|
|
#511 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;34388050]na śląsku gdzie niegdzie w przeddzień ślubu tłucze się szkło o drzwi pani młodej
[/QUOTE]Wg tradycji nie szkło tylko skorupy, czyli porcelanę. Tutaj można poczytać http://www.liveinpoland.pl/trzaskani...lany-id38.html Ale niektórzy ludzie robią syf tłukąc butelki, słoiki itp. A to cholerstwo się rozpryskuje na całe podwórko i wszędzie potem pełno szkła. To akurat mi się w tym nie podoba, no ale taka tradycja, która sama w sobie mi nie przeszkadza jeżeli wszystko jest z umiarem i można się pośmiać. A niektórzy robią z trzaskania imprezę większą niż wesele, jest zespół, kamerzysta, fotograf itd. Byłam na takim trzaskaniu kiedyś.
|
|
#512 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, czy w takich butach dobrze sie chodzi? Zawsze mam wrazenie ze lata mi pieta i stopa jest niestabilna w takich sandalkach..
Sama nie wiem. Posiada ktoras z Was podobne buciki?
|
#513 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() piekna relacja |
||
|
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
kicia- tez trzymam kciuki
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2012-05-29 o 17:14 |
|
|
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
lecę się szykować i do TŻ
|
|
#520 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
stopa jest stabilna, but ma koturnę dość wysoką i wygodniej mi w takich, niż z obcasem a bez koturny.Zaznaczę, że rzadko chodzę na obcasach |
|
|
|
|
#521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nauki mamy, spowiedź pierwszą zrobimy po dniu skupienia. Może przymknie oko na poradnię...
|
|
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja nadrabiam od ostaniej strony wiec tak też odpisuję :P
Cytat:
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny.
Wlasnie nie wiem czy nie zwracac wiekszej uwagi na takie... Osttanio kupilam szilki na platformie bez palcow i mi leca.. Inne szpilki z zakrytymi palcami nigdy min nie spadaly.. Sama nie wie. Dlatego szukam opini ![]() wiecie jaki mam problem? moja makijazystaka ma do malowania mnie i jeszcze 3 osoby.. i za nic nie potrafie grafiku dobrze sporzadzic :/ bo wychodzi na to ze ktos musialby isc na 8 do fryzjera albo malowac sie juz o 8 i pozniej isc sie czesac ![]() czarna_kawo- ile trwa zrobienie makijażu np. mojej mamie albo siostrom? Zwykly lekki zadne widzimi sie. ? 8:50 wyjazd do fryzjera (30 km, liczę maksymalnie 40 minut drogi) 9:30-11:00 fryzjer (powrot do domu masymalnie 40 min drogi) 11.40-13:00- makijaż luzne 30 minut 13:30-14:00- ubieranie 14:00 przyjazd D. do mnie. 14:40 wyjazd ode mnie do kosciola 15:00 Msza. i jak tu wcisnac 2 siostry i mame ( do fryzjera one raczej pojda w naszej miejscowosci wiec maja 2 km)
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2012-05-29 o 17:21 |
|
|
|
#524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dziewczyny jesli nie macie stanika pod suknie polecam te http://www.ewa-michalak.pl/pol_m_Biu...aczek-127.html poniezej wstawiam na chwilke zdjecie w takim ktory mam w tejj chwili na slub zamowilam mleczny i troche wiekszy to jedyny stanik (bardotka) ktory ma niski mostek i nie wystaje z serduszka
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli najpier bedzie malowana siostra nr 1. / mama bedzie u fryzjera potem bedzie malowana mama / siostra n 1 u fryzjera potem bede malowana ja/ siostra nr 2 u fryzjera i potem bede miala przerwe / siostra nr 2 malowana musze jeszcze to czasowo przeliczyc
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2012-05-29 o 17:29 |
|
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie wnerwily siostry
![]() nagle kazdej odwidzialo sie malowac. bo szkoda im kasy na to (chyba ze im zaplace ja pierdziele... brak mi slow.. tym bardziej ze przez to moze do mnie nie przyjechac wizazystka. ich argumenty: nie ufam jakims babom, widzialam jak XX wymalowali na wesele szkoda mi kasy zrobie sobie sama makijaz zreszta nie potrzebuje Ty masz byc najpiekniejsza ![]() z fryzjerem to samo.. oslabiaja mnie... po prostu chcialam aby ladnie wygladaly.. tym bardziej ze u TZ wszystkie sie siostry maluja i zawsze slicznie wygladaly.. Nie mowiac o tym ze chcialam aby ta siostra byla naszym swiadkiem i chcialam aby tez szczegolnie ladnie wygladala.. a tu taka olewka
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2012-05-29 o 17:50 |
|
|
|
#530 | ||
|
Rozeznanie
|
Na pewno jakoś się do da załatwić... tylko kwestia pogadania z księdzem a na pewno kogoś wam wykombinuje albo odpuści
Cytat:
U mnie tak samo makijażystka ma do pomalowania 3 osoby i ślub mam o 15 zaplanowane mam to tak że: 10:00- wyjście do fryzjera ( ja, siostra i szwagierka) z tym, że będą nas czesać 3 fryzjerki, więc od razu każda będzie w trakcie przygotowania 11:00- przyjazd wizażystki do domu 11:00-11:30 podejrzewam, że na 11 wróci siostra od fryzjera, bo ma stosunkowo krótkie włosy, więc długo u fryzjera nie będzie. 11:30 - powrót szwagierki od fryzjera i jej makijaż (myślę, że siorka będzie już pomalowana) 12:00- 13:00 - mama wychodzi do fryzjera, już ma fryz sprawdzony więc szybko pójdzie 12:00-13:00 Mój powrót i moje malowanie od: 13: 00- 13:30 malowanie mamy 14:00 przyjazd TŻ i błogosławieństwo 15:00 msza Tak ja to mam mniej więcej zaplanowane w głowie i mam nadzieję, że nic nie zaburzy tego planu ![]() Może Cię to jakoś zainspiruję... ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
Ja i tak uważam, że zmienią zdanie i jutro będą zupełnie inaczej do tego podchodzić. No kurde bez przesady na ślub siostry szkoda im kasy, raz na taka wyjątkową chwilę mogą. Druga sprawa powiedz im stanowczo, że teraz niech już nie kombinują bo wszystko jest zarezerwowane,Trzeba było się wcześniej zastanawiać! A teraz takie odwoływanie może wpłynąc na to, że może do ciebie nie przyjechać wizażystka. Ja bym przynajmniej sprawę postawiła jasno!
|
|
#531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
anusia-girl- no widzisz.. takie mam siostry. jedna namowilam, ale ta druga najzabawniejsze jest to ze ja zawsze je malowalam i juz jej powiedzialam zeby przypadkiem jej do glowy nie przyszlo zebym jej kreske na powiece robila ![]() no ale stwierdzila ze ona tylko sie majdnie cieniami, puder na twarz plus roz i jest lala
|
|
#533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym ja na przykład zawsze wolałam sama się umalować (czyt. jedynie delikatnie mocniejszy makijaż niż na co dzień) czy uczesać (najczęściej rozpuszczone, lekko wymodelowane włosy). Dobrze się czuję wyglądając naturalnie. Nie bierz tego do siebie kochana ale ja troszkę głupio bym się poczuła jakby ktoś, a tym bardziej siostra, sugerowała mi, że powinnam coś ze sobą zrobić na jej ślub. Tak jakbym nie pasowała do jej ślubu w swoim naturalnym wydaniu. Nie obraź się kochana, być może źle to odbieram ale takie mam odczucia. |
|
|
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ nie może nosić w pracy obrączki, zaraz po przyjściu do domu ją zakłada i nawet w niej śpi
|
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie była taka sytuacja że mnie na ślub malowała moja świadkowa- kuzynka (robiła kiedyś kurs wizażu i niejeden raz mnie malowała- zawsze z super efektem. Byłam na próbnym u wizażystki która miała mnie malować na ślub ale dobrze nie wyszedł i z niej ostatecznie zrezygnowałam).
Natomiast moje siostry i mama zamówiły sobie inną wizażystkę która malowała je na moje wesele. Wiec to różnie bywa, ale nic na siłę, grunt by im odpowiadało.
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego juz teraz wolalabym to zaklepac i miec spokoj.. Albo inny scenariusz- ze to mi kaze siebie wymalowac.. Bo zawsze ja ja malowalam na wesela, imprezy i nigdy nie malowala sie sama na takie wyjscia.... Po prostu chcialam aby wygladaly ladnie nic wiecej. i nie chce aby pozniej zalowaly.. *bo z nikad sie nie wzial tez ten tekst, ze jak jej zaplace to moze sie malowac) ![]() no trudno. nie to nie. jej wybor. tylko poprostu troche mi zle z tym bo wystarczajaco olewacko podchodzi do mojego wesela
|
|
#537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() miałaś piekną fryzurkę ![]() trzymam za fasolkę![]() bardzo mi przykro... |
|
|
|
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
Co za koszmarny dzien
![]() Na pocieszenie zarezerwowalam noclegi na dlugi weekend czerwcowy w Zakopanem Pozostaje tylko trzymac kciuki za pogode, zeby nasza sesja narzeczenska wyszla bosko
|
#539 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zubi... Żadne słowa nie poprawią Twojego samopoczucia w tym momencie, więc powiem jedynie że jestem z Tobą myślami i modlę się za Twojego chrzestnego, który na pewno już jest tam gdzie jest lepiej ![]() Kindzia super relacja ! A ja za radą Melody udałam się na Tomasza do ECHO. A ja kupiłam mojej chrześnicy piękne balerinki w H&M i TŻtowi kupiłam trampki PUMY przecenione z 250 na 139, na allegro śmigają po 150 więc jestem zadowolona. A salomony poszły na gwarancję i będą za 14 dni więc musi mieć inne, a się trafiło
|
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

[/QUOTE]

więc proszę o kciuki
jak narazie działają zawsze bo przez cały semestr wszystko mam pozaliczane więc dziś też bym poprosiła 
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

Ślub 27. X. 2012

Ja i tak uważam, że zmienią zdanie i jutro będą zupełnie inaczej do tego podchodzić. No kurde bez przesady na ślub siostry szkoda im kasy, raz na taka wyjątkową chwilę mogą. Druga sprawa powiedz im stanowczo, że teraz niech już nie kombinują bo wszystko jest zarezerwowane,Trzeba było się wcześniej zastanawiać! A teraz takie odwoływanie może wpłynąc na to, że może do ciebie nie przyjechać wizażystka. Ja bym przynajmniej sprawę postawiła jasno!
jak podszedł do mnie ojciec to we dwoje wpadliśmy w taki płacz że była fontanna łez nigdy nie sądziłam, że mojego papę tak to wszystko poruszy nie byłam w stanie wypowiedzieć żadnego słowa