|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cześć Wam!
Ja mam dziś doła,głównie przez tżta,ale i ludzi w przychodni. Odwiozłam synka do przedszkola i poszłam na czczo do przychodni.Ludzi od groma...myślałam,że wejdę wcześniej a tam na drzwiach karteczka kto może wejść poza kolejnością i oczywiście kobiet w ciąży tam nie było ,ale ja oddawałam kilka razy krew,więc miałam książeczkę honorowego krwiodawcy i się na nią powołałam a co?!Widzicie miny tych ludzi? Ale wzięło mnie totalne odmóżdżenie ciążowe jak nigdy i zgodziłam się na badanie toxo za 84zł,gdzie w innym labo miałam robić za niecałe 50 i też oba! Nie byłam już taka zadowolona ,słabo mi było,bo nic nie jadłam,ale musiałam tam wrócić i zmierzyć się z tą "radą starszych."Jak wyszła osoba z gabinetu,ja nie pytając nikogo weszłam na chwilę do pani i mówię,że chciałam zrezygnować z badania na toxo...i pani zwróciła mi pieniądze Już mi było wszystko jedno.A teraz siedzę i ![]() Nawet nie mam ochoty iść na to usg... Nie śmiejcie się,że taka pipka ze mnie,sama nie wiem,co się ze mną stało... ![]()
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
po prostu już tego nie zmienimy - musimy urodzić i już
|
|
|
|
|
#2013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no co ty, ja mam 3 kg w 23 tc
|
|
|
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2015 |
|
Raczkowanie
|
no ja zaczelam teraz 23 tez
w sumie przy pierwszej ciazy przytylam w calosci 7,5 kg a mała była zdrowa i ja tak samo, ale jakos jak patrze na kobitki ze szkoly rodzenia to one wiecej tyją...Chodzicie tez ? a widzę ze hasło do maila jest zmienione czy moge otrzymac nowe?
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#2016 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień doberek,
Wpadłam na chwilę, bo zaraz wybywam na zakupy i do dentysty znowu z tym złamanym zębem ![]() Gratuluje wszystkim udanych wizyt anusiaaniaanusia dzielna jesteś że wytrzymujesz to ciągłe leżenie, no ale czego my bysmy nie zrobiły dla tej małej istotki. Trzymam kciuki żeby posiew wyszedł dobrze. Bafi ślicznie wyglądasz, brzusio ładniutki, a jakie cycochy Cytat:
Cytat:
, bo potem u siebie na wiosce to tylko szajs kupię i na dodatek drogi.
|
||
|
|
|
#2017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34380583]mi to czasem az po nogach leci.ale ja luteiny nie biore a i tak mi tak leci.nie codziennie ale sie zdarza [/QUOTE]no, niestety też czasem leci ale co innego... ostatnio jak mam pełny pęcherz, idę do łazienki i kichnę, to się troszkę posikam nie wiem, co jest grane? czy to mała uciska mi na pęcherz czy dopada mnie jakaś infekcja, ale to raczej wykluczam bo wyniki moczu w normie... wczoraj tak było, wstałam do kibelka i po drodze kichnęłam. gdy poczułam co się stało to stanęłam jak wryta ... małżonek zauważył, że coś nie tak i przestraszony pyta co jest a ja w głośny ryk, że się posikałam sama nie wiem, czemu wybuchłam płaczem, chyba nie byłam przygotowana, że w ciąży takie spotkają mnie niespodzianki. podobno, by temu zapobiec trzeba ćwiczyć mięśnie kegla. niestety w moim przypadku to się nie sprawdziło. ćwiczę regularnie, od kilku lat, od kiedy moja mama była w szpitalu i tam polecili je te ćwiczenia by na stare lata nie miała problemów z pęcherzem. |
|
|
|
|
#2018 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
łojoj malusi ślicznusi
ten domek Cytat:
Cytat:
PoliCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2019 |
|
Wtajemniczenie
|
A wogóle Maluszkowa opiła się glukozą i baluje
![]() Wercia czy nam dziś stuka 25 tydzień??
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
OMG sobie siedzę i czuje "puk" i za chwilę "puk" i chwyciłam się za brzuszek i znowu, tym razem dwa razy od razu "puk, puk", teraz to już jestem pewna, że to malutek się odezwał
. Zrobił mamusi i tatusiowi prezent na ich rocznicę .
|
|
|
|
#2021 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki!!!
u mnie w koncu dzis troszke chlodniej.juz mam dosyc upalów.strasznie mi rece i nogi puchna jak jest goraco.ja mam 27 tydzien i 9 kg na plusie.... ![]() z 53,5 teraz mam 62,5...
|
#2022 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
śmiesznie to zabrzmiało z tą paletą. od razu wyobraziłam sobie taką olbrzymią z makro ![]() a ja wczoraj pozasuwałam do biedronki po te chusteczki, kupiłam 5 paczek i do tego pieluchy dada, rozmiar 2. mam już jedną paczuszkę. zobaczymy, co to za cudo i jeszcze kupiłam pudełka kartonowe z kłapouchym i kubusiem puchatkiem. zbieram wszystko co "kubusiowe" do pokoju małej ![]() apropo bajki.. pamiętam jak moja malutka siostrzenica nie mogła załapać nazwy osiołka i zamiast kłapouchy mówiła na niego łapał muchy... nikt nie mógł jej przekonać, że jest inaczej |
||
|
|
|
#2023 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki za pocieszenia,jest już lepiej bo on nie zrozumiał,że ja miałam dopłacić jeszcze 14zł,bo pani nie miała mi wydać,tylko,że mi zamało wydała,ale paranojaZresztą bałabym się tam wrócić ![]() Juz mi się humor poprawia ![]() Ciężki z niego przypadek ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- no to łapał muchy ten osiołek
|
|
#2024 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2025 | |
|
Wtajemniczenie
|
zapomniałam Wam napisać, że mój tż zdecydował się na poród rodzinny
nawet go już nie musiałam namawiać. zmienił zdanie po czwartkowym usg, zobaczył malutką, zakochał się i chce z nią być od samego początku ![]() teraz co jakiś czas mnie podpytuje kiedy kolejne usg, bo już się doczekać nie może i namówił mnie na szkołę rodzenia tzj, ja byłam zdecydowana nawet iść sama, ale on nie musi o tym wiedzieć![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
moja tak grasowała w dniu matki, śmiałam się, że odwdzięczę się na dzień dziecka i zjem dużą czekoladę, by jej słodko było
|
|
|
|
|
#2026 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tego zmienić nie potrafie jakoś Cytat:
tak to szybko strzeli że będziemy "jutro" już (w terminie oczywiście) na porodówce i zdrowego malucha rodzić ![]() A teraz oglądałam na YT jak dziewczyna rodziła w wannie, mąż był przy niej a ona jakoś niespecjalnie czuła ból bo ani sie nie wydzierała jak to coniektóre robą... no i jak ten dzidziuś już wyskoczył to wybuchłam - dosłownie wybuchłam płaczem ![]() Nie wiem jak ja zareaguje jak urodze ale chyba sie zapłacze na amen - ze szczęścia oczywiście. Kurde z biedą widze co pisze bo łzy jak grochy
|
||
|
|
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakby cuś to wrzuciłam mój brzuchol na maila już
|
|
|
|
|
#2028 |
|
Wtajemniczenie
|
Lukrecja, właśnie oglądałam Twoje nowe zdjęcie na mailu. jaki tłusty? ładny ciążowy brzuszek
|
|
|
|
#2029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To specjalnie dla Ciebie ![]() http://forum.gazeta.pl/forum/w,585,5...a_wesolo_.html |
|
|
|
|
#2030 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja znów się zasiedziałam
![]() no dobra, zmykam dziewczyny, trzeba brać się za sprzątanie. samo się nie zrobi, niestety.. |
|
|
|
#2031 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetna ta historia jest - dzięki bo zaś sie pośmiałam
|
|
|
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2034 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jeszcze nie chodze, musze sie wkońcu gdzies zapisac, tylko wszystkie co znalazłam co płatne są, no ale coz
|
|
|
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
Anesh jaki Ty masz zgrabny brzusio i w ogóle chudziutka jesteś - super
Tak patrze na te Twoje spodnie... To ciążowe są?? Wyglądają na lekko sportowe i w moim guście. Szukam takich i ni cholerki nie moge znaleźć w żadnym sklepie
|
|
|
|
#2037 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
5 miesiąca---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
chyba też się wybierzemy, a od kiedy mają ją grac??
|
|
#2038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja je w ogóle kupiłam od cioci zimą, bo likwidowała kolekcję i jej zostały i chyba 15 zeta za nie zapłaciłam. Dziękuję pochwał za brzusio:P
|
|
|
|
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2040 |
|
Zadomowienie
|
24 tydzień ciąży-Co by powiedziało:
Mam tutaj coraz mniej miejsca! Z drugiej strony jest tu teraz coraz bardziej przytulnie i dużo wyraźniej czuję dotyk mamy i taty. Moja skóra robi się coraz gładsza i coraz mniej przypominam wyschniętą śliwkę. Zaczynam zastanawiac się nad zmianą dyscypliny sportu z pływania na boks, całymi dniami ćwiczę teraz uderzenia w różne cele, które mają bardzo ciekawe nazwy - żołądek, wątroba, pęcherz moczowy, przepona... Nie wiem kto je wymyślił, ale musiał mieć fantazję...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.

,ale ja oddawałam kilka razy krew,więc miałam książeczkę honorowego krwiodawcy i się na nią powołałam
a co?!
,słabo mi było,bo nic nie jadłam,ale musiałam tam wrócić i zmierzyć się z tą "radą starszych."

, bo potem u siebie na wiosce to tylko szajs kupię i na dodatek drogi.
nie wiem, co jest grane? czy to mała uciska mi na pęcherz czy dopada mnie jakaś infekcja, ale to raczej wykluczam bo wyniki moczu w normie... 

Poli