Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-29, 14:57   #3811
GaTTa
Raczkowanie

Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII

Dzięki dziewczyny za pomoc w sprawie kupek No to jestem spokojna

Moja córa tez ma jakieś dziwne dni teraz po karmieniu nie usypia od razu tylko z 1h,-1,5h walczmy aż uśnie a później 1,5 h drzemki i zaś karmimy.
Za to plus w nocy bo potrafi przespać 5 h i tylko raz się budzi wiec chodzimy wyspani
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 15:00   #3812
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
mi sie chce jablka
to zjedz, smacznego

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Jednej jabłka, drugiej kalafiora, a ja zjadłabym loda hehe
Chyba pojadę do mamy
Ja już zjadłam jabłko, loda, pomidora, jajko z majonezem, a teraz będę jadła kalafiora
Później obiadek i do lekarza
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 15:06   #3813
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
to zjedz, smacznego

Ja już zjadłam jabłko, loda, pomidora, jajko z majonezem, a teraz będę jadła kalafiora
Później obiadek i do lekarza
Ojej, ale zestaw

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 15:07   #3814
Tacca
Zakorzenienie

Hiih.. Zjazd mam w sobotę. Obecność obowiązkowa... Moja praca dyplomowa jeszcze nawet nie zaczęta. No to koniec mojego spokoju... Pewnie będę musiała szybko pisać...
Stary 2012-05-29, 15:11   #3815
nasteczka83
Raczkowanie

Cytat:

O jaka fajna Goldenka Bo to goldenka, tak? Imię ma super Tak jak zdrobnienie mojego imienia, tylko literki poprzestawiane- GABI

Idę sobie zrobić kalafiora, chce mi się
Tak Goldenka tu zapuszczona przed fryzjerem Jej imię czytamy Żiba podałam oficjalną wersję pisaną zdrobnienia pełne imię to Żilberta
nasteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 15:12   #3816
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
a może masz za słaby pokarm i mała nie dojada???
moja uciekała od jednej piersi... jak wyciekło to leciała mi woda zabarwiona na biało a nie mleko i młoda nie chciała tego pić. mi pomogło odciągnięcie mleka.
może spróbuj ściągnąć mleko i dać jej je z butelki
odciagnelam z jednej piersi i nawet 10ml nie bylo czyzbym tracila pokarm?!?!?!
Stary 2012-05-29, 15:12   #3817
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
Tak Goldenka tu zapuszczona przed fryzjerem Jej imię czytamy Żiba podałam oficjalną wersję pisaną zdrobnienia pełne imię to Żilberta
No, no, no piękny pies to i imię piękne musi mieć

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-05-29, 15:14   #3818
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Hej
Nie pisalam pare dni bo od 3 dni mielismy ciezki okres.
Mlody nie mogl chyba kupy zrobic, przez 3 noce spal po godzine dwie, reszte darl sie jakby go ktos ze skory obieral. W dzien uspial ze zmeczenia, ja z nim.
Wczoraj juz zrobil kupe. Ale i tak sa problemy z pierdami.
BYlismy wczoraj u ortopedy ii mlody nie moze lezec na boczku bo cos ma zle z bioderkami. Musi lezec w rozkroku.
Byla polozna i mi sie chyba mleko konczy;/ recznie wczoraj odciagalam zeby sprawdzic ile mam i wyciagnelam 15 ml;/ a dostawiam malego do cyca ciagle.
Moze dlatego w sumie wisi 20 godzin na dobe na cycu.
Nie wiem jak to bardziej sprawdzic, no ale moge caly dzien nie karmic i mnie piersi nie bola. Troche mi przykro bo chce malego karmic piersia, a on sie meczy.
Mlody juz placze, ide go nakarmic, padam na ryjka.
Milego dnia!

witam w klubie wiszących dzieciakow na cycu

nie bylam w stanie przez pol dnia umyc zębow nawet a o kąpieli nie wspomnę, musze zaczekac na meza bo boje sie, ze jak wejde do wanny to terrorystka sie obudzi
Stary 2012-05-29, 15:15   #3819
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:

Wkleję Wam zdjęcie mojej suni Nazywa się GIBA tak jak brazylijski siatkarz Niestety w związku z tym, że Zosia się rodzi jest u mojej mamy i bardzo tęsknię za nią A Mamie wlazła totalnie na głowę już Dziś już mówiła o niej chuligan
Ładny piesio

Ja objadlam sie obiadku, a na deser nie mam nic

Leze i spanie mnie łapie, moze jakas drzemke sobie zrobie
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 15:20   #3820
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Na razie nie, tylko inkę dla smaku... przynajmniej podobnego Niedługo spróbuję po łyczku od tż, jak Kaj będzie spokojny, to potem jakąś słabą sobie zrobię, a potem już jedną nie za mocną dziennie nie widzę problemu.

U mnie w sumie podobnie i choć też mi czasem z bezsilności, że nie moge dziecku pomóc parę łez poleci, to ja na to patrzę tak, że takie prawa noworodka, musimy się siebie nauczyć, zgrać... Próbujemy po trochę - bekanie, przewijanie, pierś, usypianie i nieraz tak parę razy w kółko.
Kolka to raczej nie jest, bo najczęściej kolkę opisuje się jako długi płacz, którego niczym nie da się ukoić, a skoro Hania przy piersi się uspokaja, to widać tego potrzebuje... Może macie kryzys laktacyjny, o którym przed chwilą pisałam. Przystawiaj Hanię jak najczęściej i spróbuj sama jak najwięcej wypoczywać, połóż się nawet na te 15 min, kiedy ona śpi, karm na leżąco, itp. Powodzenia!

Mój piersiomaniak, o dziwo, zasnął sam w łóżeczku przy muzyce, jak do Was zaczęłam pisać Ale co tu się dziwić, od 10 nie spał porządnie, teraz 1,5h z przerwami przy piersi, bęknął jak stary, pielucha sucha, poprzytulałam i zmęczył się wreszcie. Ja na szczęście wyspana, bo w nocy tż wstawał, więc idę coś dom ogarnąć
A, i mój synuś już też oficjalnie zarejestrowany - Kajetan Stanisław Choć mojego tż też się żarty trzymały i wybierając się mówił, że będzie Kajetan Wait For It - ktoś ogląda HIMYM'a?
dziekuje KISM za troske bo juz furii dostawalam dzis, na szczescie teraz spi i moglam zjesc bulke z twarogiem i dzemikiem i ide lezec

ooo a moja Hania jednak dostala jedno imie chociaz chcialam na 2-gie dac Helena
Stary 2012-05-29, 15:26   #3821
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
dziekuje KISM za troske bo juz furii dostawalam dzis, na szczescie teraz spi i moglam zjesc bulke z twarogiem i dzemikiem i ide lezec

ooo a moja Hania jednak dostala jedno imie chociaz chcialam na 2-gie dac Helena
Hanna Helena ładnie...a dlaczego dostała jedno ?? Moja prababcia miała na imię Helena Paulina Helena też ładnie

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-29, 15:29   #3822
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Hanna Helena ładnie...a dlaczego dostała jedno ?? Moja prababcia miała na imię Helena Paulina Helena też ładnie
aaa moj maz sie uparl na jedno, a niech mu tam bedzie....
Stary 2012-05-29, 15:32   #3823
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Jadę do mamy papa

edit

CZYTA NAS WIĘCEJ OBCYCH NIŻ NASZYCH

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-05-29, 15:56   #3824
8ewus8
Zadomowienie

Też daję jedno imię, ja mam traumę związaną z drugim imieniem, bo mam po babci. Teraz inaczej do tego podchodzę, ale pamiętam jak w liceum wychowawca na koniec 2ej klasy wyczytawał osoby ze świadectw i każdy podchodził do niego i zachciało mu się czytać obydwa imiona i jak przeczytał "krystyna" to cała klasa w śmiech, bo jednak jakby nie patrzeć dzieci raczej miały takie "nowocześniejsze" imiona. Bardzo to przeżyłam wtedy i od tamtej pory obiecałam sobie, ze dziecka imieniem czy to jednym czy dwoma nie skrzywdzę.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 16:03   #3825
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
aaa moj maz sie uparl na jedno, a niech mu tam bedzie....
Moja Hania tęż będzie miała jedno imię.
Ja też mam jedno.

Dzwoniłam do ginki i oczywiście jest opóźnienie Byłam umówiona na 16:15, a mam dzwonić o 17tej, żeby się dowiedzieć, o której mam przyjechać. Przede mną jest 7 pacjentek, a Pani gin jeszcze nie zaczęła przyjmować, a powinna zacząć o 15tej Później są opóźnienia trzy godzinne i ostatnie pacjentki wychodzą z gabinetu w środku nocy Serio, ostatnio położna mi mówiła, że skończyły o 1:30 w nocy
Stary 2012-05-29, 16:11   #3826
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Spróbuję Wam wrzucić mojego rozbójnika na spacerze
super rozbójnik !!! chociaz jakiś taki.. spokojny jak na rozbójnika

Gabi - piekne są te wózki ......!!!!!!!! I TERAZ UWAGA !!!! MAM I JA !!!!
tylko mój siedzi w sklepie i czeka na mnie aż do 5tego czerwca. bo moi starzy są zabobonni i nie idzie ich kurna namówić na to zeby go wcześniej kupili, a sie uparli..... !
ale nie ważne.. mogę rodzić.. mam wózek !!!

dzisiaj tez kupiłam ostatnie brakujące ogniwo do wyprawki , butelkę i pojemniki na pokarm.. na prawdę moge już rodzić

a nie.. nie mogę... nie przyszło jeszcze Body Kibica , w które mały ma zostać ubrany po porodzie !
no to nie rodzę !
czekam dalej !

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 16:13   #3827
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Hej
Mlody nie mogl chyba kupy zrobic, przez 3 noce spal po godzine dwie, reszte darl sie jakby go ktos ze skory obieral. W dzien uspial ze zmeczenia, ja z nim.
BYlismy wczoraj u ortopedy ii mlody nie moze lezec na boczku bo cos ma zle z bioderkami. Musi lezec w rozkroku.
Byla polozna i mi sie chyba mleko konczy;/ recznie wczoraj odciagalam zeby sprawdzic ile mam i wyciagnelam 15 ml;/ a dostawiam malego do cyca ciagle.
Nie wiem jak to bardziej sprawdzic, no ale moge caly dzien nie karmic i mnie piersi nie bola. Troche mi przykro bo chce malego karmic piersia, a on sie meczy.
Milego dnia!
Nie wiem jak Cię pocieszyć. Trzymam kciuki za Was. Mam nadzieję że maluch wynagradza Ci wszystkie smutki.
Cytat:
A, i mój synuś już też oficjalnie zarejestrowany - Kajetan Stanisław Choć mojego tż też się żarty trzymały i wybierając się mówił, że będzie Kajetan Wait For It - ktoś ogląda HIMYM'a?
To super drugie imię!!! Idealne . Też jestem wierną fanką tego serialu.
Cytat:
Ja też mam jedno.

Dzwoniłam do ginki i oczywiście jest opóźnienie Byłam umówiona na 16:15, a mam dzwonić o 17tej, żeby się dowiedzieć, o której mam przyjechać. Przede mną jest 7 pacjentek, a Pani gin jeszcze nie zaczęła przyjmować, a powinna zacząć o 15tej Później są opóźnienia trzy godzinne i ostatnie pacjentki wychodzą z gabinetu w środku nocy Serio, ostatnio położna mi mówiła, że skończyły o 1:30 w nocy
Trzymam kciuki za wizytę.

ja też mam problem z płytkami. Położyliśmy w kuchni i przedpokoju duże jasne, matowe płytki. Największy błąd! Wszystko na nich widać! Nie daj Boże ktoś przejdzie w mokrej skarpetce. Mogłabym myć codziennie podłogę a i tak efekt nie jest zadowalający.
Stary 2012-05-29, 16:21   #3828
Gaabbi
Wtajemniczenie

dzięki za kciuki ciekawe ile moje dziecko waży i jak się ma moja szyjka
nooo, matowe płytki, to zgroza

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
super rozbójnik !!! chociaz jakiś taki.. spokojny jak na rozbójnika

Gabi - piekne są te wózki ......!!!!!!!! I TERAZ UWAGA !!!! MAM I JA !!!!
tylko mój siedzi w sklepie i czeka na mnie aż do 5tego czerwca. bo moi starzy są zabobonni i nie idzie ich kurna namówić na to zeby go wcześniej kupili, a sie uparli..... !
ale nie ważne.. mogę rodzić.. mam wózek !!!

dzisiaj tez kupiłam ostatnie brakujące ogniwo do wyprawki , butelkę i pojemniki na pokarm.. na prawdę moge już rodzić

a nie.. nie mogę... nie przyszło jeszcze Body Kibica , w które mały ma zostać ubrany po porodzie !
no to nie rodzę !
czekam dalej !

Super, że wózek już na Was czeka A jaki kolor wybraliście? Nie możecie jechać sami odebrać, a później rodzice zwrócą Wam tylko kasę?
Dokupujecie jakieś dodatki do wózka?
Stary 2012-05-29, 16:21   #3829
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Fajnie, że ten wózek ma podnoszone oparcie w gondoli. Może dłużej Mała pojeździ w gondoli właśnie. A i ma te ledy na dole, któe najbardziej podobają się P
och.. ja go doceniam za :
- super kolory - polączenie tych żarówek z szarością jest przecudowne w każdej wersji
- przekładaną spacerowkę przód tył
- nie mały kosz pod spodem
- mega zwrotność probowalaś ???
- no i wszytko to , na co zwraca się uwage przy zakupie, rodzaje kół, wielkość, materiał, że się łatwo czyści, nawet spoko składa. Ja nie zwracałam uwagi na wagę, przyznaje. Ale nie ma wozków idealnych ! a X-Move jak dla mnie jest najbardziej zblizony do ideału.

CHociaż dziś bardzo nieprzyjemny pan w sklepie powiedział mi : "phi... nie rozumiem skąd ten szał na Xlandery, jeszcze na ten kolor ( Europa) jest najbrzydszy przecież. A te pozostałe kolory to takie piękne i pastelowe" po czym dodał : " NIE MA I NIE BEDZIE !!!! DOPIERO SIERPIEŃ WRZESIEŃ ! ". Powiedziałam temu panu , że de gustibus et coloribus non disputantum est ( nie wiem czy tak to sie pisze) i że nie wiem od kiedy to żarówy typu róż, zieleń i cala reszta kolorów 2012 to PASTELE !!!!
no to zakończył zdaniem, ze XLandery to szajs !
hahah a, no to ja sie odwróciłam i wyszłam.
Wscieklam się na maksa, a za 15 minut zadzwonił mega uprzejmy pan z drugiego sklepu , że wózio juz na mnie czeka !!!

edit:
a mnie najbardziej podoba się w spacerówce to, ż emożna ją rozłożyć na płasko, czyli jak mi bobas wyrośnie z gondoli , albo nie będzie chciał w niej jezdzić, a bedzie za mały na spacerówkę klasycznie rozłożoną... to go wrzucę na spacerówke płaską i po to też własnie potrzebne mi jest przekładanie przód/tył.

Edytowane przez _millena
Czas edycji: 2012-05-29 o 16:23
Stary 2012-05-29, 16:27   #3830
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
och.. ja go doceniam za :
- super kolory - polączenie tych żarówek z szarością jest przecudowne w każdej wersji
- przekładaną spacerowkę przód tył
- nie mały kosz pod spodem
- mega zwrotność probowalaś ???
- no i wszytko to , na co zwraca się uwage przy zakupie, rodzaje kół, wielkość, materiał, że się łatwo czyści, nawet spoko składa. Ja nie zwracałam uwagi na wagę, przyznaje. Ale nie ma wozków idealnych ! a X-Move jak dla mnie jest najbardziej zblizony do ideału.

CHociaż dziś bardzo nieprzyjemny pan w sklepie powiedział mi : "phi... nie rozumiem skąd ten szał na Xlandery, jeszcze na ten kolor ( Europa) jest najbrzydszy przecież. A te pozostałe kolory to takie piękne i pastelowe" po czym dodał : " NIE MA I NIE BEDZIE !!!! DOPIERO SIERPIEŃ WRZESIEŃ ! ". Powiedziałam temu panu , że de gustibus et coloribus non disputantum est ( nie wiem czy tak to sie pisze) i że nie wiem od kiedy to żarówy typu róż, zieleń i cala reszta kolorów 2012 to PASTELE !!!!
no to zakończył zdaniem, ze XLandery to szajs !
hahah a, no to ja sie odwróciłam i wyszłam.
Wscieklam się na maksa, a za 15 minut zadzwonił mega uprzejmy pan z drugiego sklepu , że wózio juz na mnie czeka !!!

edit:
a mnie najbardziej podoba się w spacerówce to, ż emożna ją rozłożyć na płasko, czyli jak mi bobas wyrośnie z gondoli , albo nie będzie chciał w niej jezdzić, a bedzie za mały na spacerówkę klasycznie rozłożoną... to go wrzucę na spacerówke płaską i po to też własnie potrzebne mi jest przekładanie przód/tył.
To wszystko też jest ważne- wiadomo Pewnie, że zwrotność testowałam i podbijanie. Ogólnie jestem bardzo zadowolona. Stoi wóz w dużym pokoju i patrzę sobie cały czas na niego Diega bym powoziła, ale go nie dźwignę, a P nie chce pieseczka stresować

Ten sprzedawca, to jakiś jełop Nie ma wózka, to psy na nim wiesza- żenujące. Ja bym go pytała o szczegóły, żeby się zamieszał. A dlaczego szajs? A co lepsze pana zdaniem? itp.
A z pastelami, to już w ogóle przesadził
Stary 2012-05-29, 16:33   #3831
_millena
Zadomowienie

Cytat:
A to szafa mojej Hani i mój pies, któremu nie wolno spać w łóżku
oj tak, znam ten widok doskonale !!!!

a szafa - wow - normalnie już jej zazdroszczę !!!

kism - trzymamy kciuki za dobre wieści odnośnie obojczyka

Cytat:
Hej
Milego dnia!
nie wiem co doradzić, ale mam nadzieję, że i z małym i z Toba wszystko będzie ok i zmęczenie niebawem minie !

Cytat:
my co prawda jeszcze bez dziecka, ale widze że ostatnio humor się trzyma i mojego męża... poszedł wczoraj na męskie posiedzenie tam gdzie król.. prawda.. tego wychodzi po godzinie jak zwykle i mówi : zmieniamy imie... będzie ..... (pauza)...... KOKO.

mnie to nie śmieszyło .. ale on zwijal się po podłodze....

ja strasznie chciałam , żeby mój synek miał na imię Jan Krzysztof (Jan po moim tacie, krzysiu po mężu i po ... teściu ), ale nie przeforsowałam. Został więc Borys i damy mu na drugie Janek. Po teściu i mężu ma nazwisko i WYSTARCZY !!!

Stary 2012-05-29, 16:38   #3832
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:

po tym co się dzieje z tymi x-landerami to ja bym chyba się nie odważyła żeby czekał na mnie w sklepie, wiesz jak to jest...przyjdzie znajomy znajomego i myślisz, że nie sprzedadzą? Jeśli nie zaplacony to ja bym na to nie liczyła tym bardziej, ze jak mój mąż wczoraj obdzwaniał sklepy to co niektórzy mówili, ze co chwila ktoś pyta o x-landery.
Nam facet (od którego bierzemy fotelik) powiedział, ze nibypod koniec czerwca mają być, ale żebyśmy się nastawili na lipiec.
Dobrze, że ten jeden jedyny egzemplarz mąż namierzył, chociaż średnio wierzę, że jutro do nas dotrze, nie wiem czemu.

Mnie x-Move by sie podobał całkiem gdyby nie te duże przednie koła, jakoś nie mogłam się do tego przekonać dlatego stanęło na xq.
Moja szwagierka 3 miesięcznego Kubusia wozi już w spacerówce tzn. jest ona rozłożona (nie na płasko całkiem, ale pod takim kątem, że on coś widzi) w gondoli nic nie widział, poza tym było mu tam duszno, gorąco, no niezadowolony był. W foteliku nie chciał jeździć, więc nie było wyjścia.
Mają ten wózek i moim zdaniem ta spacerówka wygląda super http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-jane...is-p-8741.html
Stary 2012-05-29, 16:47   #3833
_millena
Zadomowienie

Cytat:
słodko :lovi:
a ona taka fajna.... jej... uwielbiam psiaki ! w każdej postaci i rasie !
Cytat:
musze zaczekac na meza bo boje sie, ze jak wejde do wanny to terrorystka sie obudzi
postrasz ciocią Gabi ! przy wyganianiu z brzucha ponoć nie zastąpioną, to może i w pozniejszym okresie sie przyda !

Gabi ->

Cytat:
Ja też mam jedno.

o kurcze.. to ja zawsze wspołczułam mojego lekarzo i położnej , że wychodza o 22-23.. ale żeby aż tak... albo ta pani dr nie umie sobie zorganizować czasu, albo jest jakąś mega zajętą szychą.

w necie czytałam, że ten mój tez miał kiedyś takie obsuwy, ale pacjentki go strasznie zjeżdzały wtedy i ponoć jakoś się to ustabilizowało. W koncu bierze nie male pieniądze za wizytę.
teraz jest tak, że na 3 dni przed wizytą dzwoni zawsze pani i pyta, czy przyjdę i czy wizyta aktualna. Jak jest opoznienie, to dzwoni godzinę wczęsniej sama do ciężarnych i mówi ze jest taka i taka obsuwa. Ja sobie tak myślę... że 40 minut to można poczekać... ale np 3 godziny ... z tym moim brzuchem i rozchodzącymi się biodrami i bolącymi pachwinami o nie... to już bym sie wściekła.....

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
ja też mam problem z płytkami. Położyliśmy w kuchni i przedpokoju duże jasne, matowe płytki. Największy błąd! Wszystko na nich widać! Nie daj Boże ktoś przejdzie w mokrej skarpetce. Mogłabym myć codziennie podłogę a i tak efekt nie jest zadowalający.
hmmm.. ja mam kompletnie odmienne zdanie.
ja mam wszedzie matowe bo jak patrze na te mazie i smugi na połysku to mnie normalnie rozwala i moje matowe po prostu sprawdzają się rewelacyjnie i nie zamieniłabym ich na żadne inne.

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
dzięki za kciuki ciekawe ile moje dziecko waży i jak się ma moja szyjka
nooo, matowe płytki, to zgroza

Super, że wózek już na Was czeka A jaki kolor wybraliście? Nie możecie jechać sami odebrać, a później rodzice zwrócą Wam tylko kasę?
Dokupujecie jakieś dodatki do wózka?
wywnętrzniałam się w miedzyczasie i nie widziałam , że piszesz.
kolor : Europa, ale pewnie już wiesz. Dla mnie super, bo chciałam neutralny.
trzymam kciuki za wizyte, czekamy na info !!
zapytaj o seks przy zgładzonej szyjce i mm rozwarciu bo ja zapomniałam

Cytat:
Ten sprzedawca, to jakiś jełop Nie ma wózka, to psy na nim wiesza- żenujące. Ja bym go pytała o szczegóły, żeby się zamieszał. A dlaczego szajs? A co lepsze pana zdaniem? itp.
A z pastelami, to już w ogóle przesadził
no tak.. zapytałam go o to to mi wskazał .. cholera... zapomniałam.. jaka firma.. ale ksoztował 4500 zł. Wtedy dopiero sie odwróciłam i wyszłam

Stary 2012-05-29, 16:48   #3834
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
oj tak, znam ten widok doskonale !!!!

a szafa - wow - normalnie już jej zazdroszczę !!!

my co prawda jeszcze bez dziecka, ale widze że ostatnio humor się trzyma i mojego męża... poszedł wczoraj na męskie posiedzenie tam gdzie król.. prawda.. tego wychodzi po godzinie jak zwykle i mówi : zmieniamy imie... będzie ..... (pauza)...... KOKO.

mnie to nie śmieszyło .. ale on zwijal się po podłodze....

Koko spoko Mój P też czasami coś takiego palnie, ale to trzeba czekać na Jego dobry humor
Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
po tym co się dzieje z tymi x-landerami to ja bym chyba się nie odważyła żeby czekał na mnie w sklepie, wiesz jak to jest...przyjdzie znajomy znajomego i myślisz, że nie sprzedadzą? Jeśli nie zaplacony to ja bym na to nie liczyła tym bardziej, ze jak mój mąż wczoraj obdzwaniał sklepy to co niektórzy mówili, ze co chwila ktoś pyta o x-landery.
Nam facet (od którego bierzemy fotelik) powiedział, ze nibypod koniec czerwca mają być, ale żebyśmy się nastawili na lipiec.
Dobrze, że ten jeden jedyny egzemplarz mąż namierzył, chociaż średnio wierzę, że jutro do nas dotrze, nie wiem czemu.

Mnie x-Move by sie podobał całkiem gdyby nie te duże przednie koła, jakoś nie mogłam się do tego przekonać dlatego stanęło na xq.
Moja szwagierka 3 miesięcznego Kubusia wozi już w spacerówce tzn. jest ona rozłożona (nie na płasko całkiem, ale pod takim kątem, że on coś widzi) w gondoli nic nie widział, poza tym było mu tam duszno, gorąco, no niezadowolony był. W foteliku nie chciał jeździć, więc nie było wyjścia.
Mają ten wózek i moim zdaniem ta spacerówka wygląda super http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-jane...is-p-8741.html
A mnie się wydaje, że się coś ruszyło z tymi x-move. W tym sklepie, co my kupowaliśmy, właściciel powiedział, że zaufani i prężnie działający sprzedawcy dostają ten model co jakiś czas, ale szybko się sprzedaje, bo gdzie indziej nie ma.
Nie dopuszczalnym wydaje mi się, żeby sprzedali wózek, który jest zarezerwowany dla kogoś. Tym bardziej, jeśli już tego kogoś powiadomili, że on jest.
A z tą spacerówką i gondolą, to właśnie pisałam dzisiaj. Fajne jest to w gondoli x-move, że oparcie jest podnoszone. Nawet jak dziecko już nie chce leżeć na płasko w gondoli i płacze, to można wtedy podnosić oparcie i nadal korzystać z gondoli
Stary 2012-05-29, 16:52   #3835
_millena
Zadomowienie

Cytat:
wiesz co, ja chcialam jechać dzisiaj z kasą do nich i zapłacić czy to zaliczkę, czy juz nawet połowę albo chociaż rownowartośc stelaża + gondoli. Ale gość sie upierał, że nie .. nie ma potrzeby, umowa gentelmeńska jest i że nie po to do mnie dzwoni, żeby narobić mi nadziei a jutro go sprzedać komuś innemu....
no to mu wierzę... nie wiem, może głupia jestem.
a jak się nie doczekam, to trudno... niech się martwią dziadkowie wtedy. ja mam mieć wózek po porodzie i kropka , O!
czasem głową muru nie przebijesz... pisałam kiedyś o ojcu, powaznym człowieku, który na widok rozłożonego lożeczka opluwał katy .....
nie chce mi sie po prostu tym przejmować, jakiś dziwny spokój we mnie wstapił.... dzisiaj bo wczoraj jeszcze jad się lał

Stary 2012-05-29, 16:55   #3836
8ewus8
Zadomowienie

Może z x-move się ruszyło, nie śledzę tego modelu, z xq jest baardzo ciężko.

millena, nie miałaś dylematu czy ta gondola ciemna nie będzie się szybko nagrzewać latem? Ja też wybrałam ten kolor, co Ty i trochę właśnie ze względu na ten fakt się wahałam.
W pewnym momencie chciałam brać gondolę z 2011 rocky, bo jedną udało nam się namierzyć.

W ogóle takie przeboje z tym wózkiem od marca, że jak już go będę miała w domu to chyba nie uwierzę.
Stary 2012-05-29, 16:56   #3837
sailormaary
Zadomowienie

Witam was,
Rodzę w czerwcu, mogę się dołączyć??
Szukam porad i chętnie popiszę i zobaczę jak się mają inne mamy
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 16:57   #3838
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
postrasz ciocią Gabi ! przy wyganianiu z brzucha ponoć nie zastąpioną, to może i w pozniejszym okresie sie przyda !

Gabi ->

o kurcze.. to ja zawsze wspołczułam mojego lekarzo i położnej , że wychodza o 22-23.. ale żeby aż tak... albo ta pani dr nie umie sobie zorganizować czasu, albo jest jakąś mega zajętą szychą.

w necie czytałam, że ten mój tez miał kiedyś takie obsuwy, ale pacjentki go strasznie zjeżdzały wtedy i ponoć jakoś się to ustabilizowało. W koncu bierze nie male pieniądze za wizytę.

hmmm.. ja mam kompletnie odmienne zdanie.
ja mam wszedzie matowe bo jak patrze na te mazie i smugi na połysku to mnie normalnie rozwala i moje matowe po prostu sprawdzają się rewelacyjnie i nie zamieniłabym ich na żadne inne.

wywnętrzniałam się w miedzyczasie i nie widziałam , że piszesz.
kolor : Europa, ale pewnie już wiesz. Dla mnie super, bo chciałam neutralny.
trzymam kciuki za wizyte, czekamy na info !!
zapytaj o seks przy zgładzonej szyjce i mm rozwarciu bo ja zapomniałam

no tak.. zapytałam go o to to mi wskazał .. cholera... zapomniałam.. jaka firma.. ale ksoztował 4500 zł. Wtedy dopiero sie odwróciłam i wyszłam
Pozwalam straszyć ciocią Gabi Jeśli tylko będą efekty, to straszcie ile wlezie

Raczej to drugie. Ona jest mega zabieganą Kobietą i podziwiam, że daje radę tyle pracować. Z drugiej strony, serdecznie współczuję wszystkim pacjentkom czekania na poczekalni tyle godzin Ja mieszkam blisko i mogę dzwonić nawet co 15 min pytać, czy już. A jak któraś przyjeżdża załóżmy 100km, to już nie jest tak kolorowo.
Zawsze takie obsuwy były i pewnie będą.

Z płytkami, hmmm, u mnie nigdy żadnych mazi nie widać na płytkach z połyskiem. Na matowych za to zawsze. Ale ile ludzi, tyle opinii Jak w każdej zresztą sprawie.

Tak tak, nie omieszkam zapytać mojej ginki, czy moja Koleżanka, która ma zgładzoną szyjkę, może się bzić ze swoim Mężem
Stary 2012-05-29, 16:58   #3839
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Może z x-move się ruszyło, nie śledzę tego modelu, z xq jest baardzo ciężko.

millena, nie miałaś dylematu czy ta gondola ciemna nie będzie się szybko nagrzewać latem? Ja też wybrałam ten kolor, co Ty i trochę właśnie ze względu na ten fakt się wahałam.
W pewnym momencie chciałam brać gondolę z 2011 rocky, bo jedną udało nam się namierzyć.

W ogóle takie przeboje z tym wózkiem od marca, że jak już go będę miała w domu to chyba nie uwierzę.
mysmy sobie założyli ciemny wózek na samym początku. pytałam koleżanke, ktora ma wózek w kolorze czarnym, co prawda nie X, ale jakiś tam inny. twierdzi , że nie był to dla niej problem . Poza tym.. chyba juz pozamiatane

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Witam was,
witaj, zapraszamy ! powiedz coś więcej . (tzn napisz)

Stary 2012-05-29, 16:59   #3840
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Witam was,
Lepiej późno, niż wcale
Zapraszamy do czytania i pisania
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości