|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
Cytat:
![]() kiedyś tak miałam ale teraz zapewniam ze sa równe.. tylko głupio jakoś się ułożyły i światło odbija ..no i zakola po porodzie odrastają to moze to takie złudzenie daje też tak mam...a wiem ze to mój błąd myślec że ktoś źle się nim zajmie ![]() zawsze jak nawet bawią się przy mnie (tż z Wiko) to co chwile zwracam uwagę żeby tak lepiej nie robił czy uważał bo spadnie..gryzę się w język i panuje już nad tym trochę ale zawsze jak się bawią to mały zapłacze bo się stuknie albo tata specjalnie pozwala mu na "bach" ![]() a ja wtedy swoje racje muszę wymówić mu ![]() Cytat:
dla Mateuszka o dzięki za info..bo muszę dokupić jakieś koszulki i spodenki ..lato dopiero przed nami a my już za małe mamy..
|
||
|
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
Cytat:
ooo super, ja sobie kiedy mówiłam, ze jak młode zacznie chodzić to nie będę dawać smoka w dzień, więc lada chwila to pewnie nastąpi ale jeśli chodzi o zasypianie to chwilowo nie mam motywacji, nie mam ochoty słuchać tego placzu
|
|
|
#243 |
|
Zadomowienie
|
Ada - dokładnie tak samo mam. Jak tż sie małą zajmuje to siedzę i co chwila, po co jej to dałeś? tego nie wolno! nie rób tak! uważaj bo spadnie!
gderam i gderam też muszę nad tym panować.u nas smoczek też służy jako zapychacz jak za dużo gada. Wiele razy zasypiała bez niego i było ok. Chyba też w najbliższym czasie smoczek nam się zgubi ![]() Ale piękna pogoda. Trochę sie ogarnę i zabiorę mała na plac zabaw bo nie daje tżtowi spać po nocce.
|
|
#244 | |||||||
|
Zadomowienie
|
my już po Knillu, zakupach i spacerku. Bąbel śpi a ja zaraz na 2 śniadanko idę bo mi w brzuchu burczy
a po obiedzie jedziemy do lidla i na plac zabaw może skoczymy Cytat:
Mateusz wczoraj miał prawe zaczerwienione i chyba ciut spuchnięte ale dziś jest ok. a na nodze zrobiła mu się taka czerwona twarda krostka, taka kulka. miał to kilka dni i myślałam że coś go ugryzło a dziś jest zaczerwienione dokoła. jutro do lekarza pójdę bo dziś nie ma naszej pediatry. i siusiak mu się lekko czerwony zrobił. miał taką kulkę białą z mastką i pękła w sobotę, wyczyściłam delikatnie i teraz ma lekko czerwone w tym miejscu. jak nie urok to sraczka Mateusz też sam lata tylko że my bramkę zamontowaliśmy i nie ucieknie za daleko i mam go na oku cały czas ![]() ![]() o mamusiu, miałam chyba z m-c temu zadzwonić po swoje wyniki Cytat:
Cytat:
![]() w sumie co się dziwić, wolą chłopaki nowe ubrania a nie jakieś używki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
cały dzień jestem sama z Mateuszem, jak chcę wyjść sama to mąż bez problemu zostanie z synkiem ja też nie mam z tym problemu i nie dzwonię w ogóle do domu. za to mąż potrafi z 4 razy zadzwonić i mnie wnerwia tymi ciągłymi telefonami. co do zostawania z innymi to nie boję się zostawić go z moją mamą i siostrą męża. z teściową jest problem taki jak u was plus taki że ona siły nie ma żeby latać za Mateuszemzresztą mam wrażenie że Mateusz to z każdym by został byle tylko na dworze być ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
|
#245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super że tak łątwo mu poszło ![]() Cytat:
muszę też się opanowywać
|
|
|
#246 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Młody ma drzemkę, a ja wreszcie zjadłam śniadanie. Wczoraj po południu zaczęło padać i dziś od rana też kropi, całe szczęście że jak szliśmy do przychodni to przestało. Cytat:
ja sobie jakoś tego nie mogę wyobrazić, Dawid ciągle się dopomina, a zaśnięcie bez chyba graniczy z cudem ![]() Cytat:
wirusowe, więc musiał od kogoś złapać, no i my teraz też musimy starać się z dziećmi nie kontaktować, żeby nikogo nie zarazićdostał krople z antybiotykiem i do 7 dni ma minąć, może też z tego rozwinąć się infekacja (gorączka, kaszel itp.) ale nie musi i narazie nic tego nie zapowiada zapytałam przy okazji o tę jego lejkowatą klatkę piersiową i lekarz mi powiedział, że to genetyczne, ktoś w rodzinie musi taką mieć, wada jest nieduża i nie trzeba interweniować, w wieku nastoletnim jak będzie się szybko rozwijał to prawdopodobnie stanie się to mniej widoczne, bo przypadki kwalifikujące się o operacji są niezwykle rzadkie ![]() my nie mamy bramki, bo i pomieszczeń niewiele, jak szedł do sypialni to ja spokojnie siedziałam w salonie i nie szłam za nim, a teraz takie ma pomysły że aż strach go zostawić u nas jest tak że raczej mąż na więcej pozwala, ale ja jestem za tym, zresztą i ja pozwalam na dużo, co jest dla mnie szokiem, bo moja mama była mocno nadopiekuńcza i pilnująca i ja też miałam takie zadatki ale jeśli już coś mi się nie podoba co mąż robi, to niemal zawsze gryzę się w język i ewentualnie później coś wspominam na ten temat Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2012-05-28 o 11:58 |
||
|
|
|
|
#247 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() Widzę, że piszecie o zostawianiu dzieci i tatuażach ![]() Ja Maję jak muszę to zostawiam z teściową lub jak moi rodzice przyjeżdżają to wtedy wykorzystuję moment i jadę załatwiać swoje sprawy. Teściowa chętnie zajmuje się małą ale mimo to staram się nie nadużywać jej dobroci. Ada fajny pomysł z tym tatuażem. Kojarzy się właśnie tak jak pisałaś z lekkością i niewinnością. Ja mam dwa tatuaże. Jeden na ramieniu tribal zrobiony w wieku 16 lat i ukrywany przed rodzicami do momentu aż zdałam maturę a drugi na lędźwi napis po arabsku (wyznanie miłości do mojego tż) i w zasadzie tylko on wie co tam jest napisane.Zrobiłam go dokładnie 10 lat po pierwszym. Ostatnio coś myślę o zrobieniu sobie czegoś na stopie ale wiem, że to bardzo bolące miejsce. Marta fajnie, ze udało Wam się zrezygnować ze smoczka i oby tak dalej. Trzymam kciuki. Kasiunia a to oczko to nie przypadkiem reakcja po szczepieniu?Chyba, że jeszcze nie szczepiłaś. Bo Pani doktor mówiła, że właśnie może być taka reakcja, że u dziecka wystąpi zapalenie spojówek.
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekaj a mały miał szczepienie? bo właśnie reakcja po to może być zapalenie spojówek też. więc może to to.no widzisz - mój tż niby się kwalifikował do operacji ale się bał i dalej boi zobaczycie jak będzie rósł prawdopodobnie będzie to mniej widoczne
|
|
|
#249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o dzięki ooo ładnie izunia ..16 lat miałaś mówisz a ja 34 na karku i jeszcze nic heh ..tzn ja odkąd pamiętam chciałam tatuaz i rozmawiałam z tatusiem moim na ten temat(tato wydziarany wszędzie ręce.. klatka piersiowa.. noga ) i on mi powiedział że musze do tego dojrzeć i byc pewną ..coś w tym jest ..no to posłuchałam co nie?!![]() no i jestem gotowa.. bólu to ja sie nie boje.. nie.. nieeet ![]() tu raczej chodziło o to ze ta decyzja wiąze sie z ozdobą ciała na zawsze.. byłam dziś małego zapisac na szczepienie i idziemy w piątek... juz się boję.. ![]() kasiunia oby szybko lekarstwo pomogło..i zeby Dawidek nie cierpiał |
|
|
|
|
|
#250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak jesteś zdecydowana to nie masz na co czekać tylko pamiętaj, że tatuaż wciąga. Mie kiedyś kumpela powiedziała "zobaczysz jak zrobisz jeden to będziesz chciała kolejny". Pomyślałam sobie "tak tak......" no i na dzień dzisiejszy mam dwa a myślę o kolejnym.
