Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-30, 19:18   #2041
anusia1808
Rozeznanie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
zrób sobie dziś test owulacyjny.
Przy +30 dc teraz miałam owu w 19 dc. Zazwyczaj mam owu ok. 20 dc.
PANI robiłam wczoraj i wyszedł pozytywnie a dziś powtórzyłam i też wyszedł pozytywnie a więc może jednak tak owulka jest chociaż tym testom nie bardzo wierze.

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
ja co jakieś 40 dni przynoszę wieści że pęcherzyki są tylko jakoś nie mogę przynieść tej, że na teście śa II ;/
oczywiście że jest taka możliwość żeby się pomylił, jednak zdarza się to rzadko, nie chcę cię nakręcać;/ pęcherzyk rośnie średnio 2mm na dzień, jak nic nie było 14dc to nie jest możliwe aby pęcherzyk podskoczył ci przez 3 dni do 20mm, jak ja wczoraj miałam te 9-10mm to spokojnie w poniedziałek rano na usg mogę iść, wtedy może będzie gotowy do pęknięcia

dziewczyny nie rezygnować z przytulanek nawet jak coś tam nie wychodzi na usg, testech przeróżnych czy po prostu nie czujecie zbliżającej się owu!!! Wiadomo że czasami organizm lubi płatać figle! Dlatego teraz nawet jak nie mam ochoty to ciągnę męża do łóżka A co jeśli pęcherzyk powera dostanie i szybciej urośnie albo owu obsunie się?? Później można tylko żałować straconego cyklu!
Masz w 100% rację tylko wiesz jak to głupi człowiek napali się na tę owulkę jak na szczerbaty na suchary a tak jak mówisz spontan jest najlepszy

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny, przepraszam ze sie wczoraj nie odezwalam po wizycie, mialam na 18.50 w rejestracji pani powiedziala zeby przyjsc ze 20 min wczesniej ze moze bedzie luka, taaaaaaa opoznienie bylo ponad 40min, weszlam ok 19.30 z tego czekania brzuch mnie bolal, slabo, siku i k...e mi sie zachcialo taaaaaaaak sie balam, wkoncu weszlam do lekarza, spieta jak cholera nawet przy wkladaniu "sprzetu do usg" mnie zabolalo na glos sobie powiedzialam ze sie spielam a lekarz na to "dlaczego, prosze sie rozluznic" to ja na to "ze jak pan dokotor pokaze mi bijace serduszko to sie rozluznie" i pokazal niesamowite i jaka juz duza kropka (ostatnio miala 2,1mm) teraz ma 15mm. Jak wyszlam z gabinetu moj Tz juz wiedzial tzn powiedzial ze wszystko slyszal z gabinetu ;]. Nastepne usg za 4tygodnie rany przeciez ja bede schozowac to kupa czasu .....
Berbie, Amilcia jesli mi gin pozwoli to za 2tyg tez jade nad morze do Gdanska na 3-4 dni na Euro tzn jesli mi gin pozwoli jak nie to moj Tz na mecz a ja na spacer, jutro mam wizyte wiec wszystkiego sie dowiem... a i jeszcze kwestia czy sa jeszcze bilety na pociag bo tylko ten srodek komunikacji nam pozostaje....
Madziu dziekuje za troske
Wspaniałe wieści nam przynosisz super

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
tak jak Pani mówi...nie ma reguły mnie ginek sam powiedział że śluz NIE MUSI iść w parze z owulką!! heh a ja mam od 3-4 dni JB i wyglądam owu a skoku brak ;/
U mnie na śluz nie mam co potrzeć bo nigdy nie jest zgrany z owulką

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
Mamo dlaczego nie mógłby wyskakiwać mi pryszcz na twarzy który oznaczałby że tego i tego dnia mam owu
dzięki za info
To byłby dobry patent

Byłam dziś u gina i powiedziałam o tym wszystkim i zrobił usg po czym stwierdził że całkiem możliwe że jajeczko pękło bo nie ma go tam gdzie ostatnio było a jest jakiś płyn ale o co biega z tym płynem to nie wiem, jednak jakoś sceptycznie podszedł do tematu więc też przystopowałam i dopisał CLO od następnego cyklu gdyby nic nie wyszło w tym cyklu. Tak więc czas pokarze.
Ale jak usiadłam na fotel to było tam na monitorze usg z poprzedniego badania pacjentki ( gin nie zdążył wykasować) a tam takie śliczne maleństwo aż mi się cieplutko na serduszku zrobiło i tak sobie pomyślałam ale cudownie byłoby zobaczyć swoją taką kruszynkę a nie tylko te czarne palmy na usg....

"Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..."
Ugo Foscolo
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 19:26   #2042
fiolusiek
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII

A ja teraz też zaczęłam myśleć o porodzie i mam ochotę uciec
Bo jak mam termin na 14 października to mam się od razu zgłosić w tym dniu do szpitala Bo lekarz mi mówił, że poród będzie na pewno później, bo miałam długie cykle ii dziecko jest młodsze około 3 tyg na usg od OM.
Jak pomyślę, że mam leżeć 3 tyg w szpitalu to..
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 19:42   #2043
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cookie24 Pokaż wiadomość
Przywolana do tablicy jestem , jestem,,, czytam Was na bierzaco... ...

U nie wszystko w porzadeczku, dalej sie rehabilitujemy z Maksiem.... dzis na szczepieniu bylismy, dzielny synek teraz odsypia ... ciekawe jaka noc bedzie... Ostatnim razem w pierwsza dobe spal a na druga sie darl w nieboglosy
I dostalam dzis @ pierwsza od ... prawie roku dziwne uczucie ....
- super, że sie odezwałaś, dzielny Maksik. Karmisz jeszcze piersią?, ja właśnie czekam na @

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość

amilcia- torba nie spakowana, prędzej się nad morze popakujesz niż ja do szpitala

Mamusie- powoli zamierzam pakować torbę i mam kilka pytań:
czy to nie będzie obciach jak zapakuje rzeczy do takiej walizki podróżnej na kółkach
no kochana Zanim wyjadę upewnię się, że walizka przy drzwiach stoi. Ja miałam za każdym razem w szpitalu małą walizeczke na kółkach, bo mi dźwigać nie wolno było a TŻ mnie tylko podrzucał i zostawiał na izbie. Widziałam w szpitalu kobietki z wiekszymi walizkami na kółkach niż moja i nikogo to nie dziwiło.

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
kanapek przecież teraz nie zapakuje- zresztą nie wiem z czym można, ciastka czekoladowe chyba odpadają, zostaje jakiś suchy andrut albo wafle ryżowe- chyba można a za miesiąc się nie zepsują
- kochana - wafle ryżowe nie dadzą Ci energii, dlaczego ciastka odpadają? Można jeść ciastka Są też wafle ryżowe polane czekoladą jeśli jednak upierałabyś się przy nich
Ja po porodzie jadłam schabowego z ziemniakami, TŻ mi przyniósł z baru

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość

Trochę dzisiaj lepiej jest, ale co dzień piję siemę, takie samo, do niczego nie dodaje
- to dobrze, twardzielka jesteś Mam nadzieję, że będzie coraz lepiej.

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Jak pomyślę, że mam leżeć 3 tyg w szpitalu to..
- oby nie Ale jak bedzie trzeba to dasz radę

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 19:45   #2044
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość
PANI robiłam wczoraj i wyszedł pozytywnie a dziś powtórzyłam i też wyszedł pozytywnie a więc może jednak tak owulka jest chociaż tym testom nie bardzo wierze.
a jak z kreską? były takiego samego koloru? moja druga byla jaśniejsza niż testowa i już mam wizję kiepskiego LH
PANDOWAĆ

Cytat:
jednak jakoś sceptycznie podszedł do tematu

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 19:51   #2045
Cookie24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
- super, że sie odezwałaś, dzielny Maksik. Karmisz jeszcze piersią?, ja właśnie czekam na @

Karmie tylko w nocy... o ile Maks nie robi scen, w dzien nie ma szans..prezy sie i pluje Ostatnio zapalenie mnie zlapalo ale przeszlo... mysle , ze niedlugo pokarm zniknie .... i tak jestesmy na Bebik-u Pewnie dlatego @ przyszla juz A Wy jak sie macie ??
Cookie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 19:56   #2046
amilcia
Wtajemniczenie

Zeberko - upewnij się w szpitalu w którym będziesz rodzić co potrzeba Ci do połogu i dla Kasi. W każdym szpitalu sa inne zwyczaje. U mnie np. dawali przeciwbóleowe kobietom, jeden podkład na dzień, majtki zakazane więc podkłady miałam swoje i majtki jednorazowe zakładałam po obchodzie
Dla dziecka trzeba było mieć pampersy i krem na odparzenia. I żadnych kosmetyków więcej, bo panie kąpały w emoilum

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Karmie tylko w nocy... o ile Maks nie robi scen, w dzien nie ma szans..prezy sie i pluje Ostatnio zapalenie mnie zlapalo ale przeszlo... mysle , ze niedlugo pokarm zniknie .... i tak jestesmy na Bebik-u Pewnie dlatego @ przyszla juz A Wy jak sie macie ??
- Darka od 2tygodni nie ciągnie już cyca Pakarmu miałam już tak mało, że nawet nie robiły mi sie piersi pełne, nie musiałam nic ściągać. Darka bawiła się cycem jak smoczkiem i stwierdziłam, że to koniec
Teraz też pije Bebiko.

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
Stary 2012-05-30, 19:56   #2047
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
a jak z kreską? były takiego samego koloru? moja druga byla jaśniejsza niż testowa i już mam wizję kiepskiego LH
PANDOWAĆ
Nie koniecznie!!!! Może być też tak ze za dużo wody/płynów piłaś!! Przestań już głupoty gadać ja też jak robiłam to nigdy testowej nie miałam takiej samej jak kontrolnej....sama widziałas!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 20:00   #2048
fiolusiek
Zakorzenienie

pani22ka a Ty chodziłaś na monitorowanie cyklu
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 20:04   #2049
Cookie24
Zadomowienie

Cytat:

[/COLOR] - Darka od 2tygodni nie ciągnie już cyca Pakarmu miałam już tak mało, że nawet nie robiły mi sie piersi pełne, nie musiałam nic ściągać. Darka bawiła się cycem jak smoczkiem i stwierdziłam, że to koniec
Teraz też pije Bebiko.
I jak ją odstawilas po prostu Tobie zniknal ? Dokad na wczsy chcecie jechac bo chyba przegapilam.. tzn jaka miejscowosc ?
Stary 2012-05-30, 20:15   #2050
anusia1808
Rozeznanie

[QUOTE=pani22ka;34412291]a jak z kreską? były takiego samego koloru? moja druga byla jaśniejsza niż testowa i już mam wizję kiepskiego LH
PANDOWAĆ

PANI
Wczoraj ta druga była ciemniejsza niż ta testowa a dzisiaj były tego samego koloru, dwie ciemne.
Pani ale nie kieruj się tymi testami ja dzisiaj pytałam mojego gina co sądzi o tych testach to odpowiedział " mogą być pomocne ale nie są pewnym wyznacznikiem owulki" tak dokładnie powiedział a więc głowa do góry a kiedy robiłaś? Może powtórz na drugi dzień i porównaj ja jak robiłam trzy dni temu to wyszło bladzieńko
Pani będzie dobrze, wspieram cie całym serduchem a co do pandowania to niestety mam za wielki zad aby trzymać go w górze ( bo chyba o to chodzi tak????)ale opatentuje inną metodę a jak się uda to dam znać

Ugo Foscolo
Stary 2012-05-30, 20:16   #2051
Nita6
Zakorzenienie

Amilcia - jestem , pracuję, jestem sobie na telekonferencji z brazylią a tu telefon ze złobka , sylwia ma gorączke , płącze , nie je
to ja sie zebrałam i do żlobka do lekarza , znajomych poprosiłam o odbiór nicoli z przedszkola
osłuchowo nic nie wyszło . albo coś się kluje albo to trzydniówka.
jutro i w piątek mam L4 , boję sie i nie dzwonię do szefa.

Zeberka - rodzisz tam gdzie ja, spokojnie mozesz wziac torbę na kółkach , moją torbę nie miał kto nosić bo tż o kulach łaził , Pani Beatka mi ją nosiła.

Kundzia - GRATULACJE < zobaczyć serducho bezcenne.
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 20:21   #2052
Cookie24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
, sylwia ma gorączke , płącze , nie je
.
Ojejku biedna malutka.... Kurcze Nitus trzymaj sie dzielnie
Szef taki wredny ? Pewnych rzeczy sie nie przeskoczy ......
Stary 2012-05-30, 20:26   #2053
Nita6
Zakorzenienie

Cytat:
Ojejku biedna malutka.... Kurcze Nitus trzymaj sie dzielnie
Szef taki wredny ? Pewnych rzeczy sie nie przeskoczy ......
to nawet nie chodzi ze wredny , tylko sama wiem ze to nie dobry okres na zwolnienie lekarskie , mamy kilku gości zagranicznych którzy przyjechali do nas , kurde no , ale co mam zrobic nie mam wyjścia ,
rodzina jest dla mnei na pierwszym miejscu
Stary 2012-05-30, 20:27   #2054
anusia1808
Rozeznanie

CZARNULA co u ciebie? Jak się czujesz?

Ugo Foscolo
Stary 2012-05-30, 20:37   #2055
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
aż mi się cieplutko na serduszku zrobiło
Jeszcze trochę i zobaczysz

Cytat:
osłuchowo nic nie wyszło . albo coś się kluje albo to trzydniówka.
jutro i w piątek mam L4 , boję sie i nie dzwonię do szefa.
Biedna mała. Ale chyba im szybciej poinformujesz szefa tym lepiej...

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 20:41   #2056
czarnula 1982
Rozeznanie

hej dziewczyny
Cytat:
CZARNULA co u ciebie? Jak się czujesz?
anusia u mnie jakoś leci,na samopoczucie nie narzekam chociaż objawy są,mam mdłości i nawet
i okropny ból głowya jutro mam usg 4d,przeziorność itd i już się boje...anusia a do jakiego gina teraz chodzisz??

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Maga a jak ty sie czujesz?Który to u Ciebie tydzien??
czarnula 1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 20:42   #2057
Cookie24
Zadomowienie

Cytat:
Wiadomo... Nie stresuj sie...Robisz to co uwazasz za sluszne Poradza sobie bez Ciebie...
Stary 2012-05-30, 20:49   #2058
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:
I jak ją odstawilas po prostu Tobie zniknal ? Dokad na wczsy chcecie jechac bo chyba przegapilam.. tzn jaka miejscowosc ?
- coraz rzadziej dostawała pierś aż w końcu nie dałam i jeszcze mi po kropli leciało jak przycisnęłam ale niewiele. Wybieramy się do Dziwnowa chyba

Cytat:
Amilcia - jestem , pracuję, jestem sobie na telekonferencji z brazylią a tu telefon ze złobka , sylwia ma gorączke , płącze , nie je
- o malutka biedna, niech szybko zdrowieje

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
Stary 2012-05-30, 20:50   #2059
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość
hej dziewczynyanusia u mnie jakoś leci,na samopoczucie nie narzekam chociaż objawy są,mam mdłości i nawet
i okropny ból głowya jutro mam usg 4d,przeziorność itd i już się boje...anusia a do jakiego gina teraz chodzisz??

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------
CZARNULA koniecznie daj znać jutro co i jak jak wrócisz z USG, nie bój się będzie wszystko dobrze ja teraz chodzę do dr. Nowackiego i jestem z niego bardzo zadowolona.
A co u twojej córeczki? Pamiętam że pisałaś coś kiedyś o problemach z jej nóżkami, pomogły te buciki, jak ona się czuje?

Ugo Foscolo
Stary 2012-05-30, 20:55   #2060
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:

Maga a jak ty sie czujesz?Który to u Ciebie tydzien??
7t5d, ogólnie męczy mnie żołądek i senność, ale na razie chodzę do pracy, jakoś mnie to mobilizuję
A bóle głowy w poprzedniej ciąży też miałam, aż do wymiotów. Sprawdzasz sobie ciśnienie?

Cytat:
Wybieramy się do Dziwnowa chyba
Myślę, że to fajny pomysł

Stary 2012-05-30, 20:59   #2061
czarnula 1982
Rozeznanie

Cytat:
CZARNULA koniecznie daj znać jutro co i jak jak wrócisz z USG, nie bój się będzie wszystko dobrze ja teraz chodzę do dr. Nowackiego i jestem z niego bardzo zadowolona.
A co u twojej córeczki? Pamiętam że pisałaś coś kiedyś o problemach z jej nóżkami, pomogły te buciki, jak ona się czuje?
Ooo no to super,że lekarz Ci pasuje,dużo moich znajomych do niego chodzi.A u mojej córci wszystko ok,własnie wczoraj byłam u niej w przedszkolu na dzień matki,a co do bucików to cały czas je nosi,mam nadzieje że pomogą,ma je nosic przez rok i dopiero w marcu ide do kontroli no i zobaczymy czy pomogły
Stary 2012-05-30, 21:02   #2062
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:
Ooo no to super,że lekarz Ci pasuje,dużo moich znajomych do niego chodzi.A u mojej córci wszystko ok,własnie wczoraj byłam u niej w przedszkolu na dzień matki,a co do bucików to cały czas je nosi,mam nadzieje że pomogą,ma je nosic przez rok i dopiero w marcu ide do kontroli no i zobaczymy czy pomogły

No tak i chyba wkońcu znalazłam lekarza co mi odpowiada (mam nadzieję że nie zapeszę) a i kasowo na tych wizytach wychodzę bardzo dobrze
A ty odpoczywasz czy pracujesz?
Do kogo idziesz na to USG bo chyba w medic... nie mają takiego usg chyba że się mylę

Ugo Foscolo
Stary 2012-05-30, 21:07   #2063
czarnula 1982
Rozeznanie

Cytat:
7t5d, ogólnie męczy mnie żołądek i senność, ale na razie chodzę do pracy, jakoś mnie to mobilizuję
A bóle głowy w poprzedniej ciąży też miałam, aż do wymiotów. Sprawdzasz sobie ciśnienie?

Myślę, że to fajny pomysł
ojej mnie na początku ciąży tez strasznie bolał żołądek,masakra jakaś,aż w nocy sie budziłam bo czułam,że boli,ale gdzieś tak skończyłam 10tc i ból calkowicie przeszedł.Ciśnienie mierze codziennie,mam 110/70 albo 120/80 czyli chyba dobre.

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
No tak i chyba wkońcu znalazłam lekarza co mi odpowiada (mam nadzieję że nie zapeszę) a i kasowo na tych wizytach wychodzę bardzo dobrze
A ty odpoczywasz czy pracujesz?
Do kogo idziesz na to USG bo chyba w medic... nie mają takiego usg chyba że się mylę
Ja odpoczywam,nie pracujeNa usg ide do medi.... do mojej doktor Zawadzkiej ,ona w naszym rejonie razem z dr.Panszczykiem jako jedyni robią takie usg.
Stary 2012-05-30, 21:11   #2064
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Może być też tak ze za dużo wody/płynów piłaś!!
iłam tyle ile trzeba. 2 godziny przed nie piłam nic.

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
pani22ka a Ty chodziłaś na monitorowanie cyklu
tak. jajka są, pękają, ciąży brak.

Cytat:
Może powtórz na drugi dzień i porównaj ja jak robiłam trzy dni temu to wyszło bladzieńko
zrobiłam 8

Cytat:
pracuję, jestem sobie na telekonferencji z brazylią a tu telefon ze złobka , sylwia ma gorączke , płącze , nie je

w jakiej branży pracujesz?
Cytat:
Pani Beatka mi ją nosiła.
cuudo nie kobieta

Cytat:
ciężkie kobiece wybory...

Stary 2012-05-30, 21:11   #2065
Maga83
Zakorzenienie

Czarnula daj znać jak po usg a u Ciebie który to już tydzień? Dobrze, że ciśnienie masz w normie, bóle głowy pewnie też przejdą

Stary 2012-05-30, 21:14   #2066
agatkaa1
Zakorzenienie

Panika ale przecież robiłas badanie LH??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 21:15   #2067
Nita6
Zakorzenienie

branza autmotive
Stary 2012-05-30, 21:16   #2068
anusia1808
Rozeznanie

Zmykam pomęczyć Tż
Miłego wieczorku wam życzę i spokojnej nocki a na koniec:
Dobranoc pchły na noc karaluchy pod poduchy i coś tam jeszcze ale nie pamiętam
pa

Ugo Foscolo
Stary 2012-05-30, 21:18   #2069
czarnula 1982
Rozeznanie

Cytat:
Czarnula daj znać jak po usg a u Ciebie który to już tydzień? Dobrze, że ciśnienie masz w normie, bóle głowy pewnie też przejdą
Ok jutro napisze jak wróce do domu,usg mam na 14.U mnie dzisiaj jest 12t5d czyli to leci 13tc
Ok dziewczyny ja uciekam,jutro sie odezwe
Stary 2012-05-30, 21:33   #2070
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Panika ale przecież robiłas badanie LH??
:P może niedokładnie, może coś nie wyszło, może się wstrzeliłam w lepszy czas?! wszystko mogę sobie wkręcić....

Cytat:
branza autmotive
aż sprawdziłam z czym się to je. Poważna sprawa

Cytat:
Dobranoc pchły na noc karaluchy pod poduchy i coś tam jeszcze ale nie pamiętam
... jak Cię będą gryźć, proszę do mnie przyjść

Cytat:
jutro sie odezwe
czekamy na newsy!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości