012-05-28, 10:16   #1492
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hej.

Mogę się wyżalić, pożalić i wszystko inne?

Facet od mieszkania chce je sprzedać pod koniec roku. Nie mamy żywcem gdzie iść. Co z tego, że u mnie dom ma osiem pokoi, dwie łazienki, mega ogród i nie wiadomo co jeszcze. Nie wrócimy tam, ojciec znowu pije na masakrę, rozróby robi,mama dzwoniła. Ale zabrania dzwonić na policję, a ja bym zaraz to robiła. Poza tym tam kłóciliśmy się z M., chcieliśmy rozwodzić. Stary terroryzował mnie, mamę i M. No i oczywiście przemoc fizyczna na porządku dziennym. Pisałam Wam.

Nie mamy szans na nic. Na kredyt, na oszczędzanie, bo wszystko idzie na ten zasrany czynsz i odstępne.

Do końca maja mam zapłacić szkołę (1000 zł płaci się co 2 miesiące w naszej kochanej szkole). Najwyżej mnie wywalą.
Przyszło ubezpieczenie i przegląd się skończył, następna mega kwota.
Na wesele nie idziemy. Kasy brak.
Co M. ciężko zarobi ( jakieś 1600 zł na m-ąc) wszystko idzie na czynsz i odst. ( 950 zł) no i inne rachunki.
Nikt z rodziny nie pomógł nigdy... PRÓCZ WAS kochane!
Choram jest i nawet na lekarza nie ma.
Ale nie to najgorsze.

M. ma dom rodzinny na takiej wsi. Malutki- rodzice i brat i dziadkowie na trzy pokoje. Na górze jest strych. Byle jaki. Taki jak strych. I on tam chce coś porobić ( pracuje na remontach ) i tam iść mieszkać.

Dzięki Bogu jesteśmy zdrowi i cali, ale te problemy nas przytłaczają. M. ma jakąś depresje już. Mnie coś łapie.

Jestem taką młodą osobą, a problemy już mnie miażdżą.
Ale mi Cię szkoda-ciągle macie pod górkę
Kurczę, szkoda, że się nie uda Wam wziąść żadnego kredytu- pytaliście po bankach?
1600,- na miesiąc na 3 osoby, to mało....
Wcale Ci sie nie dziwię, że nie chcesz wracać do swoich rodziców-zdecydowanie odpada. Jedynie pozostaje ten strych...jakby udało się podremontować i fajnie urządzić.
Przytulam Cię mocno

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-05-28, 10:19   #1493
karolinee1983
Zadomowienie

Hej

Pieleszko świetnie, że u Hanulki z dnia na dzień co raz lepiej
eveewe przykro mi z powodu taty a nowych umiejętności u Marysi gratuluję i konkursu również
iustyna ja też chcę zobaczyć nowe wcielenie Zuzy
brumek widzę, że Tymek odkrywa nowe rewiry
Marina ku.wa, znowu u Was pod górkę

U nas noc jak zwykle... Pobudki chyba o 00.30, 3 (a może 4), o 5 zaczęła płakać przez sen i skończyło się na histerii. Cyc poszedł w ruch bo inaczej gwiazda by się nie uspokoiła i tak dospała do 6.30, ale ja jakaś wymęczona się czuję. Kurcze, nie wiem, jak mam ją od cycka odstawić, skoro to jej lek na całe zło

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 10:19   #1494
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Oliweczka1985 Tak, teraz jest fajnie-nie ma stresu, ze przyjada znajomi-jest gdzie spac, gril, wszystkie imprezy na dworze itp...płacimy tylko za wode-50zł/miesiac i prad tez ok 50zł/miesiac. Piec mamy na wegiel-z racji tego, ze nasz domek ma 120m to w sezonie grzewczym kupilismy tylko 5 ton wegla po 700zł.Paliliśmy w piecu od listopada do kwietnia-odrazu mielismy ciepła wode. Teraz ciepła woda na prad
Także latem wychodzi nam 100zł na miesiac...Gdyby podzielic koszty opału na 12m to wychodzi ok 300zł na miesiac-czyli mniej niz płacilismy za czynsz we Wro
2 tony zasponsorowali rodzice wiec jest git

tez namietnie kupuje storczyki!!!!!!!!!!!!:lov e: mam 10
To faktycznie niewiele...Mój P. ciągle mi powtarza, że utrzymanie domku jest tańsze niż mieszkania, ale jak zawsze byłam przeciwnego zdania. Z reszta kogo nie znam z domkiem, to mowi, że to kosmiczne kwoty, zeby go utrzymać, więc już sama niewiem Pewnie dużo zalezy od tego czym kto grzeje.

A odnośnie storczyków-jak jest tak ciepło, to podlewasz jakoś częściej? I wogóle jak je nawadniasz?

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-05-28 o 10:20
Stary 2012-05-28, 10:22   #1495
83monia
Zakorzenienie

dzis sie czuje o tak http://www.youtube.com/watch?v=_7C9KbvSJJQ

Stary 2012-05-28, 10:30   #1496
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

A ja dostałam od Julci storczyka-mój ulubiony kwiatek-już mam 8

Ja na dzień mamusi ( po wyraźnym zwróceniu uwagi tżowi, że inne dzieci dają swoim mamom kwiatki, a ja od Mai nie [czyt. od niego ]) dostałam cyklamen kupił u sąsiadki kwiaciarki i nawet nie wiedział co to musiałam do mamy mmsem fotę wysyłać to mnie oświeciła co to i jak to teraz pielęgnować, skoro kiedyś, za czasów studenckich nawet kaktusa ususzyłam

Cytat:
Aaaa rozmawiałam z Patką. Sara nie ma już biegunki, antybiotyk dostaje w zastrzyku, bo wkłuć się jej pielęgniarki nie mogły.Patik ma dosyć( i Sara też), czeka na wyniki i prawdopodobnie się jutro wypisuje. Do piątku chcą je zatrzymać, ale zastrzyki przecież Sara może dostawać w domu.
Dobrze, że już z Sarą lepiej, ale tego szpitala szczerze współczuję. Pewnie można kota tam dostać

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 10:41   #1497
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
super! to jeszcze niech się Stronczek określi. i spotykamy się

No to czekamy na odpowiedź Stronczka
angi tylko wiesz co mi by było dużo łatwiej na Victorię jechać, a nie na Pimlico, bo na Pimlico nie mam bezpośredniego połączenia. Daleko masz do Victorii?

Marysia i Tymek

Marinko bardzo Ci współczuję - niestety w dzisiejszych czasach jest bardzo trudno dorobić się czegokolwiek młodym ludziom bez pomocy rodziców... Przytulam Cię.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 11:23   #1498
brumek
Zakorzenienie

Hejka

Moi ukochani solenizanci:
Jasio
i
Antoś
sto lat, chłopcy!!!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Brumeczku, Tymciowi również! Naprawdę akrobata

Akrobata Dziś od rana też włazi na ten stolik, ale już umie sam schodzić! Co prawda na nosie trochę ląduje, ale i tak mu się to podoba

Cytat:
1. brumek zdjecie Tymka "w stole" a to cwaniak! Jak foczka!

2. Mieszkamy na wsi już prawie rok i od miesiąca ostro dyskutujemy z tż co dalej robic...chyba za szybko podjeliśmy decyzje o budowie
masło maślane...

to sie wyżaliłam...
1.
2. O to mi właśnie chodziło Dom - genialna rzecz. Szczególnie kiedy są dzieci, ogór jest sparwą nie do zastąpienia. Życie na wsi pewnie też ma swoje dobre strony, ale żeby z miasta na wieś uciec, to też trzeba jakoś dojrzeć. Może na starość będę miała ochotę, teraz jeszcze nie. Lubię zgiełk wielkiego miasta i to, że w promieniu kilkuset metrów mam wszystko: sklepy, kina, teatry, naprawdę wszystko!
I właśnie najlepsza opcja to by był duży dom i dużą działką, ale w centrum miasta Moja mama tak w sumie ma, bo dom praktycznie w środku Warszawy. Choć działeczka mała, bo trochę powyżej 400m. Za mało, żeby pobudować wolnostojący dom, musi być bliźniak.

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
ale spryciul
i truskawy masz- Tymuś jadł?
Penie, że jadł! Pierwszy raz jadł jeszcze w kwietniu jakoś, przed Wielkanocą i bardzo mu posmakowały. Teraz je po kilka na raz i mogę już powiedzieć, że to jego najulubieńsze owoce

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Marina, tak mi przykro! Aż nie wiem, co powiedzieć, bo wszystko to będą tylko takie banały, które nie mają szans Ci pomóc No nie wiem po prostu
Masz rację że dom rodzinny odpada, nawet jeśli to jedyna opcja. Bo w niektórych sprawach nie można iść na kompromis - a tu oprócz Waszych stresów dochodziłby komfort psychiczny Igora. Nie można pozwolić mu wychowywać się w domu, gdzie jest przemoc. Po co ma tym nasiąkać od małego, jak Ty?
ten strych? Też jakaś opcja, choć pewnie równie niekomfortowa i kłopotliwa dla Was, co ten Twój dom. Też kątem u kogoś, pewnie czułabyś się obco. ALe może choć na początek
Bo wynając choćby malutkiej kawalerki nie macie szans, tak?

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Marysia i Tymek

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
U nas noc jak zwykle... Pobudki chyba o 00.30, 3 (a może 4), o 5 zaczęła płakać przez sen i skończyło się na histerii. Cyc poszedł w ruch bo inaczej gwiazda by się nie uspokoiła i tak dospała do 6.30, ale ja jakaś wymęczona się czuję. Kurcze, nie wiem, jak mam ją od cycka odstawić, skoro to jej lek na całe zło
Czyli u Was ciągle nocny hardcore A chcesz już ostatecznie ją odstawić?
Stary 2012-05-28, 11:39   #1499
iustyna1
Wtajemniczenie

Brumek za każdym razem jak widzę Twojego męża, to mi się taki poczochrany i owłosiony wydaje . Może dlatego, że jestem nieprzyzwyczajona . Mój łysy
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-05-28, 11:44   #1500
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Ciekawe co tam u Pieleszki-czy sa już razem na oddziale i u Patika-czy się wypisały?

Juleńka
Mateuszek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości