|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów, część VI
|
|
|
|
#1142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1143 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
muszę wsmarować aloes przed olejem w skalp, cholernie się zadrapałam od babydreama |
|
|
|
|
#1144 | |
|
maskott
|
Cytat:
A kuchnie świata vis a vis organic, zapomniałam ![]() w m&s jest sporo kulinarnych rzeczy, które trudno znaleźć w sklepach w miarę okazyjnych cenach
|
|
|
|
|
#1145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1146 |
|
Przyczajenie
|
czy kalos waniliowy jest dobry? używacie go w OMO? (ps w OMO może być szampon z sls jako M? bo BD strasznie kołtuni mi włosy, koszmar po prostu!)
jutro jadę zakupić w rossmanie olejek. możecie mi podsunąć jakiś pomysł na wygładzenie? zeby sie tak nie plątały? |
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
Czasami tak mam jak mnie olej zapcha
|
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
a TŻ też ma i to często
ale nakładam aloes na skalp i jest lepiej, jemu też nałożyłam i zachwycony bo troche mu znikaja te pryszcze
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dziś debiutuje olej lniany
ciekawe co to będzie... ostatnio po oleju ze słodkich migdałów byłam bardzo zadowolona, włosy były puszyste i takie grube
|
|
#1150 |
|
Konto usunięte
|
Znam to :/ dobrze, że nie na czubku głowy, nie wiem jakbym się tego pozbyła...
Ufff, machnęłam na skalp zimny aloes i było tak błogo już nic nie swędzi. Całe włoski machnęłam aloeskiem (bez mgiełki jednak mniej wydajnie jest ) i poszła sesa, khadi i vatika kokosowa |
|
|
|
#1151 |
|
Rozeznanie
|
ojej mnie też czasami zsypuje przy lini włosów ;/ Muszę zrobić pierwsze zakupy na zsk....tylko boję się że to się źle skończy dla mojego portfela
|
|
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Co do żeli bez SLeS, to takie najłatwiej dostępne, to chyba Hipp, Alterra, Babydream, Babydream fur Mama, J&J ten 3w1, Yves Rocher też ma, Bentley Organic, no a potem to już takie droższe firmy tupu Aubrey Organics, JMO itp.
![]() Co do olejowania, to ja mam zamiar teraz stosować głównie orzecha laskowego, bo użyłam tylko raz i tak sobie stał potem, a niedługo mu się ważność kończy ![]() Póki co nakładam go na stópki, ale muszę zużyć na włoski. Na szczęście to mała pojemność, więc zdążę przed upływem terminu ważności
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Od kilku miesięcy olejuję włosy i jestem zaskoczona efektami Także na samym wstępie chciałam Wam podziękować za wątek i cenne porady Właśnie siedzę z sezamem na głowie, ale to chyba mój ostatni raz, bo zapach jest dla mnie nie do zniesienia . Moim faworytem są słodkie migdały i orzech włoski Lubię też kokos Do zmywania od siebie mogę polecić szampon Mann & Schroeder, Dulgon, Kids, Hokus - Pokus Shampoo (Szampon kokosowydla dzieci) (kwc - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...s-shampoo.html). Niestety nie jestem fanką BD, chociaż kupuję go ze względu na cenę i dostępność .Dziewczyny dorwałam dzisiaj w mojej dwa spray'e do włosów i zastanawiam się czy dadzą jakieś efekty nałożone pod olej Jakbyście mogły zerknąć na skład Pierwszy to Ziaja, Intensywna Pielęgnacja Włosów, Odżywka w sprayu do włosów `Codzienna pielęgnacja` https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...elegnacja.html Skład: Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Hydrolyzed Silk, Wheat Amino Acids, Panthenol, Polyquaternium-10, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, PVP, Sodium Benzoate*, 2-Bromo-2-Nitropropane-I, 3-Diol, Parfum (Fragrance), Linalool, Citronellol, Limonene, Hydroxycitronellal, Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Salicylate, Citric Acid* (11.11.2011) * surowiec zaaprobowany przez ECOCERT Drugi to Marion, Nature Therapy, Ocet Z Malin & Koktajl Owocowy, Spray regenerujący włosy https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...e-therapy.html skład: Aqua, cetrimonium chloride, glycerin, polyquaternium-70 dipropylene glycol, propylene glycol,coceth-7 (and) PPG-1 PEG-9 lauryl glycol ether (and) PEG-40 hydrogeneted castor oil, rubus idaeus fruit extract, acetum, prunus armenica fruit, prunus persica fruit extract, pyrus malus fruit extract, polysorbate 80, phenoxyethanol (and) ethylhexyglycerin, PEG-12 dimethicone, parfum, methylisothiazoline, cl 16255, cl16185 Edytowane przez LadyI Czas edycji: 2012-05-30 o 23:46 |
|
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzadko chodzę po sklepach z ciuchami ![]() Oczywiście, że M w OMO może być szampon z SLES. |
|
|
|
|
#1157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1158 |
|
Zadomowienie
|
czy oliwa z oliwek nie nawilża włosów?? czytałam gdzieś że ma właściowści nawilżające właśnie
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1160 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czyli wrócę do niego Ja to się chyba nigdy składów nie nauczę poza Gliceryną, Keratyną i Alkoholem Cet. Co ten człowiek by bez wizażanek zrobił Właśnie zmyłam wczorajszą mieszankę. Niestety jeszcze pianką z BD, ale nie miałam innego, a Schaumy rodziców nie tknę Schną :3 Dzisiaj za to noc z oliwą z oliwek i Amlą, muszę mieć w sobotę ładne włosy ![]() |
|
|
|
|
#1161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę jakieś nowe zakupić jak mi się pokończą, tylko, że już prawie wszystkie miałam ![]() Cytat:
mam do lipca, a Ty?
|
|
#1162 |
|
Zadomowienie
|
Czy możecie podpowiedzieć mi jakiś szampon, który jest bez alkoholu albo ma go daleko w składzie i najlepiej, żeby nie był to szampon dla dzieci (te plączą mi włosy)? Mam wrażenie, że ten alkohol mi wysusza włosy, bo ani ich nie prostuję, ani nie suszę suszarką, może im nawilżenia brakuje, ale olejuję i nakładam maski, myję odżywką też, nie wiem, o co więcej zadbać...
|
#1163 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli nałożyłam dziś rano o 10 na włosy olej kokosowy to mogę go zostawić do jutra popołudniu? Czy 25 h to nie za dużo?
|
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1165 |
|
Zadomowienie
|
O panie, ale sobie skrót myślowy zrobiłam
Chodziło mi o odżywkę (teraz mam Alterrę z granatem i tę z babsasu) bez alkoholu, nie wiem, czemu mi się ten szampon wkręcił Może dlatego, że szampon też musze zmienić
|
#1166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1167 |
|
Konto usunięte
|
Iclosemyeyes
- mnie lniany bardzo służy ![]() Dziś bezolejowo - nałożyłam tylko odżywkę z babassu, a na skalp masło ze skrzypem z BU. Włosy umyte babydream fur mama. |
|
|
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po lnianym trochę brakuje mi objętości na włosach ale nie zniechęcam się, będę dalej używaćtak w ogóle to szukam jakiegoś oleju, który nadawałby blask włosom, bo o ile objętość, puszystość umiem uzyskać, to nigdy jeszcze nie miałam tak super błyszczących włosów, takiej tafli. czy można taki efekt uzyskać olejem doraźnie, czy tylko jako efekt długotrwałej pielęgnacji?
|
|
|
#1170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sluchajcie, przeterminowal mi sie lniany i zrobil sie jakis taki metny, ale nie pachnie brzydko ani nic, zapach jest caly czas taki sam. Nie wiem czy moge go uzywac czy grozi to czyms strasznym?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

Kurczę pomiksturowałabym...
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ciekawe co to będzie...
już nic nie swędzi. Całe włoski machnęłam aloeskiem (bez mgiełki jednak mniej wydajnie jest