|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Zuzia
Emi Asieńka sto lat dziewczynki Cytat:
zdjecia jak zwykle sliczne Haniołek uśmiechnięty i pogodny no u w koncu Cie marzenko na fotce zobaczylam bo dawno Cie nie bylo Cytat:
2.jak z koziej dupki trąbka Cytat:
Cytat:
Jasiek robi orygami(jak to sie pisze ) z lektury pt"poradnik zywienia dziecka"a mam korzysta z toalety Cytat:
![]() zdrowka, zdrowka i zdrowka maz chcac mi pomoóc zabral mi zelazko ![]() po 2 minutach sie pyta czemu nie oddajemy koszul do pralni
|
|
#1802 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Patik trzymam
za gina!Isiaok, Iwona na mnie też mówili Isia, od Justysia, Tysia, Isia (też dziwnie ) Nawet pytałam Isię, czy ma na imię Justyna ![]() Coś tam jeszcze chciałam, ale nie pamiętam. Aaaa Zuza przeryczała caaały dzień. Te zęby dają jej tak popalić, nic nie pomaga. Ona już sama nie wie, co ma ze sobą zrobić. Dwie górne dwójki się przebiły lekko, nie wiem czy to one, czy jakieś kolejne tak ją bolą. Marzena nie kupiłam tej szczotki, żal mi kasy ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Telik Jasio robi origami a Zuza jak wpadnie do WC, to rzuca się na papier toaletowy i go je .A i trochę przegapiłam, że moja córka kończy 11 miesięcy . Dziękuję za pamięć cioteczkom!!!
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-05-30 o 22:48 |
|
|
|
#1803 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dwie cebule, pokroic w piorka przysmazyc, dodac dwie marchwie pokrojone ale tak grubo, seler naciowa cala. To podsmazyc i wrzucic dalej sloik suszonych pomidorow, czosnek zalezy ile lubicie, dwie duze puszki pomidorow, podlac woda. Gotowac az zmieknie. Zmiksowac, dodac sol, pieprz, a na koniec smietanke kremowke i troche koncentratu. Jak jest za geste, podlac woda. Podawac z grzankami z bagietki. Cytat:
Cytat:
Marzenko zdjecia sliczne, Hania piekna i wy rowniez. Co do niani, to sie siostry wstepnie podpytalam i w sierpniu zwalnia sie niania Igorka, bardzo fajna babka. Ale to w sierpniu. Jeszcze napisz mi w jakich okolicach mieszkasz, bo nie wiem czy dobrze zapamietalam. ChciLm wam wrzucic w klubie wiecej zdjec naszych z imprezy ale juz nie mam sily. Dzisiaj przezylismy pierwsza krew, Szymek upadl w czasie zabawy i cos mu sie stalo dziaselko. Krwawil strasznie a ja sama w domu. W konuc sama sie poplakalam ale jakos zatamowalam. Pozniej niesttey jadl bulke i znowu krwawil. Biedny moj maluszek. ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Sto lat dla dzisiejszych solenizantow oraz zdrowia dla chorowitkow
|
|
|
#1804 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaa i ja nie ten typ czlowieka co by sie zalil i skarzyl z byle powodu ja tez nie lubie takiego uczucia "ofacenia" Cytat:
) i zjadala cebulki. Miala na glowie od tego takie lyse placki.
|
||
|
|
|
#1805 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo już się wstydziłam, że tu dzieci już prawie mleka nie jadają, a u nas to ciągle podstawa. I wiesz, dziękuje niebiosom, że to moje dziecko w nocy śpi a nie je ![]() 2. Tralalala, już ja swoje wiem 3. Tymek jak wpada do łazienki, to pierwsze kroki kieruje do szczotki klozetowej, jak się jej nie uda dopaść to rozwija i zjada papier No, chyba że pralka pracuje, to wtedy zamiera w bezruchu i w zachwycie kontempluje to, co się tam wyprawia ![]() Cytat:
Pierwsze koty za płoty. A Ty sie nic nie martw Kajolku, bo tak niestety musi być...Cytat:
![]() Też nie lubię narzekać, bo od razu mi się jeszcze gorzej robi ![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Obrobiłam na szybko filmik z wyłażącym z łóżeczka Tymciem ![]() http://www.youtube.com/watch?v=g0Ki3M-DrvM A to jeszcze taki stary, sprzed 2 tygodni, z placu zabaw: http://www.youtube.com/watch?v=eFvdvh3l6K0
|
|
#1806 |
|
Zadomowienie
|
Madziulka, ale się u Was porobiło- biedny Szymek.
Dużo zdrówka dla niego. Eveewe, czyli sesja będzie szybciej? ![]() Bardzo się cieszę,że stan taty serca umożliwia operację- oby jak najszybciej ją wykonali. ![]() Zdjęcia obrabiam w programie Picasa 3- bardzo przejrzysty i łatwy w obsłudze. Kajool, przesyłam wielkiego buziaka dla Szymka Przepis na zupę wydaje się prosty i pyszny- na pewno wypróbuję. Mieszkam na Ratajach, jeszcze nie mam pewności co do daty rozpoczęcia pracy. Szczerze wolałabym od sierpnia, ale jednak bardziej prawdopodobny jest lipiec. Dowiem się dopiero w połowie czerwca...Iustyna, jak dla mnie to nie masz czego żałować. No i gratulacje dla Zuzy za nowe ząbki. ![]() Stronczek, jutro będzie lepszy dzień. ![]() Scio, aż tak źle? ![]() Dołączam do grona mam spacyfikowanych przez dziecko. U nas też lęk separacyjny w rozkwicie. Zobaczyłam go dopiero dzisiaj, bo przez cały pobyt nad morzem ja, albo tż przy niej ciągle byliśmy. Dzisiaj będąc z nią sama nic nie mogłam zrobić, jak tylko odchodziłam pojawiały się łzy jak grochy... Tym sposobem brałam prysznic, a Hania siedziała ze mną w łazience w krzesełku do karmienia i zagryzała gumowe kaczki.![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:49 ---------- Brumku, Tymek wymiata! Jaki był całkowity czas ucieczki?
|
|
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki Marzenko
|
|
#1808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no to otwarłam hahaha, ale on boski piosenkę z drugiego filmu spiewałam w dzieciństwie do zapalniczki do gazu, która służyła zawsze za profesjonalny mikrofon
|
|
#1809 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Marzenko , zapomniałam napisać wczoraj że zdjęcia są piękne! Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ---------- agadus youyou , wszystkiego najlepszego dziewczyny!!!!
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-05-31 o 06:50 |
||
|
|
|
#1810 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O NIE!!! Szybkiego powrotu do zdrowia Cytat:
![]() : kciuki:Cytat:
Czasem jak oglądam Wasze filmiki, to żałuję, że nie mam kamery... WITAM. Ale się pogoda popsuła Wczoraj na spacerze to nawet w kurtce zmarzłam wieczorem...Julcia pod kocem siedziała.Odnosnie tego balu, o którym wczoraj wspominałam( o teściowej), to chyba jednak pojedziemy. A mianowicie chodziło o to, ze teściowa miała zostać z Julcią w sobotę aż się wyśpimy, bo wiadomo, ze jak wócimy o 3, czy 4/5 w nocy, to nie może sobie ona odrazu pójść do domu, bo kiedy ja bym odespała?ale to też oczywiście trzeba było jej zaznaczyć, bo raczej by się nie domyśliła... albo by tak tylko na odwal się powiedziala. No i to było ustalone już jakiś miesiąc temu...a przed wczoraj oznajmia ona P., że w sobotę o 7 rano ma jazdę(robi prawko) No i wymyśliła teściowa, że w sobotę zostanie z Julcią teść...jak mi to P. powiedział, to odrazu odp. , że NIE. Trzymał Julkę może ze 3 razy na rękach, a co mówić o opiece...w końcu to moje dziecko i nie zostawię go z byle kim.... ale po jakimś czasie jak ochłonęłam, to stwierdziłam, że czemu nie..., przecież jej krzywdy nie zrobi... No i początkowo stanęło na tym, że Julcia będzie spała u nich, a jutro teściowa wszystko pokaże teściowi jak się ,,obsługiwać" Julcią. Nie powiem, że się nie martwię ![]() Poza tym ten wyjazd jest już o 16 ( mamy jechać za autobusem z całą reszta uczestników), więc strasznie wcześnie, a jeszcze jutro o 13:45 Julcia ma wizytę u pediatry- w sprawie serduszka , więc mało czasu zostanie na te ,,przenosiny".Aj, niewiem, czy nie będę żałowała, że zostanie z teściem... Sorki, ale musiałam to z siebie wyrzucić |
|||
|
|
|
#1811 | |
|
Rozeznanie
|
Witam!
My już jak zwykle zaliczamy teraz pierwsza drzemke jest tak rozkoszna, że wybaczam wszystkoCytat:
![]() Kajool,Brumek dziekuje za odp dotyczace chleba ![]() Która wstawiała przepis na kruche ciasto???????Lili83???????Nie przestaje o nim myślec...chyba upieke! iwona na mnie też własnie mówia Isia.Na studiach miałam ksywke-"iśka-siśka" ![]() Teraz narzekamy na lek separacyjny a za 20 lat bedziemy płakać jak powie-"Mamo, wyprowadzam sie!" BrumekNiesamowite filmiki!!!Bystrzacha!!! klaski:i jacy Wy śliczni! Och i ach! |
|
|
|
|
#1812 |
|
BAN stały
|
Dzień dobry dziewczynki i dzieciaczki
![]() Wczoraj byliśmy w klinice z Izą na kontroli(wszystko idzie z godnie z planem )I odwiedzilismy Pieleszkę i Hanusię Hania czuje sie dobrze,smieje sie,gada,jest cudowna ![]() Pieleszka w dobrym humorze,choc niewyspana,są razem z B.. Duze prawdopodobieństwo,ze na weekend nasze dziewuszki (i tatuś)wyjdą do domku Hanulka tak się znudziła naszym gadaniem,ze az zasneła w foteliku. Buziolki! |
|
|
|
#1813 |
|
Wtajemniczenie
|
aniu dziękuję za pamięć
a ja sie witam dziewczyny nie mogę się jakos rozkręcic do pisania, podczytuje Was, ale jakoś nie daje rady a wieczorkiem przyznam się że juz nie mam siły, czasami cos na fb skrobne ale to zdanie lub dwa, z góry przepraszam you 100 lat |
|
|
|
#1814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() SUPER wieści od Hani Świetnie!!!A co u Ciebie słychać? Tak rzadko bywasz ![]() YouYou, Agadus NAJLEPSZEGO Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-05-31 o 08:59 |
|
|
|
|
#1815 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas tez wlasnie drzemka, wprawdzie pobudka byla po 6, ale chyba niechcacy go ululalam w mejtaju. Mylam podlogi i zarzucilam go na plecy, a za chwile spal ![]() Wiec teraz w spokoju jem sobie sniadanko w czystym mieszkaniu, a nie ma jeszcze 9. fajnie tak. Youyou i Agadus swietuja? Sto lat kobiety! Brumek Tymek wymiata! Swoja droga strasznie licho te szczebelki byly przymocowane, ja sama musze sie niasilowac z moimi, zeby je wyciagnac, nie ma szans, zeby Antek to zrobil. Przypomnialo mi sie, ze w ciazy Ty sie zastanawialas, co bedzie jak dziecko je wyciagnie. I prosze - wyciagnal. Ania zdolny Adas! No i brawa za przemieszczenie! Madziulka zdrowka dla Szymka! Scio zycze pozytywnego rozwiazania problemow. Marzenko sliczne zdjecia! Jak je ogladalam to przypomnialy mi sie nasze wakacje z zeszlego roku, tez bylismy w tym samym czasie. Eveewe za szybka opercje taty! Brumku u nas tez jeszcze jakies 4-6 razy UU na dobe. Patik zaskoczylas mnie, ze myslisz o dziecku, ale tak pozytywnie. Wiecej grzechow nie pamietam... aaa wychwalam mejtaja pod niebiosa, bo jak mam w domu cos zrobic, a mam jeczace dziecko wiszace u nogi, to go wrzucam, rece wolne i moge dzialac Wczoraj w koncu po kilku miesiacach spotkalam sie ze Stapelka i Zuzanka. I buziaki dla swietujacych! |
|
|
|
|
#1816 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaraz jedziemy do kew gardens (ogród botaniczny) ![]() Siedzimy w salonie- bardzo ciepło bo nagrzany od wczoraj. włąćzyłam więc wiatrak. Emil usiadł przed wiatrakiem i oboje rozkoszujemy się sztuczną bryzą. Nagle zaczyna coś mi śmierdzić. Coś jakby koopa . przesunełam Emila z linii bryzy i dalej rozkoszuję się bryzą, a on może jeszcze 5 minut wytrzymac z kupa w pieluszce . dołączał do klubu wyrodnych matek -*
|
|
|
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
Aga nasza kochana!
100 lat! Zdrówka, Szczęścia, Pomyślności i Dużo miłości! you też? Ulu nasza kochana! 100 lat! Zdrówka, Szczęscia, Pomyślności i Dużo miłości!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-05-31 o 09:20 |
|
|
|
#1818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to dodatkowo działka ogrodowadzis juz w pracy. kinga w zlobku. mam nadzieje ze bedzie juz ok. wysypki nie bylo, ale goraczki od doby nie ma. troche tylko marudna. no i cos jej jakby z ucha wycieka, masa tej wydzieliny,. dzis o 14:15 ide do pediatry na sprawdzenie i obadanie wynikow moczu i krwii |
|
|
|
|
#1819 | ||||
|
Zadomowienie
|
czesc
a kto dziś ma urodziny? agadus i you?????? Wszystkiego naj, naj, naj tylko dobrych waidomości, radości i miłości i zdrowia!!!! Cytat:
właził na tę półkę i machał nogami i rękami, wisząc na samym "kadłubie" Cytat:
mój nawet nie próbuje "pomóc", przypuszczalnie skończyło by się podobnym komentarzem, żeby kupować koszule gniotki, których się nie prasuje Cytat:
zostaw i denerwuj się, Tobie nie wolno Cytat:
dzięki za wieści o rodzinie pieleszków, szczególnie o radosnej, uśmiechniętej Hani czekamy tu na Was na Ciebie nerola też ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- co z nocnikami dla naszych dzieci? kiedy mniej więcej mozna je przyuczać? oglądałam ofertę nocników najbardziej podoba mi się pourty http://www.google.pl/search?q=pourty...w=1440&bih=672 wydaje się poręczny i zawartość łatwo opróżnić nie wiem czy te grające, wielkie "urządzenia" są potrzebne biorąc pod uwagę że muszę mieć dwa nocniki na dwa miejsca, to wolałabym wersję klasyczną któraś z was planuje już taki zakup? ktoras kupiła? mamy dzieci starszych proszę napiszcie, jakie macie wnioski w tym temacie? z góry dziękuję
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
Baardzo dziękuje za życzenia!! ![]() Lecę zaraz po zakupy i jakieś ciacho muszę zakręcić.. ![]() W końcu 30-stka zobowiązuje to już nie łabędź a pół bałwanka z przodu
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to pieknie brzmi
|
|
|
|
|
#1822 |
|
Wtajemniczenie
|
Agadus i Youyou
wszystkiego najlepszego... Brumku Tymcio cudowny, maly spryciula Madziulka jak Szymek dzis? Agni my tez bylismy kiedys w Kew Gardens. Bardzo mi sie podobalo. Mam gdzies nawet fotki |
|
|
|
#1823 | |
|
Zadomowienie
|
AGADUS i YOUYOU - WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJLEPSZEGO
Cytat:
ale zabiegi pielegnacyjne oczywiscie nie ![]() jak dla mnie propozycja podarowania poduszki rogala wymiata
Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2012-05-31 o 10:33 |
|
|
|
|
#1824 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
dzięki widzę, że nie chcecie żebym strzelała focha serniczki rzadzą widzę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() no to szybciutko myśl myśl Cytat:
![]() [QUOTE=Stronczek27;3440874 1 jestem na 30 pozycji, chyba ze sie myle, ale sprawdzam przed chwila [/QUOTE]aaaa no chyba ze tak Cytat:
![]() Cytat:
może nie będzie tak źle? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Agadus i You!!!! STO LAT PIĘKNE ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nic nie wiem o nocnikach. Pewnie kupię jakiś pierwszy lepszy.
Dziewczyny jaka to szczepionka ma być po roku? i kiedy dokładnie, w którym miesiącu?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
Joł.
Oliweczka jakby teściowa chciała to by mogła jazy przełożyć/ odwołać, żadnego problemu by nie robili w OSK. A teśc ma siedzieć tylko potem jak teściowa wyjdzie? to może nie będzie problemu? Sara by nie została ani z teściem ani z moim tatą. Ona nawet na ręce do nich nie chce, zaraz mruczy. A co to za bal? z jakiej okazji? daleko? Brumek Lubię zawsze je oglądać. ( filmiki, (wyszło że nogi)) I pokazuję tż. Oczy wielkie zrobił na akrobacje Tymka. AgaG ja bym nie umiała mietka na plecach mieć. Tzn Sary bym nie potrafiła tam zarzucić do tyłu. Ostatnio go używałam w zakopcu...hm leży.. Co słychać u Stapelki i zuzi? już się nas chyba wyrzekła... Isia wczoraj tym orzechowcem margarytki mi przypomniałaś jak się trudziłam 3 godz przed Świętami i wyrzuciałam Monia nie ciekawie to wygląda, wydzielina z ucha..pędź do lekarza, każdy dzień to rozwój choroby.. Cieszę się że u Hani i Pieleszki tak dobrze Kolina naszła mnie refleksja, że jak jestes w wawie to Ci chyba humor bardziej dopisuje, i z nami Cię dużo ![]() To wszystkiego macie x2? krzesełko do karmienia, itd wsio ,wsio..? You you , Agadus najlepszego Świetować !Byłam na targu, zapomniałam kupić truskawek do ciasta Ps. a rabarbar już jest dobry? bo jest w ogrodzie... Zaraz lunie takie chmury chodzą. Buuu
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-05-31 o 10:58 |
|
|
|
#1827 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Brumek Tymek wychodzący z łóżeczka czaderski! On w ogóle taki uroczy jest Oliweczka kciuki za jutrzejszą wizytę u pediatry ![]() Nerola fajnie, że wpadłaś i piszesz, że z Izą wsio ok i dobre wieści od pieleszki przynosisz You you, agadus urodzinki? wszystkiego najlepszego kobietki! AgaG. A co u Stapelki? Szkoda, że już nie zagląda ![]() Kolina sama się zastanawiam co z tym nocnikiem moja przyjaciółka wysadzała swojego synka jak miał z 9-10 miesięcy już i mówiła, że szybko się nauczył tam robić koopę i teraz, jak mając 1,5 roku podobno kuma już o co w tym wszystkim chodzi i koopę robi tylko do nocnika ALE wszędzie piszą, że to za wcześnie! I ja już sama nie wiem ![]() Scio jak to pod mostem? ![]() Madziulka niech Szymek wraca szybko do zdrowia |
|
|
|
#1828 |
|
Zadomowienie
|
Aaaale laski dziś świętują- Youyou, Agadus spełnienia marzeń kochane!
Oliweczko, jeśli teść zajmie się Julką tylko na czas nieobecności teściowej (pewnie jakieś 2 godziny?) to nie masz co się martwić, na pewno da radę. ![]() Nerola, świetne wieści o Pieleszkowej Hani A jak tam Iza, może pokażesz Nam ją? Pewnie krwiak się sporo zmniejszył? Agni, jesteś niemożliwa. Kolina, my mamy taki nocnik http://allegro.pl/fisher-price-t6211...362205591.html. Hania dostała go w prezencie, ale na razie go jeszcze nie używała- czeka w kartonie. Kiedyś dziewczyny pisały, że nauka nocnikowania ma sens jak dziecko ma tak 1,5 roku. (ja w tym temacie nie mam doświadczenia) Ten nocnik pourty, ma fajny sposób opróżniania, ale generalnie cena spora jak na kawałek plastiku.
|
|
|
|
#1829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno to ważna jazda, bo jada się zapisywać na egzamin do Radomia...taaa....ważne.. ... A to Ci powiem jeszcze lepsze-12 czerwca muszę wziąść urlop, bo teściowa ma okulistę umówionego tak jakby nie można było tego przełożyć-zwłaszcza jak pracuje na zmiany, albo np. po 14, jak skończę pracę.Kolejna sprawa-dzisiaj zadzwonił rano P., ze 6 czerwca musi zostać po nocce w pracy na pouczeniach-to mówię zadzwoń do T.(siedzi dziś z Julcią) i zapytaj czy może przyjść- NIE, bo też ma nockę i kończy o 8, a u nas trzeba być o 6. Tak mnie wku.....przez tą imprezę że głowa mała..... Dzisiaj rano jak ją zobaczyłam, to odrazu mnie wściekłość ogarnęła może się mylę i nie mam racji, ale tak to odbieram....A ta impreza/bal, to służbowa z firmy P. gdzieś za Nałęczowem w jakimś dworku-więc chyba z godzinkę się jedzie w jedną stronę. SORKI ZA TAK DŁUGO ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Dziękuję Tzn. ona wyjeżdża o 7 i jedzie do innego miasta bo tam się mają zapisywac na egzamin itd. więc przed południem nie wróci. raczej tu jest kwestia tego o której my wstaniemy i pojedziemy po Julcię....oj chyba będę żałowała.... |
|
|
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
Kolina dzięki za głosy
Reszcie też bardzo dziękuję, jest nadzieja, że do 15 wejdę. Załadowałam filmiki Brumka, zaraz oglądamy Dziewczyny ile dajecie jogurtu naturalnego maluchom ? Tak na raz. Kupiłam dzisiaj, będę próbowała z Radkiem ![]() Pisałam, że sprzedałam leżaczek-bujaczek? Wieczorem wystawiliśmy a rano już został kupiony. Mam nadzieję, że nie dałam za tanio
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.

Hania podróż powrotną zniosła dużo gorzej- chyba nie chciała wracać.
Strrrrasznie marudziła, a ja w tym czasie wyśpiewałam jej wszystkie znane mi utwory i wydawałam dźwięki wszystkich znanych mi zwierząt. Tż miał niezły ubaw, a ja aż ochrypłam przez ten teatr.
Prawdziwa bizneswoman z Ciebie 
) z lektury pt"poradnik zywienia dziecka"

za gina!

Dużo zdrówka dla niego.
Mieszkam na Ratajach, jeszcze nie mam pewności co do daty rozpoczęcia pracy. Szczerze wolałabym od sierpnia, ale jednak bardziej prawdopodobny jest lipiec. Dowiem się dopiero w połowie czerwca...

I widac po oczach to cierpienie i bezsilnosc.....
, więc mało czasu zostanie na te ,,przenosiny".
klaski:

. przesunełam Emila z linii bryzy i dalej rozkoszuję się bryzą, a on może jeszcze 5 minut wytrzymac z kupa w pieluszce

moja przyjaciółka wysadzała swojego synka jak miał z 9-10 miesięcy już i mówiła, że szybko się nauczył tam robić koopę i teraz, jak mając 1,5 roku podobno kuma już o co w tym wszystkim chodzi i koopę robi tylko do nocnika ALE wszędzie piszą, że to za wcześnie! I ja już sama nie wiem