|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
Podczytuje troszkę wątek i chętnie się przyłączę, jeśli można
![]() Od dłuższego czasu staram się zapuścić włosy, a od 3 ogarnęła mnie mała obsesja na punkcie dbania o nie Ekspertem jeszcze nie jestem, dlatego chętnie podczytuje i korzystam z rad bardziej doświadczonych dziewczyn, ale pierwsze doświadczenia z olejowaniem, wcierkami, suplementami czy piciem drożdży mam już za sobą ![]() Udało mi się osiągnąć w ostatnim czasie przyrost około 2 cm/miesiąc, co jak na moje włosy jest całkiem niezłym wynikiem, ale wciąż mi mało i mało Marzą mi się w końcu piękne, zdrowe i długie włosy
|
|
|
|
#1142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włosy czasem czeszę przed myciem, czasem nie... w ciągu dnia kilka razy, zresztą muszę, bo trochę ćwiczę i wtedy na czas zajęć robię kucyka, potem rozpuszczam włosy i tak w kółko po umyciu włosy czeszę na sucho, bo mnie nastraszyłyście, że na mokro niszczę bardziej jak spłukuję włosy to też nie robię miszmaszu na głowie tylko ze spuszczoną głową w "pionie" płuczę aby. Czeszę najpierw lekko od góry, potem głowa w dół i te od spodu, a na koniec jeszcze raz przeczesuję po zrobieniu przedziałku. Kołtuny zazwyczaj mam w tym samym miejscu i jego "okolicach" z lewej strony od spodu, z prawej nie miałam ani razu ![]() Forbidden, ja też nie widzę żadnych efektów po tych wszystkich cudach... nawet nie wiem co powinno iść do kosza, a co mi pomaga jakoś przez to ![]() nie kupiłam Fructisa, bo cena była wyższa niż się spodziewałam, a Biovaxa nie było, więc kupiłam aby lakier Essie i kolejny balsam do ciała może to i lepiej ;pnałożę zaraz coś na noc, ale nie wiem czy maść BD, czy olejek Alterry, czy olej winogronowy, makadamia czy słodkie migdały {o ostatnich dwóch zapomniałam jakoś, ze je mam ygh} w ogóle czuję lekkiego kopniaka, żeby się nie poddawać i starać dalej. W sobotę idę na farbowanie i obetnę jeszcze włosy, podejrzewam, że pójdzie z 10 cm i się zapłaczę... ale... skoro trzeba |
|
|
|
|
#1143 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
pazera jestem, haha W razie czego mam zamiennik Babydream - HiPP, no ale z nim to wiadomo, drogi jak na moje potrzeby mycia głowy codziennie/co dwa dni i mało wydajny, a staram się Rossmann omijać na razie ![]() uff, na skalpie zimny aloes i od razu ulga. A kysz swędzenie i pieczenie
|
|
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
ja was podczytuję tylko ale dzis przyszlam sie pochwalić bo mam takie miekkie cudne gładkie włosy <3
co zrobiłam ? olejowałam przez pare godzin sezam+alterra brzoza i pom., umyłam bd fur mamą, potem odżywka isana+2 krople elastyny, w końce olej kokos. i serum z biowaxu, wyschnęły same i nie mogę przestać dotykać ))))
|
#1145 | |
|
Are you talking to me?!
|
Cytat:
Myłam głowę szamponem, żelem pod prysznic, odżywką... Teraz czas na płyn do higieny intymnej
|
|
#1146 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). A ten BD fur mama się pieni? |
|
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
Fubizka mi się pienił nawet całkiem dobrze
musialam mocniej rozmasowac ale bylam zdziwiona ze tak dobrze jak na 'balsam' którym jest
|
#1149 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja chyba nie znalazłam odpowiedniej techniki mycia naolejowanych włosów ( często zostają niedomyte strąki )
|
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to byl mój pierwszy raz z bd a zobacyzmy co bedzie dalej
|
|
#1151 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ej no, jak byłam w szpitalu to mój brat mi go kupił do strzału, więc Ty też dasz radę (swoją drogą ile się przy tym umarudził ).
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1152 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
A dacie mi linka do kwc, tego bd fur mama? Bo tam są trzy w identycznych butelkach, tylko jeden jest balsam, jeden emulsja i jeden olejek
|
|
|
|
#1154 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma jeden silikon zmywalny wodą, niestety tez ma Isopropyl Alcohol, ale na końcu składu, także w sumie jego działanie wysuszające nie powinno mieć miejsca ![]() Cytat:
Nie sięgaj więcej po prostownicę, a zadbaj o wydobycie skrętu, bo z tego co widzę jesteś falowana. Zajrzyj na wątek dla zakręconych ![]() Cytat:
![]() Cytat:
1. za dużo protein-jedwab 2. zbyt dużo witamin 3. aloes-moje włoski średnio się z nim lubią ![]() Cytat:
Ja raz w życiu miałam taką sytuację po BD, że swędział mnie skalp i po prostu skóra głowy domagała się już mocniejszego oczyszczenia ![]() Później znowu spisywał się bardzo dobrze. Ja od siebie polecam jeszcze żel 2w1 Lilliputz ten biały ![]() Cytat:
![]() Tylko on nie stoi z innymi produktami z tej serii, tylko tam gdzie płyny do kąpieli i żele pod prysznic
|
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki ładny delikatny skład
|
|
|
|
|
#1156 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
użyłam go ostatnio, dla mnie ten olejek wcale obłędnie nie pachnie, wręcz mocno nachalnie aż głowa boli, w ogóle wszystkie te Alverde pachną tak mocno że szok, łeb mi pęka tylko jeden mam boskiiiii o ten Poza tym mam te: mam różany - tragedia zapach, na cellulit - cytryna, jakis jeszcze jeden cytryna również, ten porzeczka, argan i migdał, i odżywka morela czy to brzoskwinia :P
|
|
#1157 |
|
Rozeznanie
|
Nie było mnie trochę, ale namachałyście dużo stron!
Dziewczyny, któraś z Was zamawiała te próbki ze strony J&J, możecie napisać, czy cokolwiek za nie płaciłyście? Np. koszty przesyłki? Można tam zaznaczyć wszystkie produkty i nie wpływa to na ewentualną cenę? |
|
|
|
#1158 |
|
Raczkowanie
|
przypomniałam sobie ostatnio, że mam miód w domu i pomyślałam, że może się z nim przeproszę, bo wcześniej nie robił nic, albo sztywne włosy
wymieszałam dwie łychy miodu z olejkiem bd dla mam, kilkoma kroplami keratyny, gliceryny i d-panthenolu i położyłam to na całą noc efekt - cudownie gładkie i takie mięsiste włosy ![]() na pewno będę dalej kombinować z miodem niech no dadzą jakąś promocję w rossie na odżywki, bo dwie mi się kończą
|
|
#1159 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Rozejrzę się za Liliputzem, ale właśnie znalazłam mojego nieświadomie kiedyś byłego ulubieńca J&J 3w1 ![]() Cytat:
just kidding, ale i tak go kupię, haha ![]() No, kategoria kategorią, ja raz na dziecięcy poszłam i 3 razy do Rossa wracałam bo nie mogłam zauważyć Babydreama to się nazywa tępactwo, albo omamienie, bo jeśli w ciągu 10 sekund go nie lokalizowałam to wychodziłam z czymś innym ![]() Cytat:
Edytowane przez 201606242139 Czas edycji: 2012-05-31 o 10:18 |
|||
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
nałożyłam na noc olej z zsk, teraz siedzę z isaną z półproduktami...
mam pytanie - warto przed farbowaniem tak z dzień dwa przed, oczyścić włosy? 100 lat już tego nie robiłam tak szczerze, chyba lepiej przed to zrobić niz po? który szampon oczyszczający najbardziej lubicie? Bo mi te ziołowe plątały włosy, dlatego unikałam oczyszczania, może macie jakis znośniejszy? |
|
|
|
#1161 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1162 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a skąd Ty masz wszytskie olejki alverde? ![]() Cytat:
nic nie płacisz tylko wypełniasz ankietę i Ci wysyłają ![]() Cytat:
mniej się włosy niszczą
|
|||
|
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
Miała któraś z Was do czynienia z tymi kosmetykami: http://marionkosmetyki.pl/nasze-mark...e-therapy.html ?
już wzięłam kąpiel i spray żeby oblukać składy z Waszą pomocą
|
#1164 | |
|
seriously? no.
|
Cytat:
namówiłyście mnie przy okazji też zamówiłam
|
|
|
|
|
#1165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wrzucisz składy ? ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- jak dają to trzeba korzystać
|
|
|
|
|
#1166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zobaczyć jak sprawdzi się na moich włosach![]() I Ja ![]() Jak tak czytam o tych waszych olejkach różnych to sama mam chęć jakiś sobie zakupić i zacząć nakładać Może nawilżyłyby mi te Moje biedne zniszczone włoski
|
|
#1167 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny
Dobrze się znacie na temacie, więc pytam właśnie Was Tak sobie myślę, czy by nie złożyć zamówienia na helfy.pl. Chciałabym kupić naturalną hennę do włosów - tą co na rudo barwi i olej kokosowy, tylko się zastanawiam, który bylby lepszy: czy Vatika (ten w zielonej buteleczce), czy Parachute, czy jeszcze jakiś inny Myślałam też nad chwaloną przez Was Sesą lub Amlą, ale kompletnie się już pogubiłam i nie wiem co by było najlepsze dla moich włosów ![]() A w ogóle to macie dobre doświadczenia właśnie ze sklepem helfy.pl czy lepszy jak dla Was jest jednak khadi.pl? Wstawiam w załączniku moje włosy. I z góry dziękuję za odpowiedź
|
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1169 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale to tak nawiasem tylko
|
|
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;34424341]Ja spłukuję z głową w tył, o tyle łatwo, bo pod prysznicem. Gdy spłukuję głową w dół strasznie mi się plączą
Ale to tak nawiasem tylko [/QUOTE]Ja niestety nie mam możliwości spłukiwania głową w tył gdyż nie mam prysznica... ale właśnie od takiego spłukiwania głową w dół często mam bóle w karku... jak długo trzymam głowę w dół później mam nawet zawroty głowy no ale nie mam wyjścia..uroki wanny ![]()
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.

Marzą mi się w końcu piękne, zdrowe i długie włosy

z lewej strony od spodu, z prawej nie miałam ani razu
nawet nie wiem co powinno iść do kosza, a co mi pomaga jakoś przez to 

pazera jestem, haha

No i sama już nie wiem.
jutro do niej zadzwonie jak bedzie w pracy żeby już nie zapomniała
just kidding, ale i tak go kupię, haha