|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Youyou u mnie to w sumie zależy od drzemki po południowej, nie raz naje się samą bułką choć zazwyczaj wtedy domaga się więcej przy zasypianiu 240ml to za mało, natomiast to też zależne jest czy jest czymś zajęta jak jest an spacerze to zapomina że jest głodna wystarczy jej biszkopt czy chrupki bądź bułka ale jak się nudzi to by jadła
no i Ja ostatnio robię tak, żę jak na śniadanie nie ma kaszki to daję ją o tej 17stej właśnie a w między czasie i tak zje bułkę bo zazwyczaj ktoś je kolacje i ona oczywiście też musi.Dziękuje za przepis. Dajesz cukru do owsianki bo ona generalnie dobra nie jest sama choć jak dajesz cynamoni jabłko to ma jakiś smak :P
|
|
|
|
#1742 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Marina, Żaneta, ten odplamiacz to dr. beckmann - do plam z owoców i warzyw.
Taki http://drogeria.magadam.pl/product.p...product=935,ja kupiłam w realu.
|
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki Oliweczko! auchan nie ma w mielcu. Mam tyle białych bodziaków uwalonych jedzeniem, które się nie sprało, że szok.
reala też nie mamy.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
mnie też wkurzaja plamy!
|
|
|
|
#1745 |
|
Rozeznanie
|
Ah Marzenka zapragnęłam być nad morzem!!! Cudowne zdjęcia, śliczną rodzinkę tworzycie
jak nuna na plaży dawała rade?Shira ja oprócz tortu na roczek planuje sernik z brzoskwiniami i w ramach łakoci deser lodowy taki w wafelku, śmietana itp. Dziś doszłam do wniosku, że nie będę się nadwyrężać na tę impreze roczkową, tymbardziej, że tż zjedzie tuż przed samymi urodzinami więc sama za wiele nie dam rady przygotować. kajool a możesz zdradzić jak robiliście ten krem z pomidorów?Też myślałam o jakiejś zupie krem, myslałam o brokułowym ale może pomidorowy zrobię. Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-05-30 o 13:30 |
|
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ide ratowac...kinga wczoraj odkryła zabawę w klaskanie i klaska ile wlezie, nawet na stojaco 9co sie konczy klapnieciem na tyłek)
|
|
|
|
|
#1747 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ODPLAMIACZ dla wszystkich zainteresowanych rekomendacja brumka![]() http://www.goldmax.pl/dr-beckmann-od...l-p-11603.html |
|
|
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie... a my często o tej 17 jesteśmy daleko poza domem i wtedy Lila podjada jakąś bułkę, banana, flipsy itd. A potem na kolację zje coś z Filipem + mleko na noc. Do owsianki nie daję cukru, bo mleko modyfikowane daje nawet słodki smak (i płatki kukurydziane) + jabłko z cynamonem ![]() a z bananem to już w ogóle słodkie jest. Zresztą rano Lila jest tak głodna (ostatni posiłek o 20) to jej bez różnicy
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-05-30 o 13:33 |
|
|
|
|
#1749 |
|
Rozeznanie
|
marzena_s Piekne zdjecia!Aż poczułam bryze we włosach! Hania cudna
|
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
wasze dzieci jedza jak dorosli
moja nie jada ani bulki calej, ani wedliny, ani platkow, ani mleka, nawet MM! czesciowo dlatego ze zebow nie ma, nie umie sobie odgryzc bulki nawet suchej. mleka nie daje bo na dzien dzisiejszy zaznajamiamy sie z jogurtami. idzie dobrze. juz 3 dni daje po ok. 50ml jogurta i nic nie uczula. jutro zobacze twarozek, dodam do deserku i zobaczymy. byc moze od poniedzialku bedzie jadla zlobkowe jedzenie to i mleko sie znajdzie. musze pogadac z kierowniczka.
|
|
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nabrałam ochoty na te pieluszki babydream i wogóle na różne promocje z rosa- chyba P. będzie zmuszony dzisiaj później pójść do warsztatu
|
|
|
|
|
#1752 |
|
Wtajemniczenie
|
witam ło matko ile naskrobałyscie
idę nadrobic aha przeczytałam ostatnia strone tyle o ile i ten odplamiacz tez jest w rossie |
|
|
|
#1753 |
|
Rozeznanie
|
Shira u nas na pewno orzechowiec bo zawsze szybko znika
![]() zawsze orbie z tego przepisuhttp://margarytka.blogspot.com/2011/03/orzechowiec-czyli-pyszne-ciasto-z.html Kajool,brumek super ten przepis na chlebek!Idealny na grillowanie zamykacie szczelnie ta folie aluminiowa?
|
|
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo włansie górna jedynka się wyżyna ![]() i daje radę ugryźć bułkę, przeżuć mięso czy wędlinę. Robię jej takie mini kanapki, kroję na małe kwadraciki i sobie to sama pakuje do dzioba. Jogurty jemy te najzwyklejsze, "dorosłe". Raz kupiłam te dzieciowe, ale 10zł za 4 jogurciki to przesada..
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-05-30 o 13:40 |
|
|
|
|
#1755 |
|
Rozeznanie
|
oliweczka tak na Tesco
![]() znowu weszłam na chwile i siedze...siedze.Wyłączam lapka bo nic nie zrobie-pa! |
|
|
|
#1756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No, dokladnie-masakra Zaraz zmykam. Do jutra moje drogie Panie |
|
|
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
Shira może nie n roczek ale np na niedzielę?
http://www.jakpomasle.pl/kuchnia/jog...przekladaniec/ Robiłam w poniedziałek, tylko zamiast malin dłm mrożonych truskawek. Pyszny jest
|
|
|
|
#1758 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeżuuuu a Wy cały dzień o jedzeniu! a ja bym jadła i jadła. Głodna przez Was jestem
. Właśnie robię bigosik z młodej kapusty
|
|
#1759 |
|
Rozeznanie
|
aaa chrzanić fisher price - MULA rządzi
![]() ![]() Przyszła kolejka, Ala jest wniebowzięta. służy jako pchacz, ciężarek do podnoszenia, można się na niej wspinać ale i fajnie grzechoce gdy sie nią trzęsie Moje dziecko mogłoby być testerem wytrzymałości zabawek Ale jest sukces bo naprawdę podoba się jej a ja moge wypić w spokoju kawkę |
|
|
|
#1760 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!
Podczytuje, ale tak z doskoku. Remont zakończony, ale TŻ ma jeszcze ten tydzień wolny, więc wykorzystujemy urlop i objeżdżamy sobie z D, tu i tam. Wczoraj byliśmy w Gdyni, pogoda jednak nie dopisała, ale i tak mile dzień spędziliśmy. Skończyło się zakupowo i kupiłam sobie sukienkę ![]() Wklejam Wam zdjęcia po remoncie, ale nie mamy jeszcze nowych mebli (w piatek przyjadą), więc nie ma jeszcze efektu końcowego. No i rolet jeszcze nie mamy. Chcemy kupić te "dzień i noc", ma któraś? Na rzeczy do prasowania na kanapie nie zwracajcie uwagi ![]() Patik jak bardzo się cieszę, że jesteście już w domku i jest dobrze.
|
#1761 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mnie ubawiłaś ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Gratuluję zakończenia remontu 0 dobra robota. Mieszkanko na przytulne wygląda Lubię tkie ściany, jak ta z telewizorem Cytat:
![]() Cytat:
Plan był taki, że zaczynamy na przełomie lipca i sierpnia. Teraz już 2 lekarzy mi mówiło, żeby odczekać jesczze: gin ze względu na to, że karmię i właśnie to obciążenie, a neurolożka - żeby na spokojnie porobić te badania głowy Na szczęście to jeszcze 2-3 miesiące czasu do namysłu
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1763 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pampersy: 23 szt. po 28 zł z hakiem a babydream: 22 szt po ok 22-23 zł. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Super 3. Piękne, piękne, piękne Hania chyba została fanką piasku, co? ![]() A to zdjęcie w chusteczce, jak patrzy w obiektyw i gryzie paluszek, to na okładkę!!! Dziecko idealne na nim jest I cudny ten napis o koniu ![]() Na pewno w auchan i carrefourze. Cytat:
Cytat:
|
|
#1764 | |
|
Zadomowienie
|
marzena ale fajnie
Cytat:
![]() a sterty nie widzę, może dlatego że jest mniejsza niż moja ![]() kawaler w samochodzie i domku przeszczęśliwy pytałaś o rolety noc/dzień, my mamy w oknach dachowych, jak się je zaciągnie to na prawde jest ciemno ze oko wykol brumek, czy nasi synowie mają jakiś kontakt i konsultują zabawy? ![]() dziś Dawid wspinał się na półkę pod ławą, brzmi znajomo? ale mu zamurowałam wejście, półka jest ze szkła, nie wiem czy bezpiecznego byłam w lumku, cena za kg 65zl no ale wyszłam z body bez rękawków i ze spodenkami bawełnianymi w rozmiarze 0-3 świetne jako krótkie szorty, zapłaciłam całe 4zl, dobrze że to lekkie byłokurka do korka w zlewie nie naprawiłam, chyba trzeba to od dołu odkręcić, nie mam narzędzi bo już bym tam zajrzała
|
|
#1765 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Brawa dla Hani ![]() 3. Fotki przepiękne - podoba mi się ta obróbka, kolorystyka... Miodzio ![]() Cytat:
![]() Cytat:
co prawda bułki je, paluszki, chrupki itp. ale jesteśmy dopiero na etapie słoiczków po 6.miesiącu (tzn. dopiero je wprowadzam ) bo jeszcze niedawno jadła tylko gładkie papki. Jajecznica, wędliny, twarożki - nawet nie miała tego w ustach. Muszę coś z tym zrobić w końcu ![]() No, ich cena to jakaś masakra ![]() Cytat:
Tzn. Maja musi ![]() Cytat:
Mój tż zabiłby za taką ścianę w salonie. To jest ten mur celtycki, czy jak to się nazywa? Strasznie chciałby mieć takie coś właśnie za tv |
|||||
|
|
|
#1766 |
|
Zadomowienie
|
i to mi umknęło! z postu shiry
shira, co ty robiłaś dokładnie???? kilka razy to czytałam, w tym fragment "co by było gówno i ładnie..."
|
#1767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może zbyt szczegółowe pytania zadaję skoro polecasz to myślę, że spróbuję bo przebranie Mai teraz graniczy z cudem. Tylko chyba musimy jeszcze trochę poczekać bo ona dopiero waży coś ok. 8300 g i nie wiem czy nie będą za duże na nią jeszcze
|
|
|
|
|
#1768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
twarożki jogurty etc w słoikach deserkowaych hipp i bobovita jedliśmy podczas jednej z wizyt znajomych dostaliśmy jogurciki nestle, zjedzone ze smakiem, wanilią pachniało obłędnie sama tego nie kupuję
|
|
#1769 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kolina ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też klikam no głuuuuuuuuupie to, a klikam
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

no i Ja ostatnio robię tak, żę jak na śniadanie nie ma kaszki to daję ją o tej 17stej właśnie a w między czasie i tak zje bułkę bo zazwyczaj ktoś je kolacje i ona oczywiście też musi.Dziękuje za przepis. Dajesz cukru do owsianki bo ona generalnie dobra nie jest sama choć jak dajesz cynamoni jabłko to ma jakiś smak :P

właśnie go dopadłam, ale nie ruszam bo zafascynowany jest.

Ale mnie ubawiłaś
Plan był taki, że zaczynamy na przełomie lipca i sierpnia. Teraz już 2 lekarzy mi mówiło, żeby odczekać jesczze: gin ze względu na to, że karmię i właśnie to obciążenie, a neurolożka - żeby na spokojnie porobić te badania głowy 
)