Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-26, 21:53   #4861
Whim
...

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
A ja nosiłam ręcznik na głowie tak, żeby mi opadał na plecy i udawałam, że mam włosy do pasa jak Pocahontas
Też robiłam różne rzeczy z ręcznikiem. Wkładanie go za bluzkę i udawanie supermana tudzież innego bohatera z peleryną było na porządku dziennym .

Whim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-26, 22:00   #4862
Chatul
ma zielone pojęcie

A propos H&M, widziałam ostatnio na wystawie (na manekinie) w tym sklepie zestaw: kostium kąpielowy + buty na obcasie z jakimiś piórkami No zestaw plażowo-basenowy jak się patrzy
I tak, dziwi mnie coś takiego.
Stary 2012-05-26, 22:12   #4863
oh Mandy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asioollka Pokaż wiadomość
Chyba wasza ciocia jest też moją babcią ; p Ostatnio zadzwoniła trzy razy do mojej mamy, która nie odbierała, bo była w łazience i nie słyszała telefonu. Zanim wyszła z łazienki babcia zdążyła zadzwonić do taty, kiedy on też nie odbierał to do mnie, a że nie było mnie w domu, to jeszcze zadzwoniła do mojej siostry. Wszystko w 5 minut może.

moja babcia jakiś czas temu zadzwoniła do taty-nie odbierał, do mamy - była w pracy i nie odebrała, a na końcu do mnie z pytaniem czemu rodzice nie odbierają pomijam, że mieszkam 100 km od domu i nie mam pojęci a
Stary 2012-05-27, 01:10   #4864
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
A propos H&M, widziałam ostatnio na wystawie (na manekinie) w tym sklepie zestaw: kostium kąpielowy + buty na obcasie z jakimiś piórkami No zestaw plażowo-basenowy jak się patrzy
Też mnie to dziwi. W ogóle ten sklep mnie zaskakuje za każdym razem zestawieniami strojów i dodatków. I bałaganem. Nie lubię do niego chodzić, bo tam jest groch z kapustą. Ubrania wiszą jedne na drugich, a ja nie lubię grzebać, żeby znaleźć coś ciekawego. Wolę sklepy, gdzie rzeczy ułożone są kolorystycznie albo według stylu.

Poza tym dziwi mnie postawa niektórych osób. Moje koleżanki w czwartek napisały do mnie, żeby zaproponować mi wspólny wypad na koncert. Ponieważ punkowe klimaty są mi bliskie, to od razu się zgodziłam. Wczoraj pojechałyśmy na ten koncert i okazało się, że dziewczyny przybyły tam, żeby się tylko napić i pogadać. Mówię do nich, że stoimy jak emerytki, a one, że im się nie chce bawić Ale się wkurzyłam, bo transportowo byłam zależna od nich (jedna nie piła, bo prowadziła). Opcja, żeby samej pójść gdzieś pod scenę, odpadała, bo potem miałabym problem, żeby je znaleźć i wrócić do domu... Na pogaduszki i piwo to ja się umawiam do pubu, a nie na koncert... Nie, żebym nie lubiła z nimi rozmawiać, ale nastawiłam się na zabawę.

Edytowane przez Sondrina
Czas edycji: 2012-05-27 o 01:12
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 04:23   #4865
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nija_ Pokaż wiadomość
I jak długo ważny jest taki paragon? Można raz coś kupić i parkować za darmo przez kilka lat?
Nie, nie można parkować przez kilka lat . Taki paragon jest ważny przez krótki okres czasu . Wjechać można zawsze, ale wyjechać już nie . Trzeba mieć paragon/specjalny bon wydawany przy kasie sklepu . Jak chcę wyjechać, wchodzę do sklepu i coś kupuje .

Cytat:
Napisane przez Nija_
Parking jest bardzo duży i jeszcze nigdy nie widziałam, żeby dla kogoś zabrakło miejsca. Więc nie czuję się winna, że zabieram miejsce klientom
To masz szczęście, bo u mnie i przy Biedronce {też duży parking} nie zawsze jest miejsce .

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Eeee... czyli z jakiego?
Lubię być białoskóra . Tak po hrabiowsku

Cytat:
Napisane przez Phoce Pokaż wiadomość
Miałam po prostu na myśli, że 'kiedyś' (w domyśle, m.in. w czasie akcji powieści) było to hmm..bardziej powszechne?
Zrozumiałam .
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 09:24   #4866
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Hmm i potem co niektóre powielają taki zestaw haha
sama widziałam kiedyś taką paniusię nad wodą w klapeczkach na obcasie i jak szła to jej się te obcasy pięknie w piasku zatapiały
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 10:24   #4867
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Jak byłam mała przebierałam się za Czarodziejkę z Księżyca
A co w tym dziwnego
Ja tam byłam Czarodziejką z Wenus i marzyłam o długich blond włosach(które to marzenie spełniłam).
A potem wkładałam sobie w gacie sznurek od szlafroka i byłam Songiem(Dragon Ball)

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Lubię być białoskóra . Tak po hrabiowsku
No dzisiaj już to nie jest tak kojarzone, ale jak lubisz.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 11:16   #4868
Olivvek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
Hmm i potem co niektóre powielają taki zestaw haha
sama widziałam kiedyś taką paniusię nad wodą w klapeczkach na obcasie i jak szła to jej się te obcasy pięknie w piasku zatapiały
Oo, jak ja to kocham tę manierę upartego deptania jak słoń na szpilkach w miękkim gruncie
Rozumiem, że czasem trzeba przejść przez jakąś ścieżkę/ drogę gruntową, ale ja wtedy chodzę na palcach. Przecież takie zakopywanie się niszczy obcasy...

A tak nawiasem, przypomniało mi się
Nie rozumiem zachowania większości ludzi w sytuacji: mam chłopaka, przymila się do niego inna laska, to idę natrzepać jej po pysku/ rozedrzeć mordę. Czy tam chłopak idzie na bitkę z kolesiem, z którym obściskiwała się jego panna. No ludzie, chyba każdy ma swój rozum, nie? Nikt nie ma na czole napisane, że jest zajęty i to do niego należy obowiązek poinformowania o tym adoratora. A nie, facet walczy o cnotę swojej laski, bogu ducha winny amant dostanie po pysku, a ona potem pójdzie po cichu wymiziać się z innym...
Stary 2012-05-27, 11:22   #4869
Shinn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olivvek Pokaż wiadomość
A tak nawiasem, przypomniało mi się
Nie rozumiem zachowania większości ludzi w sytuacji: mam chłopaka, przymila się do niego inna laska, to idę natrzepać jej po pysku/ rozedrzeć mordę. Czy tam chłopak idzie na bitkę z kolesiem, z którym obściskiwała się jego panna. No ludzie, chyba każdy ma swój rozum, nie? Nikt nie ma na czole napisane, że jest zajęty i to do niego należy obowiązek poinformowania o tym adoratora. A nie, facet walczy o cnotę swojej laski, bogu ducha winny amant dostanie po pysku, a ona potem pójdzie po cichu wymiziać się z innym...
O tak dziwi mnie zawsze takie zachowanie. Przecież ta druga strona nie zawsze wie, że chłopak/ dziewczyna z którą się spotykają mają faktycznie swoją druga połówkę. Do bicia zawsze jest prawie Bogu ducha winna dziewczyna, czy tam chłopak, którzy nie mieli o niczym pojęcia

Wiki Królikowska: Ładne nogi, płaski brzuch czy fajne cycki?
Jakub Żulczyk: Przede wszystkim jędrny mózg.

Edytowane przez Shinn
Czas edycji: 2012-05-27 o 11:23
Shinn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 11:43   #4870
KOOL SHEN
Rozeznanie

Wczoraj mnie rozwaliło na festynie że ochrona sprawdza czy się coś nie w wnosi np alkochol lub ostre narzędzia a sami pili piwo w godzinach pracy.
Stary 2012-05-27, 14:00   #4871
paulinka1128
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nija_ Pokaż wiadomość
I jak długo ważny jest taki paragon? Można raz coś kupić i parkować za darmo przez kilka lat?
(Na początku zrozumiałam te posty tak, że trzeba coś kupić w sklepie tego dnia, kiedy chcemy zaparkować. Ale to byłoby bez sensu, no bo gdzie postawić samochód, skoro niby nie ma innego miejsca i chcemy wjechać na parking ).
W poznaniu w Karrefurze juz od dawna sa bramki na parkingu. NNa szczescie pierwsze 2 godziny sa gratis a potem sie cos placi ale nawet nie wiem ile.
Stary 2012-05-27, 20:12   #4872
liyahh
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulinka1128 Pokaż wiadomość
W poznaniu w Karrefurze juz od dawna sa bramki na parkingu. NNa szczescie pierwsze 2 godziny sa gratis a potem sie cos placi ale nawet nie wiem ile.
1,5 godziny po postawieniu bramek parking automatycznie opustoszał heh
I chodzi Ci o Kaufland...?

Edytowane przez liyahh
Czas edycji: 2012-05-27 o 20:15
liyahh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 20:54   #4873
paulinka1128
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez liyahh Pokaż wiadomość
1,5 godziny po postawieniu bramek parking automatycznie opustoszał heh
I chodzi Ci o Kaufland...?
Ups... Racja chodzilo mi o Kaufland tez mnie smieszylo, ze parking strasznie opustoszal.

Co do przebieranek w dziecinstwie. U mni e w salonie byly kiedys owcze skory wiec ja sie w nie ubieralam i bawilam w jaskiniowca
Stary 2012-05-27, 21:24   #4874
KOOL SHEN
Rozeznanie

Umnie w Tesco też jest bramka na max 2h można robić zakupy.
Stary 2012-05-27, 22:56   #4875
Lillian_
Rozeznanie

Witam, pewnie wywołam burzę tu , ale powiem wam coś...
dziwią mnie kobiety, które są w ciąży i po 2 dniach od zrobienia TESTU( dosłanie znam przynajmniej 10 takich przypadków osobiście) rezygnują z pracy. Ciąża nie zagrożona, samopoczucie świetne, ( 1 miała małe problemy, ale nie skończyło sie to tabletkami na podtrzymanie) . I ze soickim spokojem a nawet z usmiechem na twarzy pt. jak to one wykorzystują system zadowolone jak głupki przyznaja się " "haha ja juz nie pracuję od 3 dnia ciąży jak się tylko dowiedziałam "- a praca? księgowej , (sprzątaczki w laboratoruim 2 godz dziennie) . A potem oburzone głosy w kobiecych pisamach... pracodawca mnie oszukał, nie moge wrócić do pracy po ciąży itd, pracodawcy nie zatrudniają kobiet, bo te mogą zajśc w ciążę.Razem z mężem prowadzę firmę , planujemy zatrudnić 2 pracowników i na pewno nie będą to kobiety, - to moja decyzja, NIe mogę tak ryzykowac prowadzac małą firmę że zatrudnię kobietę a ona zajdzie w ciążę i po tygodniu się zwloni a ja jej pensję za niezrobioną pracę będę musiała wypłacić i składkę Zus również. Żeby było jasne, kobieta która prowadzi sama własną firmę pracyje dopóki jej wody w robocie nie odejdą dlaczego? bo nie może sobie pozwolić na takie numery. Chętnie jako pracodawca poszłabym za układ, - możesz godzinę późcniej przychodzić, lub wychodzić , proś o dzień wolnego jak masz lekarza, badania, , praca wyselekcjonowana, zeby się nie przemęczała... A te kobiety - Tragedia, odchodzą i w życiu się nie zastanawiają że mogą komuś naprawde zepsuć finanse firmy. wiec dziwi mnie to i NIE DZIWIĄ MNIE PRACODAWCY, KTÓRZY SA BARDZO OSTROŻNI ZATRUDNIAJĄC MŁODE KOBIETY.
Lillian_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 22:57   #4876
kasiencja
Pani Buka

dziwi mnie mój kolega ze studiów, który wymienia na facebooku komentarze o jakichś mało istotnych, prywatnych sprawach... po angielsku, z Polakami (i nie zauważyłam żeby do tego włączał się ktokolwiek o obco brzmiącym imieniu czy nazwisku)

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-27, 23:35   #4877
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
dziwi mnie mój kolega ze studiów, który wymienia na facebooku komentarze o jakichś mało istotnych, prywatnych sprawach... po angielsku, z Polakami (i nie zauważyłam żeby do tego włączał się ktokolwiek o obco brzmiącym imieniu czy nazwisku)
Niektórzy mają takie poczucie humoru Przyzwyczaiłam się

Mnie dziwi, że są imprezy plenerowe, na których przy zakupie alkoholu sprawdza się dowody wszystkim do 20, a potem sprzedaje dzieciakom z podstawówki;/ Można by tę dobrą praktykę legitymowania podtrzymać do końca imprezy;/
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 01:56   #4878
Linaewen
Zakorzenienie

Wróciłam z imprezy firmowej mojego TŻta. Impreza jak impreza, stadion do naszej dyspozycji [finał wewnątrzfirmowych rozgrywek piłkarskich] plus catering, losowania nagród i koncert. Spoko. Część już po przyjedździe napruta w trzy d... Do tego piwko na bieżąco lane. Jak tylko poszła wieść, że LEJA OD 10:30! to polowa trybun opustoszała przy przemówieniu prezesa calej firmy. JAK, niech mi to ktoś wytłumaczy, JAK można schlać się jak świnia na FIRMOWEJ IMPREZIE?! Z całym zarządem, ze swoimi regionalnymi, ze swoimi szefami i pracownikami?! Przecież połowa to wychodziła stamtąd tak zalana, że ja się dziwię, że do autobusów trafili. Syf jaki został to też masakra. Nie wiem, czy po meczach nie wygląda to lepiej [w końcu na meczach nie rozdają darmowego alkoholu i żarcia].
Jestem po prostu zażenowana poziomem wielu osób, które miałam dzisiaj okazję poznać. I tą słynną "polska kulturą picia" też...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 08:07   #4879
Phoce
Flawless

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Wróciłam z imprezy firmowej mojego TŻta. Impreza jak impreza, stadion do naszej dyspozycji [finał wewnątrzfirmowych rozgrywek piłkarskich] plus catering, losowania nagród i koncert. Spoko. Część już po przyjedździe napruta w trzy d... Do tego piwko na bieżąco lane. Jak tylko poszła wieść, że LEJA OD 10:30! to polowa trybun opustoszała przy przemówieniu prezesa calej firmy. JAK, niech mi to ktoś wytłumaczy, JAK można schlać się jak świnia na FIRMOWEJ IMPREZIE?! Z całym zarządem, ze swoimi regionalnymi, ze swoimi szefami i pracownikami?! Przecież połowa to wychodziła stamtąd tak zalana, że ja się dziwię, że do autobusów trafili. Syf jaki został to też masakra. Nie wiem, czy po meczach nie wygląda to lepiej [w końcu na meczach nie rozdają darmowego alkoholu i żarcia].
Jestem po prostu zażenowana poziomem wielu osób, które miałam dzisiaj okazję poznać. I tą słynną "polska kulturą picia" też...
To działa chyba trochę na zasadzie "jak leją za darmo to nie sposób nie skorzystać" Przypomniało mi się, jak w mojej pracy (kelnerka) przy tego typu zabawach jak właśnie imprezy firmowe, czy jakikolwiek event, gdzie był open bar, barmani upijali się jak świnie. I nie, nie chodzi o to, że tak bardzo chciało im się chlać, tylko o to, że skoro już mogą tak dobrego alkoholu napić się gdzieś pod barem, nad zlewem za darmolca, to trzeba koniecznie to wykorzystać! żałosne.
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 08:10   #4880
KOOL SHEN
Rozeznanie

A ja byłem na firmowej imprezie kiedyś że było chlanie i nawet mordobicie.
Stary 2012-05-28, 08:17   #4881
paulinka1128
Zadomowienie

Odnosnie imprez fiRmowych to bylam kilka razy z moimi rodzicami ale nie widzialam nokgoko pijanego za to moj ojciec pracuje w niemieckiej firmie.
Kilka lat temu na imprezi firmowej byl odzielny bufet dla niemcow (byly tam m.in. Drinki) a dla polakow po piwie na glowe. Potem przez kryzys firma prawie w calosci przeniosla sie do polski i teraz wszyscy maja takie same przywileje na imprezie.

Przypomnialo mi sie jeszcze jak kilka lat temu kralyo po internecie zdjecie z imprezy jakiego banku (nie pamietam nazwy). Goscie wszyscy elegancko ubrani. A na zdjeciu rozkraczona panienka przed jakims (chyba) kolega z pracy, ktory siedzial na przeciwko i robil jej dobrze reka
Stary 2012-05-28, 08:32   #4882
cattt
Mrs Mrau

Paulinka pamiętam to zdjęcie,niestety zapadło mi w pamięć baardzo dobrze.

Odnośnie imprez firmowych,najbardziej mnie dziwią ( i po części też fascynują ) jakie twarze pokazują np.osoby które uważam za spokojne w pracy. Na imprezie zamieniają się w chlejącego, głośnego demona, ruszającego w tany i śpiewającego "hej sokoły..."

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

O kurczę
... i nawet zbyt łatwo można było to znaleźć
Tylko wpisać w google :impreza integracyjna bank

Uwaga: zdjęcia są...mocne
KLIK

Edytowane przez cattt
Czas edycji: 2012-05-28 o 08:33
cattt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 08:40   #4883
dotka128
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lillian_ Pokaż wiadomość
dziwią mnie kobiety, które są w ciąży i po 2 dniach od zrobienia TESTU( dosłanie znam przynajmniej 10 takich przypadków osobiście) rezygnują z pracy. Ciąża nie zagrożona, samopoczucie świetne, ( 1 miała małe problemy, ale nie skończyło sie to tabletkami na podtrzymanie) . I ze soickim spokojem a nawet z usmiechem na twarzy pt. jak to one wykorzystują system zadowolone jak głupki przyznaja się " "haha ja juz nie pracuję od 3 dnia ciąży jak się tylko dowiedziałam "- a praca? księgowej , (sprzątaczki w laboratoruim 2 godz dziennie) . A potem oburzone głosy w kobiecych pisamach... pracodawca mnie oszukał, nie moge wrócić do pracy po ciąży itd, pracodawcy nie zatrudniają kobiet, bo te mogą zajśc w ciążę.Razem z mężem prowadzę firmę , planujemy zatrudnić 2 pracowników i na pewno nie będą to kobiety, - to moja decyzja, NIe mogę tak ryzykowac prowadzac małą firmę że zatrudnię kobietę a ona zajdzie w ciążę i po tygodniu się zwloni a ja jej pensję za niezrobioną pracę będę musiała wypłacić i składkę Zus również. Żeby było jasne, kobieta która prowadzi sama własną firmę pracyje dopóki jej wody w robocie nie odejdą dlaczego? bo nie może sobie pozwolić na takie numery. Chętnie jako pracodawca poszłabym za układ, - możesz godzinę późcniej przychodzić, lub wychodzić , proś o dzień wolnego jak masz lekarza, badania, , praca wyselekcjonowana, zeby się nie przemęczała... A te kobiety - Tragedia, odchodzą i w życiu się nie zastanawiają że mogą komuś naprawde zepsuć finanse firmy. wiec dziwi mnie to i NIE DZIWIĄ MNIE PRACODAWCY, KTÓRZY SA BARDZO OSTROŻNI ZATRUDNIAJĄC MŁODE KOBIETY.
to zależy jaka praca, mam dwie koleżanki które poszły szybko na L4 ale jedna z nich pracowała w domu opieki społecznej a druga w sklepie przy wykładaniu towaru i nie było możliwości zeby dać im coś lekkiego do roboty na okres ciazy.
A to nie jest tak ze jak kobieta idzie na zwolnienie z powodu ciazy to potem zus ją przejmuje, co ty musisz jej płacic?

Ja uwielbiam na fb posty jednego znajomego w stylu "to teraz prysznic", "jem kolacje", "ide spac", "ogladam tv"..... zawsze sobie mysle wtedy WOWWW funkcjonujesz jak czlowiek :/
dobrze ze nie pisze jeszcze ze "wlasnie robi kupe"
Stary 2012-05-28, 08:50   #4884
tekila901
Zakorzenienie

dziwi mnie podpisywanie na fb albumów ze zdjęciami "słoneczne popołudnie z Narzeczonym" i tak samo dziwi mnie pisanie narzeczony wielką literą, ale o tym niedawno tutaj była mowa.
Stary 2012-05-28, 09:08   #4885
Phoce
Flawless

Cytat:
Napisane przez dotka128 Pokaż wiadomość
dobrze ze nie pisze jeszcze ze "wlasnie robi kupe"
Mój znajomy miał kiedyś na gg "jadę na ręcznym'. Do dziś mam nadzieję, że był to jakiś niezwykle żenujący żart
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 09:39   #4886
megamag
BAN stały

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
Co za pustak... Aż się prosi, żeby przesłać link chłopakowi tej pani, niech się opamięta w porę.

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Wiecie, niektórzy po prostu się martwią. Ja już tak miałam parę razy, że mój mąż dzwonił do mnie chyba z 20 razy a ja nie słyszałam telefonu (bo go nie słyszałam). Jak wpadł do domu, to przerażony, że coś mi się stało. To samo miałam ostatnio z teściem, który do mnie dzwonił a ja robiłam akurat lane kluski na mleku i nie mogłam odebrać. Potem moja mama dzwoniła do mnie przerażona, czy żyję.
Też tak robię, jak mój TŻ długo nie odbiera, to zaczynam panikować, że coś się stało i dzwonię co chwilę. Ale jak dzwonię do ludzi, na których mi nie zależy to dzwonię raz i koniec.

Cytat:
Napisane przez Lillian_ Pokaż wiadomość
Ja też się nie dziwię. Prawdę powiedziawszy to nie dziwię się, że kobiety nie myślą o finansach firmy, dziwię się że nie myślą o sobie. Bo kto takie będzie chciał później zatrudnić?

Chociaż ja sama kiedyś doradzałam koleżance, żeby poszła na urlop w ciąży, chociaż chciała pracować. Po prostu dlatego, że dostawała wynagrodzenie w systemie honorariów, a że w ciąży mniej robiła to i mniej zarabiała. ZUS na macierzyńskim wylicza średnią z ostatnich kilku miesięcy zarobków i jakby dłużej popracowała to skończyłoby się tak, że na macierzyńskim dostawałaby 1000 zł z pensji. Także to bywa różnie. :p

Poza tym każdy myśli o sobie, a patrząc szerzej na system to wcale się nie dziwię, że kobiety zachodzą w ciążę i odchodzą zaraz po zatrudnieniu. Jak się ileś lat jedzie na umowie o dzieło i nie ma szans na dziecko, bo ścian przecież nie będziesz obgryzać to ja się wcale nie dziwię, że jak taka znajdzie gdzieś wreszcie normalne zatrudnienie to zaraz zachodzi w ciążę, bo np. tyle lat marzyła o tym dziecku a nie mogła sobie na nie pozwolić.

P.S. Jakbym miała własną firmę to bym z kolei nie zatrudniła faceta, jestem uprzedzona po tych z którymi pracowała. Robili dużo mniej niż kobiety, a tylko gadali ile to oni robią i stroszyli piórka.

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
Zawsze uważałam to za żenujące. Bo i niby co to ma być? Nauczył się trzech słów po angielsku i od razu musi się chwalić.

Edytowane przez megamag
Czas edycji: 2012-05-28 o 09:41
megamag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 10:05   #4887
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KOOL SHEN Pokaż wiadomość
A ja byłem na firmowej imprezie kiedyś że było chlanie i nawet mordobicie.
Od chlania do mordobicia czy takich akcji jak u tych bankowców jest zazwyczaj bardzo blisko. Dlatego wypadałoby się od tego chlania powstrzymać jednak

I jeszcze dziwi mnie (odnośnie tej imprezy u bankowców), że od razu znalazł się ktoś kto to wszystko pofocił (i to, kurde, sekunda po sekundzie) i ochoczo wrzucił do neta. I podejrzewam, ze jakkolwiek focenie było na bani, to wrzucanie jej do neta już chyba nie Czyba bardziej mnie obrzydza takie zachowanie niż ta baraszkująca na bani dwójka.

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 10:09   #4888
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Dziwi mnie nadinterpretacja ludzkich zachowań. Mam znajomą, która każdy miły gest ze strony mężczyzn traktuje jako wyraz zainteresowania jej osobą. Przykładowo rozmowa na imprezie z kolegą to dowód na to że on się w niej kocha, sąsiad w drzwiach ją przepuścił tez na znak zainteresowania. Kurczę, baba jest po trzydziestce, a ma mentalność gimnazjalistki.
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 10:20   #4889
KOOL SHEN
Rozeznanie

To nie był bank. A szef żonaty bzykał i inna szefowa i szli przez sale za rączke i całowali sie i to nie była jego żona.
Stary 2012-05-28, 10:28   #4890
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KOOL SHEN Pokaż wiadomość
To nie był bank. A szef żonaty bzykał i inna szefowa i szli przez sale za rączke i całowali sie i to nie była jego żona.
A o czym Ty piszesz? Bo ja o imprezie wspomnianej przez dziewczyny w postach wyżej

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości