|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
|
|
|
|
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Znalazłam matę FP Rainforest za 90 zł (u mnie w miescie). Ale brak numeru telefonu do sprzedającego i czekam az odpisze na maila ).
|
|
#333 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie kochane! Spóźnione wszystkiego najlepszego z okazji dnia mamy =*dziewczyny nie jestem w stanie was nadrobić, nie mam czasu na domowe rzeczy a co dopiero na wizaż. Miałam czas gdzie chodziłam cały czas zmęczona teściowie mnie wkurzaja nie chcą mi oddawać dziecka jak chce go wziąć.. No to chore mam dość mieszkania z nimi! Wyprowadzamy się do mnie już w sierpniu. Mały śpi właśnie i mruczy. Przed wczoraj skończyliśmy 2 miesiące (ale ten czas szybko leci) mały 21 maja na szczepieniu ważyl 6.129 kg =ooo klocek
DZisiaj byliśmy na bioderkach i wszystko ok.. ostatnia wizyta za miesiąc mały tak głośno sobie opowiada guga ajajuje i ojojuje :p że szok jak będę w tygodniu na necie zrzuce filmik i zdjęcia w ogóle miałam ponad 300 zdjęć w tel małego i karta pamięci mi padła nie przeboleje tego :-( 3majcie się laseczki jeszcze się odezwę w miarę czasu i możliwości
|
|
|
|
#334 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No fakt przecież są piwa bezalkoholowe! - dzięki cytrynka za przypomnienie ![]() Jakoś mam strasznego smaka na smak piwa
|
|
|
|
|
#335 |
|
Raczkowanie
|
Też tak słyszałam, ale mój gin to w sumie dobry specjalista we Wrocku i do tego znajomy, więc chybaby nie wprowadził mnie w błąd. No chyba, że od razu w takim przypadku będzie suplementacja żelaza.
|
|
|
|
#336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja zdam relację z wizyty u lekarza więc Antek jak zwykle osłuchowo czysty trochę ma zaczerwienione gardło więc nie będzie źle do końca tygodnia w domu.
Pani doktor zgodziła się przyjąć Anię bo między innymi chciałam sprawdzić te uderzenia serca i dzisiaj miała 140 na minutę więc jak najbardziej prawidłowe Po raz pierwszy pediatra nie skarcił mnie za to że nie karmię piersią. Pani stwierdziła że jak było ciężko to dobrze zrobiłam kończąc karmienie bo szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko a istnieją inne metody okazywania miłości. Kocham tą kobietę .Naprawdę wolę do niej jechać bo Ci moi pediatrzy na wsi to tylko na leczenie kataru się nadają .Idę Was nadrobić
|
|
|
|
#338 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratuluję rocznicy ![]() Cytat:
Dziś zważyłam Laurę i waży 4700kg jestem szczęśliwa Cytat:
![]() No to ładnie rośnie synek Moja mała też ma spłaszczoną główkę ciągle i w ogóle z tyłu taką dużą nie wiem czy to normalne? Ostatnio zaczęłam się tym przejmować, ale jak do tej pory żaden lekarz nie zwrócił mi uwagi jeśli o to chodzi.Julliczka i narobiłaś mi smak na karmi ![]() Dziecko śpi i matka chyba musi iść się kąpać i też się kłaść, bo nigdy nie wiadomo co przyniesie noc ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Ciekawe co z Mag99 i Jolką? jeszcze ich nie widziałam na nowym wątku. I patrzę, że pani Mravka podczytuje, a też miałam o panią pytać
|
|
#339 |
|
Zadomowienie
|
Emigra obojętnie jaka woda
Jutro mamy szczepienie, ważenie i mierzenie Już dzisiaj przeżywam to kłucie ...---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Evvcia Jolkaa odezwała się w tym wątku ale tylko raz
|
|
#340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej, właśnie piję moją Bavarię , skład:woda mineralna,słód jęczmienny, słód pszeniczny i ekstrat z akacji ![]() w realu do dziś w promocji za 1, 9 ( normalnie 3, 5) dostałam od tż 19 sztuk ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#341 |
|
Zadomowienie
|
Też mamy jutro szczepienie, mam nadzieję że będzie mniej płaczu niż ostatnio...
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#343 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A ja też nie wytrzymałam ostatnio i wypiłam wieczorkiem lecha... Hania pospała wtedy bardzo długo a w razie czego miałam odciągnięte mleczko... Dziewczyny, a kiedy to, co pijemy pojawia się w pokarmie? Nie mówię tylko o piwie, ale ogólnie... np taki rumianek.... |
|||
|
|
|
#344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłej nocki Evvcia Zia pytałaś o spanie, to przyszło stopniowo, najpierw był standard , czyli pobudki co 3 godziny ( 21, 24,3, 6), potem nie było pobudki o 12, a teraz nie ma też tej o 3 , od czego to zależy nie wiem, z Niną postępowałam podobnie , a jednak nocki były dużo gorsze, pamiętam jakieś bujanki itp. a tu nic, karmionko i lulu |
|
|
|
|
#345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sorki ![]() Trzymam kciuki za szczepienia jutrzejsze żeby nie bolało i płaczu dużo nie było Ok, spadam spać dobranoc
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Antek był dzieckiem nie tolerował tych białych do butelek a smoczków nie tolerował tych pomarańczowych. |
|
|
|
|
#348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super,że myślisz o rodzeństwie dla Synka, ja zaszłam w ciążę po dokładnie 17 miesiącach, wszystko było w porządku do strony wydolności organizmu, żelaza nie brałam,przed zajściem zrobiłam konsultacje u gina i już za miesiąc byłam z wynikiem bety , życzę Ci powodzenia---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
, ja już o to pytałam , ale jakoś nigdzie nie ma na to odpowiedzi
|
||
|
|
|
#349 | |||||
|
Zadomowienie
|
Roksape dzięki za sposóbz ryżem..nie znałam takiego
![]() Konia gratuluję 4 rocznicy ślubu ![]() Agnes ale Ci córa urosła Agabi Gabryś ślicznie rośnie..super, że wszystko ok.. To tak jak u mnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja się wcale nie dziwię, że takiego napompowanego nie chce hihi Straszne to zdjęcie Cytat:
Mój ma jednego silikonowego (tego przezroczystego) Lovi a drugiego Canpolu tego pomarańczowego gumowatego i oba lubi na szczęście ![]() Cytat:
Aguśka biednaś Ty z tymi piersiami..oby szybko przeszło... Cytat:
Super że już planujecie rodzeństwo dla Alka...my planujemy zacząć staranka w grudniu styczniu, chyba że jednak odczekamy rok.. Dziewczynki jutro Morfik będzie miał pobieraną krew...aaaa....boję się....pewnie będzie bardzo płakał..
|
|||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#350 | |||
|
Rozeznanie
|
Jak ja czytam ile mamy potrafią ściągać mleczka to normalnie się załamuję. Julcia generalnie dużo je z piersi, ale jak mam ściągać laktatorem, to robię specjalnie tak, że karmię Małą cały czas jednym cycem przez pół dnia, żeby z drugiej ściągnąć chociaż 100-120 ml. To chyba za mało mam tego mleczka jednak
, ale wydaje mi się, że Julcia się najada, jak wychodne miałam i TŻ karmił butelką z moim mlekiem, to nie wypijała za jednym zamachem 80 ml. Martwię się, czy na pewno odpowiednią ilość Julcia pije tego mleczka.. Cytat:
Więc chyba nie trzyma ściśle całego tygodnia.. dziś Julka ma 5 tygodni i 4 dni.Ja już jutro lecę do mojego ginka, ale się za nim stęskniłam ![]() Cytat:
I przeplasiam że narobiłam smaka. DIDA jak jakoś nie mogłam się przemóc na karmi, ale może spróbuję, jeśli jest mleczopędne konia buuu szkoda, że dopiero teraz napisałaś o tej promocji Bavarii miałam po drodze reala ale miły Twój TŻ, że zafudnował Ci tyle Twojego ulubionego napoju ![]() Cytat:
jutro TŻ mi kupi karmi, ale coś czuję, że mi nie posmakuje
|
|||
|
|
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby się nie najadała, to nie przybierałaby na wadze i by płakała z głodu. Ja po karmieniu nie mam co marzyć aby w ogóle 10 ml ściągnąć A Ewelinka potrafi najeść się w 10 minut. I przybiera bardzo ładnie. Po prostu taki urok, że nie odciągnę pokarmu "na później" i moje wychodne będzie przez jakiś czas ograniczało się do 2 godzin.
|
|
#352 |
|
Raczkowanie
|
Ja piłam karmi codziennie chyba przez ok.3 tyg. do tego herbatkę na laktację. Dostałam takiego nawału w obu piersiach, że opanować kryzysu nie mogłam. Teraz odstawiłam karmi i piję samą herbatę laktacyjną i mleka mam zdecydowanie mniej. Albo coś w tym jest, albo siła sugestii. W ogóle na początku karmienia, jeszcze w szpitalu, jak karmiłam syna to śpiewałam sobie: "Płynie rzeczka mleczka dla mojego syneczka" i tak w kółko. Podziałało, podobno udane karmienie ma swój początek w głowie matki i pozytywnym nastawieniu
|
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
No to moja Andrusienka postanowila ze dzis w nocy spac nie bedzie
. Fika, guga i posyla mi sliczne usmiechy . Mala madrala.
|
|
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza
![]() U nas nocka w miarę pierwsze karmienie o 1,30 potem o 5 a do teraz Ania próbuje zasnąć ![]() ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ---------- Cytat:
. Takie ciuszki do chrztu dostaniesz w sklepach dla dzieci, ja miałam takie specjalne dla Antka śpiochy a teraz dla Ani mam sukienkę
|
|
|
|
|
#355 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja właśnie też słyszałam o tych dwóch latach odstępu między dziećmi po cc. Ale byłam wczoraj u lekarza i zapomniałam na śmierć o to zapytać
Ale za to zapytałam o ćwiczenia i powiedział że już spoko mogę teraz sobie ćwiczyć ale bez hardcorzenia a powrót do wszystkich ćwiczeń (czyli tych na brzuch też Ja czasami też myślę o rodzeństwie dla Gabulki mojej już ale nie wcześniej niż za rok, półtora zaczniemy staranka :P Zobaczę jak tam Gabi czy będzie nam dawała w kość czy raczej będzie spokojnym dzieciątkiem No ale większego odstępu niż 3 lata między dziećmi bym nie chciała :P
|
|
|
|
#356 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień doberek,
dzisiaj super moja Mała spała. Przysnęła koło 21. O 3 się obudziła na karmienie, potem chyba koło 5:30 ale nie pamiętam czy ja w końcu karmiłam czy nie , na pewno TŻ wtedy wstał i wyjeżdżał. Zadzwonię do TŻa potem zapytam czy karmiłam o tej piątej rano No i potem 7:30 się przebudziła, zjadła, popatrzyła i przysnęła 10 minut temu, a ja mam chwilkę czasu na wizaż, śniadanie, kąpiel.. Cytat:
W zasadzie to wiem, że nie powinnam się martwić, ale taki urok matek, że się martwią i tak ![]() Weszłam dziś na wagę z Małą i bez niej, wychodzi, że równiuteńko 5 kg już Julka waży to możliwe żeby prawie 6 tygodniowe dziecko już tyle ważyło Ale myślę, że ta moja waga dodaje, więc może ciut mniej ważyć niż te 5 kg, ale i tak dużo.Cytat:
Więc wiem że się unormowała produkcja mleka na potrzeby Julci. Tylko czasem się martwię, że nie dam rady odciągnąć tyle mleka jak mam wychodne. Czasem naprawdę muszę wyjść na dłużej niż 2 h ![]() Idę się ogarniać. Dziś do mojego ginka na kontrolę idę. Muszę Julcię ze sobą wziąć, TŻ musiał dziś wyjechać w Polskę heh.. Mam nadzieję, że będzie grzeczna u lekarza
|
||
|
|
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby mogła od razu rozpocząć starania o następne bo jakby zrobili cesarkę to musiałaby czekać 2 lata a tak po roku już mieli drugie dziecko
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzień dobry ![]() ja dziś w miarę wyspana no i od 7.00 już hasamy sobie i bez spania fika pod karuzelą jak szalona tylko miśki za wolno się kręcą i od czasu do czasu trzeba je rozbujać - lepsze doznania ma dziecko ![]() Idę zrobić kawę i zjem szneka - tato mi kupił no i się ogarnę, bo dalej w piżamie.Dziś kończymy 10 tygodni
|
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja właśnie się wkurzyłam bo jak mój tż ma zaplanowany urlop to zawsze jego szefowa robi mu jazdy i jest kupa ważnych spraw w terminie jego urlopu. Właśnie mi zadzwonił że ma problem z urlopem na jutro a jutro chciałam szykować jedzenie na chrzciny . Może do szczęścia to on mi nie jest potrzebny ale Antek chory siedzi w domu, Ania co 3 godziny chce jeść i między jednym daniem a drugim nie ogarnę ich. Ale co to kogo obchodzi |
|
|
|
|
#360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Bavarię też mam ochotę spróbować, ale u nas w sklepie nie było...a widzę, że Hani nic potem nie jest więc jest dobrze... A w ogóle to dzień dobry ![]() U nas nocka standardowa: kąpiel i karmienie przed 20, potem pobudka o 2 i o 6...no i znów o 8 karmienie i do tej pory Hania próbowała zasnąć i dopiero teraz Jej się udało. A tak w ogóle, to chciałam zapytać czy wasze dzieci też mają jakąś znienawidzoną pozycję na rękach... bo nasz Hania za żadne skarby świata nie pozwala nosić się na rękach w taki standardowy sposób |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:57.

).
DZisiaj byliśmy na bioderkach i wszystko ok..

i w ogóle z tyłu taką dużą nie wiem czy to normalne? Ostatnio zaczęłam się tym przejmować, ale jak do tej pory żaden lekarz nie zwrócił mi uwagi jeśli o to chodzi.

moje dziecko chce się bawić w środku nocy i nic jej nie obchodzi. Na karuzelkę zaglądała tak, że mało z łóżka nie spadła (bo wzięłam ją do siebie) 

. Fika, guga i posyla mi sliczne usmiechy

żeby mogła od razu rozpocząć starania o następne bo jakby zrobili cesarkę to musiałaby czekać 2 lata a tak po roku już mieli drugie dziecko