Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-01, 11:14   #4441
_agata
Zakorzenienie

Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII

Cytat:
Napisane przez inwytka Pokaż wiadomość
ja też już nie pamiętam tego bólu, a jak się rozwierałam to jeszcze pisałam mamie smsa, że gryzę łóżko z bólu mnie najbardziej bolało jak już miałam 8cm rozwarcia i potem jak już miałam parte, a położna nie pozwoliła mi przeć, bo głowka była jeszcze za wysoko samo parcie to już szybka akcja była.

Dodaje zdjęcie mojej gwiazdy

wow! Włochacz jak mój mały Sliczna dziewuszka

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 11:18   #4442
inwytka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
moja ma tak samo jak ma zrobić kupke albo pierdzi to przy tym płacze,a jak już to zrobi to płacz ustaje,chyba że włAcze suszarke to płacz jak ręką odjoł dawaliśmy bobotic ale jeszcze gorzej było teraz ma infacol i nie widze poprawy
tych specyfików jeszcze nie próbowałam, moja takie jazdy ma po mm, bo jak była na samej piersi, to nie było tego problemu. Za to cały dzień przy cycu wtedy chciała wisieć ja żeby ją uśpić włączam odkurzacz a teraz wsadziłam ją w fotelik samochodowy i mam chwilę spokoju, bo to jej ulubiony pojazd. Mogę zjeść śniadanie i napisać posta Już nawet groźby, że wystawię ją w taką pogodę na balkon, nie pomagają

Zuzka
inwytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 11:30   #4443
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
ja mam to samo... wiem że bolało, wiem, że prawie tam odpadłam przy parciu, ale nie pamiętam jak bardzo bolało...
i jeszcze jednego dziecka nie odchowałam a już myślę o następnym
no ja jestem przekonana, że chciałabym bardzo,żeby Antoś miał rodzeństwo

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że też tak powiem za miesiąc

to pewnie teraz będziecie celowac w dziewczynkę?
przepowiedziano mi trzech chłopców ale to się w sumie okaże Szczerze powiem, że drugiego też mogłabym mieć chłopca
Stary 2012-06-01, 11:32   #4444
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

agata jaki masz aparat? w ubieglym roku kupilam nikona i obiektyw jeden, ale jeszcze nie zdazylam sie go ,,nauczyc,, ciagle czasu brakuje.
Bardzo w tym roku na jesien chcialabym malego zostawic z babcia i pojechac w Bieszczady porobic zdjec w tamtym roku bylismy ale na wiosne, aparat wtedy mial swojk debiut i sie super spisal, ale nie opanowalam jeszcze 99% jego opcji

co do kolek- dostalam na recepte- DEBRIDAT plus cos oslonowego na zoladek i wczoraj dostal pierwsza dawke, noc byla duzoooo spokojniejsza, Nie wiem czy to dlatego, ze odstawilam bialko plus JAJA czy po tym specyfiku, no ale jest lepiej.

Kurde chcialam malemu strzelic ladna sesje to ma takie uczulenie na calym ciele ze ja pierdu!.... a czapeczka mis z allegro robi sie mala.

Wieczor byl tragiczny, ale noc juz byla super. No ale dawalam mu cyca wiecej niz 15 min ....pol h wisial bo przez 15 min to sie nie najadal, robil dlugie przerwy mimo wybudzania.
Moje dziecie najbardziej ulewa gdy dostaje czkawki, wtedy sie wsyztko cofa
Nie zawsze mu sie odbekuje, musze go dlugoo trzymac na ramieniu zeby beknal, a jak go usypiam i je- juz go nie biore do odbekniecia bo by sie rozbudzil. Probowalam lekko przechylac, ale nie pomagalo.

aha lek jakby nie pomoglo na kolke kazala dokupic krople- DELICOL, podobno dobre sa ale male i koszt 45 zl;/

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-06-01 o 11:43
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 11:34   #4445
ladybird_1987
Rozeznanie

Witam w paskudny dzień! Chyba przeleżę cały w łóżku...
Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Ten wczorajszy skrzep po badaniu to mógł być czop teraz wyleciał że mnie jakiś glutek zabarwiony na brązowo
Chyba coś się dzieje, tylko że zero skurczy.
Może się rozkręci. Chociaż Ty chyba w to wątpisz skoro wybrałaś się na zakupy.

kism zrobiliście xero???

anulka Twoi też podobni, chociaż nie tak bardzo jak kism. Ale Filipek miał pultysie! Jak buldożek. A teraz jakim jest chłopcem? Ma potężną posturę??

agata Twój mały ma już taki "świadomy" wzrok. Tak poza tym to bardzo dobre zdjęcia. Pewnie macie jakiś super sprzęt co? Może w moim M. obudzi się znowu pasja robienia zdjęć jak się córa urodzi. Teraz trochę o niej zapomniał.... A aparat się kurzy. Bo ja to i tak wszystko na automacie lecę.

inwytka bardzo ładne imię wybraliście. Córa jest śliczna!! Pasowałaby do Maćka Agaty.

U mnie cisza. Nie zbałamuciłam wczoraj męża bo był śpiący Dziś mu nie popuszczę!!! Ja już chcę to mieć za sobą i zobaczyć moją księżniczkę. W sensie że poród.
Stary 2012-06-01, 11:44   #4446
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień faktycznie paskudny. Ja póki co też leżę w łóżku. Śpię i jem na przemian Właśnie pochłonęłam drugie śniadanie i piję koktajl truskawkowy
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 11:45   #4447
śliweńka
Zakorzenienie

agata twój mały ma fajne włoski

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Dzień faktycznie paskudny. Ja póki co też leżę w łóżku. Śpię i jem na przemian Właśnie pochłonęłam drugie śniadanie i piję koktajl truskawkowy
ja ostatnio wypiłam to była kupa zielona i mój sezon truskawkowy się skończył

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 11:57   #4448
niunia32
Zakorzenienie

Zjadlabym truskawki

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 11:59   #4449
Gaabbi
Wtajemniczenie

sms od begie13 z wczoraj:

"Cześć dziewczynki leżę na oddziale, cały czas mnie badają i robią ktg, kurcze są ale nie czuję ich a rozwarcia ponoć brak chociaż w niedzielę ta "moja" położna mówiła co innego. Jeśli w ciągu nocy nic się nie rozkręci to jutro pod oksytocynę... I muszę urodzić. Teraz pani Ania ma zmiane strasznie kłuje mnie w pipce już chyba od tych badań aż krew była na papierze...sorki za poemat. Pozdrawiam Was wszystkie kto urodził? Co ze sweetjoy?"

Przepraszam, że dopiero teraz Wam przekazuję wiadomość, ale wczoraj, jak dostałam tego smsa byłam poza domem i wyleciało mi z głowy, że w ogóle go mam w telefonie
Stary 2012-06-01, 12:04   #4450
niunia32
Zakorzenienie

A myslalam wczoraj o begie. Trzymamy kciuki za szybki rozwój akcji.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 12:12   #4451
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:

"Cześć dziewczynki leżę na oddziale, cały czas mnie badają i robią ktg, kurcze są ale nie czuję ich a rozwarcia ponoć brak chociaż w niedzielę ta "moja" położna mówiła co innego. Jeśli w ciągu nocy nic się nie rozkręci to jutro pod oksytocynę... I muszę urodzić. Teraz pani Ania ma zmiane strasznie kłuje mnie w pipce już chyba od tych badań aż krew była na papierze...sorki za poemat. Pozdrawiam Was wszystkie kto urodził? Co ze sweetjoy?"

Przepraszam, że dopiero teraz Wam przekazuję wiadomość, ale wczoraj, jak dostałam tego smsa byłam poza domem i wyleciało mi z głowy, że w ogóle go mam w telefonie
trzymam za szybki bezbolesny poród
Stary 2012-06-01, 12:13   #4452
centipede
Zadomowienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Dostaliśmy od moich rodziców czajniczek na podgrzewacz, kawę z toffi, jakąś kolorową herbatę: i czekoladki na dzień dziecka
Dzień dziecka dzisiaj! Faktycznie! Miły prezencik!

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Kism identyczni no i tytuł bardzo fajny

Ja pije kawkę,dzisiaj nawet sie wyspałam,jeśli można nazwać wyspaniem się po 5 godzinach snu-przerywanego oczywiście.Filip dostał gre na dzień dziecka i jak będziemy mieli czas to zagramy na pewnoCały czas gorączkuje,w nocy nawet do 39 Boziu chorobo wypad
Anulka na moje oko u Ciebie chłopcy się różnią Biedny Filipek, ale go trzymają te choróbska Oby mu szybko przeszło!

Kism tytuł mi się bardzo podoba A Maksiu i Kaj to kopie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Hej.
Ja dziś w jakimś dole...
Wczoraj wizyta szybka, doktor miał opóźnienie. Nawet nie zmierzył małego. Sprawdził tylko poziom wód i tętno. Wsio ok.
Dostałam zwolnienie już do końca, tj. do 24. 24 to niedziela, a jak nie urodzę do tego czasu to co ze zwolnieniem i pracą?
Mam też powtórzyć morfologię w szpitalnym laboratorium, bo ilość płytek mu się nie podobała. No i mocz fatalny.
Ogólnie jestem zawiedziona i zdezorientowana.

Zaraz idę do biblioteki szukać materiałów do pracy.

Fatalnie mi się wczoraj parkowało. Miałam problem z wjazdem na miejsce parkingowe pod tesco... A potem jak wróciłam do domu nie mogłam zrobić koperty... Szok. Czuję się z tego względu jak jakaś debilka.

Ogólnie bleeeee...

Idę się szykować. Zajrzę później. Spokojnego dzionka!
Oby humorek się szybko poprawił

Cytat:
Czesc.
Mala dała nam dzisiaj troche popalic. Obudzila sie kolo 5.30. Dostala cyca. Kolo 6 usypiala przy cycu to ja odstawiłam. I zaraz piski plakanie. Jak mowilismy do niej czy śpiewaliśmy to chwila spokoju. Potem miala czkawkę, cycka mie chciala od razu. W końcu chwile possala. W łóżeczku zas piski. Nawet palce brala do buzik, ale cycka juz nie. trzymała go w budzi tylko. Eh. W końcu po kolejnych językach wzielam ja do łóżka i w drodze zasnela...

Waszym dzieciom sie zawsze odbija? Bo malinie nie.

Moje cyce domagają sie tej oszustki małej.
U nas nie zawsze się odbija, musimy się bardziej do tego przyłożyć, bo nam ulewa i ma problemy z brzuszkiem

Cytat:
dziewczyny, słodkie Wasze maluchy

moja wczorajsza myszka
Przepiękna!!!

Cytat:
Na imię ma Kalina, ważyła 3150g i 52cm długa dobrze, że koleżanki mojego Tż z pracy dały nam ciuszki w rozmiarze 56, bo my kupiliśmy same na 62 i większe. Jak ją ubrałam w sweterek na 62, to Tż stwierdził, że mała wygląda jak kloszard z dworca Fabrycznego w Łodzi
dziś noc miałyśmy w miarę spokojną, ale za to od 5 Kalinka daje mi nieźle do wiwatu chyba ją brzuszek boli, bo się napina, ciągle pierdzi i przez to chyba płacze. Zastanawiam co zrobić, żeby jej ulżyć
Gratulacje!!! Cudny Maluszek!

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
kism, zanim przeczytałam to spojrzałam na zdjęcia. Myślałam, że Kaja tylko pokazujeszChłopcy są identyczni

anulka - Twoje dzieciaki też baaaardzo podobne

Co do ulewania - Maciek też rzadko ulewa, beka za to jak stary A jakie pierdy sadzi jak stolarz był montować blat i trzymałam małego na rękach, jak pierdnął! Aż mi się głupio zrobiło
A wczoraj pierwszy raz chlusnął fontannąaż śpiochy do krocza sobie zarzygał. Po czym zasadził taką kupę, że zafajdał piękne białe body

I kilka zdjęć
Widać, że masz porządny aparat zdjęcia bomba!!! A że Maciek puszcza takie bączki to bardzo dobrze

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
agata jaki masz aparat? w ubieglym roku kupilam nikona i obiektyw jeden, ale jeszcze nie zdazylam sie go ,,nauczyc,, ciagle czasu brakuje.
Bardzo w tym roku na jesien chcialabym malego zostawic z babcia i pojechac w Bieszczady porobic zdjec w tamtym roku bylismy ale na wiosne, aparat wtedy mial swojk debiut i sie super spisal, ale nie opanowalam jeszcze 99% jego opcji

co do kolek- dostalam na recepte- DEBRIDAT plus cos oslonowego na zoladek i wczoraj dostal pierwsza dawke, noc byla duzoooo spokojniejsza, Nie wiem czy to dlatego, ze odstawilam bialko plus JAJA czy po tym specyfiku, no ale jest lepiej.

Kurde chcialam malemu strzelic ladna sesje to ma takie uczulenie na calym ciele ze ja pierdu!.... a czapeczka mis z allegro robi sie mala.

Wieczor byl tragiczny, ale noc juz byla super. No ale dawalam mu cyca wiecej niz 15 min ....pol h wisial bo przez 15 min to sie nie najadal, robil dlugie przerwy mimo wybudzania.
Moje dziecie najbardziej ulewa gdy dostaje czkawki, wtedy sie wsyztko cofa
Nie zawsze mu sie odbekuje, musze go dlugoo trzymac na ramieniu zeby beknal, a jak go usypiam i je- juz go nie biore do odbekniecia bo by sie rozbudzil. Probowalam lekko przechylac, ale nie pomagalo.

aha lek jakby nie pomoglo na kolke kazala dokupic krople- DELICOL, podobno dobre sa ale male i koszt 45 zl;/
Agatko oby już było coraz lepiej ale Ci podrósł Synek, szok! Często ma czkawkę? u nas baaardzo, to dobrze czy źle?
Cytat:

Trzymamy kciuki za Begie!!!
Stary 2012-06-01, 12:21   #4453
Ewunia_1984
Zadomowienie

Ale mnie mąż wkurzył. Idziemy dzisiaj do restauracji i kina i przymierzałam rzeczy sprzed ciazy zeby sprawdzic co pasuje i on do mnie zebym wzieła sie za jakas diete bo jak tak dalej bedzie to bede gruba. A jeszcze sam mi mowił ostatnio zebym była cierpliwa bo jestem 3 tyg po porodzie... Tak mnie wkurzył, że własnie zjadłam kolejny kawałek napoleonki

Dziewczyny po cc, dalej macie brzuch jak w 5 miesiacu ciazy? jest szansa zeby sie wchłonął? Ja pod koniec ciazy miałam 110cm w pasie wiec miałam naprawde duzy brzuszek.
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 12:36   #4454
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

WIADOMOŚĆ OD Justysd
Hej, leze na patologii. W poniedzialek cewnik/balonik i we wtorek mam urodzic..Zobaczymy..Pozdr awiam

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 12:42   #4455
Gaabbi
Wtajemniczenie

A cóż oni się tak spieszą? Przecież justysd ma termin na 7 czerwiec

Trzymam kciuki.

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Tak mi się nie chce jechać nigdzie po prezenty dla dzieciaków A jutro będę się z nimi widziała więc powinnam coś mieć Myślicie, że dużym nietaktem będzie, jak kupię dzieciom po czekoladzie, a rodzicom dam kasę, żeby sami kupili prezent? W dumie usprawiedliwienie mam- nie nadaję się już na chodzenie po sklepach
Stary 2012-06-01, 12:44   #4456
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Wróciłam z zakupów

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
I kilka zdjęć
Zdjęcia piękne, musisz mieć super aparat. My naszym to możemy sobie robić zdjęcia...ech chocby z komórki wyglądają

Cytat:
Dodaje zdjęcie mojej gwiazdy
Ładniutka

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Może się rozkręci. Chociaż Ty chyba w to wątpisz skoro wybrałaś się na zakupy.
no chyba nie wierzyłam, ale jak wróciłam, poszłam do toalety a tam znowu kawałek czopa...to...chyba już wierzę

Cytat:

Powodzenia

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-06-01, 12:46   #4457
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Ja 5go mam wizyte i mi powiedzial ze raczej przed nia urodze Chodz wiadomo nikt tego przewidziec nie moze.

Czyli mamy takie same rozwarcie Trzymam kciuki zeby cos ruszylo

o 15sty .. moje urodziny
Ja 6 mam wizytę
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 12:46   #4458
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
hej kochane
Mam pytanie do Mam dzieciatych - wczoraj kąpałam Antosia i w pewnym momencie całe dłonie i przedramiona zrobiły mu się fioletowo-granatowe nic więcej, tylko to. Myślałam, że zawału dostanę, ale po chwili przeszło. Co to mogło być?
położna na SR nam wspominała, że to się może zdarzyć i żeby się nie przerażać, chyba tłumaczyła to niedojrzałością układu krążenia u malucha
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 12:46   #4459
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Gin mi czopa wczoraj naruszył, ale czy to dobrze tego nie wiem

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-06-01, 12:47   #4460
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Zjadlabym truskawki
to czemu nie zjesz?

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-06-01, 13:03   #4461
blueelektron
Rozeznanie

stokrotka na pewno skurczy nie przegapisz, uwierz ja też myślałam czy czasem nie urodzę w nocy podczas snu

begi- trzymam kciuki i myślę o Tobie i sweetjoy, wyczekuje na info, że już po

justy również trzymam kciuki

ale my tu mamy śliczne dzieciaczki, powiem wam, że one są nawet do siebie podobne, takie ładniutkie

u mnie była dziś położna druga wizyta z sześciu

pytałam o to karmienie

i mówiła , żeby karmić 15 min<intensywnego ssania> do 30 min góra takiego niemowlaka

zaznaczyła też żeby nie zapominać o kładzeniu dziecka na brzuchu, że to bardzo ważne, bo jak się teraz nie będzie chciało to taki 3 miesięczny może tego nie lubić

mały mój uczulił się na pampersy, zakładam mu teraz happy belly

a tak śpię w nocy góra 2 godziny

agatka- rada dla Ciebie dla małego o tych kolkach , może termofor mu pomoże, taki mniejszy na brzuszek

mąż mi kupił muszle do wietrzenia na sutki z aventu, żebym nie chodziła po domu z cyckami na wierzchu, tym badziej, że są duże i ciężkie, mogą się rozciągnąć-przywiezie to przetestuje

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
to czemu nie zjesz?
truskawki mogą uczulić dziecko, tak samo jak wiele innych świeżych owoców, zaraz poszukam fajny link

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...6.html?print=1
Stary 2012-06-01, 13:04   #4462
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
stokrotka na pewno skurczy nie przegapisz, uwierz ja też myślałam czy czasem nie urodzę w nocy podczas snu
Ale nie muszę jechać do szpitala po odejściu czopa?? Świruję

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-06-01, 13:07   #4463
śliweńka
Zakorzenienie

ja zjadłam trzy truskawki nic nie było, wypiłam koktajl i zielona kupa była, koleżanka natomiast wpierdzielała i dziecku nic nie było, to zalezy o dziecka a nie że uczulają i nie dotykać, pomidory tez uczulają a jem codziennie i nic się nie dzieje od porodu chyba ze 5kg zjadłam

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

tak samo po kompocie truskawkowym nic jej nie było i po dżemie

poza tym sama piszesz mogą uczulić a kto powiedział że muszą

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-06-01, 13:11   #4464
ania_85
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny

Ewunia a po cc jakos inaczej sie macica obkurcza i brzuch wchłania? ja podczas cc , jak bylam rozcieta,to lekarze mowili,ze juz widza jak w tym momecie macica sie obkurcza...Ja nie mam w ogole brzucha,bo przez cala ciąże przytylam ok 5kg,a w pasie mialam 89cm...myslalam,ze przytyje wiecej a tu znowu jestem szczypiorem (teraz mam 68..)
W sumie nie wiem jak to moje 56centymetrowe dziecko sie tam w tym mini brzuchu zmiescilo Ponoc giry mial tak zaplatane,ze nie mogli go wyciagnac-bo stopkami byl do dolu

a teraz mój Kochany Osama spi O 5:30 zlozylam mu zyczenia i bylam bardzo zdziwiona,jak o 8 zadzwonili do mnie rodzice i mi skladali,przez to wszystko zpomnialam,ze i ja jeszcze kogos dzieckiem jestem
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 13:12   #4465
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
położna na SR nam wspominała, że to się może zdarzyć i żeby się nie przerażać, chyba tłumaczyła to niedojrzałością układu krążenia u malucha
jejciu dziękuję Nie powtórzyła się taka sytuacja i mam nadzieję, że się nie powtorzy, ale uspokoiłaś mnie dzięki
Stary 2012-06-01, 13:12   #4466
blueelektron
Rozeznanie

o przypomniało mi się w kompocie jak najbardziej można je jeść i pić , nawet wiśnie i czereśnie-to mówiła położna moja

ja tam wole nie ryzykować, to dobrze śliweńko, że możesz je jeść

stokrotka mi czop odszedł 2 tyg przed porodem

a tydzień po tak zwanym" gwałceniu" gina rodziłam i też plamiłam
Stary 2012-06-01, 13:12   #4467
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
poza tym sama piszesz mogą uczulić a kto powiedział że muszą
hehe no właśnie a skąd wiedzieć, jak nic trzeba przetestować tylko w rozsądnej ilości
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 13:15   #4468
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

Ewunia a po cc jakos inaczej sie macica obkurcza i brzuch wchłania? ja podczas cc , jak bylam rozcieta,to lekarze mowili,ze juz widza jak w tym momecie macica sie obkurcza...Ja nie mam w ogole brzucha,bo przez cala ciąże przytylam ok 5kg,a w pasie mialam 89cm...myslalam,ze przytyje wiecej a tu znowu jestem szczypiorem (teraz mam 68..)
W sumie nie wiem jak to moje 56centymetrowe dziecko sie tam w tym mini brzuchu zmiescilo Ponoc giry mial tak zaplatane,ze nie mogli go wyciagnac-bo stopkami byl do dolu

a teraz mój Kochany Osama spi O 5:30 zlozylam mu zyczenia i bylam bardzo zdziwiona,jak o 8 zadzwonili do mnie rodzice i mi skladali,przez to wszystko zpomnialam,ze i ja jeszcze kogos dzieckiem jestem
mi też się wydaje, że mam lepszy brzuch po porodzie niż przed, na serio, nie ma na nim tego tłuszczyku co wcześniej, pępek jest nieco większy ale jeszcze ma czas na obkurczenie, ciekawe jak cycki sobie poradzą
Stary 2012-06-01, 13:15   #4469
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
ja zjadłam trzy truskawki nic nie było, wypiłam koktajl i zielona kupa była, koleżanka natomiast wpierdzielała i dziecku nic nie było, to zalezy o dziecka a nie że uczulają i nie dotykać, pomidory tez uczulają a jem codziennie i nic się nie dzieje od porodu chyba ze 5kg zjadłam

Moj mial zielona kupe po moim mleku do 10 dnia, a potem jak juz stracilam swoje to po modyfikowanym tez ma zielona-do teraz, polozna mowila,ze jest ok, nawet zrobilam posiew i tez jest luz
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 13:18   #4470
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość

truskawki mogą uczulić dziecko, tak samo jak wiele innych świeżych owoców, zaraz poszukam fajny link

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...6.html?print=1
mogą, nie mogą- bez przesady.
Można jeść wszystko, tylko z umiarem. Nie trzeba zjeść kg truskawek, ale 5 szt na pewno nie zaszkodzi. I tak jest ze wszystkim. Bo niby dlaczego teraz truskawki, czy jogurty miałyby uczulać dzieciaka, a później nie? Trzeba przyzwyczajać dziecko do jedzenia wszystkiego
A tak jeszcze mi się przypomniało, że położna mówiła, że nawet woda mineralna może źle wpłynąć na dzieciaka karmionego piersią, jeśli mama wcześniej nigdy jej nie piła Chodzi generalnie o to, że jeśli matka czegoś nie jadła wcześniej, a teraz na siłę wprowadza to do diety, bo karmi, to może bardziej zaszkodzić dziecku niż przypuszcza. Ważna jest reakcja organizmu matki na pewne produkty. Ja np nie toleruję mleka więc pić go nie będę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości