Walka o zdrowe i piękne włosy część XI - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-30, 21:46   #1141
charlotte89
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI

Podczytuje troszkę wątek i chętnie się przyłączę, jeśli można

Od dłuższego czasu staram się zapuścić włosy, a od 3 ogarnęła mnie mała obsesja na punkcie dbania o nie
Ekspertem jeszcze nie jestem, dlatego chętnie podczytuje i korzystam z rad bardziej doświadczonych dziewczyn, ale pierwsze doświadczenia z olejowaniem, wcierkami, suplementami czy piciem drożdży mam już za sobą
Udało mi się osiągnąć w ostatnim czasie przyrost około 2 cm/miesiąc, co jak na moje włosy jest całkiem niezłym wynikiem, ale wciąż mi mało i mało Marzą mi się w końcu piękne, zdrowe i długie włosy
charlotte89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 21:58   #1142
Dinulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
a wcześniej nie miałaś kołtunów?
ja dlatego czesze jak nie są całkiem suche
miałam, potem jak tu zaczełam działać z Wami po jakimś czasie było lepiej, a osttanio znów są...

Włosy czasem czeszę przed myciem, czasem nie... w ciągu dnia kilka razy, zresztą muszę, bo trochę ćwiczę i wtedy na czas zajęć robię kucyka, potem rozpuszczam włosy i tak w kółko po umyciu włosy czeszę na sucho, bo mnie nastraszyłyście, że na mokro niszczę bardziej jak spłukuję włosy to też nie robię miszmaszu na głowie tylko ze spuszczoną głową w "pionie" płuczę aby.
Czeszę najpierw lekko od góry, potem głowa w dół i te od spodu, a na koniec jeszcze raz przeczesuję po zrobieniu przedziałku. Kołtuny zazwyczaj mam w tym samym miejscu i jego "okolicach" z lewej strony od spodu, z prawej nie miałam ani razu

Forbidden, ja też nie widzę żadnych efektów po tych wszystkich cudach... nawet nie wiem co powinno iść do kosza, a co mi pomaga jakoś przez to

nie kupiłam Fructisa, bo cena była wyższa niż się spodziewałam, a Biovaxa nie było, więc kupiłam aby lakier Essie i kolejny balsam do ciała może to i lepiej ;p

nałożę zaraz coś na noc, ale nie wiem czy maść BD, czy olejek Alterry, czy olej winogronowy, makadamia czy słodkie migdały {o ostatnich dwóch zapomniałam jakoś, ze je mam ygh}

w ogóle czuję lekkiego kopniaka, żeby się nie poddawać i starać dalej.
W sobotę idę na farbowanie i obetnę jeszcze włosy, podejrzewam, że pójdzie z 10 cm i się zapłaczę... ale... skoro trzeba
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 22:07   #1143
201606242139
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Tak, jeno obecnie butla bez pompki jest i skład jeszcze delikatniejszy
spadłaś mi z nieba! pędzę jutro kupić, a że tak jeszcze wścibsko zapytam - wydajny jest w porównaniu do ceny? pazera jestem, haha W razie czego mam zamiennik Babydream - HiPP, no ale z nim to wiadomo, drogi jak na moje potrzeby mycia głowy codziennie/co dwa dni i mało wydajny, a staram się Rossmann omijać na razie

uff, na skalpie zimny aloes i od razu ulga. A kysz swędzenie i pieczenie
201606242139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 22:08   #1144
marciar7
Zakorzenienie

ja was podczytuję tylko ale dzis przyszlam sie pochwalić bo mam takie miekkie cudne gładkie włosy <3
co zrobiłam ? olejowałam przez pare godzin sezam+alterra brzoza i pom., umyłam bd fur mamą, potem odżywka isana+2 krople elastyny, w końce olej kokos. i serum z biowaxu, wyschnęły same i nie mogę przestać dotykać ))))
Stary 2012-05-30, 22:12   #1145
quench
Are you talking to me?!

Cytat:
Tak, jeno obecnie butla bez pompki jest i skład jeszcze delikatniejszy
Idę jutro do rossa Myłam głowę szamponem, żelem pod prysznic, odżywką... Teraz czas na płyn do higieny intymnej
Stary 2012-05-30, 22:15   #1146
201606242139
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez quench Pokaż wiadomość
Idę jutro do rossa Myłam głowę szamponem, żelem pod prysznic, odżywką... Teraz czas na płyn do higieny intymnej
haha, to tak jak i u mnie.
tylko niech zgadnę - ja nie znajdę tego za pierwszym razem. moje poszukiwania są w stanie trwać kilkakrotnymi wizytami w Rossie
Stary 2012-05-30, 22:33   #1147
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PandaBear Pokaż wiadomość
Drapałam się i nie myślałam co robię... Aż tu nagle czytam notkę u http://lallane.blogspot.com/
I znalazłam winowajcę, bo gdy przestałam się nieświadomie drapać bardzo piecze mnie teraz skalp.
Brawo Babydream, jestem kolejną ofiarą.

I weź tu teraz znajdź szampon bez sls
Tylko ona coś pokiełbasiła, bo ten niebieski to nie jest szampon, tylko żel do mycia. Szampon jest bardzo podobny, tylko nie ma tej pompki (no i oczywiście inny napis ).

A ten BD fur mama się pieni?
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-30, 22:34   #1148
marciar7
Zakorzenienie

Fubizka mi się pienił nawet całkiem dobrze musialam mocniej rozmasowac ale bylam zdziwiona ze tak dobrze jak na 'balsam' którym jest
Stary 2012-05-30, 22:36   #1149
Kinga_Jana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
ja was podczytuję tylko ale dzis przyszlam sie pochwalić bo mam takie miekkie cudne gładkie włosy <3
co zrobiłam ? olejowałam przez pare godzin sezam+alterra brzoza i pom., umyłam bd fur mamą, potem odżywka isana+2 krople elastyny, w końce olej kokos. i serum z biowaxu, wyschnęły same i nie mogę przestać dotykać ))))
Domyłaś taki "mix olejowy" balsamem bd? ;-)
Ja chyba nie znalazłam odpowiedniej techniki mycia naolejowanych włosów ( często zostają niedomyte strąki )

Wszyscy jesteśmy architektami losu. Więc nie patrz żałośnie w przeszłość. To już nie wróci.
Kinga_Jana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 22:46   #1150
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_Jana Pokaż wiadomość
Domyłaś taki "mix olejowy" balsamem bd? ;-)
Ja chyba nie znalazłam odpowiedniej techniki mycia naolejowanych włosów ( często zostają niedomyte strąki )
domyłam, a myłam tylko raz to byl mój pierwszy raz z bd a zobacyzmy co bedzie dalej
Stary 2012-05-30, 22:53   #1151
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
spadłaś mi z nieba! pędzę jutro kupić, a że tak jeszcze wścibsko zapytam - wydajny jest w porównaniu do ceny? pazera jestem, haha W razie czego mam zamiennik Babydream - HiPP, no ale z nim to wiadomo, drogi jak na moje potrzeby mycia głowy codziennie/co dwa dni i mało wydajny, a staram się Rossmann omijać na razie

uff, na skalpie zimny aloes i od razu ulga. A kysz swędzenie i pieczenie
Pieni się jak szatan z nieznanych dla mnie powodów, z podanych przez Ciebie specyfików jest najwydajniejszy, kosztuje 6,29 za 300 ml. Jak nie podejdzie do włosów można użyć zgodnie z przeznaczeniem
Cytat:
Napisane przez quench Pokaż wiadomość
Wszystko przed Tobą

Cytat:
haha, to tak jak i u mnie.
tylko niech zgadnę - ja nie znajdę tego za pierwszym razem. moje poszukiwania są w stanie trwać kilkakrotnymi wizytami w Rossie
Kategoria - babskie sprawy
Ej no, jak byłam w szpitalu to mój brat mi go kupił do strzału, więc Ty też dasz radę (swoją drogą ile się przy tym umarudził).
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 22:55   #1152
Kinga_Jana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
domyłam, a myłam tylko raz to byl mój pierwszy raz z bd a zobacyzmy co bedzie dalej
Jak tylko początek miesiąca zasili moje konto to kupię w końcu ten balsam

Wszyscy jesteśmy architektami losu. Więc nie patrz żałośnie w przeszłość. To już nie wróci.
Kinga_Jana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 23:11   #1153
Fubizka
Zakorzenienie

A dacie mi linka do kwc, tego bd fur mama? Bo tam są trzy w identycznych butelkach, tylko jeden jest balsam, jeden emulsja i jeden olejek
Stary 2012-05-30, 23:48   #1154
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katharinka9876 Pokaż wiadomość
hej
znalazłam ostatnio maski ROMANTIC w drogeri wispol, i się zastanawiam czy warto je kupić sa po 10zl za 500ml , z tego co widziałam są 2 rodzaje z jedwabiem i anti age, i maja silikony, używał ktoś??
warto kupić??
izaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=27230
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...jedwabiem.html

a tak w ogóle mam doła włosowego...;(staje na rzęsach zeby im dogodzic a one coraz gorzej wygladaja
Ta druga maska wygląda zdecydowanie lepiej
Ma jeden silikon zmywalny wodą, niestety tez ma Isopropyl Alcohol, ale na końcu składu, także w sumie jego działanie wysuszające nie powinno mieć miejsca

Cytat:
Napisane przez chomiG Pokaż wiadomość
Dziewczyny, muszę poprosić Was o pomoc, bo ja już zgłupiałam :p
Problem wygląda tak:
Ostatnia wizyta u fryzjera była w lutym (mega cieniowanie, zbyt duże ) i od tamtej pory, żeby fryzura wyglądała sensownie musiałam prostować końce, robiłam to prawie codziennie (przez 4 miesiące). Dwa tygodnie temu postanowiłam, że dość z tym i całkowicie zmieniłam pielęgnację oraz jak nietrudno się domyślić - postawiłam na zapuszczanie
I teraz: jak sama oglądam końcówki, to żal mi je obcinać, bo wyglądają niby ok, aż jestem zdziwiona, że są w takim stanie po 4-miesięcznym paleniu. Z kolei z logicznego punktu widzenia należałoby je podciąć, w końcu minęły 4 miesiące.. No i sama już nie wiem.
Poniżej są zdjęcia (sporo, żeby było łatwiej ocenić). Waszym zdaniem mogę zapuszczać je bez podcinania intensywnie regenerując końce, czy jednak trzeba skrócić?
Nie podcinaj, końcówki masz grube i zdrowe
Nie sięgaj więcej po prostownicę, a zadbaj o wydobycie skrętu, bo z tego co widzę jesteś falowana. Zajrzyj na wątek dla zakręconych

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
mi garnier nie podszedł jakoś specjalnie, ale to było przed wizażem do fructisów jako firmy zaufania nie mam, ale skoro zachwalane... a ja mam tylko isanę z odżywek i elseve total repair. I artiste, ale chyba mnie przeciążyła :/

kurczę to może dam sobie spokój z biovaxem... bo ten co miałam też ślicznie pachniał i za dużo nie zdziałał, ale u mnie nic nie przynosi rezultatów z 2 strony... no zobaczę...
Ja Garniera lubiłam, ale zdecydowanie bardziej wolę Fructis Volume Restructure Na początku też nie mogłam się przekonać do tej marki, ale jestem bardzo zadowolona z tej odżywki

Cytat:
Napisane przez ForbiddenFruit Pokaż wiadomość
Aaaa już nie mam siły na te moje włosy Zrobiłam kolejny psikacz i znou ten sam efekt. Szorstkie, sztywne, posklejane włosy Macie pomysł jaki składnik może robić takie rzeczy na głowie? Dodałam D-pantenol, jedwab, aloes x10, kwas hialuronowy, all in one i b3..
Olejów też już mam dosyć, na ważne jaki dam olej i na ile czasu, zawsze ten sam efekt - to znaczy zero efektu
Mam wrażenie, że moje włosy najlepiej wyglądają gdy nałożę tylko odżywkę. Po wcierkach też żadnych efektów nie widzę.. To samo maski. Wydaje mi się, że bez sensu tracę kasę. Chyba za bardzo się w to wkręciłam. Jeszcze chyba będę próbowała do skończenia tego co na razie mam, jak dalej nie będę widziała żadnej różnicy to nic więcej nie kupuję
Jestem chyba jedyną osobą, której te wszystkie wasze cuda nie pomagają, a wręcz przeciwnie..
Jestem zła, bo już się w to wkręciłam i mi się spodobało
Ja mam trzy teorie:
1. za dużo protein-jedwab
2. zbyt dużo witamin
3. aloes-moje włoski średnio się z nim lubią

Cytat:
Drapałam się i nie myślałam co robię... Aż tu nagle czytam notkę u http://lallane.blogspot.com/
I znalazłam winowajcę, bo gdy przestałam się nieświadomie drapać bardzo piecze mnie teraz skalp.
Brawo Babydream, jestem kolejną ofiarą.

I weź tu teraz znajdź szampon bez sls
A często oczyszczasz włoski?
Ja raz w życiu miałam taką sytuację po BD, że swędział mnie skalp i po prostu skóra głowy domagała się już mocniejszego oczyszczenia
Później znowu spisywał się bardzo dobrze.
Ja od siebie polecam jeszcze żel 2w1 Lilliputz ten biały

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
A dacie mi linka do kwc, tego bd fur mama? Bo tam są trzy w identycznych butelkach, tylko jeden jest balsam, jeden emulsja i jeden olejek
Proszę https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...lfuhl-bad.html

Tylko on nie stoi z innymi produktami z tej serii, tylko tam gdzie płyny do kąpieli i żele pod prysznic
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 00:10   #1155
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość

Tylko on nie stoi z innymi produktami z tej serii, tylko tam gdzie płyny do kąpieli i żele pod prysznic
Dziękuję
Jaki ładny delikatny skład
Stary 2012-05-31, 08:30   #1156
justusia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
hmmm ja się zupełnie na składnikach zawartych w miodzie i ich działaniu nie znam ale jak nałoże wielokwiatowy to mam strączki i suchmielce a jak nakładam gryczany to efekt jest super

padłam

nie przyniosla jutro do niej zadzwonie jak bedzie w pracy żeby już nie zapomniała
jeśli chodzi o miękkość to dla mnie Bingo shea bije wszystko
zamówiłam tą maske Bingo z ich sklepu..szkoda że przesylka tyle koszyuje, więc wyszła mi maska za 36 zł mam nadzieje że będzie gut!

Cytat:
Napisane przez NeverGoAlone Pokaż wiadomość
Melduję, że zrobiłam pierwsze w swoim życiu psikadło do włosów Jestem ciekawa jak się spisze- dzisiaj na noc psikadło+ olej Alverde paczula i czarna porzeczka (jak on obłędnie pachnie )

użyłam go ostatnio, dla mnie ten olejek wcale obłędnie nie pachnie, wręcz mocno nachalnie aż głowa boli,

w ogóle wszystkie te Alverde pachną tak mocno że szok, łeb mi pęka tylko jeden mam boskiiiii o ten http:// http://www.dm.de/cms/servlet/segment...lde_malve.html

Poza tym mam te:
mam różany - tragedia zapach, na cellulit - cytryna, jakis jeszcze jeden cytryna również, ten porzeczka, argan i migdał, i odżywka morela czy to brzoskwinia :P
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 09:24   #1157
riendo
Rozeznanie

Nie było mnie trochę, ale namachałyście dużo stron!

Dziewczyny, któraś z Was zamawiała te próbki ze strony J&J, możecie napisać, czy cokolwiek za nie płaciłyście? Np. koszty przesyłki? Można tam zaznaczyć wszystkie produkty i nie wpływa to na ewentualną cenę?
riendo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 09:49   #1158
green elf
Raczkowanie

przypomniałam sobie ostatnio, że mam miód w domu i pomyślałam, że może się z nim przeproszę, bo wcześniej nie robił nic, albo sztywne włosy

wymieszałam dwie łychy miodu z olejkiem bd dla mam, kilkoma kroplami keratyny, gliceryny i d-panthenolu i położyłam to na całą noc
efekt - cudownie gładkie i takie mięsiste włosy

na pewno będę dalej kombinować z miodem

niech no dadzą jakąś promocję w rossie na odżywki, bo dwie mi się kończą
a później się zobaczy

jest: 60cm
green elf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 10:16   #1159
201606242139
Konto usunięte

Cytat:

A często oczyszczasz włoski?
Ja raz w życiu miałam taką sytuację po BD, że swędział mnie skalp i po prostu skóra głowy domagała się już mocniejszego oczyszczenia
Później znowu spisywał się bardzo dobrze.
Ja od siebie polecam jeszcze żel 2w1 Lilliputz ten biały

Często. Raz na dwa tygodnie im wystarczy. Zawsze przed oczyszczeniem nakładam na włosy Amlę.
Rozejrzę się za Liliputzem, ale właśnie znalazłam mojego nieświadomie kiedyś byłego ulubieńca J&J 3w1

Cytat:
Pieni się jak szatan z nieznanych dla mnie powodów, z podanych przez Ciebie specyfików jest najwydajniejszy, kosztuje 6,29 za 300 ml. Jak nie podejdzie do włosów można użyć zgodnie z przeznaczeniem

Kategoria - babskie sprawy
Ej no, jak byłam w szpitalu to mój brat mi go kupił do strzału, więc Ty też dasz radę (swoją drogą ile się przy tym umarudził).
To jeśli się pieni jak szatan, to będzie mój just kidding, ale i tak go kupię, haha

No, kategoria kategorią, ja raz na dziecięcy poszłam i 3 razy do Rossa wracałam bo nie mogłam zauważyć Babydreama
to się nazywa tępactwo, albo omamienie, bo jeśli w ciągu 10 sekund go nie lokalizowałam to wychodziłam z czymś innym
A potem się to tak kończy... "ale ja tam muszę, bo mi coś jeszcze potrzebne..." i wychodzę z kolejną odżywką bez szamponu

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Tylko ona coś pokiełbasiła, bo ten niebieski to nie jest szampon, tylko żel do mycia. Szampon jest bardzo podobny, tylko nie ma tej pompki (no i oczywiście inny napis ).

A ten BD fur mama się pieni?
Dla mnie fur mama przeciąża włosy. Dlatego ja do opakowania z pompką tworzącego pianę wlałam i to i niebieski szampon z wodą i robi mi się delikatniejsza pianka. Ale i tak dodaję samego szamponu, a potem podrażnia. Gdyby nie Jej wpis to pewnie drapałabym się po głowie aż by mi włosy wypadły i dopiero bym zauważyła coś źle

Edytowane przez 201606242139
Czas edycji: 2012-05-31 o 10:18

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-31, 11:03   #1160
Dinulka
Zakorzenienie

nałożyłam na noc olej z zsk, teraz siedzę z isaną z półproduktami...
mam pytanie - warto przed farbowaniem tak z dzień dwa przed, oczyścić włosy? 100 lat już tego nie robiłam tak szczerze, chyba lepiej przed to zrobić niz po?
który szampon oczyszczający najbardziej lubicie? Bo mi te ziołowe plątały włosy, dlatego unikałam oczyszczania, może macie jakis znośniejszy?
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 11:09   #1161
201605170931
Konto usunięte

Cytat:
mam pytanie - warto przed farbowaniem tak z dzień dwa przed, oczyścić włosy? 100 lat już tego nie robiłam tak szczerze, chyba lepiej przed to zrobić niz po?
który szampon oczyszczający najbardziej lubicie? Bo mi te ziołowe plątały włosy, dlatego unikałam oczyszczania, może macie jakis znośniejszy?
moim zdaniem warto je oczyścić z silikonów na kilka dni przed (przynajmniej ja tak robię), całkiem fajny jest z joanny naturii z miodem i (chyba) cytryną, nie plątał, nie wysuszał, pięknie pachniał, ale miałam też wrażenie, że włosy po nim nie są do końca oczyszczone
201605170931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 11:11   #1162
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
zamówiłam tą maske Bingo z ich sklepu..szkoda że przesylka tyle koszyuje, więc wyszła mi maska za 36 zł mam nadzieje że będzie gut!
użyłam go ostatnio, dla mnie ten olejek wcale obłędnie nie pachnie, wręcz mocno nachalnie aż głowa boli,

w ogóle wszystkie te Alverde pachną tak mocno że szok, łeb mi pęka tylko jeden mam boskiiiii o ten http:// http://www.dm.de/cms/servlet/segment...lde_malve.html

Poza tym mam te:
mam różany - tragedia zapach, na cellulit - cytryna, jakis jeszcze jeden cytryna również, ten porzeczka, argan i migdał, i odżywka morela czy to brzoskwinia :P
36 zł za jedną maskę? czemu nie powiedziałaś? to bym Ci kupila za 7 zł i wysłała napewno byłoby taniej

a skąd Ty masz wszytskie olejki alverde?

Cytat:
Napisane przez riendo Pokaż wiadomość
Nie było mnie trochę, ale namachałyście dużo stron!

Dziewczyny, któraś z Was zamawiała te próbki ze strony J&J, możecie napisać, czy cokolwiek za nie płaciłyście? Np. koszty przesyłki? Można tam zaznaczyć wszystkie produkty i nie wpływa to na ewentualną cenę?
ja zamawiałam nic nie płacisz tylko wypełniasz ankietę i Ci wysyłają
Cytat:
no najlepeij tak 2 - 3 dni przed farbowanie umyć włosy i potem już nic z nimi nie robić czyli farbowac na tzw. brudne mniej się włosy niszczą
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 11:13   #1163
_groooszek_
Zakorzenienie

Miała któraś z Was do czynienia z tymi kosmetykami: http://marionkosmetyki.pl/nasze-mark...e-therapy.html ? już wzięłam kąpiel i spray żeby oblukać składy z Waszą pomocą

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 11:32   #1164
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
Napisane przez riendo Pokaż wiadomość
Cytat:
ja zamawiałam nic nie płacisz tylko wypełniasz ankietę i Ci wysyłają

namówiłyście mnie przy okazji też zamówiłam

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 12:13   #1165
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Miała któraś z Was do czynienia z tymi kosmetykami: http://marionkosmetyki.pl/nasze-mark...e-therapy.html ? już wzięłam kąpiel i spray żeby oblukać składy z Waszą pomocą
no właśnie nie bo nie umiem ich znaleźć, ale ostatnio wrzcałąm tu linka że mnie bardzo interesują
wrzucisz składy ?

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Napisane przez almondfairy Pokaż wiadomość
jak dają to trzeba korzystać
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 12:16   #1166
EsTeLL25
Zakorzenienie

Cytat:

Też mam zamiar to zakupići zobaczyć jak sprawdzi się na moich włosach

Cytat:
Napisane przez almondfairy Pokaż wiadomość
I Ja

Jak tak czytam o tych waszych olejkach różnych to sama mam chęć jakiś sobie zakupić i zacząć nakładać Może nawilżyłyby mi te Moje biedne zniszczone włoski Tylko czekam na wypłate i ruszam na zakupki

EsTeLL25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 12:22   #1167
_gatinha_
Zadomowienie

Dziewczyny Dobrze się znacie na temacie, więc pytam właśnie Was

Tak sobie myślę, czy by nie złożyć zamówienia na helfy.pl. Chciałabym kupić naturalną hennę do włosów - tą co na rudo barwi i olej kokosowy, tylko się zastanawiam, który bylby lepszy: czy Vatika (ten w zielonej buteleczce), czy Parachute, czy jeszcze jakiś inny

Myślałam też nad chwaloną przez Was Sesą lub Amlą, ale kompletnie się już pogubiłam i nie wiem co by było najlepsze dla moich włosów

A w ogóle to macie dobre doświadczenia właśnie ze sklepem helfy.pl czy lepszy jak dla Was jest jednak khadi.pl?

Wstawiam w załączniku moje włosy.

I z góry dziękuję za odpowiedź
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7004.jpg (116,1 KB, 55 załadowań)
Stary 2012-05-31, 12:30   #1168
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie nie bo nie umiem ich znaleźć, ale ostatnio wrzcałąm tu linka że mnie bardzo interesują
wrzucisz składy ?
Jak tylko odbiorę zamówienie to wrzucę składy i to pewnie z prośbą o przetłumaczenie z polskiego na "nasze"

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 12:57   #1169
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Ja zawsze spłukuję głową w dół i rzadko mam kołtuny które cięzko jest rozczesać. Jasne że włosy się trochę plączą ale nie aż tak żeby wyrywac garść przy ich rozczesywaniu.
Ja spłukuję z głową w tył, o tyle łatwo, bo pod prysznicem. Gdy spłukuję głową w dół strasznie mi się plączą a tak z pkt widzenia zdrowotnego, spłukiwanie głową w dół jest szkodliwe, gdyż naciągają (rozluźniają) się mięśnie karku. Moja mama takim myciem sobie strasznie zaszkodziła, ,myjąc w umywalce. Ale to tak nawiasem tylko
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 13:04   #1170
EsTeLL25
Zakorzenienie

[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;34424341]Ja spłukuję z głową w tył, o tyle łatwo, bo pod prysznicem. Gdy spłukuję głową w dół strasznie mi się plączą a tak z pkt widzenia zdrowotnego, spłukiwanie głową w dół jest szkodliwe, gdyż naciągają (rozluźniają) się mięśnie karku. Moja mama takim myciem sobie strasznie zaszkodziła, ,myjąc w umywalce. Ale to tak nawiasem tylko [/QUOTE]

Ja niestety nie mam możliwości spłukiwania głową w tył gdyż nie mam prysznica... ale właśnie od takiego spłukiwania głową w dół często mam bóle w karku... jak długo trzymam głowę w dół później mam nawet zawroty głowy no ale nie mam wyjścia..uroki wanny

EsTeLL25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości