Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3 - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-29, 23:56   #4981
201604181004
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3

No, o to dokładnie mi chodzi. Już panika tragedia masakra pracy nie będzie dla ciebie w ogóle jak ty sobie wyobrażasz samodzielne utrzymywanie się nic nie wiesz o życiu matko boska to trudne nie podołasz ojezujesu

Naprawdę mnie takie gadanie denerwuje. CO ludziom zaszkodzi próbować? Co, jak wyjadą do pracy to już ich matka do domu nie wpuści? Ja nie wiem po co ludzie takie głupoty gadają. Przecież to nie jest gra o życie tylko wyjazd do pracy albo coś.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 00:05   #4982
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
No, o to dokładnie mi chodzi. Już panika tragedia masakra pracy nie będzie dla ciebie w ogóle jak ty sobie wyobrażasz samodzielne utrzymywanie się nic nie wiesz o życiu matko boska to trudne nie podołasz ojezujesu

Naprawdę mnie takie gadanie denerwuje. CO ludziom zaszkodzi próbować? Co, jak wyjadą do pracy to już ich matka do domu nie wpuści? Ja nie wiem po co ludzie takie głupoty gadają. Przecież to nie jest gra o życie tylko wyjazd do pracy albo coś.
Na nas też gadali, że jak to do Holandii i ble ble ble. Teraz nam mówią, że dobrze, żebyśmy nie wracali, bo nas nic dobrego w Polsce nie czeka.

A co do mieszkania za granicą. Mnie dziwi myślenie ludzi w kraju, że jak ktoś mieszka poza jego granicami, to się kąpie w kasie i w ogóle jest mega bogaty. Nikt nie bierze pod uwagę tego, że zarabia się w danej walucie (np. € ), ale też w tej walucie płaci się rachunki, składki ubezpieczeniowe, podatki, kupuje jedzenie itd. . Owszem za granicą łatwiej jest coś oszczędzić, bo ceny są dostosowane do zarobków i po opłaceniu wszystkiego i kupieniu jedzenia, można sobie pozwolić na dodatkowe coś, ale to nie znaczy, że jest się od razu Bill'em Gates'em .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 00:18   #4983
Melanchton
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Na nas też gadali, że jak to do Holandii i ble ble ble. Teraz nam mówią, że dobrze, żebyśmy nie wracali, bo nas nic dobrego w Polsce nie czeka.

A co do mieszkania za granicą. Mnie dziwi myślenie ludzi w kraju, że jak ktoś mieszka poza jego granicami, to się kąpie w kasie i w ogóle jest mega bogaty. Nikt nie bierze pod uwagę tego, że zarabia się w danej walucie (np. € ), ale też w tej walucie płaci się rachunki, składki ubezpieczeniowe, podatki, kupuje jedzenie itd. . Owszem za granicą łatwiej jest coś oszczędzić, bo ceny są dostosowane do zarobków i po opłaceniu wszystkiego i kupieniu jedzenia, można sobie pozwolić na dodatkowe coś, ale to nie znaczy, że jest się od razu Bill'em Gates'em .
Weszłam na bloga; jaka Ty jesteś ładna!
Stary 2012-05-30, 00:24   #4984
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
Weszłam na bloga; jaka Ty jesteś ładna!
Dziękuję
Stary 2012-05-30, 00:37   #4985
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
A naprawdę jakiś facet spędza kawalerski w agencji? Bo mam wrażenie, że ten kawalerski obrósł legendą i kobiety się go tak boją, a w 99% to zwykłe spotkanie kumpli przy wódce
W większości przypadków jest tak, jak mówisz Ale wieczory w agencji też się zdarzają. Mój kolega się swego czasu chwalił przed znajomymi, że tak właśnie go spędził. I myślę, że to nie były akurat przechwałki... On miał dość specyficzne podejście do pewnych spraw... A do tego grupę specyficznych kolegów. Ja nie obawiałabym się o wieczór kawalerski mojego aktualnego chłopaka, ponieważ mu ufam i znam jego kumpli, którzy zrobili na mnie dobre wrażenie. Ich wieczór pewnie by się ograniczył do morza wódki i gry w Playstation/karty/karaoke/oglądania meczu.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 01:11   #4986
oh Mandy
Zakorzenienie

Czytałam właśnie wątek o skąpych facetach i tak mi się przypomniały ostatnie sytuacje z moim dobrym kolegą. Z jego inicjatywy się spotykaliśmy, a to na mieście, albo gdzieś na piwo na osiedlu

Za pierwszym razem na mieście, mówi: napiłbym się piwa, ale nie mam kasy, to zapłać kartą
Ja głupia zapłaciłam, bo wstyd mi było odmówić,zresztą pomyślałam, że jak raz postawię komuś piwo, to mi korona z głowy nie spadnie.

Następnym razem zaproponował, że przyjedzie do mnie, tak się składało, że akurat w tym czasie ludzie przyjechali oglądać moje mieszkanie, więc zdecydowaliśmy, że wyjdziemy na osiedle, na jakąś ławkę. Stwierdził, że napiłby się piwa, poza tym jest też głodny i skończyły mu się papierosy. Myślę, ok, pójdziemy do sklepu. Wzięliśmy te browary, on jakiegoś Snikersa, no i przy kasie poprosił o papierosy i do mnie po skasowaniu towarów przez kasjerkę rzucił: Wiesz co, zapłać kartą, bo ja mam tylko 2 zł.
Zatkało mnie... Ale zapłaciłam, a potem żałowałam, że komuś sponsoruję fajki, zwłaszcza, że on pracuje i mieszka z rodzicami.

Teraz się już nie dam namówić na takie płacenie za niego.

I to mnie dziwi - ktoś proponuje wyjście na piwo, a okazuje się, że nie ma pieniędzy? To po co proponuje i liczy na sponsora??? Mnie wystarczyłby sam spacer i wstyd byłoby mi za każdym razem iść bez głupich 10 zł w portfelu.
Stary 2012-05-30, 01:51   #4987
Phoce
Flawless

Cytat:
Napisane przez oh Mandy Pokaż wiadomość
Czytałam właśnie wątek o skąpych facetach i tak mi się przypomniały ostatnie sytuacje z moim dobrym kolegą. Z jego inicjatywy się spotykaliśmy, a to na mieście, albo gdzieś na piwo na osiedlu

Za pierwszym razem na mieście, mówi: napiłbym się piwa, ale nie mam kasy, to zapłać kartą
Ja głupia zapłaciłam, bo wstyd mi było odmówić,zresztą pomyślałam, że jak raz postawię komuś piwo, to mi korona z głowy nie spadnie.

Następnym razem zaproponował, że przyjedzie do mnie, tak się składało, że akurat w tym czasie ludzie przyjechali oglądać moje mieszkanie, więc zdecydowaliśmy, że wyjdziemy na osiedle, na jakąś ławkę. Stwierdził, że napiłby się piwa, poza tym jest też głodny i skończyły mu się papierosy. Myślę, ok, pójdziemy do sklepu. Wzięliśmy te browary, on jakiegoś Snikersa, no i przy kasie poprosił o papierosy i do mnie po skasowaniu towarów przez kasjerkę rzucił: Wiesz co, zapłać kartą, bo ja mam tylko 2 zł.
Zatkało mnie... Ale zapłaciłam, a potem żałowałam, że komuś sponsoruję fajki, zwłaszcza, że on pracuje i mieszka z rodzicami.

Teraz się już nie dam namówić na takie płacenie za niego.

I to mnie dziwi - ktoś proponuje wyjście na piwo, a okazuje się, że nie ma pieniędzy? To po co proponuje i liczy na sponsora??? Mnie wystarczyłby sam spacer i wstyd byłoby mi za każdym razem iść bez głupich 10 zł w portfelu.
i co, ani razu nie zaproponował, że w sumie...mógłby Ci zwrócić tę kasę?
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 01:55   #4988
oh Mandy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Phoce Pokaż wiadomość
i co, ani razu nie zaproponował, że w sumie...mógłby Ci zwrócić tę kasę?
nie juz mi nie chodzi o pieniadze, tylko o bezczelne zachowanie
Stary 2012-05-30, 02:05   #4989
Phoce
Flawless

Cytat:
Napisane przez oh Mandy Pokaż wiadomość
nie juz mi nie chodzi o pieniadze, tylko o bezczelne zachowanie
yyy....żal.
Mnie też czasem zdarza się sytuacja, gdy nie mam gotówki, znajoma płaci, ale wtedy idziemy do pierwszego lepszego bankomatu i jej oddaję lub stawiam piwo, a ten...
dziwni są ludzie
Stary 2012-05-30, 02:06   #4990
oh Mandy
Zakorzenienie

Cytat:
yyy....żal.
Mnie też czasem zdarza się sytuacja, gdy nie mam gotówki, znajoma płaci, ale wtedy idziemy do pierwszego lepszego bankomatu i jej oddaję lub stawiam piwo, a ten...
dziwni są ludzie
Jasne, każdemu może zdarzyć się brak kasy
Stary 2012-05-30, 06:13   #4991
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Jakby mój mąż miał mieć streaptizerkę na kawalerskim, to by mnie to nie obeszło, bo go znam i by tylko popatrzył i mi potem poopowiadał.
No i spoko Mnie jednak by nie pasowało nawet samo patrzenie.

Cytat:
Co do przechodzenia przez pasy w naszym pięknym kraju... większość sygnalizacji jest ustawiona dla strusi pędziwiatrów niestety. Są różni ludzie, jedne panie (starsze) mogą być na tyle schorowane, żeby iść, jak żółwik, do tego dochodzą toczące się kobitki w ciąży (na szczęście mnie nie dopadło tępo słonia, ale już małego hipopotamka, to tak), tudzież właśnie kobitki z małymi dziećmi, które chcą samodzielnie pokonać pasy, bo to dla nich coś "dorosłego". W przypadku szybkich zmian świateł, to jest jakaś masakra, do tego dochodzi "kultura" kierowców, którzy najchętniej by wszystkich pozabijali, bo dla nich czekanie pół sekundy dłużej jest równoznaczne z końcem świata . W NL jakoś kierowca może się zatrzymać i przepuścić JEDNEGO pieszego i nawet się czasem uśmiechnąć. Bez wyzwisk i trąbienia.
Oj tak, w niektórych miejscach sygnalizacja świetlna to koszmar. Nie wiem jak osoba starsza czy osoba ze złamaną nogą miałaby sobie w niektórych miejscach poradzić, skoro sama muszę tam niekiedy podbiegać

Edytowane przez Chatul
Czas edycji: 2012-05-30 o 06:20
Chatul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 10:32   #4992
megamag
BAN stały

Cytat:
To prawda, jeśli idzie o pieniądze to wiele osób mam wrażenie liczy po cenach, jakie są w ich miejscu zamieszkania. I jak ktoś w przeliczeniu na nasze zarabia 4 tys. to już dla nich krezus. Ale to nie tylko z wyjazdami za granicę tak jest. Jak jadę na moją wieś rodzinną to też czasem od koleżanki usłyszę, no jak to ciebie nie stać, przecież tyle zarabiasz. No dużo, akurat żeby zapłacić czynsz, rachunki, za studia i stołować się w Lidlu.

Jak czytałam wasza dyskusję poczułam się debilem. Nie znam się na rozmiarach staników, dla mnie jest A, B, C i D. Wiem, że noszę B.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 11:02   #4993
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
To prawda, jeśli idzie o pieniądze to wiele osób mam wrażenie liczy po cenach, jakie są w ich miejscu zamieszkania. I jak ktoś w przeliczeniu na nasze zarabia 4 tys. to już dla nich krezus. Ale to nie tylko z wyjazdami za granicę tak jest. Jak jadę na moją wieś rodzinną to też czasem od koleżanki usłyszę, no jak to ciebie nie stać, przecież tyle zarabiasz. No dużo, akurat żeby zapłacić czynsz, rachunki, za studia i stołować się w Lidlu.

