|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Gaabbi - wrzucam zdjecie paznokci. To zdjecie z internetu pokazuje prawdziwy kolor te moje jest troche przeklamane ( wina aparatu )
|
|
#4532 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiedziałam, że begie będzie miała córkę Cytat:
Ale pyszny obiadek zjedliśmy P dzisiaj kupił fasolkę szparagową Zrobiłam w bułce, a do tego jajo sadzone |
||
|
|
|
#4533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4534 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, propozycja kism tytułu wątku jest super, ale może któraś jeszcze coś wymyśli?
Bo nie ma nawet jak sondy zrobić
|
|
|
|
#4535 | |
|
Zadomowienie
|
ale śliczny
Jak byłam w szpitalu to taka dziewczyna też urodziła chłopca i był taki piękny, że bardziej mi się podobał niż taka dziewczynka z tego samego pokoju :P Cytat:
Wrociłam z dnia dziecka bluza na szczęście dobra, grzechotką nawet się zainteresował na dłuższy czas.
|
|
|
|
|
#4536 |
|
Raczkowanie
|
Urodzilam dzis syneczka. Jestem szczesliwa. Opisze wszystko jak mnie wypuszcza.W poniedzialek maly ma miec usg nerek i jak bedzie ok to do domu. Troche bede was podczytywala ale na pisanie mam za slaby telefon. Buziole
|
|
|
|
#4537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4538 | |
|
Zakorzenienie
|
Prosze
numery nie ma ale nazywa sie "play date" Essie. Cytat:
|
|
|
#4539 | |
|
Wtajemniczenie
|
Begie gratulacje!!!
Cytat:
![]() Przewijam go w nocy i rzeczywiście jest marudzenie, ale jak jest w fazie snu to jak tylko przystawię go do cyca to zasypia zanim coś uciągnie więc na nic to budzenie się nie przydaje Ostatniej nocy prawie nic nie zjadł, tzn. przestał ciągnąć już po południu i do rana wypił może parę łyków z cyca. W końcu gdzieś w środku nocy stwierdziłam, że dokarmię go butelką sztucznego, bo się zagłodzi. Połknął 60ml, po czym chlusnął. Rano to samo, tylko dokarmiłam go swoim odciągniętym - też chlusnął. Dopiero koło 9.00 się obudził tak, że zaczął porządnie ciągnąć. Co ciekawe zważyłam go wieczorem i ważył 3240, a rano (po takiej niejedzącej nocy) 3270! W ogóle te noce mnie trochę dobijają i stresują. Mój mąż jak się już raz obudzi to potem nie może zasnąć do rana i strasznie mi go szkoda, bo od tygodnia chodzi jak zombie, a musi chodzić teraz do pracy, w dodatku mają zapiernicz. Ja coś tam przysypiam pomiędzy karmieniami, więc nie jest tak źle. Wczoraj położyłam się na łóżku na minutkę i tak zasnęłam, że 2 godz. później mąż nie mógł mnie dobudzić na karmienie. Ale te 2 godz. były dla mnie zbawienne, bo dziś czuję się w miarę wyspana Marzę o regularnych godzinach karmień, żebym wiedziała, że Seba je wtedy i wtedy i mogła sie jakoś do tego dostosować. Bo narazie to jest jeden wielki chaos. Kiedy się te pory dzieciom regulują??? A swoją drogą - pytanie do mamuś - jak kąpiecie dzieci to zawsze o tej samej porze? Bo u nas jest tak, że raz to wychodzi np. o 19, a raz o 22, w zależności od tego kiedy wypadało wcześniej karmienie ![]() I jeszcze te wszystkie dodatkowe czynności typu: podanie witamimy D, witaminy K, przemycie oczek (muszę parę razy dziennie, bo mu jedno ropieje), nawilżenie noska, pielęgnacja pępka... Zwariować można A jak dziecko jest głodne i wyje to ciężko myśleć o tych pierdołach, tylko przykłada się szybko do cyca ![]() Jak macie jakieś swoje sposoby na ogarnięcie tego wszystkiego to poradzcie coś ![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Sweetjoy gratulacje dla Ciebie też !!! |
|
|
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
Begie Gratuluję!!!
Szmaragdowy Kotku - wszystkiego najlepszego!!! Dużo zdrówka i radości! Dziewczynki, ale Wasze dzieci są śliczne!!! Zimno dziś strasznie... Brrr... ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Mam pytanie związane z pielęgnacją chłopców... Odciąga się w końcu czy się nie odciąga napletek? Coś mi utknęło w pamięci, że u takich maluchów się nie rusza a dziś koleżanka mi pisze maila z pytaniem czy mam zapas rumianku, pytam po co, a ona mi, że do przemywania peniska. Ona ma półrocznego chłopca... Toż zgłupiałam do reszty... ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Ojej... I Sweetjoy!!! Gratuluję Kochana!!! |
|
|
|
#4541 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Bry z wieczora
![]() Cieszę się, że moi chłopcy Wam się podobają Dziękujemy za miłe słowa ![]() Miło też inne dzieciaczki pooglądać, wszystkie piękne ale Maciek i Kalinka fryzurami biją wszystkie na głowę ![]() Kotku! Wszystkiego najnajnaj... z okazji urodzin Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Maks miał 4040g, dł. 59 cm, 38 cm głowa, 36 cm brzch Kaj - 3840g, dł. 58 cm, 36 cm głowa, 36 cm brzuch Wg mnie końcówka I fazy, tzn. rozwieranie zanim zacznie się przeć... To też kwestia tego, że przy parciu wszystkie siły i myśli skupia się automatycznie na wyparciu dziecka, mogłoby się walić i palić obok mnie i tabuny ludzi mogłyby chodzić, itp. a dla mnie nic nie było ważne tylko głos położnej i sprawienie, żeby Kaj już był na świecie Natomiast pod koniec rozwierania ból jest taki trochę paraliżujący... Jedyna rzecz, którą można wtedy zrobić to szukanie pozycji, w której skurcze są mniej bolesne. To oczywiście wszystko moje subiektywne odczucia Tak samo pod tym względem wspominam pierwszy poród.Mam nadzieję, że nie opisałam tego zbyt strasznie. Dodam na pocieszenie przypomnienie, że przy jednych i drugich skurczach są przerwy! I odrobinę można wtedy odpocząć i oddech złapać.Cytat:
![]() O ile nie pomyliłam justysd z nikim, to ona ma problemy z ciśnieniem i dlatego muszą się pospieszyć. Cytat:
![]() Śliczny chłopak! Do kogo jest podobny wg Was? Widzę w nim wyraźnie jakieś znajome rysy, ale nie potrafię powiedzieć, czy to Twoje czy tż ![]() Cytat:
Czyli jednak Tosia Zdrówka dla Was!Hehe, czyli ciotka medium miała rację Cytat:
Wreszcie się doczekałaś swojego synka! Trzymam kciuki za dobre wyniki
|
|||||||
|
|
|
#4542 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ogólnie czuję się dobrze, zresztą infekcję dróg moczowych też mam ze 2 może 3 miesiące i w ogóle tego nie czuję. Sama nie wiem co myśleć...
|
|
|
|
|
#4544 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4545 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, że chcesz wszystko od a do z zrobić "jak należy" przy synku, ale nie martw się - jak raz zapomnisz podać witamin, czy zrobisz coś o innych porach, to nic się nie stanie! U mnie póki co też kąpiele o bardzo różnych porach, właśnie jak nam wypadnie ze spaniem i karmieniem. Nie pamiętam, ile to może potrwać, ale zakładam, że kilka dobrych tygodni. Potem jak chociaż trochę ureguluje się spanie w dzień i sen nocny, to i tą wieczorną kąpiel jakoś łatwiej ustalić na stałą godzinę, i spacer, i jakieś swoje sprawy... A na razie przede wszystkim wypoczywaj, ile się da i na pewno z każdym dniem będziesz wszystko lepiej ogarniać! ![]() Tak a propos kąpieli, przypomniało mi się, że my wreszcie osiągnęliśmy wczoraj harmonię w tym względzie! czyli chyba standardowo. W sumie przy pierwszych kąpielach też taką robiłam, ale może sama kąpiel jednak była zbyt dużym szokiem, potem próbowałam chłodniejszą wodę (Maks lubił nie więcej niż 36,5), potem znowu cieplejszą i udało się
|
|
|
|
|
#4546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rinco my staramy sie kąpać o tej samej porzee. Przez to nie łapiemy codziennie. Tez bym chciala zeby sie unormowały godziny karmienia |
|
|
|
|
#4547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przy płytkach prawie zawsze norma jest 140 (sporadycznie 130 lub 150), dlatego nie pisałam.Proszę Hehe, skoro dziękujesz, to rozumiem, że nie nastraszyłam za bardzo. To dobrze ![]() Miło mi się z Wami siedzi, ale spróbuję się coś ogarnąć z domem i kolację zjem na spokojnie, korzystając z tego, że mój młodszy synuś śpi. Czyli pewnie do jutra! Buźka |
|
|
|
|
#4548 |
|
Zadomowienie
|
kism nastraszona to już byłam przed Twoją odpowiedzią
![]() No nic, wyjścia nie ma, raczej się nie wchłonie |
|
|
|
#4549 |
|
Wtajemniczenie
|
Kism, Tacca - dziękuję Wam za życzenia!
Sweetjoy - gratulacje!!
|
#4550 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Śliczny
Cytat:
![]() Cytat:
wreszcie Cytat:
bez sensu. Prasuję
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|||
|
|
|
#4551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kl aski:
|
|
#4552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale już np mój brat powyżej 180cm ma, a tż brat 175cm
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-06-01 o 20:56 |
|
|
|
|
#4553 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gratki---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
|
|
#4554 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
NO PROSZĘ NIE W DZIEŃ MAMY A W DZIEŃ DZIECKA GRATULUJE WAM I Z CAŁEGO SERCA ŻYCZĘ WSZYSTKIEGO DOBREGO |
||
|
|
|
#4555 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolejna część czopa mi odeszła, sporo tego jest. Ciekawe kiedy mnie ruszy
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#4556 | ||
|
Rozeznanie
|
Słodziak!
Cytat:
Czyli dziewczynka. Dużo sił życzę!Cytat:
|
|
#4557 |
|
Zadomowienie
|
mi odpadł czop w tym dniu jak mnie skurcze wzieły i jak na porodówke jechałam
|
#4558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no problem ![]() najpierw odpadł Ci czop a potem były skurcze?
|
|
|
|
#4559 |
|
Rozeznanie
|
Przede wszystkim gratulacje dla świeżo upieczonych mam!!
![]() Nie piszę wiele, bo jak pewnie się domyślacie mały terrorysta zajmuje mój czas. Dziś też mieliśmy gości - przyszły moje przyjaciółki - i Filip dostał prześliczny album z miejscami do wpisania różnych informacji, no cudo po prostu. rinco my kąpiemy małego o stałej godzinie ok. 19:30, po tym jest cyc i od razu spanie. Wcześniej budził się o 24:00, 3:00 i 6:00, ale teraz odpoczynek nocny już mu się wydłużył i pierwsza pobudka jest między 2:00 a 3:00. A dlaczego u Was te godziny aż tak się różnią?? Co do ogarnięcia tego wszystkiego to ja mam nadzieję, że z czasem przychodzi. No i oczywiście chciałam powiedzieć, że Seba przystojniak jak się patrzy
|
#4560 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tkaną, na allegro, o dokładnie taką http://shop.natibaby.pl/chusta-nati-...ndard-534.html Na allegro za 169 http://allegro.pl/natibaby-najwyzej-...367541035.htmlCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, do łóżeczka, gaszę światło i dziecko śpi. Ja staram się jeszcze kilka minut nie zasnąć i słucham czy mu się nie uleje ![]() Nie kąpiemy o jednej porze, wszystko zależy kiedy wypadnie karmienie Ale my kąpiemy teraz Maćka co 3 dni, w pozostałe przemywam ciało mokrą tetrą dwa razy dziennie ![]() Wszystkie te czynności trzeba wykonywać przede wszystkim ze spokojem Jak chwilę pokrzyczy to nic się nie stanie ![]() Witaminę podaję w kapsułce, K+D w jednej, podczas karmienia. Po kilku minutach od przystawienia do cyca, odsysam dziecko, odbijam i wtedy podaję, i znowu do cyca żeby zapił mlekiem ![]() Cytat:
Odkręcam wodę i nie martwię się o temperaturę
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

pozdrawiam i całuje Was"
P dzisiaj kupił fasolkę szparagową
Zrobiłam w bułce, a do tego jajo sadzone 

Wiem, że chcesz wszystko od a do z zrobić "jak należy" przy synku, ale nie martw się - jak raz zapomnisz podać witamin, czy zrobisz coś o innych porach, to nic się nie stanie! U mnie póki co też kąpiele o bardzo różnych porach, właśnie jak nam wypadnie ze spaniem i karmieniem. Nie pamiętam, ile to może potrwać, ale zakładam, że kilka dobrych tygodni. Potem jak chociaż trochę ureguluje się spanie w dzień i sen nocny, to i tą wieczorną kąpiel jakoś łatwiej ustalić na stałą godzinę, i spacer, i jakieś swoje sprawy... A na razie przede wszystkim wypoczywaj, ile się da i na pewno z każdym dniem będziesz wszystko lepiej ogarniać!
bez sensu.
Przeleciałam tylko kilka ostatnich stron i pooglądałam zdjęcia dzieciaczków - superowe
kl aski: