Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-29, 09:17   #2011
Katee27
Zadomowienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cześć Wam!
Ja mam dziś doła,głównie przez tżta,ale i ludzi w przychodni.
Odwiozłam synka do przedszkola i poszłam na czczo do przychodni.Ludzi od groma...myślałam,że wejdę wcześniej a tam na drzwiach karteczka kto może wejść poza kolejnością i oczywiście kobiet w ciąży tam nie było,ale ja oddawałam kilka razy krew,więc miałam książeczkę honorowego krwiodawcy i się na nią powołałama co?!
Widzicie miny tych ludzi?
Ale wzięło mnie totalne odmóżdżenie ciążowe jak nigdy i zgodziłam się na badanie toxo za 84zł,gdzie w innym labo miałam robić za niecałe 50 i też oba! i jak nigdy nic,zadowolona,że mi się udało,wychodzę z przychodni i dzwonie do męża i dopiero SŁYSZĘ,CO POWIEDZIAŁAMi on się na mnie zdenerwował,choć mało powiedziane-wściekł się,więc się rozłączyłam.
Nie byłam już taka zadowolona,słabo mi było,bo nic nie jadłam,ale musiałam tam wrócić i zmierzyć się z tą "radą starszych."
Jak wyszła osoba z gabinetu,ja nie pytając nikogo weszłam na chwilę do pani i mówię,że chciałam zrezygnować z badania na toxo...i pani zwróciła mi pieniądzea komentarze ludzi?:Niech się pani pospieszy,bo nie będziemy tu przez panią cały dzień siedzieć!

Już mi było wszystko jedno.A teraz siedzę i
Nawet nie mam ochoty iść na to usg...
Nie śmiejcie się,że taka pipka ze mnie,sama nie wiem,co się ze mną stało...

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 09:20   #2012
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Bafi masz racje z tymi siniakami, chociaż ostatnio szybko i sprawnie było i bez siniaka sie obyło, ale teraz jak będe szła to na pewno bede sina bo mam krzywą do zrobienia
Na samą myśl mnie ciarki przechodzą...

Znowu nachodzą mnie myśli o porodzie - im bliżej tym częściej myśle i bardziej sie boje
a ja się właśnie nie boję.... tylko się śmieję, ze zemdleję jak zobaczę krew:P
po prostu już tego nie zmienimy - musimy urodzić i już
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 09:23   #2013
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
ja podobnie mój typ

dziewczyny ja przytyla mdopiero 5 kg nie za mało?

no co ty, ja mam 3 kg w 23 tc

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 09:25   #2014
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Cześć Wam!
Odwiozłam synka do przedszkola i poszłam na czczo do przychodni.Ludzi od groma...myślałam,że wejdę wcześniej a tam na drzwiach karteczka kto może wejść poza kolejnością i oczywiście kobiet w ciąży tam nie było,ale ja oddawałam kilka razy krew,więc miałam książeczkę honorowego krwiodawcy i się na nią powołałama co?!
Ale wzięło mnie totalne odmóżdżenie ciążowe jak nigdy i zgodziłam się na badanie toxo za 84zł,gdzie w innym labo miałam robić za niecałe 50 i też oba! i jak nigdy nic,zadowolona,że mi się udało,wychodzę z przychodni i dzwonie do męża i dopiero SŁYSZĘ,CO POWIEDZIAŁAMi on się na mnie zdenerwował,choć mało powiedziane-wściekł się,więc się rozłączyłam.
Nie byłam już taka zadowolona,słabo mi było,bo nic nie jadłam,ale musiałam tam wrócić i zmierzyć się z tą "radą starszych."
Jak wyszła osoba z gabinetu,ja nie pytając nikogo weszłam na chwilę do pani i mówię,że chciałam zrezygnować z badania na toxo...i pani zwróciła mi pieniądzea komentarze ludzi?:Niech się pani pospieszy,bo nie będziemy tu przez panią cały dzień siedzieć!

Stary 2012-05-29, 09:26   #2015
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
no co ty, ja mam 3 kg w 23 tc
no ja zaczelam teraz 23 tez w sumie przy pierwszej ciazy przytylam w calosci 7,5 kg a mała była zdrowa i ja tak samo, ale jakos jak patrze na kobitki ze szkoly rodzenia to one wiecej tyją...
Chodzicie tez ?
a widzę ze hasło do maila jest zmienione czy moge otrzymac nowe?

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 09:28   #2016
martusia26
Rozeznanie

Dzień doberek,
Wpadłam na chwilę, bo zaraz wybywam na zakupy i do dentysty znowu z tym złamanym zębem
Gratuluje wszystkim udanych wizyt
anusiaaniaanusia dzielna jesteś że wytrzymujesz to ciągłe leżenie, no ale czego my bysmy nie zrobiły dla tej małej istotki. Trzymam kciuki żeby posiew wyszedł dobrze.
Bafi ślicznie wyglądasz, brzusio ładniutki, a jakie cycochy

Cytat:
Znowu nachodzą mnie myśli o porodzie - im bliżej tym częściej myśle i bardziej sie boje
Iwoncia ja wogóle o porodzie nie myslę, nie czytam i nie mam zielonego pojecia jak bedzie wyglądał. Nie chce za wczasu się martwić. przed ciążą strasznie bałam sie naturalnego porodu, myślałam że jak zajdę w ciążę to tylko pod warunkiem że ktoś zrobi mi cesarkę, a teraz to takie normalne, że muszę tą moją kruszynę urodzić naturalnie, no ale póki co nie chcę o tym jeszcze myśleć. Powtarzam sobie, że mam jeszcze dużo czasu
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
A 3 opakowania to na jakieś 3 tygodnie starcza. Paczka na tydzień, choć na początku to może i więcej iść bo maluch więcej kupy robi.
Tak myślałam, że będę musiała całą paletę kupić, bo potem u siebie na wiosce to tylko szajs kupię i na dodatek drogi.
martusia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 09:34   #2017
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam smsa od Katarzinki, że odpoczywa o ile się da i cieszy wiosną i wszystkie Was pozdrawia
i my ją pozdrawiamy

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34380583]mi to czasem az po nogach leci.ale ja luteiny nie biore a i tak mi tak leci.nie codziennie ale sie zdarza[/QUOTE]

no, niestety też czasem leci ale co innego... ostatnio jak mam pełny pęcherz, idę do łazienki i kichnę, to się troszkę posikam nie wiem, co jest grane? czy to mała uciska mi na pęcherz czy dopada mnie jakaś infekcja, ale to raczej wykluczam bo wyniki moczu w normie...

wczoraj tak było, wstałam do kibelka i po drodze kichnęłam. gdy poczułam co się stało to stanęłam jak wryta ...
małżonek zauważył, że coś nie tak i przestraszony pyta co jest a ja w głośny ryk, że się posikałam
sama nie wiem, czemu wybuchłam płaczem, chyba nie byłam przygotowana, że w ciąży takie spotkają mnie niespodzianki.

podobno, by temu zapobiec trzeba ćwiczyć mięśnie kegla. niestety w moim przypadku to się nie sprawdziło. ćwiczę regularnie, od kilku lat, od kiedy moja mama była w szpitalu i tam polecili je te ćwiczenia by na stare lata nie miała problemów z pęcherzem.
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-29, 09:39   #2018
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
22tc
łojoj malusi ślicznusi ten domek

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
Wielkosc chyba nie ma znaczenia, bo ja mam takie wielkie wulkany, 27tc zaraz sie zacznie i jeszcze tez NIC z nich sie nie wydobywa
mi też nic a nic

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Wszystko w jak najlepszym porządku.Szyjka 4 cm. Na ból w krzyżu i twardniejący brzuch dostałam magnez. no i żelazo musze brać. no i na 99% Pola pozostała dziewczynkącieszę się strasznie

dostałam też butelkę avent i mnóstwo próbek johnson's, sudokrem, lovela, carefree.

w Biedronce kupiłam 3 opakowania chusteczek DADA z bawełną. jak myślicie na jak długo to starczy?
Poli

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Dawno mnie tu nie było. Nie ma szans na nadrobienie.
Niestety nie mam jak zaglądać. Jak już pisałam w pracy szefo podgląda łącze, a w domu to albo nie ma czasu, albo padam na pyszczek i ide spać.

A teraz jestem na urlopie w Szklarskiej Porębie skąd gorąco Was pozdrawiam
Ciąża nie daje mi się wspinać zbyt wysoko. Słyszałam, że niektóre panie były w stanie, ale ja nie mogę. Okropnie się męczę. Wchodzimy powoli na niższe górki i też jest super

Aa i proszę wpisać mi na liście, że będzie dziewczynka. Jak to lekarz powiedział "Cipka jak nic!" i pokazał nam co trzeba na USG Bardzo się cieszę. Maleńka rośnie zdrowo.

Trzymajcie się. Będę starała się tu czasem zajrzeć. Jestem od Was uzależniona i źle się czuję jak tak długo nie słyszę newsów o Waszych bobaskach.
hehe bardzo bezpośredni lekarz

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ja też dziś miałam wizytę

Szyjka długa i zamknięta, macica "pięknie powiększona" jak to moja pani ginekolog mówi i w ogóle "wszystko idzie idealnie, oby tak dalej"

TYLKO ja już mam 8 kg na plusie... Z 55 kg schudłam na początku do 52 kg i od 4 miesiąca do dziś doszłam do 63 kg... Mam nie jeść słodyczy (ta jasne!) i nie jeść za dużo owoców. Powiedziała mi, że 12 kg to moja idealna liczba, więc zostało mi do końca ciąży 4 kg do przytycia

Myślicie, że może mi się udać?

Kurczę zawsze byłam bardzo szczupła i jadłam co chciałam, słodyczami się objadałam i jadłam po 3 obiady, teraz bardzo ciężko będzie mi się ograniczyć
Kochana ty wyglądasz ślicznie z tymi kg to co się przejmujesz

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
A pamiętacie jak pisałam wam o synowe Tż-ta siostry? Ona jest w 25t.c. i ma do przodu 13 kilo. Tak więc zdarzają się lepsze od nas

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Witamy się z Zośką po wizycie

Choć nikt o kciukach nie pamiętał to jednak było sympatycznie.

Lekarz jak zwykle rozbrajał swym poczuciem humoru.
Dalej stoimy z wagą, nie przytyłam nic od 4 miesięcy.
Przeanalizowalismy wszystkie dotychczasowe pomiary USG i lekarz podjał decyzje o następnym ponadprogramowym badaniu- widzimy się z Zośką na monitorze 8 czerwca.

Krzywej oczywiście nie otrzymałam- lekarz mówił żebym jutro poszła tam jeszcze raz i burdy narobiła a jak mi nie wyjaśnią sprawy to mają powiedziec czy próbki jechały do lublina bo jesli tak to doktorek zadzwoni do labu głównego luxmedu bo zna tam te babki które robią wyniki, a jesli nie jechały tylko były obrabiane u nas to niestety doktorek nic nie zdziała i bede musiała zwyczajnie powtórzyć krzywą.

Posłuchaliśmy też serduszka choć się lekarz śmiał że jak leże to w ogóle ciązy nie widać i on nie wie gdzie ma dzidka szukać, ale znalazł za pierwszym przyłożeniem aparatu tętno prawidłowe 146 uderzeń na minute.

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Aniu smacznego
słyszałam o tym, że właśnie czeka się aż urosną ale dla pewności skonsultowałabym to z innym ginem ...

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

zjadłam śniadano ... dzisiaj miałam sałatę lodową z pomidorem i twarożkiem do tego dwa plastry grillowanego filetu z kuraka .. jestem pełna popiłam kawusią zbożową z mlekiem ... zadowolona z pełnego brzuszka wracam do nauki ...
miłej nauki

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny

Ja po wizycie, wszystko jest w porządku. Wyniki morfologii trochę spadły. Mam brac witamninki codziennie plus magnez bo zaczęły mnie łapać skurcze w stopach. W ciagu dwóch tygodni przytyłam 2 kg mam już ccyli od początku ciąży 5 kg na plusie. Teraz będę biegać co dwa tygodnie i kłuć się częściej zwłaszcza Coombsa będę powtarzać co miesiąc.

Od dzisiaj odpoczywam - zwłaszcza mój kręgosłup, który mi siadał po 8 godzinach wymuszonej pozycji siedzącej.

Dzieciaczka nie oglądaliśmy tylko słuchaliśmy bicia serduszka, które jak to określił pan doktor bije jak dzwon

Aaaaa i dzisiaj przekroczyliśmy magiczną liczbę 100 dni a dokładnie zostało 99 dni do końca wg kalendarza bo wg ginka trochę więcej i ztej okazji wrzucam swoje zdjęcie zrobione 26.V na spacerku

Załącznik 4696331.
ślicznie wyglądasz

Cytat:
Cześć Wam!

bidulko nie smutaj

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 09:41   #2019
elena_100
Wtajemniczenie

A wogóle Maluszkowa opiła się glukozą i baluje

Wercia czy nam dziś stuka 25 tydzień??

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 09:43   #2020
anesh_
Zakorzenienie

OMG sobie siedzę i czuje "puk" i za chwilę "puk" i chwyciłam się za brzuszek i znowu, tym razem dwa razy od razu "puk, puk", teraz to już jestem pewna, że to malutek się odezwał. Zrobił mamusi i tatusiowi prezent na ich rocznicę.
Stary 2012-05-29, 09:45   #2021
sandra23s
Zadomowienie

hej dziewczynki!!!
u mnie w koncu dzis troszke chlodniej.juz mam dosyc upalów.strasznie mi rece i nogi puchna jak jest goraco.ja mam 27 tydzien i 9 kg na plusie....
z 53,5 teraz mam 62,5...

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 09:53   #2022
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
no ja zaczelam teraz 23 tez w sumie przy pierwszej ciazy przytylam w calosci 7,5 kg a mała była zdrowa i ja tak samo, ale jakos jak patrze na kobitki ze szkoly rodzenia to one wiecej tyją...
Chodzicie tez ?
właśnie wczoraj dzwoniłam do położnej i się zapisałam. zajęcia rozpoczynają się w połowie czerwca. ciekawe, jak to będzie?

Cytat:

Tak myślałam, że będę musiała całą paletę kupić, bo potem u siebie na wiosce to tylko szajs kupię i na dodatek drogi.

śmiesznie to zabrzmiało z tą paletą. od razu wyobraziłam sobie taką olbrzymią z makro

a ja wczoraj pozasuwałam do biedronki po te chusteczki, kupiłam 5 paczek i do tego pieluchy dada, rozmiar 2.
mam już jedną paczuszkę. zobaczymy, co to za cudo i jeszcze kupiłam pudełka kartonowe z kłapouchym i kubusiem puchatkiem.

zbieram wszystko co "kubusiowe" do pokoju małej

apropo bajki.. pamiętam jak moja malutka siostrzenica nie mogła załapać nazwy osiołka i zamiast kłapouchy mówiła na niego łapał muchy... nikt nie mógł jej przekonać, że jest inaczej
Stary 2012-05-29, 10:01   #2023
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
cześć

wypiłam glukozę

A i wiecie co w kinie poleci fajna komedia "Jak urodzić i nie zwariować" - chyba na to zabiorę męża, bo zwiastun fajny

Nadrobię za chwilkę.
Może być fajneteż chce iść

Cytat:
Chodzicie tez ?
Skoro w poprzedniej ciąży też niedużo przytyłaś,więc nie masz się czym martwićMoja szwagierka jest w 22tc i przytyła 3kg i wszystko gra i trąbi jak to mówi Iwcia nasza

Dzięki za pocieszenia,jest już lepiejTż zadzwonił,czy już możemy normalnie pogadać i wyjaśniłam mu jak krowie na miedzy ile zapłaciłam,ile miałam dopłacić i ile pani mi zwróciłabo on nie zrozumiał,że ja miałam dopłacić jeszcze 14zł,bo pani nie miała mi wydać,tylko,że mi zamało wydała,ale paranoja
Zresztą bałabym się tam wrócić
Juz mi się humor poprawia
Ciężki z niego przypadek

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

no to łapał muchyten osiołek

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Stary 2012-05-29, 10:01   #2024
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
OMG sobie siedzę i czuje "puk" i za chwilę "puk" i chwyciłam się za brzuszek i znowu, tym razem dwa razy od razu "puk, puk", teraz to już jestem pewna, że to malutek się odezwał. Zrobił mamusi i tatusiowi prezent na ich rocznicę.
gratuluje
Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
a ja wczoraj pozasuwałam do biedronki po te chusteczki, kupiłam 5 paczek i do tego pieluchy dada, rozmiar 2.
mam już jedną paczuszkę. zobaczymy, co to za cudo i jeszcze kupiłam pudełka kartonowe z kłapouchym i kubusiem puchatkiem.

zbieram wszystko co "kubusiowe" do pokoju małej
też patrzyłam wczoraj na te pieluchy i chyba dziś się skuszę, a niech sobie już leżą, a co tam
martusia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 10:12   #2025
aga_ton
Wtajemniczenie

zapomniałam Wam napisać, że mój tż zdecydował się na poród rodzinny
nawet go już nie musiałam namawiać. zmienił zdanie po czwartkowym usg, zobaczył malutką, zakochał się i chce z nią być od samego początku

teraz co jakiś czas mnie podpytuje kiedy kolejne usg, bo już się doczekać nie może i namówił mnie na szkołę rodzenia tzj, ja byłam zdecydowana nawet iść sama, ale on nie musi o tym wiedzieć

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
to świetny prezent na rocznicę

moja tak grasowała w dniu matki, śmiałam się, że odwdzięczę się na dzień dziecka i zjem dużą czekoladę, by jej słodko było
Stary 2012-05-29, 10:12   #2026
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
a ja się właśnie nie boję.... tylko się śmieję, ze zemdleję jak zobaczę krew:P
po prostu już tego nie zmienimy - musimy urodzić i już
No tak , urodzić musimy, ale ile razy pomysle o tym to mnie stresisko łapie tego zmienić nie potrafie jakoś

Cytat:

Iwoncia ja wogóle o porodzie nie myslę, nie czytam i nie mam zielonego pojecia jak bedzie wyglądał. Nie chce za wczasu się martwić. przed ciążą strasznie bałam sie naturalnego porodu, myślałam że jak zajdę w ciążę to tylko pod warunkiem że ktoś zrobi mi cesarkę, a teraz to takie normalne, że muszę tą moją kruszynę urodzić naturalnie, no ale póki co nie chcę o tym jeszcze myśleć. Powtarzam sobie, że mam jeszcze dużo czasu
Tylko, że te dużo czasu śmignie ani sie obejrzymy tak to szybko strzeli że będziemy "jutro" już (w terminie oczywiście) na porodówce i zdrowego malucha rodzić

A teraz oglądałam na YT jak dziewczyna rodziła w wannie, mąż był przy niej a ona jakoś niespecjalnie czuła ból bo ani sie nie wydzierała jak to coniektóre robą... no i jak ten dzidziuś już wyskoczył to wybuchłam - dosłownie wybuchłam płaczem
Nie wiem jak ja zareaguje jak urodze ale chyba sie zapłacze na amen - ze szczęścia oczywiście. Kurde z biedą widze co pisze bo łzy jak grochy
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 10:13   #2027
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
zapomniałam Wam napisać, że mój tż zdecydował się na poród rodzinny
nawet go już nie musiałam namawiać. zmienił zdanie po czwartkowym usg, zobaczył malutką, zakochał się i chce z nią być od samego początku

teraz co jakiś czas mnie podpytuje kiedy kolejne usg, bo już się doczekać nie może i namówił mnie na szkołę rodzenia tzj, ja byłam zdecydowana nawet iść sama, ale on nie musi o tym wiedzieć

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

to świetny prezent na rocznicę

moja tak grasowała w dniu matki, śmiałam się, że odwdzięczę się na dzień dziecka i zjem dużą czekoladę, by jej słodko było
też sobie zjem na Dzień Dziecka

jakby cuś to wrzuciłam mój brzuchol na maila już
Stary 2012-05-29, 10:15   #2028
aga_ton
Wtajemniczenie

Lukrecja, właśnie oglądałam Twoje nowe zdjęcie na mailu. jaki tłusty? ładny ciążowy brzuszek
Stary 2012-05-29, 10:17   #2029
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
No tak , urodzić musimy, ale ile razy pomysle o tym to mnie stresisko łapie tego zmienić nie potrafie jakoś

Tylko, że te dużo czasu śmignie ani sie obejrzymy tak to szybko strzeli że będziemy "jutro" już (w terminie oczywiście) na porodówce i zdrowego malucha rodzić

A teraz oglądałam na YT jak dziewczyna rodziła w wannie, mąż był przy niej a ona jakoś niespecjalnie czuła ból bo ani sie nie wydzierała jak to coniektóre robą... no i jak ten dzidziuś już wyskoczył to wybuchłam - dosłownie wybuchłam płaczem
Nie wiem jak ja zareaguje jak urodze ale chyba sie zapłacze na amen - ze szczęścia oczywiście. Kurde z biedą widze co pisze bo łzy jak grochy

To specjalnie dla Ciebie
http://forum.gazeta.pl/forum/w,585,5...a_wesolo_.html
Stary 2012-05-29, 10:19   #2030
aga_ton
Wtajemniczenie

a ja znów się zasiedziałam
no dobra, zmykam dziewczyny, trzeba brać się za sprzątanie. samo się nie zrobi, niestety..
Stary 2012-05-29, 10:22   #2031
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
no, niestety też czasem leci ale co innego... ostatnio jak mam pełny pęcherz, idę do łazienki i kichnę, to się troszkę posikam nie wiem, co jest grane? czy to mała uciska mi na pęcherz czy dopada mnie jakaś infekcja, ale to raczej wykluczam bo wyniki moczu w normie...

wczoraj tak było, wstałam do kibelka i po drodze kichnęłam. gdy poczułam co się stało to stanęłam jak wryta ...
małżonek zauważył, że coś nie tak i przestraszony pyta co jest a ja w głośny ryk, że się posikałam
sama nie wiem, czemu wybuchłam płaczem, chyba nie byłam przygotowana, że w ciąży takie spotkają mnie niespodzianki.

podobno, by temu zapobiec trzeba ćwiczyć mięśnie kegla. niestety w moim przypadku to się nie sprawdziło. ćwiczę regularnie, od kilku lat, od kiedy moja mama była w szpitalu i tam polecili je te ćwiczenia by na stare lata nie miała problemów z pęcherzem.
własnie czytałam w mojej księdze ciążowej że takie nietrzymanie moczu może sie zdarzyć już na etapie ciazy.masakra.najlepsze że po ciązy może byc z tymi sprawami jescze gorzej
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 10:25   #2032
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to już czytałam kiedyś i ze śmiechu mnie pół dnia brzuch bolał
Świetna ta historia jest - dzięki bo zaś sie pośmiałam
Stary 2012-05-29, 10:26   #2033
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to już czytałam kiedyś i ze śmiechu mnie pół dnia brzuch bolał
Świetna ta historia jest - dzięki bo zaś sie pośmiałam

Poczytaj jeszcze w tych komentarzach - tam jest masa tego, nie mogłam się oderwać
Stary 2012-05-29, 10:27   #2034
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny

Ja po wizycie, wszystko jest w porządku. Wyniki morfologii trochę spadły. Mam brac witamninki codziennie plus magnez bo zaczęły mnie łapać skurcze w stopach. W ciagu dwóch tygodni przytyłam 2 kg mam już ccyli od początku ciąży 5 kg na plusie. Teraz będę biegać co dwa tygodnie i kłuć się częściej zwłaszcza Coombsa będę powtarzać co miesiąc.

Od dzisiaj odpoczywam - zwłaszcza mój kręgosłup, który mi siadał po 8 godzinach wymuszonej pozycji siedzącej.

Dzieciaczka nie oglądaliśmy tylko słuchaliśmy bicia serduszka, które jak to określił pan doktor bije jak dzwon

Aaaaa i dzisiaj przekroczyliśmy magiczną liczbę 100 dni a dokładnie zostało 99 dni do końca wg kalendarza bo wg ginka trochę więcej i ztej okazji wrzucam swoje zdjęcie zrobione 26.V na spacerku
.
Ślicznie wyglądasz.

Cytat:
Dzień doberek
Dziś zaczynamy 18 tydzień, czyli 5 miesiąc
Dziś też mamy z tżtem 5 rocznicę bycia razem
Z tych okazji wrzucę Wam zaraz na maila zdjęcia mojego brzuchola.
Cytat:
Gratuluję
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 10:33   #2035
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Chodzicie tez ?

ja jeszcze nie chodze, musze sie wkońcu gdzies zapisac, tylko wszystkie co znalazłam co płatne są, no ale coz

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 10:41   #2036
Iwoncia81
Zakorzenienie

Anesh jaki Ty masz zgrabny brzusio i w ogóle chudziutka jesteś - super
Tak patrze na te Twoje spodnie...
To ciążowe są?? Wyglądają na lekko sportowe i w moim guście. Szukam takich i ni cholerki nie moge znaleźć w żadnym sklepie
Stary 2012-05-29, 10:42   #2037
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień doberek
Dziś zaczynamy 18 tydzień, czyli 5 miesiąc
Dziś też mamy z tżtem 5 rocznicę bycia razem
Z tych okazji wrzucę Wam zaraz na maila zdjęcia mojego brzuchola.

O jej. Nasza też - jeżeli okaże się córeczką, a jak się okaże synkiem to nie wiem:P.
Mi się podoba jeszcze imię Mia (czyt. Mija), ale to nie jest polskie imię i później malutka (o ile oczywiście okazała by się dziewczynką) mogłaby mieć trochę problemów z nim - ale imię śliczne
Mia śliczne imię 5 miesiąca

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
cześć

wypiłam glukozę

A i wiecie co w kinie poleci fajna komedia "Jak urodzić i nie zwariować" - chyba na to zabiorę męża, bo zwiastun fajny

Nadrobię za chwilkę.
no właśnei widziałam ostatnio trailer chyba też się wybierzemy, a od kiedy mają ją grac??

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 10:44   #2038
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Anesh jaki Ty masz zgrabny brzusio i w ogóle chudziutka jesteś - super
Tak patrze na te Twoje spodnie...
To ciążowe są?? Wyglądają na lekko sportowe i w moim guście. Szukam takich i ni cholerki nie moge znaleźć w żadnym sklepie
To nie są ciążowe:P Takie są faktycznie trochę sportowe, luźne, mega wygodne.
Ja je w ogóle kupiłam od cioci zimą, bo likwidowała kolekcję i jej zostały i chyba 15 zeta za nie zapłaciłam.
Dziękuję pochwał za brzusio:P
Stary 2012-05-29, 10:44   #2039
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Wam!

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 10:47   #2040
Katee27
Zadomowienie

24 tydzień ciąży-Co by powiedziało:

Mam tutaj coraz mniej miejsca! Z drugiej strony jest tu teraz coraz bardziej przytulnie i dużo wyraźniej czuję dotyk mamy i taty. Moja skóra robi się coraz gładsza i coraz mniej przypominam wyschniętą śliwkę.

Zaczynam zastanawiac się nad zmianą dyscypliny sportu z pływania na boks, całymi dniami ćwiczę teraz uderzenia w różne cele, które mają bardzo ciekawe nazwy - żołądek, wątroba, pęcherz moczowy, przepona... Nie wiem kto je wymyślił, ale musiał mieć fantazję...

Trzymajcie kciuki za nas,postaram się odezwać wieczorem.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości