Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VIII.2011 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. 5 11,11%
Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy 0 0%
Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. 2 4,44%
Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy 1 2,22%
Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje 0 0%
Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone 2 4,44%
Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. 3 6,67%
Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę 1 2,22%
Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. 0 0%
Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! 3 6,67%
Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! 4 8,89%
Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! 3 6,67%
Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. 1 2,22%
Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. 10 22,22%
Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? 6 13,33%
Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie 0 0%
Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! 0 0%
Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam 0 0%
chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło 0 0%
pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek 3 6,67%
papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda 0 0%
chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-30, 22:31   #1801
telik
Wtajemniczenie

GG do telik
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Zuzia
Emi
Asieńka

sto lat dziewczynki

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Bry wieczór
Uff... jesteśmy już w domu. Wczasowanie było boskie, ale te pakowanie/wypakowanie i podróżowanie jest cholernie męczące. Hania podróż powrotną zniosła dużo gorzej- chyba nie chciała wracać. Strrrrasznie marudziła, a ja w tym czasie wyśpiewałam jej wszystkie znane mi utwory i wydawałam dźwięki wszystkich znanych mi zwierząt. Tż miał niezły ubaw, a ja aż ochrypłam przez ten teatr.
Obiecuję jutro wstawić większą porcję wakacyjnych zdjęć.
Dobranoc.
Witajcie wczasowicze

zdjecia jak zwykle sliczne
Haniołek uśmiechnięty i pogodny
no u w koncu Cie marzenko na fotce zobaczylam bo dawno Cie nie bylo

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
1.Je - wstyd się przyznać - 6 razy na dobę Czasem 7. Przy czym w nocy (między 20 a 7) ani razu.

2. Brzmi poważnie Prawdziwa bizneswoman z Ciebie
1.Moj milky je 4-5 razy w dznien+milion w nocy
2.jak z koziej dupki trąbka

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
[COLOR=DarkGreen]Dziewczyny, potrzebuję rady
W sobotę idziemy do mojej przyjaciółki na grilla urodzinowo-imieninowego. Nie mam pomysłu na prezent, niby powinnam wiedzieć co lubi, ale nic fajnego nie przychodzi mi do głowy. Pytam, bo jest w ciąży. Co by Wam sprawiło przyjemność jako ciężarnym? (ja nie pamiętam ) ale nie dla dziecka, tylko dla niej...
jako ciezarna ucieszylabym sie z jakiegos zaproszenia na masaz albo zabieg pielegnacyjny

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Nie daj Boze wyjdze do łazienki-3 sek i siedzi na dywanikunawet jak tż jest w domu a ja sie zamkne w łazience to siedzi pod drzwiami i płacze...góra domu dla mnie nie istnieje, nie moge nawet dojść do schodów
ale kiedyś to minie,prawda?
my siedzimy w toalecie razem
Jasiek robi orygami(jak to sie pisze) z lektury pt"poradnik zywienia dziecka"
a mam korzysta z toalety
Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
w

2. a jakże , testowania ciąg dalszy
wczoraj testował nośność karnisza, wynik w załączniku
uczepił się jak makak zasłony i zacząl się na niej podciągać, patrzę a karnisz zaczyna wyłązić ze ściany, podbiegłam i wyratowałam małpiatkę
wyniki testu
zasłona ikea - test zaliczony, wytrzymała, nie ma uszczerbku
karnisz - test zaliczony, żabki trzymały jak przyspawane
kołki - test oblany
ściana - test oblany, do spółki z kołkami nie trzymała jak należy
słowa uznania dla testujacego

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
wirusówka + zapalenie ucha
zdrowka, zdrowka i zdrowka

maz chcac mi pomoóc zabral mi zelazko
po 2 minutach sie pyta czemu nie oddajemy koszul do pralni
Stary 2012-05-30, 22:39   #1802
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Patik trzymam za gina!

Isiaok, Iwona na mnie też mówili Isia, od Justysia, Tysia, Isia (też dziwnie ) Nawet pytałam Isię, czy ma na imię Justyna

Coś tam jeszcze chciałam, ale nie pamiętam.

Aaaa Zuza przeryczała caaały dzień. Te zęby dają jej tak popalić, nic nie pomaga. Ona już sama nie wie, co ma ze sobą zrobić. Dwie górne dwójki się przebiły lekko, nie wiem czy to one, czy jakieś kolejne tak ją bolą.

Marzena nie kupiłam tej szczotki, żal mi kasy

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Telik Jasio robi origami a Zuza jak wpadnie do WC, to rzuca się na papier toaletowy i go je .

A i trochę przegapiłam, że moja córka kończy 11 miesięcy . Dziękuję za pamięć cioteczkom!!!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2012-05-30 o 22:48
iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 22:50   #1803
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
kajool a możesz zdradzić jak robiliście ten krem z pomidorów?Też myślałam o jakiejś zupie krem, myslałam o brokułowym ale może pomidorowy zrobię.
zupe robil moj maz i zrobil tego ogromny gar wiec tylko takie proporcje moge podac.
Dwie cebule, pokroic w piorka przysmazyc, dodac dwie marchwie pokrojone ale tak grubo, seler naciowa cala. To podsmazyc i wrzucic dalej sloik suszonych pomidorow, czosnek zalezy ile lubicie, dwie duze puszki pomidorow, podlac woda. Gotowac az zmieknie. Zmiksowac, dodac sol, pieprz, a na koniec smietanke kremowke i troche koncentratu. Jak jest za geste, podlac woda. Podawac z grzankami z bagietki.
Cytat:
Shira u nas na pewno orzechowiec bo zawsze szybko znika
zawsze orbie z tego przepisuhttp://margarytka.blogspot.com/2011/03/orzechowiec-czyli-pyszne-ciasto-z.html

Kajool,brumek super ten przepis na chlebek!Idealny na grillowanie zamykacie szczelnie ta folie aluminiowa?
szczelnie ale potem odslaniam coby sie troche chrupiaca skorka zrobila

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

to musisz to wykorzystac.

Marzenko zdjecia sliczne, Hania piekna i wy rowniez. Co do niani, to sie siostry wstepnie podpytalam i w sierpniu zwalnia sie niania Igorka, bardzo fajna babka. Ale to w sierpniu.
Jeszcze napisz mi w jakich okolicach mieszkasz, bo nie wiem czy dobrze zapamietalam.

ChciLm wam wrzucic w klubie wiecej zdjec naszych z imprezy ale juz nie mam sily.
Dzisiaj przezylismy pierwsza krew, Szymek upadl w czasie zabawy i cos mu sie stalo dziaselko. Krwawil strasznie a ja sama w domu. W konuc sama sie poplakalam ale jakos zatamowalam. Pozniej niesttey jadl bulke i znowu krwawil. Biedny moj maluszek.

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Sto lat dla dzisiejszych solenizantow oraz zdrowia dla chorowitkow
Stary 2012-05-30, 23:02   #1804
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Ty się tak rzadko żalisz, że chyba naprawdę musi być niedobrze

Tak się objadłam lodów, że ledwo się ruszam Nie znoszę tego uczucia...
W sumie to nie mam na co narzekac, trafilo mi sie naprawde zlote dziecko... (tfu tfu... ) dzisiaj biedulka miala gorszy dzien, kazdemu sie moze zdarzyc. Te cieplo chyba daje jej w kosc. Nie jest przyzwyczajona do takich temperatur. Zwykle mielismy w domu 19-20 stopni a teraz jest 24

aaa i ja nie ten typ czlowieka co by sie zalil i skarzyl z byle powodu

ja tez nie lubie takiego uczucia "ofacenia"

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Telik Jasio robi origami a Zuza jak wpadnie do WC, to rzuca się na papier toaletowy i go je .
Ogladalam kiedys program o dziwnych przyzwyczajeniach, i pokazywali babke ktora jadla papier toaletowy wlasnie. Potrafila pol rolki zjesc przez caly dzien. Skubala sobie po kawalku i zula. Druga z kolei wyrywala sobie wlosy (zwykle z glowy ) i zjadala cebulki. Miala na glowie od tego takie lyse placki.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 23:45   #1805
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
1.Moj milky je 4-5 razy w dznien+milion w nocy
2.jak z koziej dupki trąbka

3. my siedzimy w toalecie razem
Jasiek robi orygami(jak to sie pisze) z lektury pt"poradnik zywienia dziecka"
a mam korzysta z toalety
1. O, czyli nie jeste ze mną i Tymciem tak źle Bo już się wstydziłam, że tu dzieci już prawie mleka nie jadają, a u nas to ciągle podstawa. I wiesz, dziękuje niebiosom, że to moje dziecko w nocy śpi a nie je
2. Tralalala, już ja swoje wiem
3. Tymek jak wpada do łazienki, to pierwsze kroki kieruje do szczotki klozetowej, jak się jej nie uda dopaść to rozwija i zjada papier No, chyba że pralka pracuje, to wtedy zamiera w bezruchu i w zachwycie kontempluje to, co się tam wyprawia

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Dzisiaj przezylismy pierwsza krew, Szymek upadl w czasie zabawy i cos mu sie stalo dziaselko. Krwawil strasznie a ja sama w domu. W konuc sama sie poplakalam ale jakos zatamowalam. Pozniej niesttey jadl bulke i znowu krwawil. Biedny moj maluszek.
No to Szymus zaliczył inicjację Pierwsze koty za płoty. A Ty sie nic nie martw Kajolku, bo tak niestety musi być...

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
W sumie to nie mam na co narzekac, trafilo mi sie naprawde zlote dziecko... (tfu tfu... ) dzisiaj biedulka miala gorszy dzien, kazdemu sie moze zdarzyc. Te cieplo chyba daje jej w kosc. Nie jest przyzwyczajona do takich temperatur. Zwykle mielismy w domu 19-20 stopni a teraz jest 24

aaa i ja nie ten typ czlowieka co by sie zalil i skarzyl z byle powodu

ja tez nie lubie takiego uczucia "ofacenia"
Ofacenia, niezłe
Też nie lubię narzekać, bo od razu mi się jeszcze gorzej robi

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Obrobiłam na szybko filmik z wyłażącym z łóżeczka Tymciem
http://www.youtube.com/watch?v=g0Ki3M-DrvM

A to jeszcze taki stary, sprzed 2 tygodni, z placu zabaw:
http://www.youtube.com/watch?v=eFvdvh3l6K0
Stary 2012-05-31, 00:02   #1806
marzena_S
Zadomowienie

Madziulka, ale się u Was porobiło- biedny Szymek. Dużo zdrówka dla niego.

Eveewe, czyli sesja będzie szybciej?
Bardzo się cieszę,że stan taty serca umożliwia operację- oby jak najszybciej ją wykonali.
Zdjęcia obrabiam w programie Picasa 3- bardzo przejrzysty i łatwy w obsłudze.

Kajool, przesyłam wielkiego buziaka dla Szymka - biedaczek i Ty sama w dodatku. Nie dziwię się,że się wystraszyłaś. Przepis na zupę wydaje się prosty i pyszny- na pewno wypróbuję. Mieszkam na Ratajach, jeszcze nie mam pewności co do daty rozpoczęcia pracy. Szczerze wolałabym od sierpnia, ale jednak bardziej prawdopodobny jest lipiec. Dowiem się dopiero w połowie czerwca...

Iustyna, jak dla mnie to nie masz czego żałować. No i gratulacje dla Zuzy za nowe ząbki.

Stronczek, jutro będzie lepszy dzień.

Scio, aż tak źle?

Dołączam do grona mam spacyfikowanych przez dziecko. U nas też lęk separacyjny w rozkwicie. Zobaczyłam go dopiero dzisiaj, bo przez cały pobyt nad morzem ja, albo tż przy niej ciągle byliśmy. Dzisiaj będąc z nią sama nic nie mogłam zrobić, jak tylko odchodziłam pojawiały się łzy jak grochy... Tym sposobem brałam prysznic, a Hania siedziała ze mną w łazience w krzesełku do karmienia i zagryzała gumowe kaczki.

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:49 ----------

Brumku, Tymek wymiata! Te machające łapki poza łóżkiem mnie rozbroiły. Jaki był całkowity czas ucieczki?
Stary 2012-05-31, 00:08   #1807
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

Brumku, Tymek wymiata! Te machające łapki poza łóżkiem mnie rozbroiły. Jaki był całkowity czas ucieczki?
Koło 3 minut
Dzięki Marzenko
Stary 2012-05-31, 00:36   #1808
Kolina
Zadomowienie

Cytat:

zajrzałam na chwilę, widzę linki
no to otwarłam
hahaha, ale on boski

piosenkę z drugiego filmu spiewałam w dzieciństwie do zapalniczki do gazu, która służyła zawsze za profesjonalny mikrofon
Stary 2012-05-31, 07:30   #1809
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
Marzenko
, zapomniałam napisać wczoraj że zdjęcia są piękne!

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Ogladalam kiedys program o dziwnych przyzwyczajeniach, i pokazywali babke ktora jadla papier toaletowy wlasnie. Potrafila pol rolki zjesc przez caly dzien. Skubala sobie po kawalku i zula. Druga z kolei wyrywala sobie wlosy (zwykle z glowy ) i zjadala cebulki. Miala na glowie od tego takie lyse placki.
o fuuuuuu.... czytanie tego przy porannej kawie to nie jest dobry pomysł
Cytat:
---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

boskie filmiki!!!

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ----------

agadus
youyou ,
wszystkiego najlepszego dziewczyny!!!!

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2012-05-31 o 06:50
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 08:00   #1810
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Witajcie!

Podczytuje, ale tak z doskoku. Remont zakończony, ale TŻ ma jeszcze ten tydzień wolny, więc wykorzystujemy urlop i objeżdżamy sobie z D, tu i tam. Wczoraj byliśmy w Gdyni, pogoda jednak nie dopisała, ale i tak mile dzień spędziliśmy. Skończyło się zakupowo i kupiłam sobie sukienkę
Wklejam Wam zdjęcia po remoncie, ale nie mamy jeszcze nowych mebli (w piatek przyjadą), więc nie ma jeszcze efektu końcowego. No i rolet jeszcze nie mamy. Chcemy kupić te "dzień i noc", ma któraś? Na rzeczy do prasowania na kanapie nie zwracajcie uwagi
Super mieszkanko
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Marinka my tez chyba wylądujemy pod mozstem niedługo

Cytat:
wirusówka + zapalenie ucha
O NIE!!! Szybkiego powrotu do zdrowia
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Z dobrych wiesci - tata nie musi miec zastawki i moze przystapic do operacji. Dzis ma miec obchod ordynator i tata ma mi dac znac kiedy ewentualnie operacja. Ze zlych wiesci: nie widzialam go tydzien, a rozroslo sie to cholerstwo. I widac po oczach to cierpienie i bezsilnosc.....

D
Trzymam kciuki za operację: kciuki:
Cytat:

BOSKIE filmiki!!!I jeden i drugi
Czasem jak oglądam Wasze filmiki, to żałuję, że nie mam kamery...

WITAM.

Ale się pogoda popsuła Wczoraj na spacerze to nawet w kurtce zmarzłam wieczorem...Julcia pod kocem siedziała.

Odnosnie tego balu, o którym wczoraj wspominałam( o teściowej), to chyba jednak pojedziemy. A mianowicie chodziło o to, ze teściowa miała zostać z Julcią w sobotę aż się wyśpimy, bo wiadomo, ze jak wócimy o 3, czy 4/5 w nocy, to nie może sobie ona odrazu pójść do domu, bo kiedy ja bym odespała?ale to też oczywiście trzeba było jej zaznaczyć, bo raczej by się nie domyśliła... albo by tak tylko na odwal się powiedziala.
No i to było ustalone już jakiś miesiąc temu...a przed wczoraj oznajmia ona P., że w sobotę o 7 rano ma jazdę(robi prawko) myślałam że padnę....to po cholerę w takim razie były te ustalenia, skoro u niej słowo nic nie znaczy?? my też w związku z tą imprezą ponieśliśmy pewne koszty już nie mówiąc o nastawieniu.
No i wymyśliła teściowa, że w sobotę zostanie z Julcią teść...jak mi to P. powiedział, to odrazu odp. , że NIE. Trzymał Julkę może ze 3 razy na rękach, a co mówić o opiece...w końcu to moje dziecko i nie zostawię go z byle kim.... ale po jakimś czasie jak ochłonęłam, to stwierdziłam, że czemu nie..., przecież jej krzywdy nie zrobi... No i początkowo stanęło na tym, że Julcia będzie spała u nich, a jutro teściowa wszystko pokaże teściowi jak się ,,obsługiwać" Julcią. Nie powiem, że się nie martwię
Poza tym ten wyjazd jest już o 16( mamy jechać za autobusem z całą reszta uczestników), więc strasznie wcześnie, a jeszcze jutro o 13:45 Julcia ma wizytę u pediatry- w sprawie serduszka , więc mało czasu zostanie na te ,,przenosiny".
Aj, niewiem, czy nie będę żałowała, że zostanie z teściem...
Sorki, ale musiałam to z siebie wyrzucić

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 08:05   #1811
isiaok
Rozeznanie

Witam!

My już jak zwykle zaliczamy teraz pierwsza drzemkewstałyśmy z kurami o 5 jest tak rozkoszna, że wybaczam wszystko
Cytat:

Moje dziecko przemieszcza się jak ranny żołnierz Tzn niby raczkuje, ale odpycha się na jednym kolanie, a drugie ciągnie za sobą
a w ogóle chciał chyba pochwalić sie że sie najadł i sprawdzić wielkość brzucha. Po obiedzie siedząc w wózku wypiął brzuch i usiłował na nim ustawić gumową kaczuszkę. A jaki był dumny jak się udało
każdy sposób dobry! Jak to mówia-byle do przodu!

Kajool,Brumek dziekuje za odp dotyczace chleba

Która wstawiała przepis na kruche ciasto???????Lili83???????Nie przestaje o nim myślec...chyba upieke!

iwona na mnie też własnie mówia Isia.Na studiach miałam ksywke-"iśka-siśka"
Teraz narzekamy na lek separacyjny a za 20 lat bedziemy płakać jak powie-"Mamo, wyprowadzam sie!"
BrumekNiesamowite filmiki!!!Bystrzacha!!! klaski:
i jacy Wy śliczni! Och i ach!
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 08:54   #1812
nerola
BAN stały

Dzień dobry dziewczynki i dzieciaczki

Wczoraj byliśmy w klinice z Izą na kontroli(wszystko idzie z godnie z planem)
I odwiedzilismy Pieleszkę i Hanusię
Hania czuje sie dobrze,smieje sie,gada,jest cudowna

Pieleszka w dobrym humorze,choc niewyspana,są razem z B..
Duze prawdopodobieństwo,ze na weekend nasze dziewuszki (i tatuś)wyjdą do domku
Hanulka tak się znudziła naszym gadaniem,ze az zasneła w foteliku.

Buziolki!
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 08:57   #1813
agadus
Wtajemniczenie

aniu dziękuję za pamięć

a ja sie witam
dziewczyny nie mogę się jakos rozkręcic do pisania, podczytuje Was, ale jakoś nie daje rady a wieczorkiem przyznam się że juz nie mam siły, czasami cos na fb skrobne ale to zdanie lub dwa, z góry przepraszam

you 100 lat

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 08:58   #1814
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

Buziolki!
O proszę! Kto do Nas zawitał

SUPER wieści od Hani ale szybciutko doszła do siebie Świetnie!!!

A co u Ciebie słychać? Tak rzadko bywasz

YouYou, Agadus NAJLEPSZEGO

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-05-31 o 08:59
Stary 2012-05-31, 09:01   #1815
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Witam!

My już jak zwykle zaliczamy teraz pierwsza drzemkewstałyśmy z kurami o 5 jest tak rozkoszna, że wybaczam wszystko

U nas tez wlasnie drzemka, wprawdzie pobudka byla po 6, ale chyba niechcacy go ululalam w mejtaju. Mylam podlogi i zarzucilam go na plecy, a za chwile spal
Wiec teraz w spokoju jem sobie sniadanko w czystym mieszkaniu, a nie ma jeszcze 9. fajnie tak.

Youyou i Agadus swietuja? Sto lat kobiety!

Brumek Tymek wymiata! Swoja droga strasznie licho te szczebelki byly przymocowane, ja sama musze sie niasilowac z moimi, zeby je wyciagnac, nie ma szans, zeby Antek to zrobil. Przypomnialo mi sie, ze w ciazy Ty sie zastanawialas, co bedzie jak dziecko je wyciagnie. I prosze - wyciagnal.

Ania zdolny Adas! No i brawa za przemieszczenie!

Madziulka zdrowka dla Szymka!

Scio zycze pozytywnego rozwiazania problemow.

Marzenko sliczne zdjecia! Jak je ogladalam to przypomnialy mi sie nasze wakacje z zeszlego roku, tez bylismy w tym samym czasie.

Eveewe za szybka opercje taty!

Brumku u nas tez jeszcze jakies 4-6 razy UU na dobe.

Patik zaskoczylas mnie, ze myslisz o dziecku, ale tak pozytywnie.

Wiecej grzechow nie pamietam...

aaa wychwalam mejtaja pod niebiosa, bo jak mam w domu cos zrobic, a mam jeczace dziecko wiszace u nogi, to go wrzucam, rece wolne i moge dzialac

Wczoraj w koncu po kilku miesiacach spotkalam sie ze Stapelka i Zuzanka.

I buziaki dla swietujacych!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 09:11   #1816
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Szymon ma gorączkę i katar. Wiem, że jak pójdę z nim tutaj do lekarza to zleci mi podanie paracetamolu i wodę. Narazie sama zbijam gorączkę naprzemiennie paracetamolem i ibuprofenem. Do noska psikam wodą morską i ś------------------+-------------------------ciągam fridą. Jeżeli będzie gorączkował 3 doby to oczywiście pójdę do lekarza, bo więcej na własną rękę nie podam przeciwgorączkowych, wtedy powiem, że dziecko już 3 doby dostaje przeciwgorączkowe i nie pomaga. W Polsce oczywiście już dzisiaj byłabym u pediatry.

Dziękuję i wzajemnie jeżeli również masz dzisiaj imieniny

Teraz wieczorem miał 37,7 po podanym wcześniej nurofenie, popłakuje +prz+ez sen... Oprócz choroby wyrzynają się dolne dwójki Są juz tuż, tuż...
doczytałam że ma wirusówkę. biedaczek. zdrowiejcie

Zaraz jedziemy do kew gardens (ogród botaniczny)

Siedzimy w salonie- bardzo ciepło bo nagrzany od wczoraj. włąćzyłam więc wiatrak. Emil usiadł przed wiatrakiem i oboje rozkoszujemy się sztuczną bryzą. Nagle zaczyna coś mi śmierdzić. Coś jakby koopa. przesunełam Emila z linii bryzy i dalej rozkoszuję się bryzą, a on może jeszcze 5 minut wytrzymac z kupa w pieluszce.
dołączał do klubu wyrodnych matek-*
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 09:18   #1817
Marina1
Zakorzenienie

Aga nasza kochana!
100 lat!
Zdrówka,
Szczęścia,
Pomyślności
i
Dużo miłości!

you też?
Ulu nasza kochana!
100 lat!
Zdrówka,
Szczęscia,
Pomyślności
i
Dużo miłości!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-05-31 o 09:20
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 09:46   #1818
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Podsumowanie: dom w centrum miasta z działka-200km od rodziców i 300km od teściów
wlasnie ja tak mam, tylko ze nie dom a mieszkanie w bloku za to dodatkowo działka ogrodowa

dzis juz w pracy. kinga w zlobku. mam nadzieje ze bedzie juz ok. wysypki nie bylo, ale goraczki od doby nie ma. troche tylko marudna. no i cos jej jakby z ucha wycieka, masa tej wydzieliny,. dzis o 14:15 ide do pediatry na sprawdzenie i obadanie wynikow moczu i krwii

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 10:03   #1819
Kolina
Zadomowienie

czesc
a kto dziś ma urodziny?
agadus i you??????

Wszystkiego naj, naj, naj
tylko dobrych waidomości,
radości i miłości i zdrowia!!!!

Cytat:
Żartujesz? Ale się dobrali
U nas pólka drewniana, za to blat szklany. A jak włazi na półkę to co i rusza wali główką w ten blat, aż podskakuje
nie właził na tę półkę i machał nogami i rękami, wisząc na samym "kadłubie"

Cytat:
słowa uznania dla testujacego
...
dziękuję

mój nawet nie próbuje "pomóc", przypuszczalnie skończyło by się podobnym komentarzem, żeby kupować koszule gniotki, których się nie prasuje

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
WITAM.

Ale się pogoda popsuła Wczoraj na spacerze to nawet w kurtce zmarzłam wieczorem...Julcia pod kocem siedziała.

Odnosnie tego balu, o którym wczoraj wspominałam( o teściowej), to chyba jednak pojedziemy. A mianowicie chodziło o to, ze teściowa miała zostać z Julcią w sobotę aż się wyśpimy, bo wiadomo, ze jak wócimy o 3, czy 4/5 w nocy, to nie może sobie ona odrazu pójść do domu, bo kiedy ja bym odespała?ale to też oczywiście trzeba było jej zaznaczyć, bo raczej by się nie domyśliła... albo by tak tylko na odwal się powiedziala.
No i to było ustalone już jakiś miesiąc temu...a przed wczoraj oznajmia ona P., że w sobotę o 7 rano ma jazdę(robi prawko) myślałam że padnę....to po cholerę w takim razie były te ustalenia, skoro u niej słowo nic nie znaczy?? my też w związku z tą imprezą ponieśliśmy pewne koszty już nie mówiąc o nastawieniu.
No i wymyśliła teściowa, że w sobotę zostanie z Julcią teść...jak mi to P. powiedział, to odrazu odp. , że NIE. Trzymał Julkę może ze 3 razy na rękach, a co mówić o opiece...w końcu to moje dziecko i nie zostawię go z byle kim.... ale po jakimś czasie jak ochłonęłam, to stwierdziłam, że czemu nie..., przecież jej krzywdy nie zrobi... No i początkowo stanęło na tym, że Julcia będzie spała u nich, a jutro teściowa wszystko pokaże teściowi jak się ,,obsługiwać" Julcią. Nie powiem, że się nie martwię
Poza tym ten wyjazd jest już o 16( mamy jechać za autobusem z całą reszta uczestników), więc strasznie wcześnie, a jeszcze jutro o 13:45 Julcia ma wizytę u pediatry- w sprawie serduszka , więc mało czasu zostanie na te ,,przenosiny".
Aj, niewiem, czy nie będę żałowała, że zostanie z teściem...
Sorki, ale musiałam to z siebie wyrzucić
kochana, ale rozumiem że tęsciu zostanie z mała tak przez ok 2-3 godziny? to nie długo, a nóż mała będzie spała? gdyby w grę wchodził cąły ten czas jak was nie bedzie, no, to już długo
zostaw i denerwuj się, Tobie nie wolno

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

Buziolki!
cieszę się że leczenie Izy przebiega bez komplikacji, tak trzymac!

dzięki za wieści o rodzinie pieleszków, szczególnie o radosnej, uśmiechniętej Hani
czekamy tu na Was
na Ciebie nerola też

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

co z nocnikami dla naszych dzieci?
kiedy mniej więcej mozna je przyuczać?

oglądałam ofertę nocników
najbardziej podoba mi się pourty http://www.google.pl/search?q=pourty...w=1440&bih=672

wydaje się poręczny i zawartość łatwo opróżnić

nie wiem czy te grające, wielkie "urządzenia" są potrzebne
biorąc pod uwagę że muszę mieć dwa nocniki na dwa miejsca, to wolałabym wersję klasyczną

któraś z was planuje już taki zakup? ktoras kupiła?
mamy dzieci starszych proszę napiszcie, jakie macie wnioski w tym temacie?
z góry dziękuję
Stary 2012-05-31, 10:08   #1820
youyou
Zakorzenienie

hej dziewczynki

Baardzo dziękuje za życzenia!! i duży buziak dla wirtualnej siostry bliźniaczki Agadus

Lecę zaraz po zakupy i jakieś ciacho muszę zakręcić..

W końcu 30-stka zobowiązuje to już nie łabędź a pół bałwanka z przodu
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 10:10   #1821
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

kochana, ale rozumiem że tęsciu zostanie z mała tak przez ok 2-3 godziny? to nie długo, a nóż mała będzie spała? gdyby w grę wchodził cąły ten czas jak was nie bedzie, no, to już długo
zostaw i denerwuj się, Tobie nie wolno

no tak około 4h.
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
W końcu 30-stka zobowiązuje to już nie łabędź a pół bałwanka z przodu
Jak to pieknie brzmi

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-05-31, 10:10   #1822
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Agadus i Youyou
wszystkiego najlepszego...

Brumku
Tymcio cudowny, maly spryciula

Madziulka jak Szymek dzis?

Agni my tez bylismy kiedys w Kew Gardens. Bardzo mi sie podobalo. Mam gdzies nawet fotki
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 10:31   #1823
meszsares
Zadomowienie

AGADUS i YOUYOU - WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJLEPSZEGO:r oza:

Cytat:
jako ciezarna ucieszylabym sie z jakiegos zaproszenia na masaz albo zabieg pielegnacyjny
mi lekarz powiedzial, ze w ciazy wszelkie masaze sa zabronione.
ale zabiegi pielegnacyjne oczywiscie nie

jak dla mnie propozycja podarowania poduszki rogala wymiata

Edytowane przez meszsares
Czas edycji: 2012-05-31 o 10:33
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 10:33   #1824
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny

dzięki widzę, że nie chcecie żebym strzelała focha serniczki rzadzą widzę

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Shira może nie n roczek ale np na niedzielę?
http://www.jakpomasle.pl/kuchnia/jog...przekladaniec/
Robiłam w poniedziałek, tylko zamiast malin dłm mrożonych truskawek. Pyszny jest
mniam wygląda dobrze!!!

Cytat:

Co wyciągnęłaś i co tym robiłaś?

Cała drżę, bo nie wiem jeszcze, co bd robić, ale boję się Twojego focha

a więc wyciągnęłam wykaszarkę i skosiłam rów!

no to szybciutko myśl myśl

Cytat:
i to mi umknęło! z postu shiry

shira, co ty robiłaś dokładnie????
kilka razy to czytałam, w tym fragment "co by było gówno i ładnie..."
no kosiłam rów i pisało "równo i ładnie"

[QUOTE=Stronczek27;3440874 1

jestem na 30 pozycji, chyba ze sie myle, ale sprawdzam przed chwila [/QUOTE]

aaaa no chyba ze tak

Cytat:

przekręciłam? Posypuję głowę popiołem! (długo go mam trzymać? ;> )
co wyciągnęłaś??

nie wiem co piekę....daruj, nie fochuj się
już możesz umyć

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
ja coś na zimno, może sernik, może tiramisu, zastanawiam się

Marinka my tez chyba wylądujemy pod mozstem niedługo

może nie będzie tak źle?

Cytat:

Shira, pytałaś o urodzinowe prezenty dla maluchów. Dziewczyny tu chyba polecały wcześniej laptopa fisher price http://allegro.pl/fisher-price-gadaj...364001713.html. Fajnym prezentem wydaje się też kosiarka-pchacz http://allegro.pl/little-tikes-kosia...378933209.html. Ten rowerek wieloetapowy Smart Trike też jest świetny (niestety drogi, ale mogłoby się kilka osób złożyć) http://allegro.pl/rowerek-smart-trik...379854168.html. Jeśli nie rowerek to może taki jeździk jak ma Sarenka. Jak coś mi jeszcze przyjdzie do głowy to napiszę.

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dziewczyny my mamy kosiarkę taką http://allegro.pl/playskool-kosiarka...381820984.html
Filip dostał na drugie urodziny, Lena lubi jak gada, śmieje się wtedy, ale pchać jej ciężko bo się wywraca ta kosiarka
o dzięki za opinię co cię tak mało co u Was?

Cytat:

Moje dziecko przemieszcza się jak ranny żołnierz Tzn niby raczkuje, ale odpycha się na jednym kolanie, a drugie ciągnie za sobą

mój tak samo "raczkuję"

Agadus i You!!!! STO LAT PIĘKNE

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość

jak dla mnie propozycja podarowania poduszki rogala wymiata
Stary 2012-05-31, 10:36   #1825
Marina1
Zakorzenienie

Ja jeszcze nic nie wiem o nocnikach. Pewnie kupię jakiś pierwszy lepszy.

Dziewczyny jaka to szczepionka ma być po roku? i kiedy dokładnie, w którym miesiącu?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 10:57   #1826
patik87
Zakorzenienie

Joł.

Oliweczka jakby teściowa chciała to by mogła jazy przełożyć/ odwołać, żadnego problemu by nie robili w OSK. A teśc ma siedzieć tylko potem jak teściowa wyjdzie? to może nie będzie problemu?
Sara by nie została ani z teściem ani z moim tatą. Ona nawet na ręce do nich nie chce, zaraz mruczy.
A co to za bal? z jakiej okazji? daleko?

Brumek boskie filmiki, i na drugim filmiku już widać więcej Brumka i nogi aaaa "chcę oglądać Twoje nogi nogi nogi nogi.."
Lubię zawsze je oglądać. ( filmiki, (wyszło że nogi)) I pokazuję tż. Oczy wielkie zrobił na akrobacje Tymka.

AgaG ja bym nie umiała mietka na plecach mieć. Tzn Sary bym nie potrafiła tam zarzucić do tyłu.
Ostatnio go używałam w zakopcu...hm leży..
Co słychać u Stapelki i zuzi? już się nas chyba wyrzekła...

Isia wczoraj tym orzechowcem margarytki mi przypomniałaś jak się trudziłam 3 godz przed Świętami i wyrzuciałam

Monia nie ciekawie to wygląda, wydzielina z ucha..pędź do lekarza, każdy dzień to rozwój choroby..

Cieszę się że u Hani i Pieleszki tak dobrze

Kolina naszła mnie refleksja, że jak jestes w wawie to Ci chyba humor bardziej dopisuje, i z nami Cię dużo
To wszystkiego macie x2? krzesełko do karmienia, itd wsio ,wsio..?

You you , Agadus najlepszego Świetować !

Byłam na targu, zapomniałam kupić truskawek do ciasta i
Ps. a rabarbar już jest dobry? bo jest w ogrodzie...
Zaraz lunie takie chmury chodzą. Buuu

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2012-05-31 o 10:58
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 11:04   #1827
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry

Brumek Tymek wychodzący z łóżeczka czaderski! On w ogóle taki uroczy jest , uwielbiam na niego patrzeć
Oliweczka kciuki za jutrzejszą wizytę u pediatry
Nerola fajnie, że wpadłaś i piszesz, że z Izą wsio ok i dobre wieści od pieleszki przynosisz
You you, agadus urodzinki? wszystkiego najlepszego kobietki!
AgaG. A co u Stapelki? Szkoda, że już nie zagląda
Kolina sama się zastanawiam co z tym nocnikiem moja przyjaciółka wysadzała swojego synka jak miał z 9-10 miesięcy już i mówiła, że szybko się nauczył tam robić koopę i teraz, jak mając 1,5 roku podobno kuma już o co w tym wszystkim chodzi i koopę robi tylko do nocnika ALE wszędzie piszą, że to za wcześnie! I ja już sama nie wiem
Scio jak to pod mostem?
Madziulka niech Szymek wraca szybko do zdrowia

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 11:13   #1828
marzena_S
Zadomowienie

Aaaale laski dziś świętują- Youyou, Agadus spełnienia marzeń kochane!

Oliweczko, jeśli teść zajmie się Julką tylko na czas nieobecności teściowej (pewnie jakieś 2 godziny?) to nie masz co się martwić, na pewno da radę.

Nerola, świetne wieści o Pieleszkowej Hani - chwila moment i będą w domu.
A jak tam Iza, może pokażesz Nam ją? Pewnie krwiak się sporo zmniejszył?

Agni, jesteś niemożliwa.

Kolina, my mamy taki nocnik http://allegro.pl/fisher-price-t6211...362205591.html. Hania dostała go w prezencie, ale na razie go jeszcze nie używała- czeka w kartonie. Kiedyś dziewczyny pisały, że nauka nocnikowania ma sens jak dziecko ma tak 1,5 roku. (ja w tym temacie nie mam doświadczenia)
Ten nocnik pourty, ma fajny sposób opróżniania, ale generalnie cena spora jak na kawałek plastiku.
Stary 2012-05-31, 11:16   #1829
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Joł.

Oliweczka jakby teściowa chciała to by mogła jazy przełożyć/ odwołać, żadnego problemu by nie robili w OSK. A teśc ma siedzieć tylko potem jak teściowa wyjdzie? to może nie będzie problemu?
Sara by nie została ani z teściem ani z moim tatą. Ona nawet na ręce do nich nie chce, zaraz mruczy.
A co to za bal? z jakiej okazji? daleko?

Byłam na targu, zapomniałam kupić truskawek do ciasta i
Ps. a rabarbar już jest dobry? bo jest w ogrodzie...
Zaraz lunie takie chmury chodzą. Buuu
Tak Paticzku wiem, że jakby CHCIAŁA, to by odwołała/przełozyła, tym bardziej, że z nami umawiała się już DAWNO, no ale trzeba chcieć....Mi osobiście byłoby wstyd na jej miejscu, ale ja to ja...
Podobno to ważna jazda, bo jada się zapisywać na egzamin do Radomia...taaa....ważne.. ...
A to Ci powiem jeszcze lepsze-12 czerwca muszę wziąść urlop, bo teściowa ma okulistę umówionego tak jakby nie można było tego przełożyć-zwłaszcza jak pracuje na zmiany, albo np. po 14, jak skończę pracę.
Kolejna sprawa-dzisiaj zadzwonił rano P., ze 6 czerwca musi zostać po nocce w pracy na pouczeniach-to mówię zadzwoń do T.(siedzi dziś z Julcią) i zapytaj czy może przyjść- NIE, bo też ma nockę i kończy o 8, a u nas trzeba być o 6.- a ile razy słyszałam od niej, że idzie wcześniej do pracy, bo koleżanka musi wcześniej wyjść itp. sprawy.... dla chcącego nic trudnego, ale po co się starać, jak można pójść na łatwiznę?? jest MEGA wygodna. Jak wracam z pracy, to szykuję obiad-oczywiście dla niej też, niedoż ze się nie orobi-bo co przy Julci jest męczącego, najee sie u kogoś obiadu i zaraz pójdzie to ostatnio powiedziala: fajnie tak sobie u kogoś zjeść obiad-no fajnie!!!tylko że ja czasem muszę dzień wcześniej z językiem na brodzie ten obiad przygotowywać!
Tak mnie wku.....przez tą imprezę że głowa mała.....
Dzisiaj rano jak ją zobaczyłam, to odrazu mnie wściekłość ogarnęła i jeszcze się pyta- czy coś ustaliliśmy z piątkiem-odpowiedziałam, że NIE. Potem kazałam P. do niej zadzwonic i niech z nią obgaduje.... Nawet słowem nie wspomniala, że jej głupio, ze się umawiała, a teraz ,,nie może". Ja już to właśnie zauważyłam, że oprócz tego, że przychodzi TYLKO jak musi-czyli wtedy jak P. ma dniówki, nic poza tym-żadne propozycje spacerów, to co gorsze WSZYSTKo inne staje się ważniejsze niż ta opieka nad Julcią-jakiś pożal się Boże okulista, czy jazda może się mylę i nie mam racji, ale tak to odbieram....
A ta impreza/bal, to służbowa z firmy P. gdzieś za Nałęczowem w jakimś dworku-więc chyba z godzinkę się jedzie w jedną stronę.

SORKI ZA TAK DŁUGO

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Oliweczka kciuki za jutrzejszą wizytę u pediatry
Dziękuję
Cytat:
Oliweczko, jeśli teść zajmie się Julką tylko na czas nieobecności teściowej (pewnie jakieś 2 godziny?) to nie masz co się martwić, na pewno da radę.
Tzn. ona wyjeżdża o 7 i jedzie do innego miasta bo tam się mają zapisywac na egzamin itd. więc przed południem nie wróci. raczej tu jest kwestia tego o której my wstaniemy i pojedziemy po Julcię....oj chyba będę żałowała....

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-05-31, 11:17   #1830
Lili 83
Zakorzenienie

Kolina dzięki za głosy
Reszcie też bardzo dziękuję, jest nadzieja, że do 15 wejdę.

Załadowałam filmiki Brumka, zaraz oglądamy

Dziewczyny ile dajecie jogurtu naturalnego maluchom ? Tak na raz.
Kupiłam dzisiaj, będę próbowała z Radkiem

Pisałam, że sprzedałam leżaczek-bujaczek?
Wieczorem wystawiliśmy a rano już został kupiony. Mam nadzieję, że nie dałam za tanio
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości