|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
![]() Dziękuję wszystkim za gratulacje naszych kopniaków!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1952 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Ja też dziś miałam wizytę
![]() Szyjka długa i zamknięta, macica "pięknie powiększona" jak to moja pani ginekolog mówi i w ogóle "wszystko idzie idealnie, oby tak dalej" ![]() ![]() ![]() TYLKO ja już mam 8 kg na plusie... Z 55 kg schudłam na początku do 52 kg i od 4 miesiąca do dziś doszłam do 63 kg... Mam nie jeść słodyczy (ta jasne!) i nie jeść za dużo owoców. Powiedziała mi, że 12 kg to moja idealna liczba, więc zostało mi do końca ciąży 4 kg do przytycia ![]() Myślicie, że może mi się udać? Kurczę zawsze byłam bardzo szczupła i jadłam co chciałam, słodyczami się objadałam i jadłam po 3 obiady, teraz bardzo ciężko będzie mi się ograniczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1953 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śliczny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A 3 opakowania to na jakieś 3 tygodnie starcza. Paczka na tydzień, choć na początku to może i więcej iść bo maluch więcej kupy robi. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oglądaliśmy dwa mieszkania. Pierwsze 60 metrów, ale lekkie slamsy, za to do pracy miałabym przez ulicę. Drugie - zakochałam się. Jutro wizyta w banku. Muszę je mieć, muszę. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1954 | |||||||
Zakorzenienie
|
Ja już nie pamiętam takiej wagi
![]() Cytat:
![]() ![]() Super, że jednak karuzela będzie ![]() Cytat:
![]() ![]() A to psikadełko to skąd? ![]() Cytat:
![]() ![]() I nie przejmuj się kuzynką. Po prostu, sucz jakich mało, a takimi nie warto sobie zawracać głowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Sama mam 6,5/7kg na plusie, a jestem tylko dwa tygodnie do przodu. ![]() Wydaje mi się, że możesz się ograniczyć. Mniej słodyczy z pewnością nie zaszkodzi ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1955 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1956 | |
Wtajemniczenie
|
Cześć kochane!
Wróciłam z pracy. Postaram się Was pomału nadrobić ![]() Cytat:
A co do kg to spokojnie. Przytyłam 15 kg. Wszyscy pytali gdzie to jest. Po porodzie schudłam więcej niż wcześniej ważyłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1957 |
Wtajemniczenie
|
ja jestem tysz spasiona ale ja waze 81 kg a startowałam z 73
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1958 |
Zakorzenienie
|
Lukrecja ja też ważę podobnie, startowałam z 75. Także 6 na plusie.
Z Paulą 15 przytyłam, a po kilku miesiącach spodnie sprzed ciąży ze mnie leciały. Z tym że wtedy zaczynałam z wagą 58kg a w dniu porodu miałam 73. Teraz zdecydowanie większe gabaryty mam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1959 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1960 |
Zakorzenienie
|
A pamiętacie jak pisałam wam o synowe Tż-ta siostry? Ona jest w 25t.c. i ma do przodu 13 kilo. Tak więc zdarzają się lepsze od nas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1961 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34373543]ja bym wybrała to mięsko i zostawiła kiełbache ale sie dziś najadłam.w sumie zjadłam 4 obiady.u babci barszczyk z ziemniaczkami,u mamy naleśniki z truskawkami i zupe kalafiorową a w domu kluski śląskie ![]() nieźle. ale smacznie brzmi ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1962 |
Zakorzenienie
|
Witam sie wieczorkiem
![]() widze,że o wadze rozmawiamy ![]() a teraz startowalam z waga 79 kg ale na razie mam 21 tydz i nic na plusie. Ale nigdy szczupla nie bylam ![]() my bylismy u mamci,maly sie wyszlal i juz spi ![]() dziewczyny a ja mam takie pytanko,czy miala ktoras miesniaki?? A jeslii tak to je sie wycina od razu czy sie czeka? gratuluje udanych wizyt ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Całkiem nieźle idzie - ciekawe czy będe sie trzymać z niejedzeniem po urodzeniu ![]() Już mnie spanie bierze, trzeba sie już chyba zmyć do wyrka w którym leże od ponad godziny ![]() Dobranoc mamuśki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1964 |
Zakorzenienie
|
Matko moje dziecko zachowuje się jak nawciągane, skacze cały dzień po całym brzuchu. Kładę się może i jego zmuli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1965 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A co do paznokci noworodków to w Niemczech bodajże też nie obcinają, tylko odrywają. I że niby bez problemu. Trochę ciężko mi to sobie wyobrazić. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1966 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie codziennie, zdarza się tylko czasami - przemoknie np. rano - jak nie mam jeszcze cyckonosza ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
To chyba razem się musimy mobilizować:P ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1967 |
Zadomowienie
|
Witamy się z Zośką po wizycie
![]() Choć nikt o kciukach nie pamiętał to jednak było sympatycznie. Lekarz jak zwykle rozbrajał swym poczuciem humoru. Dalej stoimy z wagą, nie przytyłam nic od 4 miesięcy. Przeanalizowalismy wszystkie dotychczasowe pomiary USG i lekarz podjał decyzje o następnym ponadprogramowym badaniu- widzimy się z Zośką na monitorze 8 czerwca. Krzywej oczywiście nie otrzymałam- lekarz mówił żebym jutro poszła tam jeszcze raz i burdy narobiła a jak mi nie wyjaśnią sprawy to mają powiedziec czy próbki jechały do lublina bo jesli tak to doktorek zadzwoni do labu głównego luxmedu bo zna tam te babki które robią wyniki, a jesli nie jechały tylko były obrabiane u nas to niestety doktorek nic nie zdziała i bede musiała zwyczajnie powtórzyć krzywą. Posłuchaliśmy też serduszka choć się lekarz śmiał że jak leże to w ogóle ciązy nie widać i on nie wie gdzie ma dzidka szukać, ale znalazł za pierwszym przyłożeniem aparatu ![]()
#1968 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
![]() Moja mama ma i jej nie wycieli, bo się zmniejszyły; moja kuzynka miała i jej wycieli, a teraz po 5 latach (czy nawet więcej) ma znowu i na razie jej nie wycinają, bo najpierw się zmniejszyły, potem zwiększyły... także na razie nic nie robią z tym chol***twem. ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() no i poszłam na wagę - 48,6 kg, czyli bez zmian, za 1,5 godziny rozpoczniemy z dzidkiem 5 miesiąc, więc może przytyję coś, ale wcale mi na tym nie zależy, skoro maluszek rośnie i dobrze się rozwija; no to lecę - dobranoc ![]() Edytowane przez anesh_ Czas edycji: 2012-05-28 o 21:37 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1970 | ||||
Zadomowienie
|
No więc tak... po burzliwych obradach nasza córeczka będzie miała na imię Maja
Zgrubłam, nie da się ukryć, bo kupiłam sobie dziś 2 pary spodni. Do tego jestem wyrodną matką, bo sobie kupuję w sklepach, a dziecku mojemu używane na all ![]() Dzisiaj bardzo miło mi się zrobiło, bo znajoma mojej mamy kupiła Mai body (rozmiar 80, ale liczy się pamięć) i grzechotkę/zabawkę. Byłam w szoku, bo to pierwszy prezent od 'obcej' osoby. To niesamowite... nikt do tej pory z rodziny mojego męża nawet nie spytał jak się ma nasze dziecko ANI RAZ! a tu osoba, po której nigdy bym się nie spodziewała mi prezenty robi... oby było si ![]() ![]() psikadełko z rossmanna fuss wohl ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1971 |
Wtajemniczenie
|
dobra ide myju myju i lulu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja od dłuższego czasu siedzę na allegro i patrzę na takie te paczki używane ![]() ![]() Prezenty to świetna sprawa, u nas póki, co to tylko moja mama kupuję, co chwile coś. Natomiast teściowa kupiła spodenki z motylkami dla Małej ![]() ![]() Hormony, tarczyca. ![]() ![]() Zapiszę sobie o tym psikadełku. ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Ja dzisiaj byłam pomóc TŻowi, bo wyrównywał żywopłoty u teściów. Niby tylko grabienie i zamiatanie, ale wszystko mnie boli ![]() Ręce, nogi, dupa ![]() Jak wróciliśmy to od razu padłam i spałam, więc chyba dzisiaj tak szybko nie zasnę ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- W ogóle, od kilku dni gram w jakąś głupią grę na facebooku i nie mogę przestać ![]() Sieję, podlewam, sprzedaje, skręcam, olaboga! Paranoja jakaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1973 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj było bez USG, dowiem się 8 czerwca.
Jezu zwlekłam sie z łóżka bo mi siejajka sadzonego zachciało ![]()
#1974 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() witam się z rana szpaki spiewają na trześni ![]() a co do wczorajszej wizyty to mam w brzuchu niezłego wierciocha oby po porodzie była spokojna ![]() termin porodu 03,10 gratulacje wszystkim udanych wizyt ![]() miłego dzionka ja lece pranie robić bo na jutro nadają chłodniej i deszczyk
![]() |
#1975 | |||||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a tych chusteczek to pewnie na długo niestarczy .. nie łudziłabym się max dwa tydnie ? yyy ![]() Cytat:
Łajza jak nic ... takie postępowanie to tylko świadczy o niej ... bezsensu sytuacja .. jakbyście się nie zachodziły i w ogóle od święta raz w roku o sobie słyszały to inna bajka ale skoro piszesz że jest inaczej to pipa z niej nieziemska ... a swoją drogą to nie przejmuj się kasa w kieszeni zostanie i dla dzidzi coś nabędziesz za nią ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
eee to ja trzymam kciuki za to wymarzone nie ? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Śliczne imię też Majulka była na naszej liście ![]() ![]() mam nadzieje, że balony troszkę odpuszczą bo wiem co to za męczarnia ale swoją drogą nie spodziewam się cudów bo upały mają wrócić ![]() ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- Ktoś pytał o ten III trymestr więc on zaczyna się z 7 miesiącem czyli w 27 tygodniu wg zapytajpolozna ![]() ![]() ![]()
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2012-05-29 o 06:17 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1976 |
Zadomowienie
|
hej
![]() gratuluje mamusiom wizyt ![]() co do wagi, ja w styczniu i lutym wazylam 67 z groszami, w marcu 66, w kwietniu 70 a teraz 73 ![]() ![]()
#1977 | |
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() Graruluje udanych wizyt wczorajszych ![]() Imie Maja bardzo mi sie podoba ![]() Cytat:
![]() ![]() Aż wstyd sie przyznać ![]() Jezusicku ja znowu cały dzień sama - no cholera mnie weźmie w końcu!!! Już z rybkami monolog prowadze, a zaraz z maskotkami też zaczne klachać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1978 |
Zakorzenienie
|
Iwcia widzisz nie tylko my jesteśmy wirtualne rolniki
![]() ![]()
#1979 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1980 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() dzisiaj mąż byl na nocce,to synuš przyszedł do mnie i spał ze mną ![]() ![]() teraz dam malemu sniadanko i sama musze wszamac kanapeczki z pomidorkiem ![]() co do tych mięśniakow to pytalam,bo moja siostra ma,ale jej lekarz powiedzial,że na razie ich nie trzeba wycinac bo on czeka az urosna i nie wiem czy to dobrze,bo nie lubie tego lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.