|
|
#391 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI
Co jaki czas macie wizyty u ginekologa?? Bo ja na początku miałam co 3 tygodnie i myślałam, że im bliżej końca, tym częściej, a ostatnio cały czas mam co 4 tygodnie lub dłużej...
Eh, a na poprzednią wiadomość nikt mi nie odpisał nawet... |
|
|
|
#392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wizyty to różnie. Ja mam co 2 tygodnie jak coś się dzieje, a normalnie co 3 tygodnie. Raz się zdarzyło po 4 tygodniach, co przypłaciłam wielkim stresem i płaczem po wizycie, bo okazało się, że skrócona szyjka. Przez tych X części sporo tu omówiłyśmy. Wiele kwestii po kilka razy - dlatego nie na wszystko dziewczyny odpisują, bo można to znaleźć w poprzednich częściach. |
||
|
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
heeej jestem po pracy,
ale mi noi w dupe wchodza zrobilam dzisiaj tyle kilometrow ze szok. |
|
|
|
#394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#395 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie nie jest tego bardzo dużoCytat:
Coraz bliżej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Szafa bardzo ładna ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
biodra to mi tak ciagna ze jak usiade i wstaje to sie nie umiem wyprostowac :/
|
|
|
|
#397 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajna ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Chmielinko trzymam za Was kciuki ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- A no właśnie, co do maty, to ja czaję się na tą, co phdwao kupiła. Liczę na to, że może ktoś będzie chciał zrobić małej prezent i nie będzie miał pomysłu albo kupię z kasy, którą mała dostanie. |
|
|
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i miednica. tragedia. ale jeszcze troche ![]() juz odliczam
|
|
|
|
|
#400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
więc nawet nie miał jak to zmierzyć...Mówił, że szyjka jest bardzo skrócona i może w każdej chwili zacząć się rozwierać, ale ile ma i czy wytrzyma ![]() Wkurzona jestem, bo dalej mam 50/50 szans na cc lub sn a do zobaczenia na 100% trzeba usg, zmierzyć główkę Małego i moją miednicę. A wychodzi na to, że mogę wcale nie mieć tego trzeciego usg... A aktualnie nie mam kasy, żeby iść i prywatnie sobie zrobić |
||
|
|
|
#401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- Soleilka, przekroczyłaś 10000 wiadomości!
|
||
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Bo Soleilka to gadula
![]() Blue ja mam wrazenie ze moja jest tak nisko osadzona ze czasami jak mi tam zamieli paluchami to idzie sie za przeproszeniem zesrac z bolu ![]() ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- DObra gadupy ide spac bo padam na ryyyjek. A rano trzeba wstac ehh... Dobranoc
|
|
|
|
#403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale gaduła ze mnie ![]() Muszę się umyć i się kłaść. Żebra bolą mnie niemiłosiernie
|
|
|
|
|
#404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnej nocy |
|
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
I właśnie sobie uświadomiłam, że gdyby nie mój pobyt w szpitalu to dalej nie wiedziałabym jaka jest płeć Maluszka i być może do porodu bym jej nie poznała
|
|
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak mi się bóle utrzymają, to chyba jutro będzie pizza na obiad, bo będę bała się wyjść nawet do warzywniaka... Szkoda, że nie mam jutro wizyty, tylko za tydzień. A mówił, że już teraz co dwa tygodnie i co? Jak było w już ok, to jednak zrobił odstęp 3 tygodni - co prawda z zaznaczeniem, że jakby coś się działo, to mam dzwonić. Jak mnie już te bóle będą niepokoić, to się z nim skontaktuje. Na razie cierpię razem z Wami |
|
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwne, że Ci zmienił z tych 2 na 3 tygodnie ![]() Kładę się spać. Dobranoc |
|
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
Z trudem się zmobilizowałam, ale przed północą skończyłam zamawianie części wyprawki u polecanego kiedyś użytkownika r_p77. Do rana nie chcę
![]() * Zamówiłam laktator TT (zwykły, elektrycznego nie chcę), podgrzewacz do butelek TT do domu, butelki antykolkowe, przewijak, kocyk, wanienkę z foczką, termometr, gruszkę do nosa i wbrew sobie fridę, pieluszki tetrowe, flanelowe i Pampersy, a poza tym różne drobiazgi higieniczne. No i co prawda nastawiłam się wyłącznie na TT, ale ponieważ zdecydowałam się też na podgrzewacz, który można podłączyć do gniazdka samochodowego, to na wszelki wypadek kupiłam do niego jedną butelkę BabyOno, a żeby było coś miłego, to chyba 4 zabawki typu gryzak z grzechotką i piszcząca (?) książeczka do kąpieli, czyli takie małe i tanie. * Kupiłam też gaziki (drogie jałowe i zwykłe pakowane po 100 szt.), Sudocrem, Ziajka: na brodawki, ujędrniająca po porodzie , z filtrem UV i zwykły ziajkowy krem dla niemowląt, więc przynajmniej nie będę musiała zamawiać niczego w aptece internetowej. Linomag, octanisept, sól fizjologiczną i co tam jeszcze będzie trzeba mogę kupić w aptece stacjonarnej, jednak myślę, że jak już dotrze ta wielka paka, to akurat z apteki będzie mi brakowało tylko tych trzech drobiazgów. Generalnie postawiłam na kosmetyki Hipp, a te już wcześniej kupiłam w Rossmannie. * Pod wpływem Karoliny i Linki zamówiłam jeszcze 3 pary majteczek do pieluch tetrowych, ale zaznaczam, że na początku raczej je przetestuję, niż będę stosować na stałe. Aż taka ambitna nie jestem. ![]() * Nie wyobrażam sobie kompletowania wyprawki w krótkim czasie bez dostępu do sklepów internetowych. Szczerze gratuluję tym z Was, które już mają wszystko i czekają na swój Skarb. ![]() * Następne będzie łóżeczko, materac, akcesoria do wózka (to krótka lista, a czeka od dawna), kocyki, ręczniki, rożek itd., ale żaden z tych zakupów nie zastąpi remontu pokoju, który musi zacząć się od wymiany okien.
|
|
|
|
#409 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy muszę je mieć, ale zamówiłam 10 szt. 60x60 cm "podkładów higienicznych do przewijania". Sądzę, że przydadzą się właśnie w czasie przewijania w podróży.
Cytat:
Matę edukacyjną i jakieś karuzelki raczej kupię po porodzie. Cytat:
Cytat:
Każdemu może się zdarzyć nieprzemyślany zakup, ale ja dłuuugo będę go widzieć, czyli jeszcze dłużej o nim pamiętać. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Hania wspominała o Gav..., więc zakładam, że leki zobojętniające tam też można kupić bez recepty. ![]() Cytat:
No cóż... odwyk zawsze bywa bolesny i nie ma znaczenia, czy to nałóg powszechnie potępiany, czy "tylko" pracoholizm. ---------- Dopisano o 04:01 ---------- Poprzedni post napisano o 03:34 ---------- Cytat:
To ciekawe do kiedy ja będę ją miała, ale wolę brać dłużej i móc funkcjonować przynajmniej "w trybie ciążowym". Myślę, że większość wyprawki jednak masz, a skoro z szyjką jest tak źle, to słuchaj gina i leż.
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-05-30 o 03:35 |
|||||||||
|
|
|
#410 | |
|
Zakorzenienie
|
hej, ja juz skonczylam pic kawke, tz mnie wymasował i pojechal niedawno do pracy
![]() Dzis albo jutro powinno byc juz nasze zamówione okno Nawet jesli okna nie bedzie to itak chyba bedą musieli tapetowac. Najwyzej sciane gdzie okno to zostawią isie samemu wytapetuje. Jestem ciekawa jak bedzie wyglądało bo bedzie na zywy fiolet a jedna sciana biała we wzorki kocham fiolet, pomijam fakt ze kuchnie mam na fioletowo ![]() a najlepsze jest to ze jak juz zakupilam taoete to sobie przypomnialam ze przeciez w fiolecie mam kuchnie Cytat:
wszystkim prawie szyjki sie skracaja a moja jak 2 miechy temu miała 4 cm tak dalej ma 3,96 cm czy ona w ogole ma zamiar sie skrócic? w ogole wczoraj mama odebrała moj wypis. szyjka super wyniki wszystkie super wiec po jaką cholere mam lezec i se doszłam do wniosku ze ja nie bede rodziła za 4 tyg tak jak gin moj wspominał!~chocbym ostatnie dni miala lezec plackiem z bolu kregoslupa to urodze dopiero tak jak planowalismy 10 lipca! to i tak 9 dni przed terminem. no chyba ze szybciej dziecko bedzie chcialo wyjsc
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-05-30 o 07:37 |
|
|
|
|
#411 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
Zbieram się zaraz do gina więc proszę o kciuki A tak w ogóle to koszmarna noc za mną, jak tylko się położyłam mała postanowiła ostro pobuszować w brzuchu, co bardzo boleśnie odczuł mój pęcherz... I tak przez półtorej godziny A potem obudziłam się o 4 i praktycznie do 6 nie spałam, a o 7 pobudka bo jeszcze z psem musiałam wyjść...Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#412 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Znowu obudził mnie głód, ale tym razem już nie wrócę do łóżka, bo pewnie spałabym do 11. Posprzątam trochę w domku i będę miała z głowy. Wczoraj tż wziął się za malowanie maluszkowego pokoju. Odświeżył sufit i pomalował dwie krótsze ściany na brzoskwiniowo. Dzisiaj pomaluje dłuższe na cytrynkowo i będzie można się zabrać za skręcanie mebelków Powoli zaczynam czuć, że do porodu coraz bliżej, tym bardziej że dzisiaj "zmiana kodu - 3ka z przodu" i zaczynam 30 tydzień Miłego dnia wszystkim ![]() Agunia, za wizytę!
|
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
|
#414 |
|
Zadomowienie
|
witajcie z rana przy kawce
![]() wciągnęłam śniadanie w łóżku i teraz mam mnóstwo okruchów ![]() widzę, że Asia już wróciła, super Soleilka oby szyjka wytrzymała jak najdłużej ![]() Agunia 82 za wizytę ![]() za waszą radą buszowałam wczoraj na allegro ale pochwalę się moimi zdobyczami dopiero jak do mnie przyjdą ![]() ja dziś jestem słomiana wdówka, bo mój tż musiał służbowo jechać do Wawy i będzie późnym wieczorem dopiero oczywiście jak wychodził to musiał mi małą obudzić i tak się paskuda rozszalała, że nie było spania córusia tatusia mi rośnie ![]() Paula ja od początku do teraz mam wizyty co 4 tygodnie
|
|
|
|
#415 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gin tez mi kazał się nie przejmować. To dobrze że wszystko w porządku. A z tym usg to lekka przeginka. Ale co zrobić nasza służba zdrowi już tak ma. Cytat:
Ja właśnie wypiłam kawę i zbieram się powoli na zakupy
|
||
|
|
|
#416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Widzę, że większość z Was szykuje pokoiki maluszkom. Moja mała co prawda będzie miała swój pokój, jest już nawet pomalowany, panele są ułożone, ale nie zamierzam go urządzać póki co. Przez pierwszych kilka miesięcy i tak będzie spała z nami w pokoju, a wcześniej musimy jeszcze urządzić kuchnię i chociaż kupić materac do sypialni, bo jak na razie to śpimy w salonie ![]() Mam nadzieję, że uda nam się to zrealizować do rozwiązania chociaż tak naprawdę to wszystko rozbija się o kasę
|
|
|
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ostatnio sie wogole nie wysypiam, nie wiem czemu ![]() Maciejka ale zakupy zrobiłas świenie!![]() Zaraz przyjeżdża konik morski fisher price bo kurier dziwonił |
|
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi jeszcze zostało do kupienia -wózek + akcesoria (fotelik juz mam) -łózeczko z całym wyposazeniem tj poscielą, materacem itp -kocyk gruby -sól fizjologiczna -krem pielegnacyjny -akcesoria do paznokietek -frida -pieluszki tetrowe -pieluszki flanelowe -krem ochronny do buzi -termoopakowanie na butelke -wkładki laktacyjne -butelki -smoczki -koszula do karmienia -kapcie -szlafrok -wkłady poporodowe -podpaski -majtki jednorazowe -podklady na lozko -masc na brodawki to wszystko juz mam zamiar kupic po 10 czerwca. myslalam z ejest tego mniej ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- acha, na 70 % jestem zdecydowana na ten wózek biały. Ale jeszcze cos we mnie jest takiego by sie nad tym zastanowic
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-05-30 o 08:55 |
|
|
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
przyszedł konik
|
|
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
tez mam zamiar go kupic
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

za to nospę i magnez dalej w dawce 3x1. Szyjka znowu się skróciła, ale jest zamknięta. Niestety jest już takiej długości, że ledwo się trzyma
W związku z tym teraz co tydzień mam być u gina... Za tydzień ma mi zrobić jakieś posiewy i biocenozę.
Zapisała mnie na 3 usg na 3 lipca, mówię jej, że to przed samym tp, a ona że miejsc nie ma. No i wychodzi na to, że mogę wcale nie mieć tego usg...
W sumie nie jest tego bardzo dużo
Coraz bliżej
. Dziękuje za kciuki