|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI
Cytat:
![]()
![]() |
#1082 |
Zakorzenienie
|
mi też było, ale trzeba spróbować ich zrozumieć, dla nich ciąża to naprawdę abstrakcja, a wywieranie presji może skutkować jeszcze większym zamknięciem się w sobie.
Dzisiaj mój mąż przyznał mi się, że sam się źle czuł z tym, że on nie kocha jeszcze tego dziecka. Że myślał, że przez to jest nienormalny, że jest złym ojcem, że go to dołowało. I nie chciał mi o tym mówić, żeby mi się przykro nie robiło i żebym źle o nim nie myślała. Dopiero dzisiaj natknął się na taką notkę http://contestator.blox.pl/2012/06/Z...a-o-byciu.html i zrozumiał, że to co czuje to nic złego. Tylko faceci niestety, zamiast porozmawiać wolą tłamsić wszystko w sobie. A swoją drogą, notka niezła. Tak jak my mamy prawo czuć się zmęczone, zniechęcone ciążą, zmęczone po porodzie, mieć problemy z zaakceptowaniem nowej dla nas sytuacji, tak i nasi TŻ-ci mają identyczne prawo. Im jest chyba nawet jeszcze ciężej wczuć się w nową rolę. Ale na wszystko przyjdzie czas
#1083 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę że mojemu jest też przykro bo ja czuję małego a on nigdy nie może trafić na odpowiedni moment. idę czytać tego linka ![]()
![]() |
#1084 | ||||||
Zakorzenienie
|
kupiłam:
* podkład Pupy https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...zy.html&next=1 wcześniej miałam Helenkę: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ion-spf10.html i byłam bardzo zadowolona, ale teraz szkoda mi było kasy * tusz Benefita https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...l-mascara.html już widzę, ze faktycznie łatwo sie rozmazuje, czyli jest tak jak dziewczyny pisały w recenzjach, ale poza tym efekt super * już po raz drugi kupiłam róż Clinique https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...der-blush.html w kolorze pink love ![]() uwielbiam go przy okazji bardzo spodobał mi się zapach Bossa taki lekki, świeży ale sobie darowałam, bo mam zapasy (no i po co? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Aga, mój jest taki sam, musi mieć wszystko zaplanowane do tego jest mega obowiązkowy i dobrze zorganizowany. To typ który nie lubi wstawać za późno bo "traci dzień" ![]() ![]() W ogóle to facet, przy którym problem porozrzucanych skarpetek to abstrakcja trudna do wyobrażenia. To już raczej on mnie ściga ![]() Dobrze sie żyje z kimś takim, oprócz tego że czasem mnie trochę terroryzuje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja napisałam do M&P w sprawie wózka Sola, odpisali że mogą dać mi 8% rabat a wiec standard. Wczoraj oglądaliśmy jeszcze Mutsy Evo http://katalog.parenting.pl/p/1444,w...vo-white-black ale nie jestem do niego przekonana. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Zakorzenienie
|
muminek pokaze jutro bo wlaczałam ostatnie pranie Niuni wiec wsadzilam od razu te sukienusie.
acha zaszłam do sklepu i kupilm jeszcze koszule do karmienia.
#1086 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ad. 2 Co do mutsy, to od razu napiszę, że często z nimi jest taki problem, że gondola ma słabe podparcie i się mocno przechyla do dołu. Już widziałam kilka mutsy na osiedlu i w każdym jednym ta gondola była naprawdę dość mocno przechylona, aż miałam wrażenie, że dziecko w niej wręcz by się ześlizgiwało do dołu
![]() |
#1087 |
Zakorzenienie
|
Spacerek był, ale krótki, bo mama nie dała rady
![]() ![]() Jutro idę na chrzest do córeczki znajomych. Tylko do kościoła, bo nie jestem jeszcze w stanie żeby iść między ludzi i świętować... I musiałam dziś wyjść jakąś kartkę kupić, do tego wzięłam też ramkę na zdjęcie, a kilka dni temu przyszedł album-książeczka z miejscem na życzenia i zdjęcia z chrztu. Zmieniliśmy też koncepcję co do matki chrzestnej naszej drugiej pociechy-jednak nie poprosimy kuzynki tż, tylko jego bratową. Brat tż jest chrzestnym Dorotki i z nimi utrzymujemy stały kontakt, teraz mąż będzie chrzestnym ich synka ![]() To był mój 8 888 post ![]() ![]() Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2012-06-01 o 12:49 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1088 |
Zakorzenienie
|
Cześć Gaduły
![]() ![]() Kochane mam dwa pytania: 1) Czy któraś z Was używała tego typu szablonów do malowania ![]() http://allegro.pl/szablony-malarskie...372414335.html ten jest akurat jednorazowy. Chciałabym za pomocą szablonu coś zmalować na ścianie w dużym pokoju i zastanawiam się czy damy radę ![]() 2) Kulinarnie - co można ugotować w dużych ilościach i potem zamrozić? Na ogół robię zapasy z bigosu i fasolki po bretońsku, ale już mi się to znudziło. Macie jakieś pomysły? |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Linka nie wiem, czy jest chybotliwa, bo nie sprawdzałam, ale pewnie jedno z drugim ma związek. Jak dla mnie, to ona ma po prostu za słabe i za mało stabilne podparcie na stelażu, dlatego tak się przechyla
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-06-01 o 12:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() malowałam nim półtora roku temu motyw w pokoju z tv. podobno lepiej się robi tym niż tym wielorazowymi.
![]() |
#1093 | |
Rozeznanie
|
pochwal się
![]() to ciekawe na którą ja się załapię, na tą 3 lipca, czy 2 sierpnia ![]() Cytat:
![]() ja za to wiem aż za dobrze. Mały jest ustawiony pupą do wyjścia, i po pęcherzu kopie mnie ciągle.. A ja siedzę i uczę się "organizacji i zarządzania w administracji publicznej" i końca nie widać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1094 | |
Zakorzenienie
|
Linka jeszcze co do mutsy, tutaj ktoś to fajnie opisał
Cytat:
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-06-01 o 13:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1095 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1096 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() wszystkiego naj z okazji DNIA DZIECKA wczoraj mialam zeiadny i meczacy dzien i nie zajrzalam...ehh bylam wcz w szpitalu na wymazie, czekajac na moja polozna natknelam sie na porod...po prostu pozazdrosci..dziewczyna zostala przyjeta na porodowke 08.05 a 08.25 wywiozili juz maluszka na badanie...ehhh , az moja polozna wyszla i mowi "zycze Ci takiego porodu"..moge tylko pomazyc o takim expresie ![]() jestem zryta jak nie wiem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() czasem mi przykro i zlosci mnie to, ale nie mam wyjscia musze to zaakceptowac..wazne ze mowi do coruni ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Zakorzenienie
|
mandragorka
ja oprocz bigosu i fasolki mroze tez -leczo -gulasz -pierogi rózne -gołąbki moja mama tez zupy mrozi i mój tz ktoregos dnia taka mrozona jadł bo mi dała na spróbowanie i mówił ze dobra mimo ze mrozona była. Wiec tez bym mrozila ale moj tz kocha zupy i cały duzy gar u mnie jest na góra 2 dni a czasem i w 1 zje ![]()
Ćwiczę ![]() Zapuszczam naturalki! ![]() Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-06-01 o 13:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Całą noc się wierciłam tak boli mnie podbrzusze i krzyż ![]() ![]() Jem sobie teraz banana i jogurt i idę Was nadrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedynie pozamiatałam z grubsza co w ogole efektu nie dało ale luz ![]() jutro jak faceci przyjdą z rana okno wstawiac to sie przezegnają jak zobacza pokoj w takim stanie ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- zrobilam wlasnie zupe pomidorową ![]() ![]()
![]() |
#1100 | |||||
Zakorzenienie
|
prince za 34 tydzień
![]() ![]() anna99302 za 30 tydzień ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() W okolicach pełni rodzi się więcej dzieci, a jak pada deszcz to kobietom częściej odchodzą wody ![]() ![]() Cytat:
![]() Mój od początku się wczuwa, a trasę do szpitala mamy opanowaną - na piechotę 8 minut ![]() ![]() Chociaż i tak pojedziemy samochodem - małż ma zapowiedziane, że na 3 tygodnie przed terminem porodu ma bana na piwko i mocniejsze trunki. W końcu jesteś jedną z naszych czołowych gaduł ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1101 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1103 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1104 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A swoją drogą pomysł z mrożeniem rosołu jest super ![]() Cytat:
![]() ![]() KarolinaPW leżaczek-bujaczek wygląda bardzo fajnie. W miarę płasko się rozkłada, a do tego ma bardzo przystępną cenę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1106 |
Zakorzenienie
|
a ja wcale
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- tzn budzic to sie budze, ale nie an siku ![]()
#1107 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładny. A po co w leżaczkach wibracje? Rozumiałabym lekkie kołysanie, a tego w opisie nie widzę. Są takie kołyszące? Pewnie i tak kupię to po porodzie, ale edukować mogę się wcześniej. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Na żadnym blacie i tak tego nie postawię, więc na pewno samo nie zjedzie, a kółka chociaż trochę ochroniłyby mój biedny krzyż. ![]() Cytat:
![]() na allegro ogląda zabawki dla siebie, a jak mu wysłałam link z 4 wybranymi łóżeczkami (wersją pierwszą, czyli listą z 10 nawet nie zawracałam mu głowy), to odpowiedział, że AKCEPTUJE. Tylko ciekawe, które! ![]() Powiedziałam mu, że w takim razie raczej wybiorę to ostatnie. Szczerze mówiąc wcale nie mam pewności, że obejrzał chociaż jedno z nich, ale co jakiś czas pyta, czy chcę jechać na jakieś zakupy, więc też mu wybaczam. Zwłaszcza, że jego zdaniem większość oferowanych produktów, czy rozwiązań ułatwiających życie jest niepotrzebna, więc w sklepie mógłby mnie tylko denerwować. Wózek szczęśliwie wybraliśmy razem, ale już po tym zakupie wiedziałam, że z resztą wyprawki zdam się na internet. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-06-01 o 13:52 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1108 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mój mąż jest uczuciowy i entuzjastyczny do ciąży i dziecka ale z kolei sprawy organizacyjno- techniczno- zakupowe są poza nim. Zresztą ze ślubem było podobnie, niby sie cieszył ale palca do przygotowań nie przyłożył, od A do Z załatwiłam i zrobiłam wszytko sama ![]() Cytat:
![]() Helenkę miałam strasznie dawno temu, pamiętam, że była super ![]() Ad2.wczoraj pierwszy raz czułam parę kopniaków po pęcherzu ![]() ![]() ad3.Bardzo elegancko się prezentuje, co do funkcjonalności nie podpowiem. Cytat:
![]() do tych potraw co dziewczyny opisały dodałabym kotlety mielone i racuchy, teściowa też mrozi rogaliczki drożdżowe z nadzieniem, po podgrzaniu w piekarniku są jak świeże ![]() Cytat:
![]() Ad2. a dlaczego? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Zakorzenienie
|
dziś mam szkołę rodzenia i spotkanie z ordynatorem, mamy miec pytania do niego,już sie nie moge doczekac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1110 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Podoba mi się ten leżaczek i chyba zamówię, kolor taki, żeby mnie nie bił po oczach w salonie ![]() ![]() ![]() Widzę, że nasi tżci podobni w sprawie wyprawki są ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.