Jak czytałam wasza dyskusję poczułam się debilem. Nie znam się na rozmiarach staników, dla mnie jest A, B, C i D. Wiem, że noszę B.
My też stołujemy się w Lidlu, bo najtaniej . Poza tym mamy tam sprawdzone produkty, no i bez sensu przepłacać gdzie indziej. Za oszczędzoną kasę można kupić co innego.
Stary 2012-05-30, 11:07   #4994
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
Rozmiar stanika to nie tylko rozmiar miseczki (większy niż A-D ), ale co najważniejsze rozmiar obwodu (wybór większy niż 75 ). Ja zawsze nosiłam nieśmiertelne 75C, byłam pewna, że nie są złe. Poszłam do odpowiedniego sklepu i co się okazało - mój rozmiar to 60E! Nosiłam o 15 cm za szeroki obwód. Teraz wreszcie wiem, co to naprawdę dobrany stanik. Polecam każdemu, bo już nigdy przenigdy nie kupię stanika w rozmiarze C
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 11:22   #4995
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Rozmiar stanika to nie tylko rozmiar miseczki (większy niż A-D ), ale co najważniejsze rozmiar obwodu (wybór większy niż 75 ). Ja zawsze nosiłam nieśmiertelne 75C, byłam pewna, że nie są złe. Poszłam do odpowiedniego sklepu i co się okazało - mój rozmiar to 60E! Nosiłam o 15 cm za szeroki obwód. Teraz wreszcie wiem, co to naprawdę dobrany stanik. Polecam każdemu, bo już nigdy przenigdy nie kupię stanika w rozmiarze C
Kiedyś też sobie sprawię porządnie dobrany stanik. Póki co moje piersi ulegają ciągłym przemianom .
Stary 2012-05-30, 11:36   #4996
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Dziwi mnie takie głupie gadanie;
nie nie uda ci się w ogóle nie wyprowadzaj się od rodziców nigdy nie znajdziesz pracy wylądujesz pod mostem...

Tak najlepiej całe życie siedzieć u rodziców nie ważne jak tragicznie tam jest. I w ogóle zachowywanie się jakby to było wynalezienie leku na raka.

Przerabialiśmy dokładnie to samo, najwięcej to płakała mama mojego faceta; łolaboga umrzecie z głodu matko bosko stracisz pracę złamiesz rękę niebo spadnie ci na głowę co się stanie co się stanie co to będzie jezusiemalusieńki nie rób tego.

I po kiego wafla ta histeria. Naturalna kolej rzeczy. A ci którym się nie udało ciągle podcinają skrzydła innym...

eeeeej, no właśnie.
aktualnie jestem tuż przed przeprowadzką do swojego 'studenckiego' miasta. nie mam dziesięciu lat wiem z czym to się je, dlatego już znalazłam pracę. Kokosów nie będzie, ale tragedii też nie ma, poza tym nie będę mieszkała sama, a z partnerem. Mieszkanie już znalezione, wynajęte, wszystko cacy. Ale co się w domu dzieje..
nie dasz sobie rady! ty nie wiesz co to życie, nie wiesz ile wszystko kosztuje! wrócisz do domu na kolanach! nie poradzisz sobie! głupi pomysł! będziesz głodowała! . Cholera, tak jak strasznie chciałam się wyprowadzić, tak teraz zaczynają mnie ogarniać wątpliwości przez takie gadanie

Do tematu: ostatnio dziwi mnie znajomy, którego misją życiową stało się chyba dołowanie mnie w każdej możliwej kwestii . Znalazłaś pracę? Pewnie i tak będzie straszna. Jutro masz kolosa? A co będzie jak nie zdasz? Uczysz się? Teraz mówisz, że umiesz, a możesz ulać Już z nim nie gadam :P
Stary 2012-05-30, 11:41   #4997
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Kiedyś też sobie sprawię porządnie dobrany stanik. Póki co moje piersi ulegają ciągłym przemianom .
Ja poszłam do brafitterki w wieku 21 lat i z jednej strony cieszę się, że dość wcześnie, a z drugiej żałuję, że nie było czegoś takiego w moim mieście, gdy zaczynałam nosić stanik. To, co przez kilka lat noszenia uczyniły ze mną bazarowe staniki było straszne, a zobaczyłam to dopiero mając porządny stanik - buły pod pachami, na plecach (a jestem szczupła), rozlazłe piersi... Moja sylwetka poprawiła się 100% tylko dzięki stanikowi. Źle dobrany stanik powodował też u mnie bóle pleców! Zawsze na nie narzekałam, ciężko było mi wystać, a dzięki dobrze dobranemu te bóle zniknęły. A jak jeszcze usłyszałam, że źle dobrany stanik może skutkować rakiem piersi, to już wiedziałam na pewno, że do bazarowych nie wrócę.

A, no i miałam też śliczne staniczki z sieciówek, z Triumpha też. To taki sam badziew jak te z bazaru.

Edytowane przez invisible_01
Czas edycji: 2012-05-30 o 11:43
Stary 2012-05-30, 11:58   #4998
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
Do tematu: ostatnio dziwi mnie znajomy, którego misją życiową stało się chyba dołowanie mnie w każdej możliwej kwestii . Znalazłaś pracę? Pewnie i tak będzie straszna. Jutro masz kolosa? A co będzie jak nie zdasz? Uczysz się? Teraz mówisz, że umiesz, a możesz ulać Już z nim nie gadam :P
To są ludzie, którzy poprawiają sobie samoocenę kosztem innych. Ze mnie się śmieje jeden gbur ze studiów, że pracuję za marne grosze, a on za 2 tys. No spoko, ale ja robię coś, co jest związane idealnie z kierunkiem studiów, pracuję w zawodzie, a on pracuje w jakiejś fabryce. No ale samoocenke sobie podnosi

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 12:08   #4999
Phoce
Flawless

Cytat:
A, no i miałam też śliczne staniczki z sieciówek, z Triumpha też. To taki sam badziew jak te z bazaru.
Niestety muszę się zgodzić. Triumph rzekomo ma lepszą bieliznę, ale moje piersi i tak potrafią zrobić z nich bardzo szybko szmaty...
Stary 2012-05-30, 12:11   #5000
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Ja poszłam do brafitterki w wieku 21 lat i z jednej strony cieszę się, że dość wcześnie, a z drugiej żałuję, że nie było czegoś takiego w moim mieście, gdy zaczynałam nosić stanik. To, co przez kilka lat noszenia uczyniły ze mną bazarowe staniki było straszne, a zobaczyłam to dopiero mając porządny stanik - buły pod pachami, na plecach (a jestem szczupła), rozlazłe piersi... Moja sylwetka poprawiła się 100% tylko dzięki stanikowi. Źle dobrany stanik powodował też u mnie bóle pleców! Zawsze na nie narzekałam, ciężko było mi wystać, a dzięki dobrze dobranemu te bóle zniknęły. A jak jeszcze usłyszałam, że źle dobrany stanik może skutkować rakiem piersi, to już wiedziałam na pewno, że do bazarowych nie wrócę.

Ile kosztuje taka wizyta? Przerazilas mnie bo ja chyba też mam buly pod pachami

Sent from my SK17i using Tapatalk
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 12:14   #5001
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
To są ludzie, którzy poprawiają sobie samoocenę kosztem innych. Ze mnie się śmieje jeden gbur ze studiów, że pracuję za marne grosze, a on za 2 tys. No spoko, ale ja robię coś, co jest związane idealnie z kierunkiem studiów, pracuję w zawodzie, a on pracuje w jakiejś fabryce. No ale samoocenke sobie podnosi
Myślę, że masz rację. To jest człowiek z bardzo wysokim mniemaniem o sobie. Z tym, że jeśli chodzi o pracę, to on nigdy nigdzie nie pracował, ja natomiast owszem. Pracowałam. I wiem jakie są stawki proponowane na rynku, zatem doceniam to co mam. On nie pracując nigdzie nigdy wie na ten temat oczywiście najwięcej

p.s. hasacz ♥
Stary 2012-05-30, 12:14   #5002
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
U nas to się mówi w takich wypadkach: "jakie to polskie" (bez urazy oczywiście). Nie rozumiem takiego dołowania. Z resztą mam wrażenie, że obcinanie kreatywności ludziom zaczyna się już na poziomie edukacji, bo przecież nie można mieć zdania innego, niż nauczyciel. Stąd idzie taka niska samoocena i brak wiary we własne siły. Olejcie to, co inni gadają. Ja jeszcze walczę w swojej głowie z myślami "nie uda mi się". Ale skąd mam wiedzieć, czy się uda, czy nie, skoro nie spróbuję? To, że ktoś doświadczy słabych zarobków, nie takich, jakich by się chciało, warunków mieszkaniowych itd. to wg mnie to tylko umacnia. My dzięki usamodzielnieniu się, nauczyliśmy, jak gospodarować pieniędzmi, co zrobić, żeby nie chodzić głodnym, a móc sobie kupić coś fajnego, albo gdzieś pójść. Zaraz będziemy mieć dziecko, ale nie panikujemy, bo nauczyliśmy się racjonalnego gospodarowania gotówką.
Stary 2012-05-30, 12:15   #5003
Phoce
Flawless

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość

Pytanie nie do mnie, ale mnie udało się znaleźć brafitterkę, która dobiera odpowiedni biustonosz już w ramach jego ceny. Ostatnio zapłaciłam 180zł, ale mój biust już mnie za niego kocha
Stary 2012-05-30, 12:16   #5004
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Wizyta nic nie kosztuje, to są normalne sklepy, za poradę nie płacisz absolutnie nic i nie ma obowiązku na nic się zdecydować. Pani brafitterka Ci pomaga, płacisz dopiero za biustonosz, jeśli na jakiś się zdecydujesz. Ja za każdy dałam ok. 100 zł, ale da się znaleźć i za 70 czy 80 zł. Zważywszy na to, że są to staniki na lata, nie jest to wielki wydatek.
Stary 2012-05-30, 12:16   #5005
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanie nie do mnie, ale mnie udało się znaleźć brafitterkę, która dobiera odpowiedni biustonosz już w ramach jego ceny. Ostatnio zapłaciłam 180zł, ale mój biust już mnie za niego kocha
Kurde dużo. Powinno być to za darmo dla każdej kobiety eh... No może po wypłacie ukulam

chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 12:17   #5006
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Jak dla mnie, to żadna brafitterka nie powinna brać pieniędzy za poradę, ja nigdy nigdzie się z czymś takim nie spotkałam. Gdyby któraś wymagała za to opłaty, to ja bym stamtąd zwiała. To tak, jakby przymierzając sukienkę płacić za samą poradę, w której się lepiej wygląda.
Stary 2012-05-30, 12:18   #5007
Bananalama
jestę wieszczę

Właśnie moja siostra to podobny gatunek. Powiedziała mi, że mam sobie znaleźć porządną, fizyczną pracę, bo na pisaniu zarabiam za mało.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 12:19   #5008
Phoce
Flawless

Cytat:
Jak dla mnie, to żadna brafitterka nie powinna brać pieniędzy za poradę, ja nigdy nigdzie się z czymś takim nie spotkałam. Gdyby któraś wymagała za to opłaty, to ja bym stamtąd zwiała. To tak, jakby przymierzając sukienkę płacić za samą poradę, w której się lepiej wygląda.
Zgadzam się, ale szukając w necie trochę informacji na ten temat bardzo często natrafiałam na oferowanie doboru np. za 80zł. + cena biustonosza.
Stary 2012-05-30, 12:19   #5009
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz, mnie czeka karmienie piersią itd. Póki co nie planuję kupowania takiego stanika. W tych, które miałam do tej pory, nie robiły mi się żadne dziwne buły, ani nic z tego. Teraz mi znowu piersi rosną, więc prędzej przerzucę się na stanik sportowy, a zaraz na staniki do karmienia. Teraz w upały chodzę w górze od bikini, bo mi tak najwygodniej .
Stary 2012-05-30, 12:23   #5010
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Wiesz, mnie czeka karmienie piersią itd. Póki co nie planuję kupowania takiego stanika.
Przeczytaj: http://www.rodzice.pl/niemowle/karmi...acej-mamy.html.
Cytat:
Dobry stanik ma też znaczenie dla samego procesu karmienia. Jeśli będzie niewygodny czy za ciasny, nie tylko utrudni podawanie dziecku piersi, ale również może powodować zastoje pokarmu, a w konsekwencji stan zapalny.
i: http://abcrakpiersi.pl/pytania/jaki-...any-biustonosz
Cytat:
Na pewno noszenie odpowiednio dobranego stanika ma znaczenie u kobiet karmiących piersią. Ucisk generowany przez biustonosz może powodować zastój pokarmu w piersiach, a to stanowi łatwą drogę do zapalenia piersi, a nawet tworzenia się ropni.
Nikogo nie chcę straszyć, ale według mnie odkładanie tego to błąd, bo można na własne życzenie sobie zaszkodzić.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości