![]() |
#391 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI
Co jaki czas macie wizyty u ginekologa?? Bo ja na początku miałam co 3 tygodnie i myślałam, że im bliżej końca, tym częściej, a ostatnio cały czas mam co 4 tygodnie lub dłużej...
Eh, a na poprzednią wiadomość nikt mi nie odpisał nawet... |
![]() ![]() |
![]() |
#392 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wizyty to różnie. Ja mam co 2 tygodnie jak coś się dzieje, a normalnie co 3 tygodnie. Raz się zdarzyło po 4 tygodniach, co przypłaciłam wielkim stresem i płaczem po wizycie, bo okazało się, że skrócona szyjka. Przez tych X części sporo tu omówiłyśmy. Wiele kwestii po kilka razy - dlatego nie na wszystko dziewczyny odpisują, bo można to znaleźć w poprzednich częściach. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
heeej jestem po pracy,
ale mi noi w dupe wchodza zrobilam dzisiaj tyle kilometrow ze szok. |
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Szafa bardzo ładna ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
biodra to mi tak ciagna ze jak usiade i wstaje to sie nie umiem wyprostowac :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#397 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajna ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Chmielinko trzymam za Was kciuki ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- A no właśnie, co do maty, to ja czaję się na tą, co phdwao kupiła. Liczę na to, że może ktoś będzie chciał zrobić małej prezent i nie będzie miał pomysłu albo kupię z kasy, którą mała dostanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i miednica. tragedia. ale jeszcze troche ![]() juz odliczam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#400 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mówił, że szyjka jest bardzo skrócona i może w każdej chwili zacząć się rozwierać, ale ile ma i czy wytrzyma ![]() Wkurzona jestem, bo dalej mam 50/50 szans na cc lub sn a do zobaczenia na 100% trzeba usg, zmierzyć główkę Małego i moją miednicę. A wychodzi na to, że mogę wcale nie mieć tego trzeciego usg... A aktualnie nie mam kasy, żeby iść i prywatnie sobie zrobić |
||
![]() ![]() |
![]() |
#401 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- Soleilka, przekroczyłaś 10000 wiadomości! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
Bo Soleilka to gadula
![]() Blue ja mam wrazenie ze moja jest tak nisko osadzona ze czasami jak mi tam zamieli paluchami to idzie sie za przeproszeniem zesrac z bolu ![]() ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- DObra gadupy ide spac bo padam na ryyyjek. A rano trzeba wstac ehh... Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Muszę się umyć i się kłaść. Żebra bolą mnie niemiłosiernie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnej nocy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
I właśnie sobie uświadomiłam, że gdyby nie mój pobyt w szpitalu to dalej nie wiedziałabym jaka jest płeć Maluszka i być może do porodu bym jej nie poznała
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak mi się bóle utrzymają, to chyba jutro będzie pizza na obiad, bo będę bała się wyjść nawet do warzywniaka... Szkoda, że nie mam jutro wizyty, tylko za tydzień. A mówił, że już teraz co dwa tygodnie i co? Jak było w już ok, to jednak zrobił odstęp 3 tygodni - co prawda z zaznaczeniem, że jakby coś się działo, to mam dzwonić. Jak mnie już te bóle będą niepokoić, to się z nim skontaktuje. Na razie cierpię razem z Wami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
![]() Dziwne, że Ci zmienił z tych 2 na 3 tygodnie ![]() Kładę się spać. Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
Z trudem się zmobilizowałam, ale przed północą skończyłam zamawianie części wyprawki u polecanego kiedyś użytkownika r_p77. Do rana nie chcę
![]() ![]() * Zamówiłam laktator TT (zwykły, elektrycznego nie chcę), podgrzewacz do butelek TT do domu, butelki antykolkowe, przewijak, kocyk, wanienkę z foczką, termometr, gruszkę do nosa i wbrew sobie fridę, pieluszki tetrowe, flanelowe i Pampersy, a poza tym różne drobiazgi higieniczne. No i co prawda nastawiłam się wyłącznie na TT, ale ponieważ zdecydowałam się też na podgrzewacz, który można podłączyć do gniazdka samochodowego, to na wszelki wypadek kupiłam do niego jedną butelkę BabyOno, a żeby było coś miłego, to chyba 4 zabawki typu gryzak z grzechotką i piszcząca (?) książeczka do kąpieli, czyli takie małe i tanie. * Kupiłam też gaziki (drogie jałowe i zwykłe pakowane po 100 szt.), Sudocrem, Ziajka: na brodawki, ujędrniająca po porodzie ![]() * Pod wpływem Karoliny i Linki zamówiłam jeszcze 3 pary majteczek do pieluch tetrowych, ale zaznaczam, że na początku raczej je przetestuję, niż będę stosować na stałe. Aż taka ambitna nie jestem. ![]() * Nie wyobrażam sobie kompletowania wyprawki w krótkim czasie bez dostępu do sklepów internetowych. Szczerze gratuluję tym z Was, które już mają wszystko i czekają na swój Skarb. ![]() ![]() ![]() * Następne będzie łóżeczko, materac, akcesoria do wózka (to krótka lista, a czeka od dawna), kocyki, ręczniki, rożek itd., ale żaden z tych zakupów nie zastąpi remontu pokoju, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy muszę je mieć, ale zamówiłam 10 szt. 60x60 cm "podkładów higienicznych do przewijania". Sądzę, że przydadzą się właśnie w czasie przewijania w podróży.
Cytat:
Matę edukacyjną i jakieś karuzelki raczej kupię po porodzie. Cytat:
Cytat:
Każdemu może się zdarzyć nieprzemyślany zakup, ale ja dłuuugo będę go widzieć, czyli jeszcze dłużej o nim pamiętać. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Hania wspominała o Gav..., więc zakładam, że leki zobojętniające tam też można kupić bez recepty. ![]() Cytat:
No cóż... odwyk zawsze bywa bolesny i nie ma znaczenia, czy to nałóg powszechnie potępiany, czy "tylko" pracoholizm. ![]() ---------- Dopisano o 04:01 ---------- Poprzedni post napisano o 03:34 ---------- Cytat:
![]() Myślę, że większość wyprawki jednak masz, a skoro z szyjką jest tak źle, to słuchaj gina i leż. ![]() Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-05-30 o 02:35 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#410 | |
Zakorzenienie
|
hej, ja juz skonczylam pic kawke, tz mnie wymasował i pojechal niedawno do pracy
![]() Dzis albo jutro powinno byc juz nasze zamówione okno ![]() ![]() Nawet jesli okna nie bedzie to itak chyba bedą musieli tapetowac. Najwyzej sciane gdzie okno to zostawią isie samemu wytapetuje. Jestem ciekawa jak bedzie wyglądało ![]() ![]() kocham fiolet, pomijam fakt ze kuchnie mam na fioletowo ![]() ![]() a najlepsze jest to ze jak juz zakupilam taoete to sobie przypomnialam ze przeciez w fiolecie mam kuchnie ![]() ![]() Cytat:
wszystkim prawie szyjki sie skracaja a moja jak 2 miechy temu miała 4 cm tak dalej ma 3,96 cm ![]() ![]() w ogole wczoraj mama odebrała moj wypis. szyjka super wyniki wszystkie super wiec po jaką cholere mam lezec ![]() i se doszłam do wniosku ze ja nie bede rodziła za 4 tyg tak jak gin moj wspominał!~chocbym ostatnie dni miala lezec plackiem z bolu kregoslupa to urodze dopiero tak jak planowalismy 10 lipca! to i tak 9 dni przed terminem. no chyba ze szybciej dziecko bedzie chcialo wyjsc ![]()
Ćwiczę ![]() Zapuszczam naturalki! ![]() Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-05-30 o 06:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 | ||
Zakorzenienie
|
hej
![]() Zbieram się zaraz do gina więc proszę o kciuki A tak w ogóle to koszmarna noc za mną, jak tylko się położyłam mała postanowiła ostro pobuszować w brzuchu, co bardzo boleśnie odczuł mój pęcherz... I tak przez półtorej godziny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#412 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() Agunia, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
#414 |
Zadomowienie
|
witajcie z rana przy kawce
![]() wciągnęłam śniadanie w łóżku i teraz mam mnóstwo okruchów ![]() widzę, że Asia już wróciła, super ![]() Soleilka oby szyjka wytrzymała jak najdłużej ![]() Agunia 82 ![]() ![]() za waszą radą buszowałam wczoraj na allegro ![]() ![]() ja dziś jestem słomiana wdówka, bo mój tż musiał służbowo jechać do Wawy i będzie późnym wieczorem dopiero oczywiście jak wychodził to musiał mi małą obudzić i tak się paskuda rozszalała, że nie było spania ![]() ![]() Paula ja od początku do teraz mam wizyty co 4 tygodnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja właśnie wypiłam kawę ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#416 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Widzę, że większość z Was szykuje pokoiki maluszkom. Moja mała co prawda będzie miała swój pokój, jest już nawet pomalowany, panele są ułożone, ale nie zamierzam go urządzać póki co. Przez pierwszych kilka miesięcy i tak będzie spała z nami w pokoju, a wcześniej musimy jeszcze urządzić kuchnię i chociaż kupić materac do sypialni, bo jak na razie to śpimy w salonie ![]() Mam nadzieję, że uda nam się to zrealizować do rozwiązania ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ostatnio sie wogole nie wysypiam, nie wiem czemu ![]() Maciejka ale zakupy zrobiłas ![]() ![]() Zaraz przyjeżdża konik morski fisher price bo kurier dziwonił ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi jeszcze zostało do kupienia -wózek + akcesoria (fotelik juz mam) -łózeczko z całym wyposazeniem tj poscielą, materacem itp -kocyk gruby -sól fizjologiczna -krem pielegnacyjny -akcesoria do paznokietek -frida -pieluszki tetrowe -pieluszki flanelowe -krem ochronny do buzi -termoopakowanie na butelke -wkładki laktacyjne -butelki -smoczki -koszula do karmienia -kapcie -szlafrok -wkłady poporodowe -podpaski -majtki jednorazowe -podklady na lozko -masc na brodawki to wszystko juz mam zamiar kupic po 10 czerwca. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- acha, na 70 % jestem zdecydowana na ten wózek biały. Ale jeszcze cos we mnie jest takiego by sie nad tym zastanowic ![]()
Ćwiczę ![]() Zapuszczam naturalki! ![]() Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-05-30 o 07:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
przyszedł konik
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Zakorzenienie
|
tez mam zamiar go kupic
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.