|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI
|
#572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale raczej z glupoty twojej tesciowej niz z sytuacji ... ja mam w mame w domu, sama niestety ostatnio sie pochorowala, ale i tak wyrecza mnie w wiekszosci rzeczy i stara sie mnie oszczedzac jak tylko moze...a z tz..to jest masakra... boje sie, ze bede mu robila mega wyrzuty jak urodzi sie niunia a jego nie bedzie calymi dniami, ale wiem, ze robi to dla nas... i wcale nie jest mu latwo siedziec calymi dniami poza domem...Ty lez kochana i wypoczywaj juz blizej niz dalej swoja droga ciekawa jestem kiedy nastapia pierwsze narodziny ![]() musze sobie wpisac w komorke nr tel jednej z was co by w razie czego dac znac![]() wlasnie zjadlam 5 pierogow z mieskiem i ka[usta a po 15 min ppilam koktajlem kwaskowym z truskawek hehe
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
|
#573 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za ciepłe przywitanie
Dzisiaj już powoli doszłam do siebie, udało mi się przespać całą noc. Bo w szpitalu to było niemożliwe. Wyobraźcie sobie że 25.05 o 23:30 przyjechała dziewczyna na porodówke, a 26.05 00.25 na świecie była już jej córcia ,urodziła błyskawicznie. I nie krzyczała. Słychać było tylko położne,które ją dopingowały "dawaj,dawaj.silna z ciebie kobieta,jeszcze troche " itd. Ale następna dziewczyna,która rodziła jakoś po 6 rano krzyczała strasznie. Tak przeraźliwie -rodziła 8 godzin. Moja położna(ta którą sobie opłacam do porodu) spisała się na medal. Tzn wiecie,nie spodziewałam się że ona będzie się mną tak zajmowała,bo przecież ja jej za to nie płace. A ona, głaskała mnie,pocieszała, była przy mnie przez większość czasu. W moczu wyszły mi bakterie, no i moje CRP jest wysokie bo aż 54.3 . Mam brać furagin 3x2 tabl. No i za tydzień iść na wyniki, zbadać CRP.Mam nadzieje,że zmaleje . Szyjka w czwartek byla długa i zamknięta, a w piątek wieczorem już krótka .Na USG ,wyszło że brzuszek małego jest o 1,5 tygodnia mniejszy,a ginekolog powiedział że taki już jego urok . Łożysko III stopień, występują pojedyncze zwapnienia. Przepływy pępowinowe prawidłowe.Zastrzyk na szybsze rozwinięcie się płucek dostałam ,także powiedzieli że mogę rodzić w 37 t.c. . Chociaż ja to wole w 38-39 t.c.
|
#574 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() miłego popołudnia Cytat:
![]() Cytat:
![]() a tych przypadłości szczerze współczuje Kochana Cytat:
![]() lepiej późno niż wcale ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
bakterie wytępisz furaginem, tylko ta szyjka niepokoi, ale wierze, ze bedzie dobrze Babcia kupiła mi Album Dziecka a ja już kombinowałam, kto mógłby mi taki znaleźć, kupić i przysłać ![]() wyczytała w moich myślach
|
||||||||
|
|
|
#575 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja teściowa dopiero od roku przestała się przestawiać dzwoniąc pełnym imieniem i nazwiskiem, jakby do obcej osoby dzwoniła, a teść tak robi nadal ja mu odpowiadam "cześć tato" Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U nas na odwrót- mąż do moich rodziców mówi pan i pani:-/
"When you’re in my arms The world makes sense There is no pretence And you’re crying When you’re by my side There is no defence I forget to sense I’m dying" Edytowane przez KarolinaPW Czas edycji: 2012-05-30 o 15:10 |
|||||
|
|
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzuewczyny ale ja durna jestem. Zanim zajarzyłam ze mialamw robocie robic to zdarzyłam ziemniaki utrzec na tarce
|
|
#577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie, że ta położna okazała się pomocną i ludzką osobą
|
|
|
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
ale milam dobrego kurczaka na obiad
byłam dzis u mojej pani stomatolog, kochana jest, mowil ze doklei mi ten ząb
|
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
Blue o matko, to się teściowa popisała
![]() Tobie bardzo współczuje przeżyć ![]() ja jak jestem u moich teściów to czuję się czasem jak ułomna, teściowa wie, że powinnam leżeć jak najwięcej i by mnie najchętniej we wszystkim wyręczała, nawet picie pod nos podstawiała A mój małż do mojego taty mówi po imieniu Za to do mojej mamy już mówi normalnie "mamo" Ciastek Ty to udana jesteś
|
#580 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Też zrobię dziś placki
Cytat:
Doczłapałam się do warzywniaka (a mam naprawdę blisko) i mam ziemniaczki na placki i truskawki właśnie! Już udało mi się kupić za 5,50zł ![]() asia665, wszystko w sumie fajnie Cytat:
![]() Ad2. Wymiata ![]() Ad3. Fajna babcia! Cytat:
Moja mama zaproponowała, żeby mówił do niej 'mamo', no i babci i dziadek tak samo sobie życzyli , żeby nie mówić do nich "pani', 'pan'. U nich to inna bajka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja też wie, że powinnam głównie leżeć. Powtarzamy jej to, ale ona jakby nie rozumiała co się mówi. Nawet jak leżałam w szpitalu. No i fajnie, że Twoja się tak opiekuje! Po imieniu też może być - dla mnie to lepiej niż 'pan'! |
|||||
|
|
|
#581 |
|
Wtajemniczenie
|
A możliwe,że to przez te bakterie miałam takie wysokie CRP?
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze se paluchy pozdzierałam
a zeby było mało, to nie doprawiłam ich dobrze
|
#583 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Witamy w 33 tygodniu Chciałam zajrzeć wcześniej, ale net mi nie działał od rana ![]() Za to posprzątałam, ugotowałam obiad, wyprałam niebieskie ubranka Leosia i teraz odpoczynek ![]() Cytat:
Trzymam mocno za Was kciukiCytat:
Cytat:
Kupiłam 1 opakowanie (5 sztuk) W razie czego poproszę męża, zeby dokupił.
|
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Aga a rozmawiałaś ze swoim ginem o tym podejrzeniu Twoim że część czopu się oderwała? Chyba to jednak nie był czop?
Cytat:
Furagin jest skuteczny. A brałam 3x1.CRP faktycznie wysokie ale to pewnie przez drogi moczowe? Z ta szyjką to przedziwnie, dlaczego tak szybko to się zmienia? ![]() Brzuszki to u każdego prawie mniejsze, bardzo to częste, nie przejmuj się. A łożysko? Trzeba bedzie monitorować jego funkcjonowanie czy nie? ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- to chyba jedyne logiczne wytłumaczenie, jest to możliwe chyba ja ostatnio miałam CRP poniżej 0,4 chyba, ale jak miałam zapalenie to niestety CRP nie robiłam |
|
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny Czy Wy wszystkie kupujecie nowe lozeczka??????
ja wlasnie sie dowiuedzialam ze moge dostac uzywane. I niewiem wlasnie czy kupic nowe czy przyjąc te a zainwestowac w reszte czyli posciel i baldachim itp ?
|
#586 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ale i nic takiego już się nie powtórzyło, więc nawet gdyby to był czop, to jakaś malutka część i reszta nadal dobrze się trzyma, więc chyba nie ma sensu tym się przejmowaćCytat:
Ale porządne, solidne, z litego drewna.Obejrzyj to łóżeczko używane i wtedy zdecyduj, jeśli jest drewniane, nie zniszczone, nie lata rama na wszystkie strony to bierz
|
|
#587 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#588 | |
|
Zakorzenienie
|
Asiu na tym etapie to chyba takie łożysko to nic strasznego.
Ja na USG 2 tyg temu miałam łożysko II stopnia dojrzałości takie info znalazłam Cytat:
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-05-30 o 16:09 |
|
|
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiscie
|
|
|
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oglądne je ale chyba materaC kupic nowy? czy zalezy jaki to? z czego wiem te lozeczko niby w stanie ok nie zniszczone ani lozko ani materac, tylko niewiem jaki materacyk tam jest
|
|
#591 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zawsze chętnie Cię pocieszymy Cytat:
Cytat:
![]() Ad2. Ooo ciekawe. Ja jeszcze rożka nie wyprałam nawet... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale jesteś zdolna!
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
materac bym chyba mimo wszystko kupiła nowy
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
W koncu zebrałam się aby zrobić porządek w naszych dokumentach
od dłuższego czasu się zbierałam i udało się
|
#594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zwariuje
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
za niedługo bedzie tz
|
#596 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo może z szyjką wcale nie jest tak źle Nie cierpię państwowej służby zdrowia![]() Cytat:
![]() Cytat:
za zakupyCytat:
|
|
#597 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie kupuje łyżeczka, będe mieć takie 20 letnie drewniane z funkcja bujania, materac kupuje nowy
|
|
|
|
#598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, ze w sytuacji, gdy wskazaniem są problemy neurologiczne (jak u Prince) czy ortopedyczne (jak u mnie) lepiej cc zrobić zanim zacznie się akcja porodowa, bo jak zaczną się skurcze i dziecko będzie w kanale, to możesz się coś stać albo matce albo dziecku. Ortopeda powiedział mi, ze w czasie porodu naturalnego miednica wygina się w przód i w tył i przy skrzywieniu, jakie u mnie podejrzewa, dziecku mogłaby się stać krzywda.Jutro mam wizytę, to będę rozmawiać z gin, ale na 99 % będziemy wyznaczać termin cc przed tym z OM Gratki Kochana Fajniutkie
|
|
#599 |
|
Rozeznanie
|
hej,
rozpakowałam wózek z foli i cuchnie niemiłosiernie zwłaszcza koła, wyniosłam na balkon, niech się wietrzy... mam pytanie: czy do becikowego bierze się zaświadczenie od lekarza na ostatniej wizycie czy muszę iść po porodzie? Paula23ja chodziłam na wizyty co m-c , teraz dopiero kazała mi przyjść najpóźniej za 3 tyg, bo od 20 czerwca jej nie ma. Więc idę po 2 tyg czyli 13 VI. |
|
|
|
#600 |
|
Wtajemniczenie
|
a to nie jest tak że termin planowego CC ustala się na dwa tygodnie przed terminem porodu właśnie po to żeby było PRZED rozpoczęciem akcji porodowej?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.

Nie czuję się dobrze, ale też robię absolutne minimum. W razie czego zawsze mogę po kogoś zadzwonić, kto zrobi mi zakupy, czy coś - tż jest dopiero ok. 19 w domu - sama tego doświadczasz. Jednak cieszę się, że już tydzień ciąży robi się coraz bezpieczniejszy dla maluszka, a to dla mnie najważniejsze. Boli, niech boli, byle się nic złego nie działo w związku z tym! Nie mogę posprzątać, wyjść sama -trudno. Leżę grzecznie i daję schronienie mojej córeczce
ale raczej z glupoty twojej tesciowej niz z sytuacji
,urodziła błyskawicznie. I nie krzyczała. Słychać było tylko położne,które ją dopingowały "dawaj,dawaj.silna z ciebie kobieta,jeszcze troche " itd. Ale następna dziewczyna,która rodziła jakoś po 6 rano krzyczała strasznie. Tak przeraźliwie
-rodziła 8 godzin.

ja mu odpowiadam "cześć tato"

W związku z tym teraz co tydzień mam być u gina... Za tydzień ma mi zrobić jakieś posiewy i biocenozę. Z zaleceń - mam leżeć plackiem i praktycznie nie chodzić, nie robić nic, ani nie nosić