|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Cytat:
|
|
|
|
|
#2372 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyneczki
![]() monini2507 mnie na początku też bolały piersi i myślałam sobie, aaaa okres na pewno przyjdzie. No i nie przyszedł. Tak, że dobrze że bolą i że nie ma @. Może już się nie pojawi. Trzymam kciuki ![]() Ja wczoraj byłam na badaniach. Wszystko ok Ale jeszcze nie wiem czy to będzie dziewczynka czy chłopczyk. Może następnym razem.
|
|
|
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś mam 32 dc, obudził mnie ostry ból brzucha, jak na @, do tej pory nie przyszła ale pewnie nici z jutrzejszego testowania...
|
|
|
|
#2374 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do starań po #, mój ginek powiedział, że najlepiej odczekać 3 miesiące, ale że zabiegu nie miałam, a co najważniejsze nie miałam sztucznie otwieranej szyjki macicy (wtedy należy czekać 6 miesięcy), aby wszystko oczyścić, to stwierdził, że mogę wtedy jak mi psychika na to pozwoli. Poroniłam samoistnie, zarodek zaczął się rozkładać i organizm sam go "wydalił". Jak skończyłam krwawić- jakieś 1,5 tygodnia, na kontrolę czy wszystko ładnie się oczyściło i można było już rozpocząć starania. Przygotuj sobie listę pytań na wizytę kontrolną, ja tam siedziałam pół godziny z wyciągniętym kalendarzem. Jak już odpowiedział na wszystkie, poczułam się bezpieczna oraz świadoma swojego stanu.
|
|
#2375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pszczoua a może to wcale ten Twój ból nie świadczy o @ ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2376 |
|
Rozeznanie
|
popatrzcie kobitki jakie śmieszne
|
|
|
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
fasolka ale super!
![]() Byłam dzis po wypis i do poradni bo był mój gin, dal mi zwolnienie i mnie zbadał. Nie krwawie wogóle, tylko może na lekko różowo rano troszke, ale na wkładkach od powrotu ze szpitala nic a nic. Nie pytałam o nic więcej bo w lipcu po 1@ pojde na prawdziwą kontrole i wtedy będę wypytywać
|
|
|
|
#2378 |
|
Zadomowienie
|
Luna, a jak poradziłaś sobie na egzaminie? Mam nadzieję, że poradziłaś sobie i z samym egzaminem i ludźmi z uczelni???
Co do moich objawów - mi powiększają się piersi, ale w takim tempie, że chyba do końca dnia pracy to rozerwie mi biustonosz leciutko pobolewa brzuch, ale nie jajniki
|
#2379 |
|
Zakorzenienie
|
Filozofia 4 ale to pikuś bo przede mną dużo gorsze
Dzis tez ide na socjologie i nie umiem nic, troche poczytalam ale w moim stanie nie ma szans zeby nauczyc się na pamięc wiec trudno ![]() Co do ludzi, duzo lepiej niz myslalam Prawie normalnie się uśmiechałam i wszystko, wracam do zycia
|
|
|
|
#2380 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, wiedziałam, ze jakoś pójdzie ![]() Powodzenia na socjologii Mój 1 kierunek to socjologia
|
|
#2381 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki tak się zastanawiam czy lekarz da mi zwolnienie lekarskie jeśli go o to poproszę. Już wczoraj mówiłam mu, że czasem dźwigam jakiś cięższy segregator, ale nie mówiłam mu że chcę zwolnienie, bo w sumie też zbytnio się nie przemęczam.
Tylko, że u mnie jest taka sprawa: mam do końca sierpnia umowę i wiem że w tej firmie pracować nie będę, bo tak się czasami wkurzam na tą pracę, robię za dwóch praktycznie jak dziki osioł, za marne grosze. I kurcze wiecie co z jednej strony dobrze pracować, bo ten czas szybko leci, i się umaluje i ubiore wiecie o co chodzi? a z drugiej sobie myślę, jak ja miałabym te same pieniądze w domu to po co się denerwować w pracy. Jeszcze że wiem, że w sierpniu wylatuje. Kurde, przynajmniej Wam napisałam Jeszcze ten mój szefo taki dożarty. Siedzi z tą swoją miną za biurkiem
|
|
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
LunaO to super że się udało
Powodzenia na kolejnych egzaminach.Dziewczyny, ja niestety dzisiaj dostałam @ Nie robiłam testów owulacyjnych ale teraz mogę wyliczyć, że owulację miałam 17 dc, a 16 dc wieczorem było przytulanko, czyli jak najbardziej prawidłowo. Boję się, że u mnie może być trudniej. Od 5 lat leczę się na hiperprolaktynemię. Do tego mam 12 mm mięśniaka w ścianie macicy, który może przeszkadzać w zagnieżdżaniu się zarodka (moja pani doktor mi powiedziała, że generalnie duży nie jest ale źle się umiejscowił)
|
|
|
|
#2383 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zależy od podejścia lekarza i oczywiscie od przebiegu Twojej ciaży. Co do umowy poczytaj sobie tu http://praca-kobiet.wieszjak.pl/ciaza-i-prawo - nie wiem jaki rodzaj masz umowy, więc może Ci to pomoże ![]() A mówiłaś już pracodawcy o ciąży? ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Trzeba się wciąż starać mimo wszystko
|
|
#2384 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluje egzaminu ale przede wszystkim poradzenia sobie ze strachem. Super ze wszystko sie goi i dochodzisz do siebie. kiedy bedziesz miała wynik? ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
|
|
#2385 |
|
Rozeznanie
|
Ja nadal Was cicho podczytuję,ale znikam na dłuższy czas,wiem już dlaczego nie mogę zajść w ciążę,czeka mnie operacja,mam nadzieję,że po tym doczekam się wreszcie brzuszka,gratuluję wszystkim przyszłym mamusiom a całym sercem jestem z tymi, którym się nie udało.....jeszcze się do Was odezwę
|
#2386 |
|
Zakorzenienie
|
Moja pani dr powiedziała, że operacja pozostawia blizny, które również są "nieprzyjazne" zajściu w ciążę. I lepiej po prostu się postarać zajść. Mięśniaki często po ciąży podczas obkurczania się macicy wchłaniają się całkowicie i znikają, także ciąża jest tak jakby najlepszym lekarstwem. Mówiła, że nie mam się przejmować bo jest mały, ale jak tu się nie martwić...
|
|
|
|
#2387 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
NFZ powiedział że mam się cieszyć ciążą i chodzić do pracy.
|
|
#2388 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wydaję mi się,że jest druga kreska, moja taka "mocna" nie była
|
|
|
#2389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2391 |
|
Raczkowanie
|
hej
odzywam sie ale dalej nic nie wiem... oczywiscie jak juz ten test kupilam to nie wytrzymalam do jutra rana no i kreska jest taka sama albo bladsza |
|
|
|
#2392 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny, nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie. Czytam Was na bieząco, ale mam coraz mniej czasu żeby cokolwiek napisac bo w pracy młyn sie zaczał.
Dzisiaj zaczęłam już 11 tydzień, kolejne badanie 6 czerwca, mam nadzieje ze moje maleństwo ma sie dobrze i rośnie
|
#2393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i odzywaj się częściej A mnie brzuch boli od samego rana jak na @ już czuję że @ dostanę i chyba nawet dziś eh już mi brak słów na to wszystko. |
|
|
|
|
#2394 |
|
Zakorzenienie
|
Jupik pamiętamy
Monini ja tak bardzo Ci kibicuje żebyś w końcu zafasolkowała, że sama czuje zawód jak dostajesz @, mimo wszystko trzymam kciuki cały czas
|
|
|
|
#2395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak jak pisałam brzuch mnie boli od samego rana a @ póki co brak choć terminowo powinna przyjść w piątek także poczekamy zobaczymy |
|
|
|
|
#2396 |
|
Raczkowanie
|
Monini rownież trzymam kciuki
musi sie udać ja jednak jutro juz do lekarza na 11 mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze...dzis jeszscze jeden test zrobie bo tak sie boje że szok jeszcze mnie czasem brzuch pobolewa;/ milego dnia dziewczynki
|
|
|
|
#2397 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie szalej,@ nie przyjdzie - teraz ja mam przeczucie, że Wam się uda ![]() Mi piersi powiększają się na maksa, mój maż jest wniebowziety ale jakoś nie specjalnie. Ale czuję chyba, ze coś się dzieje, bo mam wachania nastroju takie, że dziś rano bez powodu sie poryczałam To chyba jakiś stres Ja juz nie wiem, i rozkładam ręce, bo myslę, że podświadomie bym coś czuła, a tak nic. Nawet już w sumie, cieszę się na ten wyjazd w czerwcu (chociaż chciałam by @nie przyszła, to byśmy nie wyjechali) i dlatego nic już nie wiem i nic nie rozumiem
|
|
#2398 |
|
Rozeznanie
|
jupik na pewno dzieciątko dobrze się rozwija, nic się nie martw
6 czerwca po wizycie będziesz zadowolona Już 11 tydzień, ale to leci ![]() monini kurcze może ta głupia @ nie przyjdzie. A jak przyjdzie to ją ![]() Kasiaczek boli brzuszek, bo powoli zaczyna Ci się wszystko rozciągać. dzieciątko będzie potrzebowało praktycznie z dnia na dzień coraz więcej miejsca i będzie boleć macica. Mnie do tej pory coś gdzieś pikne, zakłuje, ale lekarz uspokaja i mówi, że tak ma być. Wszystko się naciąga jest mocno ukrwione i kłuje. Ja z tygodnia na tydzień odliczam który to już tydzień ciąży, a przed każdą wizytą serce mi bije ze strachu. Chciałabym dziewczynki, żeby wszystkie staraczki tutaj na forum już były zafasolkowane ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Kejth może się udało i fasolka już rośnie W końcu musi się udać ![]() A co do mojej umowy w pracy, to do dnia porodu będzie mi musiała przedłużyć. |
|
|
|
#2399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dmoc- co u Ciebie? ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- brzuch to Cię jeszcze długo będzie boleć tak okresowo-owulacujnie... ale to dobry znak, bo macica i wiazadla sie szykują na dzidzie. Nie martw się!
|
|
#2400 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak piszecie o tych staraniach to ja sie znowu nakrecam na dzidzie i dobrze! Myślalam że dam sobie spokoj ale lubie to forum, czasami poprostu nie czytam postow ledwo zafasokowanych bo mnie to boli i je omijam. Przypomina mi się jak niedawno się cieszyłam. Ale te bardziej zafasolkowane mnie ciesza, bo to piekne jak dzidzius sie dobrze rozwija. Mam nadzieje ze nikogo nie urazilam
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.

leciutko pobolewa brzuch, ale nie jajniki
wiecie o co chodzi?

Nie robiłam testów owulacyjnych ale teraz mogę wyliczyć, że owulację miałam 17 dc, a 16 dc wieczorem było przytulanko, czyli jak najbardziej prawidłowo. Boję się, że u mnie może być trudniej. Od 5 lat leczę się na hiperprolaktynemię. Do tego mam 12 mm mięśniaka w ścianie macicy, który może przeszkadzać w zagnieżdżaniu się zarodka (moja pani doktor mi powiedziała, że generalnie duży nie jest ale źle się umiejscowił)

To chyba jakiś stres
Ja juz nie wiem, i rozkładam ręce, bo myslę, że podświadomie bym coś czuła, a tak nic. Nawet już w sumie, cieszę się na ten wyjazd w czerwcu (chociaż chciałam by @nie przyszła, to byśmy nie wyjechali) i dlatego nic już nie wiem i nic nie rozumiem