|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | |
|
...
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Cytat:
.
|
|
|
#4862 |
|
ma zielone pojęcie
|
A propos H&M, widziałam ostatnio na wystawie (na manekinie) w tym sklepie zestaw: kostium kąpielowy + buty na obcasie z jakimiś piórkami
No zestaw plażowo-basenowy jak się patrzy I tak, dziwi mnie coś takiego.
|
#4863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja babcia jakiś czas temu zadzwoniła do taty-nie odbierał, do mamy - była w pracy i nie odebrała, a na końcu do mnie z pytaniem czemu rodzice nie odbierają
|
|
#4864 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Poza tym dziwi mnie postawa niektórych osób. Moje koleżanki w czwartek napisały do mnie, żeby zaproponować mi wspólny wypad na koncert. Ponieważ punkowe klimaty są mi bliskie, to od razu się zgodziłam. Wczoraj pojechałyśmy na ten koncert i okazało się, że dziewczyny przybyły tam, żeby się tylko napić i pogadać. Mówię do nich, że stoimy jak emerytki, a one, że im się nie chce bawić Edytowane przez Sondrina Czas edycji: 2012-05-27 o 01:12 |
|
|
|
|
#4865 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Lubię być białoskóra . Tak po hrabiowsku ![]() Cytat:
.
|
|||
|
|
|
#4866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama widziałam kiedyś taką paniusię nad wodą w klapeczkach na obcasie i jak szła to jej się te obcasy pięknie w piasku zatapiały |
|
|
|
|
#4867 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
A co w tym dziwnego
![]() Ja tam byłam Czarodziejką z Wenus i marzyłam o długich blond włosach(które to marzenie spełniłam A potem wkładałam sobie w gacie sznurek od szlafroka i byłam Songiem(Dragon Ball) ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- No dzisiaj już to nie jest tak kojarzone, ale jak lubisz .
|
#4868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tę manierę upartego deptania jak słoń na szpilkach w miękkim gruncie Rozumiem, że czasem trzeba przejść przez jakąś ścieżkę/ drogę gruntową, ale ja wtedy chodzę na palcach. Przecież takie zakopywanie się niszczy obcasy... A tak nawiasem, przypomniało mi się ![]() Nie rozumiem zachowania większości ludzi w sytuacji: mam chłopaka, przymila się do niego inna laska, to idę natrzepać jej po pysku/ rozedrzeć mordę. Czy tam chłopak idzie na bitkę z kolesiem, z którym obściskiwała się jego panna. No ludzie, chyba każdy ma swój rozum, nie? Nikt nie ma na czole napisane, że jest zajęty i to do niego należy obowiązek poinformowania o tym adoratora. A nie, facet walczy o cnotę swojej laski, bogu ducha winny amant dostanie po pysku, a ona potem pójdzie po cichu wymiziać się z innym...
|
|
|
#4869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiki Królikowska: Ładne nogi, płaski brzuch czy fajne cycki? Jakub Żulczyk: Przede wszystkim jędrny mózg. Edytowane przez Shinn Czas edycji: 2012-05-27 o 11:23 |
|
|
|
|
#4870 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj mnie rozwaliło na festynie że ochrona sprawdza czy się coś nie w wnosi np alkochol lub ostre narzędzia a sami pili piwo w godzinach pracy.
|
#4871 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4872 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po postawieniu bramek parking automatycznie opustoszał hehI chodzi Ci o Kaufland...? Edytowane przez liyahh Czas edycji: 2012-05-27 o 20:15 |
|
|
|
|
#4873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez mnie smieszylo, ze parking strasznie opustoszal.Co do przebieranek w dziecinstwie. U mni e w salonie byly kiedys owcze skory wiec ja sie w nie ubieralam i bawilam w jaskiniowca
|
|
|
|
|
#4874 |
|
Rozeznanie
|
Umnie w Tesco też jest bramka na max 2h można robić zakupy.
|
#4875 |
|
Rozeznanie
|
Witam, pewnie wywołam burzę tu , ale powiem wam coś...
dziwią mnie kobiety, które są w ciąży i po 2 dniach od zrobienia TESTU( dosłanie znam przynajmniej 10 takich przypadków osobiście) rezygnują z pracy. Ciąża nie zagrożona, samopoczucie świetne, ( 1 miała małe problemy, ale nie skończyło sie to tabletkami na podtrzymanie) . I ze soickim spokojem a nawet z usmiechem na twarzy pt. jak to one wykorzystują system zadowolone jak głupki przyznaja się " "haha ja juz nie pracuję od 3 dnia ciąży jak się tylko dowiedziałam "- a praca? księgowej , (sprzątaczki w laboratoruim 2 godz dziennie) . A potem oburzone głosy w kobiecych pisamach... pracodawca mnie oszukał, nie moge wrócić do pracy po ciąży itd, pracodawcy nie zatrudniają kobiet, bo te mogą zajśc w ciążę.Razem z mężem prowadzę firmę , planujemy zatrudnić 2 pracowników i na pewno nie będą to kobiety, - to moja decyzja, NIe mogę tak ryzykowac prowadzac małą firmę że zatrudnię kobietę a ona zajdzie w ciążę i po tygodniu się zwloni a ja jej pensję za niezrobioną pracę będę musiała wypłacić i składkę Zus również. Żeby było jasne, kobieta która prowadzi sama własną firmę pracyje dopóki jej wody w robocie nie odejdą dlaczego? bo nie może sobie pozwolić na takie numery. Chętnie jako pracodawca poszłabym za układ, - możesz godzinę późcniej przychodzić, lub wychodzić , proś o dzień wolnego jak masz lekarza, badania, , praca wyselekcjonowana, zeby się nie przemęczała... A te kobiety - Tragedia, odchodzą i w życiu się nie zastanawiają że mogą komuś naprawde zepsuć finanse firmy. wiec dziwi mnie to i NIE DZIWIĄ MNIE PRACODAWCY, KTÓRZY SA BARDZO OSTROŻNI ZATRUDNIAJĄC MŁODE KOBIETY. |
|
|
|
#4876 |
|
Pani Buka
|
dziwi mnie mój kolega ze studiów, który wymienia na facebooku komentarze o jakichś mało istotnych, prywatnych sprawach... po angielsku, z Polakami
(i nie zauważyłam żeby do tego włączał się ktokolwiek o obco brzmiącym imieniu czy nazwisku)
|
#4877 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Przyzwyczaiłam się![]() Mnie dziwi, że są imprezy plenerowe, na których przy zakupie alkoholu sprawdza się dowody wszystkim do 20, a potem sprzedaje dzieciakom z podstawówki;/ Można by tę dobrą praktykę legitymowania podtrzymać do końca imprezy;/ |
|
|
|
|
#4878 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z imprezy firmowej mojego TŻta. Impreza jak impreza, stadion do naszej dyspozycji [finał wewnątrzfirmowych rozgrywek piłkarskich] plus catering, losowania nagród i koncert. Spoko. Część już po przyjedździe napruta w trzy d... Do tego piwko na bieżąco lane. Jak tylko poszła wieść, że LEJA OD 10:30! to polowa trybun opustoszała przy przemówieniu prezesa calej firmy. JAK, niech mi to ktoś wytłumaczy, JAK można schlać się jak świnia na FIRMOWEJ IMPREZIE?! Z całym zarządem, ze swoimi regionalnymi, ze swoimi szefami i pracownikami?! Przecież połowa to wychodziła stamtąd tak zalana, że ja się dziwię, że do autobusów trafili. Syf jaki został to też masakra. Nie wiem, czy po meczach nie wygląda to lepiej [w końcu na meczach nie rozdają darmowego alkoholu i żarcia].
Jestem po prostu zażenowana poziomem wielu osób, które miałam dzisiaj okazję poznać. I tą słynną "polska kulturą picia" też...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#4879 | |
|
Flawless
|
Cytat:
Przypomniało mi się, jak w mojej pracy (kelnerka) przy tego typu zabawach jak właśnie imprezy firmowe, czy jakikolwiek event, gdzie był open bar, barmani upijali się jak świnie. I nie, nie chodzi o to, że tak bardzo chciało im się chlać, tylko o to, że skoro już mogą tak dobrego alkoholu napić się gdzieś pod barem, nad zlewem za darmolca, to trzeba koniecznie to wykorzystać! żałosne.
|
|
|
#4880 |
|
Rozeznanie
|
A ja byłem na firmowej imprezie kiedyś że było chlanie i nawet mordobicie.
|
#4881 |
|
Zadomowienie
|
Odnosnie imprez fiRmowych to bylam kilka razy z moimi rodzicami ale nie widzialam nokgoko pijanego za to moj ojciec pracuje w niemieckiej firmie.
Kilka lat temu na imprezi firmowej byl odzielny bufet dla niemcow (byly tam m.in. Drinki) a dla polakow po piwie na glowe. Potem przez kryzys firma prawie w calosci przeniosla sie do polski i teraz wszyscy maja takie same przywileje na imprezie. Przypomnialo mi sie jeszcze jak kilka lat temu kralyo po internecie zdjecie z imprezy jakiego banku (nie pamietam nazwy). Goscie wszyscy elegancko ubrani. A na zdjeciu rozkraczona panienka przed jakims (chyba) kolega z pracy, ktory siedzial na przeciwko i robil jej dobrze reka
|
|
|
|
#4882 |
|
Mrs Mrau
|
Paulinka pamiętam to zdjęcie,niestety zapadło mi w pamięć baardzo dobrze.
Odnośnie imprez firmowych,najbardziej mnie dziwią ( i po części też fascynują ) jakie twarze pokazują np.osoby które uważam za spokojne w pracy. Na imprezie zamieniają się w chlejącego, głośnego demona, ruszającego w tany i śpiewającego "hej sokoły..."![]() ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- O kurczę ![]() ... i nawet zbyt łatwo można było to znaleźć Tylko wpisać w google :impreza integracyjna bank Uwaga: zdjęcia są...mocne KLIK Edytowane przez cattt Czas edycji: 2012-05-28 o 08:33 |
|
|
|
#4883 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A to nie jest tak ze jak kobieta idzie na zwolnienie z powodu ciazy to potem zus ją przejmuje, co ty musisz jej płacic? Ja uwielbiam na fb posty jednego znajomego w stylu "to teraz prysznic", "jem kolacje", "ide spac", "ogladam tv"..... zawsze sobie mysle wtedy WOWWW funkcjonujesz jak czlowiek :/ dobrze ze nie pisze jeszcze ze "wlasnie robi kupe"
|
|
#4884 |
|
Zakorzenienie
|
dziwi mnie podpisywanie na fb albumów ze zdjęciami "słoneczne popołudnie z Narzeczonym"
|
#4885 |
|
Flawless
|
Mój znajomy miał kiedyś na gg "jadę na ręcznym'. Do dziś mam nadzieję, że był to jakiś niezwykle żenujący żart
|
|
#4886 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chociaż ja sama kiedyś doradzałam koleżance, żeby poszła na urlop w ciąży, chociaż chciała pracować. Po prostu dlatego, że dostawała wynagrodzenie w systemie honorariów, a że w ciąży mniej robiła to i mniej zarabiała. ZUS na macierzyńskim wylicza średnią z ostatnich kilku miesięcy zarobków i jakby dłużej popracowała to skończyłoby się tak, że na macierzyńskim dostawałaby 1000 zł z pensji. Także to bywa różnie. :p Poza tym każdy myśli o sobie, a patrząc szerzej na system to wcale się nie dziwię, że kobiety zachodzą w ciążę i odchodzą zaraz po zatrudnieniu. Jak się ileś lat jedzie na umowie o dzieło i nie ma szans na dziecko, bo ścian przecież nie będziesz obgryzać to ja się wcale nie dziwię, że jak taka znajdzie gdzieś wreszcie normalne zatrudnienie to zaraz zachodzi w ciążę, bo np. tyle lat marzyła o tym dziecku a nie mogła sobie na nie pozwolić. P.S. Jakbym miała własną firmę to bym z kolei nie zatrudniła faceta, jestem uprzedzona po tych z którymi pracowała. Robili dużo mniej niż kobiety, a tylko gadali ile to oni robią i stroszyli piórka. Cytat:
Edytowane przez megamag Czas edycji: 2012-05-28 o 09:41 |
||||
|
|
|
#4887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jeszcze dziwi mnie (odnośnie tej imprezy u bankowców), że od razu znalazł się ktoś kto to wszystko pofocił (i to, kurde, sekunda po sekundzie) i ochoczo wrzucił do neta. I podejrzewam, ze jakkolwiek focenie było na bani, to wrzucanie jej do neta już chyba nie Czyba bardziej mnie obrzydza takie zachowanie niż ta baraszkująca na bani dwójka.
|
|
#4888 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziwi mnie nadinterpretacja ludzkich zachowań. Mam znajomą, która każdy miły gest ze strony mężczyzn traktuje jako wyraz zainteresowania jej osobą. Przykładowo rozmowa na imprezie z kolegą to dowód na to że on się w niej kocha, sąsiad w drzwiach ją przepuścił tez na znak zainteresowania. Kurczę, baba jest po trzydziestce, a ma mentalność gimnazjalistki.
|
|
|
|
#4889 |
|
Rozeznanie
|
To nie był bank. A szef żonaty bzykał i inna szefowa i szli przez sale za rączke i całowali sie i to nie była jego żona.
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
A o czym Ty piszesz? Bo ja o imprezie wspomnianej przez dziewczyny w postach wyżej
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.

.

No zestaw plażowo-basenowy jak się patrzy

tę manierę upartego deptania jak słoń na szpilkach w miękkim gruncie