|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Dzięki dziewczyny za pomoc w sprawie kupek
![]() No to jestem spokojna ![]() Moja córa tez ma jakieś dziwne dni teraz po karmieniu nie usypia od razu tylko z 1h,-1,5h walczmy aż uśnie a później 1,5 h drzemki i zaś karmimy. Za to plus w nocy bo potrafi przespać 5 h i tylko raz się budzi wiec chodzimy wyspani
|
|
|
|
#3812 | |
|
Wtajemniczenie
|
to zjedz, smacznego
![]() Cytat:
Później obiadek i do lekarza
|
|
|
|
|
#3813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
Hiih.. Zjazd mam w sobotę. Obecność obowiązkowa... Moja praca dyplomowa jeszcze nawet nie zaczęta. No to koniec mojego spokoju... Pewnie będę musiała szybko pisać...
|
|
|
|
#3815 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jej imię czytamy Żiba podałam oficjalną wersję pisaną zdrobnienia pełne imię to Żilberta |
|
|
|
|
#3816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
piękny pies to i imię piękne musi mieć
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#3818 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witam w klubie wiszących dzieciakow na cycu ![]() nie bylam w stanie przez pol dnia umyc zębow nawet
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja objadlam sie obiadku, a na deser nie mam nic ![]() Leze i spanie mnie łapie, moze jakas drzemke sobie zrobie
|
|
|
|
|
#3820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooo a moja Hania jednak dostala jedno imie chociaz chcialam na 2-gie dac Helena
|
|
#3821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Paulina Helena też ładnie
|
|
|
|
#3822 |
|
Wtajemniczenie
|
aaa moj maz sie uparl na jedno, a niech mu tam bedzie....
|
#3823 |
|
Wtajemniczenie
|
Jadę do mamy
edit CZYTA NAS WIĘCEJ OBCYCH NIŻ NASZYCH
|
|
|
#3824 |
|
Zadomowienie
|
Też daję jedno imię, ja mam traumę związaną z drugim imieniem, bo mam po babci. Teraz inaczej do tego podchodzę, ale pamiętam jak w liceum wychowawca na koniec 2ej klasy wyczytawał osoby ze świadectw i każdy podchodził do niego i zachciało mu się czytać obydwa imiona i jak przeczytał "krystyna" to cała klasa w śmiech, bo jednak jakby nie patrzeć dzieci raczej miały takie "nowocześniejsze" imiona. Bardzo to przeżyłam wtedy i od tamtej pory obiecałam sobie, ze dziecka imieniem czy to jednym czy dwoma nie skrzywdzę.
|
|
|
|
#3825 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja Hania tęż będzie miała jedno imię.
Ja też mam jedno. Dzwoniłam do ginki i oczywiście jest opóźnienie Byłam umówiona na 16:15, a mam dzwonić o 17tej, żeby się dowiedzieć, o której mam przyjechać. Przede mną jest 7 pacjentek, a Pani gin jeszcze nie zaczęła przyjmować, a powinna zacząć o 15tej Później są opóźnienia trzy godzinne i ostatnie pacjentki wychodzą z gabinetu w środku nocy Serio, ostatnio położna mi mówiła, że skończyły o 1:30 w nocy
|
|
|
|
#3826 |
|
Zadomowienie
|
Gabi - piekne są te wózki ......!!!!!!!! I TERAZ UWAGA !!!! MAM I JA !!!! tylko mój siedzi w sklepie i czeka na mnie aż do 5tego czerwca. ale nie ważne.. mogę rodzić.. mam wózek !!!dzisiaj tez kupiłam ostatnie brakujące ogniwo do wyprawki , butelkę i pojemniki na pokarm.. na prawdę moge już rodzić a nie.. nie mogę... nie przyszło jeszcze Body Kibica no to nie rodzę ! czekam dalej !
|
|
|
|
#3827 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
. Też jestem wierną fanką tego serialu. Cytat:
ja też mam problem z płytkami. Położyliśmy w kuchni i przedpokoju duże jasne, matowe płytki. Największy błąd! Wszystko na nich widać! Nie daj Boże ktoś przejdzie w mokrej skarpetce. Mogłabym myć codziennie podłogę a i tak efekt nie jest zadowalający.
|
|
#3828 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki za kciuki
ciekawe ile moje dziecko waży i jak się ma moja szyjka ![]() nooo, matowe płytki, to zgroza Cytat:
Dokupujecie jakieś dodatki do wózka? |
|
|
|
|
#3829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- super kolory - polączenie tych żarówek z szarością jest przecudowne w każdej wersji - przekładaną spacerowkę przód tył - nie mały kosz pod spodem - mega zwrotność probowalaś ??? - no i wszytko to , na co zwraca się uwage przy zakupie, rodzaje kół, wielkość, materiał, że się łatwo czyści, nawet spoko składa. Ja nie zwracałam uwagi na wagę, przyznaje. Ale nie ma wozków idealnych ! a X-Move jak dla mnie jest najbardziej zblizony do ideału. CHociaż dziś bardzo nieprzyjemny pan w sklepie powiedział mi : "phi... nie rozumiem skąd ten szał na Xlandery, jeszcze na ten kolor ( Europa) jest najbrzydszy przecież. A te pozostałe kolory to takie piękne i pastelowe" po czym dodał : " NIE MA I NIE BEDZIE !!!! DOPIERO SIERPIEŃ WRZESIEŃ ! ". Powiedziałam temu panu , że de gustibus et coloribus non disputantum est ( nie wiem czy tak to sie pisze) i że nie wiem od kiedy to żarówy typu róż, zieleń i cala reszta kolorów 2012 to PASTELE !!!! no to zakończył zdaniem, ze XLandery to szajs ! hahah a, no to ja sie odwróciłam i wyszłam. Wscieklam się na maksa, a za 15 minut zadzwonił mega uprzejmy pan z drugiego sklepu , że wózio juz na mnie czeka !!! ![]() edit: a mnie najbardziej podoba się w spacerówce to, ż emożna ją rozłożyć na płasko, czyli jak mi bobas wyrośnie z gondoli , albo nie będzie chciał w niej jezdzić, a bedzie za mały na spacerówkę klasycznie rozłożoną... to go wrzucę na spacerówke płaską i po to też własnie potrzebne mi jest przekładanie przód/tył. Edytowane przez _millena Czas edycji: 2012-05-29 o 16:23 |
|
|
|
|
#3830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie, że zwrotność testowałam ![]() Ten sprzedawca, to jakiś jełop Nie ma wózka, to psy na nim wiesza- żenujące. Ja bym go pytała o szczegóły, żeby się zamieszał. A dlaczego szajs? A co lepsze pana zdaniem? itp.A z pastelami, to już w ogóle przesadził |
|
|
|
|
#3831 | ||
|
Zadomowienie
|
oj tak, znam ten widok doskonale !!!!
a szafa - wow - normalnie już jej zazdroszczę !!! kism - trzymamy kciuki za dobre wieści odnośnie obojczyka Cytat:
nie wiem co doradzić, ale mam nadzieję, że i z małym i z Toba wszystko będzie ok i zmęczenie niebawem minie ! Cytat:
wychodzi po godzinie jak zwykle i mówi : zmieniamy imie... będzie ..... (pauza)...... KOKO. mnie to nie śmieszyło .. ale on zwijal się po podłodze.... ja strasznie chciałam , żeby mój synek miał na imię Jan Krzysztof (Jan po moim tacie, krzysiu po mężu i po ... teściu ), ale nie przeforsowałam. Został więc Borys i damy mu na drugie Janek. Po teściu i mężu ma nazwisko i WYSTARCZY !!!
|
||
|
|
|
#3832 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nam facet (od którego bierzemy fotelik) powiedział, ze nibypod koniec czerwca mają być, ale żebyśmy się nastawili na lipiec. Dobrze, że ten jeden jedyny egzemplarz mąż namierzył, chociaż średnio wierzę, że jutro do nas dotrze, nie wiem czemu. Mnie x-Move by sie podobał całkiem gdyby nie te duże przednie koła, jakoś nie mogłam się do tego przekonać dlatego stanęło na xq. Moja szwagierka 3 miesięcznego Kubusia wozi już w spacerówce tzn. jest ona rozłożona (nie na płasko całkiem, ale pod takim kątem, że on coś widzi) w gondoli nic nie widział, poza tym było mu tam duszno, gorąco, no niezadowolony był. W foteliku nie chciał jeździć, więc nie było wyjścia. Mają ten wózek i moim zdaniem ta spacerówka wygląda super http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-jane...is-p-8741.html |
|
|
|
|
#3833 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
:lovi: a ona taka fajna.... jej... uwielbiam psiaki ! w każdej postaci i rasie ! Cytat:
Gabi -> Cytat:
w necie czytałam, że ten mój tez miał kiedyś takie obsuwy, ale pacjentki go strasznie zjeżdzały wtedy i ponoć jakoś się to ustabilizowało. W koncu bierze nie male pieniądze za wizytę. teraz jest tak, że na 3 dni przed wizytą dzwoni zawsze pani i pyta, czy przyjdę i czy wizyta aktualna. Jak jest opoznienie, to dzwoni godzinę wczęsniej sama do ciężarnych i mówi ze jest taka i taka obsuwa. Ja sobie tak myślę... że 40 minut to można poczekać... ale np 3 godziny ... z tym moim brzuchem i rozchodzącymi się biodrami i bolącymi pachwinami o nie... to już bym sie wściekła.....---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
ja mam wszedzie matowe bo jak patrze na te mazie i smugi na połysku to mnie normalnie rozwala i moje matowe po prostu sprawdzają się rewelacyjnie i nie zamieniłabym ich na żadne inne.---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
kolor : Europa, ale pewnie już wiesz. Dla mnie super, bo chciałam neutralny. trzymam kciuki za wizyte, czekamy na info !! zapytaj o seks przy zgładzonej szyjce i mm rozwarciu bo ja zapomniałam Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3834 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie dopuszczalnym wydaje mi się, żeby sprzedali wózek, który jest zarezerwowany dla kogoś. Tym bardziej, jeśli już tego kogoś powiadomili, że on jest. A z tą spacerówką i gondolą, to właśnie pisałam dzisiaj. Fajne jest to w gondoli x-move, że oparcie jest podnoszone. Nawet jak dziecko już nie chce leżeć na płasko w gondoli i płacze, to można wtedy podnosić oparcie i nadal korzystać z gondoli |
||
|
|
|
#3835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to mu wierzę... nie wiem, może głupia jestem. a jak się nie doczekam, to trudno... niech się martwią dziadkowie wtedy. ja mam mieć wózek po porodzie i kropka , O! ![]() czasem głową muru nie przebijesz... pisałam kiedyś o ojcu, powaznym człowieku, który na widok rozłożonego lożeczka opluwał katy ..... nie chce mi sie po prostu tym przejmować, jakiś dziwny spokój we mnie wstapił.... dzisiaj bo wczoraj jeszcze jad się lał
|
|
|
|
|
#3836 |
|
Zadomowienie
|
Może z x-move się ruszyło, nie śledzę tego modelu, z xq jest baardzo ciężko.
millena, nie miałaś dylematu czy ta gondola ciemna nie będzie się szybko nagrzewać latem? Ja też wybrałam ten kolor, co Ty i trochę właśnie ze względu na ten fakt się wahałam. W pewnym momencie chciałam brać gondolę z 2011 rocky, bo jedną udało nam się namierzyć. W ogóle takie przeboje z tym wózkiem od marca, że jak już go będę miała w domu to chyba nie uwierzę. |
|
|
|
#3837 |
|
Zadomowienie
|
Witam was,
Rodzę w czerwcu, mogę się dołączyć?? Szukam porad i chętnie popiszę i zobaczę jak się mają inne mamy
|
|
|
|
#3838 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Raczej to drugie. Ona jest mega zabieganą Kobietą i podziwiam, że daje radę tyle pracować. Z drugiej strony, serdecznie współczuję wszystkim pacjentkom czekania na poczekalni tyle godzin Ja mieszkam blisko i mogę dzwonić nawet co 15 min pytać, czy już. A jak któraś przyjeżdża załóżmy 100km, to już nie jest tak kolorowo. Zawsze takie obsuwy były i pewnie będą. Z płytkami, hmmm, u mnie nigdy żadnych mazi nie widać na płytkach z połyskiem. Na matowych za to zawsze. Ale ile ludzi, tyle opinii Jak w każdej zresztą sprawie. Tak tak, nie omieszkam zapytać mojej ginki, czy moja Koleżanka, która ma zgładzoną szyjkę, może się bzić ze swoim Mężem |
|
|
|
|
#3839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- witaj, zapraszamy ! powiedz coś więcej . (tzn napisz) |
|
|
|
|
#3840 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.

A Mamie wlazła totalnie na głowę już

Później są opóźnienia trzy godzinne i ostatnie pacjentki wychodzą z gabinetu w środku nocy

nie wiem co doradzić, ale mam nadzieję, że i z małym i z Toba wszystko będzie ok i zmęczenie niebawem minie !