|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
A nie powinno być to samo tu i tu
![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Julliczka my tez za tydzień szczepienie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() u nas nocka super, mlody zasnal o 21 obudzilam go na karmienie o 23.30 i spal do 4.30 ![]() ![]() ![]() pogoda cos chlodna 16stopni tylko ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do imion to ja w urzedzie nie mam zamiaru zmieniac, predzej ksiedza przekonam do jednego....byłam u koscielnego i on mowi, ze dobrze by było jakby miała patronke jakas Mala,ze proboszcz by nie popuścił, , to mowie ze "doniose" i ok, widział akt urzedowy z jednym imieniem ten facio i nic nie mowl wiecej, a pewnie nie my pierwsi ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
Podstawowy macierzyński ma wymiar 20 tygodni, przed jego upłynięciem (maksymalnie bodajże tydzień lub dwa) możesz złożyc w pracy wniosek o dodatkowe max 4 tygodnie macierzyńskiego (i muszą wyrazic zgodę).
To jest ten "ukłon" rządu w stronę matek - przedłużają macierzyński.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
Doberek
![]() My w tym tygodniu byliśmy na szczepieniu. Mała po nim dostała temperatury ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#400 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A co do smoczków to moja córka jest również anty. Mamy już czwarty właśnie MAM ale też nie bardzo chce a czasem by się przydało bo jak chce na jeść to nie ma bata choćbym miała biegunke to trzeba karmić bo ryk taki że szok.
![]() |
#401 |
Zadomowienie
|
witam
![]() nadrobic nie bardzo dam radę byliśmy z młodym we wtorek u pediatry żeby zobaczył buźkę małego i pyta się ile on ma jak powiedziałam że w poniedziałek 6 tygodni skonczył to oznajmił że będzie szczepiony a ja w szoku dobrze ze moja mama z nami byla to Filipa trzymała do szczepienia bo ja ryczałam razem z moim synkiem :Cry: później w domu temperatura marudny a do tego przyplątał nam się ból brzuszka ![]() ![]() całe szczescie wczoraj i dzisiaj już dużo lepiej no i moje dziecię waży 5300 i ma 62cm ![]() ![]() i lekarz kazał mu podawac raz dziennie lacidobaby czy jakos tak. a tak w ogóle to z tż zrobiliśmy prezent moim rodzicom i zamowiliśmy dla nich fotoplakat na szablonie ![]() ![]() ![]() co do wagi to ja juz mam przedciążową czyli zostalo do zrzucenia ok 10 kg żebym się dobrze czuła ![]() ![]() a okres to ja dostałam po 5,5 tygodnia od porodu mimo karmienia cycem i to dosyc obfity byl i trwał 7 dni : mur: a z mężem to jakoś się jeszcze nie przytulaliśmy ja tego pierwszego razu po porodzie boję się bardziej niż tego pierwszego pierwszego razu lata temu ![]() ![]() sorry za chaotycznego posta ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 |
Zadomowienie
|
To daj znać, co Ci lekarz powiedział, bo u Hani też się właśnie zaczęły pojawiać na brzuszku i na pleckach... i nie mam pojęcia z czego...
|
![]() ![]() |
![]() |
#403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a no i wiesz , dzisiaj bierzesz wychowawczy , jednak może się zdarzyć ,że zrezygnujesz i co wtedy? urlopu zero Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-05-31 o 11:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() biedny filipek ![]() pochwal sie tym fotoplakatem ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny!
Nie było mnie kilka dni bo zmarł mój dziadek i nie mogę Was nadrobić. Kiedyś jak karmiłam tylko piersią miałam czas na kompa, chociaż na 1 rękę. Niestety odkąd zaczéłam dokarmiać młodego odrzucił prawie całkowicie pierś, butla jest fajniejsza. Jedynie nocą pociągnie od razu z piersi a tak to mu ściągam mleko. Więc jest karmienie, a potem ściąganie na następną porcję inaczej raczej się nie da, bo strasznie krzyczy jak chce jeść. Mleka mam niestety co raz mniej... No ale daję to co mam, dobre i 300 ml, które udaje mi się odciągnąć w ciągu dnia. Ściskam Was mocno. Nadrobiłam poprzedni wątek, a teraz zabieram się za ten. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zaczynam jutro gromadzić mleko na niedzielę, bo chyba jednak sobie piwko wypiję albo winko na roczku, jeszcze przemyślę ...czy warto ?Babcie będziemy mieć do dzieci , więc mogę "zaszaleć" ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cziqua fajny prezent dla Dziadków Biedy FIlipek,że tak płakał, ale musimy się oswajac, bo będą jeszcze guziołki , dziury w kolanach ......serce się kroi , ja zawsze na szczepieniu tak zaciskam dziwnie szczękę i staram się gadać z pielęgniarką o czymś ,żeby się zbytnio nie skupiać Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-05-31 o 11:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tymi dniami urlopu wypoczynkowego to zależy ile potem chce się wziąc wychowawczego własnie. Ale nawet jeśli wrócisz w 2013 do pracy, załóżmy w połowie roku to przysługuje Ci jeszcze urlop wypoczynkowy za drugą połowę 2013.. (no bo rzeczywiście za czas wychowawczego urlop nie przysługuje). Także w razie rezygnacji masz jeszcze urlop.. ![]() Nie wiem czy ja dobrze rozumuję ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Mag99 współczuję.. ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cziqua buziaki dla Filipka, mi też się serce kraje jak przy Kai coś kombinują.. O własnie, pochwal się plakatem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Wtajemniczenie
|
Mag przykro z powodu Dziadka
![]() Aguska mam nadzieje ze z piersia wszystko jak najszynciej wroci do normy. gkatarzynka moze warto zrobic usg piersi tak na wszelki wypadek. Konia najlepszego z okazji 4 rocznicy slubu, u nas ''grzesznikow'' bez slubu w listopadzie stuknie 6 lat ![]() Dziewczyny Dziewczyny musze sie pochwalic!!!!!!!!!!!! wlasnie udalo mi sie ze Hania samodzielnie zasnela w swoim lozeczku, na cycu przysypiala, wiec ja ja hop do lozeczka oczy jak 5zl po sekundzie ale wiedzialam ze jest zmeczona, na pleckach plakala, wiec ja ja na brzuszek i marudzila i plakala troche ja ja po pleckach delikatnie glaskalam, szuszlalam jej i zasnela ![]() dzisiaj jade popoludniu do lekarza w zwiazku z tym moim niezagojeniem tam na dole, ktore podkrwawia tak w ogole ostatnio. TZ pieniadze ze zwrotu podatku przeznaczyl na....nowy laptop....mega kosmiczny, a ja myslalam ze bedziemy miec te pieniadze na listopad i grudzien kiedy ja bede na bezplatnym macierzynskim, albo byloby na pierwszy miesiac Hani w zlobku...ale coz., bo ponoc laptop niesamowicie korzystnie zakupiony (przecena z 1000 funtow na 600). wiec Tz rozpakowywal swoj laptop i sie cieszyl a ja rozpakowywalam swoja lampe do slonecznego pokoju, ktora przywiozl kurier...lampa za az cale 6 funtow ![]() mam pyszne truskawki bo Tz dzis sluzbowo jezdzil do londynu na hurtowy ogromny bazar warzywno - owocowy (jest tam klient ktory od nas kupuje szparagi i dal mu truskawki i czeresnie). |
![]() ![]() |
![]() |
#409 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Twoje bimbalki rzeczywiscie waza swoje napewno ![]() Cytat:
![]() wlasnie Julka robi kupe swojego zycia ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
![]() ![]() |
![]() |
#411 | |
Zadomowienie
|
Cziqua, ja tez plakalam z Ania na szczepionce na gruzlice. A teraz za 2 tygodnie czekaja nas te skojarzone, to ponoc trzy wklucia w noge sa
![]() Odnosnie wagi to ja po poczatkowym zachwycie (jak mi po porodzie od razu 8kg spadlo) juz sie tak nie ciesze, bo praktycznie 6 tyg po porodzie i waga stoi, wciaz 7kg na plusie od przedciazowej. Wiadomo dlaczego - apetyt to ja mam ![]() ![]() Cytat:
![]() My dzis smigamy do przychodni na bilans niemowlaka po 6 tygodniach. Nie wiem co sprawdza ale na pewno zwaza. Dzis na kuchennej w ciuszkach i pampku bylo juz ponad 4100 wiec moze w okolicach 3900 wazy? To by byl przyrost 300gr w 2 tygodnie - w sumie bez szalu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#412 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za życzenia, ponoć to jest rocznica owocowa , to też kazałam sobie przywlec do domu loda cassatte ![]() ![]() ![]() ![]() Mój tż też gada o lapsie nowym ![]() Gratulacje dla Haniu za samodzielne zaśnięcie.Ja Kaję odkładam do łóżeczka , włączam karuzelę i wychodzę, jak sobie stęka itp. to nic nie robię, jak jakoś głośniej marudzi to głaskam po buzi , pewnie jakby płakała to bym jednak wyciągnęła , utuliła, pośpiewała i odłożyła , z Niną tak robiłam, przy Kai nie mam takich okazji, bo nie płacze ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
![]() http://sprzet-rehabilitacyjny.org/wp...mofor-maly.jpg |
||
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
Miałam ciężką noc ![]() ![]() Wczoraj było u mnie tak słabe ciśnienie powietrza, że cały dzień kręciło mi się w głowie, a Andrea praktycznie cały dzień przespała z pobudkami na 10min karmienia. Przez to nie spała w nocy. Na dworze upał. 30st. Nawet nie można wyjść z dzieckiem na spacer, a ona tak ładnie śpi na spacerze. Jakby moja córa wzięła smoczek do buzi to pewnie byłoby o wiele wiele łatwiej, bo ona przy cycku to spałaby chyba z 10h. |
![]() ![]() |
![]() |
#414 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
Zia norma jest z tego co mi mówiła pielęgniarka 400g/2tyg. U nas kuchenna pokazywała już 4,6 w sobotę
![]() Kupiłam dziś Pampersy 3ki. Trochę za duże ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeju jaka Anulka jest jeszcze maleńka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Zadomowienie
|
Monia, a tu napisane w skrocie o co chodzi z 'mantra cry':
http://www.babywhispererforums.com/i...&topic=64160.0 Wiesz, to czysta teoria, bo Ania tak nie placze, pewnie dlatego ze ma smoka i nim sie uspokoja. Tikki, no roznie z tymi normami, ja slyszalam roznie, ze 100-300 albo 120-260 gram na tydzien. Wiadomo chcialabym 300 zamiast 150 no ale wiadomo... |
![]() ![]() |
![]() |
#418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze tez cos takiego pokombinuje, musze podpytac kadrowej! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Dziewczyny mam plytanko o podgrzewanie/podgrzewacze mleka...Jak to robicie? Ja w sumie raz dziennie daje moje mleko z butli ale zaraz po sciagnieciu wiec nie podgrzewam. Ale jak podgrzac swoje mleko rozmrozone? Albo jak podgrzewacie mm? Mysle zeby kupic podgrzewacz elektryczny do butelek, i tak sie przyda jak odstawie Anie za pare miesiecy. Tylko jaki najlepszy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#420 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My w sumie też ![]() ![]() Co do ubrania to założę mu biały bodziak na krótko + spodenki i sweterek biały +czapeczka....no i do białego rożka wpakuję ![]() Cytat:
![]() to trafiłaś na super p. doktor ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.