|
|
#571 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Cytat:
![]() blissful, ja wiem, że wafle to nie jest dobre źródło węgli. Ale coś za coś, a na wafle padło w mojej diecie z wielu przyczyn i doszłam do wniosku, że i tak wybrałam mniejsze zło
|
|
#572 |
|
Raczkowanie
|
dzisiejsza R'ka - wszelkie rady cenne
I owsianka na mleku sojowym z jajem, gruszką i migdałami II sucha bułka razowa, pomidor (na szybko na uczelni..) III sałatka rybna 'neptun' 30 day shred, krótki siłowy i stretching IV pierś z kurczaka, ryż brązowy, kalafior gotowany V tutaj nie wiem.. nada się omlet z dwóch jaj z jakimś warzywem? |
|
|
|
#573 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze, ze cos jeszcze wpadlo.Byl dluzszy czas ze ja rowniez jadlam wafle zamiast pieczywa, w sumie dalej tez zdarza sie ze wpadaja ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#574 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zazwyczaj podczas odchudzania zdarzał się dzień w którym zjadłam za dużo, i wtedy moja dieta legła w gruzach, później już nie umiałam się opanować. Teraz nawet jak zjem któregoś dnia więcej to nie poddaję się, jutro też jest dzień. Także wszystko do przodu!
|
|
|
|
|
#575 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)
od 10.7.2005 - TŻ od 3.03.2014 praca od 11.07.2014 MGR INŻ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2012-05-28 o 18:57 |
|
|
|
|
#576 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Faktycznie, trochę poczytałam teraz o stevii i wygląda na to, że naprawdę jest godna uwagi. Myślę, że powinnam ją niezwłocznie nabyć i zastąpić nią mój chemiczny słodzik To będzie chyba najlepsze roziązanie. Dzięki za pomoc. |
||
|
|
|
#577 |
|
Rozeznanie
|
U
![]() I grahamka na pół - podpieczona z tunczykiem wsw, oliwkami i szczypiorkiem / ricottą, przyprawami, kiełkami, pomidor + duża kawa II twarożek, sporo truskawek, sok marchewkowy jednodniowy III duża porcja frittaty z ziemniakami, brokułem, papryką, kukurydzą, cebulą, ziołami i pikantnym musem pomidorowym IV pikantny chlebek kukurydziany upieczony znów wiec bedzie spory kawał, do tego jakas rybka albo obkład z warzywami i prawdziwą, suchą, szynką ![]() do picia ponadto: woda i herbaty, pokrzywa |
|
|
|
#578 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#579 |
|
Raczkowanie
|
Hej, czy ktoś mógłby ocenić również mój jadłospis?
![]() R Śniadanie: 1,5 kromki pszennego chleba z serkiem Almette i pomidorem II Śniadanie: Jabłko, mała marchewka Obiad: Smażona pierś z kurczaka bez panierki, 50g ryżu, sałata z cytryną, mała papryka IV: jogurt ananasowy Ale owoc! light Kolacja: 3 kromki chleba żytniego razowego: jedna ze schabem pieczonym i pomidorem, druga z twarożkiem i ogórkiem, trzecia z serem żółtym dojrzewającym |
|
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejszy przedstawia się tak:
- ciepła woda z cytryną i 2 namoczone suszone śliwki - kubas jak zawsze gorzkiego kakao z przyprawą piernikową na mleku 3,2 2 kromki żytniego razowego ze słonecznikiem z masłem, sałata lodową, pół kostki twarogu, spory pomidor czarna, gorzka kawa - 2 kostki czekolady, plaster babki piaskowej w polewie i duże jabłko - micha pomidorowej zabielanej z dużą marchewką z porządną ilością domowego ![]() - 3 duże ogórki małosolne (taka ochota, uwielbiam je) - 2 kostki czekolady duże, paczka sezamków, jakieś orzeszki i kilka krakersów (podjadanie z koleżanką), kawa czarna - jajecznica z 2 jaj z pieczarkami, curry, marynowaną papryką polana ketchupem, kromka żytniego i kromka wieloziarnistego z majonezem i sałatą lodową Prosze o zerknięcie |
|
|
|
#581 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#582 |
|
Zadomowienie
|
P
I Mocno kakaowa owsianka z truskawkami, blanszowanymi migdałami, jogurtem naturalnym z cukrem i wanilią II 3 kromki chleba graham z masłem, polędwicą drobiową, żółtym serem/camembertem, pomidorem, ogórkiem konserwowym i jajkiem; jabłko III Makaron graham z kawałkami kurczaka, pieczarkami i domowym dyniowo-bazyliowym pesto IV Pseudo-posiłek, czyli wszystkiego po trochu (bo na nic konkretnego nie miałam ochoty): chochla rosołu z lanymi kluskami, miseczka lodów orzechowo-waniliowych z kawałkami arbuza, kleksem jogurtu greckiego i prażonymi wiórkami kokosa, kawałeczek biszkoptu z zasmażanymi jabłkami i kokosem, 2 kostki czekolady i inka karmelowa z mlekiem chrupane marchewki. Co za mix... ![]() V Jajecznica z 2 dużych jaj na maśle z polędwicą drobiową, pszenna bułka, sałatka z lodowej sałaty, pomidorów, ogórka, zielonych oliwek z dressingiem musztardowym (musztarda, miód, jogurt, olej z pestek słonecznika, tymianek, pieprz cayenne). Dziś niestety nie zdążyłam się zważyć, także jutro zdam relację co i jak. ![]()
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - góra 21.03.2013 - dół + wyciągi Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2012-05-28 o 20:01 |
|
|
|
#583 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zwykle idelanie ;D
|
|
#585 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#587 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
|
|
#588 |
|
Raczkowanie
|
Spojrzy ktoś na moje baardzo grzeszne U ?
I : owsianka duża micha II : mega wielki i baaardzo gęsty serek homo 380 g z Biedronki (PYCHA) ale cały miał ok 500 kcal O ; 2 kanapki z razowym , białym serem i miodem P : 2 kanapki z razowym, sałatą,rzodkiewką,ogórkie m K : 1,5 grahamki z białym serem,łyzką jogurtu naturalnego,rzodkiewką i miodem do tego woda,zielona herbata Czy mozna tak na U ? I jeszcze jedno pytanie do dziewczyn,które tez są na "U" : jesli bardzo zgrzeszycie np. dzien ze slodyczami itp i waga podskoczy to co pozniej? ograniczacie do redukcji wszystko czy jecie normalnie ?jak to wtedy jest z przemianą materii ? co zrobić zeby została podkrecona albo przynajmniej nie zwolniła po takim "obżarstwie " ?
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#590 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
od 10.7.2005 - TŻ od 3.03.2014 praca od 11.07.2014 MGR INŻ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2012-05-28 o 21:58 |
|
|
|
|
#591 |
|
Raczkowanie
|
Dawno tu nie zaglądałam, może mały bilans?
![]() Dzisiejsze U: I. serek wiejski 200g, mała kromka zwykłego chleba z masłem i ogórkiem, ktomka żytniego razowego z pasztetem i ogórkiem II. (przekąska do plotek przy kawie ) : pół sporego banana, kilka herbatników w czekoladzieIII. spory plaster pieczeni z karkówki z sosem, 2 gałki kaszy jęczmiennej, surówka z marchwi i ananasa IV. jabłko, jogurt owocowy fruVita 200g z łyżeczką kakao naturalnego 1h biegu V. 2 małe kromki razowca z masłem i ogórkiem + trójkąt serka topionego hochland, jogurt natualny 180g z łyżeczką dżemu w międzyczasie sporo wody, w tym trochę smakowej, yerba mate
"Du musst nur die Laufrichtung ändern, sagte die Katze zur Maus und fraß sie." (Franz Kafka) Edytowane przez Margolcia0703181 Czas edycji: 2012-05-28 o 22:22 |
|
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
Ervisha dzięki za spojrzenie
|
|
|
|
#593 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moim zdaniem nie przesadziłaś nawet z tym kebabem ![]() Cytat:
Dziewczyny dzisiaj coś wrzucę bo wczorajszego już zbytnio nie pamiętam
|
|
#594 |
|
Raczkowanie
|
patrzcie co znalazłam , takie to życiowe
![]() http://kwejk.pl/obrazek/1194075/dieta.html wiem , że offtop ale nie moglam sie powstrzymac
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam R/U wczorajsze i dzisiejsze..... 0 cwiczen niestety, wczoraj sporo krzatniny po domu, dzis spacery do pociagu, z pociagu itd
. WCZORAJ R: pozne sniadanie: tost pelnoziarnisty (2 kromi zlozone) z ketchupem, plastrem sera zoltego light i szynka, zapieczone w tosterze, do tego caly pomidor z cebulka, miseczka ananasa z granatem, zielona herbata. obiad: gulasz wolowy (taki srednio light z cebulka, marchewka, podlany winem, zaprawiony malo: lyzeczka maki kukurydzianej na 3-4 porcje), 1/3 woreczka kaszy jeczmiennej, pedko pieczonych szparagow zielonychpodwieczorek: kawa mrozona z mlekiem 2% i duza lyzka lodow czekoladowych kolacja: omlet ze zgrilowanej cukinii, plasterka sera zoltego light i dwoch jaj, na oliwie z oliwek, a po jeszcze owoce i zielona herbata (okolo 20, spac poszlam przed 24ta) A dzis (juz w pracy), bylo/bedzie: 1. owsianka (pol miski mleka 2%, 4 lychy platkow, lyzka mixu suszonych owocow) 2. serek twarozkowy z musem malinowym lub sok wielowocowy (bez dodatku cukru, gesty, 330 ml). 3. gulasz z wczoraj odgrzany w pracy, 1/3 woreczka kaszy, do pochrupanie duzo zielonego ogorka, zielona herbata 4. jedno z 2giego sniadania, w zaleznosci od tego, co zostanie ![]() 5. kolacja w domu: jeszcze nie wiem co? moze salatka z tunczyka, papryki, cebulki, salaty, jajka na twardo i oliwy z oliwek (bo malo warzyw widze trzeba dopchac )I jaaaaaak?
|
#597 |
|
Rozeznanie
|
Witam po dość długiej nieobecności
![]() Moje U (na tej ilości waga stoi) : śniadanie: bułka z dynią (chyba 80g): połowa z masłem i serkiem Philadelfia z milką, połowa z turkiem paprykowym, sałatą, kiełbasą krakowską, pomidorem, musztardą francuską, koperkiem, kawa z cukrem i śmietanką Grand ajerkoniakowy i jabłko obiad: naleśnik meksykański z frankfuterką (gruby pszenny naleśnik z przecierem pomidorowym, koprem, kukurydzą, oliwkami czarnymi, parmezanem) z sosem śmietanowo-paprykowym pasek czekolady zupa pomidorowa zabielana z dużą ilością makaronu kolacja: jajecznica z 2 jaj na maśle ze szczypiorkiem, kromka chleba orkiszowego z Almette chrzanowym, szynką drobiową, sałatą i pomidorem biała czekolada do picia na mleku, jabłko proszę o ocenę ![]() pozdrawiam
|
|
|
|
#598 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o żyjesz własnie ostatnio się zastanawiałam co tam u ciebie a jadlospis wygląda ok jeżeli waga w normie
|
|
|
|
|
#599 |
|
Rozeznanie
|
żyje, żyje (przepowiadałaś mi śmierć?
) dziękuję za ocenę |
|
|
|
#600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

Dobrze, ze cos jeszcze wpadlo.

Jak zwykle idelanie ;D
zerkniesz na mój ?
)
i chińszczyzna z ryżem, ale pół miseczki tylko :P