|
|
|
#251 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja tez bym sobie zrobila ale tak sobie pomyslalam jak ja bede wygladac z nim za 40-50 lat... no i chyba mi sie odwidzialo...ale jak to sie mowi : nigdy nie mow nigdy
|
|
|
#252 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Młody śpi, a ja tenis oglądam. Pogoda się poprawiła, jest cieplutko i słonecznie i jesteśmy po pierwszym spacerze. Chciałam iść z Dawidem do sklepu ok. 100m od bloku i w obie strony zeszło nam 35minut Co zrobił pare kroków w przód, to potem się cofał, biegł za ludźmi, albo na trawnik uciekał.Z oczami jeszcze nie jest lepiej, przynajmniej ja nie widzę poprawy, no ale nic dziwnego jak mu zakroplić oczu nie mogę Drze się, wyrywa, kopie nogami, przekręca na boki, a jak mu głowę przytyrzymam to tak zaciśnie powieki, że nic nie zrobię. Próbuję zakraplać z zaskoczenia, kładę go daję coś bardzo ciekawego i z nienacka kropię, ale jak nie trafię zapierwszym razem to już drugi raz się nie da tak zrobić.Cytat:
Cytat:
był szczepiony priorixem 3 tyg. temu, zaczerwienienie wystąpiło dokładnie w 17 dniu po szczepieniu, lekarz ani wtedy ani wczoraj nie wspominał że może wystąpić taka reakcja, ale poczytałam trochę wczoraj i rzeczywicie niektóre źródła podają taką możliwość jak dla mnie to najbardziej prawdopodobne, ale w aptece babka wspominała też że sporo teraz takich zachorowań Cytat:
niedokładnie się wyraziłam poprzednio, bo chodziło mi o kwalifikowanie się do operacji z przyczyn medycznych np.jakiegoś ucisku na organy wewnętrzne, bo z przyczyn estetycznych to pewnie większość by mogła być operowana, no ale właśnie pewnie nie wszystkim tak bardzo to przeszkadza ![]() Cytat:
miałam dawno temu kilka razy i to okropne uczucie, ale mam wrażenie że Dawidek na szczęście tego nie odczuwa, bo nie trze oczu, nie dotyka ich, oczy też nie łzawią ani nie ropieją, tylko to zaczerwienienie.. Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2012-05-29 o 12:21 |
||||
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
Izunia jak Ci się udało ukryć taką dziarę tyle czasu przed rodzicami?
Mik no właśnie, kwestia tego, żeby robić coś co nie będzie niesmaczne/brzydkie za parędziesiąt lat, albo coś co teraz jest w modzie Szkoda by było po 50tce chodzić cały czas z długim rękawem, albo po 60tce tylko w długich spodniach ![]() A z tym wciąganiem coś jest
|
|
#254 | |||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
u nas nocka ok ale o 5:22 Mateusz otworzył swoje piękne oczka i koniec spania. próbowałam go jeszcze przetrzymać ale syrenę włączył i tyle. na szczęście mąż wziął go do pokoju, dał butlę a ja sobie spałam do 7:20 Cytat:
Cytat:
![]() o kurcze, nieciekawie z tymi oczkami. szybkiego powrotu do zdrowia dla Dawidka super że z tą klatką piersiową okazało się mniej straszne niż myśleliście ![]() Cytat:
a u nas dziś pada. lipa straszna bo rano nie byliśmy na spacerze. może przejdzie do 14
|
|||
|
|
|
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tego też się boję
|
|
|
#256 |
|
Zadomowienie
|
co tu takie pustki dzisiaj??
moje dziecko śpi już od 20min, wyszalał się na dworze i padł ![]() u nas taka ulewa dziś była i to akurat jak z Mateuszem do lekarza jechałam
|
|
|
|
|
#257 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
hej
u nas dziś pogoda bez szaleństw, czasem trochę słońca, czasem zimniejszy wiatr ale po ostatnich bardzo ciepłych dniach to nawet fajne bo można było odpocząć od skwaru, najważniejsze że nie padało..brrrrr...deszczu nie znoszę ![]() wybrałam się z Łucją do naszej przychodni na szkołę rodzenia, takie spotkania organizowane przez położną, można wymienić doświadczenia z innymi kobietami, podpytać położną o różne sprawy itp. chodziłam pod koniec poprzedniej ciąży a teraz poszłam pierwszy raz no i wreszcie poczułam się jak w ciąży ![]() dostałam jakieś gadżety reklamowe dla mam, oczywiście mnóstwo bzdurnych ulotek ale kilka rzeczy się przyda a z racji tego, że mi wszystkie kobietki mówiły, że jak na 5 miesiąc to mam mały brzuch to na deser zrobiłam sobie truskawki z czekoladą ![]() Cytat:
a w mm kranówkę, przefiltrowaną i przegotowaną Cytat:
Cytat:
ja mam w większości gruczolakowłókniaki i przyznaję, że na rozmiary przestałam już zwracać uwagę czasem wystarczy odpowiednia kuracja hormonalna i nie trzeba nic usuwać bo nawet te duże same się wchłaniają, no ale to zależy w jaki sposób lekarz prowadzi terapię a biopsji boję się masakrycznie, takich nerwów jak przed kolejnymi biopsjami nie miałam nawet przed porodem ![]() Cytat:
odkąd dostaje butelkę albo przesypia noc na butelce, którą dostaje po kąpieli ok. 19:30 albo budzi się jeszcze ok.23 i dostaje kolejną potem już śpi do rana Cytat:
dla Dawidka za spryta mamie współczuję stanu przedzawałowego to prawda, że znów nie można ich z oczu spuszczać Łucja też zaczęła kombinować i ciągle gdzieś się wspina ostatnio siedzę przy stole i patrzę, że jakoś dziwnie bo głowa jej wystaje ponad stół a przecież tak wysoka nie jest a ona wdrapała się na koło od wózka, trzyma się rączki i jest ogromnie zadowolona, że udało jej się wejść ![]() ale już nawet do niej nie podchodzę w tym momencie bo jak mnie zobaczy to próbuje uciekać (wie oczywiście, że będę chciała ją zdjąć Cytat:
ja też to przechodziłam, mimo że tata Łucji od początku świetnie się nią zajmował to miałam problem żeby wyjść z domu i ją zostawić pamiętam, że za pierwszym razem tuż za blokiem chciałam się cofnąć i zabrać ją ze sobą ale wyszłam raz, drugi itd. i było coraz lepiej, głowa się zresetowała i nie myślałam o natychmiastowym powrocie, nie dzwoniłam żeby dowiedzieć się jak Mała itp. myślę, że warto poćwiczyć bo takie wyjścia bez stresu na pewno służą mamie, a wyjścia mamy służą maluchowi więc trzymam za Wasteraz myślę jak to będzie jak pojedziemy rodzić i będę potem w szpitalu nigdy się z Lusią nie rozstawałam na kilka dni tęsknić będę ogromnie dlatego już zapowiedziałam, że jeszcze tego samego dnia kiedy urodzę chcę żeby mi Łucję przywieźli no ale wyjścia nie będzie bo na poród i do szpitala raczej jej nie zabiorę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zazdroszczę bo chciałabym żeby Łucja odzwyczajała się już od smoka a ona akurat ma fazę kiedy smoczek jest dobry na wszystko ![]() jak go gdzieś znajdzie to z ust już nie wypuści no ale nic, czekam aż dojrzeje, ja sama byłam bardzo smoczkowa więc mam dla niej dużo wyrozumiałości w tym względzie ![]() Cytat:
|
|
|
|
#258 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja, odkad Nino skonczyl 8 tygodni, zaczelam go zostawiac w zlobku, w fitness center, pozniej w play grupach, no i teraz zlobek - zaczal tam chodzic jak mial 11 miesiecy. I jest super! Nie boi sie ludzi, jest bardzo szczesliwy z dzieciakami, uczy sie wiele i to jest dla mnie bardzo wazne No ale ja mam inna sytuacje, bo my tu sami jestesmy i nie mamy nikogo z rodziny, zeby pomogl, zostal, przypilnowal, wiec uczymy malego samodzielnosci od poczatku Zreszta czy rodzina by byla czy nie i tak bym postapila podobnie, bo uwazam, ze pozniej bedzie Adriano latwiej w szkole i w zyciu, a i ja nie bede przewrazliwiona.Zycie niestety to nie bajka i lepiej byc samodzielnym, choc oczywiscie nie ze wszystkim i nie za szybko Cytat:
Cytat:
![]() Hej kobitki. Nie mam czasu na nic ostatnio. Spiaca jestem nieprzecietnie, bo Adriano stwierdzil, ze najlepsza pora na wstawanie bedzie teraz godzina 5 rano no i ja juz nie pospie ![]() Dlatego o 22 zazwyczaj staram sie juz byc w wyrku, choc to trudne, bo i trzeba cos na zab wrzucic i na nastepny dzien przygotowac waluwe do zlobka, no i jakos dom ogarnac, a tu tak te minuty uciekaja, ze nie wiem... ![]() W czwartek na szczepienie idziemy. Zobaczymy jak Ksieciunio je zniesie ![]() Nowe fotki w ALBUMIE Zapraszam!Dobranoc mamuski, ja juz padam na pysior...
|
|
|
#259 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do spania to moja krolewna nie jest lepsza...wczoraj poszla spac tak po 21 obudzila sie z placzem po 1 w nocy (akurat lało jak cholera a ja sobie przypomnialam ze na balkonie malej ubranka sie susza ) a rano o 6 juz byla wyspana i zadowolona i zostałam obudzona wtaki oto sposob: dostalam z tzw. liscia w twarz (normalnie nie wiedzialam co sie dzieje tak z nienacka wybudzona), a zaraz potem słodki glosik: mama mama i przytulilo sie to moje dziecie do mnie![]() dobra ece bo to moje dziecko wariuje cos w pokoju obok i obawiam sie ze cos znow nabroi (ostatnio zobaczyla niedomknieta szafkę w kuchni i wyjela sobie makarony, mąkę itd- ubaw po pachy )
|
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tak jak mój ma zrośnięte paluszki u nóg (2i3 razem) i lekarz powiedział że to w niczym nie przeszkadza jedynie to potem jak Oliemu nie będzie się to podobać będzie się wstydził to można rozdzielić dla mnie to jest slodkie ale wiadomo jak to chłopak
|
|
|
#261 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Dziś syn się zlitował i spał do 7 Teraz ma drzemkę, a ja się planuję wziąć wreszcie za jakąś robotę Pogoda nam się popsuła nieco, ochłodziło się, wiatr jest mocny, chmurzy się i po południu ma padać. Dobrze że Młody się wyszalał rano na placu zabaw.Napiszcie proszę jakie zupy jedzą Wasze dzieciaki? Ja gotuję je specjalnie dla Dawida, bo my zup nie jadamy, więc on ma po drzemce a potem jak tatuś wróci z pracy to jemy wspólnie drugie danie. No więc z tych zup to mamy na zmianę krupnik, rosół z makaronem, krem z pomidorów z lanymi kluskami, jarzynową i ryżową z marchewką. Czasem jeszcze zupa z soczewicy. Chciałabym jakoś urozmaicić, ugotować coś nowego, ale nie mam pomysłu ![]() No dobra, na początek idę powiesić pranie
|
|
|
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
inaczej zjadłby wszystkie owoce zanim bym cokolwiek zdążyła ulepić ![]() A popróbuj z innymi warzywami wybór jest ogromny, w ogóle to możesz poszukać na portalach typu bobovita czy hipp, tam pamiętam, że były tygodniowe jadłospisy, jak "zaskoczysz" co może jeść Mały na obiadki to sama będziesz szukała w spożywczakach codzień warzyw i wymyślała zupki ![]()
|
|
|
#263 |
|
Wtajemniczenie
|
Agaaga dzięki, widzę że masz dużo pomysłów
A ja nie lubię wymyślać, nienawidzę gotować, dlatego jechałam na słoiczach, a teraz gotuję, bo Dawid mam wrażenie już za duży na słoiki no i z oszczędności Przeglądałam kiedyś te jadłospisy, ale jakoś nic nie wybrałam dla siebie.Barszczu czerwonego i ogórkowej młody nie zje, próbowałam już, pozostałe warzywa o których piszesz wrzucam do jarzynowej po prostu. Fajnie, że Filip lubi truskawki, Dawid jeszcze się do nich nie przekonał. Póki co dwa razy próbowałam mu dać i żadnym owocem jeszcze tak nie pluł Może właśnie coć z tymi truskawkami muszę przygotować.
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2012-05-30 o 13:07 |
|
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
U nas już lepiej z tymi poszczepiennymi kłopotami, wysypka zniknęła. Tylko apetyt marny. No ok mm zjadła 200 wreszcie, ale na objad marniutko kawałek piersi, dwa kawałeczki kartofla, może 1/2 plasterka marchewki, kawałeczek cukinii i wsio. No jeszcze z osiem truskawek Kasiuni_a chciałam cos doradzić w kwestii zup ale Aga mnie wyprzedziła i jej pomysły przerosły moją inwencję Mi przychodzi jeszcze do głowy rabarbarowy chłodnik z kluseczkami, nawet mój niejadek zjadła ostatnio 3 łyżki Rabarbar można w sumie zastapić truskawkami.Właśnie doczytałam że nie lubi tego owocu, to może śliwkami? Edytowane przez żurawinka Czas edycji: 2012-05-30 o 13:09 |
|
|
|
|
#265 |
|
Wtajemniczenie
|
żurawinko mnie też Agi inwencja zadziwiła
![]() a ta zupa soczewicowo-pomidorowa to ta może http://whiteplate.blogspot.com/2010/...-me-happy.html u nas też bardzo lubianawstaw na nasz kulinarny przepis na ten chłodnik
|
|
|
|
|
#266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyjątkiem są rzeczy dla Filipka, chyba dlatego, że są mało skomplikowane To może po prostu zamiast wrzucać wszystkiego po trochu, to robić typowo zupy pod jedno warzywo, czyli dziś brokułowa a inne warzywa jako dodatek itd. ![]() Patrzcie, takie maluchy a jakie mają gusta? Są inne smaczne owoce, niedługo brzoskwinie, śliwki, jagody... Ach ![]() Cytat:
I tak fajnie, że cokolwiek chce zjeść Ja się za to uczę od Was, jeszcze nie robiłam zupy z soczewicy, ani chłodniku z rabarbarem, ale brzmi smacznie
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
To własnie kompot z rabarbaru, ale my jedlismy u siostry męża, wydaje mi się że wrzuca się po prostu rabarbar do wody , gotuje i podaje z kluseczkami, wcześniej np. słodząc, ja lubię kwaskowaty.
Właśnie się odwiedziałam że moja psiapsiółka urodziła chłopczyka, to jej trzecie dziecko, szkoda że nie mozna się ciążą zarazić Dobra lecę dalej sprzątać, już kuchnia ogarnięta, dziecko "je" więc chwilka dla siebie. I mąż wreszcie maluje pokój, już niedługo ... będziemy sie mogli ruszyć bardziej, bo narazie przestrzeń życiowa ograniczona.
|
|
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Aha
patent dobry, muszę spróbować póki jest rabarbar na bazarku Póki co zostały knedle na jutro, jeszcze kupiłam kalafiora, chyba będę musiała mrozić ![]() Gratulacje dla Przyjaciółki też się staracie?Ja już uśpiłam Młodego, teraz czas na .. wizaż ![]()
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Pokój pomalowany !
Co prawda jedna warstwa ale już ... czekam ... chciałabym móc wrócić do ćwiczeń bo narazie nawet nie ma gdzie szpagatu zrobić ( nie żebym umiała) Tak, chciałabym ja, a mąż jest za ale to nie takie proste, ponad półtorej roku staralismy się o pierwsze.Moja też padła i też wizaż i pewnie murator. Miłego wieczoru. |
|
|
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napewno uda sę prędzej!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

dla Mateuszka 

jestem na siebie strasznie zła że wczoraj rano z nim nie poszłam do pediatry 

czekaj a mały miał szczepienie? bo właśnie reakcja po to może być zapalenie spojówek też. więc może to to.

Drze się, wyrywa, kopie nogami, przekręca na boki, a jak mu głowę przytyrzymam to tak zaciśnie powieki, że nic nie zrobię. Próbuję zakraplać z zaskoczenia, kładę go daję coś bardzo ciekawego i z nienacka kropię, ale jak nie trafię zapierwszym razem to już drugi raz się nie da tak zrobić.
za Was