|
|
#511 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV
a poza tym to cud, ze nie umieściłyście mnie na liscie mamuś zaginionych heheheheh
aaaaa i mj dzisiaj źle spał co godzinę cyciasie a najlpeiej spanie z cycem w ustach..... nie wiem o co kaman, ale widzę że u was też dzisiejd=sza nocka nie za wesoła i nauczył się siewać "aaaaaaa" jak mu się spać chce i teraz tak śpiewa co jest jego godziną do spania rzeczywiście więc uciekam
|
|
|
|
#512 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wariateczko tesciowki maja nie raz dziwne pomysly... moi tesciowie stwierdzili, ze jak mlodemu wyjdzie pierwszy zabek to trzeba dac mu juz kielbaske
albo kluseczki z sosikiem![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
niestety sporo facetow mysli, ze zajmowanie sie dzieckiem to to proste, latwe, niemeczace...---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
ja licze, ze uda mi sie w koncu Dygotke spotkac bo mamy wzglednie blisko ale jestem cale dnie bez auta---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
mniam! ale bym opierdzielila kurczaczka z grilla
|
||||
|
|
|
#513 |
|
Zadomowienie
|
GOLDI ja Cię rozumiem, my za mc mamy wesele i serio boję się zostawić naszego alergika z mamą, bo nie wiem co mu da
GLAM wybacz mi, wredna jestem, al padłam jak przeczytałam Twój opis nocki
|
|
#514 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to nic dziwne bo jest moim dzieckiem. Ja ponoc od urodzenia nie dawalam sie przytulic, ani calowac. Mam tak go dzis tylko Tz moze mnie przytulic (raczej na chwile bo dluzej nie lubie), calowanie przejdzie ![]() ja ogolnie nie lubie jak ktos mnie dotyka, lubie utrzymywac dystans wiec Olek ma to po mnie.---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i gratki za zabek
|
|
|
|
|
#517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wspolczuje nocki
|
|
|
|
|
#518 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zreszta to post sprzed kilku dni, pewnie Twoj tez juz umie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Aczkolwiek inna sprawa po co ktos te rzeczy opowiada, czy bo sie cieszy po prostu czy chce innych zdolowac. Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym wolala, zeby moja przesypiala cale noce a nie wstawala. Ostatnio jak w zegarku znow- 12, 3 i 6 pobudka jak pisali w ksiazkach, ze dzieci zaczynaja przesypiac ok 6 roku to wierzylam i myslalam, ze to strasznie dlugo, a tu pol roku minelo a pobudki na ciumkanie sa. Jak jej nie daje cycka to sie zupelnie wybudza i ma problem z zasnieciem.MOaj niedawno zaczela gaworzyc, ale tez rzadko to robi, najczesciej wieczorem. W ogole smiac sie w glos tez malo sie smieje, czasem wieczorem. Normalnei sie tylko usmiecha. Spoznione zycznie z okazji dnia matki w ogole nawet mnie ostatnio mnie rodzinka zirytowala. NO bo wysylamy Kasie do zlobka i wciaz sie wahamy do ktorego, ona bedzie miala 9.5 miesiaca wtedy a tu gadanie, ze pierwszy rok to starsznie wazny dla rozwoju, ze jak pojdzie do zlobka to sie nie bedzie do nikogo przywiazywac i w ogole jaka to wielka krzywda dla niej. NO ale cos ja mam kurcze zrobic, z pensji tzt nie damy rady, niania to tez mnostwo kasy i tak naprawde nie wiadomo kto, a jedyna osoba ktora nie pracuje to tesc ktory jest typem bardzo narzucajacym swoje zdanie i nadgorliwym i musialby z nami caly czas mieszkac. Ehh i sie poczulam wyrodnym rodzicem, ze dziecko do zlobka wysylam. Dodam, ze te opinie od osoby po pedagogice wiec poparte logicznymi argumentami. |
||||||
|
|
|
#519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nikaa2
w koncu jestes, brakowalo mi Cie tutaj! za zebolki!zazdroszcze tego pobytu na wsi! u nas wszystkich raczej ok, Glam czeka na zula, ma byc w polowie czerwca, Princessce hormony szaleja wiekszosc naszych T-zuli jest niemyslaca co wiemy nie od dzisiaj ![]() sporo zabkow nowych na watku mamy, kilka wozkow kupily laski. A ostatnie kilka dni temat toczyl sie wokol napalonych koni ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
nikaa
gratki za kolejne zabki mowisz, ze wampirek? tzn dwojki mu wyszly na gorze? Dobrze rozumiem?co do streszczenia to ostatnie dni minely nam pod znakiem... KONIA wroc kilka stron, nie pozalujesz![]() glam a nie karmilas nigdy kladac dziecia wzdluz siebie na brzuchu (ty na plecach lezysz) mlody tak lubil, lezal przy cycku na brzuszku, troche mi zjechal na ramie i tak kimal, wtedy dwojke mozesz podlaczyc bez wyciagania cyckow na kilometr ![]() szpilko dla jednozebnej Helusi tez to sie dzieciaki na zabki zmowily
|
|
|
|
#521 |
|
Zadomowienie
|
houk
ja też niby młoda spała jak zwykle - czyli 3 pobudki ale jestem wyjątkowo niewyspana B. od piatku lekko pokasłuje, musze sie z nia wybrac do dr - wasnie nas zarejestrowałam na 15:10 - pewnie to nic strasznego ale wole dmuchac na zimne, niz mialoby sie to rozwinąć w coś gorszego a teraz znowu taki płacz jak wczoraj - nic nie pomaga noszenie, masowanie... i nagle samo przeszlo oj nie pozwala mi sie nudzic mój mały wypłosz a może to rzeczywiście ból brzuszka? w sumie to od dwóch czy trzech dni nie zrobila porządnej koopy, tzn.robi takie plastelinowe bobki kilka razy dziennie ale żeby sobie porządnie srujnela to w sumie nie pamiętam kurcze musze chyba bardziej rejestrowac te jej kupy, kiedy, ile... bo to rzeczywiscie moze byc przyczyna zasnęła pedzę robic śniadanko a potem zapraszam na kawkę
|
#522 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)moja tz sie tak prezy dlatego zmiana pieluchy to jakas masakra. i jeszcze warczy wtedy Cytat:
|
||
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
Goldi no faktycznie faceci to bezmozgowi
Nie macie pojecia jak ja sie ciesze ze moj posiedzi w domu. Dziecmi, niech zobaczy jakie to przyjemne i proste ![]() Tez mnie ostatnio bezmozgowiec wkurzyl Gadka taka- zobaczylam zdjecie tesciowej, ona jest pol roku po operacji, schudla z 15 kilo ( a nie byla wcale gruba) Mowie ze kiepsko wyglada -tzt- to dlatego ze teskni za wnukami ( ja to odebralam jako oskarzenie ze nie chce pojechac do indii. Po drugie jak bylismy z mala Soniusia to tesciowa sie z nia pobawila moze ze dwa razy max po pol godz przez 2 mce) Ja na to- to ciekawe czemu ja tak marnie wygladam A tzt- bo jestes zmeczona, nie masz czasu zjesc i zadbac o siebie . A ja to odebralam jako ironie
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
Aniolina w Waszej sytuacji z tego co piszesz nie macie wyjscia. Nie jestes wyrodna matka!
|
|
|
|
#525 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
okazalo sie, ze w stajni 5min od mojego mieszkania jest do wspoldziezawy klacz. Co prawda istny diabel, strzela barany w czasie jazdy, gryzie, straszny, rzuca sie... ale za 250zl moglabym jezdzic co miesiac nawet codziennie. Czekam na info od jej wlascicielki, moze sie dogadamy
|
|
|
|
|
#530 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#532 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#533 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej Mamusie
My wczoraj sprzedaliśmy Polusie moim rodzicom (Pokszyfko pojechali zwiedzać do Ciebie park ), a my poszlismy na spacer z Michalkiem. Ale mielismy wyrzuty sumienia...na szczescie burza sie rozpętała, wiec długo nie chodzilismy...Ostatni raz ja sprzedalismy :/Cytat:
![]() czekaj zadzwonie do "Uwagi" ![]() Cytat:
Polusia już odk liku miesięcy spała całą noc, a ten tylko za cyca łapie i to jeszcze odwraca się juz przygotowany z wyciagnietmi rączkami na śpiocha ![]() Mój Michałek też ma już tydzień ząbka
|
||
|
|
|
#534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Kasia to juz wisze wyzszy level co do tego prowadzania za raczki, to mlody tez by chetnie, ale nie daje, chociaz jak stoi przy krzesle, a ono sie odsuwa, to lezie z tylu ![]() goldi a moj to by tylko sie kleil do mnie, jak siedze z nim na podlodze, to sie nie pobawi sam, tylko lazi po mnie, turla mi sie po nogach, robi mi pierdziochy na rekach
|
|
|
|
|
#535 |
|
Zadomowienie
|
matko o czym Wy gadacie??? siedzenie, stanie, podpieranie
ja szaleję ze szczęścia jak młody się pare razy obroci ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- mój też przylepiec- pierwszy to miziania i całowania, to mu gra
|
|
#536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
![]() glam domiks za zabka, spoznione ale szczere
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2012-05-28 o 08:41 |
||
|
|
|
#537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i sobie tez daje robic. Ale tak zeby go utulic, wziacw ramiona i przytulac tozazdroszcze takiego pieszczocha! |
|
|
|
|
#538 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moja ostatnio czasem pozwala sie ponosic tak na "dzidziusia" na raczkach i sie patrzy na mnie, ale normalnei to zapomnij mama o jakis przytulaniu i buzi. Aczkolwiek sluze jej jako podpórka i strefa bezpiecznego wspinania sie. |
|
|
|
|
#539 |
|
Zadomowienie
|
nasz też tak ma noszony na rekach patrzy w twarz i rechocze
![]() Kiełbas ostatnie dni wstaje o 4, mruczy, warczy, zasypia 5, śpi do 6 a potem od 7 odsypia nockę
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
moj uwielbia wyrywac mi po jednym wlosie, skubany juz tak operuje kciukiem i wskazujacym ze bez problemu wybiera sobie jednego wlosa i bach! wyrywa
![]() a na rekach jak go mam to lubi lapkami badac mi twarz i tez smieje sie przy tym
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.

więc uciekam

dziś byłam z Tomkiem na basenie i spotkałam .... Tuszkę z Frankiem
mniam! ale bym opierdzielila kurczaczka z grilla

Nie potrzebuje lulania, przytulania. Czasem jak się tak wierci, to ją wezmę, utulę a tak to najczęściej sama, bierze pieluszkę i się zwija w kłębuszek i śpi
Nie wiem czy ona lubi się przytulać
lubi być na rękach, bawić się jakąś grzechotką, ale po jakimś czasie zaczyna się kręcić i odkładam ją na bujaczek i tam sobie siedzi grzecznie
i wiadomo co 

oj nie pozwala mi sie nudzic mój mały wypłosz 

Polusia już odk liku miesięcy spała całą noc, a ten tylko za cyca łapie i to jeszcze odwraca się juz przygotowany z wyciagnietmi rączkami na śpiocha